kissa leikattiin, kiljuminen ja raapiminen ei loppunut!

Avutonkissaihminen

APUVA!

Kyseessä on leikattu n. 1½ vuotias tyttökissa. Kissa voi keskellä yötäkin päättää kiljua ja raapia seinää kunnes hänet huomataan. Leikkikaveri hänellä on, leluja on, raapimapuilla on lähes vuorattu seinän kulmat.

leikitystä hän saa, tuore ruoka tarjotaan neljän tunnin välein...Hän elää kotikissan unelmaa, silti tyttä vaan kiljuu ja raapii kiljuu ja raapii....on kokeiltu vesipulloa, karkotteita ja feliwayta, ei auta...jos neitiä ei huomioida tasan tarkkaan silloin kun hän sitä haluaa (vaikka neljältä yöllä) hän kiljuu ja raapii.

Kissa on vallan ihana silloin kun ei kilju ja raavi joten lopetuttaakkaan en haluais...AUTTAKAA!

5

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Kissa on oppinut, että huutamisella ja raapimisella SAA huomiota. Tokihan se siis jatkaa tätä touhua, jos aina saa siitä positiivista palautetta. Jos kissalla ei ole mitään terveydellistä ongelmaa tai se ei ole kauhean stressaantunut, niin ainoa keino saada tuo loppumaan lienee, että lakkaatte antamasta huomiota silloin kun kissa huutaa ja toisaalta palkitsette huomiolla sitten sellaisen käytöksen, mikä teistä on sopivaa. Jos pariin viikkoon ette kiinnitä mitään (siis tosiaan ette mitään, olette niinkuin koko kissaa ei olisikaan) huomiota huutavaan kissaan, mutta annatte huomiota aina kun kissa on nätisti, niin luulisi huutelun loppuvan.

      Sanoit, että kissalla on leikkikaveri: Onko tämä kaveri nyt ihminen vai kissa? Jos ensimmäinen, niin nuori kissa tyypillisesti tarvitsee todella paljon aikaa, leikittämistä ja huomiota, mihin yleensä ihmisillä ei ole aikaa. Hakevat sitten huomiota esimerkiksi juuri huutamisella. Tähän vaivaan auttaa usein se toinen kissa.

      • Avutonkissaihminen

        Kissalla on toinen, puolivuotta nuorempi kissa leikkikaverina. Tämä vaan ei jaksa 24/7 vanhemman kanssa touhuta ja kiljuminen alkaa heti kun nuorempi pistää makuulle.

        Huomiotta jättäminen on hankalaa kun on vuokra-asunnon seinät kyseessä, olen ajatellut pitää kissaa sisällä kunnes kissa rauhottuu...edellinen hulivili pentu kun jäi auton alle kun oli vielä pentupuhtia paljon päällä.


    • 732

      Kyseessä taitaa olla sisäkissa. Jos niin on, niin se selittäisi oireet. Toisaalta mainitsit kissan elävän kotikissan unelmaa. Sen perusteella kissa saa ulkoilla vapaanakin. Eli hieman hämäräksi jäi kissan elintavat.

      • phuuuuuuh

        Jos kissa on tottunut pienestä asti olemaan sisällä ni ei se myös ulos ala vinkumaan! miks ihmisten on niin vaikeaa tajuta että jotku kissat ei vaan ole tarkoitettu ulkokissoiksi!


      • Jos kyseessä sisäkissa ja aina ollut sisällä niin eipä se osaa ulos kaivata kun ei ole siellä ollut. Mistä ei tiedä ei osaa sellaista kaivatakkaan.
        Ja kissalla vaikuttaisi muutenkin olevan asiat mallillaan.

        Mutta siis, mulla ois semmonen vinkki että jos se niitä seiniä hajottaa niin kannattaa laittaa tabascoa kunnolla niihin kohtiin mitä se yleensä repii. Pari kaveria ainakin kertonut että toimii.
        Mulla oli tuollainen samanlainen tilanne ensimmäisen kissan kanssa paitsi että ei repinyt seiniä mutta muuten rääky ja kolisteli, sitten vaan kissa olohuoneeseen ja makkarin ovi kiinni öisin, vähän aikaa kolistelu jatkui mutta rauhottui hetken päästä kun anto olla yksinään. Muutaman kerran kyllä kolistelu ja kiljuminen saattoi jatkua tunninkin, siinä vaiheessa kylmä suihku kissalle ja rauha oli maassa. Vähän myöhemmin sitten otin vielä sille kissakaverin ja tilanne rauhoittui täysin.

        Mutta suosittelen laittamaan sitä tabascoa tai jtn muuta vahvaa juttua siihen seinän kulmaan, vaikka tosi vahvaa hajuvettä paljon ja kiljumisen aikana antaa kiljua vaan. Sitten kun käyttäytyy kunnolla niin antaa positiivista huomiota. Kissa kyllä ymmärtää ajan mittaan että hyvällä käytöksellä saa huomiota ja huonolla ei.
        Myös sitten jos ei kestä tuntitolkulla kuunnella kissan ulvontaa niin anna ruiskupullolla pieni suihkautus kissalle, luin sen jostain kissanhoitokirjasta ja koitin itekkin ja meillä toimi ainakin (yleensä) tai sitten se kylmä suihku jos ruiskupullo ei toimi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe