Voiko olla kaksi hamsteria samassa häkissä?

Shinq

Olen vasta saanut tai no ostanut kaksi venäjänkääpiöhamsteria.
Eläinkaupassa ne ovat olleet samassa häkissä yhden toisenkin kanssa.
Minua vain mietityttää, että voinko pitää niitä samassa häkissä.
Ne eivät pure toisiaan tai ole muutenkaan agressiivisia toisiaan kohtaan. Oikeastaan ne nukkuvat samassa mökissäkin, mutta en ole nähnyt niiden vielä syövän samaan aikaan..
ettäh tuleeko siitä ruoasta riitaa tai..
Että voinko pitää niitä samassa häkissä ja viihtyvätkö venäjänkääpiöhamsterit seurassa (siis toistensa kanssa.)
Haluaisin kuulla teidän mielipiteitä/kokemuksia..

52

9869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dsdssdds

      Venäjänkääpiöt voivat viihtyä keskenään, mutta erottamiseen pitää varautua, sama myös talvikoilla. Syyrialaisia tai kiinankääppäreitä ei ikinä samaan häkkiin, muistakaa se, ne ovat erakoita.

      • Hamsteri123

        Kuinka pienessä häkissä hamsteria voi säilyttää?


      • fhewuo

        Syrkki minimikoko 80 x 40cm, korkeus vähintään 30cm
        Kääpiö minimikoko 50 x 40 cm, korkeus vähintään 20cm
        Ja noi on vaan minimikokoja, viihtyvät paremmin isommassa.
        Täältä löytyy tuhottomasti tietoa: http://hamsteriyhdistys.fi


    • Venäjänkääpiöhamstereita on kolmea lajia, jotka ovat:
      - campbelli: laumaeläin, lajitoveri suositeltava
      - talvikko: lähes erakko, tulee harvoin toimeen toisen kanssa
      - roborovski: laumaeläin, lajitoveri oltava!

      Lisäksi on kiinankääpiöhamsteri, joka tulee joissain tapauksissa toimeen lajikumppanin kanssa, mutta on yleensä erakko.

      Ensimmäiseksi sinun kannattaisi selvittää, minkä lajisia hamstereita sinulla on, elleivät sitten ole hybridejä (talvikon ja campbellin risteymä). Mielestäni voit kuitenkin pitää niitä asumassa samassa, mutta sillä varauksella, että voit joutua erottaa ne. Huomaathan, että hamsterit voivat myös alkaa alistaa/syrjiä toista "henkisesti", mikä näkyy muun muassa alistetun pelokkuutena ja laihtumisena. Alistaja voi esimerkiksi estää toista syömästä, nukkumasta pesässä ja se voi jopa viedä toiselta ruoan suusta. Syrjimiseen ei aina liity aggressiivisuutta!

      • Hhhhhhhhhhhhh

        Roborovskeilla ei ole pakko olla lajotoveria! Minulla on kaksi roborovskia ja ne tappeli joten ne oli erotettava!


    • mie vaan

      meil on kaks roboo ja ne oli puolivuotiaaksi samassa ja sit päätti tappaa toisensa! Ne on siskoja joiden pitäisi sopia paremmin..

      No, luonteeltaan ne on kamalan erilaisia joten se ehkä osasyy?

      On vaan aika iso ero onko yksi vai kaksi 40x80cm terraa pöydällä..

    • syrkit samassa

      joka paikassa sanotaan, että syrkit on erakkoja.
      itellä on aijemminkin ollut syrkkejä, muttei koskaan
      samassa häkissä. noh, nyt mulla on kaks syrkkiveljestä
      samassa häkissä. kasvattajan mukaan niitä voi pitää samassa,
      jos eivät rupea taistelemaan. hänellä oli itselläänkin poikia samassa
      häkissä. pojat nukkuu samassa kopissa,
      juoksee yhtäaikaa juoksupyörässä ja muutenki ovat
      hyvin läheisiä. jotenki mulla nyt on alkanu pelottamaan,
      kun joka paikassa sanotaan, että ehdottomasti kielletty ja ei
      voi onnistua jne. mitäköhän kannattaisi tehdä, erottaa toisiinsa
      kiintyneet pojat vai antaa olla samassa häkissä edelleen?

      • Sejokahaluaahamsterin

        Jos ne on läheisiä niin älä erota! Jos eeotat ja ne on hyvin läheisii ne voi "masentua" joka näkyy muun muassa laihtumiaena liian vähällä liikunnalla(ei siis juokse tai kiipeile tarpeeksi) ja joskus turkin sotkuisuutena
        Erota vaan jos toinen syrjii tai tulee tappelu!
        Jos ne pitää erottaa mut ne kaipaa seuraa niin osta toiset ja totuta uudet vanhoihin.
        Muista että mitä enemmän hamstereita sitä enemmän vastuuta!


      • Anonyymi

        Ne voivat alkaa tappelemaan ja syrkki on erakko laji. Sen ei kuulu olla samassa häkissä kenenkään kanssa. Luonnossa syrkit ovat erakkoja.ainoastaan niillä on mitään kontaktia toiseen hamsteriin luonnossa kun ne parittelevat tai silloin kun naaras hoitaa lapsiaansa.


    • hamsukka..

      Hei.Meillä myös on syrkkipojat olleet samassa jo 2 vuotta eikä ikinä mitään riitaa ollut.Ovat myös veljekset.Jos noin läheisiä ovat niin kyllä voi pitää samassa :) Minusta tuntuu että netissä liikkuu myös paljon virheellistä tietoa hamstereista joten itse uskoisin kasvattajaa jolla varmasti kokemusta enemmän hamstereista.

    • Opetelkaapa lakia

      "Hei.Meillä myös on syrkkipojat olleet samassa jo 2 vuotta eikä ikinä mitään riitaa ollut.Ovat myös veljekset.Jos noin läheisiä ovat niin kyllä voi pitää samassa :) Minusta tuntuu että netissä liikkuu myös paljon virheellistä tietoa hamstereista joten itse uskoisin kasvattajaa jolla varmasti kokemusta enemmän hamstereista."

      • Anonyymi

        Kuinka iso niitten häkki on cm?


    • hamsukka

      Laitoin veljekset nyt eri häkkeihin mutta ne näkee kuitenki koko ajan toisensa kun häkit melko vierekkäin :) Tiedän kyllä että syrkki on erakko siksi ihmettelinkin miksi veljekset tulivat niin hyvin juttuun jopa aikuisiällä.Pesivät toisiaan ja nukkuivat samassa kopissa jne.Jo ostettaessa ne myytiin samassa häkissä että itse en ole niitä samaan laittanut ja myyjä vakuutti että siitä ei olisi haittaa vaikka ne samassa asuisivat.No nyt ne on erotettu niin ei tarvitse enää kenenkään huolehtia.Hyvää alkavaa syksyä kaikille :)

      • hamsuhullu

        Hamsteria ei missään nimessä saa pitää samassa häkissä! Varsinkaan jos ne ovat uroksia! Toinen niistä voi tappaa toisensa niin, että veri lentää vaikka ne olisivatkin veljekset!


    • hmmhmtihmmm

      Myyjä voi vakuuttaa mitä tahansa, mutta hän toimi väärin, sanoessaan että hamsterit voisivat elää samassa häkissä. Hyvä että erotit hamsut ja mitään ei onneksi ollut sattunut - luonnossa kun hamsteri tapaa toisen, niin seurauksena on yleensä jossain vaiheessa se että tappelevat, kunnes toinen kuolee.

    • hami tietävä

      Mun mielestä kääpiö/ talvikkohamsterit pitävät toistensa seurasta. Mutta kunhan ne ovat SISARUKSIA !

      • Erakoiden omistaja

        Venäjänkääpiöhamsteri robovskeja ja campelleitä pidetään pareittain/pienenä laumana, mutta talvikkoja yksittäin koska rupeavat mitä todennäköisemmin tappelemaan kasvettuaan, tai sitten toinen alistaa toista liikaa--> kohtuutonta stressiä hamuille.


      • monsterihamsteri
        Erakoiden omistaja kirjoitti:

        Venäjänkääpiöhamsteri robovskeja ja campelleitä pidetään pareittain/pienenä laumana, mutta talvikkoja yksittäin koska rupeavat mitä todennäköisemmin tappelemaan kasvettuaan, tai sitten toinen alistaa toista liikaa--> kohtuutonta stressiä hamuille.

        Mitkään hamsterit eivät viihdy keskenään. Ei edes sisarukset. Minulle aikanaan lemmikkikaupassa sanottiin, että kaksi kääpiötä tulevat toimeen, mutta lopputulos oli tappelut, joten piti erottaa toisistaan.


      • Sejokahaluaahamsterin
        monsterihamsteri kirjoitti:

        Mitkään hamsterit eivät viihdy keskenään. Ei edes sisarukset. Minulle aikanaan lemmikkikaupassa sanottiin, että kaksi kääpiötä tulevat toimeen, mutta lopputulos oli tappelut, joten piti erottaa toisistaan.

        No kuule eläinkaupasta ei edes kannata ostaa ja mun kaveri kun osti hamsun eläinkaupasta sille väitettiin et se oli tyttö hamsu vaikka oli poika! Eläinkauppiaat on siellä töissä ne ei tiedä paljookaan eläimistä!!!!!


      • Eieläinkauppaan

        Samaa mieltä ettei eläinkaupasta kannata ostaa, mäkin kun ostin aikoinaan ensimmäiset hamsterini joiden piti olla tyttöjä olikin tyttö ja poika, ja silloin kun en tiennyt vielä niin paljon hamstereista ja neuvoja pyysin niin aika outoja vinkkejä sain. Kasvattajalta saa usein samaan hintaan ja on paljon luotettavempia ja hamsterit usein seurallisempia ja terveempiä


    • hohhoo00

      ^Olet väärässä !! roborovskit ovat laumaeläimiä ja viihtyvät yhdessä.Niitä voi olla useampikin samassa häkissä. Kun taas syyrialaiset hamsterit ovat erakkoja, eivätkä siedä toisiaan. Ärsyttää kun tänne tullaan jakamaan virheellistä tietoa !!

    • RoBoRoVsKi

      Jep!Useat kasvattajat eivät edes myy roboja ilman toveria...Aina täytyy kuitenkin valmistautua siihen, että robot täytyy erottaa. Joillekkin tulee tappelu, mutta jotkut tulevat toimeen koko elämänsä.

    • kysyjä

      Haluaisin tietää miten paljon eläin kaupassa syyrialainen maksaa haluaisin kyllä kaksi hamsteria ettei toisen tarvitse olla yksin mutta tulin sellaiseen lopputulokseen että otan syyrialaisen joten voisiko joku kertoa miten paljon maksaa yksi syyrialainen???

    • 20+20

      20-25e,riippuu kaupasta, mutta hamsteri kannattaisi ostaa kasvattajalta, silloin on varmempaa, ettei sillä ole mitään sairauksia :)

    • Heissuli-Hamsulivei

      Eläinkaupoissa syyrialainen eli kultahamsteri maksaa yleensä n.20-25e. Kasvattajalta voi saada samaan hintaan tai hieman halvemmalla.

      Syyrialaisethamsterit ovat erakkoja eli jos haluat siis syyrialaisen niin saat vain yhden,

      mutta jos haluat useampia niin Cambellit tai Roborovkit (joskus talvikot/kiinankääpiötkin) voivat tulla toimeen samassa terraariossa mutta joskus voivat alkaa tapella/henkistä alistamista,jolloin tulee olla valmius erottaa hamsterit eri terraarioihin.

    • kysymys vaan

      no miten muka syyrialaiset hamsut lisääntyy jos kerta kahta ei voi pitää samassa häkissä? siinäpä kompa kysymys

    • Hamsu tietoinen!!

      Syyrialaisten lisääntyminen onkin normaalia haastavampaa... Mutta kun pidät naarasta ja urosta vuorotellen jossain häkissä(ei kummankaan oma!) Ja sitten kun on tarpeeksi pidetty vuorotelle, voi panna ensin uroksen, sitten naaraan, häkkiin. Jos naaraalla on kiima, ne parittelevat, mutta jos ei, ne voivat tapella, joten pitää tarkkailla! Siinä vastaus kompakysymykseesi!

      Kääpiöillä on helpompaa, pitää silti pitää molempia ensin jossain häkissä samoin kun syyrialaisia, ja sitten ensin uros, sitten naaras, mutta niitä ei välttämättä pidä erottaa (ainakaan heti, sillä ne tulevat hyvin toimeen naaras ja uros parina!) Ne pitää erottaa hieman ennen hamsunaaraan laskettua aikaa, etteivät pariudu uudestaan. Jotkut urokset kuitenkin jopa hoitavat poikasia!


      Lisäksi kaikkia kääpiöhamstereita voisi pitää parina naaras ja uros, mutta vasta kun naaras on tarpeeksi vanha ettei tiinehdy.

      :)

    • utelia

      voiko naaras ja uros hamsteri talvikko elää samassa häkissä?

      • Hamsunomistaja

        Hamsterin luonteesta riippuu paljon. Jotkin talvikot voivat tulla toimeen keskenään.
        Uros- ja naarashamsteria voi asuttaa yhdessä muuten kuin lisääntymistarkoituksessa tietenkin vain, jos ainakin toinen on steriili.


    • roborovski

      utelia: Ei tietenkään voi... Talvikot ovat erakkoja, joten niitä ei missään nimessä samaan asumukseen! Ja varsinkaan ei uros ja naaras hamstereita.

      • Itseasiassa, osa talvikoista hyvinkin pärjää pareissa. Tappelut on tosin todennäköisempiä kuin campbelleilla ja roboilla. Niinpä jos ostaa kaksi talvikkoa, pitää niiden laumaelämää tarkkailla ja olla jo valmiina joku asumus, että ne voi erottaa jos tappelua ilmenee. Naarasta ja urosta ei toki voi asuttaa yhdessä, poikasia tulee aivan liian usein.


      • ammiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
        tulikirahvi kirjoitti:

        Itseasiassa, osa talvikoista hyvinkin pärjää pareissa. Tappelut on tosin todennäköisempiä kuin campbelleilla ja roboilla. Niinpä jos ostaa kaksi talvikkoa, pitää niiden laumaelämää tarkkailla ja olla jo valmiina joku asumus, että ne voi erottaa jos tappelua ilmenee. Naarasta ja urosta ei toki voi asuttaa yhdessä, poikasia tulee aivan liian usein.

        Uskaltaisiko laittaa uros ja naaras robot samaan häkkiin? Ja molemmat ovat reilusti yli vuoden iässä.. Yön aikana urosrobo oli päässyt terrastansa ulos ja mennyt naaraan häkkiin, juuri huomasin että samassa pesässä näyttää olevan kaksi hamsteria joten palautin heti pikku karkulaisen omaan häkkiinsä. Nyt ei siis tiedä, onko poikuetta tiedossa vai ei, mutta sen verran näyttivät molemmat nauttivan toistensa seurasta että voisi harkita robojen asustavan joskus samassa häkissä.. Mielipiteitä/ohjeita? Ja on siis kokemusta poikueista.


      • ammiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kirjoitti:

        Uskaltaisiko laittaa uros ja naaras robot samaan häkkiin? Ja molemmat ovat reilusti yli vuoden iässä.. Yön aikana urosrobo oli päässyt terrastansa ulos ja mennyt naaraan häkkiin, juuri huomasin että samassa pesässä näyttää olevan kaksi hamsteria joten palautin heti pikku karkulaisen omaan häkkiinsä. Nyt ei siis tiedä, onko poikuetta tiedossa vai ei, mutta sen verran näyttivät molemmat nauttivan toistensa seurasta että voisi harkita robojen asustavan joskus samassa häkissä.. Mielipiteitä/ohjeita? Ja on siis kokemusta poikueista.

        Naaraasi on liian vanha saamaan poikasia. Älä yhdistä sitä uroksen kanssa tahallasi, jo Se tulee kantavaksi, voi olla että Se on liian raskasta ja naaraasi kuolee. Sen sijaan voisit harkita kummallekin omaa sukupuolta olevaa kaveria :)


      • Hamsut

        Minulla on yksi naaras kääpiöhamsteri. Hänellä on hyvin tylsää siellä joten ajattelin ostaa toisen mutta en tiedä voinko laittaa ne samaan häkkiin. Haluaisin vastauksia???


    • cambelli

      Meillä erosi 3 cambellia toisitaan.Ne kaikki puri toisiaan,tappeli,huusivat kivusta ja varastelivat toisilta herkkuja, vaikka itselläkin oli samanlainen.Ne kaikki tekivät omat pesät mahdollisimman kauas toisistaan, ja ne ei päästänyt toisia pesäänsä!





      Oliko tuo sattumaa?

    • Robohamu

      Roroborovski eivät välttämättä viihdy seurassa! Meillä on kaksi jotka piti erottaa, koska alkoivat riidellä ruuasta vaikka sitä oli kyllä paljon ja toinen alkoi vahtia paikkoja häkissä joten sen takia molemmat ovat omissa häkeissä.

    • Lumihamsu

      Meilllä on 1 naarashamsteri ja se on kovin yksinäinen. Ajattelin ostaa kaveriksi uros hamsterin mutta mietityttää että tuleekohan ne toimeen ja se on venäjän kääpiö hamsteri❤

    • Cara.pinja

      Kyllä niitä voi pitää mutta niitä ei kannata itselläni oli samassa häkissä kaks hamsteria seuraavana aamuna se toinen makasi verisesti maassa kun se oli tappanut sen toisen hamsterit ovat yksineläjiä mutta jos on samasta perheestä sitten kai voi pitää emt

      • Eikoskaan

        Ei hamstereita häkkiin. Ne eivät voi liikkua vapaasti milloin haluavat.


      • Anonyymi
        Eikoskaan kirjoitti:

        Ei hamstereita häkkiin. Ne eivät voi liikkua vapaasti milloin haluavat.

        No pitäisikö sen sitten liikkua vapaasti sinun mielestäsi?


      • Anonyymi
        Eikoskaan kirjoitti:

        Ei hamstereita häkkiin. Ne eivät voi liikkua vapaasti milloin haluavat.

        hyvä idea kissoja talossa ja plöts kuolema 1 0


    • se ei ole ikinä suositeltavaa, varsinkaan syyrialaisilta

    • Anonyymi

      Voiko syyrialainen noin 22vk ja poikanen stroboski niin voiko niitä laittaa samaan häkkiin

      • Anonyymi

        Ei voi. Syrkki on erakko ja voi pahimmassa tapauksessa tappaa sen toisen varsinkin kun ovat eri lajiakin.


    • Anonyymi

      Minulla on ollut lukuisia hamstereita ja kaikki parit on pitänyt aikanaan erottaa toisistaan. Hamsterit osoittavat aggressiivisuutta muutoinkin kuin tappelemalla ja syrkkien psykologiasta on paljon matskua että mitä niille tapahtuu kun jatkuva stressi toisesta samassa häkissä vaikka päällisin puolin kaikki näyttäisi olevan ok. Ne eivät pääse toteuttamaan omaa luontoaan kun lajikumppani seurana. hamsterit voivat omia kippoja ja juomapaikkoja tosiaan. Vaikka niitä olisi kaikille omat niin ei auta vaan kaikki on erotettu täällä jossain vaiheessa. En enää ostaisi kahta samaan häkkiin.

    • Anonyymi

      Kannattaa pistää kaksi kuppia ja vaikka 2 vesipulloa tai niitä koska niillä voi tulla vaikka riitaa molemmista asioista joten se ois mun ehdotus mutta en tiedä teistä

    • Anonyymi

      Pystyykö 2 Syyrianhamsteria olla samassa häkissä/terraariossa?

    • Anonyymi

      Voitko naaras kultahamterit olla samassa häkissä? Olisivat siis siskoksia!

      • Anonyymi

        Ei. Kun syyrialaiset kasvavat heistä tulee erakkoja. Vaikka olisikin siskoksia niin he todennäköisesti stressaantuvat.


    • Anonyymi

      Moi! Tää on kylläkin todella vanha keskustelu mutta kerron nyt kuitenkin. En pitäisi ikimaailmassa kahta talvikkoa samassa häkissä vaikka näyttäisikin tulevan toimeen. Ainoastaan robot ja cambellit voivat olla samassa. Näissä viesteissä ärsyttää se että kerrotaan omia mielipiteitään. Ainahan niitä poikkeuksia löytyy!!Mutta omistajalle tuskallisempaa talvikkojen erottaminen kuin itse hamsuille. Omat cambellit erotin. Eläinkaupasta en enää aijo ostaa. Sanottiin että talvikko. Olen aika varma että hybridi. Myös kuoli surullisesti. Omat hamsterini ovat maksaneet 30e-40e. eli siis
      Älkää pitäkö talvikkoja, kiinareita tai syrkkejä samassa häkissä vaikka ne tulisivatkin toimeen!!

    • Anonyymi

      Meillä roboveljekset, ja näytti että ne voi olla samassa häkissä, kunnes toinen oli aamulla kuollut. Verta oli eli murhaaja oli helppo löytää.Ikinä ei samaan häkkiin enää laiteta kahta hamsteria.

    • Anonyymi

      Voiko kaksi venäjänkääpiö hamsteri olla samassa häkissä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      45
      3213
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2043
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      18
      1502
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1385
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1351
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1261
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1171
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1105
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      8
      1066
    10. 22
      1047
    Aihe