Kun tekee ruokaa kannattaako käyttää montaa levyä kerralla lyhyemmän aikaa vai [yhtä levyä pitemmän aikaa(jos kattilat ovat saman kokoisia)]? Tai jos kattilat ovat eri kokoisia niin pitäisikö tehdä ensin yksi ruoka valmiiksi yhdellä levyllä ja sitten kun se on pois päältä laittaa toisen levyn päälle ja valmistaa toisen ruoka lajin taas siinä?
Hellan käyttö...
1
518
Vastaukset
- Vattenfall_asiantuntija
Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä
Mikäli ruoanvalmistusastiat ovat samankokoisia, on energiatehokasta käyttää yhtä levyä pidempään, koska se on jo valmiiksi kuuma. Mikäli taas kattilat ovat erikokoisia, kannattaa kaikille aina valita sopivan kokoiset levyt ja valmistaa ruoka samanaikaisesti.
Toki myös ateriakokonaisuus pitää ottaa huomioon levyjen käytössä, niin että ruoat valmistuvat yhtä aikaa. Tärkeintä on muistaa säätää levyjen tehot sopiviksi, niin että ruoka juuri ja juuri kiehuu. Myös kannet kattiloiden ja patojen päällä vähentävät energiankulutusta.
Ystävällisin terveisin, Airi Laakkonen,
Vattenfallin energia-asiantuntija
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1192472
Juniorivalmennus Jokereissa..
Mitä hittoa siellä seurassa oikein tapahtuu?? Tämän kauden U14 ikäluokkaan on mahdutettu kaksi päävalmentajaa. Tälle kau321616Ammuskelua taas
Keskipohjanmaa tietää kertoa että Yläpubin hujakoilla ammuskeltu lauantain vastaisena yönä.211522- 1291458
- 681263
Introverttinä osastolla
Yhdellä lääkäritapaamisella hoitaja valitti lääkärille etten tee mitään muuta kuin makaan ja ulkoilen. Kävin kuitenkin s3461149Seksikkäin asu mikä päällä olet nähnyt kaivattusi ?
Seksikkäin asu mikä yllä olet nähnyt kaivattusi ?601023- 891015
- 122841
- 79825