Kiusaaminen oikeudessa

_

http://www.vartti.fi/artikkeli/5a8573b6-af84-481f-aa57-eb8b7c301c31

Kiusaamistapaus oikeudessa:

Nuoresta iästä ja ensikertalaisuudesta johtuen tekijä tuomittiin vain neljän kuukauden ja 15 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä maksamaan 60 päiväsakkoa eli 360 euroa.

Toinen, tekohetkellä 15-vuotias, tuomittiin 75 päiväksi ehdolliseen vankeuteen sekä maksamaan 30 päiväsakkoa eli 180 euroa. Tuomitut määrättiin yhteisvastuullisesti maksamaan uhrille kivusta, särystä ja henkisestä kärsimyksestä yhteensä 1 400 euroa, sekä korvaamaan uhrin oikeudenkäyntikulut.

Onko rangaistus sopiva? Ainakin kiusaamista ei ole vähätelty, koska juttu on päätynyt oikeuteen ja nyt kiusaajatkin joutuvat kantamaan seurauksia rikosrekisterin muodossa. Ne alle 15-vuotiaat tekijät pääsivät tiestysti kuin koira veräjästä...

62

4548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ailavaa

      Liian pieni on rangaistus koska tällaiset henkilöt vahingoittavat vaikka koko elämänkulun toiselta ihmiseltä ja nämä kiusaajat vielä töissä jatkavat huhhuh

      • Tiedän sillä uhattiin tappaa jos kerron opettajille tai muille, mutta hyvä että sain pidettyä itseni koossa ja en itse pimahtanut. Ei ihme että kiusatuista tulee siiten Jokelan koulu tapahtuman kaltaisia ihmisiä, jotka ovat joutuneet myös armeija-aikaan kiusatuksi. Olisi ottanut nirrin niiltä jotka ovat kiusanneet ja ei niiltä jotka ovat syyttömiä. Onneksi yksi sairas koulu aikana ollut kiusaaja jäi rekan alle, mutta vielä on muutama hengissä. Pitäisi näköjään matkia elokuvia ja palkata ammattilaiset asialle. On hyvä että nyt puututaan, mutta kyllä se on liian lepsua ja pitäisi puhua kasvotusten heidän kanssaan ja sopia asia sivistyneesti. Olen itse auttanut yhtä joka joutu lähtemään kokonaan pois ikänsä asumastaan koti kaupungista, mutta sairas kiusaaja pääsi kuin koira veräjästä ja ja on ottanut varmaan uuden uhrin. Mutta sanoin että hommaa silmät selkään ja sukusi saa myös varoa, niin lähti se sairas hyypiö pois kokonaan. Joutais nirhata myös muut pahantekijät. Ennen sai vetää turpiin ja pieksää päälle käyjän ja nyt pitää antaa itsensä hakata hengettömäksi ja jos käyt itse kiinni hyökkääjään niin maksat hänelle kalliisti ja istut linnassa pitkään. Sanon suoraan että Suomen ja muun Maailman oikeusjärjestelmä on liian lepsu ja kuolemantuomio vaan käytäntöön. Mutta jossain maissa on se käytäntö, mutta siellä altistetaan naisia, sairailla uskonnoilla taas.


      • ikävä
        Tatjaana-83 kirjoitti:

        Tiedän sillä uhattiin tappaa jos kerron opettajille tai muille, mutta hyvä että sain pidettyä itseni koossa ja en itse pimahtanut. Ei ihme että kiusatuista tulee siiten Jokelan koulu tapahtuman kaltaisia ihmisiä, jotka ovat joutuneet myös armeija-aikaan kiusatuksi. Olisi ottanut nirrin niiltä jotka ovat kiusanneet ja ei niiltä jotka ovat syyttömiä. Onneksi yksi sairas koulu aikana ollut kiusaaja jäi rekan alle, mutta vielä on muutama hengissä. Pitäisi näköjään matkia elokuvia ja palkata ammattilaiset asialle. On hyvä että nyt puututaan, mutta kyllä se on liian lepsua ja pitäisi puhua kasvotusten heidän kanssaan ja sopia asia sivistyneesti. Olen itse auttanut yhtä joka joutu lähtemään kokonaan pois ikänsä asumastaan koti kaupungista, mutta sairas kiusaaja pääsi kuin koira veräjästä ja ja on ottanut varmaan uuden uhrin. Mutta sanoin että hommaa silmät selkään ja sukusi saa myös varoa, niin lähti se sairas hyypiö pois kokonaan. Joutais nirhata myös muut pahantekijät. Ennen sai vetää turpiin ja pieksää päälle käyjän ja nyt pitää antaa itsensä hakata hengettömäksi ja jos käyt itse kiinni hyökkääjään niin maksat hänelle kalliisti ja istut linnassa pitkään. Sanon suoraan että Suomen ja muun Maailman oikeusjärjestelmä on liian lepsu ja kuolemantuomio vaan käytäntöön. Mutta jossain maissa on se käytäntö, mutta siellä altistetaan naisia, sairailla uskonnoilla taas.

        se on ihan totta suomen laki on suoraan perseestä, kiusata saa mutta ei puolustautua. minuakin hakattiin rikottiin vaatteet reput kirjat ja haukuttiin, ja jos yritit jotenkin itseäsi suojella ei ku turpaan. lopetin sit koko kouun menemisen kiusaamis pelossa, ei koskaan kysytty syytä miksi en mene kouluun. en uskaltannu enään mennä. eikä auttannu opelle sanoo kun ne kiusaajat oli niin sanotuista paremmistä piireistä, opettajan tai pankinjohtajan lapsia. no minähän sain siitä kärsiä ensin kiusataan niin pahoin et ei uskaltannu missään liikkua, ja lopuksi rangaistiin siitä et kiusatusta tulikin rikollinen ja jouduin siitä hyvästä 5 vuodeksi vielä laitokseen. (1970 luvulla ne oli vielä koulukoteja) ei ihme jos on hermot menny. nyt vasta siitä saakin kärsiä, oon ihan rikki.


    • Kansansyvätrivit

      Tämä osoitta hyvin Suomi-ilmiön. Ihannoidaan Amerikkaa, otetaan kaikki huonot vaikuttimet sieltä, mukaanlukien rikokset, huumeet ja kouluväkivalta.

      Sitten kun pitäisi ottaa käyttöön Amerikkalaiset responssit ko. asioihin, Suomessa ei ollakaan enää innostuneita. Nuoria ei tuomita, tuomiot lieviä jne.

      Jos tilaa USA:sta kaikki ongelmat, olisi syytä ottaa samassa paketissa myös niiden käsittelymallit.

      Valitettavasti emme ole enää 80-luvun Suomessa, valitettavaa on, että päättäjät ja oikeuslaitos on jämähtänyt sinne.

      • risoskfnfps

        On kyllä sopiva, ottaen huomioon henkilöiden iät. Mutta todella HIENO juttu, että tapaus äsiteltiin käräjillä, ei nimittäin pojat lähde sitten heti siintä etsimään seuraavaa uhria. Hyvä esimerkki jokaiselle kiusaajalle Suomen kouluissa.


      • Aikaisemmin käräjilleAlkua se
        risoskfnfps kirjoitti:

        On kyllä sopiva, ottaen huomioon henkilöiden iät. Mutta todella HIENO juttu, että tapaus äsiteltiin käräjillä, ei nimittäin pojat lähde sitten heti siintä etsimään seuraavaa uhria. Hyvä esimerkki jokaiselle kiusaajalle Suomen kouluissa.

        Kynnys pitäisi vielä madaltua että kuisaajat saataisiin aikaisemmin käräjille vastaamaan tekosistaan.
        Tämä on kuiteski hyvä alku.
        Korvaukset vois tietysti olla korkeammat. Kuka uhrin kärsimyksiä (niin henkisiä kun ruumiillisia) mittaa ja minkälaisella mitarilla?
        Päätös esille koulun ilmoitiustaululle. Jos se herättäisi toisetkin kiusaajat ajattelemaan.


      • Hyvin sanottu

        Ja jos sita pystyy puolustautumaan niin tulee hyvin nopeasti tuomio siita itselleenkin.


    • Ei riitä...

      Tuosta ei vielä mitään opi. Tuo ei juuri tunnu missään. Lähinnä sen verran pieni rangaistus, että siitä harmistuneena kiusataan lisää. Positiivista on kuitenkin se, että rangaistus tuli, jotta kiusaajata näkee ettei voi tehdä ihan mitä vaan. Alle 15-vuotiaitakin pitäsi mielestäni rangaista aivan kuten aikuisia tietysti teon vakavuutta katsoen. On se kuitenkin niin, että kyllä ihminen oli sitten minkä ikäinen tahansa (aivan pienet lapset on tietysti erikseen) ymmärtää mikä oikein tai väärin silloin, kun on kysymys kiusaamisesta, toisen omaisuuden tuhoamisesta, toisen satuttamisesta tai väkivallasta. Jos ei ymmärrä niin ainakin on syytä oppia. Hyssyttelyllä saati pelkästään puhumalla se ei miksikään muutu.

      Itse koulukiusattuna kärsin kouluaikojen aiheuttamista muistoista edelleen. Ne vaikeuttavat ja haastavat elämään ihan joka päivä. Kiusaajat eivät ikinä tule ymmärtämään sitä tuskaa ja surua jonka teoillaan aiheuttavat kiusatuille. Se jättää arpia, jotka eivät välttämättä parane koskaan... Omista kouluvuosistani on jo tovi aikaa ja perhekkin minulla on mutta muistot arvet eivät ole lopullisesti parantuneet ja liekö pääsen sen aiheuttamista ongelmista koskaan. Toivon ettei lapseni joudu ikinä moista kokemaan, mutta mikäli joutuvat voivat kiusaajat olla varmoja, että oikeuslaitos ei se joka loukkaa eniten... Suomessa laki on valitettavasti aina vääritekijöiden puolella onneksi siis edes jotain pientä parempaan suuntaan.

      • vesuvius

        Kyllä ne paskat tietää mitä tekee kiusatessaan!Usko pois! Törmäsin erääseen lapsuuteni pilaajaan taanoin julkisessa ja terrorisoi minua koko matkan syyttäen MINUA kiusaajakseen!:D Että näin...Siinä sitten istuin hilliten itseäni väkivallanteoilta; oli näit vuodet hieman muuttaneet voimatasapainoa edukseni! Joten ei ne teinit/lapset niin viattomia kuin antavat ymmärtää kiinni jäädessään.


      • Vïttütÿtsï

        Ny on menty jo liian pitkälle ! Eikö voisi olla vaikka jälkkää jonkin verran siis nuorilla ja ekakertalaisilla ..? 15 vuotiaat on kyllä liiian nuorii! 75 päivää miksei 18 päivää se olis jo hyvä sillä koulukiusaaminen on kyllä kamalaa :p [15v-17v] mun pikkusisko on 15v sitä on kiusattu koulus mutta tuli vaan jälkkää no niiin onkin hyvä ei onneks vankilaan . Että sellasta :p


    • 38v

      Tuntuu kauhean tutulta. Olisi minunkin pitänyt siitä aikanaan tehdä rikosilmoitus, mutta häpeä ja pelko esti sen. Kannustan näin jälkiviisaana 38 ikävuoden saavuttaneena kaikkia koulukiusattuja tekemään kiusaamisestaan rikosilmoitus poliisille. Luultavasti tämä on ainut asia joka todella tehoaa kiusaajiin sillä koulussa minunkin tapauksessa asiaa opettajat vähättelivät vaikka minua hakattiin, potkittiin, räittiin päin kasvoja, rikottiin tavaroita, varastettiin tavaroita ja injektioneuloilla pisteltiin likaisilla.
      Koulukiusaamiseen puuttuminen joko vanhempien tai luokkatovereiden tai opettajien suunnalta on kynnys vielä tänäkin päivänä liian korkea. En tiedä mitä näitä aikuisia vaivaa kun näkevät omin silmin että jotakuta kiusataan ja siihen ei voida puuttua.

      Siis aikuiset puuttukaa lapsienne kiusaamiseen ajoissa ja opettajille tiedoksi vastuu on myös teidän sillä Jokelan tapaiset ratkaisut ovat koulukiusatun viimeinen hädän huuto piittaamattomalle yhteiskunnalle.
      ON AIKA TEHDÄ JOTAKIN JOTTEI KIUSATUT OTA KOSTOA OMIIN KÄSIINSÄ, kuten Jokelassa esim. tapahtui.

      Rankaistukset mitä hovioikeislanketti tuntui myös kovin kovin lieviltä. Pitäisi Tuomareilla olla järjen hiven tallella että ensikertalaiselle pitää antaa sellainen rangaistus joka myös tuntuu rangaistukselta. Rangaistus ei voi olla pelkkä vitsi nuorelle. Eivät nuoret muuten opi mitään.

    • hoivala89

      Oiken että kiusaajien päät joutuvat pölkylle, mutta rangaistukset ovat pienet. Hyvä juttu on se että osalla seuraa merkintä reikisterissä aina ja voi vaikuttaa työhön pääsemiseen

      • Joonas_86_

        Oikeudessa istumisen normalisoituminen noin nuorena tarkoittaa, että sinne myös palataan myöhemmin.

        Eipä 15 v itse maksa tuota 360e laskua vaan vanhemmat.
        Ja ehdollinen on tuo perushomma Suomessa. Siis varoitus. So-so. Jatkakaa.


      • Muutosta kaivataan.

        Valitettavan usein kiusaaja jonka toimia katsotaan sormien läpi, ja joka pääsee teoistaan kuin koira veräjästä on ns. paremmasta perheestä. Ja paremmalla perheellä tarkoitan maallista hyvää, rahaa, sosiaalista asemaa yms.

        Nämä pikku mulkut ja prinsessat saavat suhteellisen rauhassa kasvaa kieroon, ja jatkaa 'minä minä minä' elämäänsä sitten myöhemmin työelämässä...

        Itse en ole joutunut kiusaamisen uhriksi, mutta lapsieni kautta olen tutustunut tähänkin asiaan.

        Kun koulussa suhtautuminen kiusaamiseen oli 'emme tienneet, emme ole kuulleet' ( osa kavereista oli kuitenkin ilmoittanut jopa koulun rehtorille kiusaamisesta ) annoin jälkikasvulle neuvon lyödä häirikköä tauluun. Lyö, mutta vasta takaisin. Ja lopeta kun toinen on maassa.

        Suomessa on jotain vikaa kun lapsiaan väkivaltaan joutuu neuvomaan vallitsevan tilanteen muuttamiseksi.
        Asenteet kiusaamisen lopettamiseen ovat liian lepsut. Usein vain vähätellään koko juttua...

        Hullu maailma...


      • foppa_forsberg
        Muutosta kaivataan. kirjoitti:

        Valitettavan usein kiusaaja jonka toimia katsotaan sormien läpi, ja joka pääsee teoistaan kuin koira veräjästä on ns. paremmasta perheestä. Ja paremmalla perheellä tarkoitan maallista hyvää, rahaa, sosiaalista asemaa yms.

        Nämä pikku mulkut ja prinsessat saavat suhteellisen rauhassa kasvaa kieroon, ja jatkaa 'minä minä minä' elämäänsä sitten myöhemmin työelämässä...

        Itse en ole joutunut kiusaamisen uhriksi, mutta lapsieni kautta olen tutustunut tähänkin asiaan.

        Kun koulussa suhtautuminen kiusaamiseen oli 'emme tienneet, emme ole kuulleet' ( osa kavereista oli kuitenkin ilmoittanut jopa koulun rehtorille kiusaamisesta ) annoin jälkikasvulle neuvon lyödä häirikköä tauluun. Lyö, mutta vasta takaisin. Ja lopeta kun toinen on maassa.

        Suomessa on jotain vikaa kun lapsiaan väkivaltaan joutuu neuvomaan vallitsevan tilanteen muuttamiseksi.
        Asenteet kiusaamisen lopettamiseen ovat liian lepsut. Usein vain vähätellään koko juttua...

        Hullu maailma...

        Hyvään suuntaan menossa. Tollaset kiusaajat peittelevät omaa heikkouttaan ja käyvät hiljaisten ja erilaisten ihmisten kimppuun. Juurikin hyvä että jää merkintä kiusaamisesta niin vaikeuttaa työn saamista tulevaisuudessa. Kyllä ne tietää mitä tekee ja se on sääli että siihen ei paljon puututa kouluissa yms.


    • M. Ossottaja

      on ainakin asia huomioitu, eikä painettu villaisella, kuten 99% tapauksista muuten.

    • Faija stadista

      Oikeuden päätös on oikean suuntainen, mutta tuomioihin olisi pitänyt lisätä tekijöiden henkilökohtaista "ohjausta". Mielestäni tekijöiden vanhemmat olisi pitänyt myös saattaa edesvastuusen lastensa kasvatuksen laininlyönnistä ja sen seurauksista. Usein nämä tapaukset ovat seurausta vanhempien lastensa kasvatuksen ja huolehtimisen laiminlyönneistä ja välinpitämättömyydestä. Syynä on monta kertaa vanhempien työuran luominen tai syystä tai toisesta sopimattomuus vanhemmiksi. Liian usein vanhemmat sysäävät lastensa kasvatuksen päivähoitopaikan tai koulun hoidettavaksi.

      • Vanhemmat vastuuseen!

        Olen täysin samaa mieltä! Vanhemmat vastuuseen ja rankasti oli tekijä alaikäinen tai yli-ikäinen alle 18 vuotias.

        Minä olen sitä mieltä että siinä vaiheessa alkaa vanhempiakin kiinnostaa se mitä lapsensa oikein puuhaavat kun heillä on pelko joutua itse vastuuseen!

        Miten helvetissä tässä maassa ollaan sitä mieltä että vanhemmat ovat vastuussa lapsistaan ja heidän hyvinvoinnistaan, mutta kun lapsi tekee jonkun rikoksen niin vanhemmat alkavat yhtäkkiä puolustaa että he eivät voi olla joka paikassa valvomassa. Vastuu ulottuu lapsen hyvinvoinnissa myös lapsen tekemiin rikoksiin, eli vanhemmat vastuuseen huonosta kasvatuksesta!


    • Entinen kiusattu

      Todellakin liian pieni tuomio, ei nekään tunteneet armoa, niin miksi tuntea myötätuntoa oikeudessa.

    • jerppelipperoo

      Ei nää jutut näin yksinkertaisia ole. Käräjillä toopet kuuntelevat todistuksia ja lausuntoja eikä tuomiolla ole mitään tekemistä tapahtuneen kanssa. Turha luulla, että kaikki kiusatut olisivat pulmusia tai kiusaajat paholaisia.

      Kiusaaminen ei ole oikein mutta eihän tässäkään ole järkeä, että koulukiusaaja saa tällaisen tuomion kun samaan aikaan tapahtuu vaikka tällaista -> http://justiceforall.suntuubi.com/?cat=41

      • Ei armoa!

        Ei kiusaajilla ole yleensäkään mitään syytä kiusaamiseen. Ei siihen edes voi olla syytä. Kukaan tuskin on pulmunen tai paholainen, mutta mitä kiusaamiseen tulee niin sitä tehdään käytännössä poikkeuksetta aina ilman syytä. Mitä syitä oikeutettuun kiusaamiseen muka voisi olla?? Kiusaamisen seurauksena kyllä tasan varmasti ihminen muttuu ja tämän seurauksena pulmusetkin muuttuvat paholaisiksi... Kiusaamista EI OIKEUTA mikään! Rangaistukset siis pitäisi kuitenkin olla sen verran kovat (ei rahallinen...sen maksaa kuitenkin vanhemmat) että taatusti muistaa tehneensä.


      • Ää

        hyvä alku. Mikä selitys muka kuulostaisi hyvältä eikä lapsen höpinältä, kun selitellään omaa kiusaamista? Nämä ovat niitä toopemaisia selityksiä, jotka kuitenkin uppoavat porukoihin kuin kuuma veitsi voihin.


    • jeff Logan

      Oikeuteen pääseminen ja joutuminen kiusaamisesta on oikein. Mielestäni nämä pikku paskiaiset vaan pääsivät liian halvalla ja vähällä tuomiolla. Muistan kokeneeni omilta ajoiltani tähän verrattuna lievää kiusaamista johon vastasin itse väkivallalla. Ikävä kyllä se kiusaajia turpiinveto osoittautui ainoaksi oikeasti toimivaksi ratkaisuksi minun kohdallani! Kaikki eivät tietenkään pysty pitämään puoliaan, riippuen tilanteesta...Kyllä myös alle 15v pitää saada rangaistukset teoistaan! Uhrille rankasta kiusaamisesta koituu tottakai kaikkea "häiriötä", joka sitten voi ennemmin tai myöhemmin päättyä epätoivoisiin tekoihin. viime vuosien tapahtumat alleviivaavat kiusaamisen vakavuutta, joten oikeuteen vaan ja rangaistukset "riittäviksi".

      • näin on

        Kiusaajat ovat alinta ihmissaastaa. Karma hoitaa lopulta nämä madot.


      • Johannes1965
        näin on kirjoitti:

        Kiusaajat ovat alinta ihmissaastaa. Karma hoitaa lopulta nämä madot.

        Näin 44-v eletyn vuoden jälkeen on hauska huomata koulukiusaajieni romahdus myöhemmässä elossa. Yksi on mielenterveyspotilas, eräs ajaa amerikanraudalla raitilla rinkiä, kaljunsa peittona lippalakki. Muuan on pultsarina Helsingissä. Tunnen suurta mielihyvää näiden kiusaajapaskiaisten kohtalosta. En pysty antamaan anteeksi niitä 3:a ylä-astevuotta; herkimmässä kehitysvaiheessani tehtiin elostani helvitinmoista piinaa. Opo:ni kommenttini kiusaamiseeni: Älä sinä Erkki välitä, olet niin komea ja pitkä poika...
        Tietämäni mukaan nämä oliot eivät ole juuri lisääntyneet...


      • life goes on
        Johannes1965 kirjoitti:

        Näin 44-v eletyn vuoden jälkeen on hauska huomata koulukiusaajieni romahdus myöhemmässä elossa. Yksi on mielenterveyspotilas, eräs ajaa amerikanraudalla raitilla rinkiä, kaljunsa peittona lippalakki. Muuan on pultsarina Helsingissä. Tunnen suurta mielihyvää näiden kiusaajapaskiaisten kohtalosta. En pysty antamaan anteeksi niitä 3:a ylä-astevuotta; herkimmässä kehitysvaiheessani tehtiin elostani helvitinmoista piinaa. Opo:ni kommenttini kiusaamiseeni: Älä sinä Erkki välitä, olet niin komea ja pitkä poika...
        Tietämäni mukaan nämä oliot eivät ole juuri lisääntyneet...

        jos vanhat kiusaajasi on pahassa jamassa niin ole parempi kuin he aikoinaan ja auta heitä. vai alennutko samalle tasolle? kyllä he varmaan pahoillaan ovat nykyään, olisiko kiva jos sinulle ei kukaan antaisi anteeksi? virheitä tekevät kaikki, myös sinä. viha ja katkeruus vain myrkyttää mielen. on törkeää toivoa kellekkään pahaa, vihamiehellekkin.

        se on kyllä totta että kiusaamiseen pitäisi heti puuttua ja antaa kovat rangaistukset, jos ei ekalla kerralla usko. virheistä oppii - toivottavasti.

        jos sinua on pitkään kiusattu ja toivot heille pahaa niin oot ihan samanmoinen kuin ne!


      • life goes on kirjoitti:

        jos vanhat kiusaajasi on pahassa jamassa niin ole parempi kuin he aikoinaan ja auta heitä. vai alennutko samalle tasolle? kyllä he varmaan pahoillaan ovat nykyään, olisiko kiva jos sinulle ei kukaan antaisi anteeksi? virheitä tekevät kaikki, myös sinä. viha ja katkeruus vain myrkyttää mielen. on törkeää toivoa kellekkään pahaa, vihamiehellekkin.

        se on kyllä totta että kiusaamiseen pitäisi heti puuttua ja antaa kovat rangaistukset, jos ei ekalla kerralla usko. virheistä oppii - toivottavasti.

        jos sinua on pitkään kiusattu ja toivot heille pahaa niin oot ihan samanmoinen kuin ne!

        niin että heti se syysätään kiusatun viaksi, jos antaa samalla mitalla takaisin.
        On se helvetin väärin et ensiks kärsitään monta vuotta kiusattuna, ja sitte ei sais muka ajatella mitään negatiivista heistä ?
        Mua on kiusattu viimiset 9 vuotta, ja todellakin jos voisin, ni maksaisin pahemmin takasin.
        Ainoostaan se että multa viedään kaikki tärkeimmät ympäriltä, ja yli 500 oppilasta kääntyy vastaan saa mut tuntemaan suurta vihaa, ja sitten mä en sais toivoa kiusaajille pahaa ?
        Mietippä ny helvetti vähä mitä puhut.


    • Kiusaajia rangaistava!

      Eikös tässä rangaistu pahoinpitelystä ei kiusaamisesta? Vaikka pahoinpitelykin on kiusaamista...

      Mielestäni lapset/nuoret ei saa pahoinpidellä toisiaan sen enempää kuin aikuisiakaan saa pahoinpidellä. Ihan samanlainen rikos se on. Ehkä nuorten ollessa kyseessä pahempikin. Ja kun siihen liittyy muutakin kiusaamista. Hyvä kun käsiteltiin käräjillä ja otettiin asia vakavasti. Ehkä oppilaatkin ymmärtävät, että tuollainen ei ole hyväksyttävää eikä mikään pikkujuttu.

      Muukin kiusaaminen kuin fyysinen pahoinpitely pitäisi jotenkin rankaista. Aikuisillekin annetaan sakkoja kunnianloukkauksista. Muksujenkin toisiaan kohtaan tekemätkin kunnianloukkaukset pitäisi ottaa vakavammin.

      Koulukiusaaminen vaikuttaa uhrin elämään pitkälle tulevaisuuteen. Usein tekijät eivät ajattele niin pitkälle ja vähättelevät tekojaan.

    • EnYmmärrä

      Suomen oikeuslaitos... naurettavaa...
      Ei oikeassa suhteessa tuomio, esim. herjaamisesta saa isomman korvauksen syytön osapuoli (varsinkin jos ns. julkishahmo hakevana osapuolena). Nyt, oli jo fyysiselle puolelle menty ja nuori pahoinpidelty osapuoli, kenellä on elämä edessä. Katsotaan, ajankohtaisena Holkerin pahoinpitely tapaus. Mennäänkö samalla rimaa hipovalla rangaistuksella, vai ollaanko eriarvoisia lain edessä...

      • ja iät?

        Näin on. Mitä jos pahoinpitely olisi tapahtunut kadulla ja uhri ja tekijä ei olisi tunteneet toisiaan? Ja mitä, jos pahoinpitelijät ja uhri olisi aikuisia? Miten tapahtumapaikka ja tekijät vaikuttaa rangaistukseen? Onko koulussa tapahtunut pahoinpitely "vain" koulukiusaamista ja normaali ilmiö, joka "kuuluu asiaan"? Ja kuitataan, että lapset nyt ovat aina tapelleet keskenään...


    • Mersu666

      Mun mielestä on rangaistus kohtuullinen ottaen huomioon kakaroiden iän. Ne kun on vielä kovaa jätkää mutta kun jäädään kiinni niin tulee paskat housuun ja katumus päälle. Kyllä mä uskon että ovat ottaneet opikseen.
      Mua kiusattiin ala-asteella 2 vuotta ja haudoin itte että luovuttaisin elämässäni, mutta sainpa jotenkin vaan voimia ja menin yhtenä aamuna kouluun niinkuin muinakin aamuina ja kun taas tultiin kiusaamaan vedin jokaista pataa loppu kiusaamine .. Mutta arvatkaapas kuka joutu reksin puhutteluun.. Eikä ottanut kuuleviin korviinsakkaan tämä rehtori mitä olin joutunut kärsimään sitä ennen ne 2 vuotta.

    • Olispa meilläkin näin...

      kiusaajille määrätty myös saman tien ilta- ja viikonlopputyöpaikka, jossa varmasti itse tienaavat joka sentin ja se menee saman tien ulosottoon. Amerikassa oli yksi tapaus, jossa poika oli pissannut tytön limupulloon. Tuomari sanoi, että henk.koht. hänen tekisi mieli lyödä poikaa nokkaan. Hän määräsi pojalle rangaistukseksi muistaakseni 40 tuntia lannanluontia.

      • Hammurabin laki

        Ja aluksi 40 raipaniskua, sitten vankimielisairaalaan vähintään vuodeksi tai vankilaan "manneosastolle" saavat siellä vähän "rassista" keuhkoon ja kunnolla pataan.

        Kidutettu voisi tietenkin valita mielikuvituksensa mukaan sopivan tavan, vaikka öljyssä keittämisen.


    • arskaperse

      ei tollaset mitään auta. itte olin pahasti koulukiusattu 4v, henkistä ja fyysistä.. siinä vaiheessa sitä ei tajunnutkaan kui pahasti se näkyy viel tässävaihees elämää ja jokapäivä. ysiluokalta pääsin pois 15v sitten.. mua ei auta enää mikään vaan on yritettävä olla miettimättä asiaa ja pitää viha sisällä niitä 7 henkilöä kohtaan tai ei se sisällä enää ole, oon pystyny avautuun eri ihmisille nyt 5v aikana paljon ja kertonu ja saanu mielipiteitä ja tukea. mut ei se mun luonnetta mihkään muuta joka muuttu helevetin araksi kiusaajeni aikaansaamana..

      muutamat ihmiset on sanonu että miks et jätä kaikkee taaksesi ja jatka elämääsi, mut mää en siihen pysty, en o viel tähä päivään mennessä pystyny.. nyt vanhempana oon saanu ni paljo itteluottamusta ja kroppaa että jos tulee vaertaa..staan ni ei kerkee kissaa sanomaan ni lätty lätisee ja kovaa.. siinä sit puretaan 4v vihat samalla kertaa..

      • En ihmettele kouluampumisia

        KORKOJEN KERA, TÄYTYYHÄN VELAT MAKSAA!


      • arskaperse
        En ihmettele kouluampumisia kirjoitti:

        KORKOJEN KERA, TÄYTYYHÄN VELAT MAKSAA!

        no pitäskö silittää päätä ja sanoo että onks sulla kaikki hyvin elämässäs?? ennen olin anteeks antava mut oon vieläki mut en niille 7tyypille..


    • amis..

      No mun mielest on iha hyvä et noi kiusaajat sai edes jonku rangaistuksen, koska ylensä kiusaajat ei saa mitää rangaistust, ylensä vaa varoituksen. Ni et mun mielest on hyvä vaa et ne sai tollasen rangaistuksen! ja ylensä monet kiusaajat ei saa mitää rangaistust koska uhrit ei kerro, mut hyvä on jos uhri kertoo, ni sit ne kiusaajat saa sentää jotai rangaistust!

      • Kiusattu ja kärsin vieläkin...

        Saahan niille äidin ja isin "kulta pienille" antaa sakkoa! Mutta kuka ne maksaa? Äiti ja isi? Ei muutakuin sakot yhdyskuntapalveluna! Joka ikinen euro! Ja mielellään tuplana! Oppisivat oikein kunnolla! Ja mielellään sellaiseen työhön, missä oppisivat olemaan erilaisten ihmisten kanssa. Opettaisi hieman suvaitsevaisuutta ja toisen ihmisen huomioimista!


    • blondeistablondein72hki

      myös alle 15v kiusaajat pitäis saada tilille teoistaan koska joku lapsi tai nuori teini voi saada ikuisia tarumoja elämäänsä.

      • ei ole

        henkilökohtaisesti kiusattu, mutta olen sitä mieltä, että kiusaajat saisi paloitella elävältä vanhempien katsoessa vierestä. Iästä riippumatta.


    • Normaalien Mutsi

      Se, että "joutuu maksamaan vanhempien pussista sakon, ei auta mitään. Vangin kledjut päälle rikka-ruohoja kitkemään tai vaikka laitokseen siivoamaan olisi paljon parempi ja pahempi rangaistus.

      • Vanhemmat vastuuseen!

        Ei nykysuomessa vanhemmat joudu maksmaaan noita sakkoja. Ne menee ulosottoon, ei ulosotettavaksi koska lapsella ei ole tuloja, vaan vasta sitten kun lapsi on työikäinen se korvaus otetaan palkasta. Sitä ennen valtio maksaa jostakin korvausrahastosta uhrille sen määrätyn rahan. Näin olen asian ainakin itse käsittänyt.

        Tämä tilanne olisikin ihan eri jos vanhemmat tosiaankin määrättäisiin vastuuseen alaikäistensä tempauksista.


    • O-E

      Niin. Se siinä on hyvää, että pojat joutuivat oikealle tuomiolle. Useampien vanhempien tulisi viedä lastensa koulukiusaamisasiat käräjille. Nimittäin kiusaaminen on väärin ja aiheuttaa kiusatulle joskus elinikäisen vamman. Alle 15 vuotiaat, jotka eivät joudu käräjille, tulisi erottaa koulusta ikuisiksi ajoiksi. Ainakin kyseisestä koulusta ja panna pysyvästi seurantaan niin kauan kuin ovat oppivelvollisia. Heitä ei pitäisi enää vanhaan kouluun ottaa mistään syystä. Nimittäin oppivelvollisuus ei tarkoita kouluvelvollisuutta, vaan vain oppivelvollisuutta. He voivat täydentää opintojaan vaikka kotona, tai missä ikinä, mutta ei saa tulla enää kouluun ketään piinaamaan.

      Kiusattua auttaa se, että kiusaajat rangaistaan. Se viestittää hänelle, että hänestä ja hänen kärsimyksistään väliteteään. Ja se on varoittava esimerkki muillekin. Näin tulisi toimia erityisesti fyysisissä väkivaltatapauksissa, mutta myös henkisessä kiusaamisessa, vaikka se onkin vaikeampi todistaa (ehkä).

    • O-E

      Katoin vasta kirjoitettuani niitä muita kirjoituksia asian suhteen. Huomaan ilokseni, että suuttumus kiusaamista kohtaan on kova. Ja viha kestää ehkä eliniän. Vakavasta asiasta on kyse.

    • voivoiiiiiiiii
    • Autonpesijä

      Rangaistus ei ollut sopiva. Tollasille koulukiusaajille pitäisi tehdä seuraavalla tavalla:

      - tuomari määrää vankilaan koulukiusaajat. oikeudenkäynnissä menisi yksi päivä, ja tekijät saman tien vankilaan kahleissa (http://i.usatoday.net/news/_photos/2007/12/11/dui-chain-gang.jpg).
      - vankilalääkäri kirjoittaa jokaiselle rikoksen tekijälle reseptin 9mm Buranaa varten, heti vankilan vastaanotolla.
      - vanginvartija annostelee koulukiusaajavangeille 9mm Buranaa ohimoon useita kertoja ohimoon, ennen kuin Salkkarit ehtivät alkaa.



      Koulukiusaaminen on yksi pahimmista teoista, mitä voi tehdä. Nämä teot jäävät vaivaamaan kiusattua koko loppuelämän ajan, eikä niistä kuitenkaan koskaan pääse yli. Vertaisin tätä rikoksena vaikkapa pedofiliaan, raiskaukseen tai törkeään pahoinpitelyyn. Uhrit eivät unohda, nähtiinhän se jo kouluammuskeluissa.

      Anekdootti: suomi24 uutisoi aiemmin samalla viikolla, jolloin Kauhajoen surmat tapahtuivat, että Suomessa tapahtuu erittäin paljon työpaikkakiusaamista. Parin päivän päästä olikin jo ammuskelu. Omituista sattumaa?

    • Kiusaajat kiusatuiksi!

      MITÄS OLETTE MIELTÄ TÄSTÄ???

      Nollatoleranssi kiusaamiselle. Tämä tarkoittaa sitä että mitään lieventäviä asianhaaroja ei oteta huomioon. Kukaan ei siis ole "ensikertalainen" tai selityksiä että "kiusasi huonoista kotioloista johtuen".

      Alle 15 vuotiaat kiusaajat joutuvat vastuuseen oikeudessa:

      -Heidän rikoksestaan määrätään rahallinen rangaistus joka määrätään vanhempiensa tulojen perusteella ja sakko määrätään _vanhempien_ maksettavaksi siitä syystä että kasvatus on ollut heikkolaatuista!
      -Tämän lisäksi kiusaajalle määrätään viikottaiset terapiaistunnot kahdeksi vuodeksi eteenpäin.
      -Kahden vuoden ajan perhe on sosiaalitoimen epäsäännöllisen ja ennaltailmoittamattoman valvonnan alla jolloin perheolot tarkistetaan. Jos perheolot ovat heikot, harkitaan sitä pitääkö lapsi siirtää perhekotiin ja ainoastaan yksi mahdollisuus tilanteen parantamiselle annetaan.
      -Päästyään työelämään, kiusaaja määrätään maksamaan sama sakko minkä hänen vanhempansa maksoivat ja jokainen sentti siitä menee lyhentämättömänä kiusatulle. Kiusaaja ei voi jäädä työttömäksi vaan hänet määrätään yhteiskuntapalveluun aikuisena jossa hän joutuu työllään maksamaan korvauksen kunnes koko korvaus on maksettu, sen jälkeen hänellä on mahdollisuus työttömyyteen ja normaaliin yhteiskuntakelpoiseen elämään.

      Yli 15 vuotiaat joutuvat vastuuseen rikoksestaan:

      -Heidän rikoksestaan määrätään rahallinen rangaistus joka määrätään vanhempiensa tulojen perusteella ja sakko määrätään _vanhempien_ maksettavaksi siitä syystä että kasvatus on ollut heikkolaatuista!
      -Tämän lisäksi kiusaajalle määrätään viikottaiset terapiaistunnot kahdeksi vuodeksi eteenpäin jotka ovat pakollisia ja josta ei voida luistaa muun kuin sairauden vuoksi.
      -Kahden vuoden ajan, tai 18 vuotiaaksi asti perhe on sosiaalitoimen epäsäännöllisen ennaltailmoittamattoman valvonnan alla jolloin perheolot tarkistetaan. Jos perheolot ovat heikot, lapsi siirretään perhekotiin kunnes täyttää 18 vuotta.
      -Koulussa oppilaalta kielletään välitunnit ja oppilas viettää seuraavan vuoden välitunnit lukitussa pienessä häkissä josta oppilas poistuu vain ja ainoastaan tunnille tuntiopettajansa seurassa ja josta muita oppilaita ei pääse tapaamaan. Vapaa keskustelu muiden oppilaiden kanssa on kielletty. Välittömästi koulupäivän jälkeen oppilas määrätään vuodeksi yhdyskuntapalvelukseen.
      -Jos oppilas ei kestä järjestelyä tai on poissa muusta kuin sairaussyystä, oppilas erotetaan lopullisesti ja välittömästi eikä hänellä ole mahdollisuutta jatkaa opiskeluaan kuntansa tai kaupunkinsa muissa kouluissa! Lisäksi kiusaajan nimi julkistetaan paikallislehdessä.
      -Päästyään työelämään, kiusaaja määrätään maksamaan sama sakko minkä hänen vanhempansa maksoivat ja jokainen sentti siitä menee lyhentämättömänä kiusatulle. Kiusaaja ei voi jäädä työttömäksi vaan hänet määrätään yhteiskuntapalveluun aikuisena jossa hän joutuu työllään maksamaan korvauksen kunnes koko korvaus on maksettu, sen jälkeen hänellä on mahdollisuus työttömyyteen ja yhteiskuntakelpoiseen elämään. Merkintä rikoksesta jää loppuelämäksi.


      Oppilaiden ja erityisesti oppilaiden vanhempien lisäksi korvausvastuuseen joutuu myös koulu koska se ei ole hoitanut valvontaa ja kiusaamisen ennaltaehkäisyä tarpeeksi hyvin. Valvontakameraa ei lueta valvonnaksi ja korvausvaateesta ei voi luistaa millään syyllä. Korvausvaatimus käsitetään samalla tavoin kuin tieliikenteessä käsitetään "liian suuri tilannenopeus", eli vaikka olisi liukkaalla kelillä ajanut rajoitusten mukaan joutuu silti maksamaan sakot koska ei ole ottanut huomioon tilannetta ja sen vaatimuksia.

      • Taikinamies

        Kyllä, samaa mieltä kahden edeltävän kirjoittajan kanssa. Lieventäviä asianhaaroja ei ole kiusaamiselle, tai esim. raiskaamiselle.

        Verratkaapas:

        - kiusasin sitä, koska sillä oli huonot vaatteet
        - raiskasin sen, koska sillä oli seksikkäät vaatteet

        Kiusaamisessa on kyse kiusaajan todella sadistisesta luonteesta. Ja sitten koulusurmaajat luokitellaan roskaksi ja sosiopaateiksi. Kannattais olla varovainen, että ketä lähtee kiusaamaan.


      • MP
        Taikinamies kirjoitti:

        Kyllä, samaa mieltä kahden edeltävän kirjoittajan kanssa. Lieventäviä asianhaaroja ei ole kiusaamiselle, tai esim. raiskaamiselle.

        Verratkaapas:

        - kiusasin sitä, koska sillä oli huonot vaatteet
        - raiskasin sen, koska sillä oli seksikkäät vaatteet

        Kiusaamisessa on kyse kiusaajan todella sadistisesta luonteesta. Ja sitten koulusurmaajat luokitellaan roskaksi ja sosiopaateiksi. Kannattais olla varovainen, että ketä lähtee kiusaamaan.

        Voiskohan hakee oikeutta takautuvasti. Ylä asteella jopa yks opettaja osallistu ihan reilusti kiusaamiseen. ...tu kun ei tajunnu/viitsiny aikasemmin hakea oikeutta. Olis voinu yrittää järjestää vaikka potkut, mut on varmaan eläkkeellä jo muutenkin. Aika heikosti menee opettajallakin, jos pitää yrittää kerätä hyvien/suosittujen oppilaiden pisteitä kiusaamalla ns. heikompia hiljaisia oppilaita. Häirihtee vaan ihan tosissaan elämää, kun vieläkin näkee painajaisia öisin ja kaikenlainen esiintyminen on vaikeeta, vaikka on jo viistoista vuotta aikaa.


    • entiseen_tapaan

      Ei vankila tuomio asiaa edistä. Remmiä kiusaajille julkisesti koko koulun eessä.
      Liian pitkälle on mennyt tuo 'vapaa kasvatus' (aatepaskaa jenkeistä).

    • nonokkela

      Tuomiot ovat oikean suuntaiset, tosin vertailu kohtaa on vaikea löytää, koska vastaavia tuomioita ei paljon ole. Toivottavasti tämä juttu vietäisiin hoviin ja siitä siitä korkeinpaan oikeuteen, sillä valitus lupa tulee eittämättä, koska ennakkotapausta ei ole. Saataisiin yhteiskunnan kanta asiaan.

      Ottakaa toki huomioon, että tuomio on vankeusrangaistus. Tässä tapauksessa ehdollinen mutta vankeus kuitenkin. Pitäisi olla pelotetta tarpeeksi ihmiselle. Vierestä oon katsonu sitä itkua, kun ne muuttuu ehdottomaksi.

    • vanhemmat vastuuseen!

      Alusta asti kun vakavasti suhtaudutaan niin ehkä toisetkin ottavat oppia. On sentään aikuisten velvollisuus varmistaa että JOKAISELLA lapsella ja nuorella perus turvallisuus.

      Yksi asia jäi mietityttämään: Missä on vanhempien vastuu, etenkin alaikäisten kiusaajien kohdalla? Miksei heitä pakoteta pistämääån juälkipoöveaan kuriin?

    • jo lapsena rikkimennyt

      itse olin kiusattu (lähinnä henkisesti) ja vaikka olen nyt kohta viidenkymmenen niin se vaikuttaa edelleen elämääni...ja tiedän etten ikinä pääse irti huonommuuden tunteestani..eli en ole saanut elää yhtään normaalia elämää..

    • Koulukiusatun äiti

      Kiusattu kärsii koko loppu elämänsä. Kiusaajat pirulaiset pääsevät muutamalla päivällä ja jatkavat samaa kieroutunutta kiusaajan elämäänsaä vielä vanhaikodissakin. Joten elinkautinen koulukiusaajille ja sakot päälle!

    • samelon

      rangaistukset pitäisi olla paskahuussin siivoamista loppu lukuvuodeksi ja muuta vastaavaa. nyt käy niin että nuo keskenkasvuiset saavat aiheen leuhkia käräjätuomioillaan ja ovat olevinaan entistä kovempia jätkiä. "vau, ne sai tuomion. on ne hurjia!" . itse vetäisin housut polviin ja läiskisin julkisesti pakarat vereslihalle, lopettaisin vasta kun itkisivät ja pyytäisivät armoa. näiltä paskahousuilta pitää ottaa se sosiaalinen palkkio pois minkä ne saa ollessaan "kovia jätkiä" joita muut sitten ihailee. sama pätee uutisointiin autovarkauksista yms. " 17 vuotias mies ajoi humalassa..." mikä ihmeen mies? 17 vuotias on poika ja poikina niitä pitää lehdissä käsitellä, loppuu miehisyydellä leveily kun julkisesti todetaan pojaksi.

      niin että piiskaa ja vessojen luuttuamista, mieluiten välitunneilla.

      • Kunnon häpeärangaistus!

        Se olisi parasta koulutusta niille että heidät häpäistäisiin julkisesti niin että kaikki ihmiset naurasivat sellaisille "koville pojille". Eli juuri niinkuin sanoit, palkkio pois ja häväistys kaikkien silmissä.

        Julkinen piiskaaminen paljaalle perseelle, niin kauan että tyyppi pyytää itse armoa. Niin kauan hakattaisiin pakaroita että "kova poika" nyyhkyttäisi julkisesti ja pyytäisi armoa kun ei enää kestäisi. Sen jälkeen vielä viisi kunnon iskua perseelle. Siinä sopisi idiootin miettiä mitä tuli tehtyä ja kuinka nössönä uskaltaa pyytää armoa kun joutuu kestämään vielä senkin jälkeen viisi kunnon sivallusta. Tuon koivunsivelyn joutuisi suorittamaan koulun rehtori jonka koulussa kiusaaminen tapahtui ja sitä valvoisi viranomaiset että sivelyt tuntuvat kunnolla. Loppuisi samalla se rehtoreiden harrastama kiusaajien päänsilittely ja hyssyttely, että "ei meidän koulussa ainakaan tapahdu mitään".

        Sen jälkeen kun on kiusaajalla perse rikki, niin hänelle ei annettaisi mitään hoitoa, vaan sanottaisiin että pyyhi saatanan huoranpenikka itse paskainen perseesi suolalla, olethan jo "iso poika". Sen jälkeen tyyppi voisi vielä juosta alastomana ihmisjoukon muodostaman käytävän läpi, jossa ihmiset hakkaisivat ja nauraisivat "kovalle pojalle" päin naamaa, sylkien ja ilkkuen.

        Sen jälkeen hakattaisiin molemmat vanhemmat samalla piiskalla niin että oppivat kasvattamaan kakaransa. Kaikkien nimet julkisesti valtakunnalliseen lehteen, sitten koko omaisuus takavarikoitaisiin kaupungille, lopputili töistä molemmille ja paskiaiset ajettaisiin kaupungin rajalle säkkiin puettuina että alkakaa kävellä älkääkä katsoko taaksenne. :F


      • Sing sing
        Kunnon häpeärangaistus! kirjoitti:

        Se olisi parasta koulutusta niille että heidät häpäistäisiin julkisesti niin että kaikki ihmiset naurasivat sellaisille "koville pojille". Eli juuri niinkuin sanoit, palkkio pois ja häväistys kaikkien silmissä.

        Julkinen piiskaaminen paljaalle perseelle, niin kauan että tyyppi pyytää itse armoa. Niin kauan hakattaisiin pakaroita että "kova poika" nyyhkyttäisi julkisesti ja pyytäisi armoa kun ei enää kestäisi. Sen jälkeen vielä viisi kunnon iskua perseelle. Siinä sopisi idiootin miettiä mitä tuli tehtyä ja kuinka nössönä uskaltaa pyytää armoa kun joutuu kestämään vielä senkin jälkeen viisi kunnon sivallusta. Tuon koivunsivelyn joutuisi suorittamaan koulun rehtori jonka koulussa kiusaaminen tapahtui ja sitä valvoisi viranomaiset että sivelyt tuntuvat kunnolla. Loppuisi samalla se rehtoreiden harrastama kiusaajien päänsilittely ja hyssyttely, että "ei meidän koulussa ainakaan tapahdu mitään".

        Sen jälkeen kun on kiusaajalla perse rikki, niin hänelle ei annettaisi mitään hoitoa, vaan sanottaisiin että pyyhi saatanan huoranpenikka itse paskainen perseesi suolalla, olethan jo "iso poika". Sen jälkeen tyyppi voisi vielä juosta alastomana ihmisjoukon muodostaman käytävän läpi, jossa ihmiset hakkaisivat ja nauraisivat "kovalle pojalle" päin naamaa, sylkien ja ilkkuen.

        Sen jälkeen hakattaisiin molemmat vanhemmat samalla piiskalla niin että oppivat kasvattamaan kakaransa. Kaikkien nimet julkisesti valtakunnalliseen lehteen, sitten koko omaisuus takavarikoitaisiin kaupungille, lopputili töistä molemmille ja paskiaiset ajettaisiin kaupungin rajalle säkkiin puettuina että alkakaa kävellä älkääkä katsoko taaksenne. :F

        Kannatetaan!

        Mikäli nämä kiusaajat vielä esittäisivät "kovaa poikaa" tämän jälkeen, niin siinä vaiheessa kiusaajalta irroitetaan kieli voiveitsellä. Tämän jälkeen tietenkin rankkaa kidutusta, ja niskalaukaus. Tapaus näytettäväksi uutisiin. Sais TV:seenkin jotakin asiallista ohjelmaa. Lopuksi lasku luodista lähetettäisiin vanhemmille. Ongelma ratkaistu.


    • koulukiusattu

      Koulukiusaukselle ei ole selitys huonot kotiolot. Kiusaajat saa puolestani tappaa ja hirttää niistä mitä niillä on munien kohdalla. Jos kysymyksessä taas tyttö, sitä huaranpenikkaa voi sylkee päin naamaa.
      T: entinen koulukiusattu nykynen iso jätkä

    • 60-luku

      VIHDOINKIN! Tätä olen odottanut! Korkea aika että asiohin puututaan. Olisin sikarikas koska minua kiusattiin 12 vuotta, eli ala-asteelta lukion loppuun. Henkiset jäljet on ja pysyy vaikka olen kohta melkein 50v.

    • kun on kyseessä rankka kiusaaminen seurausten pitäisi olla kovemmat. Toisella puolella, eli kiusattujen puolella on kysymys elämästä . Kiusaaja ei tajua sitä että kiusatessaan hän ehdollistaa kiusatun kuolemaan.

    • Vapise

      Hienoa etta koulukiusaajat joutuivat oikeuden eteen vaikka tuomiot jaivat liian pieniksi. Minua ei kiusattu koulussa kovin pahasti mutta riittavasti. Kiusaajan nimi on Matti Jalonen, silloinen koulumme oli Vammalassa. Kun nyt nain aikuisena joskus kohtaan taman samaisen kusipaan revin silta munat irti ja syotan ne sille.

      • ranssi00

        olin koulu aikanani pahasti kiusattu vain siksi että olin herkempi kuin muut ja asuin kauempana etten päässyt kaikkiin kolttosiin mukaan mitä muut tekivät tosin enpä joutunut myöskään niin vaikeuksiin kuten muut. paitsi koulussa missä kiusattiin aina. ne muistot kulkee mukanani joka päivä luultavasti loppu elämäni. tällä hetkellä olen lähes syrjäytynyt maailmasta pelkään uusia ihmisiä tai tutustua uusiin ihmisiin sillä pelkään mitä he ajattelevat minusta. yli 10 vuoden kiusaaminen on jättäny syvät jäljet sieluuni ja niitä ei helposti paranneta. luottamus ihmisiin on mennyt samalla myös itsevarmuus. toivoisin vielä joskus uskaltavani ottaa askeleen tuntemattomaan ja tehdä jotain hienoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1625
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1312
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      111
      1049
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      887
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      815
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      729
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      711
    10. Olen etsinyt sinua

      Jokainen päivä olet sydämeni. En voinut käsittää silloin kun ensimmäisen kerran sinut näin, että hän, tuo kauniin ihana
      Ikävä
      20
      684
    Aihe