Juristin palkka

Juridius negidius se rahanahne

Kertokaapa ihmiset (sellaiset joilla on kokemusta alasta, ei vain kuulopuheita), että
minkälainen se palkka oikeasti on. Siitä kun kuulee niin montaa erilaista juttua. Olen rahanahne sontiainen ja haluan tietää ;).

Lakimiesliiton sivuilta saa tietoa, että liksa on siellä 5000-7500 euron välissä (keskipalkka) ja mediaani noin 5000 euroa. Kuitenkin kuulee paljon juttuja, että palkka vastavalmistuneella on jotain 2500 (vaikka liiton suositus on yli 3000) ja töitä saa tehdä niin maan perkeleesti. Niin, ja kai asiaan vaikuttaa missä päin Suomea työskentelee. Helsingissä kun on paljon isoja firmoja, niin palkat ja työllisyys ovat eri tasoa kun keski tai pohjois Suomessa. Pitääkö paikkansa? Kannattaako siis juridiikan opiskelu jos tavoitteena on hyvä ja mielenkiintoinen ammatti jossa palkka on kohdallaan (esim. 5 vuotta valmistumisesta).

Niin, ja köntsänjauhajat älkää turhaan vastatko... toivottavasti täällä käy muitakin :)

55

27346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köntsänjauhaja

      www.mol.fi -sivuilta näet haussa olevien julkisen puolen paikkojen palkat. Suurin osa näyttäisi olevan 3000 molemmin puolin henk.koht. lisät.

      • .

        Eli paljonko se vaikuttaa keskivertotyypin palkkaan?


    • viskaali

      Juristien keskuudessa vallitsee yksimielisyys siitä, että liiton suositus on ihan puppua, eikä siihen juuri kukaan vastavalmistunut yllä. Eikä ainakaan valtiolla työskentelevä. Haloo, auskultanteille maksetaan T5-palkkaluokan mukaan alle 2000 euroa kk (jos ei kokemuslisiä).

      Mä? Noin 7 vuotta valmistumisen jälkeistä työkokemusta, duuni valtion väkivaltakoneiston palveluksessa eli tuomioistuinlaitoksessa, kahdella kokemuslisällä bruttopalkka 3.657,87 euroa/kk. Ei valittamista.

      Parhaimmille palkoille pääsevät tietääkseni isojen liikejuridiikkatoimistojen osakkaat, mutta kyllä siihen sitten työtäkin täytyy tehdä. Ja alkuvuosina avustavan lakimiehen työ on luultavasti aika...tylsähköä puurtamista, tuskinpa lähelle salia pääsee.

      Sitten toisaalta teollisuuden palveluksessa olevat in-house -ihmiset. Voisin kuvitella, että esim. Noksun legal-väki tienaa aika kivasti.

      • väittämät.

        Yliopiston ex-lehtori Kari Raivio on nyt ahkeraasti kirjoituksissaan väittänyt, että yliopistosta valmistuneet saavat ylikorkeita tuloja ja sen takia heidän täytyisi alkaa maksaa siitä jälkikäteen jotakin erikoista maksua, veroa valtiolle.

        Mutta kuitenkin kouluttamattomat työtnekijät ansaitsevat enemmään hommissaan. En kuvittele, kuinka tuo vastavalmistunut huonosti palkattu maisteri pystyisi vielä maksamaan siitä palkasta erityistä veroa, opintomaksua takaisin valtioille?

        Valtio ntäytyisi ensin taata, että valmistuneiden maisterieiden palkat myös ovat koulutuksensa mukaisia, eikä alpempia kuin kouluttamattomien työntekijöiden palkat.

        Entäs nuo puolueiden jäseneiden palkat puolueita? He saavat älyttömiä pimeitä tuloja. Heillä on mahdollisuus kaikki vähentää veroistaan ja kaikki on vielä veronvaapaata. Vaikkapa he eivät käytä työssään mitään aaintuntemusta, kuin useimmilta puuttuu jopa yo-tutkinto. He sanovat "kyllä" tai "ei" sen mukaan kuinka heille maksetaan. Ja niin kuin he pääsevät edustajaksi, alkavat odottaa ikkunoista ja ovesta sisään tulevia pimeitä rahavirtoja.


    • rahanahneelle22

      Palkka vastavalmistuneella on noin 2500-3000 kieppeillä melkein joka alalla. Mitä voisit odottaa?

      Ainoastaan, jos haluat tehdä ylityötä joka ilta, etkä nähdä muuta elämää, sitten palkkasi voi liikkua 3500-4000 kieppeillä.

      10-15 vuoden jälkeen pääset lähelle 4000-5000.

      Oikiksessa ei jaeta pikavoittoja. Palkka lähes sama kuin DI:llä. Oikikseen ei rahan takia kannata hakea, koska tulet pettymään.

      • liiina

        Hitsi, silikoneja ei voi sitten hankkia ekan kuun palkalla.


      • Anonyymi

        ton perusteella DI tienaa enemmän
        Puolet kiinnostuksesta oikikseen tais kadota ku palkka on samaa tasoa kun alkon kassalla. Taidampa siirtyä alkon kassalle loppu elämäksi.


    • Nimetön

      Ei palkalla väliä tämä on kutsumusammatti :)

      • Tyrannosaurus_Lex

        Jee Jee


    • riippuu vähän

      riippuu ihan siitä kuinka paljon tekee töitä. asianajajana jos juttuja riittää ja jaksaa tehdä töitä niin voi yltää vaikka 10 000. Mutta siitäpä sitten verot napsii heti puolet pois..

      • veromies

        Epäpätevä on sellainen juristi joka maksaa tuloistaan veroa 50%.


      • hggfhgfhfg

        kyllä saa olla tyhmä jos puolet meinaa tosta maksaa.. vähääkään verotuksesta ymmärtävä selviää 28%:lla. noh, kaikki eivät voi olla ruudinkeksijöitä.


      • iskä tienaa
        hggfhgfhfg kirjoitti:

        kyllä saa olla tyhmä jos puolet meinaa tosta maksaa.. vähääkään verotuksesta ymmärtävä selviää 28%:lla. noh, kaikki eivät voi olla ruudinkeksijöitä.

        meidän isukki tienaa yli 6000e on juristi,.


      • YYYYYYEEEEEEEEEEEESS
        iskä tienaa kirjoitti:

        meidän isukki tienaa yli 6000e on juristi,.

        Valmistuin 1,5 v sitten, 6.500 € plus auto plus lounarit. rip that. I'm the man, actually....the woman, I'm the most evil Bitch in the world, suck my boots


      • se just
        YYYYYYEEEEEEEEEEEESS kirjoitti:

        Valmistuin 1,5 v sitten, 6.500 € plus auto plus lounarit. rip that. I'm the man, actually....the woman, I'm the most evil Bitch in the world, suck my boots

        Jos palkkaa katsot, hae Kauppakorkeaan ja KTM:ksi.


      • Tuleva miljonààri
        YYYYYYEEEEEEEEEEEESS kirjoitti:

        Valmistuin 1,5 v sitten, 6.500 € plus auto plus lounarit. rip that. I'm the man, actually....the woman, I'm the most evil Bitch in the world, suck my boots

        Ohh I will, I will suck your boots!!!

        Mutta mihin sitten olet erikoistunut?

        Ja jos haluu rahan takia hakea johonkin niin mihin sitten haen?


      • juristin oikea palkk
        Tuleva miljonààri kirjoitti:

        Ohh I will, I will suck your boots!!!

        Mutta mihin sitten olet erikoistunut?

        Ja jos haluu rahan takia hakea johonkin niin mihin sitten haen?

        Puhutaanpa oikeilla termeillä..

        Juristin palkka on toimeentulotuki tai työttömyyskorvaus. Lähellä 300 euroa. Yleistä asumistukeakin voi saada. Jos joku nyt saattaa päästä sihteeriksi, niin hyvä on.


      • Valdemar8034

        Yksityisellä sektorilla kokonaisansioiden keskiarvo ilman tulospalkkioita oli 6 490 €/kk ( 1,8 %) ja julkisella sektorilla ­5 534 €/kk ( 1,4 %). Kokonais­ansioiden mediaanit ilman tulospalkkioita nousivat (yksityinen 5 900 €/kk / 1,7 %, julkinen 5 402 €/kk / 0,4 %).


      • Anonyymi
        YYYYYYEEEEEEEEEEEESS kirjoitti:

        Valmistuin 1,5 v sitten, 6.500 € plus auto plus lounarit. rip that. I'm the man, actually....the woman, I'm the most evil Bitch in the world, suck my boots

        Ime itse


    • a

      Tienaan 2800 euroa kuukaudessa asianajotoimistolla Traineena.

    • LL rules

      Jos rahaa haluat, niin tule opiskelemaan lääkikseen. Kurssien tentit on suhteellisen helppoja ja jo opiskeluaikana voit ihan hyvin tienata jotain 5-6 tonnia kuussa. Valmistuttua palkka on varmasti samaa luokaa ja toimenpiteistä maksetaan lisää. Samoin ylitöistä.

    • samaa luokkaa

      En oikeastaan käsitä sitä, että haetaan jo opintoja suorittaneita oikeustieteen opiskelijoita töihin, missä tarvitaan oikeustieteen opintoja ja maksetaan vähemmän kuin tavalliselle kouluttamattomalle duunarille, joka käyttää työssään pelkästään käsiä.

      Kouluttamaton työntekijä ansaitsee kokoaikatyöstä jo enemmän kuin 2600 euroa kk:ssa.

      Nyt oli kyllä tarjolla harjoittelupaikkoja, mutta palkkataso oli liian pieni 1000-1500 euroa. Minulle se oli ainakin mahdoton, koska en pysty maksamaan menojaan sillä rahalla ja lisäksi on lapsikin elätettävänä.

    • DomusDomus

      Itsellä 5 vuoden työkokemus. Toimin lakimiehenä ison, kotimaassa sijaitsevan kansainvälisen yrityksen In-House lakiosastolla. Bruttopalkka vaihtelee 6000-7500 € välillä jotain työsuhde-etuuksia. Mutta toisaalta, työpäivät ovat joskus pitkiä ja perhe-elämä kärsii.

    • animewatcher1

      jotain 6000-6500

    • lnput

      näkeehän noita palkkoja verotiedoista jne. monien akateemisten palkka on noin 3-5000. uran loppua kohti nousee. jotkut toki tienaa 6000-10000, mutta he tekevät, ja ovat tehneet, kaksinkertaisestikin "työtä". toiset heistä tekee vain todella paljon töitä, toiset tekee taas lisäksi ylimääräistä näkymätöntä työtä eli verkostoituu, politikoi, hankkii huippuarvosanoja, mitä tahansa... jos jossain saa parempaa palkkaa kuin alalla yleensä, tarkoittaa se että siellä pitää myös tehdä tai osata enemmän kuin yleensä.

    • minäkin2222

      Kolme vuotta kokemusta ja palkka 3100e. Päivät pitkiä ja ylitöistä ei saa korvausta.

    • -tenkanen-

      Neljän vuoden työkokemuksen jälkeen kuukausiaansio 6700 euroa. Työtunteja viikossa korkeintaan 40.

    • opiskelukannattaa

      1500€/kk. Työnantaja suuri päivittäistavarakauppa. Olen hakenut yli sataa oman alan työpaikkaa, en kohta jaksa enää lähettää hakemuksia...tuhoudun pian tähän.

    • Nimetön

      Itsellä kokemusta tuskin ollenkaan ja palkka 15000 kuussa :o

      • Nimetön

        Ja siis toimin prostituoituna pk-seudulla. :)


    • tyrmistynyt

      hetkinen seis...mun keikkatulot lähihoitajana oli parhaimmillaan reilu 3700 miinus verot. Eikä tämä ole vitsi. Eihän mun kannatakkaan vaihtaa alaa!?

      • Tiedekuntalainen

        Tuskinpa voisitkaan vaihtaa. Ei oikikseen nimittäin tosta vaan vaihdeta jos lähihoitajan hommat alkavat tökkiä. Parhaat mahdollisuudet tienata Suomessa juristina ovat käytännössä osakkuus hyvässä lakifirmassa tai oma menestyvä asianajotoimisto, jolloin asiakasmäärä, työmäärä ja "oma" hinnastosi määräävät kuukausitulosi. Dream big and work for it and everything is possible! ;)


    • faktatkehiin

      Unohtakaa ihmiset joskus edes raha, tehkää työtä mikä kiinnostaa. Raha on toisarvoista, vaikka ilman sitä ei pärjääkään. Raha ei tuo onnea :) jos teet mieluista työtä, sitä tekee innolla kertyipä tilille kuussa sitten bruttona 1500 tai 15000.

    • se lähihoitaja

      Tiedekuntalaiselle tiedoksi että tämä oli se juttu mikä mahdollistaa 5 vuoden koulutuksen riittävällä toimeentulolla, eikä pelkästään opintotuen turvin. Nykyisin oikis on se mitä kohti olen menossa, välillä mietin jotain muuta.

    • ei_tarvitse_tutkintoa

      Ilman tutkintoakin voi pyörittää lakimiesbuisnestä kuten virolaiset tulkit: https://www.facebook.com/virontulkki/

    • Oik.t.yo

      Selasin huviksen Oululaisten asianajajien verotietoja. Sen enemää nimiä kertomatta, mutta tulot olivat 85k, 90k, 95k, 105k ja 130k. Enempää en katsonut, mutta kaikilla muilla paitsi tuolla 130k oli yhden miehen toimisto. Tietysti nämä olivat erittäin kokeneita asianajajia, mutta tulot ovat kyllä aika mukavat.

    • työtönotm

      Otm, 1,5 vuotta työttömänä valmistumisen jälkeen. Työttömyyspäiväraha 518 e/kk netto.

      • Okjnvcg

        Miten voit olla työttömänä noin pitkään?


      • työtönotm

        No siten, että työpaikkoja ei vain ole. Ja asun sentään suht. suuressa kaupungissa. Ja jos olet työttömänä tarpeeksi pitkään, työnantajat alkavat ilmeisesti karsastamaan pitkään työttömänä ollutta työnhakijaa ja tadaa, oletkin sitten pitkäaikaistyötön.


      • Laws

        Pk-seudulla juristit näyttävät työllistyvän ihan hyvin.. En tiedä ketään, joka olisi jäänyt ilman työpaikkaa täällä.


    • MikeRoss123

      Provikkapalkka, 30 % laskutuksesta.

      • Anonyymi

        Aika huono vrt. koodarin 50%.


    • OTM-2015

      Tradenomeille tarkoitetuissa semi-juridisissa tehtävissä tienaan tällä hetkellä reilut 1600 netto. Tätä edellisessä työssä 2300 netto.

      Harjoittelijana olen tienannut 1500-2000 e / kk.

    • roskisjuristi

      Itse olen Senior associatena espalla ja palkka tällä hetkellä 800 euroa kuussa lounasetu. Lisäksi onnistuneista toimeksiannoista saan aina bonuksena leffalipun.

    • Kutsumuksenkustannus

      Täh, oletteko tosissanne..? Itse olen KTK ja pääsin suoraan kauppakorkeasta töihin firmaan jossa etenin ylemmälle tasolle 2 vuodessa. Palkka on yli 6000e/kk. Töitä kyllä on ja joskus hiukan liikaakin, mutta ei mitään ylivoimaista. Neljä vuotta takana ja mietin alan vaihtoa, koska oikeustieteellinen kiinnostaa todella paljon. Ja toisaalta myös tämä työ kyllästyttää, ei ole enää intoa tehdä. Mutta jos palkat juristeilla oikeasti noin surkeita niin taitaa jäädä vaihto tekemättä, vaikka kuinka kutsumus onkin!

      • hanskijuristi

        Juu olen tosissani. Palkka tosiaan tällä hetkellä 300 euroa, josta vähennetään lounareiden hinta eli saan noin huntin kuussa kouraan. Se menee kyllä melkein kokonaisuudessaan kaupparekisteriotteisiin, koska aina en muista niistä asiakas laskuttaa.


    • ItseOppinutJuristi

      Ite kattelen päivät pitkät youtubea, makoilen ja käyn urheilemassa. Mulle jää vuokran, sähkölaskun ja puhelinlaskun jälkee pikkasen vajaa 400 e. Meinasin kyl et pitäs lähtä käymää sossussa sais vähä nostettua noita ansioita.

      • MenisitTöihin

        Etkai oikeasti ole tyytyväinen tommoiseen elämään. Etkö halua saavuttaa mitään elämälläsi?


    • 457546

      Ammatteja joissa töitä pelkän rahan takia voi tehdä niin paljon kuin haluaa ei juurikaan ole. Oma yritys on perustettava jos meinaa todellisuudessa tahkota rahaa. Ja siinä on se riski, että mitään ei jää käteen.

    • Anonyymi

      Oe valmistunut juristiksi 1995, enkä päässyt koskaan alan töihin, johon vaaditaan suhteita.

    • Anonyymi

      Valtiolla työskentelen, 4 100 euroa ja muutama vuosi valmistumisesta.

      Liiton palkkasuositukset on ihan puppua ja koko liitto on vain mökkien vuokrausta varten.

    • Valmistuneen oikeustieteen maisterin palkka on noin 2400 euroa kuukaudessa, jos hän on ennen maisteriksi valmistumistaan hankkinut itselleen jonkun ammattitutkinnon, jonka turvin hän saa edes jotain työtä.

    • Anonyymi

      Ensiksi tietysti on kompattava kollegoja ja todettava, että nuo lakimiesliiton palkkasuositukset ovat puhdasta utopiaa. Ymmärrän toki, että suosituksilla halutaan nostaa alan palkkatasoa, mutta ne saattavat samalla luoda nuorille vääränkin kuvan siitä, että mitä todellisuus on.

      Liitto voi siis suosittaa, mutta todellisuus on se, että tyypillisesti nuoren aloittavan juristin palkka alkaa kolmosella. Monet joutuvat tekemään hommia alle senkin. Huippuyksilöt toki pääsee koviin rahoihin kiinni, mutta se lienee pieni prosentti valmistuneista.

      Itsellä valmistumisen jälkeisen duunin kuukausipalkka oli jotain 3600. Olin ihan tyytyväinen. Siitä se on sitten vuosien aikana noussut, mutta kaukana edelleen liiton "suosituksista." Ehkä yksityisellä sektorilla palkkakehitys on vauhdikkaampaa, mutta saapa siellä kyllä paahtaakkin palkkansa eteen. Toisaalta kyllä valtiollakin saa hommia painaa, mikä tietysti on veronmaksajien ja oman itsekunnioituksen kannalta hyväkin asia.

      Välillä toki miettii, että leivän saisi pöytään helpommallakin kuin juristin hommia paiskimalla, mutta kun ei oikein mikään muu ole koskaan kiinnostanut samalla tavalla, niin valittua tietä ei voi katua. :)

    • Anonyymi

      jos oikeustieteellisestä valmistunut ei tiedä miten fyffeä tehdään, niin koulutus on
      mennyt täysin hukkaan.

    • Anonyymi

      Riippuu nyt vähän sektorista ja yhtiöstä, mutta ihan hyvin on mahollista saada ~4000e alkupalkat (esim finanssi-alalla in-house, yks isoista lakifirmoista, tai konsulttitaloista). Tietty auttaa jos vähän osaa neuvotella.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      149
      2150
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      118
      1643
    3. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      94
      1460
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      96
      1431
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1312
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      208
      1175
    7. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      214
      1157
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      49
      1141
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      99
      1081
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      249
      942
    Aihe