Kun tekee ruokaa kannattaako käyttää montaa levyä kerralla lyhyemmän aikaa vai [yhtä levyä pitemmän aikaa(jos kattilat ovat saman kokoisia)]? Tai jos kattilat ovat eri kokoisia niin pitäisikö tehdä ensin yksi ruoka valmiiksi yhdellä levyllä ja sitten kun se on pois päältä laittaa toisen levyn päälle ja valmistaa toisen ruoka lajin taas siinä?
Hellan käyttö...
1
528
Vastaukset
- Vattenfall_asiantuntija
Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä
Mikäli ruoanvalmistusastiat ovat samankokoisia, on energiatehokasta käyttää yhtä levyä pidempään, koska se on jo valmiiksi kuuma. Mikäli taas kattilat ovat erikokoisia, kannattaa kaikille aina valita sopivan kokoiset levyt ja valmistaa ruoka samanaikaisesti.
Toki myös ateriakokonaisuus pitää ottaa huomioon levyjen käytössä, niin että ruoat valmistuvat yhtä aikaa. Tärkeintä on muistaa säätää levyjen tehot sopiviksi, niin että ruoka juuri ja juuri kiehuu. Myös kannet kattiloiden ja patojen päällä vähentävät energiankulutusta.
Ystävällisin terveisin, Airi Laakkonen,
Vattenfallin energia-asiantuntija
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen
Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot1273902Purra on kantanut vastuuta täyden kympin arvoisesti
Luottoluokituksen lasku, ennätysvelat ja ennätystyöttömyys siitä muutamana esimerkkinä. Jatkakoon hän hyvin aloittamaans143361- 193255
- 793237
Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"
Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe563209- 292855
- 472617
- 542607
- 672387
- 192337