Lúvielin päätös (fantasia)

Jahínn

Taivas oli pilvessä ja myrsky teki tuloaan. Ilma seisoi. Vaalea henkilö istui tumman metsän keskellä pää polviin painettuna. Vaaleat hiussuortuvat valuivat valtoimenaan alas ja muodostivat hopeisen puron. Hänen vihreä tunikansa kastui kyynelistä. Suuria tuskaa täynnä olevia kyyneliä valui valtoimenaan pitkin miehen poskia. Tuska riisti häntä sisältäpäin.
Mies oli Lúviel, Synkmetsän haltia pohjoisesta. Kaunis hän oli omiensa keskuudessa, ja voimakas taistelija. Nyt kuitenkin hänen voimansa hiipuivat ja sydän käpertyi kokoon. Hän oli juuri kokenut jotain joka oli kyllin voimakas tappamaan haltiankin.
Ensimmäiset raskaat sadepisarat tipahtivat Lúvielin harmaalle viitalle. Hän nosti päänsä ja katsoi taivaalle. Korkeiden kuusten oksat heiluivat tuulessa tummaa taivasta vasten. Sitten välähti kirkas salama ja heti perään jyrinää. Lúviel värähti. Hän nousi ja kiiruhti kohti kuningas Thranduilin hallitsemaa metsäkaupunkia. Valoja tuikki ylhäällä puiden oksilla. Lúviel kulki kumarassa kohti suurta puuta, jonka runkoa pitkin kiemurtelivat jyrkät portaat. Hän kipusi ne nopsasti ylös ja tuli pienestä reijästä ulos. Hän oli saapunut vartijoiden talanille. Talan ei ollut kovinkaan suuri. Kaksi haltiaa sinne mahtui makaamaan vieretysten. Puiden oksat antoivat etelään. Sade piiskasi maata ja lehtien pinnoilla ropisi. Lúviel kaivoi repustaan kirkkaan punaisen omenan ja istahti se kädessään talanin reunalle. Haltia huokasi syvään." Miksi? Miksi Elrond Puolhaltian kansa matkusti länteen, kohti Harmaita Satamia? Miksi hänen täytyi viedä mukanaan hänen rakastettunsa, Rivendellin kaunis haltianeito Jahìnnin?" Tänään oli Elrond lähettänyt osan kansastaan matkalle jolta he eivät ikinä palaisi. Lúviel puristi omenaa kädessään ja huusi tuskaansa. Lähipuiden asukit kummastelivat ja huutelivat hiljaa Lùvielille. Mutta mies ei kuunnellut. Suru porautui entistä syvemmälle häneen ja hän tunsi heikkenevänsä. Hän tarvitsi rakkaansa rinnalleen. Äkkiä kuin salama mustalla taivaalla Lúvielnin päähän tupsahti ajatus. Aluksi se vain tuntui tyhmältä, itserakkaalta teolta, mutta siinä istuessaan ja kyynelehtiessään ajatus sai tuulta purjeisiinsa."Kyllä. Sen minä teen!"
"Lúviel? Mikä hätänä? Kuulin huutoa. Tai itseasiassa puoli Synkmetsää kuuli..".
Nuori komea haltia oli kiivennyt hiljaa ylös talanille ja hänen päänsä näkyi lattiassa olevasta reijästä.
"Kasamin! Ystäväni! Kauanko olet ollut siinä?" Lúviel säikähti. Kuinka olikaan haltia hiipinyt ylös ilman että hän oli sitä kuullut? Hän auttoi ystävänsä ylös talanille. Hän katsoi itseään hieman lyhyemmän, ja kultatukkaisempaa haltiaa silmiin. Mies näytti vakavalta.
"Tarpeeksi kauan. Tiedän että haudot jotain. Ja se ei ole sinulle hyväksi. Kerro minulle." Kasami sanoi.
Lúviel tiesi voivansa luottaa ystäväänsä. Niinpä hän kertoi Jahìnnin lähdöstä ja surusta hänen sisällään.
"Menen hakemaan hänet kotiin." Lúviel sanoi topakasti.
"Andelu i ven.(=tie on vaarallinen.)Et mene yksin. Minä tulen mukaasi ja pidän huolen ettei suru ja murhe vie sinua minulta ikuisiksi ajoiksi.
"Hannon le(=kiitos)Kasami."

------------------
siinä. Kertokaa kannattaako jatkaa. Risut ja ruusut on erittäin tervetulleita. Olis kiva tietää mihin suuntaan jatkan kirjoitusta. :)

8

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruusu

      Jatka, ihanaa. Miten herkkään tilaan se minut saattoikaan. Ah, mikä...

      Tosi hyvn pääsin mukaan, vaikka tämä oli vasta ensimmäinen osa, minkä luin. Missä vosin lukea edelliset osat?

      Jäi vaivaamaan, mitä hän keksi. Onneksi tarinasi antaa lukijalle mahdollisuuksia miettiä ja arvailla. Ihan kuin olisi Tolkienia, mutta silti siitä paistaa joku, joku erilaisuus.

      Sinusta tulee kirjailija. Älä anna kehujen sokaista itseäsi, töitä on tehtävä.

      Ah! Aniron Undômiel...

      • Jahínn

        Voi kiitos Ruusu. Tiedän että töitä on tehtävä jos haluaa saada jotain hyvää aikaseksi. :)
        Itseasiassa tarina alkaa suoraan tosta. Vähän oudosti, tiedän, mutta.. :)Jatkoa saat varmaan piakkoin.

        Hih, ihan ilkeyttäni jätin lukijat miettimään että mitä Lúviel keksi! ;D Huomasit siis että mä olen saannut kauheesti vaikutteita Tolkienilta? Se on ehkä se mun heikkous.. Emmätiä...


    • Jahínn

      OSA 2

      (Ainiin, olin unohtanut mainita että tarina sijoittuu aikaan Sormuksen Sodan jälkeen.)

      ”Vauhtia Kasami! Ei ole aikaa hukattavissa! Jahínnilla on yli päivän etumatka joka meidän on kurottava umpeen! Nopeasti!” Lúviel sähisi Kasamille joka raahasi tallista kahta vastahakoista hevosta. Ne eivät millään olisi tahtoneet jättää lämmintä tallia. Ulkona myrsky oli laantunut mutta vettä ropisi edelleen. Miehet loikkasivat hevosten selkään ja painoivat pohkeensa niiden kylkiin.
      Metsä suhisi korvissa ja sade piiskasi vasten kasvoja. Lúviel yllytti hevostaan nopeampaan ja hevonen korskui. Hänen päässään takoi pelkää ajatus Jahínnista.
      Muutaman virstan laukattuaan he saapuivat Synkmetsän rajalle. He kääntyivät katsomaan Metsään.
      ”Nopea oli lähtömme. Ystävät mahtavat miettiä minne me katosimme.” Kasami sanoi hiljaa. Lúviel katsoi häneen terävästi.
      ”En pakottanut sinua mukaan. Vielä voit kääntyä kotiin. Mutta minä menen.”
      Kasami ei vastannut. Hän mietti ystäviään jotka jäivät Synkmetsään. Ja sitten hän ajatteli Lúvielia. Hänen matkansa päättyisi ennenaikaisesti jos hän ei menisi mukaan. Kasami käänsi hevosensa länteen, kohti Harmaita Satamia ja sanoi Lúvielille.
      ”Renich i beth i pennen? (=Muistatko mitä sanoin sinulle?)” Kasami kysyi.
      ”Minä sanoin, että sinä et mene yksin. Olen miettinyt asiaa ja.. Etkä mene vieläkään yksin. Seuraan sinua.” Lúviel suli hymyyn ja kannusti sitten taas hevosensa matkaan. Nopsaan he matkustivat ja Synkmetsä alkoi olla pelkkä varjo takana. Sade oli laannut ja kaikkialla tuoksui puhtaalle. Monta tuntia lähdön jälkeen he pysähtyivät juomaan Suuren Virran länsipuolelle. Vesi kohisi.
      ”Minne tästä?” Kasami kysyi. Hän istui kannon päässä ja nypläsi tumman tunikansa helmaa.
      ”Yritetään Ylä-solan kautta, poiketkaamme Rivendellissä jos aika sallii ja siitä kiidämme Harmaisiin Satamiin.” Lúviel sanoi.
      ”Rivendelliin? Oletko varma?”
      ”Olen. Minulla on asiaa Elrondille.” Lúviel sylkäisi sanat suustaan ja varjo käväisi hänen kauniilla kasvoillaan.

      Ilta vaihtui yöksi ja yö aamuksi. Keskipäivän aikaan he olivat Ylä-solassa. Suuret vuoret kohosivat tien molemmin puolin. Nopeasti he taivalsivat vuorten välissä ja taituroivat terävien kivien välissä ja huokasivat helpotuksesta kun metsä alkoi näkyä Solan toisessa päässä. Vuorista haltiat eivät koskaan olleet pitäneet erityisemmin. Kääpiöt, kääpiöthän ne vuoria kaivoivat. Synkmetsän prinssin, kuningas Thranduilin pojan Legolaksen ystävä oli kääpiö Gimli. Mutta täällä ei kääpiöitä oleskellut. Niiden päämaja oli kaukana Yksinäisellä Vuorella jossa kerran suuri lohikäärme Smaug asusti. Eivätkä edes örkit enää uskaltaneet näin kauas. Kun Sormuksen Sota oli ohi, örkit oltiin suljettu Mordoriin. Joten matkamiehet saivat taivaltaa rauhassa.
      Aurinko alkoi jo laskea ja lämmin tuuli puhalsi. Hevoset kiristivät tahtiaan ja monta peninkulmaa he laukkasivatkin. Ne muutamat ihmiset jotka näkivät kaksikon hämmästyivät. Näytti kun hevosten kaviot olisivat iskeneet kipinää ja hailakka varjo olisi istunut toisen hevosen selässä naamallaan verenhimoinen ilme.
      Kun Rivendell alkoi lähestyä, haltiat päättivät leiriytyä yöksi sen rajalle. Sade oli huuhtonut taivaalta pilvet, ja pienet tähdet tuikkivat taivaalla. Väsymystä haltiat eivät tunteneet, joten he rupattelivat nuotion ääressä läpi yön. Nuotio rätisi ja kipinät kohosivat ylös. Nuotio loi hämyisän valon, ja varjot valon ulkopuolella pitenivät ja tummuivat. Hevoset nuokkuivat kuolemanväsyneinä puiden alla.
      Hiljalleen aamu alkoi sarastaa. Lúviel ja Kasami söivät hedelmiä ja muutaman palan lembasia, haltioiden matkaleipää. Ne he huuhtoivat alas hunajaisella medellä. Hevosille he tarjosivat myös omenaa ja vettä. Aikaa oli kulunut paljon, ja Lúviel pelkäsi Jahínnin jo ylittäneen meren. Sen pelon vallassa joka valtasi hänen sydämensä toistamiseen, he jatkoivat matkaa rivakasti.

      Sillä aikaa Rivendellissä.
      ”Isä, matkalaiset ovat kohta perillä. Käskenkö kattamaan pöydän?”
      ”Ei tarvitse Elladan. He eivät viivy kauaa. Käske veljeäsi pakkaamaan. Te lähdette heidän matkaansa.” Korkeanarvoisa Elrond käänsi päätään ja katsoi poikaansa harmain silmin.
      ”Lähdemme mukaan? Minne?” Elladan kysyi kummastuneena.
      ”Harmaisiin Satamiin poikani. Te lähdette kansanne mukana, sillä minä aio teitä menettää.” Kyynel vierähti alas haltiaherran silmäkulmasta.
      ”Isä, se oli Arwenin päätös. Et voi sitä estää. Hän on onnellisempi rakkaansa rinnalla.” Elladan sanoi hiljaa ja poistui salista. Elrond jäi yksin suremaan tytärtään.
      ..................................

      • Angie

        Ensimmäinen osa alkoi kuin kirjan keskeltä, mutta kuulostaa todella lupaavalle. Siksi ihmettelenkin, miksi et kehittäisi omaa maailmaa, rotuja ja lakeja? Voi olla hieman aikaavievää, mutta olisi varmasti palkitsevampaa...


      • Eleanír

        Hienoa tekstiä kertakaikkiaan. Vaikka huomasin muutman tarpeettoman kommentin tuolta välistä...

        Ei sinulla sattuisi olemaan jossakin luettavana aivan omaa tarinaa? Ei siis mitään ylimääräisiä lotr-vaikutteita... Olisin todella innokas perehtymään sellaiseen ;) :)


      • Eleanír
        Angie kirjoitti:

        Ensimmäinen osa alkoi kuin kirjan keskeltä, mutta kuulostaa todella lupaavalle. Siksi ihmettelenkin, miksi et kehittäisi omaa maailmaa, rotuja ja lakeja? Voi olla hieman aikaavievää, mutta olisi varmasti palkitsevampaa...

        Anteeksi että nyt selostan väliin omaa, mutta tulivain mieleeni kun "kirjaa" yritän tässä väsäillä, että onko sinusta väärin käyttää Tolkienin haltiakieltä, vai pitäisikö keksiä jotakin omaa? Luultavasti siinä kävisi väkisinkin niin, että kielestä tulisi hyvin saman tapaista...
        Olenpas minä taas upean sopan keittänyt. :/


      • Angie
        Eleanír kirjoitti:

        Anteeksi että nyt selostan väliin omaa, mutta tulivain mieleeni kun "kirjaa" yritän tässä väsäillä, että onko sinusta väärin käyttää Tolkienin haltiakieltä, vai pitäisikö keksiä jotakin omaa? Luultavasti siinä kävisi väkisinkin niin, että kielestä tulisi hyvin saman tapaista...
        Olenpas minä taas upean sopan keittänyt. :/

        Voisit ainaki kokeilla jotain uutta, käy hakee ispistä muista kirjoista joihin on keksitty uus kieli tai sarjoista... Eihän sun kuitenkaan tarvii koko kieltä kehittää, vaikka sanontoja tai kiroilua, joita ei tarvii sen ihmeemmin "suomennella"...
        Mutta mä annan aina kirjailijalle ison plussan kun kirjasta löytyy jotain uutta...


      • PiPPiN
        Eleanír kirjoitti:

        Hienoa tekstiä kertakaikkiaan. Vaikka huomasin muutman tarpeettoman kommentin tuolta välistä...

        Ei sinulla sattuisi olemaan jossakin luettavana aivan omaa tarinaa? Ei siis mitään ylimääräisiä lotr-vaikutteita... Olisin todella innokas perehtymään sellaiseen ;) :)

        Eipä mulla muuta, mut toi novellin-alku oli tosi hyvä! Usein saattaa käydä et lukija ei tajuis ihan kaikke tos alussa, mut toi teksti oli tosi hyvää;) JATKOA VAAN LISÄÄ!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe