Rapea pizzapohja?

Miten??

Miten saan sähköuunissa rapean pizzapohjan? Teen yleensä pohjan pariin desiin vettä, 25g hiivaa, 1 tl suolaa, 3rkl öljyä ja vehnäjauhoja. Kohotan 30 min ja kaulin ohueksi pellille. Tomaattikastikkeen teen kattilassa haudutellen tomaattipyreestä, vedestä, sipulista ja yrteistä. Ei siitä pahaa tule missään nimessä tuolla ohjeella, mutta miten saisi rapean ja rapsakan pohjan? Laitankohan liikaa tomaattikastiketta...? Olisiko vinkkejä?

7

2605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pizzan tulee olla ohut, päällisiä tolkusti, uuni niin kuumaksi kuin saat ja pelli, jolla paistat ensin lämpiämään. Hyvät pizzat tehdään erillisellä pizzauunilla, johon saadaan normiuunia kovempi lämpö ja pizza työnnetään uunilapiolla uunin arinalle. Ja todellakin: sillä tomaattikastikkeella - jos nyt sitä haluat - lähinnä värjätään se lätty. Sen vuoksi sen soossin on syytä olla hyvää ja maukasta, jotta sitä ei tarvitse kauhoa siihen keskelle lammikoksi.

      • pizza-puristi

        ...siis kyllä se hyvä tomattisoosi (mausteineen)kuuluu pitsaan, eikä siinä välttämättä kannata kursailla; kunhan ei nyt ihan liota sitä siinä. Tosiaan, laita pelti sinne uuniin kuumenemaan ja sitten taiteilet sen pitsan siihen kuumlle pellille ja pistät uuniin. Näin siitä tulee rapea ja oikeanlainen. Ja tee pohjasta tietysti tosi ohut. Lämmöt täysille.


      • Jarkka99
        pizza-puristi kirjoitti:

        ...siis kyllä se hyvä tomattisoosi (mausteineen)kuuluu pitsaan, eikä siinä välttämättä kannata kursailla; kunhan ei nyt ihan liota sitä siinä. Tosiaan, laita pelti sinne uuniin kuumenemaan ja sitten taiteilet sen pitsan siihen kuumlle pellille ja pistät uuniin. Näin siitä tulee rapea ja oikeanlainen. Ja tee pohjasta tietysti tosi ohut. Lämmöt täysille.

        Pizzapohjaan kannattaa laittaa muitakin jauhoja kuin vehnää. Vaikka ruista. Antaa makua. Ei pizzapohja löysäksi jää, vaikka on runsaasti sisältöä, kunhan muistaa esilämmittää uunin johonkin 230:seen. Ei tarvi edes olla sitä 300 astetta.


      • pizza-puristi
        Jarkka99 kirjoitti:

        Pizzapohjaan kannattaa laittaa muitakin jauhoja kuin vehnää. Vaikka ruista. Antaa makua. Ei pizzapohja löysäksi jää, vaikka on runsaasti sisältöä, kunhan muistaa esilämmittää uunin johonkin 230:seen. Ei tarvi edes olla sitä 300 astetta.

        ...vehnää sen olla pitää, eikä todellakaan aleta läträämään jollain ruisjauhoilla tai muilla. pitsa paistetaan oikeasti yli 400 celsiuksessa.


      • millään...
        pizza-puristi kirjoitti:

        ...vehnää sen olla pitää, eikä todellakaan aleta läträämään jollain ruisjauhoilla tai muilla. pitsa paistetaan oikeasti yli 400 celsiuksessa.

        Ei se vehnä riitä kunnon pizzapohjaan sitten millään.


    • elliivo

      Tuli kokeiltua kun oli viime viikonloppuna vähän kaikki ainekset lopussa.

      Ei ollut leivinpaperia joten pesin ja öljysin uunipellin.
      Taikinaa jouduin jatkamaan vähän sämpyläjauhoilla joista siivilöin suurimmat siemenet pois.

      Taikina siis suoraan pellille kohoamaan ja siitä käsin taputellen pellin kokoiseksi.

      Tuli niin rapea pohja että rouskahteli syödessä.
      Ja uunin lämpö tosiaan se normaali 225 astetta.

      Siis leivinpaperi estää rapeutumisen.

    • saada lämpöä

      Heston Blumenthal 'In Search of Perfection'-ohjelmassaan teki siten, että lämmitti valurautapannua liedellä tosi kuumaksi, samoin uuni täysille, sitten laittoi pannun uuniin pohja ylöspäin ja tämän päälle pizza paistumaan. Paistoaika oli luonnollisesti aika lyhyt.

      Itse en laittaisi pizzapohjaan muita jauhoja kuin vehnää. Eihän sitä kukaan kiellä laittamassa mihin ruokaan mitä kukakin itse haluaa, minusta pizzaan vaan kuuluu vehnästä tehty pohja, vaikken muuten (esim. leivässä) vaalean jauhon ystävä olekaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10792
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      208
      2882
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1686
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1536
    Aihe