Tein pellillisen pitsaa mutta ei siitä tullut mitään, meni roskiin suurin osa. Pohja on raakaa ja juustot palaa päälle kun laitoin kaksi kolme kertaa uuniin ja takas yhteensä varmaan puoli tuntia oli mutta ei kypsynyt täysin vieläkään ja päällinen paloi. Missä vika?
Pohja oli:
2.5 dl vesi, kuivahiivapussi, öljyä ja 5 dl jauhoja.
Oliko tämä liikaa yhdelle pellille? Jäikö liian paksuksi? Vai onko uunini vaan rikki? Laitoin ylä ja alalämpö ensin 250 astetta sitten 210-225 mutta paloi juustot, pohja raakaa, täytteenä oli jauhalihakastike ja paljon juustoa. Taso oli toiseksi alimmainen, pitäiskö laittaa ihan alas vai pitäskö laittaa vaan alalämpö päälle? Vai paistaa pohja ensin, sitten täytteet ja takas uuniin?
Miten pitsa kypsäksi?
7
5733
Vastaukset
- turhuudenjumala
aika reilu lämpö toi 250... tiputa 175 tai 200 asteeseen, niin rupeaa se pohjakin kypsymään...
- pizza-puristi
...pitsa kuuluu paistaa n. 450 asteessa. Eli perus sähköuumi aina täysille!
- kkkkkkkkkkkkkkkkk.
liikaa vettä tohon määrään jauhoja, eli liian löysä taikina.
Pizza paistetaan kuumassa uunissa - mahdollisimman alhaalla - alalämmöllä, jos sellanen on.
Uunipellinkin olis hyvä olla jo ennalta tulikuuma - siihen vaan sitten pizzantekele leivinpaperilla vetäen ja uuniin paistumaan.
Paistoajaksi riittää tavallisesti 15 min.Siinä ei juusto pala, mutta pohja kypsyy, kun ei oo kamalan paksu jötikkä.
Liian löysä tomaattikastike myös pilaa pizzan ja pohja jää velliksi vaikka kuinka paistaisi.
Kamala määrä juustoakaan ei ole hyvästä, sillä se estää pohjan kypsymistä (höyry jää taikinaan, kun juusto estää sen haihtumisen. - reilusti voi olla, mutta liika on liikaa.- yksi lisäys
pitsan juusto kannattaa laittaa niin, että osan laittaa sinne tomaattikastikkeen päälle ja vain osan pinnalle, siten siihen pinnalle ei muodostu haihduttamatonta kalvoa ja kosteus pääsee pois. Pohjataikinaa ei kannata tehdä liian kovaksi kotona, se vaan kovettuu liiaksi kotiuunissa ja sitten se päällinen lilluu irrallaan siinä kivikovan pohjan pinnalla. Eikä liikaa täytteitä.
- elliivo
Itse en mittaile aineksia vaan teen näppituntumalla.
Pelliliseen laitan puoli pussia kuivahiivaa.
Kippaan taikinan suoraan pellille kohoamaan.
Siihen vain liina päälle ja pikku odotus.
Sillä aikaa voi laittaa täyteaineksia valmiiksi.
Kun taikina on kohonnut taputtelen sen käsin pellin kokoiseksi. Jos näyttää tulevan liian paksu niin ylimääräistä taikinaa on helppo leikata pois reunoilta vaikka veitsellä.
Kun pohja on valmiina laitan ketsupin taikka tomaattikastikkeen, sitten muut täytteet.
Tyttäreni ei halua ruskistunutta juustoa joten hänen pizzaansa paistan ensin ilman juustoa niin että se alkaa vähän ruskistua reunoista.
Sitten vasta lisään juuston ja paistan kypsäksi.
Paistan pizzat aina 225 asteessa keskitasolla, ja ehdottomasti matala uunipelti.
Korkeareunainen pelti estää pohjaa kypsymästä kunnolla.
Ylimääräisen taikinan voi hyödyntää joko toisena pizzanan tai sämpylöinä jos haluaa.
Ripaus sokeria taikinaan tekee hyvän säväyksen. Suolaa myös niin että se maistuu. - pizza-puristi
Laita sähköuuni 300 celsiukseen ja pelti uuniin kuumenemaan. Tee pitsa leivinpaperin päällä valmiiksi ja sitten vain taiteilet sen leivinpaperin pitsoineen sille kuumalle pellille patakinnasta apuna käyttäen ja paistat joku 10 minsaa 300:ssa (tai jos löytyy enemmän raatia niin hanat kaakkoon ja lyhyempi paistoaika). Juusto sulaa kauniista ja pohjasta tulee kypsä ja oikeaoppisen rapsakka. Pizzassa kuuluu olla ohut pohja, eli ethän pliis tee sitä surullisen kuuluisaa "äiti-pitsaa", jota kuuluisi kutsua pizzan sijasta suoraan piiraaksi.
Tai olisiko syytä kutsua suoraan pullaksi.
Ohjeesi on aivan oikea - pizzan pilaa myös liialliset täytteet sen päällä kuten sentin kerros mitäänsanomatonta juustoa tai lammikko tomaattiketsuppia.
Pizza on ensisijassa leipä, jonka päällä on sopivia aineita antamassa sille lisämakua. Pizzan päällisiä ei myöskään tarvitse kaikkia käryttää uunissa - siellä paistetaan ensisijassa se leipä ja päällysteet voidaan laittaa päälle vasta sen jälkeen ja käyttää vielä nopeasti uunissa, jos haluaa niistä lämpimiä.
Juuston mukanaolo pizzassa ei ole kirjoitettu mihinkään perustuslakiin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan483130Ruumis kanavassa
Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan272894- 1212326
Onko tässä paljon lääkettä..
Keski-ikäselle 43v Ketipinor 100mg Brintellix 10mg Venlafaxin 75mg Xanor 1mg Propral 40mg Xatral CR 10mg Esomepratsol 42281432Ei mitään menetettävää
Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo1631336- 111316
Oi! Jorma Uotinen ja Helena Lindgren paljastivat yllätysuutisen: "Rakkaudella"
Professori, tanssija, koreografi, Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jorma Uotinen ja Suomen meikkitaiteen pioneeri, laulaj121083- 74989
Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää39922Riittäisi juoruakkoille puhumista tässä kylässä
On mennyt mahottomaksi touhut. Taksi renki kuskaa akkaansa töihin lienekkö mitään lupaa yrittäjältä tähän touhuun. Kylän13802