Meillä on sairaalassa keskosvauva, joka painoi syntyessään 935g. Painaa tällä hetkellä 2400g ja saa pullosta jonkin verran korviketta, loput menee nenämahaletkulla. Sikiöviikkoja lapsellamme on nyt 37 5.
Ärsyttää ettei missään vaiheessa hoitajat ole antaneet mahdollisuutta imettää lasta, eivät ole edes sanoneet että se kotiutumisen jälkeen olisi mahdollista.
Itselläni on se tilanne, että maitoa tulee jonkin verran (20ml/vrk), mutta en enää pysty käyttämään sairaalan sähköpumppua, koska se käy kipeää. Haluaisin kovasti imettää, mutta ilmeisesti se ei ole tällä hetkellä mahdollista, enkä usko että maidontuotanto kovin kauaa pysyy käynnissä.
Missä vaiheessa te muut olette saaneet alkaa imettämään keskoslasta ja onko onnistunut, vaikka lapsi olisikin ollut ensin korvikkeella ja pullolla? Kipeästi kaipailisin kokemuksia.
Keskoslapsen imetys
5
1049
Vastaukset
- että 37
Muistelisin, että imetystä alettiin kokeilemaan siinä viikolla 37. Ei se kovin hyvin onnistunut, koska lapsi ei jaksanut silloin vielä oikein imeä, vaikka rinnoista runsaasti maitoa tulisikin. Sinuna kuitenkin ottaisin rohkeasti asian puheeksi ja sanoisin, että haluat koittaa imetystä. Voihan olla, että hoitajat ovat ajatelleet että et halua imettää, tai lapsi voi olla vielä imemiseen vielä liian "väsynyt".
- ...
Mulla on itselläni jonkin verran pienempi keskonen, joka tosin jo 2v. meillä ei imettämistä koskaan edes yritetty, mutta muutama "syy" tohon vois löytyä, tosin kysy hoitajilta. Meillä keuhkotilanne oli vaikea ja nesterajoitus, eli vähän nestettä ja paljon ravinteita. Joka aterialle oli pitänyt lisätä kaikennäkösiä lisiä ja öljyjä mitä äidinmaidossa ei ole. Ja oli todella tarkkaa vielä tossa iässä paljon söi ja pulaituksia tuli herkästi jos 5ml tuli liikaa annettua. Ja rinnaltahan tota maidon määrää ei kunnolla pysty luotettavsti tarkkailemaan.
Mutta toivottavasti pääset jossain vaiheessa kokeilemaan ja onnistuisitkin siinä!- Minä_
Keskosemme oli reilut 1,8 kg syntyessään. Alussa ei edes yritetty imettää, pari viikkoa syntymästä otin vauvan rinnalle, hän nukahti parissa minuutissa ja yritys heijastui seuraaviin syöttöihin, eli lähes kaikki maito oli annettava nenä-mahaletkun kautta, kun vauva ei jaksanut imeä pullosta.
Hoitajat sanoivat, että satunnaisesti voi harjoitella, lääkäri sanoi, että kun paino 3 kg, on realistisempaa alkaa kokeilla imettämistä.
Itse pumppaan maidot pumpulla, taitaa käydä kuin aiempien lasten kanssa, että maidon tulo hiipuu pikkuhiljaa ja siirrytään korvikkeeseen.
- 7kk ikäisen pojan äiti
Meilläkään ei kauheasti kannustettu yrittämään imetystä sairaalassa. Halusin silti kokeilla, ja sainkin 4-5 pvän loppuajan harjoitella imettämistä kerran päivässä, muuten meni maidot pullolla tai nenämahaletkulla. Kun päästiin kotiin, pojalla oli viikkoja 36 4. Tasan viikolla 37 jätin pullon pois, eikä ollut enää nenämahaletkuakaan.Oli silloin 2400g. Hyvin meni. Alle 2 vk jälkeen painoa oli tullut 250g 5 päivässä. Söi kyllä tosi tiheästi alkuun, että saisi lisättyä maidon määrää tarpeitaan vastaavaksi. Poika sai ennen täysimetyksen aloittamista suurimman osan korviketta, koska en herunut niin hyvin sille pumpulle. Vauva oli tehokkaampi. :) Nyt poika on 7kk ja edelleen imetyksellä kiinteiden lisäksi. Poika on muuten syntynyt viikoilla 34 1.
- mussukan äitee
vauva kannattaa vaatia rinnalle heti kun mahdollista, se tekee hyvää molemmille. Ehkä edellä mainittu rinnalla "väsyminen" onkin sitä että vauva on saanut henkisesti jotain jota koko ajan kaipasi, ja ei siksi välitä hetkeen pullosta syödä, vaan nukkuu onnellisena. Annettakoon sitten letkulla seuraava ateria, jos imetys kerran väsyttää. Vauvalle se voi silti olla sen arvoista. Meillä vauva ikään kuin heräsi eloon kun pääsi rinnalle ekan kerran, siitä päivästä lähtien seurasi ympäristöään, jaksoi vähän valvoakin. Imetys on paljon muutakin kuin vain fyysisen ravinnon antoa ja keskoset tätä läheisyyttä erityisesti tarvii. Ei maitomäärillä ole siinä niin väliä, kun vain saa olla rinnalla. Ja tällä asenteella maidontulokin lähtee elpymään viimeistään sitten kotona, kun ahkerasti rinnalla käydään.
Itsellä maito lähes loppui sairaala aikana, mutta kotona päästiin täysimetykselle noin kuukaudessa. Työtä se vaati, mutta kannatti.
Vaatikaa saada vauva rinnalle edes hetkeksi heti kun imeä vähänkään jaksaa.
Mutta jos joku vauva ei enää rintaa huoli pulloon totuttuaan, ei siitäkään kannata itseään syyttää.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1387785Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde381985Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251930- 911643
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1801575Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p1071030- 49930
Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik4919Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28830- 34812