uima-allas

Teres kaikille,

Olemme ostamassa asuntoa, jossa on uima-allas n. 7x3m ja lämpötila vedelle on pidetty n- 30 astetta! (mikä minuakin ihmetyttää). Kysynpä nyt Suomi24-asiantuntijoilta, mitähän tuommoinen lämmitysjuttu maksaa kk:ssä tai onko se ollenkaan kannattavaa...olisikohan tullut jo jotain koseusongelmia yms. Itse en hetimiten saanut myyjältä tietoja jne. ....mutta, haluaisun tosiaan päteä hintaneuvotteluissa jatkossa.

3

620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erkkim34

      Mistäs sitä lämmityksen määrää voisi tietää?

      Ensinnäkin vedenmäärän tietämiseen tarvitaan myös syvyys.. Mikä tietysti ratkaisee lämmitystarvetta. Mikäli vettä on 10cm paksuisesti, ei vettä montaa kuutiota tarvitse lämmittää. Jos taas syväys on 5m, niin asia on aavistuksen erilainen.

      Lämmitystarpeeseen vaikuttaa ympäröivän ilman lämpötila. Jos uima-allas on sisätiloissa, jossa pidetään 40 asteen lämpötilaa, tarvitsee vettä todennäköisesti viilentää, jotta se pysyy 30 asteisena. Myös uima-altaan eristykset ratkaisevat, onko kylmäsiltoja jotka viilentävät vettä tms.

      Jos allas on ulkotiloissa, niin sama asia. Tällöin kuitenkaan itse rakennus ei kärsi mistään kosteusvaurioista, ainakaan uima-altaan takia.

      Ja jos nyt ihan tosissaan vastataan, niin omassa uima-altaassa ei ole mitään mieltä. Veden pitäminen puhtaana on työlästä, aiheuttaa sisätiloissa takuuvarmasti ongelmia kosteuden kanssa, lämmitys&puhdistus&vesikustannukset. Samalla vaivalla ja rahalla käy muutaman kymmentä vuotta uimahallissa uimassa. Ja sitten kun se sinun uima-allas tilasto pitää peruskorjata, niin sillä summalla käy seuraavat 50 vuotta uimassa uimahallissa. Eikä oma uima-allas enää nykyään ole edes mikään statussymboli, mitä kaikki kahdehtisi. Omia uima-altaita tehtiin viimeksi 90-alussa. Ja syystäkään niitä ei pahemmin sen jälkeen ole näkynyt. Siis vinkiksi, se uima-allas laskee asunnon jälleenmyyntiarvoa ja vaikeuttaa ostajaehdokkaiden löytämistä. Jos tällaisen talon olet ostamassa, niin uima-altaan takia kannattaa hintaa tinkata alaspäin, ei missään nimessä pitää sitä minään lisäarvontuojana!

      • uimari.

        mahtuu noin paljon paskaa yhteen postaukseen (Erkkim34), mutta asiaan:

        Ensinnäkään en usko että allasta on pidetty 30 asteessa. Pääsääntönä sisäaltaissa on että veden pitää olla kylmempää kuin allastilan ilma, muutoin haihtumisesta (-> ilmankosteudesta) tulee ongelma. Haihtumista ja lämpöhukkaa voi vähentää allaspeitteellä, joka on sellaisella kelalla.

        Uima-altaan hiekkasuodatin on lähes ikuinen, hiekat siihen pitää vaihtaa 3-5 vuoden välein. Kiertovesipumppu ei maksa kuin muutaman satkun, jos se tulee joskus tiensä päähän. Veteen lisättävä kloori ei paljoa maksa. Itse altaan ylläpitö vaatii viikossa noin 10 minuutin työn ja tuokin voi olla liioittelua sisäaltaassa, jossa roskia ei putoile puista.

        Jos perheessä on lapsia niin uima-allas on TODELLA hyvä keksintö. Meillä se on vain ulkona ja lämmitys tapahtuu aurinkokeräimillä.


        Voisikiko alkuperäinen kysyjä kertoa kohteesta:
        - millä talo/allas lämpenee - toteutus
        - minkälainen ilmanvaihto on talossa /allastilassa
        - kuinka vanhasta kohteesta on kysymys


    • Vattenfall_asiantuntija

      Kiitos kysymyksestä ja asiantuntevista vastauksista, joissa tulikin esille, ettei laskelman teko käytettävissä olevilla tiedoilla onnistu. Altaan syvyys, millä lämmitetään jne.?

      Terveisin, Airi Laakkonen,
      Vattenfallin energia-asiantuntija

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1315
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      888
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe