Painonvaihtelusta ja ulkoilusta

murnau

Tasaiseen tahtiin tuntuvat raksut hupenevan, mutta kattikaksikkoni on kyllä liian tottunut pyytämään myös muuta ruokaa. Raksuja kun on aina saatavilla, niitä ei tarvitse komentaa antamaan.

Meillä täällä alkaa näkyä jokavuotinen ilmiö, että toinen kissa kadottaa pyöreyttään kesää kohti ja toinen taas alkaa pulskistua. Talvella käy päinvastoin. Varmasti tosin liikuntakin vaikuttaa elopainoon, ja talvella tämä kaksikko ei ainakaan pihalle lähde.

Miten olette muut kissojen ulkonakäynnin järjestäneet? Harvempi varmaan asuu alueella, missä kissat voisi päästää vapaasti ulkona kulkemaan. Tämä on kyllä kriteeri omaa seuraavaa asuntoa valittaessa!

6

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eee2

      Meillä on ihanteellinen tilanne - asumme keskellä peltoja ja metsää ja lähimpään naapuriin on noin kilometri. Tänne muutettuamme kissat ovat saaneet liikkua vapaasti. Talvisin kissat käväisevät päivisin ulkona tunnin pari kerrallaan, mutta kesäisin ovat harvemmin sisällä. Kissoille on rakennettu aittaan korkealle oma maja, jossa saavat päivystää kesäisin. Saunassa on myös pieni tila kisuille, mutta harvemmin siellä viihtyvät.

      Tänä kesänä on tarkoitus rakentaa kissoille terassille ihan oma kerros.
      Terassille on kissaluukku (josta koirat katsovat ulos) ja suunnittelemme luiskaa ylös melkein katonrajaan, jossa on iso taso, raapimapuu ja hyvät näköalat ympäriinsä.

      Kerran kesässä vanha rouva lähtee parin päivän reissuun, ja aiheuttaa meille aina suurta pelon tunnetta. Kun tämä reissu on tehty, sen jälkeen pysytäänkin pihalla aina seuraavaan vuoteen asti.

      Syksyisin kun puintiaika alkaa, meiltä tullaan kysymään ovatko kissamme sisällä. Jos kissat ovat ulkona, ne etsitään ja haetaan sisälle ja vasta sitten alkaa puinti! Tästä olen todella kiitollinen ystävällisille naapureillemme :)

      • Jos on meilläkin. Meillä kissat pääsevät/joutuvat(toisen mielestä) iltasella 17 jälkeen ulos ja ramppaavatkin sitten sinne ilta kymmeneen ikkunassa. tietty jos on kova pakkanen käyvät vain pikaisesti tarpeillaan. kesällä kulkevat ikkunasta miten sattuuvat, mutta koirat ja kissat ei meillä tule keskenään toimeen joten se rajoittaa ulkoilua kissoilla. Iltasella kun koirat laitetaan häkkiin on kissojen aika liikkua vapaasti.


    • emulle

      Meillä ei juuri ulkoilla. Naku on elänyt ensimmäiset 4 vuotta elämästään niin, ettei juuri poistunut kotoaan, ja minulle tullessaan pelkäsi ruohoa, taivasta, viiksekkäitä miehiä yms. Käymme maalla käydessämme Nakun kanssa ulkoilemassa valjaissa, mutta tämäkin on vähän nihkeää, eikä yksin tyttö suostu pihalle ollenkaan, eikä huonossa tai kylmässä säässä. Tänä talvena saatiin kaikki neljä tassua lumelle, muttei samaa aikaa, kun yhtä piti aina pitää ylhäällä ja pudistella.

      Nutulla ei ole välivillaa ollenkaan, joten talvisin hänkään ei ulkoile. Viime kesänä oli vielä niin pentu, ettei valjaillakaan tullut mitään, eikä hän oikastaan tahtonutkaan ulos. Katseli mielummin ikkunasta kun iso ulkoili.

      Kaupungissa en tosin heitä vapaasti ulos päästäisikään ja niin paljon noita kissanpotkimisia, ampumisia ja myrkytyksiä on kuullut, etten varmaan uskaltasi muutenkaan. Tosin helppo minun on sanoa, kun kissani eivät sinne kaipaakaan.

    • tofu

      Näissä kaupunkiolosuhteissa ei uskalla kissaa yksin ulos päästää, jäisi heti auton alle tai joku sen teilaisi, on niin paljon ihmisiä, jotka eivät kissoja voi sietää. Meidän neidille ulkoilu tulee olemaan ihan uusi asia, ei ole ensimmäisessä perheessä ulkoillut reiluun vuoden ikään ehdittyään, nyt ajattelin keväällä kokeilla, kuinka sujuu..

      • eee2

        Vanhempieni edesmennyt Arttu-herra kävi lenkillä koirien kanssa. Vastaantulijat hymyilivät kun pikimusta kissa seuraa kahta koiraa muutaman metrin päässä, ja näin tehtiin joka päivä, talvet kaupungissa ja kesät mökillä.


      • Sam
        eee2 kirjoitti:

        Vanhempieni edesmennyt Arttu-herra kävi lenkillä koirien kanssa. Vastaantulijat hymyilivät kun pikimusta kissa seuraa kahta koiraa muutaman metrin päässä, ja näin tehtiin joka päivä, talvet kaupungissa ja kesät mökillä.

        Kisuli syntyi maalla ja sai ulkoilla navetan ja pihan väliä. Meille tulemisen jälkeen on kuitenkin ollut sisäkissa. Pari kertaa olemme käyneet esittelemässä lumen, mutta ei ole kovin innokas ollut talveen. Nyt kun on lauhempaa pääsee lasitetulle parvekkeelle. Siellä viihtyy hyvin ja pyytääkin sinne aamuisin jo. Linnut näkyvät sieltä niin paljon paremmin :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe