Ei laktoosittomille

70v.

Vatsani ja ruuansulatukseni ovat hyvässä kunnossa. Voin syödä ja juoda monipuolisesti ilman ongelmia.
Mutta kysymys: Varsin monissa elintarvikkeissa on maininta "Laktoositon" ja olen pohtinut että siitä on haittaa jos nautin niitä. Vieraantuuko elimistöni ennen pitkää sellaiseksi, että en voi käyttää muita kuin näitä laktoosittomia. Haluan nauttia maitoni ja muut maitotuotteet mahdollisimman käsittelemättöminä.
Ajatuksen johdattelin siitä, että ihmiset ovat vieraantuneet esim.täyslehmänmaidosta kun sitä ei ole käytetty. Oma maitohistoriani alkoi juuri lypsetystä lehmänmaidosta. Maidon sairauksia parantavilla ominaisuuksilla on pitkä historia, ollaanko sitä nyt tuhoamassa.

7

918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todella monella

      Mulla itsellä todettiin laktoosiallergia niin että olin jatkuvasti ripulilla ja paino laski todella paljon. Sitä ennen käytin täysmaitoa joten maitotuotteiden vähäisestä käytöstä ei ollut kyse. Outoa on kyllä se ettei muissa maissa juurikaan ole laktoosiallergioita. Onko kysymys geeneistä vai jostain muusta.

      • MM

        homogenointi (=maitorasvan pilkkominen) tuhoaa maidon tärkeimmät-tarpeelliset maitohappobakteerit ja tätä tuhoa on jatkunut jo noin 30-vuotta.

        Ja kun mietit, että migroskooppisen pienellä bakteerilla lähdetään parantamaan ohutsuolen tulehtuneita limakalvoja (n.450m2), niin suhteuttamalla tajuaa kuinka hidasta puuhaa limakalvojen parantaminen on-jossa yksi vuosi on lyhyt aika, eli maitohappobakteerien saannista on tehtävä elämäntapa (mhb.ta on saatava päivittäin jatkuvasti). Limakalvojen tulehtumisen vuoksi limakalvojen on saatava jatkuvasti Lactobacillus bulgaricus(L-b), L-a ja Bifid. bakteeria! Näiden mhb.n takana on laktaasientsyymin tuotanto-laktaasientsyymi pilkkoo laktoosin.
        Laktoosin välttäminen on oireiden hoitoa-ei siis varsinaisen ongelman hoitoa!

        Mikäli ei pysty käyttämään rasvaisia maito- ja hapanmaitotuotteita, niin po 3-tärkeintä mhb.ia pystyy saamaan kapseleissa-jauheena, linkistä löytyy luettelo-tietoineen käyttökelpoisista mhb-jauhetuotteista.

        http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kadonneiden_mh-bakteereiden_arvoitus.html


      • paukku-x
        MM kirjoitti:

        homogenointi (=maitorasvan pilkkominen) tuhoaa maidon tärkeimmät-tarpeelliset maitohappobakteerit ja tätä tuhoa on jatkunut jo noin 30-vuotta.

        Ja kun mietit, että migroskooppisen pienellä bakteerilla lähdetään parantamaan ohutsuolen tulehtuneita limakalvoja (n.450m2), niin suhteuttamalla tajuaa kuinka hidasta puuhaa limakalvojen parantaminen on-jossa yksi vuosi on lyhyt aika, eli maitohappobakteerien saannista on tehtävä elämäntapa (mhb.ta on saatava päivittäin jatkuvasti). Limakalvojen tulehtumisen vuoksi limakalvojen on saatava jatkuvasti Lactobacillus bulgaricus(L-b), L-a ja Bifid. bakteeria! Näiden mhb.n takana on laktaasientsyymin tuotanto-laktaasientsyymi pilkkoo laktoosin.
        Laktoosin välttäminen on oireiden hoitoa-ei siis varsinaisen ongelman hoitoa!

        Mikäli ei pysty käyttämään rasvaisia maito- ja hapanmaitotuotteita, niin po 3-tärkeintä mhb.ia pystyy saamaan kapseleissa-jauheena, linkistä löytyy luettelo-tietoineen käyttökelpoisista mhb-jauhetuotteista.

        http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kadonneiden_mh-bakteereiden_arvoitus.html

        Itsellä on laktoosi-intoleranssi, mutta esimerkiksi maitosuklaa ei aiheuta juurikaan pauketta, jossei syö paljoa kerralla.

        Olen huomannut, että jopa laktoosittomat rasvattomat maitotuotteet pierettävät ja rasvaisen maitotuotteen kanssa laktoosia voi syödä paljon enemmän.

        Omat havaintoni tukevat siis teoriaasi.

        Mitäköhän pitäisi syödä, että saisi vatsan kokonaan rauhoitettua? Rasvaisia maitotuotteita vai maitohappobakteereja?


    • Valio_asiantuntija

      Laktoosittomien maitotuotteiden käyttö ei aiheuta laktoosi-intoleranssia.

      Laktoosi-intoleranssilla tarkoitetaan vatsan turvotusta, kipua ja ilmavaivoja, jotka johtuvat maidon sokerin eli laktoosin heikentyneestä imeytymisestä. Imeytymisen heikentymistä aiheuttaa laktoosia pilkkovan laktaasientsyymin vähentynyt eritys tai puutos suolistossa. Suomalaisesta väestöstä noin 17 %:lla on laktoosi-intoleranssi. Tutkimuksissa on löydetty suomalaisista suvuista geenimuunnos, jonka vuoksi laktoosi ei imeydy kunnolla. Laktoosin sietokyvyssä on suuria eroja eri kansojen välillä. Usein sietokyky vaihtelee myös samalla henkilölläkin tilanteiden ja olosuhteiden mukaan.

      • maidoton

        Eihän laktoositon maitojuoma nyt niin kovin kallista ole, Ingmanin maksaa 1,59 € ja Valion 1,71 € meidän lähikaupassamme.
        Toki eri asia jos olet kovin vähävarainen, silloinhan se tuntuu melko kalliilta.


      • Valio_asiantuntija

        Homogenointi tarkoittaa maidon rasvapallosten pilkkomista niin pieniksi, että ne pysyvät tasaisesti maidon joukossa. Laktoosin rakenne ei muutu homogenoinnissa.

        Pastöroinnilla puolestaan tarkoitetaan kuumennuskäsittelyä. Kuumennuskäsittely on välttämätöntä maidon bakteriologisen turvallisuuden varmistamiseksi. Se lisää myös maidon säilyvyyttä. Meijerit maailmanlaajui-sesti joko pastöroivat tai iskukuumentavat myytävän maidon. Maito pastöroidaan yleisesti 72 asteessa 15 sekunnin ajan, jolloin maidon pilaantumista aiheuttavat bakteerit tuhoutuvat ja siitä saadaan paremmin säilyvä. Tuotteesta tuhoutuvat myös siinä mahdollisesti olevat tautia aiheuttavat bakteerit. Pastörointi ei aiheuta laktoosi-inteleranssia.


    • kysyä,

      että miltä luomutilalta hankit niitä "mahdollisimman käsittelemättömiä" maitotuotteita?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe