VauvanHoitoAlussa

MariAnne--

Elikkäs kokemusten omaavat viestiä kehiin kiits.

Asumme 70neliön kolmiossa, yksi huone tällähetkellä vapaana ja toimii tällähetkellä ns viihde keskuksena =).

Järjestämmekö vauvalle oman huoneen heti alusta pitäen, jossa se nukkuu vauvasta asti vai nukutammeko häntä samassa huoneessa meidän kans?? entä tuleva hoito taso tavaroineen, asetammeko sinne missä me nukumme vai sinne omaan huoneeseen??

Toisaalta jos nukkuisi omassa huoneessa,voisimme sinne laittaa varasängyn jossa äiti voisi nukkua tarvittaessa vauvan kans,saisi iskä nukkua kun niin aikaset herätykset töihin.
Toisaalta taas jos nukkuisi meidän kans samassa niin ei tarvisi nousta kun vain sen verran että syöttää.

Hoitotasosta senverran että pesuhuoneeseen mahtuisi pesukonetason päälle alusta, mutta kaikille tavaroille ei olisi tilaa tarpeeksi. Elikkä ostaakko hoitotaso jonne saisi kaikki kamat samaanläjään lipastoineen laatikoineen vai asettaako taso pesuhuoneeseen jossa hana vieressä mutta ei tilaa kun ehkä muutamalle vaatteelle ja tavaralle.

On paljon komsii komsaa juttuja, Nyt siis kokemusten omaavia ihmisiä.

10

1786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapsesta

      Kolmen lapsen äitinä sanoisin, että paljon riippuu siitä, millainen lapsi on.

      Suosittelen kuitenkin aluksi, ainakin n 6kk, nukkumista samassa huoneessa. Helpompi hoitaa ne yösyötöt. Yleensä syötöt harvenee jossakin puolen vuoden tienoilla, ehkä jo jäävät poiskin, silloin siirto omaan huoneeseesn vois olla ok.

      Meillä oli 68 neliötä,kun elettiin vauva-aikaa, siis jo kaikki 3 lasta. Hoitopäydän mies teki keittiön astianpesukoneen paikalla olleesta kaapista. Itse naputteli tason siihen päälle, kun pesukone hankittiin. Tämä hoitopöytä toimi hyvin, sijaitsi koko ajan meidän makkarissa. Kaappiin mahtui vaipat ym pientä. Vauvan vaatteet oli vaatekaapissa siinä vieressä.

      Kokeilemalla selviää mikä on paras ratkaisu teidän perheessä, saahan sen sängyn siirrettyä koska tahansa toiseen huoneeseen tai sieltä pois.

    • paikasta

      Hoitotason kätevä paikka riippuu aika paljon siitä kuinka usein vauva kakkaa. Meillä vauva kakkasi lähes joka vaippaan, joten vaippa oli ehdottomasti helpompi vaihtaa kylppärissä. Jotkut vauvat kakkaavat vain 1-2 kertaa viikossa. Silloin paikalla ei ole niin paljon väliä.

    • vauva...

      samaan huoneeseen, pinnasänky ihan viereesi, niin yösyötöt sujuvat ja pienen ihmisen alun ei tarvitse olla YKSIN! Ajattele, 9kk sinussa kiinni, ja sitten yhtäkkiä pitäisi pärjätä omillaan :). Laita iskälle varapeti sinne viihdehuoneeseen, niin voi tarvittaessa nukkua siellä!
      Ja aluksi voit vaihtaa vaipat siellä pesukoneen päällä ja katsoa miten homma alkaa sujua. voit sitten myöhemmin tehdä muutoksia tilantaan mukaan. Kaikki kyllä sujuu omalla painollaan, onnea matkaan!

      • kolmen äitee

        Samassa huoneessa puolen vuoden ikään asti, siitä omaan huoneeseen ja hyvin on sujunut. Kolmen kuukauden päästä alkaa pienimmän tytön siirto jolloin meidänkin makuuhuone vaihtaa paikkaansa. Nyt isommilla tytöillä omat huoneet yläkerrassa, sit kun nuorin 6kk niin isommat muuttaa alas ja me sekä vauva ylös.
        Hoitotasosta en osaa sanoa juurikaan mittään.. nyt meillä on hoitotaso pesuhuoneessa pesukoneen päällä missä puetaan ja riisutaan kylvyn jälkeen, muutoin ollaan noi vaippojen ja vaatteiden vaihdot suoritettu joko sängyllä taikka lattialla peiton päällä. En oo koskaan ollu mikää hoitopöytä ihminen.. Vaatteet meillä on laitettu hyllyyn, vaipat myöskin.


    • taas näin

      Aluksi asuimme pienessä yksiössä joten väkisinkin oli sängyt kiinni ja sit oli iso pakastinarkku, se toimi hoitopöytänä.

      Sitten muutettiin, syntyi sisarus, pinnasänky meidän makkarissa, isompi omassa huoneessa ja kolmannessa makkarissa yksi sänky, missä isi voi nukkua kun aikaiset työaamut.

      Meillä oli sellain "matkahoitopöytä" siis jonka sai taitettua kasaan, se mahtui poikittain pinniksen yli, eli hoitoalusta oli vauvan pinnasängyn jalkopäässä. Oli kätevä öisin, kun pienen kakan voi putsata myös pyyhkeellä.

      Muuten olen huomannut, että yleensä aina vaihdoin vaipat ja puin lattialla.

    • yhden pienen pojan äiti

      No meillä on 88neliön neliö, yksi huoneista on pikkuinen kodinhoitohuone josta ovet molempiin makkareihin saunatiloihin ja alakerran vessaan, siinä kodinhoitohuoneessa meillä on vessan ovea vastapäätä hoitopöytä. Siitä pääsee helposti pyllypesulle, kylpyyn ja yölläkin siihen on makkarista lyhyt matka. Kaikki tavarat ovat siinä, yhdessä paikassa, enkä todella vaihtaisi pois! Vauvalla on kyllä oma huone muttei sille vielä käyttöä ole kun poika (2kk) nukkuu vieressämme yöt. Tämä toimii meillä loistavasti, mutta kokeilemalla löydätte itsellenne parhaan ratkaisun :)

    • tehnyt siten

      että alusta asti oli lapsilla omat huoneet, mutta nukkuivat vauva-ajan (n. 4-5 kk) vanhempien huoneessa. Sitten siirrettiin läheiseen omaan huoneeseen (ovet auki yöllä). Sinne oppi ja tottui sitämyöten. Itse olen sellainen henkilö että minun täytyy saada nukkua rauhassa ilman häiriötekijöitä, muuten uni on katkonaista ja lapset saavat riiviöäidin :-)

      • valois*

        Hoitoalusta on meillä vesipisteen lähellä, eli kodinhoitohuoneen pöydällä. Kumpikin lapsemme nukkuu/ on nukkunut meidän vieressämme, joten pinnasänky on ollut aika turha kapistus. Vanhempi lapsi muutti omaan lastensänkyyn omaan huoneeseen noun 1,5 vuotiaana. Ennakoimme sillä muutoksella tulevaa pikkusisarusta, ettei tule liikaa muutoksia siskon syntymän tienoille. Imetyksen lopetin pojan ollessa 1v3kk.

        Pikkuinen (9kk) nukkuu edelleen meidän vieressä, imetän yleensä vain kerran yössä, eli silloin, kun mene itse nukkumaan, tyttö saattaa herätä. Pinnasänky on sänkymme vieressä, saatan laittaa pienen siihen alkuillasta nukkumaan, mutta jos imetän yöllä, nukkuu hän vieressäni aamuun saakka.

        Kummankaan vierinukutus ei ole yöuniamme häirinnyt, luulen että se häiritsisi enemmän, jos joutuisi ravaamaan toiseen huoneeseen.

        Suosittelen, että pinnasänky olisi aluksi samassa huoneessa, mistä se sitten tarpeen vaatiessa siirretään muualle, jos siltä tuntuu.
        Esim. tiheän imun kausina, vauva voi herätä yölläkin useasti syömään, minä ainakin koin perhepedin kätevimmäksi, en edes aina aamulla muistanut, olinko imettänyt vai en.


    • vastaukseni

      ei taida enää auttaa mutta vastaan kuitenkin. Laskettuun aikaan on 2vk enkä ole vielä päättänyt mihin hoitopiste sijoitetaan. Pinnasänky on omassa sängyssäni kiinni yösyöttöjen varalta. Mulla on erillinen hoitotaso joka sijoitetaan joko makkariin kirjoituspöydän päälle tai kylppäriin pesukoneen päälle. Ensimmäisen hoidin sylissä mutta pöytä on helpompi jos niskaa pitää varoa pitkään. Jos hoitoalustaa käytetään kylppärissä laitan seinälle korin johon saa välttämättömät tavarat. Kirjoituspöydän vieressä on pieni vaatekaappi jossa on pienimmät vaatteet.
      Sängyn paikkaa ei tosin tarvinnut miettiä. Isommalla on oma huone ja luultavasti muutaman vuoden päästä siirrän oman sänkyni olohuoneeseen, lapsilla on niin iso ikäero (14v) ettei heitä voi samaan huoneeseen laittaa. Toinen vaihtoehto on siinä vaiheessa jakaa olohuone lapsille korkealla hyllyllä ja tehdä isommasta makkarista olohuone.

    • äiti ja lastenhoitaja

      Suosittelen pitämään pientä vauvaa samassa huoneessa aikuisten kanssa.

      Hoitotasoja olen kokeillut kaikenlaisia. Itselläni tulee selkä helposti kipeäksi jos vaihdan hoitotasolla vaippaa ja harvoin löytyy kummallekin vanhemmat sopivan korkuinen hoitotaso.

      Meillä oli ensimmäisessä asunnossa sellainen muovinen vaipanvaihtopatja (millä nimellä onkaan) wc:n pöydällä. Laatikoissa oli vaipat ja vaatehuoneessa vaatteet. Jos piti vaatteita vaihtaa, vaihdoin ensin vaipan ja menin alastoman vauvan kanssa sängylle pukemaan. Sain paremman katsekontaksin vauvaan ja selkäni lepäsi paremmin.

      Tässä uudessa asunnossamme (59neliötä) meillä on vaipanvaihtopiste kylpyhuoneen pesukoneen päällä. Laitoimme hyllyn pesuhuoneen seinälle. jossa on kori hoitotarvikkeille/vaipoille ym. Vaatteet ovat vaatekaapissa.

      Pienille vauvoille on helppo vaihtaa hoitopöydällä, mutta isomman vauvan/taaperon vaipanvaihto on jo hankalaa hoitopöydällä. Lapsi pyörii ja kääntyilee, saattaa jopa rimpuilla vastaan. Varsinkin pissavaipat kannattaa silloin vaihtaa olohuoneessa, sängyn päällä ym. (jos ei ole muovitettua froteealustaa niin käsipyyhekin on hyvä alusta).

      Hoitopöydän voi myös rakentaa lipaston päälle (vanerilevy päälle, joka tuetaan tietenkin ettei kippaa). Hoitopöytää/-tasoa ei kuitenkaan käytetä kovinkaan pitkään yhdellä lapsella. ehkä 1-2vuotta (ellei luovuta puolen vuoden iässä jo kun lapsi pyörii ja rimpuilee)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe