Rivatrilin lopetus seinään!!!

Hokkuspokkuskokkus

Joo hoito virhe tehtiin tuossa viime keväänä kyseisen lääkkeen kanssa. Lääkäri lopetti seinään tuon lääkkeen, ei suostunut uusimaan enää reseptiä. Olin syönyt lääkettä 1 vuoden 1,5-4mg/vrk. Lääkäri sanoi vain että sinun sairauden ahdistusta ei kuulu hoitaa tällä lääkkeellä eli kaksisuuntaista mielialahäiriön ahdistusta. Ja sanoin lääkärille että mites nuo vieroitus oireet, kun kyseessä vahva bentso. Lääkäri sanoi vain että ne on vain kestettävä. Pahimmat vieroitus oireet alkoivat 3 päivän päästä lääkkeen lopetuksesta ja täydellinen vieroitus kesti yli kuukauden. Yhtenä päivänä Sitten pam! Pamahti paranoidinen psykoosi päälle, johtunee varmaan lääkkeen lopetuksen johtumasta ahdistuksesta. Noo siinä sitten osastolla meni melkein parisen kuukautta. Se oli kyllä helvetin kovaa aikaa, Rivatrilin tai jonkun muun bentson lopettaneet varmasti ymmärtää. Kyllä ihmettelen lääkäreitä että määräävät ensin bentsoja ja totevat lopulta että eihän näillä sua voida hoitaa.

69

3105

  Vastaukset

  • päälle johtunee sairaudestasi....bipossa kun on psykoottisuuttakin.

   Rivatril ei ole mikään "vahva" bentzo ja totta, se ei ole tarkoitettu pitkäaikaiskäyttöön, ei muulla kuin epilepsia-indikaatiolla, joka on Rivatrilin PÄÄINDIKAATIO. Onko sinulla epilepsia?

   • En ole aloittaja tässä keskustelussa, mutta tiedän Rivatrilin käytöstä epilepsiassa.

    Kuten mainitsit, se on tarkoitettu epilepsiassa pitkään käyttöön. Jos sen aikoo lopettaa (esim. useita vuosia ilman kohtauksia), pitää edetä todella varovasti, 0,125 mg:n muutos kerrallaan vuorokausiannoksessa. Aloittaja on oikeassa, kun hän huomioi nopeat vieroitusoireet. On mahdollista hänen kohdallaan, että ahdistus johtui Rivatrilin jyrkästä laskusta.

    Mielestäni nykyajan psykiatrit eivät tiedä mitä määräävät. Mm. epilepsialääkkeiden kanssa eivät sovi ssri-lääkkeet, sillä ssri-lääkitys vie tehon tässä tapauksessa epilepsialääkkeiltä. Näin ollen psykiatrin ja neurologin käsitys asiasta on aivan eri.   • Rivatril 2mg on vahvin markkinoilla oleva bentso. 2mg klonatsepaamia vastaa n. 30-40 mg diatsepaamia.   • FARM. ottaa asiasta selvää. Rivatril (klonatsepaami) on erittäin "vahva" bentso kyllä. Se nimittäin sitoutuu reseptoreihin monia muita vahvemmin, joten kyllä käy köpelösti kun lopettaa sen seinään. Psykoosista sellaisenaan en tiedä tässä jutussa, mutta delirium voi seurata, ja sekään ei ole kiva juttu. Nykyään epilepsian ohella käytetään jo paniikkiin yleisesti. Helvetillisesti koukuttava Xanorin rinnalla (ja Temestan).


   • epilepsiassa kirjoitti:

    En ole aloittaja tässä keskustelussa, mutta tiedän Rivatrilin käytöstä epilepsiassa.

    Kuten mainitsit, se on tarkoitettu epilepsiassa pitkään käyttöön. Jos sen aikoo lopettaa (esim. useita vuosia ilman kohtauksia), pitää edetä todella varovasti, 0,125 mg:n muutos kerrallaan vuorokausiannoksessa. Aloittaja on oikeassa, kun hän huomioi nopeat vieroitusoireet. On mahdollista hänen kohdallaan, että ahdistus johtui Rivatrilin jyrkästä laskusta.

    Mielestäni nykyajan psykiatrit eivät tiedä mitä määräävät. Mm. epilepsialääkkeiden kanssa eivät sovi ssri-lääkkeet, sillä ssri-lääkitys vie tehon tässä tapauksessa epilepsialääkkeiltä. Näin ollen psykiatrin ja neurologin käsitys asiasta on aivan eri.

    Mä olen toiminut 20 vuotta lääkärinä, enkä ole koskaan nähnyt klonatsepaamia määrätyn epilepsiaindikaatiolla. Mä ehdotan että sulle myönnetään erityistapauksena psykiatrin ja neurologin tittelit.


   • Yleinen lääke Dystonian hoidossa. On ainut oraalisesti otettavista antikonvulsiivisista lääkkeistä joka auttaa dystonia kivuissa. Mitä sanoo lääkäri tähän?


   • lääkettri332 kirjoitti:

    Mä olen toiminut 20 vuotta lääkärinä, enkä ole koskaan nähnyt klonatsepaamia määrätyn epilepsiaindikaatiolla. Mä ehdotan että sulle myönnetään erityistapauksena psykiatrin ja neurologin tittelit.

    Et varmaan ole ollut paljon neurologian potilaiden kanssa tekemisissä. Lääke on edelleen yleinen tietyntyyppisessä epilepsiassa. Jos ei yksin käytettynä niin liitettynä muuhun lääkitykseen.


   • psyk. sh. kirjoitti:

    Rivatril 2mg on vahvin markkinoilla oleva bentso. 2mg klonatsepaamia vastaa n. 30-40 mg diatsepaamia.

    Ei se vastaavuus ihan noin mene. Diatsepami imeytyy nopeasti ja vaikutus alkaa heti, jolloin vaikutus psyykkeen on voimakas, ja saa aikaan käyttäjässään euforian.

    Rivatril puolestaan ei imeydy kehoon tuota vauhtia, vaan paljon hitaammin. Sen vaikutus alkaa hyvin hitaasti eikä se aiheuta minkäänlaista euforiaa, kuten diapam tekee.

    Siten vastaavuudet ovat vain teoreettisia. Tokihan käyttöaiheetkin noilla lääkkeillä ovat erilaiset.


  • Rivoista tulee hemmetin kipeeksi ja sitä ei koskaan saisi lopettaa seinään jos niin on oltava valvotusa paikassa itselä menee 6 mg vrk
   Xanoria söin n 10vuotta kovat on reflat oli kun lopetettiin....
   Doricumia pidetään jonain mörkönä ei se ole enään samaa tasoa kuin 90 luvulla...
   Metadoni hoidossa olin jonkin aikaan 105 mg paska litku mut lpr :ssa ei ole muita vaihto ehtoja ja siksi potilaat oheiskäyttää mm lyricaa sun muuta.Ennen oli kaikki parmmin suboxonen kanssa oli kaikki ok.Lopetin metkun seinään.....

  • Mä lppetin liian nopsaan ja tunnen olevani tunteideni kanssa tosi hukassa välillä.En aio kuitenkaan aloittaa, vaan yritän vaikka jotain terapiaa.Söin lääkkeitä 20 vuotta ja oon pirteämpi nyt, mutta en missään tapauksessa pärjää näin.

  • "Lääkäri lopetti seinään tuon lääkkeen, ei suostunut uusimaan enää reseptiä. Olin syönyt lääkettä 1 vuoden 1,5-4mg/vrk. Lääkäri sanoi vain että sinun sairauden ahdistusta ei kuulu hoitaa tällä lääkkeellä eli kaksisuuntaista mielialahäiriön ahdistusta. Ja sanoin lääkärille että mites nuo vieroitus oireet, kun kyseessä vahva bentso. Lääkäri sanoi vain että ne on vain kestettävä"

   Haha. Vittu näitä puoskareita. Vaikka AP-viesti on vuodelta 2009 niin bentsovieroitus pitäisi olla kyllä hallussa, jos alalla työskentelee. Tuollainen toiminta ja hoitovirhe voi olla hengenvaarallinen potilaalle. Osanotto saamastasi kohtelusta.

  • Joo mulla sama tilanne. Parissa vuodessa nousi annostus 0,5-1mg/pvä, nyt 10-12mg/pvä (ja olen 55kg/170cm 24v. nainen). Että annostus on suuri, tiedän sen.
   Nyt sitten lääke päätettiin lopettaa. Noin kuukaudessa kuulemma.

   Taidan kuolla.. Mutta eipä sillä enää minulle sinänsä väliä olekaan. Vihaan tätä elämää. Vihaan näitä terveyskeskuksen "omia lääkäreitä" jotka vaihtuu ja jokanen määrää mitä lystää. Ei jaksa enää tätä.

   • Sinulle on odotettavissa rajut vieroitusoireet, voimakkaammat kuin aloittajalla. Ota yhteys mieluiten KYS:n neurologeihin, että saat oikean aikataulun Rivatrilin lopettamiseen.

    Arvauskeskuksiin ei kannata luottaa missään muussa kuin kausi-influenssan hoidossa.


   • Googleta "Ashton Manual" (tai mene suoraan alla olevasta linkistä) ja vie tästä tieto myös lääkärillesi. Hän ei ilmeisesti osaa bentsovieroittamista. Kuukausi lopettamisaikaitauluksi muutaman vuoden käytön jälkeen noilla annosmäärillä ei riitä monelle.

    >>> Bentsodiatsepiinit – Kuinka ne toimivat ja kuinka vieroittaa


   • Ben Jo Diaz kirjoitti:

    Googleta "Ashton Manual" (tai mene suoraan alla olevasta linkistä) ja vie tästä tieto myös lääkärillesi. Hän ei ilmeisesti osaa bentsovieroittamista. Kuukausi lopettamisaikaitauluksi muutaman vuoden käytön jälkeen noilla annosmäärillä ei riitä monelle.

    >>> Bentsodiatsepiinit – Kuinka ne toimivat ja kuinka vieroittaa

    Hyvä manuaali, itellä se on tulostettuna ollut pitkään. Siinä on asiaa, ei sitä epä-asiaa mitä puoskarit harrastaa nyky-suomessa.


   • Mulle määrättiin rivatril 6 mg-10 mg/vrk 2000 alussa huumevierotukseen, söin noita rivoja n.5v. Vaihdettiin 30 mg pamiin jossain vaiheessa, oli vielä sekakäyttöä vauhti ja pamit. Kuus vuotta sit loppu huumeet kokonaan mut pami jäi jä jäi viime joulukuuhun asti, jolloin mulla oli mahdollisuus saada konginitiivista päihdekuntoutusta. Paska olohan on noi vierotusoireet mutta paskin juttu on omat jumiin jääneet ajatukset. Näitten ajatusten muuttaminen ja niiden ymmärtäminen on ehdottoman tärkeää jos aiot pysyä lääkkettömänä. Hae päihdekuntoutukseen Terapiatehtaalle, jos mahdollista. Siellä tiputus tapahtuu. päihdelääkärin ammattitaidolla. Hyvä paikka, ite oon kiertänyt eri mestoja tuloksetta mutta tt on paras. Kyllä sä selviät ja voimia.


  • 12mg eli alasajo tapahtuu 6 vuodessa, muuten voit kyllä mennä kaivamaan itsellesi kuoppaa. Muutenkin taidat olla aika vajakki, kun olet nostanut annoksesi 12mg asti.

  • Kaikki bentsot pitää kieltää lailla- vaarallisia ja aivan turhia nappeja. Terapianurkka on oiva vastine kalliille lääkkeille - henki on sairas ja lääkitään huumeriiipppuvuutta.

   • Niin totta kirjoitat, bentsot vaarallisia jne. Lääkkeet on meidän kunnallisten a-klinikka tahojen keino saada tulosta ja asiakkaat pysymään hoidon piirissä, sairasta totisesti. Ite söin bentsoja 20v a-klinikan avustuksella. Mutta elämä edessä. Selvisin omasta helvetistäni, eli se on mahdollista kaikille kunhan saavat oikeeta apua. Tänään onni ja ilo on asenteista kiinni, näillä mennään.


   • hepatica kirjoitti:

    Niin totta kirjoitat, bentsot vaarallisia jne. Lääkkeet on meidän kunnallisten a-klinikka tahojen keino saada tulosta ja asiakkaat pysymään hoidon piirissä, sairasta totisesti. Ite söin bentsoja 20v a-klinikan avustuksella. Mutta elämä edessä. Selvisin omasta helvetistäni, eli se on mahdollista kaikille kunhan saavat oikeeta apua. Tänään onni ja ilo on asenteista kiinni, näillä mennään.

    Hei Hepatica..Olisi kiva kuulla vieroitusprosessistasi jotakin..


   • Paniikkihäiriöön paras on opamox 15- 30kerralla, päälle joku ssri-lääke. Itse kärsinyt noista p-kohtauk§sista jo viisi vuotta. Käynyt psykiatrilla, ei huolinut enään takaisin.
    Lähete palautettiin arvauskeskukseen. Olisi varaaa niin menisin yksityiselle.


  • Yritin lopettaa Diapamin käytön seinään. Noin 6 päivän kuluttua alkoivat tolkuttomat vieroitusoireet. Ne tuli täysin puun takaa. Oireina kaikki mitä Ashtonin manuaalissa on mainittu.
   Nyt olen yrittässä uudelleen. Pudotin kesällä Diapamin annostukseen 10 mg x 1. Nyt lääkityksenä 5 mg x1, jonka puolitan ensi viikolla.
   Suurta hyötyä olen saanut "tukilääkityksestä": Deprakine 300mg x 3, Lamictal 25 mg x 3
   Seroquel 25mg x 3. Yöksi Atarax 25mg x 1 ja Mirtatsapiini 15mg x 1.
   Ajoittain tunnen oloni miletei normaaliksi vaikka katsonkin maailmaa lievän sumuverhon läpi ja korvat soivat.
   Niin. Käyttöhistoriani on kaikkia bentsoja 15 vuotta ja rapiat...

   • Heippa Justin. Olet oikealla tiellä kun haluat lopettaa bentsot. Mulla tiputettiin loput "viralliset" 15ml pamia 3 viikossa alas, 0,5 joka kolmen päivän välein. Yritin olla lukematta/ennakoimatta vieroitusoireita ja hakeuduin vertaistuen piiriin, itselläni se oli aa-ryhmät. Sulla on aika paljon noita "rinnakkaislääkkeitä" menossa tuossa ohessa ja tunnistin itseni ja oman silloisen uskoni lääkkeisiin. Itsellä oli ketipinor 150ml tukena aluksi mutta kun ei ollut relaksanttipamia tuosta määrästä tuli inhottavat "levottomat jalat" ja pienensin sen 25mg jolla sain nukuttua, enää en syö sitäkään. Asiansa osaava Päihdelääkäri osaa ja tietää taatusti sopivan tiputuksen sulle, luota siihen ja siedä vieroitusoireet mutta niitä ei tarvitse sietää yksin. Tsemppiä ja voimia.


   • hepatica kirjoitti:

    Heippa Justin. Olet oikealla tiellä kun haluat lopettaa bentsot. Mulla tiputettiin loput "viralliset" 15ml pamia 3 viikossa alas, 0,5 joka kolmen päivän välein. Yritin olla lukematta/ennakoimatta vieroitusoireita ja hakeuduin vertaistuen piiriin, itselläni se oli aa-ryhmät. Sulla on aika paljon noita "rinnakkaislääkkeitä" menossa tuossa ohessa ja tunnistin itseni ja oman silloisen uskoni lääkkeisiin. Itsellä oli ketipinor 150ml tukena aluksi mutta kun ei ollut relaksanttipamia tuosta määrästä tuli inhottavat "levottomat jalat" ja pienensin sen 25mg jolla sain nukuttua, enää en syö sitäkään. Asiansa osaava Päihdelääkäri osaa ja tietää taatusti sopivan tiputuksen sulle, luota siihen ja siedä vieroitusoireet mutta niitä ei tarvitse sietää yksin. Tsemppiä ja voimia.

    Päivä kerrallaan minäkin elän. Tukilääkkeet ovat kiistatta olleet hyodyksi ennen kaikkea Deprakine ja Lamictal päivällä. Atarax takaa hyvän yöunen, mikä on tärkeätä myös vieroituksen kannalta.
    Oletan saavani bentsovieroitukseni loppuun joskus muutaman viikon sisällä. Tämän jälkeen alan hissukseen vähennellä "tukilääkitystä" ja oletan, että ennen vuodenvaihdetta olen lääkkeetön. Se on lyhyt aika ajatellen lähes 20 vuoden käyttöäni..


   • Justin Time kirjoitti:

    Päivä kerrallaan minäkin elän. Tukilääkkeet ovat kiistatta olleet hyodyksi ennen kaikkea Deprakine ja Lamictal päivällä. Atarax takaa hyvän yöunen, mikä on tärkeätä myös vieroituksen kannalta.
    Oletan saavani bentsovieroitukseni loppuun joskus muutaman viikon sisällä. Tämän jälkeen alan hissukseen vähennellä "tukilääkitystä" ja oletan, että ennen vuodenvaihdetta olen lääkkeetön. Se on lyhyt aika ajatellen lähes 20 vuoden käyttöäni..

    No niin lopetin Lamictalin ja Serokeelin ja vähensin Deprakiinia yhteen tablettin päivässä. Diapamia menee 3 mg x1.


   • Justin Time kirjoitti:

    No niin lopetin Lamictalin ja Serokeelin ja vähensin Deprakiinia yhteen tablettin päivässä. Diapamia menee 3 mg x1.

    Hieno saavutus!
    Seuraa Deprakinen takia P-Na -pitoisuutta. Vaikka vaikuttava aine on natriumvalproaatti, se aiheuttaa hyponatremiaa. Kotikonsti hyponatremian oireisiin on suolan lisääminen tai suolatablettien käyttö. Tosin on kiven alla löytää suolatabletteja, minkä sanon kokemuksestani.

    Varaudu lopettamiesi valmisteiden vieroitusoireisiin. Kokeneiden faktoja löydät googlaamalla.


   • hypo-Na kirjoitti:

    Hieno saavutus!
    Seuraa Deprakinen takia P-Na -pitoisuutta. Vaikka vaikuttava aine on natriumvalproaatti, se aiheuttaa hyponatremiaa. Kotikonsti hyponatremian oireisiin on suolan lisääminen tai suolatablettien käyttö. Tosin on kiven alla löytää suolatabletteja, minkä sanon kokemuksestani.

    Varaudu lopettamiesi valmisteiden vieroitusoireisiin. Kokeneiden faktoja löydät googlaamalla.

    Homma jatkuu. Nyt Diapam 2 mg x 1 ja Deprakine lopetettu...Aika helposti on vieroitus sujunut tähänmennessä ja varmaankin sujuu edelleen..


   • Justin Time kirjoitti:

    Homma jatkuu. Nyt Diapam 2 mg x 1 ja Deprakine lopetettu...Aika helposti on vieroitus sujunut tähänmennessä ja varmaankin sujuu edelleen..

    Hienoa Justin olet antanut itselles mahdollisuuden toipua ja ihailen sun omaa halua vieroittautua. Omalla kohdalla meni niin, että mut huijattiin tuohon hommaan, kun en enään ite ymmärtänyt tilaani mutta tänään omen iloinen tuosta "kusetuksesta". Sain mahdollisuuden alkaa elämään ja sitä teen päivän kerrallaan. En kuitenkaan kannusta sua tutkimaan kovasti lukemaan noita vieroitusoire kokemuksia, koska olet kovilla tiputuksista ja altis panikoimaan tai ainakin ite olin. Ja kaikki kauheet ja mielummin kaikkein kauhein olis tullut kohdalleni jos olisin lukenut noita vieroutusoire kommentteja. Parempi olla ennakoimatta muutoin kun hyväksyä että jotain oloja tulee mutta ne menee ohi, tunteita tulee ja menee ja ajatukset on vain ajatuksia. Kyllä sä pärjäät ja kaikki järjestyy. Tsemppiä ja voimahalaus.


   • hepatica kirjoitti:

    Hienoa Justin olet antanut itselles mahdollisuuden toipua ja ihailen sun omaa halua vieroittautua. Omalla kohdalla meni niin, että mut huijattiin tuohon hommaan, kun en enään ite ymmärtänyt tilaani mutta tänään omen iloinen tuosta "kusetuksesta". Sain mahdollisuuden alkaa elämään ja sitä teen päivän kerrallaan. En kuitenkaan kannusta sua tutkimaan kovasti lukemaan noita vieroitusoire kokemuksia, koska olet kovilla tiputuksista ja altis panikoimaan tai ainakin ite olin. Ja kaikki kauheet ja mielummin kaikkein kauhein olis tullut kohdalleni jos olisin lukenut noita vieroutusoire kommentteja. Parempi olla ennakoimatta muutoin kun hyväksyä että jotain oloja tulee mutta ne menee ohi, tunteita tulee ja menee ja ajatukset on vain ajatuksia. Kyllä sä pärjäät ja kaikki järjestyy. Tsemppiä ja voimahalaus.

    Loppuluisu menossa. Vähensin lääkityksen Diapam 1 mg x 1 ja menkööt tällä noin 2 viikkoa. Yllättävän ongelmattomasti on homma sujunut. Niitä paniikkioireita, joiden pelossa lääkkeitä olen käyttänyt, ei ole ilmennyt lainkaan. Kaikkea olen puuhastellut ja miltei unohtanut, että olen vieroitusohjelmassa..


  • Vuodesta 1999 klonatsepaamia käyttäneenä sain tänä vuonna ensimmäisen "bentsokrampin". Olin ollut usean päivän ilman lääkettä ja kuin salama kirkkaalta taivaalta iski tiettävästi elämäni ensimmäinen GM-kohtaus. Ambulanssilla tarkkailuun tunneiksi ja myöhemmin vielä osastolle. Tilannetta hoidettiin diatsepaamimikstuuralla. Nyt en suostu vähentämään lääkitystä ilman asiantuntijavalvontaa.

   • Olitko aikeissa vieroittautua klonatsepaamista...? Klonatsepaami pitäisi vaihtaa pitkävaikutteisempaan bentsoon esim. Diatsepaamiin ja toteuttaa sillä hidas alasajo esim kolmessa kuukaudessa.
    Käytin minäkin Xanoria ja jossain välissä myös klonatsepaamiakin. Kaikki muutettiin Diapamiksia, jolla sitten olen vieroittatunut.


  • Klonatsepaami on itse asiassa pitkävaikutteisempi kun, esim xanor ja monet muut bentsot. Itse siirryin xanorista rivtriliin juurikin sen takia, olin silloin osastolla.

   Ennen meni 3-4kpl 2mg, eli 6-8mg/vrk xanoreita. nykyään pystyn olemaan 1 0,5 1mg annoksella eli 2,5mg/vrk. ja sillä olisi tarkoitus mennä ja pärjätä. Olen käyttänyt paniikkihäiriöön ja ahdistukseen viimeiset 5v päivittäin bentsoja.

   Sattu kerran viime talvena, että olin 3vrk ottamatta rivatriliä, kun ne olivat loppu. ei mitään ihmeempiä viekkareita. Ennenkö sitten kaupassa olin saanut kouristuksen, kussut housuihini ja lanssilla hoitoon. näistä tapahtumista en muista mitään. Ensimmäiset muistikuvat oon ensiavussa. Lääkäri sanoi heti että johtutui tuo kramppi, siitä että en ollut ottanut rivatrillia. anto sitten paperi pussiin sen verran niitä, että pärjään. Ennekö apteekki aukee.

   Eli tästä voi päätellä että kyllä bensoihin kiinni jää. Toisaalta mielummin oon ilman ahdistusta ja paniikkikohtauksia, kun ilman bentsoja. Että eipä kannata seinään lopettaa.

  • Minulla on sellainen ongelma että olen joutunut ambulanssilla sairaalaan 3kertaa lyhyen ajan sisällä. Olen oksentanut itseni tyhjiin joka kerta ja paineet on ollu hyvin alhaiset eli päin seiniä.
   Sairaalan lääkäri on joka kerta meinannut ettei hänen mielestään ole syytä tutkimuksiin, vaikka olen ollut erittäin heikossa kunnossa aina.

   Nyt tuli mieleeni yksi vaihtoehto että voisko se olla Rivatril lääkkeen syönti kun olen sitä niellyt toistakymmentä vuotta muiden seassa n. reilut 2mg vuorokaudessa.
   Olen ajatellut että mulla on jokin suolistotulehdus eli suolet p...kana.

   Kysyn kokemuksianne, voiko Rivatrilin lopettaa tulematta hulluksi näinkin pitkän syönnin jälkeen?

   Lääkkeen ohjeessa olevat sivuvaikutukset ovat kyllä paljon samanlaisia kuin minulla on.

   Voihan nämä oireet toki olla muutakin kuin tätä mm. väsymys, heikko olo, pahoinvointi jne...

   • "Voiko Rivatrilin lopettaa tulematta hulluksi näinkin pitkän syönnin jälkeen?"
    Jo ensimmäisen pudotuksen alkupäivinä (vuorokausiannoksessa 0,125 mg kerran viikossa) minulla oli valtava pyörrytys. Kun viikkoja kertyi alemmalla annoksella, myös olo parani. Rivatrilin pudotuksen oireisiin kuuluu pyörrytys ja sekava olo. Jos vuorokausiannoksesi on nyt 2 mg/vrk, projekti kestäisi 16 viikkoa ohjeellani.

    Oman pudotusprojektini osaava neurologi (KYS) korosti tuota 0,125 mg:n vauhtia, ei enempää kerralla. Pitkään käytettynä bentsot aiheuttavat riippuvuutta, toisilla kehittyy myös resistenssi.


   • hidas pudotus kirjoitti:

    "Voiko Rivatrilin lopettaa tulematta hulluksi näinkin pitkän syönnin jälkeen?"
    Jo ensimmäisen pudotuksen alkupäivinä (vuorokausiannoksessa 0,125 mg kerran viikossa) minulla oli valtava pyörrytys. Kun viikkoja kertyi alemmalla annoksella, myös olo parani. Rivatrilin pudotuksen oireisiin kuuluu pyörrytys ja sekava olo. Jos vuorokausiannoksesi on nyt 2 mg/vrk, projekti kestäisi 16 viikkoa ohjeellani.

    Oman pudotusprojektini osaava neurologi (KYS) korosti tuota 0,125 mg:n vauhtia, ei enempää kerralla. Pitkään käytettynä bentsot aiheuttavat riippuvuutta, toisilla kehittyy myös resistenssi.

    Itsellä kesästä ensin ylirasitukseen ja unettomuuteen xanor 0,5-1.25mg annoksilla ja marraskuun alussa vaihto suoraan Rivatriliin illalla 0,5, aamulla 0,5 ja päivällä 0,25. Tuo toi sellaisen vähän "pöhnäisen" olon ja vähän toista viikkoa olen nyt ottanut illalla 0,5, aamulla n 0,3 ja päivällä n 0,125. Rivatrilhan on sen verran pitkävaikutteinen, että nyt muutaman päivän ollut ensin palelua, sykkeet välillä todella korkeat, huimausta, lisälyöntejä, vähän kuin olisi humalassa ja välillä huonovointisuutta, sekä lihasheikkoutta, etenkin jaloissa. Jos tuollainen pyörrytys yms oireet kuuluu vieroitusoireisiin, niin kauanko ne on yleensä kestänyt, kun olette tiputtaneet annostusta? Vaikka määrät on ollut pieniä ja käyttö aika lyhytaikaista, niin ehkä on ollut liian suuri tiputus kerralla? Imovanea menee kanssa vielä n 3/4 tablettia 7,5mg iltaisin. Pudotus nyt ollut siis kerralla n 0,3mg. Näyttää olevan tujua ainetta. Tuntuu myös, että paniikkikohtauksien tyyppisiä välillä, vaikkei henkisesti tunnu siltä, niin syke pomppaa, jos vähänkin jännittää aika pilviin. Muutenkin tuntuu, ettei henkisesti tarvitse ainetta, mutta kropassa noi oireet, jotka jokseenkin häiritseviä.


   • Rivastaeroon kirjoitti:

    Itsellä kesästä ensin ylirasitukseen ja unettomuuteen xanor 0,5-1.25mg annoksilla ja marraskuun alussa vaihto suoraan Rivatriliin illalla 0,5, aamulla 0,5 ja päivällä 0,25. Tuo toi sellaisen vähän "pöhnäisen" olon ja vähän toista viikkoa olen nyt ottanut illalla 0,5, aamulla n 0,3 ja päivällä n 0,125. Rivatrilhan on sen verran pitkävaikutteinen, että nyt muutaman päivän ollut ensin palelua, sykkeet välillä todella korkeat, huimausta, lisälyöntejä, vähän kuin olisi humalassa ja välillä huonovointisuutta, sekä lihasheikkoutta, etenkin jaloissa. Jos tuollainen pyörrytys yms oireet kuuluu vieroitusoireisiin, niin kauanko ne on yleensä kestänyt, kun olette tiputtaneet annostusta? Vaikka määrät on ollut pieniä ja käyttö aika lyhytaikaista, niin ehkä on ollut liian suuri tiputus kerralla? Imovanea menee kanssa vielä n 3/4 tablettia 7,5mg iltaisin. Pudotus nyt ollut siis kerralla n 0,3mg. Näyttää olevan tujua ainetta. Tuntuu myös, että paniikkikohtauksien tyyppisiä välillä, vaikkei henkisesti tunnu siltä, niin syke pomppaa, jos vähänkin jännittää aika pilviin. Muutenkin tuntuu, ettei henkisesti tarvitse ainetta, mutta kropassa noi oireet, jotka jokseenkin häiritseviä.

    Jos aloitit Rivatrilin vasta marraskuussa, saattoi olla aloitusoireita. Monet lääkkeet aiheuttavat mm. huimausta.
    "Jos tuollainen pyörrytys ym. oireet kuuluu vieroitusoireisiin, niin kuinka kauan ne on yleensä kestäneet, kun olette tiputtaneet annostusta?"
    Jos käytät Rivatrilista 0,5 mg:n tabletteja, voit lopettaa samassa aikataulussa kuin olet käyttänyt tähän asti "peilikuvamaisesti". Alle kaksi kuukautta on niin lyhyt aika, että saattaa tosiaan olla meneillään vielä "tottumisoireet". Aikanaan käytin yli 20 vuotta putkeen, lopetus kesti kolme vuotta.

    Imovane sopii kuuriluonteiseen käyttöön, joten sen voi lopettaa vaikka kerralla yhtenä ja samana iltana. Se ei tehoa jatkuvassa käytössä ajan myötä, minkä neurologi sanoi tutulleni.


   • aikataulusta kirjoitti:

    Jos aloitit Rivatrilin vasta marraskuussa, saattoi olla aloitusoireita. Monet lääkkeet aiheuttavat mm. huimausta.
    "Jos tuollainen pyörrytys ym. oireet kuuluu vieroitusoireisiin, niin kuinka kauan ne on yleensä kestäneet, kun olette tiputtaneet annostusta?"
    Jos käytät Rivatrilista 0,5 mg:n tabletteja, voit lopettaa samassa aikataulussa kuin olet käyttänyt tähän asti "peilikuvamaisesti". Alle kaksi kuukautta on niin lyhyt aika, että saattaa tosiaan olla meneillään vielä "tottumisoireet". Aikanaan käytin yli 20 vuotta putkeen, lopetus kesti kolme vuotta.

    Imovane sopii kuuriluonteiseen käyttöön, joten sen voi lopettaa vaikka kerralla yhtenä ja samana iltana. Se ei tehoa jatkuvassa käytössä ajan myötä, minkä neurologi sanoi tutulleni.

    Tietääkseni bentsodiatsepiinit eivät aiheuta mitään aloitus oireita. SSRI-lääkkeet niitä aiheuttaa. Epäilen että oireet ovat mahdollisesti vielä xanorin lopetuksesta tai jostain muusta. Itse olen käyttänyt montaa eri bentsoa eikä ikinä ole ollut mitään aloitus oireita.

    Tenox
    Halcion
    Diapam
    Xanor
    Xanor debot
    Dormicum
    Opamox
    Rivatril

    Eli näitä kaikkia olen syönyt. Säännöllisesti Halcion, Xanor ja Rivatril

    Mistään näistä ei ole tullut mitään aloitusoireita.

    "Aikanaan käytin yli 20 vuotta putkeen, lopetus kesti kolme vuotta."

    Miksi yleensä lopetit, jos noin kauan olit niitä syönyt? ja jos lopettaminen kesti niin kauan. Eikö enään tehonnut?


   • aikataulusta kirjoitti:

    Jos aloitit Rivatrilin vasta marraskuussa, saattoi olla aloitusoireita. Monet lääkkeet aiheuttavat mm. huimausta.
    "Jos tuollainen pyörrytys ym. oireet kuuluu vieroitusoireisiin, niin kuinka kauan ne on yleensä kestäneet, kun olette tiputtaneet annostusta?"
    Jos käytät Rivatrilista 0,5 mg:n tabletteja, voit lopettaa samassa aikataulussa kuin olet käyttänyt tähän asti "peilikuvamaisesti". Alle kaksi kuukautta on niin lyhyt aika, että saattaa tosiaan olla meneillään vielä "tottumisoireet". Aikanaan käytin yli 20 vuotta putkeen, lopetus kesti kolme vuotta.

    Imovane sopii kuuriluonteiseen käyttöön, joten sen voi lopettaa vaikka kerralla yhtenä ja samana iltana. Se ei tehoa jatkuvassa käytössä ajan myötä, minkä neurologi sanoi tutulleni.

    Kiitos vastauksesta. Pohjilla on kuitenkin tuo xanor ennen Rivatrilia, että se saattaa vaikeuttaa lopettamista. Vaikka onkin erilainen bentso, niin bentso kuitenkin. Määrät on olleet aika pieniä ja käyttöajat suht lyhyitä, mutta tunnun olevan todella herkkä joka lääkkeelle, vaikka aika iso kaveri olenkin. Johtuu ehkä siitä, kun en ole juuri mitään lääkkeitä käyttänyt ennen. Rivatrilista tuli aluksi vähän erilaisia tottumisoireita ja on ollut marraskuun alusta käytössä, eli nyt n 2kk. Täytyy varmaan lopetella hyvin hitaasti ja pitää välillä vaikka viikon-kaksi annos samassa, ennenkuin jatkaa vähennystä? Imovanen vähensin välillä jo puoleen, mutta lisäsin sitä vähän, kun ongelmana on juuri myös yölliset heräilyt ja tuntuu, että Rivatrilin vähennyksen myötä nukkuminen on vähän heikentynyt. Imovanea yleensä syödään tosiaan lyhyempi kuuri, mutta itsellä on mennyt jo varmaan 3-4 kuukautta 1/2-1tbl. Noihan aiheuttaa molemmat päiväväsymistä, niin kokeilen vähän lopetella ja kun tuntuu, ettei enää niin tarvetta. Lähinnä kroppa käy ylikierroksilla, ei niinkään "henkisiä" ongelmia, vähennyksen myötä kyllä välillä tuntuu, kuin joku paniikkikohtaus päällä, vaikkei mitään muita oireita, kuin korkea syke.
    Kyllä noi bentsot on parempia joihinkin tilanteisiin ja joillekin ihmisille sopii kuitenkin paremmin, kuin SSRI:t, joita lääkärit tyrkyttää joka potilaalle, vaikka ei edes tiedä taustoja. Niistä voi mennä vielä heikompaan kuntoon, jos ei ole sellaisia oireita, mihin ne on tarkoitettu. Kannattaa olla vähän skeptinen, mitä noi lääkärit tyrkyttää, aika arvauksella tuntuu välillä menevän, kun on kuunnellut joidenkin tarinoita.


  • Kiitos tiedoistasi!

   Kun uskaltais niin vois kokeilla ainakin vähentämistä.
   Ajattelin että jos sais jonkun vähemmän voimakkaan lääkkeen tilalle tueksi niin sitten ehkä.

   Mutta ehkä vielä reipastun ja pudotan sitä minimiin kunhan pääsen lääkärille.

   Ainakin mua väsyttää niin rutosti kun on vielä muitakin lääkkeitä rinnalla.

   Että semmosta.

   • Mulla tuo 2,5mg/vrk tuntuu olevan. Minimi annos. Eikä juuri väsytä. Joskus meni se 6mg/vrk, silloin oli tokkurassa. Nykyinen annos on ollut jo lähes 2 vuotta. Eikä ole ahdistusta eikä paniikki kohtauksia ollut. Joten näillä mennään.


  • Käytin Rivatrilia vuodesta 2013, tarkkaa kuukautta en muista. Annostus oli 1-2tbl/vrk, vahvuus 2mg. On vaikea sanoa mistä mikäkin johtuu. Yleensähän bentsodiatsepiinit aloitetaan helpottamaan ahdistusta, paniikkioireisiin tai vastaavaan. Ongelmana on, etteivät ne paranna alkuperäistä ongelmaa, vain vaimentavat sitä. Lopulta, tietenkin ihmisestä riippuen, niistä muodostuu helposti pakopaikka. Ei niinkään päihdetarkoituksessa, vaan hetken ulospääsynä tilanteesta, johon ei tunnu olevan ratkaisua.

   Toki kaikille ei niin käy, moni pystyy käyttämään bentsodiatsepiinejä lyhytaikaisesti, löytämään ratkaisut, lopettamaan. Välttämään toleranssin kasvun. Minä en kuulunut heihin. Lopulta toleranssi kasvoi, lääkettä tarvitsi yhä suuremman määrän. Päivän jälkeen pääsi siihen valheelliseen tiedottomuuden tilaan ottamalla lääkkeet. Lopulta saattoi mennä 8-10mg, päivittäin. Pitkän aikaa.

   Sitten tein saman kuin ketjun aloittaja, lopetin seinään. En tiedä mitkä oireet nyt johtuvat mistäkin...ovatko ne alkuperäiset ongelmat potenssiin 100 vai vieroitusoireita. Fyysisiä oireita ei niinkään ole ollut lainkaan, psyykkiset oireet lähes lamauttavia. Mutta kuten sanoin, en tiedä mikä on mitäkin. Nyt on kulunut 1,5 kuukautta. Tarkemmin erittelemättä voin todeta, että varmastin maksan kalliin hinnan siitä heikkoudestani mihin sorruin. Kenenkään ei tarvitse tuomita, koska kukaan ei pystyisi tekemään sitä enemmän kuin minä itse. Eikä kukaan voisi luoda pahempaa helvettiä, kuin se mikä nyt on ympärilläni. Siitä huolimatta olen päättänyt, etten koskaan palaa siihen missä olin. Jos ajan kuluessa tilanne ei helpotu, ratkaisen asian toisella tavalla, bentsodiatsepiinien viitoittama tie on kuljettu loppuun. Eikä se tie ratkaissut mitään.

  • "Kaikki bentsot pitää kieltää lailla- vaarallisia ja aivan turhia nappeja. Terapianurkka on oiva vastine kalliille lääkkeille - henki on sairas ja lääkitään huumeriiipppuvuutta."

   Oikein käytettynä bentsot ovat todella turvallisia varsinkin moniin muihin psyykenlääkkeisiin ja keskushermostoon vaikuttaviin lääkkeisiin verrattuna, ja lisäksi toisinaan erittäin tarpeellisia. Esimerkiksi vaikea unettomuus, eristäytymiseen johtava voimakas ahdistuneisuus sekä itsemurha-aikeet ja psykoosit ovat tiloja, joissa bentsot voivat olla välttämättömiä.

   Terapian tärkeydestä olet oikeassa. Lääkkeet eivät saisi olla ensisijainen hoitomuoto, eikä terapiaa voi korvata millään lääkkeillä. Valitettavasti sitä tai pienimuotoisempaakaan keskusteluapua on nykyään vaikea saada rahapulan vuoksi - lääkkeet tulevat ainakin lyhyellä tähtäimellä halvemmaksi yhteiskunnalle, ja kaikenlaista psyykenlääkettä tungetaan liian helposti lieviinkiin ongelmiin.

   Pointtini on, että bentsoja ihan oikeasti tarvitaan joskus, mutta ongelmana on, ettei riittävä seurannan ja lääkkettömien hoitojen järjestämiseen ole tarpeeksi resursseja.

   • Niin. Ei minulla ainakaan pelkkä SSRI-lääke poista paniikki häiriötä ja muuta ahdistusta. Mutta mahdollisimman pieni annos bentsoa auttaa hyvin.

    Ennemmin lopetan tuon SSRI-lääkkeen käytön, kun rivatrilin.


   • Niin. Ei minulla ainakaan pelkkä SSRI-lääke poista paniikki häiriötä ja muuta ahdistusta. Mutta mahdollisimman pieni annos bentsoa auttaa hyvin.

    Ennemmin lopetan tuon SSRI-lääkkeen käytön, kun rivatrilin.


   • ateisti81 kirjoitti:

    Niin. Ei minulla ainakaan pelkkä SSRI-lääke poista paniikki häiriötä ja muuta ahdistusta. Mutta mahdollisimman pieni annos bentsoa auttaa hyvin.

    Ennemmin lopetan tuon SSRI-lääkkeen käytön, kun rivatrilin.

    Tulli sitten näköjään kahteen kertaan


  • jos sulla esim 6 mg rivaa ja haluut eroon vaihda diapameihin ja aloita 60 mg päivä josta noin . 5 mg viiden päivän välein alaspäin.kyllä se siitä jos vain oikeati itse haluaa!!!

  • Välipäiviä ja väliviikkoja niihin bentsojen syöntiin

  • Tuttu juttu. Mitkään muut psyykenlääkkeet ei kelpaa, mutta bentsoja ruikutetaan alvariinsa. Aina löytyy joku syy, että tarvii lisää. Reseptit ja lääkepurkit häviää tai varastetaan. Aina on joku kriisi meneillään. Laita tänne yksi kirjallisuusviite, jossa bentsovieroitus on johtanut psykoosiin niin lähetän sulle vuoden rivatriiliit.

  • fobba tulee oletteko valmiit nytten kaikkki trollit piiloo! ;)

   höpö höpö ei minulla ainakaan tullut mitään vaikka lopetin seinään en tulllut hulluksi enkä kuollut en edes joutunut psykoosiin...

   eli vedin viinaa, huumeita ja lääkkeittä 2,5 vuotta joka päivä ja viimesen puol vuotta oli trivat söin trivoja joka päivä kaiken muun ohella ja lopetin kaikki seinään oli kyl 1,5 viikon helvetti ja kovat viekkarit muta sitten helpotti en 1,5 viikko nukkunut ja joka päivä särki päätä 2,5 vuotta vedin joka päivä illalla unilääkkeitä että sain nukuttua ja päivät alotin alkolla, trivoilla ja amfetamiinilla joskus tuli subua otettua ja budiikin poltettua välillä tuli päälle viel essoja syötyy...

   nytten olen ollut 7 viikko raittiina ja putisina...

   • Lopetit seinään, joten tuli rajut vieroitusoireet ym. mainitsemasi. Siksi sekä alan asiantuntijat että kokeneet Rivatrilin lopettaneet kertovat sekä oireista että saamistaan ohjeista ylempänä. Raju pyörrytys oli minulla ensimmäisten viikkojen aikana, mutta olo tasaantui ja parani vähitellen.


  • Mitä olette tehneet kun olette saaneet vieroitusoireita kuten hikoilu, krampit ja huimaus? Maanneet sängyssä, menneet suihkuun, potkineet seiniä vai mitä? Itse yritän vähentää parhaillaan rivatrilliä pienin askelin ja kaipaan neuvoja vieroitusoireiden kanssa olemiseen.

  • Hain vieroitushoitoon kun alkoi muistin kanssa olla ongelmia. Sain lähetteen, kun ei väärinkäytöstä tai muuta päihdehistoriaa. Homma hoidettiin ihan asiallisesti, joskin loppuvaiheessa hitaasti, maaliin. Narkkarina ei kohdeltu ja vieroitus tehtiin avo-osastolla aika pitkälti mun ehdoilla.
   Yli 20 vuotta 2mgx8/vrk rivoja takana ja 3kk meni vierotuksessa. Ei se nyt herkkua ollut, muttei nyt sellaista helvettiä kuin kotioloissa vähentäminen. Nyt 2 vuotta "kuivilla" ja ahdistusoireet historiaa. Tämä tietty yksilöllistä.
   Ei pidä myöskään syyllistää itseään jos bentsoja joutuu käyttämään. Nykytrendi vain on niitä vastaan lekureiden ohjeistuksissa. Jos toimivat ja parantavat oloa ilman, että toleranssi nousee mielettömäksi, niin miksi vierottautua?

  • Psykisyrillisella lääkärillä käyty ja sano että noi sun rivat aiheuttaa ahdistusta ja paniikkihäiriöitä, ja annos on jopa niin iso kuin 0,5 kaksi kertaa päivässä ja hän meinaa lopettaa sen. Niin ja sano syö vaa citalopramia 30mg päivässä , joo se kyllä kuuluuki mulle rivojen lisäksi , mut se tarjos ketipinoreita 25mg 3päivässä. Sanoin kyllä kiitos mut ei kiitos et joskus 1kappale riittänyt illalla että on saanu unta.

  • ÄLKÄÄ KOKEILIKO RIVATRILIN VIEKKAREIHIN MUITA BENTSOJA JNE.JOS ANNOS ON KORKEA, RINNALLA TOINEN BENTSO LASKEMINEN OKEI! en yleensä kirjoita keskustelu sivuille, mutta haluan VAROITTAA JOKAISTA JOKA EI TIEDÄ KUIN PAHAT VIEKKARIT VOI TULLA! Ei pidä luulla itsestään liikoja niiku minä HUKATTUA rivatril purkkini, ennenku tuomitsette sen voiko lääkkeet hukata, lukekaa tämä teksti. Tässä aikanaan aloitetussa keskustelussa huomasin kommentin tyyliä"reseptit ja purkit häviää" no, luin tätä alunperin juuri jotta tiedän johtuuko minun oireeni siitä että minun lääkkeet KATOSI ja nyt kun tiedän missä ovat en saa kuin tänään ne takaisin, joten purkki HÄVISI ja kyseessä on lääkitys rivatril 0,5mg annos on maximi 6kpl päivässä. Olin ottanut kuten aina 3-6 tablettia päivitättäin,4pv sitten huomasin et ovat hukassa.vaikka nyt on vaikea kirjoitella tätä kun oireet päällä, silti, eli purkki oli jäänyt ystäväni luo toiseen kaupunkiin. Eilisestä tähän aamuun oon luullut että muu lääkitys tekee yhtäkkiä sivuoireita,tuskin sivuoireet alkaa vuosien käytön jälkeen, mietin asiaa ja kyllä, rivatrilin rajuimmat oireet alkaa päiviä sen käytön loppumisen jälkeen. Ilmeisesti. Vuosien käytön jälkeen en ole ikinä pitänyt yli vuorokautta ilman rivatrilia, no kokeilin jopa muita bentsojani joita en käytä lähes ikinä xanor ja insomin, otin tänään xanoria 0,5mg ei tee oireille mitää hyödyllistä, ja lyricaa käytän kipuun,se ei vie pois pahaa oloa,eikä todellakaan tramadol kipuun,auta vointiin, eikä uskalla edes ottaa medikinetiä. Minulla on siis käytössä ehkä kerran pari kk ollut tarve ottaa xanor, ja välillä unettomuuteen kerran pari viikkoon insomin, ja syön lyricaa ja tramadolia kipuun kumpaakin päivittäin, no tramadolia ei aina mee joka pv. Kroonisia kipuja, sitten on aikuisten annoksilla medikinet respalla päivittäin, ja on sit rivatril erittäin hankalaan paniikkihäiriöön päivittäin 3-6 kertaa pv. Kuitenkin, kyllä ne kadota voi kuten sanoin, mie sanoin lääkärilleni torstaina eli pari pv sen jälkeen et ovat hukassa, mutta hänen tarjous siitä että tekee uuden respan et voin hakee niitä jäi miulla käyttämäti sanoin etten tartte kun uskon et jaksan siihe ku saan ne, olipa tyhmä teko! Lääkäri sanoi että vaikka sillä hetkellä ei ollut viekkareita ne voi iskeä 3-7päivän kuluttua äkki lopetuksesta joten hän sitten suositteli et käyn lisää jne.en minä jääräpää uskonut et oireet on kamalat. No tyhmyyteni törmäsin ja luulin eilen otettua aamulla medikinetiä että oireet illalla johtui siitä medikinetistä,tänään olo pahentunut yht äkkiä kamalaksi, ystäväni on tuomassa lääkkeitä minulle takas toisesta kaupunkista makaan ja katselen kelloa tunti vielä about, pyörryttää, sydän lyö ihan hulluna, oksettaa,ruokahalua ei ole, kylmä, vapisen, pelottaa, äänet ahistaa(puhun siis ihan näitä oikeita kodin ääniä tv, puhe, musiikki) ,kaikki ajatukset pelottaa,vointi pelottaa, rukoilen henkeni puolesta jo(kyl me uskovaisetkin seurakunnan työlaiset saatamme tarvita lääkityksiä) , rukoilen että henki säilyy, silmät kiinni näem kuin valve painajaisia jotka aiheuttaa paniikkeja, näen muuten välillä kaiken sumuna sekä kahtena yhtäkkiä, pyörtyä meinaan jos liikun, nukuttaa ei meinaa pysyä hereillä mutta en uskalla nukkua, vatsaa sattuu, vatsa sekas, kouristuksia tulee ja kuin "tic" päällä kun laskee kropan rennoksi, eli nykii kroppa rajusti, kouristuksia iskee, välillä kun toinen oire hellittää toinen ottaa vallan, eli äsken oksetti(ei tuu mitää ulos) , sit sydän yli kierroksilla sit kouristuksia rajusti, sit taas toinen oire jne.ne kiertää kehää ja rukoilen etten delaa, luulen et jollei rivatril ehdi ajoissa, se on kohta ambulanssi soitettava jonka teen jos pahenee, koska pelkään henkeni puolesta. Kunnes kaveri tulee mie ryömin sit ovelle jotenkin kun oon täs yksin, ja meen lepää samate hän laittaa tropin miun suuhun ja vahtii että se alkaa auttaa kans tai hän vie miut sairaalaan jos ei auta / ala toimia nopeasti.eli tätä mokaa älkää tehkö ikinä. Älkää kuvitelko että oireita ei tule vaikka seuraavat pari kolme pv vointi vielä olisi fine. Tässä kolme tuntia sitten minun oireet muuttunut joka tunti eikä ole helpotusta muu kuin tieto että rivatrilia saan tänään. Että näin.kerron sit tänne auttoiko lääke.

   • Juu ei ole bentsoviekkareita aliarvioiminen. Pahempia kuin heroniinin. Erityisesti kun käyttöä takana pidemmän aikaa isoina annoksina.

    Bentsoista pääsee eroon vain vähentämällä ne. Seinään lopettamalla voi kuolla tai pimahtaa.


  • Mikähän tarkoitus psykiatrillani oli, kun halusi että vieroittaudun opamoxeista ja otan rivatrilin tilalle? Kun lukee näitä, niin opamox on pienempi paha.

   • Rivatrilissa on pidempi vaikutusaika. Voimakkaampaa tavaraa Opamoxiin verrattuna tosin.


  • Aloitin Rivojen käytön 4/97 paniikihäiriön hoitoon, tosin ensin naapurin avustuksella. Mutta MTT hoiti jatkon ilahduttavasti kirjoittamalla reseptejä aina vain suuremmille päiväannoksille, eräässä vaiheessa 4*2mg/päivä ja Imo 7.5mg päälle. Eräs lekuri sanoi kahden vuoden jälkeen että näitähän käytät sitten lopun ikääsi, niiden nappaaminen tulee olemaan elämäsi päätarkoitus; otin sen zoukkina. (En pitänyt sitä zoukkina enää v. -05.) Eka vieroitus tapahtui melko hyvin v. -00 keväällä, olin kuivilla puoli vuotta, mutta jokin tapahtuma (mitätön tekosyy) sai aloittamaan uudelleen. V -04 keväällä lopetin seinään, kaksi viikkoa meni unettomuudessa (se on pahinta, menet vapisevana sänkyyn, väsyneenä, melkein itkevänä), ihmispelossa, erakkona hirveiden ajatusten kanssa, "hyönteisten vilahteluineen", tukkaa lähti, oli huimausta jne. Käyttöpakko palasi. Söin 3*2mg, tilanteen vaatiessa (?) tuplaten päivässä. Aloitin tämän vuoden alussa irtautumisen, tiputin ensin tammikuussa 2mg:hen, siitä helmikuussa 1.5:een, nyt ottanut iltaisin 1mg:n, puolikkaan tabun siis. On tullut kaikenlaisia kehon valereaktioita, tai mistä minä tiedän ovatko esim. lihassäryt holtittomasta kehon piinaamisesta johtuvia, esim. punttienkolistelu ja puuduttavan aineen yhteiskäyttö ei ole kovin älykästä, Rivat vievät pahimmat kivun tuntemukset. Huhtikuussa tiputan annoksen 0.5:een, sitten 0.25:een; tiedän tuon viimeisen vaiheen olevan pahin. Mutta pahinta on kohdata oma minä ja (oikeat) ajatukset jotka ovat olleet piilossa huumehen alla. Tietenkin mietin: miksi lopettaa näin monen vuoden jälkeen? Siksi että elin elämääni 22v. toisena ihmisenä, ja siksi että nuo vuodet kuluivat siivillä ilman kunnon tuntemuksia, olin sisältä tunteeton kuin pakastesei. Kaikille jotka ovat vasta astumassa tuolle ellolle polulle: ÄLÄ ALOITA NIIN ET JOUDU YRITTÄMÄÄN LOPETUSTA! Tiedän, en ole vielä itsekään kuivilla, mutta ranta näkyy jo tuolla kaukana, tosin aaltojen (erilaiset mielialani) takana. Hyvää kevättä!

   • Vedät annostasi aika vahvasta bentsosta melko nopealla tahdilla alas. Olet käyttänyt niin pitkään että itse miettisin tuota aikataulua hitaammaksi. Mikä kiire jos noin pitkään käyttöä takana? Kuuntele kehoasi. Jos iskee ahdistus, kamalia fyysisiä/henkisiä oireita tai unet häiriintyy, vedät liian nopeaa alas annosta.


   • Tuolla tavoin saatat olla kohta taas Rivan käyttäjänä alta aikayksikön.


   • Tiedän, tiputan annosta liian nopeasti. Mutta kuten tiedätte (oletan niin), menee ekojen (vähentämis)viekkareiden ilmaantumiseen kolmisen vrkautta; tuo aika vaikutti niin helpolta että "ylitin" itselleni armollisen vähentämisen. Ja tarkennus: vaikka reseptin mukaan voisin ottaa kolmekin 2mg tabua per päivä, niin olen ottanut viimeisten parin vuoden ajan pääsääntöisesti yhden, mutta tilanteen "vaatiessa" (?) enemmän: pahimpina aikoina meni omien sekavien laskujen mukaan yhdeksän (kyllä!) per päivä, siitä, yhden päivän järjettömästä käytöstä laskeutuminen takaisin kolmeen seuraavana päivänä aiheutti pieniä viekkareita, jotka luokittelin pelkiksi lääkekrappistuntemuksiksi. Tuttua siis, plus se lyhyeksi jäänyt lopettaminen - ja se hirvittävä lopettamisyritys v. -04.
    Miksi näin nopeasti? Luoja armahtaa, minä en (zoukki), annan itselleni rangaistuksen lepsuilustani jota kesti presiis 22v liian kauan. Ja tämä: olen tehnyt itsestäni varta vasten tyhmän ja älyllisesti hitaan vain siksi etten tuntisi normitunteita! Naurettavaa. Ja: luin, että bentsojen käyttö lyhentää elinaikaa reippaasti - en tosin tiedä, miksi.
    Vikan vrkauden tuntemuksia: pää kipeä; silmät valonarat ja vuotavat; nenä vuotaa; korvat soivat; sylkeä erittyy tosi paljon; hampaita kolottaa; köhityttää; suuria niveliä jomottaa; ajoittainen kylmä hikoilu; kuumeinen olo; ruokahaluttomuus; maha ummella; kasvanut virtsaamistarve; kuulen omiani; lattialla vilahtelee; puhe sönköttää kun puhun kännyssä; ihmispelko. Ja nämä (ilmeisesti vakiot?): ajoittainen hirveä ahdistus; jatkuva masari; yöunet menneet, ja jos nukahdan pariksi tunniksi niin näen painajaisia; huonommuudentunne; ajatusten kulkeminen yhtä ja samaa rataa; lähimuistia ei ole; jos katson töllöä, huomaan ihmetteleväni mitä oikeastaan katson?; libido kadonnut; jokin musiikkikpl soi päässä kaiken aikaa, tietty myös yöllä; "en kerta kaikkiaan ole oma itseni"; jne. Tällaista täällä.
    Tänään teen näin: olen ottanut sen puolikkaan (1mg) iltauutisten aikaan, mutta se aikaansaa high-tunteen juuri kun pitäisi mennä nukkumaan, joten otan tänään koemielessä neljänneksen viideltä, toisen neljänneksen uutisten aikaan. Jatkoa ajatellen on sitten helppo (?) tiputtaa klo viiden neljännes pois. Johon suunnitelmaan sis. suuri "ehkä", ha!


   • Nopea alasajo voi viedä sinut huonoon jamaan. Ole varovainen ja stoppaa vähennys jos sinulle tulee oireita liikaa. Ei sinun kannata itseäsi rangaista. Maltti on valttia mitä vieroitukseen tulee. Siinä on paljon pelissä. Kun homma lähtee lapasesta ja olet liian lopeaa ajanut alas annosta, on hankala tasapainottaa olo.

    Neljä kuukautta 22 v jälkeen on hyvin, hyvin nopea alasajo.

    Itse olen vähentänyt jo yli vuoden bentsoja eikä ole käytännössä juurikaan pahoja oireita. Vaikka vähän vielä meneekin, sumu on hellittänyt ja olo paranee päivä päivältä kun ei ole enää bentsopöhnissä. Pidän aina tarvittaessa annosta samassa jos olo pahenee. Uskoiain pääseväni näin pysyvästi pois bentsoista.


   • Kiitos varoituksista. Voinko udella sun käyttöhissaa, määriä, sellaista yleistä? (Jos muita kiinnostaa kommentoida niin olen iloinen.) Olisi kiva lukea, saada siten tukea (ei ole Leinoa, heh).
    Nyt en voi enää perääntyä, pettäisin todellisen minäni, niin koen. Mutta ehkä jään tälle tasolle joksikin aikaa, olen odottanut olon tasaantumista, mutta sitä taitaa olla turha edestoivoa vähään aikaan. Mikä mielipide tämän suhteen: esim. heroiinin x-käyttäjien aivoihin aikoinaan, ennen käyttöä syntyneet "ajatuspolut" (minuus) ovat muuttuneet peruuttamattomasti; mitenköhän lienee näiden bentsojen kanssa? No ainakin aivotoiminta - niiltä osin kun pystyn muutamia hetkiä ajattelemaan selkeästi - on virkistynyt, näen kaiken elämääni liittyvän myös selvemmin, mikä ei ole kovin mukavaa. 😞


  • Jos pitkäaikainen bentson käyttö lopetetaan seinään, lienee kyseessä hoitovirhe. Bentsot pitää ajaa alas vähitellen, eikä niitä edes pitäisi lopettaa, jos potilas objektiivisesti arvioiden hyötyy niistä. Hoitovirhe-epäilyt pitäisi aina ilmoittaa, esim. tänne: https://www.pvk.fi/

  • Mitenkähän nopeasti voisin lopettaa turvallisesti Rivatrilin käytön. Oon käyttänyt 25 vuotta ja nyt annostus on 1,5 mg/vrk. Oon jotenkin jämähtänyt käyttämään tätä ja haluaisin eroon.

   • Jossain on sanottu, että lääkettä lasketaan vähitellen yhtä monta kuukautta kuin takana on käyttövuosia. Eli 2 vuoden ajan hidas alasajo, kannattaa etsiä tueksi tolkullinen lääkäri.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jossain on sanottu, että lääkettä lasketaan vähitellen yhtä monta kuukautta kuin takana on käyttövuosia. Eli 2 vuoden ajan hidas alasajo, kannattaa etsiä tueksi tolkullinen lääkäri.

    " Mitenkähän nopeasti voisin lopettaa turvallisesti Rivatrilin käytön. "

    Kannattaa lukea tämä jos englanti sujuu:

    https://www.benzoinfo.com/2017/10/09/benzodiazepine-tapering-strategies-and-solutions/ Sieltä löytyy erilaisia turvallisia vähennysstrategioita.

    Perus tietopaketti: https://www.benzo.org.uk/amisc/finnishmanual.pdf
    Prof. Heather Ashton manualin vähennysaikataulut ovat vain suuntaa antavia ja monelle liian nopeita, eikä välttämättä aina ole tarpeen vaihtaa bentsodiatsepiinia pitkävaikutteiseen diapamiin, koska se ei aina onnistu.

    Paras neuvoni on tämä: Vähennysaikataulussa ja määrissä kannattaa aina kuunnella kehoaan. Kiirettä ei kannata vähennyksessä pitää.. Jos on käyttänyt jo 25 vuotta niitä, niin mikä kiire vähentää nopeasti? Tärkeää on tehdä vieroitus tasaisesti, tosi pienin määrin annosta kerralla pudottamalla. Tarvittaessa stopata jos tulee liikaa jotain oireita.

    Lääkärien ammattitaitoon bentsodiatsepiineista vieroittamisessa ei ole aina luottaminen. Moni sanoo "pistä vaan puoliksi" ja se ei aina onnistu vaan voi joillakin epäonnistua pahasti erityisesti ns. vahvemmissa bentsoissa.

    Bentsodiatsepiinien liian nopea pudotus voi olla haitallista kropalle ja mielelle.

    Tsemppiä.


  SEISKA.FI

  • Kohurokkari Archie Cruz lähetti kikkelikuvia ja härskejä viestejä - sukupuolensa korjauttanut tosi-tv-tähti Sofia Hult kauhistui!
  • Playboy-kaunotar Erika Helin kertoi sensaatiouutisen hyvin eroottisella nakuilukuvalla: johtaa huikeasti miestenlehden äänestystä - kuva!
  • Tangokuningatar Heidi Pakarinen löysi Nestori-koiransa Facebookista – ”Tiesin saman tien, että se on minun!”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   226
   3921
  2. Japanilaiset eivät loukkaannu Geisha suklaasta

   hysteeriset vihervasemmistolaiset loukkaantuivat heidän sijastaan. Tubettaja tarttui Fazerin Geisha-kohuun: Keskustelkaa meidän japanilaisten kanssa
   Maailman menoa
   161
   3592
  3. Martinako tämän sopan keitti itse?

   Luin että Martina oli vaihtanut päivää sovitusta silloin, eilen kun Isabellaa kuvattiin Hangossa. Isben ei pitänyt tulla sinä päivänä sinne kun Sofia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   1309
  4. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   172
   1130