Rapea pizzapohja?

Miten??

Miten saan sähköuunissa rapean pizzapohjan? Teen yleensä pohjan pariin desiin vettä, 25g hiivaa, 1 tl suolaa, 3rkl öljyä ja vehnäjauhoja. Kohotan 30 min ja kaulin ohueksi pellille. Tomaattikastikkeen teen kattilassa haudutellen tomaattipyreestä, vedestä, sipulista ja yrteistä. Ei siitä pahaa tule missään nimessä tuolla ohjeella, mutta miten saisi rapean ja rapsakan pohjan? Laitankohan liikaa tomaattikastiketta...? Olisiko vinkkejä?

7

2689

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pizzan tulee olla ohut, päällisiä tolkusti, uuni niin kuumaksi kuin saat ja pelli, jolla paistat ensin lämpiämään. Hyvät pizzat tehdään erillisellä pizzauunilla, johon saadaan normiuunia kovempi lämpö ja pizza työnnetään uunilapiolla uunin arinalle. Ja todellakin: sillä tomaattikastikkeella - jos nyt sitä haluat - lähinnä värjätään se lätty. Sen vuoksi sen soossin on syytä olla hyvää ja maukasta, jotta sitä ei tarvitse kauhoa siihen keskelle lammikoksi.

      • pizza-puristi

        ...siis kyllä se hyvä tomattisoosi (mausteineen)kuuluu pitsaan, eikä siinä välttämättä kannata kursailla; kunhan ei nyt ihan liota sitä siinä. Tosiaan, laita pelti sinne uuniin kuumenemaan ja sitten taiteilet sen pitsan siihen kuumlle pellille ja pistät uuniin. Näin siitä tulee rapea ja oikeanlainen. Ja tee pohjasta tietysti tosi ohut. Lämmöt täysille.


      • Jarkka99
        pizza-puristi kirjoitti:

        ...siis kyllä se hyvä tomattisoosi (mausteineen)kuuluu pitsaan, eikä siinä välttämättä kannata kursailla; kunhan ei nyt ihan liota sitä siinä. Tosiaan, laita pelti sinne uuniin kuumenemaan ja sitten taiteilet sen pitsan siihen kuumlle pellille ja pistät uuniin. Näin siitä tulee rapea ja oikeanlainen. Ja tee pohjasta tietysti tosi ohut. Lämmöt täysille.

        Pizzapohjaan kannattaa laittaa muitakin jauhoja kuin vehnää. Vaikka ruista. Antaa makua. Ei pizzapohja löysäksi jää, vaikka on runsaasti sisältöä, kunhan muistaa esilämmittää uunin johonkin 230:seen. Ei tarvi edes olla sitä 300 astetta.


      • pizza-puristi
        Jarkka99 kirjoitti:

        Pizzapohjaan kannattaa laittaa muitakin jauhoja kuin vehnää. Vaikka ruista. Antaa makua. Ei pizzapohja löysäksi jää, vaikka on runsaasti sisältöä, kunhan muistaa esilämmittää uunin johonkin 230:seen. Ei tarvi edes olla sitä 300 astetta.

        ...vehnää sen olla pitää, eikä todellakaan aleta läträämään jollain ruisjauhoilla tai muilla. pitsa paistetaan oikeasti yli 400 celsiuksessa.


      • millään...
        pizza-puristi kirjoitti:

        ...vehnää sen olla pitää, eikä todellakaan aleta läträämään jollain ruisjauhoilla tai muilla. pitsa paistetaan oikeasti yli 400 celsiuksessa.

        Ei se vehnä riitä kunnon pizzapohjaan sitten millään.


    • elliivo

      Tuli kokeiltua kun oli viime viikonloppuna vähän kaikki ainekset lopussa.

      Ei ollut leivinpaperia joten pesin ja öljysin uunipellin.
      Taikinaa jouduin jatkamaan vähän sämpyläjauhoilla joista siivilöin suurimmat siemenet pois.

      Taikina siis suoraan pellille kohoamaan ja siitä käsin taputellen pellin kokoiseksi.

      Tuli niin rapea pohja että rouskahteli syödessä.
      Ja uunin lämpö tosiaan se normaali 225 astetta.

      Siis leivinpaperi estää rapeutumisen.

    • saada lämpöä

      Heston Blumenthal 'In Search of Perfection'-ohjelmassaan teki siten, että lämmitti valurautapannua liedellä tosi kuumaksi, samoin uuni täysille, sitten laittoi pannun uuniin pohja ylöspäin ja tämän päälle pizza paistumaan. Paistoaika oli luonnollisesti aika lyhyt.

      Itse en laittaisi pizzapohjaan muita jauhoja kuin vehnää. Eihän sitä kukaan kiellä laittamassa mihin ruokaan mitä kukakin itse haluaa, minusta pizzaan vaan kuuluu vehnästä tehty pohja, vaikken muuten (esim. leivässä) vaalean jauhon ystävä olekaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin

      Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l
      Maailman menoa
      427
      3010
    2. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      79
      2310
    3. Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?

      Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.
      Ikävä
      116
      1848
    4. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      193
      1527
    5. Milloin tapasit kaivattusi

      ensimmäistä kertaa? 💸
      Ikävä
      77
      1502
    6. Mitä on eilen sattunut?

      Mitästä oli eilen illalla kylällä sattunut?
      Suomussalmi
      27
      1477
    7. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      109
      1455
    8. Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva
      Suomalaiset julkkikset
      20
      1358
    9. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      41
      1321
    10. Oletko mokannut

      Kaivattusi suhteen koskaan?
      Ikävä
      80
      1307
    Aihe