maailman ympäri vauvan kanssa

unohdanko ajatuksen?

Heippa!Meillä on mieheni kanssa ongelma...ollaan jo vuosia haaveiltu maailmanympärimatkasta, mutta rahaa ei ole ollut, sitten on ollut gradut ja opiskelut, yllättäen toinen sai niin hyvän työtarjouksen ettei oikein voinut sitä uhrata jne. Syitä lähdön lykkääntymiseen on tullut peräjälkeen ja alkaa mennä hermot molemmilla ;-). Nyt on molemmilla järjetön vauvakuume, on kehittynyt pikkuhiljaa tässä parin vuoden aikana...molemmat olemme hyvin lapsirakkaita ja olemme olleet molemmat erittäin PALJON vauvojen ja pienten lasten kanssa tekemisissä monen monta vuotta (siis päivittäin, ympäri kellon viikoittain, jne.).Vauva-arki on siis sikäli tuttua, ettei meillä ole siitä erityisen ruusuista kuvaa, ehkä enemmänkin päinvastoin...

Nyt kysyisinkin kokemuksia vauvan kanssa matkustamisesta euroopan ulkopuolella... Eli olisiko mitenkään realistista tehdä n. puolen vuoden maailman ympäri matkaa vauvan kanssa? Paikat valittaisiin tietenkin sellaisiksi, ettei missään murjuissa asuttaisi, vaan hotelleissa ja tuttavaperheissä jne. Ruokapuoli vähän mietityttää... samoin lennot. Meillä ei ole kiinnostusta rämpiä vuoristoissa, sademetsissä, sukeltaa jne. vaan ennemminkin vain olla, rentoutua ja viettää aikaa yhdessä... viettää ikään kuin pitkä loma suomen aherruksista. Loma sinänsä saa olla ihan arkista yhdessäoloa kunhan maisemat olisivat välillä jotain muuta kuin suomen harmaita loskakelejä.

Eli olisiko vauva-arki loppujen lopuksi niin mahdottomasti hankalampaa ulkomailla? Vai onko ongelmia juuri niin paljon kuin vain itselleen osaa mielessään kehittää, paikasta viis... Jotenkin kammoksun ajatusta, että yhden lapsen perheet karsivat kaiken matkustelun jne. vain vauvan takia. En halua arkea, jossa vauva kahlitsee kotiin ja ajatellaan ettei mitään voi rutiinien sotkeutumisen pelossa tehdä... maailman sivuun ihmiset ovat seilanneet, matkustaneet, vaeltaneet jne. vauvojen kanssa. Miksi se ei nykymaailmassa onnistuisi?! Kärsivällisyyttä ja panostusta se toki vaatisi.

20

3263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4 lapsen äiti

      Miksi ette tee sitä matkaa ensin, tai vaikka sillä matkalla se vauva? Jos teillä on nyt taloudellisesti mahdollista, nauttikaa vapaa-ajasta ja matkustelusta ennen lasta. Ihan pienen kanssa en lähtisi noin pitkäksi aikaa kiertelemään maailmaa. Ymmärrän tuollaiset 2 vkon pyrähdykset, mutta en mailmanympärimatkaa.

    • 3 lapsen äidiltä

      - Vauva on aika herkässä vaiheessa synnyttyään. Kaikki tätä eivät allekirjoita, mutta ainakin osa lapsipsykologeista puhuu siitä, että alle vuoden ikäisen pitäisi saada orientoitua elämäänsä tutussa paikassa ja tuttujen ihmisten kanssa. Toki te vanhemmat olisitte hänelle tuttuja, mutta paikat vaihtuisivat koko ajan ja tekin olisitte eri "moodissa" kuin kotona ollessanne olisitte. Vauva kyllä selviää tästä, ei siinä mitään, mutta se ei ole hänelle henkisesti parasta tapa aloittaa taipalettaan. Monella paljon (ei siis mitään etelänlomaa tms) matkustelleella tutullani alle 2-vuotiaalla on lähtenyt unet tai tullut takapakkia liikkumisessa tai puheessa pidempien matkojen jälkeen - olosuhdemuutokset ottavat aika paljon pienen vauvan kapasiteetista.

      - bakteerikanta vaihtelee alueittain aika paljonkin, ja ihan pienellä vauvalla ei vielä ole vastustuskykyä samaan tapaan kuin aikuisella. Jos imetät, se helpottaa sekä normaalin ja aina saman ruuan antamista, sekä lisäksi helpottaa lapsen suoliston ja immuniteetin sopeutumista, koska annat hänelle itse vasta-aineita ainakin jonkin ajan päästä omasta altistumisestasi. Tämä suolistoasia kannattaa ottaa vakavasti, sillä ripuli on maailmanlaajuisesti alle 1-vuotiaiden yleisin kuolinsyy, ja myös aikuisella vatsa voi mennä sekaisin aivan hygieenisissä olosuhteissa, kunhan bakteerikanta vaan eroaa tarpeeksi. Jos et imetä ja viimestään kun lapsi siirtyy kiinteään ruokaan, bakteerikannoilla on vielä enemmän merkitystä.

      - vauva saa rokotuksensa 3-12 kk:n iässä eli esim. alle puolivuotiasta ei ole rokotettu poliota eikä montaa muutakaan varsin vaarallista tautia vastaan. Malarialääkitystä ei voi antaa noin pienelle, Havrixista en tiedä edes. Riippuen matkustusalueesta ja tuurista voitte siis altistaa lapsen melko pahasti taudeille, joista on vakavia jälkiseurauksia. Vaihtoehtoisesti maailmanympärysmatkanne alue kutistuu valtavasti. Oletteko miettineet, miten rokotusohjelma ja lapsen sairastumiset hoidetaan matkoilla? Vauvanhoitosuositukset vaihtelevat maittain, eli ymmärtäväistä apua voi lapsen sairastuessa olla vaikeasti saatavissa. Suomessa asuessa pääsette neuvolaan keskimäärin kerran kuussa lapsen ollessa alle 6kk.

      - Moni vanhempi on väsynyt, koska alle 6 kk:n ikäinen vauva saattaa herättää yöunen aikaan 3-4 kertaa syödäkseen. On aivan yleistä, että äidit sanomvat jälkikäteen, etteivät muista mitään vauvan kolmesta ensimmäisestä kuukaudesta mitään. Lisäksi useat vauvat huutavat iltaisin, syystä tai toisesta. Vauvalla ei ole sisäsyntyistä vrk-rytmiä, vaan se muodostetaan omilla toimilla, laittamalla aina samaan aikaan nukkumaan ja tutuilla rutiineilla, tutulla nukkumapaikalla. Matkustaessa jet lag, paikan vaihdot yms sekoittavat tätä epämääräisyyttä entisestään, ja tuloksena voi olla rytmitön vauva, joka vaatii sen, että te esim. leikitätte häntä yöaikaan. Jaksatteko, itse liikkeellä, jet lagissa, ilman omia kotoisia ympäristöjänne?

      Kun vauva on pieni, häntä on helppo kuljettaa esimerkiksi kantoliinassa, jos hän on imetetty, ruokailu on äärimmäisen helppoa missä vaan, kun hän ei liiku, on turvallista, kunhan vaan on matkasänky, johon hänet voi laskea. Olen itse matkustanut isompien lasten iloksi Ruotsiin, Espanjaan jne alle 6-kuisen käärön mukana, ja se on ollut mielettömän helppoa juuri em. syistä.

      Sanoisin, että hanki ensin se lapsi ja pohdi asiaa sitten. Voit huomata, että pelkosi kodin kahlehtivuudesta hieman muuttuu. Tai parempaa, lähtekää nyt, ilman lapsia, ja seikkailkaa kunnolla. Hankkikaa se lapsi sitten.

    • boikotoimassa

      Viestistäsi kumpuaa todella yleinen ensimmäistä lasta hankkivien vanhempien ajatus: "Muut antavat vauvan kahlita elämää tarpeettomasti. Meille kun tulee vauva, emme anna sen kahlita elämää niin paljon. Me emme anna vauvan rajoittaa elämää. Ja tiedämme kyllä, mitä vauvat vaatii, kun olemme hoitaneet vauvoja ennenkin. Joten me ainakin lähdemme vauvan kanssa maailman ympäri matkalle. Ei se voi olla niin vaikeaa."

      Hyvää matkaa vaan. En tiedä kenen kannalta se matka on sitten onnistunut. Jos todella olet koulutettu ja aikuinen ihminen ilman mitään endometrioosia tai muuta pakottavaa syytä lapsen hankkimiseen juuri nyt, tiedät että puoli vuotta sinne tänne vauvan hankinnassa ei ole mitään ihmiselämän laajuudessa. Älä unohda matkaa, mutta unohda vauva puoleksi vuodeksi. Enkä kyllä anna takeita sitten raskaanakaan matkustamisesta. Toiset kärsivät sen verran kovasti pahoinvoinnista, etkä etukäteen voi tietää oletko sinä sellainen.

      • noin minäkin

        Ajattelin, että minä en kotiin jää...todellisuus nyt; voin mennä mutta en jaksa.
        Jos vauva valvottaa niin ei päivisin mitkään uudet nähtävyydet jaksa innostaa.
        Nyt voisin mennä iltaisin vaikka minne mutta en jaksa. Onb vaikea tietää etukäteen miten vauva nukkuu yönsä.
        Ennemmin tekisin yhden matkan jonnekkin vauvan kanssa jossa viipyä lepäämässä..uskon, että sekin olisi rasittavaa.


      • Aiemmista viesteistä...

        Olihan tässä palstalla jokin aika sitten kaveri, joka arvosteli muiden vanhempien tapaa pomppia lasten pillin mukaan ja pitää lapsia "kultamunina" ja mitä kaikkea siihen nyt sisältyikään. Perhe isän kertoman mukaan reissasi paljon ja vanhemmilla oli tapana jättää tenavat yksin majoituspaikkaan ja lähteä pariskuntana illalla ulos. Aika moni otti asiaan kantaa ja kaveri syytti muita vanhempia
        rajoittuneesta elämänkatsomuksesta.

        Kyllähän jokainen sen tietää, että elämä lapsen/lasten kanssa on ihan jotain muuta, kuin eläminen kahdestaan. Kaikki muuttuu ja sille pitää olla rehellinen. Entiset "interrail-ajat" on ohi, eikä enää istuta pitkää illallista lomakohteen suosikkiravintolassa. Ei lojuta kaljamuki kädessä beachilla tai kuunnella illalla fadoa, flamencoa, klassista tai rockia. Istutaan kiltisti hotellihuoneessa hoitamassa pienen kanssa niitä samoja rutiineja, mitä kotonakin. Aamulla pakataan "vankkurit" ja työnnetään tenavaa pitkin kaupunkia. Mietitään, missä helskutissa sen ilkeäisi syöttää, missä voi vaihtaa vaipat ja mihin ne käytetyt heittää. Ja mitä syöttää (iästä riippuen) sille pienelle.

        Ap:lle. Jos haluat välttyä stressiltä, älä missään tapauksessa lähde vauvan kanssa matkalle, jossa kohteet vaihtuvat. Ja stressi tässä tapauksessa tarkoittaa kaikkia teitä kolmea. Jos on välttämättä päästävä matkaan, sitten kiinteä kohde, jossa on kunnon huoneisto, eikä missään malaria-alueilla. Sieltä käsinhän on mahdollista tehdä matkoja lähiympäristöön, mutta silloinkin vauvan aikataulujen puitteissa.


      • ihanat vauvat

        usein sanotaan että vauva kahlitsee, jokainenhan tietää tehdessään että elämä vauvan kanssa on erilaista. Olet vastuussa siitä pikkuihmisestä, vauvaaika on erittäin antoisaa kun keskittyy vauvaan, nauttii sen ensimmäisistä hymyistä, jokelluksesta, liikkumaan oppimisesta ja kaikesta mitä tuo hellyttävä käärö tuo tullessaan.
        Tee reissut etukäteen; sitten vauva ja nauti kotielämästä hänen kanssaan.
        Eräällä keskustelupalstalla oli viesti jotenkin tyyliin: kaduttaa kun tein lapsia, enpä ole kamalampaa viestiä lukenut, ei vauvat ole leikkikaluja, ei heitä voi palauttaa jos kaduttaa.


      • uhdfhjkv
        noin minäkin kirjoitti:

        Ajattelin, että minä en kotiin jää...todellisuus nyt; voin mennä mutta en jaksa.
        Jos vauva valvottaa niin ei päivisin mitkään uudet nähtävyydet jaksa innostaa.
        Nyt voisin mennä iltaisin vaikka minne mutta en jaksa. Onb vaikea tietää etukäteen miten vauva nukkuu yönsä.
        Ennemmin tekisin yhden matkan jonnekkin vauvan kanssa jossa viipyä lepäämässä..uskon, että sekin olisi rasittavaa.

        Vauvan kehityksen seuraaminen on kuitenkin suurin seikkailu ja jaksan odottaa muutaman vuoden jotta sitten voi matkustaa pienemmällä tressillä.
        Olen kuitenkin kuullut jostakin boheemista äidistä ja isästä jotka intterraililla oli kolmen lapsen kanssa. Ajatuskin kauhistuttaa, mutta ehkä joillakin on uskomattomat voimavarat ja tressitön ote elämään. Mutta jää miettimään ehtivätkö he nauttimaan matkailusta.
        Sitten luin kauhulla, että joku täällä oli kirjoittanut, että olivat jättäneent lapset nukkumaan yksin majoituspaikkaan. Huih.
        Maailmallahan lasten sieppaukset ovat yksi uhka myös. Todellakkin siellä pienokaista täytyy kokoajan vahtia ja tuo kuullosti muutenkin kauhealta.

        Niin ja vaikka kuinka olisi lastenhoito kokemusta se on kuitenkin ollut osa-aikaista tai vaikkapa työpäivän mittaista. Omaa lasta ei jätetä työpäivän jälkeen vaan työ jatkuu kokoajan.
        Sen olen huomannut myös, että jos vauva sairastuu ja tulee öitä jolloin ei saa nukkua palautuminen kestää koska ei saa nukkua kunnolla korvaavasti sitten. Voin vain kuvitella kuinka "antoisaa" on matkustaa sellaisessa tilassa maailmalla.


    • ensin jokin

      pienempi reissu esim. viikon lomamatka jossain n. Euroopan sisällä. Jos sujuu, ja matkakuumetta on vieläkin, niin mikä ettei.

      Itseäni huolestuttaisi vauvan kannalta kuitenkin tuo matkan pituus. (Ja toisaalta myös matkareitti, josta et kirjoittanut mitään. Matkokohteina ovat hyviä kaikki länsimaiset valtiot.) Miten mahtaa olla vauvan terveydenhuolto tuon puolenvuoden aikana? Mitä jos jotain sattuu? Onnistutko huolehtimaan esim. suomalaisen rokotusohjelman mukaisista rokotteiden annosta? Kammottavaa olisi varmaan lähteä maapallon toiselta puolelta, omatoimilomalta, ehkä ei-turistialueelta, ehkä kaukana kv. lentokentältä, äkillisesti sairastuneen vauvan kanssa kotia kohti.

    • mummomammamuu

      Siis provohan tämä on.Sait kyllä aikaan keskustelua.
      Jos asia olisi totta ihmettelisin.
      Järlevää olisi tehdä matka ja tulla ,jos Luoja suo
      raskaaksi matkan aikana/jälkeen.
      Mutta kaikkea hyvää,voihan aikaansa näinkin
      käyttää.

    • mars matkaan

      kuussa. Että voi olla typerä kirjoittaja vielä ilmeisesti äiti eli jonkun poloisen vanhempi.

      • noinkaan

        maailmanympärysmatka tuntuu liian rajulta, mutta jos on tottunut matkustelija niin vähempi varmaan voisi onnistua.


    • proffaruu

      Hieno provo...
      Ihme,ettei kovin paljon ärsyyntyneitä vastauksia.
      Kannattaisiko pyrkiä EU-ehdokkaaksi,niin pääsisi
      mahdollisen vauva kanssa edes Brysseliin.

    • Matkaillaan

      Olemme matkustaneet tyon ja huvinkin vuoksi useita kertoja pitkin ja poikin maailmaa. Meilla on kaksi lasta, joista toinen 9-vuotias ja toinen vasta 1-vuotias. Ennen kuin nuorempi taytti vuoden, han oli jo ehtinyt matkustaa kolmella eri mantereella. Ei siksi, etta jotenkin erityisesti halusimme tehda niin, vaan puhtaasti kaytannon syista, koska asumme ulkomailla, kaymme Suomessa minun sukuani tapaamassa ja lisaksi tyokeikkoja on viela kolmannessa maassa.

      Ensimmaisen kerran nuorimmainen lensi Japanista USA:an kun oli 4 kuukauden ikainen. Matka meni silloin oikein hyvin, koska tuon ikaisella vauvalla ei ole viela rytmit kohdallaan. Tulimme takaisin kun vauva oli 8kk vanha ja silloinkin matka oli ihan ok, vaikka toki tuon ikaista pitaa jo viihdyttaa paljon enemman. Seuraavalle matkalle pyrahdimme jo kun lapsi oli 10kk vanha, ja viivyimme kuukauden. Nyt on takana viela toinen matka Suomeen ja tulossa kuukauden sisaan tyokeikalle lahto, jalleen USA:an.

      Minun mielestani on ollut erinomaista, etta nuorempi lapsemme (vanhempi on matkustanut vasta myohemmalla ialla enemman) on sopeutunut niin hyvin matkustamiseen - kaikillahan se ei mene niin. Lapsemme mukautuu hyvin helposti erilaisiin aikaeroihin ja paikkoihin ja silti rytmi sailyy, kun se on jo niin hyvin muotoutunut. Johtuneeko tama paljosta matkustelusta vai onko han vain sellainen ihminen, en tieda, mutta olettaisin matkustuskokemuksien vaikuttaneen jollain tasolla. En kuitenkaan suosittelisi oikeasti mitaan usein vaihtuvia paikkoja lapselle. Mekin olemme viipyneet yhdessa maassa aina vahintaan kuukauden verran.

      Elamassa lapsen kanssa tulee vastaan paljon tarkeampiakin kysymyksia, kuin vaikkapa etta lahtisiko sita matkalle nyt vai sitooko vauva tosiaankin kotiin. Onnea matkoillenne!

    • voi matkustaa

      mutta kannattaa tietysti ensin katsoa, miten imetys lähtee sujumaan. Rintalapsen kanssa on helppo matkustaa, koska sillä on aina omat eväät mukana. Pullolapsen kanssa on paljon hankalampaa. Lapselle on sama, missä hän on omien vanhempiensa kanssa. Tärkeintä on pysyvät ihmissuhteet, paikat voivat vaihtua.

    • Mexicana1974

      Hmm...itse 8kk vauvan äitinä, vauvan kanssa 1x jenkeissä plus kerran Argentiinassa matkanneena en suosittelisi mitään maailmanympärysmatkaa sanotaanko alle vuoden ikäisen kanssa. Varsinkin jos et itse imetä sillä sitä pullojen desinfiointi rumbaa ei ole helppo järjestää missään hotellissa, itse olen marssinut hotellin keittiöön ja pyytänyt lainaksi kattilaa, vettä ja liesi ja keittänyt ne itse 10 minsaa sillä en ole luottanut muiden keitoksiin. Sitten jos paljon matkaatte eri mannerten välillä niin vauva kyllä pääsee aikaeroihin mukaan, mutta jos sattuukin hankala koliikki vauva taikka muuten herkkäuninen niin hieman hankalalta tuntuu varsinkin jos maisemat vaihtuvat tiuhaan. Vauva rakastaa rutiineja ja kahden lapsen äitinä voin kertoa että meidän lasten äiti myös rakastaa niitä rutiineja koska niillä se päivä helpottuu niin älyttömästi. Kun olemme matkanneet vauvan kanssa niin päiväunet jäävät lyhyeen ja muutenkin vauva poikkeaa rytmistä, ruoka yritetään antaa rytmin mukaan samoihin aikoihin mutta varsinkin ihan pienet vaativat rauhottumisen, hiljaisen hetken äidin kanssa syödessään ja tämä taas ei aina onnistu hälisevällä lentokentällä tms city tourilla. Mutta kaikki vauvat on erilaisia, meillä toinen veti unta missä metelissä tahansa sekä söi, ja toinen on taas pienestäkin häiriöstä aivan tolaltaan. Sitten tuosta maiden valinnasta, todellakaan minnekkään tropiikkiin ei kannta lähteä mutta kaikissa suht "normaaleissa" maissa sairaanhoito pelaa ja monissa maissa se on kyllä suoraan sanottuna paljon edellä suomen (anteeksi vaan) takapajula neuvola ja arvauskeskuslääkäri meininkiä eli sen suhteen en olisi yhtään huolissaan, kyllä ne muualla osaavat homman ehkä hieman paremmin kuin suomessa. Mukaan peruslääkkeet ja lääkäriin maassa kuin maassa pääsee kun vain marssii sairaalaan taikka lääkärikeskukseen. Elikkä jos minulta kysytään niin ei vauva kahlitse, se vain pistää ne asiat tärkeysjärjestykseen ja oma ajatusmaailmasi muuttuu kun kyseessä on oman lapsesi hyvinvointi, nukkuuko / syökö hyvin, eli mene ennen vauvaa taikka tehkää vauva ja odottakaa ensimmäinen vuosi ja sitten vauvan kanssa reisuun kun kaikki on jo paljon helpompaa hänen kanssaan plus itse olet saanut nukuttua alkuajan univelat pois plus vauva on paljon helpompi matkakaveri. Tsemppiä ja myssytelkäähän tarkkaan!

      • jatkoon

        Voisitko ystävällisesti kiinnittää huomiota tekstin ulkoasuun. On todella hankalaa lukea tekstiä, joka on VALTAVA pötkö. Lauseissa voisi käyttää tasapuolisesti myös verbejä ja substantiivejä.


      • huh huijakkaaa
        jatkoon kirjoitti:

        Voisitko ystävällisesti kiinnittää huomiota tekstin ulkoasuun. On todella hankalaa lukea tekstiä, joka on VALTAVA pötkö. Lauseissa voisi käyttää tasapuolisesti myös verbejä ja substantiivejä.

        johan täällä on varsinaisia ulosannin ulkoasupoliiseja, oliko pointti helppo lukuisuu vaiko hyvä mielipide?


      • ookoo ookoo
        huh huijakkaaa kirjoitti:

        johan täällä on varsinaisia ulosannin ulkoasupoliiseja, oliko pointti helppo lukuisuu vaiko hyvä mielipide?

        niin tiedetää S unohtu lukuisuus sanasta, ota punakynä pois kädestä. SEn verran vielä sanoisin että sillon kun tekstiä tulee oikeen vuolaasti ja päässä pörrää hyvä kirjoitusrytmi niin ei siinä hirveesti katsele onko lausekkeet jaettu oikein taikka sanajärjestys muuta kuin suht koht ymmärrettävä. Ei ole pakko lukea tiiliskiviä jos ei ulkoasu lämmitä. ·$&%leeen äidinkielenope.


    • Piri

      Tämä keskustelu on jo aika vanha, mutta halusin osallistua, koska kokemusta on.

      Minulla on kaksi lasta. Ensimäisen kanssa matkustettiin paljon.. Olimme myös eksoottisissa maissa, kuten Filippiineillä ja Marokossa jopa useita kuukausia. Koskaan ei ollut hankalaa matkustaa, syödä, olla. Mutta ensimäinen lapseni olikin erittäin mukautuva persoona - ja sitäpaitsi rintaruokinnassa yli vuoden ikäiseksi.

      Toisen lapsen kanssa matkustettiin vähemmän, mutta hänen kanssaan ei ehkä olisikaan ollut ihan yhtä helppoa liikkua, koska kärsi koliikista ja on muutenkin vaativampi luonne, sekä ilmaisee sen myös kovaäänisesti.

      Lapset ja aikuiset ovat kaikki erilaisia ja sopeutuvat eri lailla. Mutta minusta hankaluutta ylimainostetaan. Lapsia on kaikkialla - ja useimmissa maissa lapsista pidetään enemmän kuin Suomessa.

    • ei silloin ole valmis

      lähtemään. saati vielä maailmanympäri.
      Sääliksi käy toista aviopuolisoa ja ennekaikkea lasta, joka joutuu nyt kärsimään matkustelun ihanuudesta, useista lennoista, jne.
      Jos lapsi kahlitsee, on parempi jättää tekemättä nyt ja tehdä sitten kun lapsi on vanhempi.
      Jos vähänkään on epäilystä, niin älä tee. silloin tunne on aito ja oikea.

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1787
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      76
      1637
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      765
    6. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      759
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      747
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe