Kassler-pihvit & Uunissa ??

Jaakko-Lihansyöjä

Kuinka kauan kassler-pihvien olisi hyvä antaa olla uunissa(tavallinen uuni) ?

Pihvit ovat noin 200g valmiiksi leikattuja.

Lähinnä kysyn minuutti aikaa ja lämpötilaa, että ovat kypsiä.

Kiitos etukäteen vastauksesta.

PS.mielellään kuulen myös vinkkejä makua parantamaan.

8

41920

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      Tavallisen kypsän vai, kuten kasslerille erinomaisesti sopii, hieman ylikypsän?
      Nuiji pihvit kevyesti, voit myös halutessasi leivittää ne korppujauholla tai maissihiutaleista tehdyllä rouheella. Mausta pihvit ja paista pihvit pannulla ensin voiöljyseksessa. Sitten laitat molemmin puolin esipaistetut pihvit vuokaan ja liraus vettä ja kermaa messiin, folio tai kansi päälle ja lämmöksi 175. Tavalliset syötävät n. 45 min. Muhevan ylikypsät ja pelkillä ikenilläkin purtavat puolitoista tuntia.
      Mukava lisäke on kypsän pihvin päällä ananskiekko.

      • Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
        saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
        vempeleellä ne ohuemiksi.
        Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
        voit sitten siirtää ne uunivuokaan.

        Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
        ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
        Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.

        Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
        kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
        vaikkapa viherpippurilla.

        Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
        salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.

        Bon apetit :o)


      • Ernesti lihakauppias
        porkkanapää kirjoitti:

        Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
        saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
        vempeleellä ne ohuemiksi.
        Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
        voit sitten siirtää ne uunivuokaan.

        Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
        ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
        Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.

        Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
        kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
        vaikkapa viherpippurilla.

        Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
        salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.

        Bon apetit :o)

        Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
        Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin.


      • Ernesti lihakauppias kirjoitti:

        Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
        Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin.

        Oikeassa oot siinä kohdassa että vain kokonaisessa kasslerpaistissa on sitä rasvareunaa.
        Jos on valmiikisi viipaloidut pihvit, niin harvemmin siihen törmää.

        Tuossa eilen mökkitalkoissa oli muutens maaliman parasta "mustalaispataa", possunlihasta tehtyä.

        Possunkuutioita, pekonia, haudutettuna muuripadassa
        pikkusipulieiden, porkkanan ja lantun kannsa.
        Mausteena perinteinen laakerinlehti ja koknonaiset
        mustapippurit. Haudutuksen loppuvaiheessa ns noppaperunaa kypsymään samaan pataan, merisuolaa
        ja kuumana lautaselle , aseina haarukka lusikka ja
        dipiksi ruisleipää.

        ... rantasauna tulille, talviturkki on sit heitetty !


    • parannusvinkkinä...

      ... sanoisin että pitkä haudutus matalassa uunivuossa parantaa makua. Huoneenlämpöiset maustetut pihvit n.100-120C uuniin ja ulos vasta sitten kun pihvien koko on selkeästi pienempi n. (ehkä n. 3-4 tuntia).

      Lihasta reilusti irtoavaan liemeen voit toki lisätä smetanaa, kermaa, sipulia, tomaattia, paprikaa, sinappia, soijaa, mausteita yms.
      Toinen vaihtoehto on ruskistaa ensin lihat ja sitten hitaasti hauduttaa em. ainesosissa.

    • Leamummu

      Nyt juuri uunissa pari paksua kasslerpihviä. Lanttu, porkkana , laakerinlehti, maustepippuria...piitkä haudutus...on makiaa. Näissä ohjeissa useita eri lämpötiloja. Valitse nyt niistä sitten? Aina siitä on tullut syötävää.

      • Niska_ote

        Ves herahti kielelle ! Oli 70 -luvun rantasaunan jälkeinen ape !
        Rahtasin ainekset repussa http://likodeli.fi/


    • NamPossu

      Itse paistanut pihvit ja pekonit aina uunissa.Kyllästyin jälkien siivoamiseen kun pannulla paistaa.(rapatessa roiskuu).
      Pelti ja leivinpaperi.200 asteeseen 15 min per puoli(joo käännän).Ota pelti pois ja laita
      astia tiskialtaaseen jonne kaadat nesteen et suoraan viemäriin.Käännät pihvit,maustat
      niinkuin haluat ja taas 15min.Itselläni ainakin toimii ja ovat mehukkaita,eivät kuivia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe