Pomo tutkii sähköposteja

Paulapiitu

Ongelmani olisi seuraavanlainen. Pomo oli tässä pari päivää sitten käynyt tutkimassa mitä hänen eräs työntekijänsä oli kirjoitellut toisen työntekijän kanssa sähköpostitse. Paljastui että näiden kahden välillä oli suhde ja tästä syystä hän halusi erottaa toisen näistä, sillä ilmoittaa ettei "voi luottaa" tähän tapahtuneesta johtuen. Pomo itse tunnustanut lukeneensa viestejä ja myöskin hänen puheistaan sen tietää, sillä puhuu asioista joita ei mitenkään muuten voi tietää. Käyttää irtisanoessa tietysti jotain muuta syytä kuin "suhde", mutta tarkoitus onkin kysyä tuosta sähköpostiurkinnasta.

Mitenköhän laki suhtautuu tällaiseen? Sähköposteja ei ole tutkittu näiden ihmisten omista sähköpostiosoitteista vaan jostain hallinnan kautta, johon ilmeisesti viestit jotenkin jäävät. Nämä ihmiset eivät myöskään ole olleet mitenkään tietoisia että sähköpostit sinne jäävät. Voiko työntekijä nostaa asiasta haloon? Miten tapahtunut todistetaan?

57

4479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sakke.kl

      Nokia Lex laki meni läpi eli työpaikan sähköpostit saa AINA pomot lukea koska haluaa.Eriasia niiträ ei saa levitellä eikä käyttää työntekijän vahingogsi ellei se ole yrityksen etu.Eli et voi mitään.

      • Rooroo

        Näinköhän se Lex Nokia taas meni? :)


      • santtu1975

        teksti ihan ajatuksella, ja vastaa sitten kysymykseen uudestaan:

        "Lainmuutos antaa Suomen kaikille Internetin yhteisötilaajille kuten liikeyrityksille, yliopistoille, virastoille, kirjastoille ja joillekin taloyhtiöille oikeuden selvittää verkkonsa käyttäjien tunnistamistietoja tiettyjen ehtojen täyttyessä. Laki sallii tunnistamistietojen (kuten IP-osoite tai viestin vastaanottaja) selvittämisen ongelmatapauksissa, mutta viestinnän sisällön selvittäminen on kiellettyä. Tunnistamistietojen tarkkailusta on laadittava selvät ohjeet ja ilmoitettava käyttäjille sekä tietosuojavaltuutetulle. Yhteisötilaajille tunnistamistietojen tutkiminen olisi Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan viimeinen keino puuttua verkon väärinkäyttöön, josta voi aiheutua huomattavaa vahinkoa."


      • tosikko ja tyly

        Kannatan sinun huomiota Lex Nokiasta. Työaikana kahdeksan, tai osatyö-aikana on töitä paiskittava, sen voi työnantaja vaatia. Pomolla on valtuus tietää mitä sinä teet tuona aikana. Niin myös millä tavalla käytät konettasi. Yksityset jutut jääkön työajan ulkopuolelle tai tauolla. Ei ihme että suomi menee päin persettä kun monet käyttävät työaikaa vääriin asiohin, eikä tee yhteiskunnan etuja vaan omia etuja. Ja yrittävät tavalla tai toisella kierrellä työajan pakollisuutta omien etujensa vuoksi.


      • voi voi

        Tunnistetiedot ovat eri asia kuin sähköpostit ja onko tunnistetietojen lukemiseksi tehty tarvittavat toimenpiteet. Kysyjän kertomuksen perusteella näin ei ole tapahtunut


      • pulitiikkaa
        Rooroo kirjoitti:

        Näinköhän se Lex Nokia taas meni? :)

        Tottahan toki pomo/firman johto saa lukea työntekijänsä TYÖAIKANA lähettämänsä meilit.En todellakaan ymmärrä miks ylipäätään edes sallitaan s-postien lähettely työaikan ellei se liity siihen TYÖHÖN JOSTA PALKKA MAKSETAAN.!!!!Eihän liksaa makseta juoppelusta,tupakoinnista,,samoin yrityksen johdolla/pomolla pitäis olla lupa kieltää työntekijöiltä omien kännyköidenkin käyttö TYÖAIKANA.Textareita luetaan ja lähetellään..Hirveetä käytöstä.!!!!


      • Joopajoo..
        Rooroo kirjoitti:

        Näinköhän se Lex Nokia taas meni? :)

        Just joo, ja taas täyttä "faktaa". Mitä jos lukisitte asioista ensin, ennen kuin menette julistamaan omia virheellisiä tulkintojanne totuuksina?

        Tässä vähän apua tiedottomuuteen:
        "Lex Nokia antaa yrityksille mahdollisuuden käsitellä työntekijän sähköpostiliikenteen ja muun verkkoviestinnän tunnistamistietoja, mikäli yrityksellä on syytä epäillä, että työntekijä vuotaa yrityssalaisuuksia tai aiheuttaa toimillaan yritykselle muuten merkittävää haittaa. "

        Mietipäs Sakkeseni uudestaan, että saako se pomo tosiaan lukea ihan KAIKEN?


      • SEKSIAKTIIVISIMMAT
        pulitiikkaa kirjoitti:

        Tottahan toki pomo/firman johto saa lukea työntekijänsä TYÖAIKANA lähettämänsä meilit.En todellakaan ymmärrä miks ylipäätään edes sallitaan s-postien lähettely työaikan ellei se liity siihen TYÖHÖN JOSTA PALKKA MAKSETAAN.!!!!Eihän liksaa makseta juoppelusta,tupakoinnista,,samoin yrityksen johdolla/pomolla pitäis olla lupa kieltää työntekijöiltä omien kännyköidenkin käyttö TYÖAIKANA.Textareita luetaan ja lähetellään..Hirveetä käytöstä.!!!!

        Ala jonka opiskelijat eivät ole neitsyitä.

        http://www.julkkikset.fi/forum/index.php?threadid=7806


    • Selite

      Asia ei kuulu Lex NOKIA nimettyyn lakiin jossa on sähköpostin perustaja mail. laatikon perustaja oltava itse läsnä kun sähköposteja avataan JOS otsikoinnissa löytyy se asia jota halutaan avata .
      Tämä otsikoinnista epäilty asia siis kulkee Pomo tulee ja sanoo haluan tarkistaa kaikki postit jossa on käytetty meidän tuotannon rekisteröityä tuote merkkiä MAKE (R) ----> sähköpostin luoja joutuu kaikkien läsnäollen avamaan laatikon ja henkilöt katsovat löytyykö MAKE (R) rekisteröity merkki otsikoinnista ( lähetetyt / saadut ) ----> henkilöltä löytyi tuote merkki MAKE (R) ja täten [ Lex NOKIA ] antoi legalistisen oikeuden avata ainoastaan kyseisen MAKE (R) postituksen / saadun postituksen .
      Jos postitkseista saaduista / lähetetyistä ei löydy tuotemerkkiä MAKE (R) joka oli nimetty tarkastuksen aihe nimeksi posteja ei saa avata täten pitää ymmärtää Lex NOKIA sisällön .

      Lisä tietoa saa kun lähetät kyselyn TIETOSUOJAVALTUUTETULLE joka toimii Helsingissä Maistraatin yhteydessä 3.ker .

    • pankouitto

      Kun työnantaja (Teollisuus tai kunnan toimistot niinkuin sairaalat) "lainaa" sulle työkoneen se on tarkoitettu ainoastaan työn etenemiseen ja siihen liittyvään asiapostiin. Kaikki muu köyttö on rikollista. Sinulla ei ole minkäänlaista oikeuutta käyttää sitä yksityispostiin mailamiseen. Työnantajalla tai valtuutetulla on täysi oikeuus tarkistaa sisällön.

      • pankouitto

        kunnalla on omat netit omilla alueella ja oma ylläpito sekä nettipalvelut josta he voivat tarkkailla ja tehdä vikapalveluja netin kautta kaikki koneet kunnan omassa netissä. Siis et ole yksistään sen koneen käyttäjä Koska ylläpidolla on valtuus siihen. Jos he epäilevät että joku käyttää esim omaa salasanaa käydessään ylläpidon ulkopuolella. Esim katselemassa pornoo ylläpidon ulkopuolella niin se näkyy ylläpidossa. Näin ainakin meidän kuntaliitossa.


      • Tildd

        juuri. Se on tarkoitettu vain asiapostiin ja työntekoon, mutta työnantaja ei saa varmistaa sitä posteja lukemalla. Miksiköhän monet haluavat työntekijän olevan orjan asemassa ilman oikeuksia toteuttamassa robotin tavoin työnantajan tahtoa.


      • fewqa

        lainkohta mahtaa sen kriminalisoida?

        -Nimimerkillä "Kunnan koneelta kirjoittelen työajalla, enkä kyllä syyllisty mihinkään rikokseen"


    • aika kakka juttu

      Mun mielestä ainakin se on väärin koska se on tavallaan myös rikos , koska jos lukee jonkun henkilökohtaisia viestejä nii se on rikos nii jos siel sähköpostis olis ollu joku tällänen henkilökohtainen viesti joltain tyypilt tjtn . ja ei pomo,vanhemmat,sukulaiset tai kaverit saa lukee kenenkään viestei mihin on esim salasanat tai tekstiviestei.. -_-

      • buTTholesUrfeR

        juu, se pitää sitte sanoa OIKEESTI mitä siitä tynnyrimahaplösöpomosta ajattelee. Saatpahan koko rahan edestä kenkää perseelle. ;-)


      • sähköpostiliikenne

        ei kuulu työpaikalle. Se pitää hoitaa omalta koneelta vapaa-ajalla. Ei ihmisille siitä makseta että hän käyttää työaikaansa yksityisasioiden hoitamiseen.


    • Linux minilaptop

      Juu, tuollainen ongelma syntyy helposti kun yritys ottaa käyttöönsä esim. jonkin webbihotellin tarjoamaa levytilaa.Hallintapaneelin(esim. cpanel) pääkäyttäjätunnukset annetaan yrityksen käyttöön.Erinomainen mahdollisuus pomolle(voi olla samalla tietojärjestelmän "ylläpitäjän" roolissa) tutkia/urkkia - kuka,mitä missä,milloin...Eli sanoisinpa, että on erittäin tyhmää käyttää työnantajan sähköpostia/tietoverkkoa henkilökohtaisiin viesteihin.Niitä varten kannattaa käyttää hotmail,suomi24 tms. sähköpostia.Lisävarmuudeksi käyttäisin omaa läppäriä mokkulaa ko. tarkoitukseen,jolloin on poissuljettu kaikenlainen väärinkäytösten mahdollisuus pomon toimesta.
      Kyllä minunkin pomo kiertää läppäriäni kuin kissa kuumaa puuroa,koittaen välillä udella, että mikähän se noin mielenkiintoista siellä koneella on.Ja huom.käytän konettani ainoastaan taukojeni aikana :) Voi olla, että naispuolinen pomoni on minusta kiinnostunut myös henkilökohtaisella tasolla ja haluaisi tietää...

      • Tuplakumarrus

        ...pitää tehdä....mestarillinen oivallus Linux gurulta. Vain Linux guru kykenee ajattelemaan selkeästi ja innovatiivisesti. AAAuuummm AAAuuummmmm!


    • Pavosen Heska

      Kipin kapin luottamusmiehen pakeille, jos tuo tarina on tosi. Luottomiehen kuuluu tietää tai ottaa selvää, että onko pomo ylittänyt valtuutensa niin kuin tuossa tapauksessa todennäköisesti on.

    • kasper III

      meikä vetäis niin, että äijä olis sairaalassa.TOIMIKAA....

      • Pavosen Heska

        Turpaan vedostaa sitten heilahtaa kenkä varmasti.
        Luottamusmiehen tehtävä on selvittää ja viedä asiaa eteenpäin, jos aihetta ilmenee. Jos luottomies ei uskalla tehdä mitään niin sitten yhteys ammattiliiton toimitsijalle.


    • VKG
    • Antitrolli

      Mutta vastaan silti koska tuntuu muille olevan epäselvää toi Lex Nokia. Elikäs työnantaja voi lukea ne sähköpostit vain jos ilmoittaa siitä työntekijälle ja syyn miksi lukee. Tietoja ei saa käyttää työntekijää vastaan jos työntekijä ei ole levitellyt ulkopuolisille yrityksen liikesalaisuuksia. Eli tässä tapauksessa enemmälti sepkuloimati itse tekisin tutkintapyynnön poliisille. Ja ensinnäkin työnatnaja ei voi suhteen perusteella antaa kenellekään potkuja. Ok luulenpa että osa muista vastaajista olet sinä itse vastaten omaan kysymykseen sellaisia kun trollit on...

      • LexNokian

        Ennen kuin annat tällaisia neuvoja, niin olisi varmaan viisasta lukea tuo "Lex Nokia".


    • parthuri

      Olettaisin että kone, jolla työskentelet, on työnantajan kone. Jakkara, jolla istut, on työnantajan, ja sijaitsee hänen tiloissaan, jotka hän pitää sinua varten lämpimänä. Olet luvannut korvausta vastaan tehdä hänelle työtä, ts. myydä pätkän päivästäsi hänelle. Tästähän luonnollisesti seuraa, että sinulla on kahdeksan tuntia aikaa hoidella työnantajan laskuun, ja vielä palkan edestä yksityisasioitasi, jotka kuuluvat yksinomaan sinulle ja armaallesi, jolle työnantajasi myös palkan maksaa. Ei ole hänellä siis mitään syytä tulla nuuskimaan yksityisasioitasi. Jos näin käy, yhteys ammattiosastoon varmaan saa öykkärin ojennukseen!

    • Juupeli

      Hoh hoijakkaa minkälaisia vastauksia. :(

      Tuollainen postien lukeminen on yksiselitteisesti kiellettyä ja rikollista!
      Tässä kannatta myös huomioida se, ettei ketään voi irtisanoa vain sillä perusteella ettei häneen luoteta.

      Tuon varsinaisen rikoksen tutkiminenhan kuuluu sitten poliisille eli sinne tulee tehdä rikosilmoitus. Jos talossa on luottamusmies niin ilman muuta asiasta pitää informoida myös häntä, niin toivon mukaan sitten saa taustatukea prosessille.

      Nyt sitten kannattaa miettiä sitä, että olisiko kannattavampaa keskustella asiasta ensin vaikka toimitusjohtajan kanssa ellei tämä pomo satu olemaan sellainen. Ja katsoa miten hän suhtautuu tuollaiseen laittomaan toimintaan. Sitten kannattaa miettiä, ikävä kyllä, onko asian riitauttamisessa sitten kuitenkaan järkeä. Vaikka työpaikka säilyisi mutta pomo on edelleen siellä niin onko työteko kuitenkaan enää kivaa tuossa paikassa. Ja jos lähtee niin mitkä mahdollisuudet on löytää haluamaansa työtä, kun juttu on kuitenkin levinnyt myös muualle että joku on hankala työntekijä. Nämä kaikki riippuu tietenkin siitä työpaikasta.

      • ..käyttöön Suomi24 sähköposti. Sen jälkeen ei kukaan lue sähköpostejasi. Et tosin sinä itsekään....


      • työ työnä
        siilisimo kirjoitti:

        ..käyttöön Suomi24 sähköposti. Sen jälkeen ei kukaan lue sähköpostejasi. Et tosin sinä itsekään....

        käyttää työnantajan konetta yksityisiin asioihin mikäli on omat kotikoneet käytössä. Minulla on selkeästi työasiat työmaalla ja vapaa aikana en edes ole missään tekemisissä työnantajan edustajien kanssa!


      • kotikoneellekin
        työ työnä kirjoitti:

        käyttää työnantajan konetta yksityisiin asioihin mikäli on omat kotikoneet käytössä. Minulla on selkeästi työasiat työmaalla ja vapaa aikana en edes ole missään tekemisissä työnantajan edustajien kanssa!

        mikäli ilmaisee epäilevänsä laittomuuksia tapahtuvan. Kontrolli on täydellinen.


    • ribeiro

      Kunhan työntekijäkin saa lukea pomon sähköpostin.

    • työaikana?

      Pomo saa katsoa sähköpostit jos sähköpostissa kulkee työaiheista tietoa tai on avattu työtehtävien ylläpitämiseen. Myöskin silloin jos epäilee työaikana lähetettyjä viestejä jotka ei kuulu työtehtäviin työaikana.

      Myös laillista lukea jos on työpaikan kone. Yleensä jää myös muistiin kaikki lähetetyt jotka pomot katsoo kerran kuukaudessa läpi.

      Et kertonut mitä viesteissä oli ja oliko työkone tai työaikana?


      Itsekkin työaikana nyt ja meitä on varoitettu että kaikki mitä koneella tehdään jää muistiin ja kaikkien tietona.

    • kameru

      Kannattaa oottaa pian luottamusmieheen tai liittoon yhteyttä, sieltä kyllä osaavat sanoa, onko se laillista ja mitä tehdä asialle. En ole varma, mut muistaisin joskus kuulleeni, et työnantajat saisivat niitä lukea, mut ota nyt pian yhteyttä sinne liittoon ja tuostahan saa tehdä ihan kuka vaan ilmoituksen,ei siis aina pelkästään ne joita asia koskee.

    • ?????

      Valehtele vähemmän, sähköposteista ei saa työnantaja muuta kuin tunnistetiedot tarkistaa, ei sisältöä. Ja meni heti uskottavuus tuohon juttuusi kun muka suhteen takia pomoa kiinnostaa sähköpostit ja vielä potkutkin tulee. Ja miksi pomosi kertoi kaiken sinulle ?

      • j

        Jokatoinen valittaa että ei saa pistää sähköpostia työpaikan koneelta? Miksi saatanassa ei saisis. Tauoilla en usko minkään olevan esteenä tai jos sattuu olevan sellainen työ missä tulee istuttua koko päivä koneen ääressä tai vaikka luppoaikaa jää hommien väliin.


    • naja

      se on ihan hyvä että pomo voi seurata työaikana tapahtuvaa viestintää..se on oikein hyvä asia..

      • perhonen :)

        sanoisinko että ahdasmielistä...postin kautta työaikana työaikaa vie vähemmän kuin tupakoitsijat työaikana. Jäitä hattuu ja antaa suhteiden kukoistaa,,


    • jotain järjestystä

      työ kommunistilta on moraali mennyttä. käyttää kännyään ja inter-nett.iä omien asioden hoitamiseen ja paskan jauhamiseen... valvontaa pakko lisätä, ja saktiot ylemmäs. jos varastaa työnantajalta aikaa tai ottaa välineent yksityiskäyttöön.. ps. muistan kun elettin vuotta 1992 minulla oli hankittuna philps merkkinen känny. se maksoi enemmän, kuin mun kuukauden palkka, menin tämä povitaskussa duuniin. työnantajan edustaja. -valtionyhtiön duunissa- kielsi minua pitämästä kännykkää taskussani työaikana... silloin en oikeen ymmärtänyt miks.. nyt ymmärrän. ajatukseni olisi siirtyneet duunista pois yms... samoin tänäpäivänä. 8 h. duunipäivä.olisi tärkeätä kerätä henkoht. kännyt pois..

    • Juttu vireille

      Terve

      Tapauksesesi on poliisi asia ja pitää tehdä tutkintapyyntö asiasta poliisille.
      Lokitietoihin jää aina jälki kuka on mitäkin tehnyt.

      Sähköpostit ovat helposti muiden luettavissa ja taopoja on monia.

      Lain mukaan kellään ei ole oikeutta lukea muiden sähköposteja, paitsi jos asiaan liittyy rikos, silloin viranomaiset tutkivat asian. Käsittääkseni työkavereiden keskinäinen sähköpostiliikenne ei täytä rokoksen tunnusmerkkejä.

      Jos työnantaja epäilee väärinkäytöksiä ajan käytössä, asia täysin irallinen, eikä missään olosuhteissa ole lupa lukea sähköposteja.

    • n

      mitä vastauksia suurin osa. ei tässä kysytty saako mailailla työaikana, vaan että saako pomo lukea viestejä. ei saa! saa kyllä ne otsikot ynnä muut tiedot kattoo jos tarve vaatii, mutta sisältöä ei kyllä noin vaan saa mennä urkkimaan. siinä pitää olla tietyt henkilöt katsomassa sitä sisältöä, jos tarve vaatii (eli epäillään rikosta ym.).

      eli suosittelen minäkin, ei kannata niellä tuosta vaan (pomo vielä luulee että voi tehdä mitä vaan) vaan kannattaa tehdä ilmoitus asiasta!

    • YETKSA

      toimintaa. Kaikki pomot ovat jonkin asteisia menttaaliongelmaisia tapauksia, joten en yhtään ihmettele moista toimintaa :)

    • peeeveee

      Tiedän vastaavanlaisen tapauksen, missä toisen mailiin (murtautunut) esimies irtisanottiin välittömästi. Pomo on yrityksen edustaja ja yritys ei saa lain mukaan tutkia sähköpostiliikennettä (edes otsikkotasolla). (vrt. Lex Nokia)

    • afsdgdfgdfgdfg

      Minkä takia muuten työpaikoilla ei saa olla suhdetta? Mikä juttu se oikeen on?

    • -näin minä teen-

      Miksi lähetellä arkaluontoisia viestejä firman sähköpostilla kun voi avata ilmaisen anonyymin osoitteen. Osoitettahan ei tarvitse sanoa kuin sille salarakkaalle, ei edes vaimolle/miehelle.
      Miksi nykyihmiset ovat oikeasti tyhmiä?

    • gtty455

      jos olisi Suomi 24.n posti ,ei sitä pomot pysty urkkimaan, olettaisin että lähetit firman koneella viestisi, anonyymiä postia tms. eivät lue, vaikka olisi firman koneella lähetetty,
      Hankkisit sellaisen, ei kuulu muille kuin sinulle ja salarakkaallesi, onko kyseessä pomon / alaisen suhde.

      • klenkku

        tehtailla tämä urkkiminen on normaalia. en tiedä että onko tuossa johtajilla tekemista, mutta ainakin nämä tietokonevastaavat sitä tekevät täysin suruttomasti. nimimerkillä jalkapuoli modttori


    • Työnantaja

      Ihme porukkaa kun ei työ maita. Pitää vaan kirjoitella ja lörpötellä työaikana jotain mikä ei liity työasioihin ollenkaan ja sitten kitistään vielä täälläkin. Lähtökohtana ne jotka eivät itse ole työnantajan asemassa eivät asiaa tunne. Passiivinen työntekijä on vain rasite yritykselle joka lobbaa rahaa tekemättä mitään palkkansa eteen.

      Mistäs se työnantaja palkan työntekijälle maksaa?

      T.Y.Ö.N.T.E.O.S.T.A !

    • TikoTiko.

      Jos on firman sähköpostia - niin tietty saa.
      Käytä omia sähköpostiosoitteita jos tarvis...niitähän saa ilmaiseksi.

      • lukea.

        Jos työntekijä on niin yksinkertainen,että jättää spostin salasanat kaikkien saataville.


      • saakaan
        lukea. kirjoitti:

        Jos työntekijä on niin yksinkertainen,että jättää spostin salasanat kaikkien saataville.

        Vaikka jättäisi / unohtaisi salasanansa näkyville, niin silti ei saa lukea.


    • Eikä saa lukea

      Kannattaa tutustua lakiin yksityisyyden suojasta. Löytyy osoitteesta www.finlex.fi

      • Laki on puolellasi

        Sinun kannattaa soittaa tietosuojavaltuutetulle. Missään nimessä pomo ei saa mennä lukemaan kenenkään sähköposteja. Työntekijällä on jopa irtisanomistilanteessa oltava mahdollisuus poistaa henkilökohtaiset postinsa työkoneeltaan. Jokainen varmasti saa myös työsähköpostiinsa työkavereiltaan, asiakkailtaan ja jopa ystäviltään sähköpostia, ihmettelen noita, ketkä muka eivät sitä saa. Pomolle ei muuten kuulu tippaakaan, onko työntekijöillä keskenään suhde vai ei.


      • Jokkerio
        Laki on puolellasi kirjoitti:

        Sinun kannattaa soittaa tietosuojavaltuutetulle. Missään nimessä pomo ei saa mennä lukemaan kenenkään sähköposteja. Työntekijällä on jopa irtisanomistilanteessa oltava mahdollisuus poistaa henkilökohtaiset postinsa työkoneeltaan. Jokainen varmasti saa myös työsähköpostiinsa työkavereiltaan, asiakkailtaan ja jopa ystäviltään sähköpostia, ihmettelen noita, ketkä muka eivät sitä saa. Pomolle ei muuten kuulu tippaakaan, onko työntekijöillä keskenään suhde vai ei.

        Jos jonkun mielestä sähköpostit voi pomo lukea, niin hänellä kai sitten oikeus lukea työntelkijän työpaikalta lähettämät ja saamansa kirjepostit, sama asia kyseessä.


      • ainakin
        Jokkerio kirjoitti:

        Jos jonkun mielestä sähköpostit voi pomo lukea, niin hänellä kai sitten oikeus lukea työntelkijän työpaikalta lähettämät ja saamansa kirjepostit, sama asia kyseessä.

        Sihteeri avaa kaikki! kirjeet. Ja ne heebot voit vain arvata mitä ne tekee niille sisällöille. Ei varmasti lue, eikä pomot.. Lapsen usko on paras usko -kunnes kenkä heilahtaa tuotannollisista ja taloudellisista syistä...


    • RockGoddess

      Siis huh huh,ei todellakaan ole sallittua tollainen urkkiminen. Ja kaikki muut tuntuivat aika tehokkaasti ohittavan sen seikan miksi toinen näistä työntekijöistä erotettiin. Eli miten kahden aikuisen välinen suhde muka vaikuttaa pomon luottamukseen? Miksi hänellä on oikeus irtisanoa työntekijänsä joka ei ole tehnyt mtn väärää? Hui jos on parit mailit vaihdettu työajalla,ei se firma siihen kaadu. Meidän työpaikallakin on muutama parinkunta jotka ovat työpaikalla tavanneet ja siellä sitten rakastuneet eikä se ole kenellekään ongelma. Nyt ihmiset järki käteen ja se liian kireä pipo roskikseen niin johan alkaa hommat luistamaan..

    • Yksinkertaista

      Tämä on helppo nakki.

      Suomen perustuslain 10 §:n 2 momentin mukaan "Kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton."

      Rikoslaista voi sitten lukea mitä loukkauksesta seuraa. Varsinaisen viestin lukemisesta selviää muistaakseni sakoilla, mutta tunnistetiedoista taisi tulla pahimmillaan kaksi vuotta linnaa. En tosin tiedä, että ketään olisi työntekijän sähköpostin lukemisesta häkkiin saakka heitetty.

      Mutta, jos luki työntekijän jo lukeman viestin, työntekijän koneella ja työntekijä ei ollut suojannut postia mitenkään, niin silloin tilanne muuttuu. Tämä vastaa sitä tilannetta, että työntekijä olisi jättänyt tavallisen kirjeen pöydälleen avoimena. Tuollaisenhan saa lukea kuka vaan.

      Lex Nokiat ja muut ovat poikkeustapauksiin ja tässä ei ole kyse siitä.

      Työnantajalla ei siis ole mitään oikeutta henkilön posteihin, vaikka ne liittyisivät työtehtäviin. Henkilökohtaisella nimellä tuleva posti on aina henkilökohtaista.

    • Selvääkin selvempi

      Se laki oli aikoinaan tarkoitettu jo aiemmin aloitettu tietokoneliikenteen seuraamisen vahvistamiseen. Nyt nyo yhteystietojen selvitätminen ym selitykset ovat vain nimikkeitä. Nykyään sähköpostit lukee tynönantajat ja pomot ja varmuudella on kauheaa soppaa jos yrittää moista selvittää tai puuttua. Niikuin joku sanoikin että, jos on syytä katsoa firman taloudellista etua!

      Totuus on se ihmisten uteliaisuus ja kyttäyksen tarve sekä nimen omaan tunkeutuminen ihmisten pposteihin. Nähtävästi työkoneen kautta ja avulla selvitetään kaikki muukin tämän henkilön harjoittama sähköpostiliikenne. Näin uskon.

      Siinä olen samaa mieltä että , työkone tulisi olla täysin työkone ja käyttää vain työhön ja vain työhön. Ei ole minkaanlainen konsti nykyään käydä sähköpostiliikeenne ja hankkia päätteet työpaikoille mitä voisi käyttää hjuuri tähän yksityskäyttöön ja silloin näkisi kuka todella sitä käyttää. Ja omalla ajalla.

    • Iimail

      Suomessa on vielä kirjesalaisuus, siis sähköposteja saa lukea vain poliisi yms. ja hekin vain tietyn tason selvittelyssä. Työpaikan sähköposteja ei työnantaja saa lukea muuten kuin poikkeustapauksissa OTSIKKOTASOLLA ja jos syvemmälle mennään, niin k.o. kirjeen on oltava OTSIKKOTASOLLA tunnistettavissa sisältäväksi vain firman asioita.
      Pitäkää oikeuksistanne kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      68
      5623
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      61
      3764
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      153
      2755
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      2196
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      109
      2045
    6. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1329
    7. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1297
    8. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      96
      1278
    9. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      195
      1232
    10. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1146
    Aihe