Tanssii tähteiden kanssa

Ulkotuomari

Voi pyhät pyssyt kun oli karmeaa katseltavaa tuo "ammattilaisten" tango mitä vetivät esityksenä TTK:n täytenumerona! Hirveää juoksemista ja pään repimistä! Päällimmäisenä mieleen jäi kiire ja agressiivisuus. Kilptanassi eri muodoissaan on tanssin aatelia mutta kilpatango on toodella syvältä hanurista!

18

1605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minuun nuo kaikki kolme tanssia tekivät kyllä vaikutuksen, erityisesti se tango. Mahtava liike! Ja miten terävä!

      • järkyttynyt

        tuossa tangossa -ihmeellistä pikamarssia- siitä mitään mieleen muuta jäänyt-Niskat luulisi menevän sijoiltaan tuollaisessa luonnottoman näköisessä pään kääntelyssä. Todella epäluonteva tangoesitys-Kaikki TTK-kilpailijat olisivat suoriutuneet paremmin.


      • Kyypparix

        Taitaa olla vähän sama kuin meillä tanssijoilla muusikoihin nähden. tehän arvostatte kovasti jotain Pulliaisen kitarointia vaikka tavallinen asiaan vihkiytymätön ihminen ei näe siinä muutakuin tympeänaamaisen ja eleettömän kitaristin. Sitten tavallinen ihminen taas arvostaa huikeasti jotain megaluokan tähteä joka heiluu kun heinämies, riehuu ja huutaa eikä välttämättä musiikki teknisesti ole hääviäkään... Te taas jotka ette ymmärrä paljoakaan tanssimisesta, arvostatte vain jotain yybernäyttävää tanssiegomachoilua laajoine liikkeineen ja riehumisineen, typerine ja teatraalisine nostoineen ja maahan asti ulottuvine taivutuksineen. Teidän silmiin taidokas perustanssi ei näytä miltään! Näyttävyys ja teatterimaisuus vetoaa molempiin jos ei tiedä asioista paljoa.


    • Kaipasin

      Aivan niin todellakin kaipasin myös suhteellisuutta sekä tangon todellista suhdetta säveleen ja teemaan. Argenttiinalainen tango on alkuperäis aidoimmillaan kaunsita tangoa . Tämä esittetty ja toisetkin kilpa osuudet saivat taas ihmetyksen aikaan miksi haetaan jotain "suurempaa" kun kaikki on jo olemassa. Teki mieli sanoa että pysähdy olet jo perillä! Rokc on soitettuna hyvä esimerkki musiikista mikä perustuu valtavaan visuaalisuuteen eli kehonkielen riistoon äärimmäinen osoitus on keinotekoinen "rumentaminen " (loordi). Tanssinkin voi ohjata keinotekoiselle polulle. Tanssin aatelisuus varmaan on syvästi rakentunutta mutta että kilpailu voi mennä doubingin puolelle?

    • sporteri

      Nämä länsimaiset kilpatanssit ovat vain pieni osa tanssin maailmasta, lienee samanlainen ilmiö kuin koirien näyttelyvimmassa: pienestä sovitusta säännöstä kasvaa itsetarkoitus joka vääristää mittasuhteet. Miksi kilpatanssi ei avaudu kaikille? On olemassa urheilulajeja jotka ovat vielä pidemmälle vietyjä, kuten voimistelu, jota katsellessa ei tarvitse miettiä, että onko suorittaja hyvä vai onko hänellä kipuja.

    • taiturointia

      Taidokasta Tangoa tuossa esitettiin. Täytyy todeta ettei koreografia ihan minunkaan mieltymykseen sopinut, sillä olisin kaivannut hieman hitaanpia osioita myös. Kuitenkin huikean taidokasta se oli.

    • ulkotuomarille

      "kilpatango on toodella syvältä hanurista!" Jälleen kerran tulit osoittaneeksi, ettet tiedä tanssista mitään. Opettelisit edes tanssimaan!

    • syvältä

      Siinä onnistuttiin täydellisesti tappamaan kaikki se tunne, joka tangoon kuuluu. Hirveää reuhtomista!

      • Pintaan

        Tangoon kuuluu kaikki elämän tunteet. Viha, rakkaus, tuska, ilo, kaipuu ... eikä pelkästään lavatangossa esiintyvä "fiilistelyä" -tunne


      • Entäs sitten?
        Pintaan kirjoitti:

        Tangoon kuuluu kaikki elämän tunteet. Viha, rakkaus, tuska, ilo, kaipuu ... eikä pelkästään lavatangossa esiintyvä "fiilistelyä" -tunne

        Lavatangoon sentään kuuluu tunteet mutta kilpatangoon kuuluu ainoastaan "ravistelen niskasi sijoiltaan"- fiilis. Ja tanssiparilla: "Irvistän niin että putoat jaloiltasi" -fiilis. Parin yhteinenkin fiilis kilpatangosta löytyy: "Juostaan niin lujaa ettei kukaan pysy perässä!" Sellaista se kilpa"tango" on...


    • Tangoa!!!

      Kun askelluksessa jaetaan tangon tahti 16 ja juostaan yli 80 % koreografiasta on vaikeaa nähdä tangoa enempää Suomalaista kuin muunkaan maalaista. Puhumattkaan tangon alkuperää sillä nyt näytti siltä että tanssijat pyrkivät olemaan soittajia!! Kilpatangoa en nähnyt myöskään moisessa! Muusikot synnyttää sävelen ja rytminkautta sovituksen missä tango "itkee" tansijoiden ilmenätämänä sen tulisi olla sopusoinnussa tämän aatteen ja ideologian kanssa. Hämmentävää ja omituista yritystä lähteä ruuti keksimään uudelleen.

    • TaitoitatOn

      On jokaisen oma mielipide että tykkäsikö katsella sitä tangoa vai ei. Mutta jos ihmiskehon liikkeestä yhtään mitään ymmärtää niin tietää että kyseinen tango oli todella taidokas suoritus. Ravistelulla ja juoksemisella ei ole tuon tanssin kanssa mitään tekemistä. Kukaan tällä palstalla kirjoittava ei yksinkertaisesti pystyisi samaan, kuin tuo tangon tanssinut pari. Tuollainen nopeus ja kehon hallinta vaatii jo todella paljon. Valittakaa vaan, ettette tykänneet katsella. Sehän on teidän ongelma. Minä arvostan taitoa, vaikka se taidonnäyte ei aina olisikaan kaikkien mielestä kaunista katsella.

      • no johan

        ei merkitse mitään kunhan on taitokikat ja kehon hallinta hanskassa. (siis tanssi saa olla jopa rumaa) Luulisi taidokkaiden tansiijoiden esitystä olevan mukava katsella- tämä ei ollut (ei millään kriteereillä) Katsojan silmissäkö se vika on jos tanssi on epäesteettistä ja ruman näköistä "läpijuoksua"? Harmonia oli unohdettu ainakin täysin -kyllä joskus voisi tunnustaa ettei sillä keisarilla tosiaankaan ole vaatteita,vaikka kuinka keisari olisikin.


      • Freak_Engineer

        Musiikin ilmentämiskykyä - no eipä juuri. Kilpatanssissa on näkynyt viime vuosina huolestuttava kehityssuunta, jossa on otettu jokin tanssin satunnainen mauste ja tehty siitä itsetarkoitus. Kilpatangossa näyttää kehitys kulkevan tähän suuntaan - päännitkautuksista ja juoksemisesta on tullut itsetarkoitus ja kilpailuissa voittaa se pari, joka pystyy mahduttamaan suurimman määrän noita tanssiaikaan. Sama ilmiö näkyy esim. rumbassa, jossa habanera-rytmityksen liiallinen käyttö (josta jo Laird parikymmentä vuotta sitten kirjassaan varoitti) on tehnyt ko. tanssista eriskummallisen, jopa hiukan huvittavan näköistä. Nykyaikaisessa kilparumbassa näyttää itsetarkoituksena olevan se, että jokaiselle askeleelle juostaan tuplanopeudella, spinit tehdään ääntä nopeammin ja mies on polvillaan ja eriskummallisissa vartalo-ojennuksissa lähes puolet ajasta. Kummassakin tanssissa näiden "mausteiden" itsetarkoituksellinen ja liiallinen käyttö tuhoavat ko. tanssien luonteen, mistä seuraa se, ettei tanssilla näytä olevan enää mitään tekemistä sen musiikin kanssa, jota sen olisi tarkoitus ilmentää. Summa summarum: arvosteltavan tanssitaidon pitäisi kilpapuolellakin koostua yhtä lailla teknisestä osaavuudesta kuin musiikin ilmentämiskyvystä. Nyt painopiste näyttää siirtyvän liiaksi ensimmäiseen osa-alueeseen.


      • rudolfo

        Niin miksi sitä juoksemista ja ravistelua tullaan esittämään tanssilattialle kun ei niissä rytkyissä kuitenkaan voi kunnolla juosta? Vai eivätkö pärjänneet aerobicissa niin piti tulla huonommalle tasolle pätemään? Ai että tämän palstan lukijat eivät pystyisi moiseen...hekoheko... voimistelijan taustalla se onnistuisi minultakin ja aika helposti jopa. En kuitenkaan näe tuota kovinkaan musikaalisena tanssina.


      • kalleeppi

        Ei se kaunista ole katsottavaa kun Räikkönen istuu ratin takana, mutta harva vaan siihen pystyy.


      • Suoritus oli

        Kyseessä oli oikeasti suoritus. Taidokkaaksi teki varmaankin se että, tangon rytmi jaettiin juoksuaskeliksi säännöllisesti. Ravistelu myös ajoitetiin itse valittuihin kohtiin ja nehän olivat nyänssoitu aivn oikein. No tuo että pystyykö vai ei palstalla olevista "samaan" ei ole relevanttia ollenkaan k yseisen asian kanssa. Taito on todellakin kunnioitettava ja arvostettava. Sen sovittamienen asia yhteyteen on myös oma taitonsa. Taisikin kaaleppi todeta että vaikka kovaa mennään F1 sissä niin ei se silti ole kaunista aina vaikka kuuluukin heidän koreografiaan.


      • miirjam
        Suoritus oli kirjoitti:

        Kyseessä oli oikeasti suoritus. Taidokkaaksi teki varmaankin se että, tangon rytmi jaettiin juoksuaskeliksi säännöllisesti. Ravistelu myös ajoitetiin itse valittuihin kohtiin ja nehän olivat nyänssoitu aivn oikein. No tuo että pystyykö vai ei palstalla olevista "samaan" ei ole relevanttia ollenkaan k yseisen asian kanssa. Taito on todellakin kunnioitettava ja arvostettava. Sen sovittamienen asia yhteyteen on myös oma taitonsa. Taisikin kaaleppi todeta että vaikka kovaa mennään F1 sissä niin ei se silti ole kaunista aina vaikka kuuluukin heidän koreografiaan.

        Formuloissa ja juoksussa tarkoitus on mennä mahdollisimman lujaa, pituushypyssä mahdollisimman pitkälle. Kumpaan ryhmään tanssi kuuluu? Ymmärtääkseni tanssissa nimenomaan haetaan musiikkiin tehtävää sulavaa liikettä. Vai onko kilpatanssi todella kieroutunut siihen, että tarkoitus on tehdä jotain mahdollisimman jyrkästi? Siinä tapauksessa samaan ryhmään kuuluu muinainen jalkojen sidonta, kukaan sisäpiirissä oleva ei uskalla sanoa että onhan se jotain omituista. Tällaisen itsetarkoituksellisen äärimmäisyyden tavoittelun tunnistaa perinteisesti siitä, että sitä joutuu selittämään ulkopuoliselle jota taas pidetään moukkana. Voidaan verrata vaikkapa taitoluistelua ja kilpatanssia: ovatko taitoluistelijat huonoja urheilijoita koska melkein kaikki pitävät ja ymmärtävät se kauneuden?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      219
      13410
    2. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      307
      2332
    3. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      89
      1501
    4. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      55
      1087
    5. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      982
    6. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      43
      918
    7. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      60
      917
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      35
      902
    9. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      864
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      51
      862
    Aihe