Ajatko lomittaja

päiväksi kotiin?

Ajatko lomittaja päiväksi pois tilalta?

Maatalouslomittajan työajat ovat todella epäinhimilliset verrattuna minkä tahansa muun työalan työaikoihin.
Joskus aikoinaan kai postin työntekijöillä oli tällaisia 'siestoja', en tiedä onko enää nykyisin, tuskinpa.

Lomittajahan siis työskenelee ensin aamulla jonkun tunnin, sitten on työtauko sydänpäivällä, ja hänen on palattava illaksi töihin.

En usko, että mikään muu ammattiala suostuisi tänä päivänä moisiin työaikoihin. Tällaisesta työajasta tulisi myös saada palkkaa huomattavasti enemmän kuin mitä lomittajlle tänä päivänä maksetaan.

Otetaanpa esimerkiksi lomittaja, joka työskentelee aamulla vaikkapa kello 7-10 ja iltapäivällä kello 16-19. Tällöin hänelle jää siis niin sanottua vapaa-aikaa kello 10-16.

Tosiasiassa helposti työmatka on maaseudulla käytännössä 15 kilometriä, voipa se joissain tapauksissa olla huomattavasti pitempikin, jopa 30-40 kilometriä yhteen suuntaan.
Lomittaja tuskin haluaa jäädä tilalle 'norkoilemaan' tuoksi kello 10-16 väliseksi ajaksi. Kuinkahan lienee tänä päivänä maksaako kunta kilometrikorvauksen muuta kuin kahdesta matkasta päivässä, eli siis esimerkkitapauksessa kaksi kertaa 15 kilometriä.
Kuitenkin lomittaja joutuu kulkemaan tuon matkan neljä kertaa päivässä. Saako hän noista kahdesta muusta matkasta tänä päivänä edes verotuksessa vähennyksen, vai joutuuko hän kulkemaan nuo kaksi matkaa täysin omalla kustannuksellaan. En tiedä, millä alalla tälläinen on enää nykyisin mahdollista, että työntekijä maksaa työmatkakustannuksia omasta pussistaan. Kuten sanottua en siis tosin tiedä mikä käytäntö tänä päivänä on, saako matkoista korvauksia vai ei?

Jos niin on, että lomittaja maksaa päivällä tekemänsä matkat omasta pussistaan, niin se on vuodessa pitkä penni nykyisillä polttoaineen hinnoilla laskettuna.

Joka tapauksessa on selvää, ettei tällaisia työaikoja noudatettaessa työntekijä voi irrottautua työstään, vaikka periaatteessa hänellä onkin tuo kello 10-16 vapaa-aikaa - työmatkoihin kuluva aika siis pois laskettuna.
Miten tuollaisen vapaa-ajan sitten voi käyttää? Kun on koko ajan takaraivossa tietoisuus siitä, että iltapäivällä on töihin lähtö, niin stressiähän se aiheuttaa työntekijässä ilman muuta. Se voi olla alitajuista, tiedostamatonta. Kärjistäen voi todeta, että saattaa jopa olla, ettei lomittaja ole kuullut puhuttavankaan stressistä, eikä tiedä sellaisen asian olemassaolosta. Se ei kuitenkaan merkitse, etteikö hän voisi stressistä kärsiä.

Täysi-ikäisellä ihmisellä on myöskin mahdollisuus normaalisti ottaa vapa-aikanaan siideri, olut tai pari. Lomittaja ei pysty ottamaan aina omana vapaa-aikanaan, vaikka periaatteessa hän voisi aamupäivällä kotiin palattuaan ottaa oluen tai kaksikin, koska ne kerkiävät haihtua ennen iltapäivän töihin menoa. (Jos ottaa kello 11, kahden paukun jälkeen on ajo(työ)kunnossa noin neljän tunnin jälkeen). Käytännössä sitä ei varmaan monikaan tee. Jos ottaa rentoutuakseen oluen, siiderin tai drinkin päivällä, niin vaikka niistä ei pahaa kohmeloa tulisikaan, niin ei sitä selvän veroikseksi itseään kuitenkaan iltapäivällä tunne.
Sitä paitsi meidän kulttuurissamme suhtaudutaan niin (mikä on kyllä hyvä), että päivällä alkoholia ottavat vain juopot. (Keski- ja Etelä-Euroopan viinikulttuurissa asiat tosin on toisin).
Meillä ajatellaan, että työaikana ei oteta ja vaikka lomittajan päivä-aika ei ole työaikaa (palkka ei juokse), niin tästä näkökulmasta se sitä kuitenkin on!

Lisäksi on lomittajan työ niin vastuullista, ettei sitä voi edes ajatella tehtävän vähänkään edes sinne päin, että olisi maistissaan.

Hänen tulisi rajoittaa ottaminen siis iltaan. Ajatellaan, että 'no, sitten saunoo ja ottaa sen päälle kaljat'. Mutta kun on töissä kello 19-20:een, palaa kotiin, saunan lämmittämiseen menee aikansa, ja kylvettyä kello on helposti iltakymmeneen ehtinyt. Kyllä ainakin jo keski-ikään ehtinyttä ruumiillisen työn tekijää alkaa nukkumatti kutsua voimallisesti siinä vaiheessa. Muistellaan vielä, että 'aamulla on taas työpäivä'. Nauti siinä sitten elämästä ja yritä rentoutua!

Ei ole tarkoitus että alkoholin ottamista pitäisi mitenkään korostaa, mutta eikö lomittajalla pitäisi olla tasa-arvon nimessä - omalla vapaa-ajallaan - joskus ottaa näkäräiset siinä kuin muillakin ihmisillä.

Vaikka siis tuo päiväaika, esimerkkitapauksessa 10-16 ei ole työaikaa niin käytännössä se paljolti sitä on. Näin maatalouslomittajan 'työpäivä' on tosi pitkä, jopa 12 tuntia hän on vuorokaudessa kiinni - yhtäjaksoisesti. Ei ihme jos lomittaja väsyy, palaa loppuun, vaihtaa alaa...

Kyllä se illalla töihin lähtö 'on mielessä' silloin päiväaikanakin, ei siitä irti pääse. Toki silloin voi vapaasti vaikkapa hoitaa kauppa- ja muita asioita, käydä vaikkapa uimahallissa tai kesäaikana uimarannalla uimassa, käydä kirjastossa, lukea kirjoja, katsoa videoita tms.
Jos on perhettä, niin toki voi myöskin omassa kodissaan kotiaskareita tehdä.

Silti sanoisin että lomittajat olisivat oikeutettuja hankalan työaikansa takia huomattavasti nykyistä korkeampaan palkkaan.

Lieneekö vielä lomittajia, jotka viettävät päivät tilalla? Aikanaan tuli - lomittajakurssin harjoittelun aikana, sekä 'veskansassa' todella(!) hankalien kulkuyhteyksien takana lomittaessa jopa yövyttyäkin tiloilla. Mutta se lienee tänä päivänä harvinaista vai kuinka.
(Joskus toki olosuhteet pakottavat - jos isäntäväki on Thaimaassa ja lehmä poikimassa! - tietysti yöpymään tilalla.)

nimimerkki

'entinen loimittaja'

45

4002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sorkkamies

      Itse sain kenkää viimevuonna Halikosta koska en suostunut työ aikaa 07-11.00 ja 16- yli klo22.00

      Ajomatkaa kertyipäivässä 240 km .

      • Lomittaja Pohjoisesta

        valitatte.
        Työmatkat järkejään 40-75 km per.suunta.
        Työajat 5- onpa illalla mennyt 23 asti.
        Parhaimmillani olen ollut illalla navetoimassa 7.5tuntia, ruokkimiset lypsyt ym. muut hommat isossa karjassa (80-90 lypsykkiä).
        Joustavuus on päivän sana ja ylityöt jotka onnekseni minulle maksetaan rahana.... =)


      • sorkkamies
        Lomittaja Pohjoisesta kirjoitti:

        valitatte.
        Työmatkat järkejään 40-75 km per.suunta.
        Työajat 5- onpa illalla mennyt 23 asti.
        Parhaimmillani olen ollut illalla navetoimassa 7.5tuntia, ruokkimiset lypsyt ym. muut hommat isossa karjassa (80-90 lypsykkiä).
        Joustavuus on päivän sana ja ylityöt jotka onnekseni minulle maksetaan rahana.... =)

        Piti olla apulomituksesta kyse . On sitä monta kertaa menny lomitusaikana ylitöiks ei oo valitettu . Jos kaks lomittaajaa saa päivän hommat tehtyy ja isäntä tulee sikalaan ja keksii lisää . Kaks lomittajaa oli pyydetty et isäntä sais kerrankin pitää lomaa , olis pysyny poissa .


      • Lomittaja Pohjoisesta
        sorkkamies kirjoitti:

        Piti olla apulomituksesta kyse . On sitä monta kertaa menny lomitusaikana ylitöiks ei oo valitettu . Jos kaks lomittaajaa saa päivän hommat tehtyy ja isäntä tulee sikalaan ja keksii lisää . Kaks lomittajaa oli pyydetty et isäntä sais kerrankin pitää lomaa , olis pysyny poissa .

        Jotkut ei raski pysyy poissa, mutta sijaisapuun kuuluu kaikki mahdollinen ei vuosilomalomituksiin.....
        Täällä hyvät oltavat, tutut tilat ja eläimet.
        Ylitöitä joka listassa 20-30 tuntia, ihan palkolleen pääsee. Lapsetkin jo niin isoja ettei tarvi päiväsaikaan kaikkia kotihommia tehdä, mukelot avittelee parhaansa mukaan.
        Asenteesta paljon kiinni tämäkin homma, nokkinsa jos joka sanomisesta ottaa ni lyhyeen loppuu, ja hommansa tekee niin hyvin kuin pystyy hyvä tulee, ei tule turhia narinoita..... =)
        Pitää taas lähtee kyykkimään..... =D


      • Anonyymi

        Noh,mitä sinä hommailet nykyään?
        Ne voi noi ajomatkat,paikallisyksiköiden suurentuessa,tulla tosi pitkiksi.....


    • Sanna K.

      Mulla oli pahoja juuri nuo pitkät ajomatkat. Saattoi tilalla olla lypsyssä alle 10 lehmää, sinne sitten hirveän pitkän matkan päästä töihin. Ajomatkoihin jo meni enemmän aikaa, kuin lehmien hoitoon... :/

      Toinen syy lopettamiseen oli osa-aikaisuus. Eihän sillä osa-aikaisen palkalla kukaan elä, ja noin raskasta työtä tee!

      • Kyllä noi työajat on pahat.Päivällä et voi naukkilla kun illalla joudut meneen taas.Illalla et oi paljon ottaa kun kl 5 jo aamulla joudut tarttaamaan.Muutenkin työ ressaa muistiko kaikki.Ja vielä nyt kun viisaat yhdistelee lomitusalueita säästöjen vuoksi joudut ajamaan pitkiä matkoja.100 km suuntaan on nykypäivää.


      • Anonyymi
        hannat kirjoitti:

        Kyllä noi työajat on pahat.Päivällä et voi naukkilla kun illalla joudut meneen taas.Illalla et oi paljon ottaa kun kl 5 jo aamulla joudut tarttaamaan.Muutenkin työ ressaa muistiko kaikki.Ja vielä nyt kun viisaat yhdistelee lomitusalueita säästöjen vuoksi joudut ajamaan pitkiä matkoja.100 km suuntaan on nykypäivää.

        Juu,se on paha,kun ei voi naukkailla!


    • kunta maksaa vaan kahdesta matkasta edelleen, ja olen hyvin sopeutunut noihin työaikoihin, homenna alkaisi taas yhdeksän päivän putki.

    • vielä lomittaja

      kyllä on kasvanut viime vuosina tässä lomitustyössäkin hurjasti. Ajomatkat on lisääntynyt pitkät työmatkat jne. Lisäksi mela jatkuvasti miettii näitä "parannuksia" tähän systeemiin että jos ne kaikki toteutuu niin meikäläinenkin on kohta entinen...

    • Lantsarinainen

      Kotiin kotiin. En jää tilalle kahvistelemaan vaikka pyytävätkin. Kotona oloon ei sitte kauan aikaa jää. Tunti matkoihin niin kotona olo supistuu 4:ksi tunniksi. Siitä menee nukkumiseen 1-2 tuntia.

      Pakko tehä näitä kun muustakaan ei ole koulutusta. Talvisin ei sitte muuta tarvi muistaakkaan kuinh että muistinko tehä klaikki asiat navetalla, auto roikkaan että aamulla ei akku köhise... jne.

      Olutta pullon-pari juon kyllä het aamutöiden jälkeen ja illalla ennen nukkumaan menoa. Kummasti rentouttaa.

      Kun on hyvin nukkunut ja muutenkin voimissaan niin työ menettelee, mutta jos on univelkaa tai elämässä joku asia tökkii niin ottaa todella päähän koko homma. Oma elämä pitää olla kunnossa.

      • "maamies"

        sulla oikia asenne!


    • Lomittajana yli 10v

      Kyllä sitä kotityöt odottaa päiväsaikaan, joten pakko on päivisin kotiin päästä.Päivä kävisi myös pitkäksi, jos olisi koko päivän syömättä.Kyllä se kieltämättä on rasittavaa, kun teet jotain kotona, tai koitat hoitaa jotain asiaa kauempana, aina saa kytätä kelloa,paljonko on vielä aikaa iltatöihin.Lisäksi miltei ainakaikki työt kotona jää kesken,kun on lähdettävä töihin.
      On tässä päivävapaassa kuitenkin se hyvä puoli, että kaikki virastot, sun muut on auki ja päivittäisasioinnit pystyy tekemään hyvin.
      Työajat eivät kuitenkaan aina pidä paikkaansa.Yllätyksiä tulee usein juuri silloin, kun sinulla on esim.hammaslääkäri...ennalta-arvaamattomat työt tilalla hoidetaan heti,kuten konerikot, eläinlääkärit yms akuutti.
      Sosiaalinen elämä on aika niukkaa, koska silloin kun muut tulevat töistä, sinä lähdet töihin.Perheelliselle ihmiselle tämä voi olla ongelma.
      Toista matkaa ei makseta, eikä siihen kulutettua aikaa.Verottaja kuitenkin on sangen huomaavainen ja rankaisee meitä hellemmin ottaen huomioon päiväajan, minimaalisesti kuitenkin.Omasta pussista se raha kuitenkin menee.

      Kaikesta huolimatta pidän työstäni.Se on ammatinvalintakysymys, mihin ryhtyy ja suostuu.
      Tämä on kuitenkin haastavaa ja ammattitaitoa vaativaa työtä.Kahta samanlaista päivää ei ole.
      Minusta ei olisi tehdastyöhön, tai toimistotyöhön, haluan tehdä käsilläni töitä ja olla eläinten ja erilaisten ihmisten kanssa.Kunnioitan suuresti kaikkia toimisto- ja tehdastyöntekijöitä ja etenkin sairaanhoitajia, jolla on mielestäni erittäin rankka työ ja huono palkka.

      • 25 v. lomittajana

        "Toista matkaa ei makseta, eikä siihen kulutettua aikaa.Verottaja kuitenkin on sangen huomaavainen ja rankaisee meitä hellemmin ottaen huomioon päiväajan, minimaalisesti kuitenkin.Omasta pussista se raha kuitenkin menee."

        Veroilmoitukseen ilmoitetaan tulonhankkimismenoina toisena matkana ajetut kilometrit kerrottuna 0.25 e/km. Jota mulla kerty noin 2100 euroa. Kilometrikorvauksia sain reilu 4000 euroa. Ajettuja kilometrejä oli kahdesta päivittäisestä matkasta yli 17200 km. Autoni kuluttaa n 8 l/100km josta kertolaskulla saa vuoden bensamenoksi 1376l ja kerrottuna nykyhinnalla 1.72 e/l maksettavaksi tulee 2366 e. Tulopuolena on 8600km kerrottuna kilometrikorvaus noin 4000 euroa ja 2100 euron verohyöty. Että, jos ei ole pääomakuluja autosta niin kyllä siitä ajamisesta jonkunlaista palkkakin saa. Tietenkin on vakuutusmaksut ja huoltokulut, jota mulla on ollut onneksi vähänlaiset, kiitoksia korjaustaitoisen puolison ja pojan ja hyvän volkkarin.


    • olemassakaan

      Ei oo näkyny moniin vuosiin.Hävinnyt on,liekö sukupuuttoon.Vai onko Kepu lopettanut poliittisista syistä lomituksen tilallani?

      • Lomittajana yli 10v

        Oletko täyttänyt lomahakemuksen ja jättänyt sen lomatoimeen? Jos olet lomaanoikeutettu ja sinulle on myönnetty lomaoikeus, tiedustele lomittajaa lomatoimesta.Yrittäjän tulee varata lomittaja yleensä itse haluamalleen ajanjaksolle.Harvemmin soitetaan ja tarjotaan lomittajaa tilalle, varsinkaan jos et ole kysellyt vuosiin lomittajaa tilan töihin.


    • haavekuvakovain
      • eräslomittaja

        Töitä riittää kyllä mutta hyvä koulutus on erikoisen tarpeen nyt kun eläinmäärät on kasvaneet ja navetoissa on monenlaista konetta ja tekniikkaa, automatiikkaakin. Myös muut eläimet kun pelkät lehmät on hyvä hallita. Työn olisi sujuttava paikassa kun paikassa, tilanteessa kuin tilanteessa.
        Itse sain ensiopin kotitilan navetasta monta vuotta hoidin lehmiä siellä, sitten olin karjanhoitajana useamman vuoden, kävin maatalouskoulunkin.
        Pitkät matkat on suurin haittapuoli, yleensä menee 30-50 km suuntaansa vähintään, jopa yli 100km, olen jopa majoittunut taloissa tai autossani kauimmaisimmissa paikoissa. Tilat ovat kaikki olleet kivoja tai neutraaleja, ongelmia hyvin vähän ollut. . Palkkakaan ei ole tietysti korkea mutta ehkä asennekysyms, tätä haluaa tehdä ainakin nyt ja sopii kun ei ole perhettä vielä.


      • morsmaikuksivai

        Meillä main painostavat kuulemma kokoaikasia osa-aikaisiksi lomittajiksi koska vaikea löytää kaikille töitä 26pv/kk.

        Ei niinkää siksi ettei töitä olisi mutta tilat vähenee ja ne on kaukana toisistaan, osa asuu kohtuuttoman kaukana, osa vanhemmista lomittajista varsinkaan ei pärjää enää joka paikassa, on koneita jne. jne. Syy on siinäkin että tilalliset ei jaa lomia tasaisesti ympäri vuoden ja esim. alkuvuosi tosi hiljasta

        Ja kaikenmaailman vanhapiikalomittajattaria kiertää myös joten ei aina valoisalta näytä pariutuminenkaan. Seminologeja on jäänyt taloihin runsaasti tosin


      • exlomittaja

        ei paha - todellakaan


      • Anonyymi

        Mites mieslomittajat,onko niilläkin vaara,joutua maajussin morsiameksi?


    • ex-lomittaja

      Kyllä verottaja hyväksyy toisen matkaan vähennyksinä. Perustele eri liitteenä työaika 2-osaiseksi (siis esim. aamulla 6-10 ja illalla 16-19). Kerro että kunta maksaa vain yhden matkan /päivä. Itse kun lomitushommia tein niin kyllä ajoin päivällä kotiin vaikka matka saattoi olla 50-90km edestakaisin. Joskus isänsä saattoi ehdottaa että jään päiväksi töihin ja hän maksaa siltä ajalta itse palkkaa (esim heinänkorjuu tai AIV teko).
      Nykyisin teen töitä henkilöstövuokraus firman kautta ja työmatka tänäänkin oli edestakaisin hieman yli 100km. Pitkä työmatka ei sinällään harmita, töitä pitää tehdä jos meinaa palkkaa saada.

    • lomittajamies1

      Okei... Kuka tilallinen nyt olisi mielissään, jos lomittaja roikkuu talossa päivän? Se loma, oli sitten vuosiloma tai mikä tahansa, on heidän vapaa-aikaa, ei lomittajien passaus kuulu siihen. On mullekin sanottu, että jos tulee hämminkiä ja työpäivät venyy, niin saa varmasti olla talossa, mutta en kait minä sinne jää, heillä omat juttunsa. Aina kyllä käyn aamuin illoin huikkaamassa, että kaikki ok navetassa tai jos siellä on jotain, mitä heille pitää tiedottaa. Ovat aina sanoneet, että pitää sanoa, jos on pikkuinenkaan epäilys jonkun asian suhteen. Ja aina on sanoneet, että soita apuun jos tarttet, tulevat kyllä heti.

      Ryypiskelyt nyt voi hoitaa vapaalla, pakkoko sitä on kaljan voimalla elää. Ottaa itellä välillä raskaasti päähän, kun työkaveri haisee aamusta vanhalle viinalle. Ja työnteko sen mukaista. yhellä tilalla emäntä tuli hakee maitoa ja piti kunnon saarnan kun vanha viina lemusi. Sao että vaikka olet meidän vakkarilomittaja, niin kato, että on viimenen kerta kun haiset tuolle. Työkaveri siinä nolona oli ja lupasi ettei homma toistu. eikä kyllä ole sen jälkeen kyseisellä tilalla viinalle haissukkaan. Se emäntä on kyllä jämäkkä, mutta pitää meistä lomittajistakin huolta. Tuo valmiita voileipiä ja kahvia kun tulee vaikka poikiminen ja työt venyy. Eikä koskaan jätä oman onnen nojaan. Joten saapi sitä sanoakin.

      • lomittajaminäkin

        Itse en jää taloihin päiväksi, syynä se että siitä on sitten vapaa-aika kaukana vaikka vaan viettäisit autossa päivän. Jotain ylimääräisiä puuhia teetätetään kumminkin tai tuntuu olevan velvollisuus tehdä. Eri asia jos erikseen talon kanssa sovitaan vaikka heidän lomalla ollessaan joistain ylimääräisistä, hyvää hyvyyttäni olen huonekasvit kastellut ja kissat ruokkinut. Osalla taloista tuntuu olevan ihmeellinen kuvitelma että lomittajan täytyisi tehdä palkatonta työtä, esim. kehutaan vuolaasti lomittajaa joka ei merkitse ylityötunteja...

        Pitkien matkojen päässä jos lomitan saatan jäädä jonkin kaupan pihaan tai linja-autolevikkeelle autoon nukkumaan, syön jossain ruokalassa, läppärillä ja radiota kuunnellen kuluu aika näppärästi.

        Talonväille en yleensä pidä mitään kontaktia erikseen jos mitään ihmeempiä ei tapahdu tai esim pihalla satu ohimennen näkymään, luottamus on pysynyt niin suurena. Tekstiviestit ei niin kiireellisissä asioissa hyväksi havaittu kanava.

        Kahville kutsuvat joissakin taloissa ja yleensä käyn, nimen omaan jos kutsuvat. Joissain taloissa vanhapariskunta hoitaa kahvituksen ja tuntuu olevan heille joskus suorastaan tärkeä ohjelmanumero kun saa lomittajan vieraaksi.


      • Anonyymi

        Ryypiskelyt nyt voi hoitaa vapaalla, pakkoko sitä on kaljan voimalla elää. Ottaa itellä välillä raskaasti päähän, kun työkaveri haisee aamusta vanhalle viinalle

        Mutta kun,nää on semmoisia hommia että,tartteevälillä vähän ottaa.......joskus ja välillä paljonkin.
        Joltain urani vaiheilta muistan,kun yksi vaudikas lomittaja oli aamulla tullut töihin ja pahoitteli että,hän saatta kyllä nyt vähän tuoksahtaa.....mutta,isäntä oli lohduttanut lomittajaa:
        "Ei se mitään,meidän lehmät on tottuneet siihen.


    • Väriunohtunut

      Kuka osaa auttaa? Minkävärisen tukianomuksen täytän, kun lomittajalleni pitää hankkia uusi auto. Neliveto Toyota olisi passeli, hinta noin 47 000€. Joskus autonhankinnan tukianomus oli vihreä, mutta onko se muuttunut?

    • lomittajavielä

      Kuka hullu nyt jää tilalle päiväksi.Viljelijöillä on pinna niin kireällä että siellä tulee hulluksi.Aamulla nouset viideltä.Päivällä 4 tuntia vapaata .Siinä ajassa syöt,käyt kaupassa,teet kotihommia.Sitten töihin tulet kotiin 7-8 aikaan.Olet niin väsyny henkisesti ja fyysisesti että et jaksa kun ottaa palasta ja nukkumaan.Jaksat taas amulla nousta 5 aikaan.Ei puhetta että voisit harrastaa jotain tai lapsesi.Ettätämä on ammatinvalintakysymys.Ei korvessa ole muutakaan...

      • Anonyymi

        Kerrran putkirikon jälkiä siivotessa,mielessäni ajattelin että,tulispa joku nyt ammatinvalinta kysymyksistä selittämään,niin kokeilisin,miltä tuntuis lyödä toista ihmistä,oikein olan takaa turpaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrran putkirikon jälkiä siivotessa,mielessäni ajattelin että,tulispa joku nyt ammatinvalinta kysymyksistä selittämään,niin kokeilisin,miltä tuntuis lyödä toista ihmistä,oikein olan takaa turpaan!

        Tiedän tunteen ja mitä tarkoitat.


    • Anonyymi

      Hullun hommaa.

    • Anonyymi

      Jossain tehdään niin että,toinen lomittaja tekee aamun ja toinen illan,näin toimitaan varsinkin osa-aikaisten kanssa.

      • Anonyymi

        Pitäs meilä lomittajillakin olla sellasija jämäköitä ay - henkilöitä jotka ajas meidän lomittajiekin etuja palkka sellaisten , kuten muilakin ammattiryhmillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäs meilä lomittajillakin olla sellasija jämäköitä ay - henkilöitä jotka ajas meidän lomittajiekin etuja palkka sellaisten , kuten muilakin ammattiryhmillä.

        Nii i olisikin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäs meilä lomittajillakin olla sellasija jämäköitä ay - henkilöitä jotka ajas meidän lomittajiekin etuja palkka sellaisten , kuten muilakin ammattiryhmillä.

        Ai, tälläsiä, vai?
        https://www.maatalouslomittajat.fi/


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Juu ajetaan pois, navetasta loisimasta ja nettiä surffailemasta

      • Anonyymi

        Se on netissä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on netissä

        Tehkääpä näyttävä ulosmarssi niin ja sitten seuraavaksi lakko ja lakkovahdit pihamaale , maitoautokuljettajat samoiten työnseisaukseen,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehkääpä näyttävä ulosmarssi niin ja sitten seuraavaksi lakko ja lakkovahdit pihamaale , maitoautokuljettajat samoiten työnseisaukseen,

        Minkä takia?


    • Anonyymi

      Eikös maanviljelijätkin (kait joskus 1950-luvulla?) muistaakseni järjestäneet luovutuslakkoja. Maidot kaadettiin viemäriin. tms. Koitettiin saada lisähintaa tuotteille. Kyllä tuo tuottajan 'siivu' ruoka-aineksista on tänäkin päivänä kohtuuttoman pieni, kun teollisuus ja kauppa 'vetävät välistä' omansa. Kustannukset, kuten öljyn hinta yms. kuitenkin tuppaavat nousemaan koko ajan.

      • Anonyymi

        Muistan kyllä,kun äiti puhui asiasta.....50 lukua juu,.......itse en muista asiasta mitään,synnyin vasta 50-luvun lopulla.


    • Anonyymi

      Kuinkahan yleistä tänä päivänä muuten on, että lomittajat kahvitellaan joko aamulla ennen töiden aloittamista, aamulypsyn jälkeen tms.
      Ja onko lomittajalla puoestaan välttämättä edes halua tälläiseen 'palveluun'?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Ne joilla on navetalla toimisto, voi kahvittaa siellä, tai lomittaja keittää itse kahvinsa. Talossa käy enää todella harva kahvilla tai syömässä. Eihän se ole mitään lomaa, jos pitää lomittajan aikatauluja passata omiinsa ja tarjoilua järjestää. Kaikin mokomin, jos niin haluaa tehdä, mutta omina lomitusaikoinani, yli 30v sitten tunsin lähinnä kiusalliseksi mennä navetalle haisevissa välivaatteissakaan toisen kotiin kahville, jos kutsuttiin. Kotona oli omat ruokittavat, ei oikein olisi ollut aikaakaan jäädä työajan ulkopuolella seurustelemaan talonväen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne joilla on navetalla toimisto, voi kahvittaa siellä, tai lomittaja keittää itse kahvinsa. Talossa käy enää todella harva kahvilla tai syömässä. Eihän se ole mitään lomaa, jos pitää lomittajan aikatauluja passata omiinsa ja tarjoilua järjestää. Kaikin mokomin, jos niin haluaa tehdä, mutta omina lomitusaikoinani, yli 30v sitten tunsin lähinnä kiusalliseksi mennä navetalle haisevissa välivaatteissakaan toisen kotiin kahville, jos kutsuttiin. Kotona oli omat ruokittavat, ei oikein olisi ollut aikaakaan jäädä työajan ulkopuolella seurustelemaan talonväen kanssa.

        Itsellä ei aikanaan ollut,kovin isoa perhettä,niin perustin ruokahuoltoni aika pitkälle sen varaan,mitä taloista sain syödäkseni.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Uskalla lähestyä minua

      Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S
      Ikävä
      60
      6174
    2. Päätin että suostun keskustelemaan

      Jos sellainen tilanne tulee.
      Ikävä
      100
      3202
    3. Oulaskankaan päätöksistä

      https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.
      Oulainen
      25
      2496
    4. EMMINÄ JAKSA OOTTAA KOLMEA VIIKKOA!

      Kyllä se aiemmin parantuu😘
      Ikävä
      21
      2138
    5. Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!

      Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun
      Suomi24 Blogi ★
      353
      1779
    6. Tiedoksi että

      En aijo laittaa viestiä enkä soittaa enkä edes harkitse asiaa.
      Ikävä
      27
      1656
    7. Oikeasti tekisi

      Mieli hypätä sun kaulaan eikä kävellä ohi
      Ikävä
      25
      1410
    8. Suomessa oikeistohallitus vallassa: nälkäiset lapset hakevat jo Punaiselta ristiltä ruoka-apua

      Sosiaaliturvaleikkaukset ovat lisänneet asiointia ruoka-avussa. Kyllä tämän maan tilanne on surkea, kun lapset näkevät n
      Perussuomalaiset
      224
      1394
    9. Kyllä mä sen joudun tekemään

      Että lähden pois. Itse halusit että tämä menee näin.
      Ikävä
      49
      1342
    10. Miten menee?

      Tykkäätkö minusta nyt vähemmän kun näit minut?
      Tunteet
      29
      1312
    Aihe