Ei laktoosittomille

70v.

Vatsani ja ruuansulatukseni ovat hyvässä kunnossa. Voin syödä ja juoda monipuolisesti ilman ongelmia.
Mutta kysymys: Varsin monissa elintarvikkeissa on maininta "Laktoositon" ja olen pohtinut että siitä on haittaa jos nautin niitä. Vieraantuuko elimistöni ennen pitkää sellaiseksi, että en voi käyttää muita kuin näitä laktoosittomia. Haluan nauttia maitoni ja muut maitotuotteet mahdollisimman käsittelemättöminä.
Ajatuksen johdattelin siitä, että ihmiset ovat vieraantuneet esim.täyslehmänmaidosta kun sitä ei ole käytetty. Oma maitohistoriani alkoi juuri lypsetystä lehmänmaidosta. Maidon sairauksia parantavilla ominaisuuksilla on pitkä historia, ollaanko sitä nyt tuhoamassa.

7

978

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todella monella

      Mulla itsellä todettiin laktoosiallergia niin että olin jatkuvasti ripulilla ja paino laski todella paljon. Sitä ennen käytin täysmaitoa joten maitotuotteiden vähäisestä käytöstä ei ollut kyse. Outoa on kyllä se ettei muissa maissa juurikaan ole laktoosiallergioita. Onko kysymys geeneistä vai jostain muusta.

      • MM

        homogenointi (=maitorasvan pilkkominen) tuhoaa maidon tärkeimmät-tarpeelliset maitohappobakteerit ja tätä tuhoa on jatkunut jo noin 30-vuotta.

        Ja kun mietit, että migroskooppisen pienellä bakteerilla lähdetään parantamaan ohutsuolen tulehtuneita limakalvoja (n.450m2), niin suhteuttamalla tajuaa kuinka hidasta puuhaa limakalvojen parantaminen on-jossa yksi vuosi on lyhyt aika, eli maitohappobakteerien saannista on tehtävä elämäntapa (mhb.ta on saatava päivittäin jatkuvasti). Limakalvojen tulehtumisen vuoksi limakalvojen on saatava jatkuvasti Lactobacillus bulgaricus(L-b), L-a ja Bifid. bakteeria! Näiden mhb.n takana on laktaasientsyymin tuotanto-laktaasientsyymi pilkkoo laktoosin.
        Laktoosin välttäminen on oireiden hoitoa-ei siis varsinaisen ongelman hoitoa!

        Mikäli ei pysty käyttämään rasvaisia maito- ja hapanmaitotuotteita, niin po 3-tärkeintä mhb.ia pystyy saamaan kapseleissa-jauheena, linkistä löytyy luettelo-tietoineen käyttökelpoisista mhb-jauhetuotteista.

        http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kadonneiden_mh-bakteereiden_arvoitus.html


      • paukku-x
        MM kirjoitti:

        homogenointi (=maitorasvan pilkkominen) tuhoaa maidon tärkeimmät-tarpeelliset maitohappobakteerit ja tätä tuhoa on jatkunut jo noin 30-vuotta.

        Ja kun mietit, että migroskooppisen pienellä bakteerilla lähdetään parantamaan ohutsuolen tulehtuneita limakalvoja (n.450m2), niin suhteuttamalla tajuaa kuinka hidasta puuhaa limakalvojen parantaminen on-jossa yksi vuosi on lyhyt aika, eli maitohappobakteerien saannista on tehtävä elämäntapa (mhb.ta on saatava päivittäin jatkuvasti). Limakalvojen tulehtumisen vuoksi limakalvojen on saatava jatkuvasti Lactobacillus bulgaricus(L-b), L-a ja Bifid. bakteeria! Näiden mhb.n takana on laktaasientsyymin tuotanto-laktaasientsyymi pilkkoo laktoosin.
        Laktoosin välttäminen on oireiden hoitoa-ei siis varsinaisen ongelman hoitoa!

        Mikäli ei pysty käyttämään rasvaisia maito- ja hapanmaitotuotteita, niin po 3-tärkeintä mhb.ia pystyy saamaan kapseleissa-jauheena, linkistä löytyy luettelo-tietoineen käyttökelpoisista mhb-jauhetuotteista.

        http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kadonneiden_mh-bakteereiden_arvoitus.html

        Itsellä on laktoosi-intoleranssi, mutta esimerkiksi maitosuklaa ei aiheuta juurikaan pauketta, jossei syö paljoa kerralla.

        Olen huomannut, että jopa laktoosittomat rasvattomat maitotuotteet pierettävät ja rasvaisen maitotuotteen kanssa laktoosia voi syödä paljon enemmän.

        Omat havaintoni tukevat siis teoriaasi.

        Mitäköhän pitäisi syödä, että saisi vatsan kokonaan rauhoitettua? Rasvaisia maitotuotteita vai maitohappobakteereja?


    • Valio_asiantuntija

      Laktoosittomien maitotuotteiden käyttö ei aiheuta laktoosi-intoleranssia.

      Laktoosi-intoleranssilla tarkoitetaan vatsan turvotusta, kipua ja ilmavaivoja, jotka johtuvat maidon sokerin eli laktoosin heikentyneestä imeytymisestä. Imeytymisen heikentymistä aiheuttaa laktoosia pilkkovan laktaasientsyymin vähentynyt eritys tai puutos suolistossa. Suomalaisesta väestöstä noin 17 %:lla on laktoosi-intoleranssi. Tutkimuksissa on löydetty suomalaisista suvuista geenimuunnos, jonka vuoksi laktoosi ei imeydy kunnolla. Laktoosin sietokyvyssä on suuria eroja eri kansojen välillä. Usein sietokyky vaihtelee myös samalla henkilölläkin tilanteiden ja olosuhteiden mukaan.

      • maidoton

        Eihän laktoositon maitojuoma nyt niin kovin kallista ole, Ingmanin maksaa 1,59 € ja Valion 1,71 € meidän lähikaupassamme.
        Toki eri asia jos olet kovin vähävarainen, silloinhan se tuntuu melko kalliilta.


      • Valio_asiantuntija

        Homogenointi tarkoittaa maidon rasvapallosten pilkkomista niin pieniksi, että ne pysyvät tasaisesti maidon joukossa. Laktoosin rakenne ei muutu homogenoinnissa.

        Pastöroinnilla puolestaan tarkoitetaan kuumennuskäsittelyä. Kuumennuskäsittely on välttämätöntä maidon bakteriologisen turvallisuuden varmistamiseksi. Se lisää myös maidon säilyvyyttä. Meijerit maailmanlaajui-sesti joko pastöroivat tai iskukuumentavat myytävän maidon. Maito pastöroidaan yleisesti 72 asteessa 15 sekunnin ajan, jolloin maidon pilaantumista aiheuttavat bakteerit tuhoutuvat ja siitä saadaan paremmin säilyvä. Tuotteesta tuhoutuvat myös siinä mahdollisesti olevat tautia aiheuttavat bakteerit. Pastörointi ei aiheuta laktoosi-inteleranssia.


    • kysyä,

      että miltä luomutilalta hankit niitä "mahdollisimman käsittelemättömiä" maitotuotteita?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kaipaamasi miehen nimi?

      Ja maakunta tai kaupunki?
      Ikävä
      22
      4224
    2. Olit ihan

      Kiihkona silloin. Sen näki ja lähes tunsi. Ei tainnut olla kaukana et olisit vetänyt lähellesi jos siihen olisi hetki tu
      Ikävä
      32
      3488
    3. Oletko keskustellut kaivatustasi muiden

      Kanssa lähiaikoina? Jos, onko keskustelu ollut positiivista tai negatiivista? Vaikuttaako keskustelut mielipiteeseesi ka
      Ikävä
      54
      3364
    4. Ennen ei ollut persuja ja työttömyyttä, lääkäriinkin pääsi

      Ennen oli kaikilla töitä Kauppiaille kelpasi kun saivat voittoa Yritystukia ei ollut Lääkäriin pääsi kaikki haluklaat Nu
      Maailman menoa
      20
      3318
    5. Trump huonommassa kunnossa kuin Usasta virallisesti sanotaan?

      "Terveys on vakaa mutta ei normaali".Uskallan melkein sanoa,että Trumpin terveydentilaa kaunistellaan.Myös se että se nu
      Maailman menoa
      123
      2910
    6. Kyllä on Vasemmistoliitosta Koskelan johdolla tullut todellinen ääripuolue

      se on niin tulipunainen kuin olla voi, ja selvästi haluaa jatkuvasti eripuraa, ja repiä kansaa kahtia. Siinä on jo vuod
      Maailman menoa
      27
      2657
    7. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      116
      2350
    8. Antifasismi - mitä se on?

      Se on äärivasemmistolaista anarkistista toimintaa joka käyttää fasisminvastaisuutta keppihevosena oikeuttaakseen toimint
      Maailman menoa
      12
      2341
    9. MTV: Harvinainen haastattelu! Vappu Pimiä kommentoi vihdoinkin uutta TTK-juontajaa

      TTK-juontajaspekuloinnit käyvät edelleen kuumana. Kenet sinä haluaisit uudeksi TTK-juontajaksi? Kommentoi alle! Lue,
      Suomalaiset julkkikset
      14
      2155
    10. Yleveron tuotto siirrettävä S-ryhmälle

      Yleisradio on mukana kansanmurhassa. Tuollaista ei voi tukea verovaroin. S-ryhmä on ainoa selkärankainen iso toimija S
      Maailman menoa
      29
      1757
    Aihe