Haluan aloittaa osakkeiden ostamisen

Alku kankeaa

Olen aloittelija ja en ole ostanut vielä yhtään osaketta, haluaisin kuitenkin sijoittaa rahaa osakkeisiin 1000-9000e. Miten aloitan tarkalleen ostot? haluaisin tarkkoja tietoja ja hintoja aloituksesta. Tarkoitukseni olisi luultavimmin tehdä ns nopeita kauppoja, eli ei oikein kiinnostaisi roikkua pitkään odottelemassa nousua vaan pienetkin voitot keräisin jemmaan, miltä tälläinen kuulostaisi? Mitkä yhtiöt olisivat nyt paras sijoitus?

53

9625

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdfykliukiu

      Pörssisäätiön sivuilta löytyy perusteita. Välittäjät kertovat tarkat hinnat sivuillaan.

      Treidaaminen voi olla hankalaa jos rahaa ei ole kovin paljon. Välityspalkkioiden osuus voi nousta harmittavan suureksi.

      Parhaasta sijoituksesta voit tehdä valistuneen arvauksen tutkimalla yritysten tunnuslukuja ja lukemalla pörssitiedotteita ja yhtiön alan uutisia.

    • gsrdhr

      Siinä taitaa puhua uusi daytraderi :D Minusta pikkuvoittojen perässä juoksentelu ei ole järkevää...Kuten kaveri edellä jo kertoikin että välityspalkkiot syövät pikkusummista suuresti voittoa. Uutisten seuraamisesta voisin vielä tuoda esille sellaisenkin pointin, että katsost maailmaa ylesesti ja mihin se on menossa. Mm. informaatioteknologiaan, ilmastonmuutokseen, lääkkeisiin erikoistuneihin yhtiöihin kannattaa aina panostaa.

    • Vakuusvaje

      Pienistä voitoista tulee aikanaan isoja. Jos myyt aina kymmenen prosentin voitolla, et koskaan saa niitä satojen prosenttien täysosumia, jotka jäävät loppuiäksi mieleen. Lisäksi voi käydä niin, että pikkuvoitot eivät riitä kattamaan sekaan sattuvia tappioita.

      En halua tässä julistaa nopeaa kauppaa synniksi, mutta se on kyllä pörssisijoittamisen vaikeimpia osa-alueita. Menestymiseen tarvitaan paljon aikaa ja kokemusta sekä halvat välityspalkkiot. Sikäli on hyvä aloittaa nopeilla kaupoilla, että niiden kannattavuuden todellisuus tulee mahdollisimman pian selville ja toiveunet haihtuvat. Lisäksi tässä pelissä hävittävä rahamäärä on alkuvaiheessa vielä pieni. Eli saat kokemusta suhteellisen halvalla ja sen voit sitten käyttää hyödyksi vakavammassa sijoittamisessa.

      Päteviä ja tarkkoja ohjeita ostettavista osakkeista ei kukaan pysty antamaan. Nokia on tänään 14 % halvempaa kuin eilen, mutta ei se välttämättä tarkoita että se on nyt alennusmyynnissä ja hyvä ostos.

    • Mr Mickone
    • -w-

      Anna mulle niin voin sijoittaa ne puelestasi

    • .....

      Pientenkin voittojen keräämisessä nopeasti ole välttämättä mitään järkeä, jos sijoitussummat ovat pieniä. Välittäjän palkkio on kiinteä palkkio määrätty prosenttiosuus kauppasummasta, joten mitä piempi kauppa, sen suurempi on suhteelisesti välityspalkkio. Lisäksi verottaja vie aina voitosta aina osansa, lieneekö sitten 28 vai 29%.
      Ihan saman tuton saa, kun omistaa osakkeita useamman vuoden ja nostelee samalla osinkoja, jotka nekin antavat useimmiten 4-10% tuton sijoitetulle pääomalle riippuen yrityksestä

      • joopajoo...

        muutto paras keino osake-sijoittamisen.
        Glitnir, paalupaikka sijoittamiseen kuten sanonta ja mainos kuuluu.


      • VISTAS

        JOS TEET ITSE KAUPPAA NETISSÄ JONKUN PANKIN KAUTTA ESIMERKIKSI,PALKKIO ON AINA KIINTEÄ MÄÄRISTÄ JA PANKKISUHTEISTA RIIPPUEN 0.10-0.20.JOS TEET JONKUN VÄLITYS FIRMAN KAUTTA ,VOIT PÄÄSTÄ VIELÄ EDULLISIMMALLA JOS TEET TODELLA SUUREMPAA KAUPPAA.KANNATTAA SEURATA ENSIN PÖRSSIÄ VUOSI PARI ,PINELLÄKIN HETI VOITOT KOTIIN VOI SAADA VUODESSA NÄTIT RAHAT.


    • Sijoittaja83

      Sijoita rahasi ammattilaisen kautta, niin et itse häviä kaikkia rahojasi heti.

      • vältä välikättä

        Ammattilainen ei hoida rahojasi hyvää hyvyyttään, vaan palkkiota vastaan. Siihen palkkioon uppoaakin helposti puolet sijoitustesi tuotosta, koska ei se ammattilainenkaan enempää voi tehdä rahaa kuin mitä markkinoilta suosiolla irtoaa.

        Ja kaikki tapahtuu 100% sinun riskilläsi, ammattilaisen salkunhoitajan riski on pyöreä nolla.


      • flash trader

        Joo, ammatilainen tekee sen puolestasi.


    • mk

      suoraa osakekauppaa niin sijoitetava summa pitäisi olla noin 30000 euroa ja 5000€ erissä 6 eri tooimialalle niin voit onnistua jso on hyvä tuuro mutta sehän on kuin pelaisi korttia eli voi voittaa tai ei voi.

      • Vain pelaaja voittaa

        Korttihommat on enemmän tuuria kuin osakekauppa, joka on luonteeltaan lähellä urheiluveikkausta.


    • Riskitön bisnes

      Anna wincapitan pojille! Ne kyllä kertoo sulle miten rahaa tehdään ja mille thaimaassa nainen tuoksuu jos maa alkaa polttaan jalkojen alla. Niille kelpaa pienempikin alkupääoma.

    • hg fdss

      Tulet realisoimaan lähinnä tappioita. Kirjoituksesi on lähinnä myyntisingnaali sijoittajille.

    • Jape__

      Ostat vain halvemmalla ja myyt kalliimmalla, jostain syystä päivän kauppaa kun tekee voi tappiota vain tulla reippaastikkin, niinkuin vaikka eilen Nokiassa ;)

    • Tilaa ekana kauppalehti. Lue pörssitiedot, tutustu futuureihin, tunne trendit, opettele yhtiöiden talous tilanteet. Opi tuntemaan yritykset joihin kannattaa sijoittaa. Melko todennäköisesti tulet maksamaan oppirahat. Sen jälkeen alkaa noi yllä olevat asiat kiinnostamaan, tai lopetat koko touhun. Lyhyt kauppa vie aikaa, todennäköisesti istut päätteen ääressä koko ajan ja luet sijoituspalstaa. Itsellä 14 vuotta takana, hyvin menee mutta alku on vaikeaa. Toivotan onnea, sen sanon että kaikista ei ole tähän leikkiin.
      t. Rike

      • hik!!

        Miksi tilata Kauppalehti ? Samat tiedot saa netistä nopeammin ja ketä kiinostaa eiliset kurssit ?
        Miksi tutustua futuureihin ? Tunne trendit ? Opi tuntemaan yritykset, joihin kannattaa sijoittaa ?

        Tilaa MeNaiset, niin tunnet trendit. Tilaa Veikkaaja, niin opit futuurit. Opettele myös tuntemaan
        kaikki yritykset, jotka toimivat samalla toimialalla. Selvitä heidän taseensa ja tuotekehittelijöiden
        perhesuhteet.

        Osta Olvia...


      • Olvia
        hik!! kirjoitti:

        Miksi tilata Kauppalehti ? Samat tiedot saa netistä nopeammin ja ketä kiinostaa eiliset kurssit ?
        Miksi tutustua futuureihin ? Tunne trendit ? Opi tuntemaan yritykset, joihin kannattaa sijoittaa ?

        Tilaa MeNaiset, niin tunnet trendit. Tilaa Veikkaaja, niin opit futuurit. Opettele myös tuntemaan
        kaikki yritykset, jotka toimivat samalla toimialalla. Selvitä heidän taseensa ja tuotekehittelijöiden
        perhesuhteet.

        Osta Olvia...

        Pääset tutustumaan ekaan pörssiyhtiöösi :)


    • §§§§

      Tilaa ilmaiset käyttäjätunnukset tänne: www.nordnet.fi
      Kotimaisiin osakkeisiin sijoittaminen 9 euroa/kauppa. Kun saat tunnukset, siirrät varoja nordnetin tilille. Pörssin aukiollessa näet reaaliaikaiset kurssit. Kaupan teko on yhtä helppoa kuin esim. sähköpostin lähetys. Kun ostat halvalla ja myyt kalliilla, tienaat. Jos teet päinvastoin, köyhdyt. Jos kysyt 1000 henkilöltä sijoitusneuvoja, saat 2000 erilaista vastausta. Lopullinen sijoituspäätös perustuu kokonaisnäkemykseen, intuitioon. Joillain on poikkeuksellinen kyky muodostaa oikea johtopäätös laajasta tietoaineistosta, kyseiset tyypit pärjää sijoittamisessa hyvin.

      • Rahat paremmassa toi

        Tuulipukukansalta kerätään rahat pois, niin sanotusti laillisin keinoin !


    • Leikkitraderi

      on sellainen pörssikauppa, jossa voit harjoitella ensin 10000 leikkirahaa ja sitte avata oikea sijoitustili.

    • metsä puilta

      Viestistäsi paistaa läpi se, ettet tiedä käytännössä mitään sijoittamisesta. Rahan tekeminen osakemarkkinoilla ei ole helppoa, vaan perustuu vuosikausien mittaiselle kokemukselle ja luontaiselle ymmärtämykselle. Osakemarkkinoilla on tapana vaatia oppirahoja osallistujilta ja ne voivat olla prosentuaalisesti huomattavia osuuksia sijoituspanoksesta. Aloittelija pääsee reilusti voitolle käytännössä vain hyvän tuurin kautta. Tuurin varaan ei kannata laskea paljoa.

      Mainitsemasi nopea kaupankäynti on poikkeuksellisen vaarallinen sijoittamisen alue, ja se vaatii vuoren varmasti oppirahat. Usko pois. Epävirallisten tilastojen mukaan 90% nopeaa kauppaa käyvistä häviää siinä rahaa. Ne 10% jotka pystyvät tekemään voittoa, häviävät usein ensimmäisellä yrityskerralla alkuperäisen panoksensa kokonaan.

      Parhaat mahdollisuudet tehdä voittoa osakemarkkinoilla on, kun ostat selvän ja riittävän pitkän pudotusjakson jälkeen hyviä ja edullisia yrityksiä. Tällä hetkellä osakemarkkinat ovat nousseet kovaa tahtia vuoden verran, joten "helppo"raha on jo tehty. Opettele tuntemaan sijoittamisen perusteita ja odota rauhassa tilaisuuttasi. Älä mieti mitä voit voittaa, vaan mitä voit hävitä. Kyse on riskien hallinnasta. Ensimmäinen prioriteetti on oman sijoituspääoman suojeleminen raskailta tappioilta. Tämä varmistaa sen, että pystyt yrittämään aina uudemman kerran markkinoilla.

      Sinänsä sijottaminen on hyvä harrastus.

      • DK

        YIT,Lemminkäinen,Fortum


      • Mie vain

        Omistan Trainers Housea 300 kpl, ostin hintaan 0,45 e/, Turvatiimiä vähän hupijuttuna 250 kpl maksoin 0,22 e/. Sopivasti Stockmannia, Talvivaaraa, Fiskarsia, Finnairia, Biohittiä ja Fortumia. Laitan kuukausittain sivuun muutaman kympin ja kun sopiva summa on kasassa ostan taas joko jonkun uuden yhtiön osakkeita tai lisää jo omistamiani. Fortum ja Stockmann ovat Fiskarsin ohella ne joihin luotan eniten. Trainers Housea ostin heti, kun kurssi romahti. Laskin, että mikäli putiikki menee nurin, en isoja menetä, mutta jos nousee hyvin, voin tehdä ihan mukavan tilin. Sama juttu Turvatiimissä. Ei osakesijoittamisen aloittamiseen tarvita isoja pääomia, kun säästää jatkuvasti joka palkastaan milloin enemmän milloin vähemmän ja sijoittaa 3-4 kertaa vuodessa kertyneen summan joihinkin osakkeisiin. On muuten varsin mielenkiintoista hommaa. Hoitelen salkkuani sujuvasti nettipankin kautta. Nordeaa voisi vielä jossain vaiheessa alkaa ostamaan. Sitten olisi tarpeeksi moni toimiala edustettuna salkussani. Kun yksi laskee, voi toinen nousta hyvinkin.


      • sdfsdfsdfsdfsdfsdfsdf
        Mie vain kirjoitti:

        Omistan Trainers Housea 300 kpl, ostin hintaan 0,45 e/, Turvatiimiä vähän hupijuttuna 250 kpl maksoin 0,22 e/. Sopivasti Stockmannia, Talvivaaraa, Fiskarsia, Finnairia, Biohittiä ja Fortumia. Laitan kuukausittain sivuun muutaman kympin ja kun sopiva summa on kasassa ostan taas joko jonkun uuden yhtiön osakkeita tai lisää jo omistamiani. Fortum ja Stockmann ovat Fiskarsin ohella ne joihin luotan eniten. Trainers Housea ostin heti, kun kurssi romahti. Laskin, että mikäli putiikki menee nurin, en isoja menetä, mutta jos nousee hyvin, voin tehdä ihan mukavan tilin. Sama juttu Turvatiimissä. Ei osakesijoittamisen aloittamiseen tarvita isoja pääomia, kun säästää jatkuvasti joka palkastaan milloin enemmän milloin vähemmän ja sijoittaa 3-4 kertaa vuodessa kertyneen summan joihinkin osakkeisiin. On muuten varsin mielenkiintoista hommaa. Hoitelen salkkuani sujuvasti nettipankin kautta. Nordeaa voisi vielä jossain vaiheessa alkaa ostamaan. Sitten olisi tarpeeksi moni toimiala edustettuna salkussani. Kun yksi laskee, voi toinen nousta hyvinkin.

        On tietysti helppoa olla jälkiviisas, mutta katsotaan noita osakkeita mistä kaveri tuossa paasaa, vuonna 2010, mitä niille kuuluu keväällä 2019.

        Trainers house, kaveri kertoi ostaneensa hintaan 0,45 ja kurssi on nyt 0,09 eli -80%
        Turvatiimi, kaveri kertoi ostaneensa hintaan 0,22 ja kun firma ostettiin norjaan, lunastushinta oli 0,13 eli -41%
        Stockmann, maksoi 2010 noin 28,30 ja kurssi on nyt noin 2,40 eli -92%
        Talvivaara, konkurssi, eli -100%
        Fiskars maksoi 2010 noin 12,90 ja kurssi on nyt noin 19 euroa, eli 47%
        Finnair maksoi 2010 noin 4,60 ja kurssi on nyt noin 7,40, eli 61%
        Biohit maksoi 2010 noin 2,50 ja kurssi on nyt noin 3,40 eli 35%
        Fortum maksoi 2010 noin 18,40 ja kurssi on nyt noin 20,20 eli 10%
        Nordea maksoi 2010 noin 7,50 ja kurssi on nyt noin 8 euroa, eli 7%

        OMXH oli 2010 noin 6500 ja nyt ollaan lukemassa 9700, eli 33%

        Jos tuo tyyppi olisi sijoittanut kaikkiin osakkeisiin saman määrän rahaa(sivuutamme osingot, indeksikään ei niitä huomioi), saamme salkun arvonmuutokseksi -17%.

        Indeksi 33%, salkku -17%, 9 vuoden jaksolla. Hiljaiseksi vetää.

        "Kun yksi laskee, voi toinen nousta hyvinkin."


    • Datsuniitti

      Noin pienillä summilla ei pidä treidailla, menetät vain rahasi. Mulla on n.100.000€ ja treidailen 10-50000 eurolla, loput pidän käteisenä kurssilaskun varalta. Voittoa teen 200-1000€ kuussa, ei ehkä paras mahdollinen tuotto, mutta riittää minulle. Pörssisijoittaminen on riskien hallintaa ja rahaa jota voi tarvita lähitulevaisuudessa kannattaa pitää pankkitilillä!

    • Björn Wahlroos

      Saat täältä tai miltä muulta tahansa sivustolta "asiantuntijan" neuvoja.
      Ja vielä päiväkauppiaaksi haluat... tuolla tietomäärällä...
      Hahh haaa hah...
      Laita kuule kaikki Nordean Bull sertifikaatiin vivulla ja rukoile...

    • myös vuoden myöhässä

      Oot vuoden myöhässä... Silloin melki osake kuin osake on tuplaantunut tai sitten mennyt jopa 5x:ksi

    • Velliäjavettä

      min sijoitus 6000 euroa. Ensin seuraat tiiviisti pörssiä. Pörssit aukeaa aasiassa ensin; Australia, Hong Kong, Tokio, Peking, Mumbai jne. Eli alat ensin seuraamaan tiiviisti maailman pörssejä. Sitten alat lukemaan pörssiyhtiöiden kertomuksia. Sitten alat miettimään tulevaisuuteen; mm mikä asia seuraavaksi saattaisi olla sellainen joka vaikuttaa Suomalaisiin. Vaikka esim käännetty alv-verotus; vaikuttaako ja miten. Vaikuttaako tulevat ydinvoimaluvat joihinkin asioihin. Vaikuttaako päätös tukea uusiutuvien energiamuotojen tukeminen johonkin? Em. vaikuttaa ketjussa mm. jollakin laitteella puuta, viljaa, kantoja murskataan(joku tekee niitä?)
      Seuraavaksi joku kuljettaa niitä, johonkin ne viedään(onko valmiina? vai joudutaanko niitä tekemään?) Puuta, terästä, metallia jne. Teepä tälläiset asiat selväksi itselle.
      Jos haluat lotota niin helppo homma; seuraa kursseja ja osta sellaista yhtiötä joka on pitkän käyrän mukaan noussut mutta lyhyen käyrän mukaan laskenut ja osta sitä ja odota sen jälkeen että nousee. Nousussa myyt pois sen ja saat helposti 500-1000 /2vk voittoa tuolla 6000 €:lla. Ainoa asia mitä se vaatii on että sitoudut tiiviisti ruudun ääreen.
      Muista että kulut vievät osan voitosta ja muista verot! Nyt olet kuitenkin hieman myöhässä mutta ehdit vielä vuoden ainakin tehdä pikkuvoittoa. SUosittelen kuitenkin pitempiaikaista sijoitusta.
      Hyvät mahdollisuudet? viikossa vai kuukaudessa? Viikon nousijaa on vaikeaa ennustaa mutta arvaukseni olisi nyt Metson jälkeen (tämän viikon paras varma) olisi että laitan 6 000 € johonkin energiyhtiöön koska talvi oli kylmä ja tulokset todennäköisesti hyviä. Ainakin ensimmäinen vuosineljännes. Tietenkin jos haluaa SUURIA voittoja niin sijoitusaika pitää olla pidempi nin laittaisin ehkä Huhtamäki, Kemira, Oriola, Nokia.
      Mutta, mutta. Nopeat voitot tällä hetkellä vaatii keskittymistä paljon ja aikaa. JOten suosittelen jos on aikaa niin opiskelua yrityksien taustatiedoista ja maailmantilanteen seuraamista.

      • piensijoittaja

        enää ei kannata sijoittaa ainakaan, kovin paljoa tai pitkäaikaisesti yhdysvallat on menossa konkurssiin velkojesa takia ja jokainen arvaa mitä se tekee maailman taloudelle kun pelkkä jenkkiläisen pankin kaatuminen aiheutti talouskriisin


    • OP

      Osta sellaisia osakkeita jotka ovat nyt laskussa esim.Orion ja Nokia. Älä myy vaan anna niiden olla, eli uhohda päiväkauppa. Näistä saat suht ainakin hyvät osingot.

      • fghjhgfds

        Putoavaan puukkoon ei pidä sinun tarttuman. Tai jospa aloittaja shorttaa taitavasti heti kärkeen.


    • All in

      Sampo, alle 18 e.

    • Osinkosijoittaja

      Ja rahasi varmaan menetät jollet osaa järkevästi käyttäytyä sijoitteluissa. Välityspalkkiot on noissa, mutta jos itse tietokoneella tekee osakekauppoja, on kai joitain pieniä ylimääräisiä kuluja poissa. Itse olen sijoittanut 10000€ hajautetusti. Salkusta löytyy mm. Fortumia ja Neste Oilia. Neste Oil on ehkä järki sijoitus, koska se on tällä hetkellä aika edullinen. Tosin sillä on talous asioiden kanssa ollut ongelmia, mutta luulen että Neste alkaa taas ensi vuodella tekemään parempaa tulosta, jolloin osingotkin nousevat. Nyt kannattanee ostaa Metsoa, sillä on hyvä tilauskanta ja uskoisin että sen arvo nousee loppuvuoteen mennessä yli 35€:n. Nokiaa kannattaa harkita, kunhan nyt odottaa hieman että sen arvo putoaa esim. Alle 9€ kappalehinnan, se on ollut tämän taantuman aikana alle 8,70€:n. Metsäteollisuuteen en sijoittaisi näillä ajoilla, niiden osakkeet ovat tällä hetkellä aika korkealla ja voivat romahtaa hyvinkin. Samoin Trainers Housen jättäisin väliin. Pankkeihin voisi olla hyvä ajatus sijoittaa hieman, koska korot alkavat väistämättä nousemaan, niin samalla pankkien tekemän voittojen määrä kasvaa. Finnair voisi olla mielenkiintoinen riskisijoitus, tosin lentoalalla on paljon huonoja puolia, kuten esim. liikaa halpalentoyhtiöitä, jotka tekevät hallaa niin itselleen kuin toisilleen. Valtion yhtiöt ovat yleensä hyviä sijoituskohteita, varmoja. Riskialttiimpia ovat tietoturvayhtiöt, turvapalvelut, elektroniikka-alalla olevat alihankkijana toimivat yhtiöt. Elintarvikeala on aika vakaaliikkeinen alue, mutta sielläkin on niin paljon kilpailutusta tekemässä hallaa eikä hyviä osinkoja ole tarjolla. Olvi on aika varmamenekkinen ala, olutta menee aina kaupaksi...

      Pienien voittojen perässä ei kannata lähteä pelaamaan, koska niistä menee aina nuo välityspalkkiot ym. pienet kustannukset. Lisäksi on 28% vero, mutta tietääkseni jos tappiolla joutuu myymään, voi noita saada verotuksessa takaisin. Siitä sun pitää tarkemmin selvittää verottajalta ennen kuin se on ajankohtaista, jos meinaan aiot päätoimiseksi osakesijoittajaksi, sun on etukäteen hyvä selvittää käytännöt. Hyvän osingon jakaviin yhtiöihin on kannattavinta sijoittaa, saat joka vuosi jonkin verran voittoa, ja vaikka joutuisit myymään loppujen lopuksi osakkeet pois tappiolla, on kokonaisuutta katsoen silti ne osakkeet voineet olla voitollisia. Ja jos sijoitat niin sijoita ennemmin se 9000€ ja hajauta kohtuudella sitä. Olen itse pörssiä ja talousasioiden kanssa pyörinyt nyt 12 vuotta, joten sen varman vinkin voin sanoa, että älä luota pörssilehtien kirjoituksiin. Katso pörssiyhtiöiden omilta sivuilta tai hae Kauppalehden pörssikursseista tietoa eri yhtiöistä. Mutta rahaa ei kannata tuhlata talouslehtiin, heillä on asiantuntijat ja tutkijat antamassa mielipiteitä kuin myös pankissakin, jolloin on aika rahastuksen makua. Tutustu itse kiinnostaviin yrityksiin ja niiden taustoihin. Sitten sijoitat suoraan osakkeisiin, kun olet löytänyt sopivat yritykset, joilla on hyvät tulevaisuuden näkymät. Ja konkurssiriski yrityksiin ei kannata sijoittaa. Silloin häviää rahansa. Tosin M-Real oli viime syksyllä poikkeus. Halvalla sai ja paljon, nyt äkkirikastujat myyvät SUUUURELLA voitolla niitä pois, koska ne ihmiset, jotka luulevat saavansa tästä yhtiöstä enää voittoa, ostavat sitä juuri nyt. Sitten huomioi myös kaikki kiistanalaiset asiat ja seuraa uutisointia, on kannattavaa. Ja sitten voi harkita sijoittaa myös ulkomaisiin pörssiyhtiöihin. Suomesta ainakin Ruotsin pörssissä listautuviin ihmiset ovat sijoittaneet. Itse olen kyllä pysytellyt kotimaisissa pörssiyhtiöissä.

    • Jx

      Päiväkauppa... Ei hyvä ja kannatettava asia. Suurempi mahdollisuus menettää kun saada.
      Arpomista...
      Lähes tappava yhdistelmä on aloittelija ja päiväkauppa.
      Voit samantien antaa rahasi minulle lahjana :)

      Jos haluaa ottaa isoja riskejä ja käydä kauppaa nopealla syklillä kannattaa käyttää apuna teknisen analyysin työkaluja joita välittäjät myy lisähinnasta!

      Joskus laskin, että kannattavaa päiväkauppaa tai muuten nopea syklistä kannattaa käydä vasta 50 000 euron summalla, jolloin pienetkin muutokset on tuntuvia.
      Mitä nopeampi sykli sitä pienempi riski. Tällöin puhutaan jo minuuteista ja senttien hinta muutoksista.

      Mitä pienempi sijoitettava summa, ovat sitä suuremmat kulut suhteessa.
      Eli pitkäaikais sijoittajan kannattaa sijoittaa jo pienempiäkin summia, jolloin kulut jäävät maltillisiksi suhteessa tuottoon.
      "Osinko holdarille" on jo kannattavaa sijoittaa 3000-5000 euron eriä aina kun sen "oman valitun" yrityksen osakekurssi ns. notkahtaa investoinnin edellyttämälle tasolle.
      Valitsemalla hyvän yrityksen johon sijoittaa, voi päästä ihan kohtuulliseen (osinko-) korkotuottoon (4-7%).
      Tällöin sijoitus on lähes riskitön.

      Paras tapa aloittaa on seurata ja lukea paljon talousasioista ja opiskella talousteorioiden periaatteet kunnolla. Seurata muutamaa kohteeksi valitsemaansa yritystä.
      Sitten rauhallisesti 5000-10000 euron summalla koettaa miltä tuntuu.
      Jos aloittelija saa vuodessa yli 50% tuoton aika haka, tai käynyt hyvä "munkki".

      Itse en välitä osingoista. Teen keskipitkän aikavälin kauppaa, erilaisia aputyökaluja hyväksi käyttäen.
      Sijoitettavat rahaerät ovat kooltaan vähintään 10 000 euroa, jolloin kaupankäyntikulut jäävät siedettäviksi.
      Sijoitettavan kokonaisrahamäärän pitää silti olla riittävän iso jotta kestää pienet tappiot, joita väkisin tulee.
      Aikaa päivittäin kuluu 1-3 tuntia. Suurin osa ajasta kuluu tiedon hankkimiseen ja analysoimiseen.

      Sellaista ikituottavaa raha-sampoa ei ole keksitty, vaikka kaikki meistä onkin täydellisen onnistuneita pörssi-miljonäärejä :))))
      Kovaa työtä ja onnea tämä on...
      Joka leikkiin ryhtyy, se riskin kestäköön :)

      • Ropope III

        Pörssikaupassa liikkuu isot rahat ja koko homma on helppoa kuin heinänteko!
        Aloita vaikka Geosentric.illä, niin pääset pienellä rahalla isoihin osakemääriin ja muutokset on kertalaakilla 20%! näin tekee kaikki muutkin , ja raha vaihtaa omistajaa!


      • Jx
        Ropope III kirjoitti:

        Pörssikaupassa liikkuu isot rahat ja koko homma on helppoa kuin heinänteko!
        Aloita vaikka Geosentric.illä, niin pääset pienellä rahalla isoihin osakemääriin ja muutokset on kertalaakilla 20%! näin tekee kaikki muutkin , ja raha vaihtaa omistajaa!

        Repesin :)))))))))
        Sinulta jäi kertomatta, että onko tuo 20% plussaa vai miinusta :)))))


      • Mutta myös

        Päiväkaupan tekeminen vaatii lähinnä kylmähermoisuutta, pelisilmää ja tukun muita ominaisuuksia järjen ja asialle omistautumisen lisäksi. Ei se kauhean vaikeaa ole, mutta on samalla varauduttava sitomaan potti pidemmäksi aikaa yhteen kohteeseen. Ja se jos mikä sitten harmittaa, sitten KUN se tulee ajankohtaiseksi.

        Kohteiden valinnassa oleellinen kriteeri on tietysti valita terveitä, omavaraisia yhtiöitä, joiden osakkeilla sitten alkaa nopeaa kauppaa käymään. Silloin ei tarvitse ottaa stressiä vaikka kurssi lähtisikin reippaampaankin laskuun. Aloittajalle kuitenkin sellainen vinkki, että koko summaa ei kannata laittaa yhteen hevoseen vaikka homma näyttäisikin varmalta. Lisäksi verotukselliset seikat kannattaa ottaa huomioon. Jos on voittoja pohjalla, niin sitten uskaltaa vähän riskimmissäkin paikoissa kokeilla onneaan. Tietysti siinä määrin, etteivät mahdolliset tappiot kovin paljoa ylittäisi saavutettujen voittojen tulevaisuudessa verotettavaa summaa.


      • sijoitusmies

        "Jos aloittelija saa vuodessa yli 50% tuoton aika haka"

        Viime vuonna tuo onnistui melkein kenetä vain.

        Pitkällä aikavälillä (kymmeniä vuosia) kukaan ei ole saavuttanut moista tuottoa. Jokainen voi huvikseen laskea millaisen pääoman 50% vuositutuotolla saisi kasaan.

        Esim. 10 000 euron pääoma, 30 vuoden sijoitusaika

        1.917.510.592,33

        ... ja kuinkas monta miljardööriä Suomessa olikaan? ;-)


      • Jx
        sijoitusmies kirjoitti:

        "Jos aloittelija saa vuodessa yli 50% tuoton aika haka"

        Viime vuonna tuo onnistui melkein kenetä vain.

        Pitkällä aikavälillä (kymmeniä vuosia) kukaan ei ole saavuttanut moista tuottoa. Jokainen voi huvikseen laskea millaisen pääoman 50% vuositutuotolla saisi kasaan.

        Esim. 10 000 euron pääoma, 30 vuoden sijoitusaika

        1.917.510.592,33

        ... ja kuinkas monta miljardööriä Suomessa olikaan? ;-)

        Jos täällä kirjoittaa vähänkään hutiloiden eikös joku heti tartu sanoihin!
        Tarkoitit tuolla 50% tuotolla viime vuotta.
        Keskimäärin tilastojen mukaan pörssisijoitusten tuotto on ollut alle 10%/vuosi.

        Tämä vuosi on haasteellinen ja isoja heittoja sisältävä.
        Elämme mielenkiintoisia aikoja. Jyvät poimitaan akanoista :)
        Ensi vuosi on ilmeisesti tasaisempi...

        Kukaan meistä ei tiedä mitä tulevaisuus tuo.


    • sijoitusmies

      Pilailet.

      Suurin osa päiväkauppiaista häviää rahaa. Harvoista voittajista suurin osa tienaa keskimääräistä markkinatuottoa vähemmän. Tämä siitä huolimatta että valtaosalta löytyy koulutusta, kokemusta ja reippaasti enemmän pääomaa kuin se 1 000 - 9 000.

      Keskustelupalstoille menestyneitä päiväkauppiaita kyllä tapaa, mutta kumma kyllä kun katsoo ketkä Suomessa saavat kovimpia pääomatuloja, treidaajat loistavat poissaolollaan.

      Osta muutaman hyvän yhtiön osakkeita (eri toimialoilta), äläkä myy.

      • Jx

        Asiaa sijoitusmies

        Kaippa tuo keskusteluketjun alulle pistäjä on aika pihalla rahamarkkinoista ja erityisesti pörssikaupasta.
        Yritystoiminasta ja sen lainalaisuuksista jne!

        Foorumeille ilmestyy ketä tahansa ”urveloa”...
        Jokainen on ”pörssi-miljonääri” jne...
        Keskustelujen vaikuttimina saattaa olla esim. kateus, ahneus jne...
        Kuvitellaan, että jos joku muu niin miksi en minäkin jne.

        Itse pidän päiväkauppaa liian isoja pääomia sitovana ja todella riskipitoisena.
        Enkä usko, että kukaan pitkässä juoksussa sillä rahaa tekee!
        Joku yksittäinen ”lotto-potti” saattaa kohdalle osua.

        ”Osinko-holdarin” elämä on tasaista ja turvallista.
        Se ei vaadi niin suuria ponnistuksia (lue → koulutusta, osaamista, aikaa, hermoja, riskin kantokykyä jne).

        Se pitää meistä jokaisen pitää mielessä, että kukaan ei ole mestari eikä oikeassa.
        Ei ole yhtä ainutta oikeaa vastausta ja tapaa toimia pörsissä.

        Joku saa rahaa ja joku menettää rahaa. Kaikki ei voi voittaa!


      • sijoitusmies
        Jx kirjoitti:

        Asiaa sijoitusmies

        Kaippa tuo keskusteluketjun alulle pistäjä on aika pihalla rahamarkkinoista ja erityisesti pörssikaupasta.
        Yritystoiminasta ja sen lainalaisuuksista jne!

        Foorumeille ilmestyy ketä tahansa ”urveloa”...
        Jokainen on ”pörssi-miljonääri” jne...
        Keskustelujen vaikuttimina saattaa olla esim. kateus, ahneus jne...
        Kuvitellaan, että jos joku muu niin miksi en minäkin jne.

        Itse pidän päiväkauppaa liian isoja pääomia sitovana ja todella riskipitoisena.
        Enkä usko, että kukaan pitkässä juoksussa sillä rahaa tekee!
        Joku yksittäinen ”lotto-potti” saattaa kohdalle osua.

        ”Osinko-holdarin” elämä on tasaista ja turvallista.
        Se ei vaadi niin suuria ponnistuksia (lue → koulutusta, osaamista, aikaa, hermoja, riskin kantokykyä jne).

        Se pitää meistä jokaisen pitää mielessä, että kukaan ei ole mestari eikä oikeassa.
        Ei ole yhtä ainutta oikeaa vastausta ja tapaa toimia pörsissä.

        Joku saa rahaa ja joku menettää rahaa. Kaikki ei voi voittaa!

        "Joku saa rahaa ja joku menettää rahaa. Kaikki ei voi voittaa!"

        Kaupankäynnin osalta homma menee näin. Holdaamiseen ko. sääntö ei päde, koska siitähän tuotto syntyy - osakkeiden omistamisesta. Väitän että jos kaikki holdaisivat seuraavat 30 vuotta, kaikki voittaisivat. Mutta liiallista kauppaa käymällä aiheutetaan se että osa voittaa hieman enemmän ja osa häviää paljon enemmän. Asia on näin koska välittäjät, salkunhoitajat, konsultit, ym ottavat osansa.


    • Flash trader

      Ei ole väliä minkä yhtiön osakkeita ostat kunhan ostat halvalla ja myyt kalliilla niin aina teet voittoa. Tästä kultaakin kalliimmasta neuvosta en velota penniäkään.

    • Matti Viikate
    • Sijoittaja 1

      Osakkeen ostaja(sijoittaja),muista että asut suomessa,varo ettet joudu syytteeseen jos teet voittoa osakkeillasi.
      Kateelliset hyeenat ovat lähempänä kuin ikinä arvaat.
      Siitä huolimatta,ainoastaan sijoittamalla voi rikastua.

    • kjhgfdsd

      Päivän saldo? Kyllä kannattaa sijoittaa useammaksi vuodeksi. Alkaa olla taas ostojen aika.

    • JM

      Hei,

      oppiminen on tärkeintä. Lue kaikki mahdollinen taloudesta ja sijoittamisesta / treidaamisesta. On olemassa paljon hyviä sivustoja, kirjoja ja blogeja. Tässä yksi linkki, josta voit oppia asioita taloudesta ja osakemarkkinoista:

      http://markkinakatsaus.blogit.kauppalehti.fi/

    • nopean puolesta

      Kuulostaa hyvältä. Itse teemme sitä suht pienillä summilla ja palkkioiden verojen ym jälkeen, jää käteenkin ihan kyllä jotain :-) Yleensä käytämme ne konkreettisiin tavara ym ostoksiin, joten saatu rahasumma näkyy arkipäivässä. Jokaisella tietenkin omat tavoitteensa!

      Sijoittaisin ensin vain 1 000 e, jotta näkee miten homma toimii?? Älä sijoita summia, joita et ole valmis riskeeraamaan.

    • Ville-Matti22

      Entäs binäärioptiokaupankäynti? Löysin sivuston jossa asiasta kerotaan suomeksi laajasti. http://www.7binaryoptions.com/fi/

      Tosin siinä näyttäisi olevan riskinsä tietysti myös

      • Anonyymi

        binäärioptiokaupankäynti?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe