Keskoslapsen imetys

-tietämätön-

Meillä on sairaalassa keskosvauva, joka painoi syntyessään 935g. Painaa tällä hetkellä 2400g ja saa pullosta jonkin verran korviketta, loput menee nenämahaletkulla. Sikiöviikkoja lapsellamme on nyt 37 5.

Ärsyttää ettei missään vaiheessa hoitajat ole antaneet mahdollisuutta imettää lasta, eivät ole edes sanoneet että se kotiutumisen jälkeen olisi mahdollista.

Itselläni on se tilanne, että maitoa tulee jonkin verran (20ml/vrk), mutta en enää pysty käyttämään sairaalan sähköpumppua, koska se käy kipeää. Haluaisin kovasti imettää, mutta ilmeisesti se ei ole tällä hetkellä mahdollista, enkä usko että maidontuotanto kovin kauaa pysyy käynnissä.

Missä vaiheessa te muut olette saaneet alkaa imettämään keskoslasta ja onko onnistunut, vaikka lapsi olisikin ollut ensin korvikkeella ja pullolla? Kipeästi kaipailisin kokemuksia.

5

1012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että 37

      Muistelisin, että imetystä alettiin kokeilemaan siinä viikolla 37. Ei se kovin hyvin onnistunut, koska lapsi ei jaksanut silloin vielä oikein imeä, vaikka rinnoista runsaasti maitoa tulisikin. Sinuna kuitenkin ottaisin rohkeasti asian puheeksi ja sanoisin, että haluat koittaa imetystä. Voihan olla, että hoitajat ovat ajatelleet että et halua imettää, tai lapsi voi olla vielä imemiseen vielä liian "väsynyt".

    • ...

      Mulla on itselläni jonkin verran pienempi keskonen, joka tosin jo 2v. meillä ei imettämistä koskaan edes yritetty, mutta muutama "syy" tohon vois löytyä, tosin kysy hoitajilta. Meillä keuhkotilanne oli vaikea ja nesterajoitus, eli vähän nestettä ja paljon ravinteita. Joka aterialle oli pitänyt lisätä kaikennäkösiä lisiä ja öljyjä mitä äidinmaidossa ei ole. Ja oli todella tarkkaa vielä tossa iässä paljon söi ja pulaituksia tuli herkästi jos 5ml tuli liikaa annettua. Ja rinnaltahan tota maidon määrää ei kunnolla pysty luotettavsti tarkkailemaan.

      Mutta toivottavasti pääset jossain vaiheessa kokeilemaan ja onnistuisitkin siinä!

      • Minä_

        Keskosemme oli reilut 1,8 kg syntyessään. Alussa ei edes yritetty imettää, pari viikkoa syntymästä otin vauvan rinnalle, hän nukahti parissa minuutissa ja yritys heijastui seuraaviin syöttöihin, eli lähes kaikki maito oli annettava nenä-mahaletkun kautta, kun vauva ei jaksanut imeä pullosta.

        Hoitajat sanoivat, että satunnaisesti voi harjoitella, lääkäri sanoi, että kun paino 3 kg, on realistisempaa alkaa kokeilla imettämistä.

        Itse pumppaan maidot pumpulla, taitaa käydä kuin aiempien lasten kanssa, että maidon tulo hiipuu pikkuhiljaa ja siirrytään korvikkeeseen.


    • 7kk ikäisen pojan äiti

      Meilläkään ei kauheasti kannustettu yrittämään imetystä sairaalassa. Halusin silti kokeilla, ja sainkin 4-5 pvän loppuajan harjoitella imettämistä kerran päivässä, muuten meni maidot pullolla tai nenämahaletkulla. Kun päästiin kotiin, pojalla oli viikkoja 36 4. Tasan viikolla 37 jätin pullon pois, eikä ollut enää nenämahaletkuakaan.Oli silloin 2400g. Hyvin meni. Alle 2 vk jälkeen painoa oli tullut 250g 5 päivässä. Söi kyllä tosi tiheästi alkuun, että saisi lisättyä maidon määrää tarpeitaan vastaavaksi. Poika sai ennen täysimetyksen aloittamista suurimman osan korviketta, koska en herunut niin hyvin sille pumpulle. Vauva oli tehokkaampi. :) Nyt poika on 7kk ja edelleen imetyksellä kiinteiden lisäksi. Poika on muuten syntynyt viikoilla 34 1.

      • mussukan äitee

        vauva kannattaa vaatia rinnalle heti kun mahdollista, se tekee hyvää molemmille. Ehkä edellä mainittu rinnalla "väsyminen" onkin sitä että vauva on saanut henkisesti jotain jota koko ajan kaipasi, ja ei siksi välitä hetkeen pullosta syödä, vaan nukkuu onnellisena. Annettakoon sitten letkulla seuraava ateria, jos imetys kerran väsyttää. Vauvalle se voi silti olla sen arvoista. Meillä vauva ikään kuin heräsi eloon kun pääsi rinnalle ekan kerran, siitä päivästä lähtien seurasi ympäristöään, jaksoi vähän valvoakin. Imetys on paljon muutakin kuin vain fyysisen ravinnon antoa ja keskoset tätä läheisyyttä erityisesti tarvii. Ei maitomäärillä ole siinä niin väliä, kun vain saa olla rinnalla. Ja tällä asenteella maidontulokin lähtee elpymään viimeistään sitten kotona, kun ahkerasti rinnalla käydään.
        Itsellä maito lähes loppui sairaala aikana, mutta kotona päästiin täysimetykselle noin kuukaudessa. Työtä se vaati, mutta kannatti.

        Vaatikaa saada vauva rinnalle edes hetkeksi heti kun imeä vähänkään jaksaa.

        Mutta jos joku vauva ei enää rintaa huoli pulloon totuttuaan, ei siitäkään kannata itseään syyttää.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1565
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1404
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1295
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1176
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe