Mikä on sinullesopiva perinneruoka?
Se selviää tällätestillä.
http://www.tietokilpailut.com/testit/perinneruoka.php
minulle = poronkäristys
Sopiva perinneruoka
24
363
Vastaukset
- Korppis
....siitäkin huolimatta, että nukuin levottomasti, syy herkullisen perinneruokani hernesopan.
Olin eilen vanhempien tutustumiskäynnillä Kainuun prikaatilla, jossa kuopukseni aloitti 13.7 asevelvollisuuspalveluksensa. Söin nautinnolla ihanaa savulihalla höystettyä hernesoppaa vaikka tiesin seuraukset. ; ) - Ikuna
en ole edes maistanut ko. herkkua.
Rönttönen. Marjoilla tai perunalla täytetty kainuulainen piirakka.
En ole puhettakaan kuullut kyseisestä piirakasta,
enkä ole Kainuussa edes käynyt!
Voisi olla rönttönen hyvinkin mielenkiintoinen tuttavuus!- tai perunalla
Tellastiina kirjoitti:
Rönttönen. Marjoilla tai perunalla täytetty kainuulainen piirakka.
En ole puhettakaan kuullut kyseisestä piirakasta,
enkä ole Kainuussa edes käynyt!
Voisi olla rönttönen hyvinkin mielenkiintoinen tuttavuus!Vaan marjoilla ja perunalla! Rönttönen on erityisesti Kuhmon alueen perinnepiirakka, mutta joskus sitä saa myös Kajaanin torilta. Rönttönen valmistetaan ohueen ruiskuoreen. Täytteessä perunaa ja puolukkaa, jotka imelletään uuninpankolla luonnollisella imellysmenetelmällä. Kannattapi maistella, on todella hyvää!
- sanottiin,,,
Tellastiina kirjoitti:
Rönttönen. Marjoilla tai perunalla täytetty kainuulainen piirakka.
En ole puhettakaan kuullut kyseisestä piirakasta,
enkä ole Kainuussa edes käynyt!
Voisi olla rönttönen hyvinkin mielenkiintoinen tuttavuus!ronttösiksi sellaisia ikikuluja ulkokenkiä. Jotka olivat esim. kumisaappaista tehdyt , varret pois leikottuna.
- Ikuna
tai perunalla kirjoitti:
Vaan marjoilla ja perunalla! Rönttönen on erityisesti Kuhmon alueen perinnepiirakka, mutta joskus sitä saa myös Kajaanin torilta. Rönttönen valmistetaan ohueen ruiskuoreen. Täytteessä perunaa ja puolukkaa, jotka imelletään uuninpankolla luonnollisella imellysmenetelmällä. Kannattapi maistella, on todella hyvää!
ja olenhan syönyt rönttöstä. Lähimpään kauppahalliin tuodaan tuotteita kainuulaisesta leipomosta. Juuri ohuessa kuoressa puolukkaperunasekoitusta.
Hyviä ovat, ja täyttäviä.
Tuo nimi ei vain ollut niin tuttu. - ne olivat
sanottiin,,, kirjoitti:
ronttösiksi sellaisia ikikuluja ulkokenkiä. Jotka olivat esim. kumisaappaista tehdyt , varret pois leikottuna.
ronttosia!
- Reede
ne olivat kirjoitti:
ronttosia!
vesi vallan valui silmistä! ronttoset ne oli/on, rönttönen on EU:n hyväksymää ruokaa(muistaakseni).
tai perunalla kirjoitti:
Vaan marjoilla ja perunalla! Rönttönen on erityisesti Kuhmon alueen perinnepiirakka, mutta joskus sitä saa myös Kajaanin torilta. Rönttönen valmistetaan ohueen ruiskuoreen. Täytteessä perunaa ja puolukkaa, jotka imelletään uuninpankolla luonnollisella imellysmenetelmällä. Kannattapi maistella, on todella hyvää!
Se vastaus kertoi niin -
olisi pitänyt tarkistaa.
Tässä on nyt ohjekin rönttösille!
kuoritaikina:
1,5 dl
kylmää vettä
1 tl
suolaa
1,5 dl
vehnäjauhoja ja
2 dl
ruisjauhoja t a i
3,5 dl
ruisjauhoja
täyte:
500 g
perunoita
1 dl
ruisjauhoja
0,5 rkl
sokeri
1/4 tl
suolaa
1-2 dl
puolukkasurvosta
Ohjeet
Keitä täötettä varte perunat ja sosseota ne. Lissee joukkoon jauhot ja anna seoksen imeltyä 3-4 tuntia lämpimässä paekassa. Sekota imeltynneeseen seoksseen marjasurvos, maosta suolalla ja tarvittaessa sokerilla. Sekota veistä, jaohhoesta ja suolasta kiinttee taekina. Leivo taekinasta pyörreitä, halkasijalttaan 15-20 senttisiä ohuvia kuoria. Levitä kuorelle puolen sentin pakssuuvelta täötettä ja keännä reunoja sentin verran sissäänpäin niitä samalla rypistäen. Paesta rönttöset kuumassa uunissa 250 astteessa noin 15 minuuttia. Voitele valammiit rönttöset kuumina voesula-vesiseoksella ja anna niijen jeähtyä liinan alla peitelttyinä.
Joten eipä muuta kuin rönttösiä leipomaan!Reede kirjoitti:
vesi vallan valui silmistä! ronttoset ne oli/on, rönttönen on EU:n hyväksymää ruokaa(muistaakseni).
ulkopuuhat, ja panin ronttoset nurkkaan, rupeaisinko vielä leipomaan niitä rönttösiä, kun ohjeenkin sain. Väi jättäisinkö huomiseen, varmasti kokeilen, kun en ole ikinä rönttöstä saanut, ronttosta kyllä!
- meirikki
Sinulle sopiva perinneruoka voisi olla: Puikulaperuna
- koko testiin,
että Hernekeitto mukamas.
..niitä on netti pullollaan ei ollut kauaakaan kun oli testi ketä julkkista muistutat. En muuten ole löytänyt sitä ketjua enää liekö jotain häikkää sattunut vai enkö osaa katsoa oikeasta paikasta kun seikkailen sekä täällä, että 50 palstalla.
Hernesoppa tuli minullekin ja itseasiassa söisin useammin jos vatsa tykkäisi yhtä paljon kuin makuaistit ; )
- Otto-:
Minä en kyllä paremmin perusta koko kuivalihasta.
Testin mukaan pitäisi olla jopa herkkua.
Kesän perinneruokani on uudet perunat, voisulaa, kermaa, sipulia ja silliä, joskus vielä keitetty kananmuna lisukkeena.
Tätä jos mitä sanoisin perinne ruuaksi, sitä pisteltiin mukisematta menemään jo penskana.:)
Tästä ne hydraatti ja rasva intoilijat puree hampaasa poikki, mut omatpahan on hampaansa.:)- elämään
mahtua makunautintojakin, eikä hampaat irvessä hiilarien väistelyä.
Sais vain kunnon pottuja.
Kuivaliha, sitäkö Lapin ilmakuivattua purukumia, jota poromiehet puukolla veistelee?
Pysyy tuoreena muutaman vuosisadan. - Otto-:
elämään kirjoitti:
mahtua makunautintojakin, eikä hampaat irvessä hiilarien väistelyä.
Sais vain kunnon pottuja.
Kuivaliha, sitäkö Lapin ilmakuivattua purukumia, jota poromiehet puukolla veistelee?
Pysyy tuoreena muutaman vuosisadan.Tönkkö suolattua ja ulkona kevät auringossa kärpästen maustamaa kuivatettua lihaa.
Pari kertaa olen yrittänyt opetella sitä syömään, tosin huonolla menestyksellä.
Potut on ollut ainakin minun käyttämässä kaupassa erittäin hyviä, kuori lähtee melkein pyyhkäisemällä joten tuoreita Siikliä ovat olleet.Timokin on ollut aivan hyvän makuista ja hintaista, 69 senttiä kilo. - on myös
Otto-: kirjoitti:
Tönkkö suolattua ja ulkona kevät auringossa kärpästen maustamaa kuivatettua lihaa.
Pari kertaa olen yrittänyt opetella sitä syömään, tosin huonolla menestyksellä.
Potut on ollut ainakin minun käyttämässä kaupassa erittäin hyviä, kuori lähtee melkein pyyhkäisemällä joten tuoreita Siikliä ovat olleet.Timokin on ollut aivan hyvän makuista ja hintaista, 69 senttiä kilo.asia, jota olen miettinyt. Eihän voi olla niin tiheää verkkoa, ettei siitä joku ötköläinen sisään sopisi.
Sulla on kadehdittavan hyvä pottukauppa. Täällä kaupan potut on olleet valkeita vesikelloja. Ei lähde kuoret, kuin kypsänä kuorien, kuin vanhoista sellaisista.
Toki ovat alas menneet runsaan voin kanssa. :/
Maitopottujakaan ei viitsi keittää, kun on tuo toleranssi. ;))
Hylamaito on niin sokurisen makuista. - Otto-:
on myös kirjoitti:
asia, jota olen miettinyt. Eihän voi olla niin tiheää verkkoa, ettei siitä joku ötköläinen sisään sopisi.
Sulla on kadehdittavan hyvä pottukauppa. Täällä kaupan potut on olleet valkeita vesikelloja. Ei lähde kuoret, kuin kypsänä kuorien, kuin vanhoista sellaisista.
Toki ovat alas menneet runsaan voin kanssa. :/
Maitopottujakaan ei viitsi keittää, kun on tuo toleranssi. ;))
Hylamaito on niin sokurisen makuista.Eikös teitin kaupassa ole myynnissä laktoositonta maito juomaa.Siitä on poistettu laktoosi kokonaan eikä vain pilkottu.
Osta ihmeessä sitä, se ei maistu sokuriselle ei sitten ollenkaan.Löytyy sinisenä ja vaalean sinisenä(rasvattomana)
Kauppiaalle palautetta jos ei löydy valikoimista. - sinä ..
Otto-: kirjoitti:
Eikös teitin kaupassa ole myynnissä laktoositonta maito juomaa.Siitä on poistettu laktoosi kokonaan eikä vain pilkottu.
Osta ihmeessä sitä, se ei maistu sokuriselle ei sitten ollenkaan.Löytyy sinisenä ja vaalean sinisenä(rasvattomana)
Kauppiaalle palautetta jos ei löydy valikoimista.Otto vaan mestari, täytit juuri yhden monista "sivistykseni" aukoista.
En ole vuosiin paljon katsellut kaupan maitohyllyyn.
Kai silloinkin, jos olen, on ollut liian pitkävartiset okulaarit päässä.
Puheeksikaan ei ole tullut kenenkään kanssa.
Huomenna otan silmän käteen, ja katson tarkkaan.
- tuli minullekkin.
En ole sitä varmaan koskaan maistanut. Hirvenlihasta tulee hyvää tietynlaista kuivalihaa, kun sen ensiksi marinoi ja sitten uunissa paistaa. Valkosipulimarinadissa. Vesi tulee jo nyt suunpielistä.
- särä
on kuulemma pitkäkestoisesti valmistettava ruoka kärsiväisille ihmisille ja sillai testi oli oikees, että pinnani ei pala helposti. Kestää kauan, mutta sitten kun palaa, niin pois alta.
Aika hauska testi. Kalaa syön harvoin, olen allerginen. Muuta ruokaa sivuavaa siinä ei kysyttykkään.
Siis särää joskus täytyy kokeilla. - Pinjatuulevi
lanttu- ja perunalaatikko. No miksipä ei. Tosin ei lanttulaatikko nyt maistu näin kesällä.
- testissä
rönttönen perinneruuakseni. Ikinä en ole sitä maistanut, mutta varmasti on hyvää. Sitähän tuolla jo aiemmin kehuttiinkin.
- Pinjatuulevi
testissä kirjoitti:
rönttönen perinneruuakseni. Ikinä en ole sitä maistanut, mutta varmasti on hyvää. Sitähän tuolla jo aiemmin kehuttiinkin.
olen muutaman kerran syönyt. Minusta olivat hyviä kahvin kanssa. Vesi tuli nyt kielelle pelkästä ajatuksesta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata401380Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?
Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.981335Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin
Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l2891225- 1091095
- 191031
- 641015
- 711012
Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva161009Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f176868Vihdoinkin lavatansseja tv:ssä - Juhannuksena tanssitaan, bändeinä Yölintu ja Komiat!
Jes, vihdoinkin lavatansseja taas televisiossa! Keskikesän juhlaa vietetään tänä juhannuksena Tuuloksen Kapakanmäellä ju17833