Abba-laulajien englannin ääntämys

Sammy who was low

Aiemmin on ollut puhetta siitä, että Björnin alkuaikojen laulutekstit olivat jokseenkin naiveja (lähinnä siksi että englanti ei ollut B:n oma äidinkieli) ja että vasta viimeisinä vuosina biisien sanat muuttuivat taiteellisesti vakavammin otettaviksi.

Mitä mieltä olette sitten Fridan ja Agnetan (ja joissain vanhemmissa biiseissä myös Björnin ja Bennyn) englannin ääntämyksestä? Minun korviini se ei ainakaan särähdä millään tavoin (toisin kuin esim. Hurriganesia kuunnellessa), mutta onko joku muu asiasta toista mieltä?

7

589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • särähtää joskus

      Esim. oisko ollut Puolan SOS-biisin liveveto, niin siinä Agnethan huonohko enkun ääntämys kyllä kuuluu, samoin kaikissa Abba-haastatteluissa. Björn oli porukan kielitaitoisin ja monet haastattelut hän käytännössä yksinpuhuu, mitä nyt muut sanovat sanan tai kaksi sinne väliin.

      Studiossa lauluvokaalit ja myös ääntämys saatiin kuitenkin hiotuksi virheettömiksi, loistaviksi. Kyllä se tietty svenska-aksentti kuuluu, mutta se on osa viehätystä! Hemmetin hyvää laulua kaikin suhtein.

      • mongertaa

        enkkua erinomaisen sujuvasti vanhoissa haastatteluissa, uusista nyt puhumattakaan. Agnethan ja Fridan englanti oli haastatteluissa kieltämättä melko onnetonta, varsinkin A:n. Joissakin (esim Dick Cavvet-showssa) A sen sijaan puhuu melko sujuvaa englantia. A puhuu myös kohtalaisen sujuvaa englantia soolouransa aikaisissa hastatteluissa. Laulaessaan sekä A että F ääntävät englantia oikein kauniistia.

        Tätä mieltä olen.


    • laulettuna

      Tulee mieleen muuan juttu ajalta, kun Abba oli vilä täydessä toiminnassa. Jutustelimme kanadalaisen kollegani kanssa popmusiikista. Kanadalainen oli yllättynyt, kun kuuli että ABBA oli ruotsalainen poppoo. Hän oli luullut ABBAn olevan amerikkalainen yhmä. Eli englannin ääntämisen voi sanoa olleen ainakin kohtuullisen hyvää.

    • drighpodfgn

      Agnethan ja Annifridin englannin ääntämys olisi muuten ollut melko huonoa, mutta piisien sanat opeteltiin ääntämään oikein. Ei särähdä minunkaan korvaani, mutta kyllä silti kuuluu läpi selvä svärje.

      • asiantuntevasti

        Börje


      • on!
        asiantuntevasti kirjoitti:

        Börje

        Biisit on opeteltu lausumaan hyvin, mutta haastettaluissa huomaa että Frida ja varsinkaan Agnetha eivät kieltä kovin hyvin taitaneet. Miksi olisi tarvinnutkaan taitaa?

        Hasta Manana esitettiin joskus Australiassa ja siinä alussa oli sellainen bändin esittely. Björn sen toki puhui läpi, koska hänen kielitaitonsa oli paras. Benny ei monissakaan haastettaluissa muistaakseni ole puhunut sen enempää kuin tytötkään.


      • Sammy who was low
        on! kirjoitti:

        Biisit on opeteltu lausumaan hyvin, mutta haastettaluissa huomaa että Frida ja varsinkaan Agnetha eivät kieltä kovin hyvin taitaneet. Miksi olisi tarvinnutkaan taitaa?

        Hasta Manana esitettiin joskus Australiassa ja siinä alussa oli sellainen bändin esittely. Björn sen toki puhui läpi, koska hänen kielitaitonsa oli paras. Benny ei monissakaan haastettaluissa muistaakseni ole puhunut sen enempää kuin tytötkään.

        Toimiko "Otso-Herra" pääasiallisena puhemiehenä myös silloin kun heitä haastateltiin ruotsalaisissa TV-ohjelmissa på svenska, vai olivatko kaikki silloin tasavertaisina äänessä? Löytyisikö esim. Youtubessa materiaalia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe