Henkisestä väkivallasta

Toipuminen.

On pitkä prosessi, joka minun tapauksessani on vasta alussa. Vielä on joka päivä paha olo ja itkettää. Joskus näen painajaisia siitä henkisen väkivallan aiheuttajasta.
Joskus on parempia päiviä, jolloin ei koko ajan muistu ne loukkaukset mieleen.

Vertaistuki auttaa, muut saman kokeeet tukevat. Tiedän, etten ole viallinen ja huono.

Olen aivan rikki.

5

1176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • johonkin

      häiriökäyttäytyjään? Itselläni on omat ongelmani, mutta olen sentään yrittänyt parantua niistä(masennus ym.), mutta on ihmisiä, jotka eivät koskaan näe, että heissä itsessään tai heidän läheisissään on jotain niin narsistista ja niin hullua ettei kukaan täysjärkinen ihminen siedä sellaisia käytöstä ellei ole masokisti. On ihmisiä, jotka ovat niin oman edun tavoittelijoita ja he eivät näe muissa ihmisissä kuin sen - "Mitä hänestä on hyötyä minulle?" Se on sitten kiva huomata, ettei toinen välittänytkään minusta itsestäni pätkän vertaa vaan halusi minusta jotain ihan muuta.

      • ap.

        Ohjaaja lupasi, petti, valehteli ja dumppasi. Oli tosi törkeä.
        Karmeaa kohtelua sain häneltä. Muutkin saivat, se on ilkeä. Se käskee kaikki painumaan helvettiin, jotka eivät ole hänen kanssaan samaa mieltä.

        Sattuu hirmuisesti tuollainen kohtelu.
        Menee aikaa että uskaltaa luottaa kehenkään.

        Muuten mulla menee kivasti. Yksityiselämässä ei ole ongelmia, vaan ilon aiheita.


    • Miepieni

      Monta vuotta elin täydellistä perhehelvettiä jokapäiväisine vinoiluineen ja uhkailemisineen.
      Itseasiassa en edes ole vielä valmis ajattelemaan kaikkea sontaa mitä hän niskaani heitti. Taisin kyllä kuulla kaikki suomalaiset "laatusanat" sieltä negatiiviselta puolelta.
      Minäkin tiedän, etten ole niin viallinen ja huono kuin hän antoi ymmärtää. Mutta menee varmaan aikaa ennenkuin pystyy luottamaan yhtään kehenkään.

    • Itse kärsin henkisestä väkivallasta n. 2 vuotta, enkä edes tajunnut silloin sitä kokevani. Vasta erottuani ymmärsin minkälaisessa suhteessa oli elänyt. Itsetuntoni oli eron jälkeen olematon. Tunsin itseni täysin löydyksi, arvottomaksi ja rikkinäiseksi. Onneksi kaverini otti minut siipiensä suojaan ja tarjosi tukeansa. Päätin arvoista joita tulevaisuudessa noudatan.

      Elämäni aloitin kokoamaan pienissä palasissa. Valitsin arkeeni semmoista tekemistä jonka pystyin täysin itse tekemään ja hallitsemaan ilman muiden puuttumista. Lenkkelin paljon ja mietin.

      Hankaluutta toi se, että "pahoinpitelijäni" halusi minut epätoivoisesti takaisin. Hän vahingoitti itseään, aneli, rukoili ja itki. Rakastin häntä kaikesta huolimatta edelleen joten hänen näkemisensä siinä tilassa teki todella pahaa. Olin kuitenkin päättänyt etten enää ikinä antaisi kenenkään alistaa minua, joten yritin auttaa häntä toipumaan asiasta parhaani mukaan. Välillä tunsin itseni halvaksi.

      Hän onneksi muutti pois, mutta kaatoi välillä suolaa katkeriin haavoihini ilmoittamalla miten huonosti hänellä meni. Nyt, melkein viisi vuotta myöhemmin, sain hänestä mielenrauhan. Hän ilmoitti olevansa kunnossa ja seisovansa omilla jaloillaan.

      Aloitin uudelleen seurustelun noin puoli vuotta eromme jälkeen. Mielestäni turhan nopeasti, mutta koin uuden kumppanini kanssa rauhaa, josta en voinut kieltäytyä. Olemme edelleen yhdessä. Ilmoitin hänelle heti tiukkaan sävyyn mitä en suhteessamme siedä. Hän ymmärsi ja uskoi. Tunnen nykyisin itseni voimakkaaksi, mutta huomaan että välillä ylireagoin toisten painostukseen ja määräilyyn. Mutta nyt tiedän, milloin kannattaa peruuttaa pois.

      Tiedän että eheydyt jälleen. Tee asioista missä olet hyvä niin saat koottua itsetuntosi takaisin.

    • Dr*

      ovat siinä mielessä huonoja että emme voi tietää noin vähäisen kertoman pohjalta mistä on kyse.On ihmisiä jotka eivät ole henkisesti kypsiä,tasapainoisia,psyyke on vaurioitunut tai on narsistisia oireita jne.He kokevat muiden ihmisten auttamisyritykset tai heihin kohdistuvan arvostelun jopa henkisenä väkivaltana.Todellisuudessa he itse voivat olla hyvinkin loukkaavia käytöksessään muita ihmisiä kohtaan mutta eivät käytöksessään pysty näkemään mitään väärää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe