Liian nopeasti kihloihin

kuukausi...

Olen reilu kolmekymppinen nainen. Takana kolme epäonnistunutta avoliittoa, kihloissa en ole koskaan ollut. Nyt miesystäväni, minua 12 vuotta vanhempi, puhuu kihloihin menosta, kosimisesta ja yhdessä on oltu kuukausi. Ko. kuukausi on ollut suhteellisen tiivistä yhteiseloa, ja olen rakastunut. Ensimmäisenä iltanamme huomasin ajattelevani yhteistä tulevaisuutta!! Onhan noita tarinoita kuullut että nopeankin kihlauksen jälkeen ollaan yhdessä vielä vanhoinakin... Onko teitä tällä palstalla? Olisi kiva kuulla muiden tarinoita. Tiedän tasan tarkkaan miten "ulkopuoliset" tähän suhtautuisivat.

13

6656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lili marleen

      Kyllä sen tietää kun se tulee kohdalle..! kuuntele vaan sydäntäsi äläkä mieti mitä muut sanovat!

      • Sinitiuku

        Tavattiin tammikussa, kihlauduttiin huhtikuussa ja naimisiin mentiin hienäkuussa :). Onnellisia ollaan yhdessä, toivottavasti elämämme loppuun saakka.
        Exän kanssa seurusteltiin monta vuotta, kihlauduttiin, mentiin naimisiin. Yhteensä 14 vuotta yhdessä ja sitten...erottiin.
        Elämässä ei tiedä mitä tulee tapahtumaan, joten carpe diem!


      • angelfairy
        Sinitiuku kirjoitti:

        Tavattiin tammikussa, kihlauduttiin huhtikuussa ja naimisiin mentiin hienäkuussa :). Onnellisia ollaan yhdessä, toivottavasti elämämme loppuun saakka.
        Exän kanssa seurusteltiin monta vuotta, kihlauduttiin, mentiin naimisiin. Yhteensä 14 vuotta yhdessä ja sitten...erottiin.
        Elämässä ei tiedä mitä tulee tapahtumaan, joten carpe diem!

        Tottakai!! antaa mennä.jos tietää että on oikea niin.:) itsekin menin kihloihin 1½ kk jälkeen ja tunutuu ihan oikealta.ja naimiisnmenosta ollaan puhuttu.:)
        Tartu hetkeen. itsellänikin pari epäonnistunnutta kihlausta.
        Mutta kyllä sen tietää kun oikea osuu kohdalle.:)

        Go for it!!


    • mennä...

      vaan! Kyllä sen sydämessään tietää, kun se on Sitä! Tapasin mieheni juhannuksena, heinäkuun lopussa sanoin kaverille, että tuon kanssa menen naimisiin. Kosi jouluna ja vuosi kuukausi ensitapaamisesta oli häät. Nyt takana 11 yhteistä vuotta. :-)

    • rouva x

      helmikuussa ja häitä vietettiin lokakuussa. varsinaisesti emme menneet kihloihin, kosinta tapahtui huhtikuussa ja sen merkikssi otettiin tatuoinnit.

    • onnellinen nainen

      Minä olin seurustellut useiden miesten kanssa, mutta ei niistä syntynyt sen enempää. Sitten 37-vuotiaana tapasin miehen, josta ajattelin heti ensitapaamisessa, että tässä se on, tämän minä haluan! Tunne oli molemminpuolinen. Kolmen päivän päästä sovimme seurustelevamme. Kihloihin menimme 5 kk kuluttua ja naimisiin 10 kk kuluttua ensitapaamisesta. Tunteet ovat edelleen samat, vaikka aikaa ensitapaamisesta on kohta 4 vuotta. Jännityksensekainen ihastumisen tunne ei tietenkään enää ole päällimmäisenä mielessä, mutta mietin tarkoituksella välillä niitä seurustelun alkuaikoja. Niihin tunteisiin on ihana palata ja olen tosi onnellinen että olen saanut kokea intohimoisen rakastumisen. Uskon että se kantaa omalta osaltaan suhdettamme.

      Minua hävetti pikkuisen kertoa joillekin tietyille ihmisille, että olemme jo menossa naimisiin, kun moni vielä treffailee toista tuossa vaiheessa, eikä ole puhettakaan mistään vakavammista suunnitelmista. Olin vaan täysin varma siitä, että me sovimme yhteen niin hyvin kuin kukaan nyt vaan voi sopia. Pienet häät pidimme, koska meille tärkeintä oli nimenomaan toisiimme sitoutuminen ja sitä todistamaan riitti meille vain kaikkein lähimmät ihmiset.

      Toivon onnea teidän suhteellenne. Sen verran haluaisin varoittaa, että kannattaa pitää silmät auki, että toinen on todella sitä mitä antaa ymmärtää olevansa, eikä kaapeista löydy luurankoja. Jos joku mies vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, hän ei luultavasti ole totta. Itse luotin heti mieheeni, koska hän ei koskaan kehuskellut itseään, päinvastoin kertoi heti kättelyssä kaikki sellaiset huonot puolet itsessään ja elämässään, jotka voivat vaikuttaa siihen halusinko minä jatkaa hänen kanssaan:D

    • ...rakkaudesta hevonen, nim...

      Meidän kokemus, 15 vuoden takaa.
      Koskaan ei oltu toisiamme tavattu, kunnes BAARISSA HUMALASSA (eihän ne jutut onnistu koskaan!!!) tapasimme. Vajaa 2kk jälkeen kihloihin. Nyt on yhteistä elämää menty, on toki ollut ylä- ja alamäkiä, mutta vieläkin kimpassa, 15 vuoden jälkeen! ANNA MENNÄ!!! mitään et saa, jos et uskalla kokeilla!

    • luokse tulee.....

      Itse tapasin elämäni rakkauden tanssipaikalla ja jo ensimmäisen tanssin aikana tunsin ihmeellistä ja voimakasta vetoa tunnetasolla.
      Se oli kuin salama olisi iskenyt minuun...sitä ei voi selittää.
      Se vain oli intuitio ja voin sanoa, että sydämeni ja sieluni tunsi ja vaistosi sen, minkä elämä on todeksi näyttänyt, että vieläkin yli 30 vuotta ensitapaamisen jälkeen voin sanoa, että tämä mies on elämäni mies kuten tiedän myös hänen ajattelevan ja tuntevan. Olen hänen elämänsä nainen ja olen onnellinen siitä.

      • jos on jo se oikea^^

        siitä vaan, go go:)itekki tapasin oman rakkaani töissä ja heti eka kerran kun näin oli kun ois sähköiskun saanu, koko työpaikka pilkkas että ei oo mahkuja sulla tuohon ja tässä ollaan:)kihloissa ja 2010 kesällä naimisiin(ei saanu enään asioita kuntoon täksi kesäksi:)jos oot sitä mieltä että on oikee ihminen sulel niin miksi odottaa?


    • Miss Drinkwater

      minä juoksisin karkuun, jos mies kosisi kuukauden tuntemisen jälkeen (sitähän se kihloihin meno on, kosinta ja myöntävä vastaus). Yksi ex-kumppanini alkoi ehdotella sitoutumista pian tutustumisemme jälkeen ja hän osoittautui erittäin mustasukkaiseksi ja takertuvaksi eikä suinkaan ollut rakastunut minuun vaan hänen piti vain saada nopeasti joku, koska ei kestänyt yksinoloa.

      • minuunkaan

        vaikutusta mies, joka noin nopeasti ehdottaisi kihloihin menoa. En tiedä, ottavatko toiset kihloihin menon niin vakavasti kuin minä. Kuukaudessa ei opi millään tuntemaan ihmistä niin, että voisi tehdä noin vakavia päätöksiä.


      • onnellinen nainen
        minuunkaan kirjoitti:

        vaikutusta mies, joka noin nopeasti ehdottaisi kihloihin menoa. En tiedä, ottavatko toiset kihloihin menon niin vakavasti kuin minä. Kuukaudessa ei opi millään tuntemaan ihmistä niin, että voisi tehdä noin vakavia päätöksiä.

        Tämä on vähän kaksijakoinen asia, toisaalta voi olla hyvä heti seurustelun alussa selvittää mitä kumpikin tulevaisuudelta haluaa, ettei tule kauheita ristiriitoja sitten myöhemmin, jos toinen vaikka onkin sitä sorttia ettei aio koskaan avioitua eikä hankkia lapsia ja toiselle ne kuuluvat ehdottomasti parisuhteeseen. Toisaalta on jokseenkin uskaliasta alkaa parin viikon tuntemisen jälkeen edes vihjailla siitä, että kohta mennään kihloihin, naimisiin tai pannaan lapsi alulle, vaikka KUKAAN ei voi tuossa vaiheessa olla varma siitä, että tulee olemaan toisen kanssa vielä vuoden saati sitten pidemmän ajan päästä. Siinä ehkä pikkuisen hävettää, jos haluaakin panna poikki kahden kuukauden päästä, vaikka vasta paria viikkoa aiemmin on ehdotellut kihlojen ostoa... Menemällä asioiden edelle kasaa vaan turhia paineita suhteelle ja säikyttää toisen. Suosittelen että romantiikan puuskassa keskusteltaisiin vaan yleisellä tasolla siitä että haluaako toinen mahdollisesti joskus mennä naimisiin, hankkia lapsia, koiran, omakotitalon jne. Niin me tehtiin eli mies kysyi mielipidettäni noista asioista parin kuukauden seurustelun päästä siinä mielessä, että JOS joskus koen löytäneeni sen oikean, haluanko mahdollisesti mennä kihloihin ja naimisiin. Siitä ei syntynyt mitään ahdistusta vaan sellainen ihana kutina, että aikooko tuo kosia jossain vaiheessa...


    • *onnellinen*

      Itse olin seurustellut 2 kuukautta ja sitten kihloihin:) heti ku tutustuin paremmin tiesin että hän on se oikea minulle :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe