Rapea pizzapohja?

Miten??

Miten saan sähköuunissa rapean pizzapohjan? Teen yleensä pohjan pariin desiin vettä, 25g hiivaa, 1 tl suolaa, 3rkl öljyä ja vehnäjauhoja. Kohotan 30 min ja kaulin ohueksi pellille. Tomaattikastikkeen teen kattilassa haudutellen tomaattipyreestä, vedestä, sipulista ja yrteistä. Ei siitä pahaa tule missään nimessä tuolla ohjeella, mutta miten saisi rapean ja rapsakan pohjan? Laitankohan liikaa tomaattikastiketta...? Olisiko vinkkejä?

7

2638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pizzan tulee olla ohut, päällisiä tolkusti, uuni niin kuumaksi kuin saat ja pelli, jolla paistat ensin lämpiämään. Hyvät pizzat tehdään erillisellä pizzauunilla, johon saadaan normiuunia kovempi lämpö ja pizza työnnetään uunilapiolla uunin arinalle. Ja todellakin: sillä tomaattikastikkeella - jos nyt sitä haluat - lähinnä värjätään se lätty. Sen vuoksi sen soossin on syytä olla hyvää ja maukasta, jotta sitä ei tarvitse kauhoa siihen keskelle lammikoksi.

      • pizza-puristi

        ...siis kyllä se hyvä tomattisoosi (mausteineen)kuuluu pitsaan, eikä siinä välttämättä kannata kursailla; kunhan ei nyt ihan liota sitä siinä. Tosiaan, laita pelti sinne uuniin kuumenemaan ja sitten taiteilet sen pitsan siihen kuumlle pellille ja pistät uuniin. Näin siitä tulee rapea ja oikeanlainen. Ja tee pohjasta tietysti tosi ohut. Lämmöt täysille.


      • Jarkka99
        pizza-puristi kirjoitti:

        ...siis kyllä se hyvä tomattisoosi (mausteineen)kuuluu pitsaan, eikä siinä välttämättä kannata kursailla; kunhan ei nyt ihan liota sitä siinä. Tosiaan, laita pelti sinne uuniin kuumenemaan ja sitten taiteilet sen pitsan siihen kuumlle pellille ja pistät uuniin. Näin siitä tulee rapea ja oikeanlainen. Ja tee pohjasta tietysti tosi ohut. Lämmöt täysille.

        Pizzapohjaan kannattaa laittaa muitakin jauhoja kuin vehnää. Vaikka ruista. Antaa makua. Ei pizzapohja löysäksi jää, vaikka on runsaasti sisältöä, kunhan muistaa esilämmittää uunin johonkin 230:seen. Ei tarvi edes olla sitä 300 astetta.


      • pizza-puristi
        Jarkka99 kirjoitti:

        Pizzapohjaan kannattaa laittaa muitakin jauhoja kuin vehnää. Vaikka ruista. Antaa makua. Ei pizzapohja löysäksi jää, vaikka on runsaasti sisältöä, kunhan muistaa esilämmittää uunin johonkin 230:seen. Ei tarvi edes olla sitä 300 astetta.

        ...vehnää sen olla pitää, eikä todellakaan aleta läträämään jollain ruisjauhoilla tai muilla. pitsa paistetaan oikeasti yli 400 celsiuksessa.


      • millään...
        pizza-puristi kirjoitti:

        ...vehnää sen olla pitää, eikä todellakaan aleta läträämään jollain ruisjauhoilla tai muilla. pitsa paistetaan oikeasti yli 400 celsiuksessa.

        Ei se vehnä riitä kunnon pizzapohjaan sitten millään.


    • elliivo

      Tuli kokeiltua kun oli viime viikonloppuna vähän kaikki ainekset lopussa.

      Ei ollut leivinpaperia joten pesin ja öljysin uunipellin.
      Taikinaa jouduin jatkamaan vähän sämpyläjauhoilla joista siivilöin suurimmat siemenet pois.

      Taikina siis suoraan pellille kohoamaan ja siitä käsin taputellen pellin kokoiseksi.

      Tuli niin rapea pohja että rouskahteli syödessä.
      Ja uunin lämpö tosiaan se normaali 225 astetta.

      Siis leivinpaperi estää rapeutumisen.

    • saada lämpöä

      Heston Blumenthal 'In Search of Perfection'-ohjelmassaan teki siten, että lämmitti valurautapannua liedellä tosi kuumaksi, samoin uuni täysille, sitten laittoi pannun uuniin pohja ylöspäin ja tämän päälle pizza paistumaan. Paistoaika oli luonnollisesti aika lyhyt.

      Itse en laittaisi pizzapohjaan muita jauhoja kuin vehnää. Eihän sitä kukaan kiellä laittamassa mihin ruokaan mitä kukakin itse haluaa, minusta pizzaan vaan kuuluu vehnästä tehty pohja, vaikken muuten (esim. leivässä) vaalean jauhon ystävä olekaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      3
      2718
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1341
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1165
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1028
    5. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      1000
    6. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      996
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      899
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      885
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe