Kiihtelysvaara

eksynyt sukuunsa

Sukututkimukseni kiemurtelee pitkin Karjalaa, jossa en ole koskan käynyt.
Nyt minulla on etsittävänä henkilöitä, joiden kotipaikaksi on merkitty Kiihtelysvaara, Röksä. Etsimäni henkilö on ilmeisesti muuttanut Kiihtelysvaaran Huhtilammelta Röksään, mutta en millään löydä häntä ja hänen perhettään. Onko Röksä kylä? Tietääkö joku?

Toinen outo asia ko. henkilössä on, että n. 60 v. sitten tehdyssä sukututkimuskaaviossa ko. henkilö mainitaan nimellä "Röksän Tannus". Onko Tannus joku paikallinen lyhenne tai nimitys? Tannuksia on kaaviossani kaksi, toinen on "Tolja Tannus". En yhtään käsitä, mitä nimityksiä ne ovat. Kumpikin tähän kohtaan sopiva henkilö on etunimeltään Gustav, olisiko sillä merkitystä?

Olen ylen kiitollinen Suomen Sukuhistorialliselle Yhdistykselle, joka julkaisee netissä seurakuntien rippikirjoja. Niitä selailemalla olen päässyt huomattavasti eteenpäin tutkimuksissani.

8

1980

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiiä

      kuin että Röksä on n. 10km Kiihtelysvaaran keskustasta pohjoiseen, liekö sama?

      • eksynyt sukuunsa

        On siis kylä?
        Kummallista on, että kirkonkirjoista Röksä katoaa noin vain. Löysin Kontiolahden tiedoista myös Röksän. Kulkeekohan rajat siten, että Röksä on voinut olla myös Kontiolahden puolella. Tuskinpa kahta Röksää löytyy!
        Ilomantsin kohdalla olen huomannut, että jotkut asuinpaikat ovat aikaisemmin kuuluneet Kiihtelysvaaraan, ja sitten Ilomantsiin tai päinvastoin.


      • Röksä
        eksynyt sukuunsa kirjoitti:

        On siis kylä?
        Kummallista on, että kirkonkirjoista Röksä katoaa noin vain. Löysin Kontiolahden tiedoista myös Röksän. Kulkeekohan rajat siten, että Röksä on voinut olla myös Kontiolahden puolella. Tuskinpa kahta Röksää löytyy!
        Ilomantsin kohdalla olen huomannut, että jotkut asuinpaikat ovat aikaisemmin kuuluneet Kiihtelysvaaraan, ja sitten Ilomantsiin tai päinvastoin.

        on tätänykyä Joensuuta ja Joensuuhan on ollut joskus Kontilahden? kylä, että onhan näytä kuntaliitoksia(, ja jakautumisia) ollut ennenkin ... ja seurakuntarajathan eivät ole olleet yhtä pitäjänrajojen kanssa... joten mielenkiintoisia hetkiä harrastuksen parissa.


    • Röxä byle

      Röksä sijaitsee Kiihtelysvaaran Keskijärvellä (nyk. Joensuuta). Mistähän suvusta on kyse? Itse harrastan sukututkimusta (myös tältä alueelta) ja sukulaisia asuu Röksässä. Pieni alue, jossa ei niin kovin ontaa sukua asu..
      Olisiko sinulla mahdollista laittaa vaikka sähköpostiosoitetta tänne?

    • nykyisin.

      Minä asun nykyisin Röksässä. Röksä taitaapi männä tuonne Kontiolahden puolelle asti ja männööhi. Miun äitini oli syntynyt tuossa Röksässä, Kontiolahden puolella. Onhan tiäl sukuja mistäpä lienet sitten. Minähi tiijän jottain

    • Lykkyä pyttyyn!

      Tutkimus on kivaa, mutta pidä oma pääsi - täällä on aika tavalla pelkkää huuhaan kanssa puuhaavia, ja kinastelijoita. Joten sukututkimus sivuja Suomen sukutut. seura / genealogia.fi ja SSHY. digi-tallennuksia kannattaa hyödyntää! :)

    • Maire

      Joensuun eli Kiihtelysvaaran Röksä ei jatku Kontiolahden puolelle. Rajasta alkaa Kansanahon kylä. Tiedän sen varmaksi, koska lapsuudenkotini on ensimmäinen talo Kansanahossa kunnan rajan jälkeen, n. 300 m. rajasta.

    • Röksän (ent. Röxä) kylä kuului 1850-luvulle asti Kontiolahden seurakuntaan ja sen rippi- ja lastenkirjat löytyvät Kontiolahden seurakunnan arkistosta: http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/kontiolahti/rippikirja_1844-1856_mko58-67/124.htm , samoin alkuperäiset historiakirjat (kaste-, vihki- ja haudattujen luettelot), joihin on olemassa Hiski-hakemisto: http://hiski.genealogia.fi/hiski/945o8p haku sanoilla Röxä ja Röksä. Vasemmalla olevasta luupista pääsee tarkastamaan tiedot alkuperäisestä lähteestä (se kannattaa tehdä, hiskissä on virheitä).
      http://hiski.genealogia.fi/seurakunnat/srk?CMD=SRK&ID=199&TYPE=HTML&LANG=FI
      http://hiski.genealogia.fi/seurakunnat/srk?CMD=SRK&ID=222&TYPE=HTML&LANG=FI
      Kontiolahden seurakunta oli ennen osa Liperiä, joten vanhimmat tiedot löytyvät sieltä. Sama on Kiihtelysvaaran kohdalla, vanhimmat tiedot löytyvät Tohmajärven srk:n arkistosta. Rippi- j a lastenkirjat löytyvät Kiihtelysvaara/ Tohmajärven kohdalta osalta Kiihtelysvaaran seurakunnan arkistosta aiemmin kuin historiakirjat, Liperin osalta vain historiakirjat ovat sen arkistossa, rippi- ja lastenkirjat ovat kokonaan Kontiolahden kohdalla.
      Liperin kastetut eivät ole Hiskissä, mutta löytyvät Family Search.org:n hakukoneesta (ilmainen, rekisteröint).
      SSHY:n kuvatietokannan lisäksi voit tarkistaa tietoja Digihakemistosta (usein kuvan laatu on parempi), googlaa Digihakemisto ja ao seurakunta. Voit itsekin täydentää Digihakemiston hakemistotietoja. https://digihakemisto.appspot.com/
      Toinen tarkistuskohde on henkikirjat, jotka sisältävät myös ortodoksiväestön. Googlaa Digihakemisto ja Kuopion läänin henkirjat, niin saat ne näkyviin vuosilta 1809-1916. Joka viidennen vuoden kohdalta hakemistotietoja on jo täytetty aika lailla. Voi hakea Contr F -toiminnalla. Etsi ao. kihlakunta, pitäjä, kylä, talo. Sisältävät tiedot henkirahaa maksaneista, ei siis lapsia tai vanhuksia. Täydennä hakemiston tietoja aina kun olet jossain liikkunut.
      Digihakemiston kirkonkirjojen kuvat ovat Arkistolaitoksen Digitaaliarkistosta (mikrofilmattuja).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe