Gambiaan vai Intiaan?

mimmi82

Häämatkalle olisi tarkoitus suunnata 23.2. jälkeen viikoksi. Olemme varanneet aurinkomatkojen matkan goalle, mutta paikalliset tapahtumat saivat meidät miettimään vaihtoehtoja, lähinnä Gambiaa. Nämä kaksi kun katsoimme ko. ajankohtana hinta-lämpötila vertailussa parhaimmiksi.

Nyt sitten luettuamme Gambian hirmuhallitsijoista ja bumstereista olemmekin ymmällämme, että onkos se nyt sitten jotenkin Intian terroriuhkaa parempi vaihtoehto? Entä onko siellä oikeasti mitään muuta nähtävää kun köyhyys ja kurjuus? Eläimet ? Luonto? retket ? siis jotakin muuta kuin tuota bumsteripaskaa toivoisimme vastattavan..

Entä Intia? Toiset haukkuvat roskaiseksi, toiset valittavat sielläkin kerjäläisistä.. Toisaalta liekö siellä sitä nähtävää? Norsun pesuretket ainakin matkatoimiston kautta aikas kalliita, kuulemma paikan päältä saa halvemmalla..? Hintatasoko edullinen, edullisempi kuin gambiassa?

Hieman lisää taustoja... eka kerta yhdessä matkalle, Intiaan varattu Sonesta inns, pohjois-goa, eläimet ja luonto kiinnostaa, mutta toisaalta myös perus rantalomasetti.

Kertokaa nyt hyvät ihmiset niitä kommenttejanne kummastakin kohteesta? Tai jostakin muusta kohteesta. (max 2500e)

Kiitämme kovasti asiallisista vastauksista jo etukäteen.

26

2979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joten turha vertailla

      mutta Gambiasta sen verran, että kyseessä on todella kurja kehitysmaa. Kaikki on vähän rähjäistä ja rempallaan. Suuria villieläimiä ei ole, merivesi sameaa (unohda snorklaus/sukellus), vähänkin siedettävät ravintolat ihan Suomen hintaisia.

      Mutta aurinkoa ja lämpöä riittää, joten tulette kyllä nauttimaan jos satsaatte tasokkaaseen hotelliin.

    • twinny

      Hei!

      Surukseni olen tältä palstalta liian usein lukenut pelkkää pahaa Gambiasta. Itse olen aivan toista mieltä, rakastuin paikkaan jo ensimmäisellä kerralla kolme vuotta sitten.

      On totta, että siellä tapaatte varmasti bumstereita, on myöskin varma, että teiltä yritetään saada ylihintaa tuotteista toreilla. Mielestäni se on asennekysymys kuitenkin teidän kohdaltanne...

      Teitä pysäytellään, halutaan tutustua, ehkä myydä jotain, mutta eivät ne ihmiset siellä ylivoimasen hankalia ole, jos hankalia ollenkaan. Seuraajista pääsee eroon olemalla ystävällinen ja joskus jopa jämäkkä. Tyttöporukalla siellä useamman kerran käyneenä voin sanoa, että kertaakaan en ole tuntenut oloani uhatuksi tai ahdistuneeksi. Turvallista on ollut, myös yöelämässä (vaikka aluksi paikan ulkonäkö on saattanut arveluttaa :)).

      Nähtävyyksistä ja nähtävästä voi ja pitääkin olla eri mieltä. Haluan kuitenkin painottaa, ettei matkanjärjestäjän kautta retkiä kannata ottaa, vaan vaikka porukalla (jos ei kahden halua) sopia ja tinkiä paikallisoppaiden kanssa oma retki. Pääsee kohtuuhinnalla (omista neuvottelutaidoista riippuen :)) juuri niihin paikkoihin mihin haluaa.

      Suuria nähtävyyksiä tosiaan ei ole. Eläimiäkin hyvin vähän villeinä (Senegalin reissun tosin jos teette niin esim. Fathalasta löytyy elukoita, retki kestää yhen päivän.) Kuitenkin näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka ehdottomasti! Ihanat, aurinkoiset ja omalla kohdallani aina ystävälliset ihmiset painuvat mieleen. Roskia on, niinkuin kaikkialla, muttei niissä pidä sentään kahlata.

      Viikon lomaa, jos suunnittelitte, niin ehdottomasti ja lämpimästi voin suositella Gambiaa. Mainittakoon nyt että Intiassa en ole käynyt, ja sekin varmasti kokemisen ja näkemisen arvoinen paikka. Täysin vieraat ja erilaiset kulttuurit meille, molemmissa lämmin :) ilmasto. Gambian "hirmuhallitsijaa" en koskaan turuilla nähnyt tai sen vaikutuksista ei kukaan maininnut. Hän ei ole se joka reissunne pilaa. :)

      No, mihin ikinä ratkaisuun päädyttekään, tulee siitä varmasti ikimuistoinen! :)

      Onnea hirmuisesti
      Tv: Gambiaan hurahtanut

      ainiin: Gambiassa myös selviää vähällä rahalla jos tekee oikeita valintoja ja osaa tinkiä! (oikeilla valinnoilla tarkoitan esimerkiksi paikallisia ravintoloita, joissa halvat hinnat ja hyvää ruokaa. Ikinä en sieltä pöpöjä ole mistään saanut)

      • kertoa...

        Kokemuksista, vasta kun on käynyt molemmissa. Anyway, Intialle pisteet 100-0.


    • kokeilemisen arvoisia

      Käymisen arvoisia paikkoja molemmat:

      Goa:
      halvemmat hinnat
      paremmat rannat

      - roskaisuus
      - ei palvelualttiutta ilman rahaa

      Gambia:
      ystävälliset ihmiset
      myös ilman rahaa

      elämän aitous , kurjuutta mutta ei kerjäläisiä

      - kovat merivirtaukset ja atlantin samea vesi

      - hotellialuiella kalliimmat hinnat kuin goalla

      Molemmissa käyneenä mielestäni Intia kovempi kulttuurishokki. Roskat,haju ja kaikki. Mutta rannat paratiisimaisia!

      Gambiassa taas paraiisirannat harvemmassa, mutta se jokin siellä myös on! Köyhyys ehkä käsin kosketeteltavampaa. Mutta ihmiset bumstereista huolimatta monin verroin ihanempia!!!

      Kummassakaan ette loppupeleissä pääse sen halvemmalla, ja molemmissa kannattaa ehdottomasti käydä!!

      Häämatkaa ajatellen Goalla saatte ehkä hieman hienommat puitteet mutta gambiassa ehdottomasti samalla rahalla hienomman hotellin ja ystävällisemmän palvelun.

      Me ollaan käyty kerran goalla ja kuukauden päästä mennään toistamiseen gambiaan. Romantiikkaa koemme saavamme gambiassa enemmän koska siellä meillä on aikaa myös toisillemme....

      • haluaa lisätä

        Koska luonnosta ja eläimistä jotain kyselitte, niin goalla emme viikossa nähneet kuin kahlittuja elefantteja ja oravan. Mutta Gambiassa NÄIMME VAPAITA APINOITA JA VALTAVASTI LINTUJA, KÄÄRMEEN JA MEDUUSAN, ja nyt kun menemme kahdeksi viikoksi toiveissa nähdä senegalin retkellä myös paljon puhuttuja villieläimiä. Ja gambiassahan pääset valvotuissa olosuhteissa myös silittelemään krokoja...


      • et ole...
        haluaa lisätä kirjoitti:

        Koska luonnosta ja eläimistä jotain kyselitte, niin goalla emme viikossa nähneet kuin kahlittuja elefantteja ja oravan. Mutta Gambiassa NÄIMME VAPAITA APINOITA JA VALTAVASTI LINTUJA, KÄÄRMEEN JA MEDUUSAN, ja nyt kun menemme kahdeksi viikoksi toiveissa nähdä senegalin retkellä myös paljon puhuttuja villieläimiä. Ja gambiassahan pääset valvotuissa olosuhteissa myös silittelemään krokoja...

        Intiassa käynyt hotellialueen ulkopuolella ollenkaan? Kyllä Intiassa näkee apinoita (muitakin kuin Suomituristeja), käärmeitä, liskoja, lintuja, krokotiileja (luonnossa, ei missään lampareessa missä niitä ruokitaan), lepakoita jne jne. Ihan itsestä kiinni. Tokihan Senegalissa voi nahdä kirahveja, sarvikuonoja, pahkasikoja, antilooppeja mutta ei niitä sielläkään hotellin uima-altaalla näe.


    • Gambiasta palannut

      Gambiaan en kyllä häämatkalle lähtisi... Aivan ihana paikka (ilmasto ja afrikkalaisuus, villielämiäkin näimme sekä Gambian että Senegalin puolella), mutta rauhassa siellä ei saa olla. Koko ajan joku kimpussa. Lopulta otin sellaisen linjan, etten päätäni kääntänyt bumstereiden suuntaan, kuljin vain eteenpäin ikään kuin he olisivat vain ilmaa. Tämä kyllä auttoi. Mutta ei se kiva ole häämatkalla joutua tällaisia asioita miettimään...Intiasta ei kokemuksia, mutta tuskin sinnekään menisin häämatkalle. Menkää vaikka Mauritiukselle, Malediiveille tai muualle ns. paratiisisaarelle...

    • Goan varaus

      En tunne Gambiaa, mutta Goa on tuttu. Siellä on mahdollisuus nähdä paljon luontoa ja eläimiä, omin päin paljon halvemmalla kuin matkatoimiston retkillä. Kaikki taksikuskit vievät edullisesti esimerkiksi pääkaupunki Panjimin luona joelle krokotiilireissuille, joilla on mahdollisuus myös lintubongaukseen. Mielenkiintoinen on myös Pondlan luonnonsuojelupuisto kauniin vuoristoreitin päätteeksi: kaikki mahdolliset isot ja pienemmät eläimet panttereita myöten. Jeeppisafarilla voi ruokkia kesyjä apinoita ja luontoelämys vesiputoukselle päästessä on hieno. Samalla reissulla taksikuski vie halutessanne maustefarmille, jossa on elefanttien pesua ym. Sovitte vain aina ennakkoon koko reissun hinnan, kuski odottaa perillä. Itse olen saanut tällä tavalla muutaman tosi hyvän paikallisoppaan!

      En tunne Sonestaa, mutta jos budjetti antaa myöten, voisin suositella hotelliksi Aurinkomatkojen Majordaa: ylellinen buffetaamiainen, kaunis puutarha, rauhallinen ranta, jossa myös myyjiltä rauhoitettu alue ja aivan ihana pitkä hiekkaranta. Lähellä on mukavia paikallisia kyliä, ei kerjäläisiä. Illalla hotellin ulkopuolella paikallisessa kylässä kivoja suht edullisia ruokapaikkoja, jos ei halua pimeässä rantaravintoloihin.
      Etelässä on vähemmän turisteja kuin pohjoisessa, mutta enemmän paikallista elämää.

    • Goa on my mind

      Olen käynyt molemmissa paikoissa, Goalla useamman kerran ja Gambiassa kaksi kertaa. Näistä kahdesta ehdottomasti suosittelen Goaa.
      Hotellit ovat siistejä, tosin ehkä vaatimattomampia kuin Gambiassa, mutta on siellä luxustakin saatavilla. Ruoka on parempaa ja monipuolisempaa kuin Gambiassa. Yleensäkin eläminen halvempaa ja ostosmahdollisuudet, jos niitä nyt kaipaa, ovat ihan toista luokkaa Intiassa kuin Gambiassa. Nähtävyydet ovat tosi onnettomia Gambiassa, tosin ei ne Goallakaan mitään ihmeellisiä ole. Kerjäläiset eivät ole ongelma Goalla, mutta iilimadot (=bumsterit, pummit) ovat Gambiassa. Ne ovat tosi hermoillekäypää porukkaa, sanokoot heitä ymmärtävät mitä tahansa. Molemmat ovat turvallisia, iltaelämän vietto helpompaa Goalla kuin bumsterien Gambiassa. Ihmiset ovat yhtä ystävällisiä molemmissa paikoissa, tippien perään aivan samanlaisia, mutta he elävät suurelta osin niillä. Kokonaisuutena Intia voittaa Gambian 6-0.
      Mutta jos häämatkalle olette menossa niin miten olisi Thaimaa? Hotellit ovat pääsääntöisesti erittäin hyviä ja muutenkin ystävällisyys ja siisteys jne. ovat eri luokkaa. Mutta ei Intia huono vaihtoehto ole, luultavasti keväämmällä pitää taas lähteä sinne. Hyvää matkaa teille joka tapauksessa.

    • Infoa

      Suosittelen teille häämatkakohteeksi ehdottomasti Gambiaa. Maa on turvallinen ja ihmiset ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Ilmasto on helmikuulla suomalaisille sopivan lämmin ja sateeton. Aurinko paistaa joka päivä. Pimeä aika Länsi-Afrikassa tosin kestää 12 tuntia. Sitä varten on matkalle syytä varautua taskulampuin ja heijastimin. Myös malarian estolääkitys on hoidettava ja aloitettava jo edeltä käsin esim. Helsingin postitalon matkailulääkäriaseman avulla. Sama asia pätee rokotuksien osalta. Matkavakuutuksien tulee myös olla viimeisen päälle kunnossa.

      Maa on etenkin luonnosta kiinnostuneille ihmisille erinomainen lomakohde. Jo pelkästään luontokohteena etelän tähtitaivas, monipuolinen eläimistö apinoineen ja lintuineen sekä etenkin kasvillisuuksineen ja savanni-ilmastoineen tekevät ainakin maantieteilijän ja luonnontieteilijän näkökulmasta maasta suurenmoisen kokemusympäristön, muusta puhumattakaan.

      Mitä tulee Gambian "hirmuhallintoon" niin kyse on Gambian tasavallan presidenttiin ja hänen halliintoonsa kohdistuvasta kunnioituksesta, ja maassa on myös turistien käyttäydyttävä maan lakien mukaisesti. Viittaan tässä omaan matkakertomukseeni helmikuulta 2008, jolloin olin maassa vierailulla kaksi viikkoa. Jos kiinnostaa niin juttu löytyy ainakin Googlen kautta osoitteesta Matkakokemuksia Gambiasta suomi24 keskustelu 25.2.2008 klo 03.31.

      Pariskuntana teitä kunnioitetaan maassa ja kohdellaan hyvin. On kuitenkin hyvä hankkia matkallanne siellä oma opas, joka pitää taatusti paikalliset sinänsä harmittomat bumsterit loitolla. Oppaalle sovitusta palkkiosta on hyvä sopia etukäteen, sama koskee sopimuksista taksinkuljettajien kanssa. Kallista se ei ole ja sopiva tippi sen lisäksi on heille oikeutettu. Samoin ravintoloissa 10 % tippi on aina korrekti tapa sinänsä edullisiin hintoihin nähden. Markkinoilla ja toreilla on hallittava tinkimisen taito. Tjäreborg, joka olisi teidän matkanjärjestäjänne sinne, informoi tarkemmin yksityiskohdista. Retket, joka matkatoimisto järjestää, ovat huomattavasti kalliimpia kuin paikallisten järjestämät. Teillä pitää olla urheilumieltä ja kuntoa sekä vähintään tyydyttävä englannin kielen taito. Gambia itsenäistyi v. 1965 oltuaan sitä ennen brittiläinen siirtomaa.
      Ottakaa ehdottomasti kamera mukaan. Itse matkalla ottamani parisataa digikuvaa tuovat edelleen lomamatkamme erityisen elävästi mieleen.

      Ajankohdan huomioon ottaen voi olla teille vaikeata saada enää haluamaltaan lomakohteelta muuta kuin peruutuspaikat. Lento Gambiaan välilaskuineen Kanarian saarilla kestää 10 tuntia, mutta se on hintansa väärtti. Hotellimme, Senegambia Beach, oli vertaansa vailla. Paikallinen pätevä oppaamme Senegambian alueella on nimeltään Mr.Amadou Sarr. Hänen sähköpostiosoitteensa on [email protected] ja puhelinnumeronsa Suomesta 2207269018.
      Suosittelisin häntä mielelläni oppaaksenne.

      Toivotan teille miellyttävää häämatkaa, minkä matkakohteen sitten valitsettekin.

    • Olen käynyt Gambiassa kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla olen käynyt retkillä.

      Ensinmäisellä kerralla kävimme krokotiilipuistossa samalla pääsimme käymään erääseen museoon jossa kerrottiin maan kulttuurista. Ehkä vaikuttavin kokemus oli käydä Orjasaarella ja orjamuseossa. Pääsimme myös käymään paikalliseen köyhään kouluun jossa näimme pieniä suloisia oppilaita jotka lauloivat meille tervetuliais laulun.Kävimme myös paikallis kodissa. Pääsimme paratiisilliselle bradice beachille jossa söimme herkullisen aterian ja pääseimme uimaan. Näimme kalastajakyliä ja puunveito verstaan ja kävimme batiikki verstaassa.

      Viimekerralla kävimme Senegalin puolella ja siellä eräässä kansallispuistossa näimme oppaan avustuksella kirahveja,sarvikuonoja,seeproja luonollisessa ympäristössä. Upea retki! Toinen retki oli Gambiajoelle seilasimme siellä hauskoilla keksikerroksissa baateissa,ihailimme lintuja,mangrovepuita ,kalastimme minäkin sain ongittua voikalan.Söimme siellä ja nautimme auringosta sekä uimme joessa,mielenkiintoinen elämys.

      Gambiassa todella tuntee olevansa todellisessa afrikassa.Köyhyydestä huolimatta ihmiset ovat ystävällisiä. Parhaiten nauttii kun ottaa rennosti seikkailun kannalta eikä kaikesta kauhistele. Minäkin tunsin itseni turvalliseksi siellä hyvän vartioinnin ansiosta.

      Suosittelen! :)

    • India rules

      Molemmissa maissa useasti käyneenä kommentteja. Et siis halua kuulla "bumsteripaskaa", nyt vain on niin että sitä joudut siellä kokemaan ei se siitä muuksi muutu. Olen matkustellut kymmenissä maissa, enkä missään ole kohdannut vastaavanlaista bumsteritouhua. Se vain on niin ärsyttävän päällekäypää, että nyt viime reissulla päätin, että Gambia on nähty ja saa olla omassa rauhassaan. Siinä maassa ei oikeastaan ole muuta hyvää kuin auringonpaiste.
      Joku kirjoitti että Intia voitaa Gambian 6-0, tennistermein, mutta minä sanon 10-0, no annetaan se 1 auringosta.
      Jos terroria pelkäät niin älä lähde minnekään, luultavasti jäät auton alle huomattavasti aikaisemmin.
      Tuohon hintahaarukkaan pääset moneen muuhunkin paikkaan, Thaimaa on esimerkiksi hyvä paikka.

      • tuliina

        Gambiasta sain ihan extrana giardian(alkueläin), jolloin kyllä tiesi olevansa mahataudissa.


      • oli mennä
        tuliina kirjoitti:

        Gambiasta sain ihan extrana giardian(alkueläin), jolloin kyllä tiesi olevansa mahataudissa.

        niitä paikallisia sotkuja tuntemaan mahaansa... Kyllä Intiassakin giardian voi saada, ja jopa Etelä-Euroopassakin. Perussääntönä: syö vain erittäin hyvin kypsennettyjä ruokia!


    • mimmi82

      Kiitos paljon hyvistä kommenteista. Lisääkin mielipiteitä vielä mahtuu.. =)

      Tässä vaiheessa yhteenvedolta tuntuu, että molemmissa käyneet suosittelevat Intiaa, mutta vain gambiassa käyneet pitävät sitäkin huippukohteena.

      Thaimaahan emme lähde, koska se nyt vaan on juurtunut takaraivoon sellaisena kauko-Kanariana, johon nykyään kaikki menee. Ja kai me sitten jotakin erilaista haetaan.. tai jotain. ei kuitenkaan siis sinne. Toisaalta paratiisisaaret jäävät nyt jo hintansakin puolesta pois laskuista, emmekä halua olla pois kotoa viikkoa pidempää.. Rivien välissä terveiset sille lapsia toivottaneelle.. ;-) No ehkä ei ainakaan kovin montaa enää..

      • etelä goa

        kokemusta molemmista paikoista ja suosittelen ehdottomasti etelä goaa. Esim. candolim alue on rauhallista - kaupustelijoita ei paljoa.
        Etelä goa turvallista aluetta - älkää menkö mumbaihin siellä epävarmaa ja terroristeja enempi .
        Goalta löytyy upeita hotelleja hääpareille.
        Hinnat edullisimpia ja ihmiset ystävällisiä ilman rahaakin, vaikka joku gambia fani toista väittääkin.Toki gambiassa ystävällisyyttä myös ilman rahaa. Goaan rannat paljon paremmat kuin gambiassa sekä paremmat ruuat. Näkemistä myös lähiseulla "turvallisella" alueella. Goa on vähän kehittyneempi kuin gambia.
        Gambiaan voi mennä sitten kun goa nähty.
        Minulle gambia kerta riitti goalle tulen menemään uudestaankin.
        Vietnamia suosittelen myös tai malesiaa.


      • valinta...

        Noin minäkin olisin valinnut, molemmissa käyneenä. Gambiaan voin mennä takaisin noin kymmenen vuoden kuluttua, Goaan vaikka heti.


      • Candolim...
        etelä goa kirjoitti:

        kokemusta molemmista paikoista ja suosittelen ehdottomasti etelä goaa. Esim. candolim alue on rauhallista - kaupustelijoita ei paljoa.
        Etelä goa turvallista aluetta - älkää menkö mumbaihin siellä epävarmaa ja terroristeja enempi .
        Goalta löytyy upeita hotelleja hääpareille.
        Hinnat edullisimpia ja ihmiset ystävällisiä ilman rahaakin, vaikka joku gambia fani toista väittääkin.Toki gambiassa ystävällisyyttä myös ilman rahaa. Goaan rannat paljon paremmat kuin gambiassa sekä paremmat ruuat. Näkemistä myös lähiseulla "turvallisella" alueella. Goa on vähän kehittyneempi kuin gambia.
        Gambiaan voi mennä sitten kun goa nähty.
        Minulle gambia kerta riitti goalle tulen menemään uudestaankin.
        Vietnamia suosittelen myös tai malesiaa.

        ole Pohojois-Goalla?


      • vaikka gambia nro 1 !!!!!
        etelä goa kirjoitti:

        kokemusta molemmista paikoista ja suosittelen ehdottomasti etelä goaa. Esim. candolim alue on rauhallista - kaupustelijoita ei paljoa.
        Etelä goa turvallista aluetta - älkää menkö mumbaihin siellä epävarmaa ja terroristeja enempi .
        Goalta löytyy upeita hotelleja hääpareille.
        Hinnat edullisimpia ja ihmiset ystävällisiä ilman rahaakin, vaikka joku gambia fani toista väittääkin.Toki gambiassa ystävällisyyttä myös ilman rahaa. Goaan rannat paljon paremmat kuin gambiassa sekä paremmat ruuat. Näkemistä myös lähiseulla "turvallisella" alueella. Goa on vähän kehittyneempi kuin gambia.
        Gambiaan voi mennä sitten kun goa nähty.
        Minulle gambia kerta riitti goalle tulen menemään uudestaankin.
        Vietnamia suosittelen myös tai malesiaa.

        Gambiaan voi mennä sitten kun goa nähty.

        Näin minäkin ajattelen. Goan jälkeen gambia ei "kulttuurisokkina" tuntunut miltään.


    • h-k p

      hääparille! Gambiassa kolmesti matkustelleena suosittelen sitä. Ihmiset ystävällisiä, lintulaisto fantastinen - pesiviä lajeja yli 500 ja muuttolintuineen n.850 lajia. Jos valitsette hotellin hiukan syrjemmältä esim Lemon Greek tai Ocean Bay , niin ympäristö on rauhallisempa. Upeita kankaita, koruja, veistoksia, käsitöitä paikallistoreilla ja pieniä kyliä. Ruoka hyvää ja edullista. Kanoottiretki Gambia-joelle ja linturetki taitavan oppaan kanssa esim. Abukon luonnonpuitoon kannattaa:villejä apinoita, varaaneja, krokotiilejä, antilooppeja ja mahtava lintulajisto. Lamin Lodge on mukava taukopaikka, mistä saa edeullisen aterian.(kts lisää google earth Gambia, Bakau, Kotu ,Kololi, Fajara, Serrekunda, Lamin, Lamin Lodge, Abuko Natureforest). Ystävämme Ousman Joku on gambialainen koulutettu lintu- ja perhosopas, josta mm. Lasse J. Laine kirjoittaa viimeisimmässä kirjassaa kertoessaa kahdesta matkastaa Gambiaan Ousmanin ollesssa hänen oppaanaan, jolloin L.J.L näki 5000 lintulajinsa. Ousman tutustuttaa teidät mielellään myös gambialaiseen maalaiselämään,kotitaloonsa, kotikylänsä kouluun, puolisoonsa Pendlaan, tammikuussa syntyvään ensimmäiseen lapseensa ja ystäväänsä Laruun, joka maastoautolla me liikuimme.Olemme reissanneen Ousmanin kanssa myös Senegaliin ja Etelä-Gambiaan lintupaikoille ym. kiinnostaviin paikkoihin pikkukyliin, markkinoille ja mm. presidentin tiluksille. Minkäänlaiset bumsterit tai opastarjokkaat eivät häiritse kun sanot heti, että sinulla on jo oma opas, vaikka et joka päivä omaa opastasi tarvitsisikaan. Ousman puhuu hyvin englantia, on ehdottoman luotettava, hienotunteinen, huumorintajuinen ja paikallisesti hyvin tunnettu ja arvostettu lintuopas, joten Ousmanin asikkaita arvostetaan myös. Googlen kautta löydät Ousmanin kotisivut ja e-mail on [email protected].

    • Käynnyt

      "Olemme varanneet aurinkomatkojen matkan goalle, mutta paikalliset tapahtumat saivat meidät miettimään vaihtoehtoja"

      Mitäs Goassa on tapahtunut??

      Intiassa tietysti on tapahtunut paljonkin mut tapahtuuhan sitä euroopassakin,baskit paukuttelee,ateenassa ammutaan, isoon alueeseen mahtuu monenlaista.

      Thaimaa ei käy kun siellä käy kaikki muutkin,se vaan on oikeasti hyvä kohde, mut miten ois vaikka siperia, ei juuri tarvitse törmäillä muihin turisteihin;)

    • just matkalta tullut

      Gambiaan kannattaa lähteä, jos hakee lämpöä, aurinkoa ja rentouttavaa lomaa. Bumsteripelottelu on mennyt liiallisuuksiin. Olimme viikon matkalla, eikä kenestäkään todellakaan ollut mitään haittaa. Uskovat kyllä jos sanot ei. Ruoka oli ihanaa, ei tullut vatsaoireita, kaikki ovat ystävällisiä ja mukavia. Toki maa on erittäin köyhä eikä länsimaisia palveluja ja tapoja nää kuin hotellialueella. Kävimme paikallisoppaan kanssa Senegalin puolella safariretkellä ja se oli paras päivä!Voin suositella lmpimästi.

      • rauhallinen kaveri

        minulla on pitkä pinna, mutta kyllä loppu lomasta alkoi se palaa ja ahistaa ....
        ei se ole liiottelu mitä täällä kirjoitellaan...
        enkä siis ole pahin bumseri "vihaaja"
        En ymmärrä miksi paikkaa pitäisi niin "ylistää"


      • tarvitsekkaan
        rauhallinen kaveri kirjoitti:

        minulla on pitkä pinna, mutta kyllä loppu lomasta alkoi se palaa ja ahistaa ....
        ei se ole liiottelu mitä täällä kirjoitellaan...
        enkä siis ole pahin bumseri "vihaaja"
        En ymmärrä miksi paikkaa pitäisi niin "ylistää"

        mutta myös minun mielestäni bumsterien ahdistelusta kertovat viestit tuntuvat vievän voiton koko Gambian keskusteluista! Ei ihmisille ole pakko puhua Gambiassakaan ,jos ei halua eikä niin ole tottunut tekemään suomessakaan. Mutta maailmankuvaa "bumstereidenkin" kanssa muutaman sanan vaihtaminen avartaa valtavasti. Ja totta se on että kaikki eivät suinkaan ole bumstereita eivätkä rahaa vailla, osa vaan ovat sekä ystävällisiä että kiinnostuneita länsimaalaisista.Puolestani joutaisi pannaan koko bumsteri sana! Samanlaisia bisnesmielessä kanssasi juttelevia ihmisiä löytyy joka kohteesta. Muutamassa paikassa käyneenä sanoisin kuitenkin että Gambiassa ehkä jopa vähiten vähiten...


    • Angel62

      Intiakin on mielenkiintoinen, taudit erilaisia.Ihmiset jotka ovat siellä juuri olleet eivät ole pitäneet järjestelyistä joita on tehty välttyäkseen levottomuuksilta. Vatsatauti on taattu myös. Jos haluatte mielenkiintoisen häämatkan, miksette valitsisi yhdistelmämatkaa Senegal-Gambia. On nähtävää ja koettavaa ja samalla oppii puolisostaan kaikenlaista uutta. Gambia on rauhallinen maa eikä bumstereitakaan tarvitse pelätä, ei on sana joka on opittu varmasti ensimmäisenä ja se tarkoittaa myös siellä ei.Hallitsijaan tuskin törmäätte, ellei sitten silloin kun ajaa kovaa ohi. En usko että kutsuu kylään. Molemmat ovat köyhiä maita, sekä Intia että Gambia.
      Riippuu siitä mitä haluatte nähdä, Gambiassa ei ole isoja eläimiä, Senegalissa on jos sattuu näkemään, lintuja on paljon ja yksi upeimmista näyistäni on ollut pelikaanipataljoonan lentolaivue, se oli mieletön. Ruoka ei ole kocvin tulista ellei mene paikalliseen perheeseen syömään ja malariakin estyy lääkkeellä. No, minulla tietty on oma lehmä ojassa, tuollaisen Senegalin kiertomatkan aikana mulla vaihtui suomalainen mies gambialaiseen, ei kannata kertoa miehelles. Mutta muutenkin olis ollu ikimuistoinen reissu. Hotellit on hyvätasoisia ja ihmiset ystävällisiä. Mutta jos ei halua nähdä oikeata elämää, miksi mennä kumpaankaan viettämään häämatkaa, menkää Karibialle. Jaa mutta siellä taitaa olla niitä järistyksiä...Joka tapauksessa onnea teille!Jos haluatte hyviä vinkkejä tai lisätietoja, vastaan mielelläni.

    • Emina.L

      Molemmissa käyneenä suosittelisin Gambiaa. Sanoisin näin että Gambia on afrikkalaisempi kuin Goa on intialainen.

      Gambiassa ihmiset ovat oikeasti ystävällisempiä ja iloisia. Goalla alkavat olla jo vähän "väsyneitä" turisteihin tai näkevät vain rahallisen hyödyn.

      Minun kokemukseni kaupustelijoista on sellainen, että Gambiassa riittää kun kerran sanoo ei, ja rannalla saa olla rauhassa, Goalla istuutuvat aurinkotuolillesi ja hokevat pli-i-i-i-i-ss.

      Goalla on kyllä parempaa ruokaa ja paljon halvempaa. Enemmän ostosmahdollisuuksia. Silti Gambian tunnelma jotenkin hauskempi, vaikea sanoa mikä siinä tarkalleen ottaen on. Kummastakaan ei tullut vatsatautia vaikka Intiassa söimme tyhmänrohkeasti jopa jäätelöoannoksia loman lopulla.

      Ja tämä oli vain yksi mielipide, meidänkin perheestä saisit kahta erilaista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe