miksei voisi keskustella miten työtön jaksaa

LOMAILIJA

OLEN OMA KOHTAISESTI SAANUT KOKEA LÄHES NELJÄN KYMMENEN TYÖ VUODEN JÄLKEEN MILTÄ TUNTUU KUN IHMINEN LOMAUTETAAN VUODEKSI TYÖSTÄÄN.SIINÄHÄN ROIKUT LÖYSÄSSÄ HIRRESSÄ JA MIETIT MIKÄ ON VIKANA KUN ET ENÄÄ KELPAA TYÖHÖSI.TÄHÄN ON TIETYSTI MONIA SYITÄ.EIHÄN IHMINEN JAKSA OLLA ROBOTTI,JOKA PUURTAA URAKALLA TÖITÄ MIETTIMÄTTÄ TEKEMISIÄÄN.AMMATISSANI KUITENKIN VAADITAAN OSAAMISTA JOKA ENNEN VASTASI VIIDEN KUUDEN AMMATTIALAN OSAAMISTA(HITSARI,ELOKRONIIKKA,SORVAUS,MEKAANINEN ASENNUS JA KONEEN KORJAUS JA HUOLTO).KUN IKÄÄ KERTYY JA TEET RASKAITA TÖITÄ ON SELVÄÄ,ETTÄ KREMPPAA TULEE JA PAIKAT KULUU JA TÄMÄ TUO MYÖS SAIRAUSLOMIA.tÄMÄKIN ON MIELESTANI LUONNOLLISTA.MUTTA SE EI MENE MINUN KAALIIN KUN TYÖN ANTAJAT PALKKAAVAT EPÄPÄTEVIA IHMISIÄ JOHTAMAAN MUKAMAS MUITA.EI OLE MITÄÄN MIELTÄ JOS JOHTAJANA ON IHMINEN JOKA PUHUU PALJON JA LUPAA PALJON,MUTTA MIHINKÄÄN PUHEISIIN EI VOI LUOTTAA,MITENKÄ SIIS VOI TOIMIA ITSE,KUN KUITENKIN TYÖTEKIJÄLTÄ VAADITAAN TÄSMÄLLISYYTTÄ,REHELLISYYTTÄ JA AVOINTA ASENNETTA.VIIMEINENEN TYÖSUHTEENI KESTI LÄHES 24 VUOTTA,KUNNES TULI PÄÄLLIKKÖ,JOKA EI YMMÄRTÄNYT SITÄ,ETTÄ JOKU TOIMII LUOTTAMUS TEHTÄVISSÄ TYÖPAIKALLA JA PÄÄTTI OTTAA SAMAN TIEN HAMPAISIINSA VAIKKEI MILLÄÄN VOINUT TIETÄÄ JA TUNTEA KAIKKIA FAKTOJA HENKILÖSTÄ. TULIHAN SIINÄ JOULULAHA JOTA EI VARMASTI UNOHDA.MEITÄHÄN ON PALJON TÄNÄ PÄIVÄNÄ JOTEN OLISIKIN MUKAVA KUULLA KOMMENTTEJA MUILTAKIN.ITSELLÄNI ON VUOROKAUSI RYTMI SEONNUT TÄNÄ AAMUNA HERÄSIN KELLO KAKSI YÖLLÄ.JA VALVOIN KELLO KUUTEEN ,JONKA JÄLKEEN NUKUIN NOIN PUOLI TUNTIA.AJATUKSET PYÖRII MIELESSÄ JA MISTÄÄN EI SAA OIKEIN KUNNON OTETTA.TÄYTYY VAIN TOIVOA,ETTÄ PÄÄSEE KIINNI ELÄMÄÄN.

3

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höhö

      Ota ensin tuo caps lock pois päältä. Helpompi lukea.

      Sitten uskot, vaikka vaikealta tuntuukin, että Sinä et ole syyllinen. Tai viallinen mitenkään.
      Nyt on vaan tämmöinen aika. Kohtalotovereita on paljon.
      Ja se on jokaisesta itsestä kiinni, pystyykö asian käsittelemään pääsään.
      Hae unipillereitä lääkäriltä, jos nukkuminen ei onnistu. Ihmisen on pakko nukkua, vaikka sitten tabujen avulla, mutta pakko .
      Ja sitten vaan arkirutiinien kimppuun.
      Joka päivä joku pakollinen lenkki. Ilmasta riippumatta.
      Nyt voit hoitaa fyysisen kuntosi, kun töissä ollessa ei jaksanut, ehtinyt..
      Ja se Sinuhe on lukematta, vai kuinka..
      Ja kavereita tavatessasi yritä muistaa, että muiden elämässä sinun lomautuksesi ei ole kuitenkaan se isoin juttu, älä hae sääliä, äläkä ryve itsesäälissä. Ryhdistäydy!

    • <<<<<<<<<<<

      40v töitä ole jo riittävästi? Minä olisin tyytyväinen vuoden pausissta. Tietysti jos ei ole muuta "harrastusta" kun työ niin voi tietysti aika käydä pitkäksi.

    • muinaiset oikeudet

      siitä nimittäin, että 1) sinulla on ollut työ -ja vielä ammattilaisena- 40 vuotta, 2) että joudut tilanteeseen, jonka koet epäoikeudenmukaiseksi, ensi kertaa vasta 40 vuoden jälkeen (?), 3) että luottamushenkilönä tiedät ilmeisesti paljon / kaiken oikeuksistasi ja olet TURVASSA lomautuksesta huolimatta, etkä ole enää kärsimässä minkäänlaista HÄTÄÄ ja PUUTETTA nyt etkä enää tulevaisuudessakaan. Moinen turvallisuus on nyky-työelämässä jo historiallinen harvinaisuus ja jos et vielä ole sitä oivaltanut, niin voisit käyttää lomaasi - sen jälkeen, kun olet ensin huolehtinut, että vointisi ei huonone vaan paranee - itsesi saamiseen ajan tasalle siitä, mitä ympäröivässä yhteiskunnassa ja työelämässä tapahtuu. Luusisi, että luottamustoimesi ansiosta olisit siitä selvillä, kun kaiketi olet joutunut muita puolustamaan, mutta jos olette kaikki olleet siellä kuin "herran kukkarossa" 40 vuotta, niin voi vain sanoa: Haloo, herätys. Saamasi kohtelu ei luultavasti liity mitenkään persoonaasi tai siihen, mitä johto työsi laadusta tietää. Arvaan, että näkemykset joita edustat, ovat se ongelma, - työntekijän aseman yleinen heikentäminen teilläkin käy luistavammin kun et ole paikalla. Heikentämis- "osaamisella" pomojen pestuumarkkinoilla nykyisin pärjätään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      254
      2566
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1685
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      74
      1494
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      60
      1333
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1242
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1182
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      87
      1076
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      1033
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      952
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      104
      930
    Aihe