Miten pitsa kypsäksi?

Pasi

Tein pellillisen pitsaa mutta ei siitä tullut mitään, meni roskiin suurin osa. Pohja on raakaa ja juustot palaa päälle kun laitoin kaksi kolme kertaa uuniin ja takas yhteensä varmaan puoli tuntia oli mutta ei kypsynyt täysin vieläkään ja päällinen paloi. Missä vika?

Pohja oli:

2.5 dl vesi, kuivahiivapussi, öljyä ja 5 dl jauhoja.

Oliko tämä liikaa yhdelle pellille? Jäikö liian paksuksi? Vai onko uunini vaan rikki? Laitoin ylä ja alalämpö ensin 250 astetta sitten 210-225 mutta paloi juustot, pohja raakaa, täytteenä oli jauhalihakastike ja paljon juustoa. Taso oli toiseksi alimmainen, pitäiskö laittaa ihan alas vai pitäskö laittaa vaan alalämpö päälle? Vai paistaa pohja ensin, sitten täytteet ja takas uuniin?

7

5812

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhuudenjumala

      aika reilu lämpö toi 250... tiputa 175 tai 200 asteeseen, niin rupeaa se pohjakin kypsymään...

      • pizza-puristi

        ...pitsa kuuluu paistaa n. 450 asteessa. Eli perus sähköuumi aina täysille!


    • kkkkkkkkkkkkkkkkk.

      liikaa vettä tohon määrään jauhoja, eli liian löysä taikina.

      Pizza paistetaan kuumassa uunissa - mahdollisimman alhaalla - alalämmöllä, jos sellanen on.
      Uunipellinkin olis hyvä olla jo ennalta tulikuuma - siihen vaan sitten pizzantekele leivinpaperilla vetäen ja uuniin paistumaan.
      Paistoajaksi riittää tavallisesti 15 min.Siinä ei juusto pala, mutta pohja kypsyy, kun ei oo kamalan paksu jötikkä.
      Liian löysä tomaattikastike myös pilaa pizzan ja pohja jää velliksi vaikka kuinka paistaisi.
      Kamala määrä juustoakaan ei ole hyvästä, sillä se estää pohjan kypsymistä (höyry jää taikinaan, kun juusto estää sen haihtumisen. - reilusti voi olla, mutta liika on liikaa.

      • yksi lisäys

        pitsan juusto kannattaa laittaa niin, että osan laittaa sinne tomaattikastikkeen päälle ja vain osan pinnalle, siten siihen pinnalle ei muodostu haihduttamatonta kalvoa ja kosteus pääsee pois. Pohjataikinaa ei kannata tehdä liian kovaksi kotona, se vaan kovettuu liiaksi kotiuunissa ja sitten se päällinen lilluu irrallaan siinä kivikovan pohjan pinnalla. Eikä liikaa täytteitä.


    • elliivo

      Itse en mittaile aineksia vaan teen näppituntumalla.

      Pelliliseen laitan puoli pussia kuivahiivaa.

      Kippaan taikinan suoraan pellille kohoamaan.
      Siihen vain liina päälle ja pikku odotus.
      Sillä aikaa voi laittaa täyteaineksia valmiiksi.
      Kun taikina on kohonnut taputtelen sen käsin pellin kokoiseksi. Jos näyttää tulevan liian paksu niin ylimääräistä taikinaa on helppo leikata pois reunoilta vaikka veitsellä.
      Kun pohja on valmiina laitan ketsupin taikka tomaattikastikkeen, sitten muut täytteet.
      Tyttäreni ei halua ruskistunutta juustoa joten hänen pizzaansa paistan ensin ilman juustoa niin että se alkaa vähän ruskistua reunoista.
      Sitten vasta lisään juuston ja paistan kypsäksi.

      Paistan pizzat aina 225 asteessa keskitasolla, ja ehdottomasti matala uunipelti.
      Korkeareunainen pelti estää pohjaa kypsymästä kunnolla.
      Ylimääräisen taikinan voi hyödyntää joko toisena pizzanan tai sämpylöinä jos haluaa.
      Ripaus sokeria taikinaan tekee hyvän säväyksen. Suolaa myös niin että se maistuu.

    • pizza-puristi

      Laita sähköuuni 300 celsiukseen ja pelti uuniin kuumenemaan. Tee pitsa leivinpaperin päällä valmiiksi ja sitten vain taiteilet sen leivinpaperin pitsoineen sille kuumalle pellille patakinnasta apuna käyttäen ja paistat joku 10 minsaa 300:ssa (tai jos löytyy enemmän raatia niin hanat kaakkoon ja lyhyempi paistoaika). Juusto sulaa kauniista ja pohjasta tulee kypsä ja oikeaoppisen rapsakka. Pizzassa kuuluu olla ohut pohja, eli ethän pliis tee sitä surullisen kuuluisaa "äiti-pitsaa", jota kuuluisi kutsua pizzan sijasta suoraan piiraaksi.

      • Tai olisiko syytä kutsua suoraan pullaksi.

        Ohjeesi on aivan oikea - pizzan pilaa myös liialliset täytteet sen päällä kuten sentin kerros mitäänsanomatonta juustoa tai lammikko tomaattiketsuppia.

        Pizza on ensisijassa leipä, jonka päällä on sopivia aineita antamassa sille lisämakua. Pizzan päällisiä ei myöskään tarvitse kaikkia käryttää uunissa - siellä paistetaan ensisijassa se leipä ja päällysteet voidaan laittaa päälle vasta sen jälkeen ja käyttää vielä nopeasti uunissa, jos haluaa niistä lämpimiä.

        Juuston mukanaolo pizzassa ei ole kirjoitettu mihinkään perustuslakiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      75
      3607
    2. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      62
      2694
    3. Heilutetaanko peittoa hieman

      Heilutetaan peittoa vähän ;3
      Ikävä
      81
      2647
    4. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      58
      2418
    5. Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?

      Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1
      Sinkut
      92
      2363
    6. Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis

      Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu
      Maailman menoa
      262
      2205
    7. Kaipaan sua, Ope

      Mietin, että ajatteletko sinä minua?..
      Ikävä
      45
      1943
    8. Tilanteesi nyt?

      Kysymys otsikossa
      Suhteet
      44
      1769
    9. Mä en jaksa suojella sua enää

      Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t
      Ikävä
      15
      1501
    10. EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!

      "Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p
      Maailman menoa
      149
      1418
    Aihe