Ei laktoosittomille

70v.

Vatsani ja ruuansulatukseni ovat hyvässä kunnossa. Voin syödä ja juoda monipuolisesti ilman ongelmia.
Mutta kysymys: Varsin monissa elintarvikkeissa on maininta "Laktoositon" ja olen pohtinut että siitä on haittaa jos nautin niitä. Vieraantuuko elimistöni ennen pitkää sellaiseksi, että en voi käyttää muita kuin näitä laktoosittomia. Haluan nauttia maitoni ja muut maitotuotteet mahdollisimman käsittelemättöminä.
Ajatuksen johdattelin siitä, että ihmiset ovat vieraantuneet esim.täyslehmänmaidosta kun sitä ei ole käytetty. Oma maitohistoriani alkoi juuri lypsetystä lehmänmaidosta. Maidon sairauksia parantavilla ominaisuuksilla on pitkä historia, ollaanko sitä nyt tuhoamassa.

7

929

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todella monella

      Mulla itsellä todettiin laktoosiallergia niin että olin jatkuvasti ripulilla ja paino laski todella paljon. Sitä ennen käytin täysmaitoa joten maitotuotteiden vähäisestä käytöstä ei ollut kyse. Outoa on kyllä se ettei muissa maissa juurikaan ole laktoosiallergioita. Onko kysymys geeneistä vai jostain muusta.

      • MM

        homogenointi (=maitorasvan pilkkominen) tuhoaa maidon tärkeimmät-tarpeelliset maitohappobakteerit ja tätä tuhoa on jatkunut jo noin 30-vuotta.

        Ja kun mietit, että migroskooppisen pienellä bakteerilla lähdetään parantamaan ohutsuolen tulehtuneita limakalvoja (n.450m2), niin suhteuttamalla tajuaa kuinka hidasta puuhaa limakalvojen parantaminen on-jossa yksi vuosi on lyhyt aika, eli maitohappobakteerien saannista on tehtävä elämäntapa (mhb.ta on saatava päivittäin jatkuvasti). Limakalvojen tulehtumisen vuoksi limakalvojen on saatava jatkuvasti Lactobacillus bulgaricus(L-b), L-a ja Bifid. bakteeria! Näiden mhb.n takana on laktaasientsyymin tuotanto-laktaasientsyymi pilkkoo laktoosin.
        Laktoosin välttäminen on oireiden hoitoa-ei siis varsinaisen ongelman hoitoa!

        Mikäli ei pysty käyttämään rasvaisia maito- ja hapanmaitotuotteita, niin po 3-tärkeintä mhb.ia pystyy saamaan kapseleissa-jauheena, linkistä löytyy luettelo-tietoineen käyttökelpoisista mhb-jauhetuotteista.

        http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kadonneiden_mh-bakteereiden_arvoitus.html


      • paukku-x
        MM kirjoitti:

        homogenointi (=maitorasvan pilkkominen) tuhoaa maidon tärkeimmät-tarpeelliset maitohappobakteerit ja tätä tuhoa on jatkunut jo noin 30-vuotta.

        Ja kun mietit, että migroskooppisen pienellä bakteerilla lähdetään parantamaan ohutsuolen tulehtuneita limakalvoja (n.450m2), niin suhteuttamalla tajuaa kuinka hidasta puuhaa limakalvojen parantaminen on-jossa yksi vuosi on lyhyt aika, eli maitohappobakteerien saannista on tehtävä elämäntapa (mhb.ta on saatava päivittäin jatkuvasti). Limakalvojen tulehtumisen vuoksi limakalvojen on saatava jatkuvasti Lactobacillus bulgaricus(L-b), L-a ja Bifid. bakteeria! Näiden mhb.n takana on laktaasientsyymin tuotanto-laktaasientsyymi pilkkoo laktoosin.
        Laktoosin välttäminen on oireiden hoitoa-ei siis varsinaisen ongelman hoitoa!

        Mikäli ei pysty käyttämään rasvaisia maito- ja hapanmaitotuotteita, niin po 3-tärkeintä mhb.ia pystyy saamaan kapseleissa-jauheena, linkistä löytyy luettelo-tietoineen käyttökelpoisista mhb-jauhetuotteista.

        http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kadonneiden_mh-bakteereiden_arvoitus.html

        Itsellä on laktoosi-intoleranssi, mutta esimerkiksi maitosuklaa ei aiheuta juurikaan pauketta, jossei syö paljoa kerralla.

        Olen huomannut, että jopa laktoosittomat rasvattomat maitotuotteet pierettävät ja rasvaisen maitotuotteen kanssa laktoosia voi syödä paljon enemmän.

        Omat havaintoni tukevat siis teoriaasi.

        Mitäköhän pitäisi syödä, että saisi vatsan kokonaan rauhoitettua? Rasvaisia maitotuotteita vai maitohappobakteereja?


    • Valio_asiantuntija

      Laktoosittomien maitotuotteiden käyttö ei aiheuta laktoosi-intoleranssia.

      Laktoosi-intoleranssilla tarkoitetaan vatsan turvotusta, kipua ja ilmavaivoja, jotka johtuvat maidon sokerin eli laktoosin heikentyneestä imeytymisestä. Imeytymisen heikentymistä aiheuttaa laktoosia pilkkovan laktaasientsyymin vähentynyt eritys tai puutos suolistossa. Suomalaisesta väestöstä noin 17 %:lla on laktoosi-intoleranssi. Tutkimuksissa on löydetty suomalaisista suvuista geenimuunnos, jonka vuoksi laktoosi ei imeydy kunnolla. Laktoosin sietokyvyssä on suuria eroja eri kansojen välillä. Usein sietokyky vaihtelee myös samalla henkilölläkin tilanteiden ja olosuhteiden mukaan.

      • maidoton

        Eihän laktoositon maitojuoma nyt niin kovin kallista ole, Ingmanin maksaa 1,59 € ja Valion 1,71 € meidän lähikaupassamme.
        Toki eri asia jos olet kovin vähävarainen, silloinhan se tuntuu melko kalliilta.


      • Valio_asiantuntija

        Homogenointi tarkoittaa maidon rasvapallosten pilkkomista niin pieniksi, että ne pysyvät tasaisesti maidon joukossa. Laktoosin rakenne ei muutu homogenoinnissa.

        Pastöroinnilla puolestaan tarkoitetaan kuumennuskäsittelyä. Kuumennuskäsittely on välttämätöntä maidon bakteriologisen turvallisuuden varmistamiseksi. Se lisää myös maidon säilyvyyttä. Meijerit maailmanlaajui-sesti joko pastöroivat tai iskukuumentavat myytävän maidon. Maito pastöroidaan yleisesti 72 asteessa 15 sekunnin ajan, jolloin maidon pilaantumista aiheuttavat bakteerit tuhoutuvat ja siitä saadaan paremmin säilyvä. Tuotteesta tuhoutuvat myös siinä mahdollisesti olevat tautia aiheuttavat bakteerit. Pastörointi ei aiheuta laktoosi-inteleranssia.


    • kysyä,

      että miltä luomutilalta hankit niitä "mahdollisimman käsittelemättömiä" maitotuotteita?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Terveys
      310
      7221
    2. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      66
      2126
    3. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      175
      1817
    4. epäonnen perjantain rikos yritys

      onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä
      Kajaani
      15
      1337
    5. Onko kaivattusi täysin vietävissä ja

      vedätettävissä?
      Ikävä
      112
      1277
    6. Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"

      Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie
      Suomalaiset julkkikset
      8
      1203
    7. Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa

      - Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 18
      Maailman menoa
      169
      1200
    8. RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.

      Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j
      Puolanka
      54
      1136
    9. Kirjoitin sinulle koska

      tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j
      Ikävä
      41
      1071
    10. Martina pääsee upeisiin häihin

      Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      290
      1009
    Aihe