Miten pitsa kypsäksi?

Pasi

Tein pellillisen pitsaa mutta ei siitä tullut mitään, meni roskiin suurin osa. Pohja on raakaa ja juustot palaa päälle kun laitoin kaksi kolme kertaa uuniin ja takas yhteensä varmaan puoli tuntia oli mutta ei kypsynyt täysin vieläkään ja päällinen paloi. Missä vika?

Pohja oli:

2.5 dl vesi, kuivahiivapussi, öljyä ja 5 dl jauhoja.

Oliko tämä liikaa yhdelle pellille? Jäikö liian paksuksi? Vai onko uunini vaan rikki? Laitoin ylä ja alalämpö ensin 250 astetta sitten 210-225 mutta paloi juustot, pohja raakaa, täytteenä oli jauhalihakastike ja paljon juustoa. Taso oli toiseksi alimmainen, pitäiskö laittaa ihan alas vai pitäskö laittaa vaan alalämpö päälle? Vai paistaa pohja ensin, sitten täytteet ja takas uuniin?

7

6105

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhuudenjumala

      aika reilu lämpö toi 250... tiputa 175 tai 200 asteeseen, niin rupeaa se pohjakin kypsymään...

      • pizza-puristi

        ...pitsa kuuluu paistaa n. 450 asteessa. Eli perus sähköuumi aina täysille!


    • kkkkkkkkkkkkkkkkk.

      liikaa vettä tohon määrään jauhoja, eli liian löysä taikina.

      Pizza paistetaan kuumassa uunissa - mahdollisimman alhaalla - alalämmöllä, jos sellanen on.
      Uunipellinkin olis hyvä olla jo ennalta tulikuuma - siihen vaan sitten pizzantekele leivinpaperilla vetäen ja uuniin paistumaan.
      Paistoajaksi riittää tavallisesti 15 min.Siinä ei juusto pala, mutta pohja kypsyy, kun ei oo kamalan paksu jötikkä.
      Liian löysä tomaattikastike myös pilaa pizzan ja pohja jää velliksi vaikka kuinka paistaisi.
      Kamala määrä juustoakaan ei ole hyvästä, sillä se estää pohjan kypsymistä (höyry jää taikinaan, kun juusto estää sen haihtumisen. - reilusti voi olla, mutta liika on liikaa.

      • yksi lisäys

        pitsan juusto kannattaa laittaa niin, että osan laittaa sinne tomaattikastikkeen päälle ja vain osan pinnalle, siten siihen pinnalle ei muodostu haihduttamatonta kalvoa ja kosteus pääsee pois. Pohjataikinaa ei kannata tehdä liian kovaksi kotona, se vaan kovettuu liiaksi kotiuunissa ja sitten se päällinen lilluu irrallaan siinä kivikovan pohjan pinnalla. Eikä liikaa täytteitä.


    • elliivo

      Itse en mittaile aineksia vaan teen näppituntumalla.

      Pelliliseen laitan puoli pussia kuivahiivaa.

      Kippaan taikinan suoraan pellille kohoamaan.
      Siihen vain liina päälle ja pikku odotus.
      Sillä aikaa voi laittaa täyteaineksia valmiiksi.
      Kun taikina on kohonnut taputtelen sen käsin pellin kokoiseksi. Jos näyttää tulevan liian paksu niin ylimääräistä taikinaa on helppo leikata pois reunoilta vaikka veitsellä.
      Kun pohja on valmiina laitan ketsupin taikka tomaattikastikkeen, sitten muut täytteet.
      Tyttäreni ei halua ruskistunutta juustoa joten hänen pizzaansa paistan ensin ilman juustoa niin että se alkaa vähän ruskistua reunoista.
      Sitten vasta lisään juuston ja paistan kypsäksi.

      Paistan pizzat aina 225 asteessa keskitasolla, ja ehdottomasti matala uunipelti.
      Korkeareunainen pelti estää pohjaa kypsymästä kunnolla.
      Ylimääräisen taikinan voi hyödyntää joko toisena pizzanan tai sämpylöinä jos haluaa.
      Ripaus sokeria taikinaan tekee hyvän säväyksen. Suolaa myös niin että se maistuu.

    • pizza-puristi

      Laita sähköuuni 300 celsiukseen ja pelti uuniin kuumenemaan. Tee pitsa leivinpaperin päällä valmiiksi ja sitten vain taiteilet sen leivinpaperin pitsoineen sille kuumalle pellille patakinnasta apuna käyttäen ja paistat joku 10 minsaa 300:ssa (tai jos löytyy enemmän raatia niin hanat kaakkoon ja lyhyempi paistoaika). Juusto sulaa kauniista ja pohjasta tulee kypsä ja oikeaoppisen rapsakka. Pizzassa kuuluu olla ohut pohja, eli ethän pliis tee sitä surullisen kuuluisaa "äiti-pitsaa", jota kuuluisi kutsua pizzan sijasta suoraan piiraaksi.

      • Tai olisiko syytä kutsua suoraan pullaksi.

        Ohjeesi on aivan oikea - pizzan pilaa myös liialliset täytteet sen päällä kuten sentin kerros mitäänsanomatonta juustoa tai lammikko tomaattiketsuppia.

        Pizza on ensisijassa leipä, jonka päällä on sopivia aineita antamassa sille lisämakua. Pizzan päällisiä ei myöskään tarvitse kaikkia käryttää uunissa - siellä paistetaan ensisijassa se leipä ja päällysteet voidaan laittaa päälle vasta sen jälkeen ja käyttää vielä nopeasti uunissa, jos haluaa niistä lämpimiä.

        Juuston mukanaolo pizzassa ei ole kirjoitettu mihinkään perustuslakiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nasima löi Jussille luun kurkkuun

      Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse
      Maailman menoa
      538
      9058
    2. Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"

      jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r
      Maailman menoa
      161
      6230
    3. Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?

      Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos
      Maailman menoa
      376
      5293
    4. Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa

      SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli
      Perussuomalaiset
      66
      4769
    5. Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta

      Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s
      Maailman menoa
      100
      4401
    6. Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun

      ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta
      Maailman menoa
      166
      4073
    7. SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat

      Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha
      Maailman menoa
      185
      3972
    8. Sinun ja kaivatun nimikirjaimet

      Mitkä ne on ? Meillä H❤️M 👩‍❤️‍👩
      Ikävä
      94
      1968
    9. Onko sinulla ja kaivatulla

      joku yhteinen tärkeä paikka?
      Ikävä
      106
      1470
    10. sä oot ehkä

      maailman omituisin tyyppi
      Ikävä
      47
      999
    Aihe