Henkisestä väkivallasta

Toipuminen.

On pitkä prosessi, joka minun tapauksessani on vasta alussa. Vielä on joka päivä paha olo ja itkettää. Joskus näen painajaisia siitä henkisen väkivallan aiheuttajasta.
Joskus on parempia päiviä, jolloin ei koko ajan muistu ne loukkaukset mieleen.

Vertaistuki auttaa, muut saman kokeeet tukevat. Tiedän, etten ole viallinen ja huono.

Olen aivan rikki.

5

1168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • johonkin

      häiriökäyttäytyjään? Itselläni on omat ongelmani, mutta olen sentään yrittänyt parantua niistä(masennus ym.), mutta on ihmisiä, jotka eivät koskaan näe, että heissä itsessään tai heidän läheisissään on jotain niin narsistista ja niin hullua ettei kukaan täysjärkinen ihminen siedä sellaisia käytöstä ellei ole masokisti. On ihmisiä, jotka ovat niin oman edun tavoittelijoita ja he eivät näe muissa ihmisissä kuin sen - "Mitä hänestä on hyötyä minulle?" Se on sitten kiva huomata, ettei toinen välittänytkään minusta itsestäni pätkän vertaa vaan halusi minusta jotain ihan muuta.

      • ap.

        Ohjaaja lupasi, petti, valehteli ja dumppasi. Oli tosi törkeä.
        Karmeaa kohtelua sain häneltä. Muutkin saivat, se on ilkeä. Se käskee kaikki painumaan helvettiin, jotka eivät ole hänen kanssaan samaa mieltä.

        Sattuu hirmuisesti tuollainen kohtelu.
        Menee aikaa että uskaltaa luottaa kehenkään.

        Muuten mulla menee kivasti. Yksityiselämässä ei ole ongelmia, vaan ilon aiheita.


    • Miepieni

      Monta vuotta elin täydellistä perhehelvettiä jokapäiväisine vinoiluineen ja uhkailemisineen.
      Itseasiassa en edes ole vielä valmis ajattelemaan kaikkea sontaa mitä hän niskaani heitti. Taisin kyllä kuulla kaikki suomalaiset "laatusanat" sieltä negatiiviselta puolelta.
      Minäkin tiedän, etten ole niin viallinen ja huono kuin hän antoi ymmärtää. Mutta menee varmaan aikaa ennenkuin pystyy luottamaan yhtään kehenkään.

    • Itse kärsin henkisestä väkivallasta n. 2 vuotta, enkä edes tajunnut silloin sitä kokevani. Vasta erottuani ymmärsin minkälaisessa suhteessa oli elänyt. Itsetuntoni oli eron jälkeen olematon. Tunsin itseni täysin löydyksi, arvottomaksi ja rikkinäiseksi. Onneksi kaverini otti minut siipiensä suojaan ja tarjosi tukeansa. Päätin arvoista joita tulevaisuudessa noudatan.

      Elämäni aloitin kokoamaan pienissä palasissa. Valitsin arkeeni semmoista tekemistä jonka pystyin täysin itse tekemään ja hallitsemaan ilman muiden puuttumista. Lenkkelin paljon ja mietin.

      Hankaluutta toi se, että "pahoinpitelijäni" halusi minut epätoivoisesti takaisin. Hän vahingoitti itseään, aneli, rukoili ja itki. Rakastin häntä kaikesta huolimatta edelleen joten hänen näkemisensä siinä tilassa teki todella pahaa. Olin kuitenkin päättänyt etten enää ikinä antaisi kenenkään alistaa minua, joten yritin auttaa häntä toipumaan asiasta parhaani mukaan. Välillä tunsin itseni halvaksi.

      Hän onneksi muutti pois, mutta kaatoi välillä suolaa katkeriin haavoihini ilmoittamalla miten huonosti hänellä meni. Nyt, melkein viisi vuotta myöhemmin, sain hänestä mielenrauhan. Hän ilmoitti olevansa kunnossa ja seisovansa omilla jaloillaan.

      Aloitin uudelleen seurustelun noin puoli vuotta eromme jälkeen. Mielestäni turhan nopeasti, mutta koin uuden kumppanini kanssa rauhaa, josta en voinut kieltäytyä. Olemme edelleen yhdessä. Ilmoitin hänelle heti tiukkaan sävyyn mitä en suhteessamme siedä. Hän ymmärsi ja uskoi. Tunnen nykyisin itseni voimakkaaksi, mutta huomaan että välillä ylireagoin toisten painostukseen ja määräilyyn. Mutta nyt tiedän, milloin kannattaa peruuttaa pois.

      Tiedän että eheydyt jälleen. Tee asioista missä olet hyvä niin saat koottua itsetuntosi takaisin.

    • Dr*

      ovat siinä mielessä huonoja että emme voi tietää noin vähäisen kertoman pohjalta mistä on kyse.On ihmisiä jotka eivät ole henkisesti kypsiä,tasapainoisia,psyyke on vaurioitunut tai on narsistisia oireita jne.He kokevat muiden ihmisten auttamisyritykset tai heihin kohdistuvan arvostelun jopa henkisenä väkivaltana.Todellisuudessa he itse voivat olla hyvinkin loukkaavia käytöksessään muita ihmisiä kohtaan mutta eivät käytöksessään pysty näkemään mitään väärää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      138
      10080
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2924
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      188
      2727
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1546
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe