kirje gambiaan

98765...

onko kokemuksia kirjeiden perille menosta gambiaan? Lapseni sai kaverin lomamatkallamme, ja haluaisi aloittaa kirjeenvaihdon, mutta jäinpä pohtimaan meneekö ikinä perille?

14

2173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mennä...

      perille viikossa tai parissa kuukaudessa! Yleensä kaikki kyllä on mennyt perille.

    • mahdollista.....

      että lapsesi voisi kirjoitella netin kautta, se on kaikkein nopein tapa. Nettikahviloita on melko paljon. Ainoa ongelma on, että ne ovat maksullisia.

    • perille

      Mun kirjeet on menny perille noin kolmessa viikossa.

      Suomen posti sanoo että kestää noin 9 päivää, mutta ovat siellä Gambian päässä aika hitaita.

    • toivottavasti

      lähetin eräälle pojalle kortin, matkalla on ollut kohta neljä viikkoa...Aloin jo epäilemään että puhuiko postin täti totta kun sanoi että menee ihan tavallisella ikimerkillä perille???Tarkisti kyllä koneelta postimaksun...Mitä muut ovat kirjeen/kortin lähettämisestä maksaneet?

      • maimarla

        Meni kortti perille mutta aikaa meni 2 kk.


    • kyllä menevät perille

      aikaa siihen menee 4-5 viikkoa. Mitään pikapostimaksua ei voi/kannata maksaa koska kaikki posti Suomesta lähtee heti, se postinkulku nyt vaan tökkii siellä Afrikassa. En suosittele kirjeeseen liitettäväksi rahaa kun pakettienkin kanssa on todella epävarmaa perillemeno, avaavat paketteja ja vaativat vastaanottajalta maksuja.

      • Avataan ne paketit täällä meilläkin, tosin tullin valvovan silmän alla avaat itse pakettisi. Näin ainakin kun sain paketin ameriikasta.Jouduin sitten vielä maksamaan jotain veroa kun ei ollut kuitteja paketissa ja arvoksi oli merkitty 200dollaria vaikkei ne kamat varmaan olleet maksaneet kuin 50dollaria.

        Sanovat gambialaiset itse että posti on heillä hidas ja joskus yrittävät huijata lisää rahaa vastaanottajalta. Kai sielläkin on joku raja miten arvokasta kamaa saa lähettää ilman veroa. Pari vuotta sitten saatuani pakettini ameriikasta, suomessa tuo veroton raja oli muistaakseni alle 50e.


      • jos avattaisiinkin
        Jodhi kirjoitti:

        Avataan ne paketit täällä meilläkin, tosin tullin valvovan silmän alla avaat itse pakettisi. Näin ainakin kun sain paketin ameriikasta.Jouduin sitten vielä maksamaan jotain veroa kun ei ollut kuitteja paketissa ja arvoksi oli merkitty 200dollaria vaikkei ne kamat varmaan olleet maksaneet kuin 50dollaria.

        Sanovat gambialaiset itse että posti on heillä hidas ja joskus yrittävät huijata lisää rahaa vastaanottajalta. Kai sielläkin on joku raja miten arvokasta kamaa saa lähettää ilman veroa. Pari vuotta sitten saatuani pakettini ameriikasta, suomessa tuo veroton raja oli muistaakseni alle 50e.

        paketit vastaanottajan läsnäollessa kuten Suomessa, vaan kun Gambiassa vastaanottaja ei aina edes näe pakettiaan. Olen lähettänyt pari pakettia sinne, käytetyt vaatteet meni alle 3 viikossa, sensijaan paketti jossa oli hiukan arvokkaampiakin juttuja on viipynyt matkallaan jo 3 kk, tuskin vastaanottajalle saakka meneekään kun en hoksannut sitä kirjata.


    • olen lähettänyt gambiaan nyt kaksi pikakirjettä. Eka kerralla se meni perille noin 2 vk.
      Toisella kerralla lähetin myös ulkomaille menevässä pikakirjekuoressa tavaraa sinne. Tullia varten tarralappuun kirjoitettiin mitä paketti sisältää ja mikä on paketin arvo.

      • mulle sanottiin

        postissa ettei vaikuta mitään mahdollinen pikakirjemaksu, ettei ole olemassakaan sitä mahdollisuutta Afrikan maihin. Miten sun pakettisi kanssa kävi, saiko vastaanottaja sen ja kuinka nopeasti? Kirjasitko sen? Menikö jotain tullimaksua? Kiitos etukäteen!


      • mulle sanottiin kirjoitti:

        postissa ettei vaikuta mitään mahdollinen pikakirjemaksu, ettei ole olemassakaan sitä mahdollisuutta Afrikan maihin. Miten sun pakettisi kanssa kävi, saiko vastaanottaja sen ja kuinka nopeasti? Kirjasitko sen? Menikö jotain tullimaksua? Kiitos etukäteen!

        En tiedä miten normaalikuorissa menee kirjeet perille. Mutta itse ostin ulkomaille menevän ison kuoren johon oli jo postimaksu maksettu. Eka kirje meni siinä parissa viikossa perille ja henkilö sai pakettinsa en tosin tiedä joutuiko hän siitä mitään maksamaan. En muistaakseni kirjannut sitä eikä kyllä tullimaksua ollut. Se kun ei ollut mikään iso paketti.


    • Mitä TARKOITTAA

      Mitähän mahtaa tarkoittaa ... kun moni täällä sanoo "kirjanneensa" paketin tai kirjeen??

      Vaikuttaako se muuta kuin Suomessa, mitä kirjaaminen tarkoittaa Gambiassa tai matkalla jossain?

      Suomessa on niin, että oli kirjattu tai ei, niin POSTILLA EI OLE MINKÄÄNLAISTA KORVAUSVELVOLLISUUTTA... jos lähetys hukkuu matkalla

      Siihen en ota kantaa, meneekö paremmin perille jos on kirjattu lähetys

      • lähettäjä

        Kirjaaminen on varmempi tapa lähettää, koska silloin vastaanottaja joutuu hakemaan kirjeen postista ja kuittaamaan sen. Normaali kirje viedään perille kotiin, jos viedään. Itse kirjaisin esim. valokuvia sisältävän kirjeen. Kirjatun kirjeen katoamisesta voidaan korvata rajoitetusti pieni summa, mutta en tiedä miten toimii käytännössä. Aikaisemmin oli olemassa postivakuutettu lähetys, jossa korvattiin katoaminen vakuutusmäärään saakka, mutta jostain syystä sitä ei ole enää Gambiaan. (Tarkistin postin sivuilta.)
        Postin (Itellan) sivujen mukaan Gambiaan lähetettävä lahja on tullivapaa, jos arvo on alle 250 dalasia. Ihmiset siellä päin saattavat joskus rahapulassa keksiä tullimaksuja pyydettäväksi lähettäjältä, vaikka niitä ei menisikään.


    • onneksi

      Sain tiedon Gambiasta sähköpostitse että lähettämäni kortti oli saapunut perille! Aikaa meni melkein neljä viikkoa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe