Ei laktoosittomille

70v.

Vatsani ja ruuansulatukseni ovat hyvässä kunnossa. Voin syödä ja juoda monipuolisesti ilman ongelmia.
Mutta kysymys: Varsin monissa elintarvikkeissa on maininta "Laktoositon" ja olen pohtinut että siitä on haittaa jos nautin niitä. Vieraantuuko elimistöni ennen pitkää sellaiseksi, että en voi käyttää muita kuin näitä laktoosittomia. Haluan nauttia maitoni ja muut maitotuotteet mahdollisimman käsittelemättöminä.
Ajatuksen johdattelin siitä, että ihmiset ovat vieraantuneet esim.täyslehmänmaidosta kun sitä ei ole käytetty. Oma maitohistoriani alkoi juuri lypsetystä lehmänmaidosta. Maidon sairauksia parantavilla ominaisuuksilla on pitkä historia, ollaanko sitä nyt tuhoamassa.

7

946

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todella monella

      Mulla itsellä todettiin laktoosiallergia niin että olin jatkuvasti ripulilla ja paino laski todella paljon. Sitä ennen käytin täysmaitoa joten maitotuotteiden vähäisestä käytöstä ei ollut kyse. Outoa on kyllä se ettei muissa maissa juurikaan ole laktoosiallergioita. Onko kysymys geeneistä vai jostain muusta.

      • MM

        homogenointi (=maitorasvan pilkkominen) tuhoaa maidon tärkeimmät-tarpeelliset maitohappobakteerit ja tätä tuhoa on jatkunut jo noin 30-vuotta.

        Ja kun mietit, että migroskooppisen pienellä bakteerilla lähdetään parantamaan ohutsuolen tulehtuneita limakalvoja (n.450m2), niin suhteuttamalla tajuaa kuinka hidasta puuhaa limakalvojen parantaminen on-jossa yksi vuosi on lyhyt aika, eli maitohappobakteerien saannista on tehtävä elämäntapa (mhb.ta on saatava päivittäin jatkuvasti). Limakalvojen tulehtumisen vuoksi limakalvojen on saatava jatkuvasti Lactobacillus bulgaricus(L-b), L-a ja Bifid. bakteeria! Näiden mhb.n takana on laktaasientsyymin tuotanto-laktaasientsyymi pilkkoo laktoosin.
        Laktoosin välttäminen on oireiden hoitoa-ei siis varsinaisen ongelman hoitoa!

        Mikäli ei pysty käyttämään rasvaisia maito- ja hapanmaitotuotteita, niin po 3-tärkeintä mhb.ia pystyy saamaan kapseleissa-jauheena, linkistä löytyy luettelo-tietoineen käyttökelpoisista mhb-jauhetuotteista.

        http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kadonneiden_mh-bakteereiden_arvoitus.html


      • paukku-x
        MM kirjoitti:

        homogenointi (=maitorasvan pilkkominen) tuhoaa maidon tärkeimmät-tarpeelliset maitohappobakteerit ja tätä tuhoa on jatkunut jo noin 30-vuotta.

        Ja kun mietit, että migroskooppisen pienellä bakteerilla lähdetään parantamaan ohutsuolen tulehtuneita limakalvoja (n.450m2), niin suhteuttamalla tajuaa kuinka hidasta puuhaa limakalvojen parantaminen on-jossa yksi vuosi on lyhyt aika, eli maitohappobakteerien saannista on tehtävä elämäntapa (mhb.ta on saatava päivittäin jatkuvasti). Limakalvojen tulehtumisen vuoksi limakalvojen on saatava jatkuvasti Lactobacillus bulgaricus(L-b), L-a ja Bifid. bakteeria! Näiden mhb.n takana on laktaasientsyymin tuotanto-laktaasientsyymi pilkkoo laktoosin.
        Laktoosin välttäminen on oireiden hoitoa-ei siis varsinaisen ongelman hoitoa!

        Mikäli ei pysty käyttämään rasvaisia maito- ja hapanmaitotuotteita, niin po 3-tärkeintä mhb.ia pystyy saamaan kapseleissa-jauheena, linkistä löytyy luettelo-tietoineen käyttökelpoisista mhb-jauhetuotteista.

        http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kadonneiden_mh-bakteereiden_arvoitus.html

        Itsellä on laktoosi-intoleranssi, mutta esimerkiksi maitosuklaa ei aiheuta juurikaan pauketta, jossei syö paljoa kerralla.

        Olen huomannut, että jopa laktoosittomat rasvattomat maitotuotteet pierettävät ja rasvaisen maitotuotteen kanssa laktoosia voi syödä paljon enemmän.

        Omat havaintoni tukevat siis teoriaasi.

        Mitäköhän pitäisi syödä, että saisi vatsan kokonaan rauhoitettua? Rasvaisia maitotuotteita vai maitohappobakteereja?


    • Valio_asiantuntija

      Laktoosittomien maitotuotteiden käyttö ei aiheuta laktoosi-intoleranssia.

      Laktoosi-intoleranssilla tarkoitetaan vatsan turvotusta, kipua ja ilmavaivoja, jotka johtuvat maidon sokerin eli laktoosin heikentyneestä imeytymisestä. Imeytymisen heikentymistä aiheuttaa laktoosia pilkkovan laktaasientsyymin vähentynyt eritys tai puutos suolistossa. Suomalaisesta väestöstä noin 17 %:lla on laktoosi-intoleranssi. Tutkimuksissa on löydetty suomalaisista suvuista geenimuunnos, jonka vuoksi laktoosi ei imeydy kunnolla. Laktoosin sietokyvyssä on suuria eroja eri kansojen välillä. Usein sietokyky vaihtelee myös samalla henkilölläkin tilanteiden ja olosuhteiden mukaan.

      • maidoton

        Eihän laktoositon maitojuoma nyt niin kovin kallista ole, Ingmanin maksaa 1,59 € ja Valion 1,71 € meidän lähikaupassamme.
        Toki eri asia jos olet kovin vähävarainen, silloinhan se tuntuu melko kalliilta.


      • Valio_asiantuntija

        Homogenointi tarkoittaa maidon rasvapallosten pilkkomista niin pieniksi, että ne pysyvät tasaisesti maidon joukossa. Laktoosin rakenne ei muutu homogenoinnissa.

        Pastöroinnilla puolestaan tarkoitetaan kuumennuskäsittelyä. Kuumennuskäsittely on välttämätöntä maidon bakteriologisen turvallisuuden varmistamiseksi. Se lisää myös maidon säilyvyyttä. Meijerit maailmanlaajui-sesti joko pastöroivat tai iskukuumentavat myytävän maidon. Maito pastöroidaan yleisesti 72 asteessa 15 sekunnin ajan, jolloin maidon pilaantumista aiheuttavat bakteerit tuhoutuvat ja siitä saadaan paremmin säilyvä. Tuotteesta tuhoutuvat myös siinä mahdollisesti olevat tautia aiheuttavat bakteerit. Pastörointi ei aiheuta laktoosi-inteleranssia.


    • kysyä,

      että miltä luomutilalta hankit niitä "mahdollisimman käsittelemättömiä" maitotuotteita?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Janne Ahonen E R O A A

      Taas 2 lasta jää vaille ehjää perhettä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1589
    2. Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet

      Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K
      Maailman menoa
      125
      1414
    3. En kai koskaan saa sinua

      Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k
      Ikävä
      82
      1250
    4. Nyt on aika laittaa parit selkoon.

      Onko pareja täällä. Laita kirjaimet kuka tykkää kenestäkin ?
      Ikävä
      62
      1143
    5. The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."

      Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut
      Tv-sarjat
      10
      1018
    6. Saran ökytyyli käänsi katseita.

      On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      111
      989
    7. Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä

      Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall
      Maailman menoa
      212
      791
    8. Tiedän kaiken sinusta ja kaikesta

      Tiedän miten kärsit. Tiedän millanen oikeesti oot. Tiedän miksi valehtelit, tiedän miksi satutit mua. Tiedän mitä tapaht
      Ikävä
      57
      763
    9. Ootko huomannut miten

      pursuat joka puolelta. Sille joka luulee itsestään liikoja 🫵🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      120
      718
    10. Miksi ihmeessä?

      Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
      Ateismi
      20
      698
    Aihe