Leatherman- kysymys..

Hen-ja

Olen ostamassa poikaystävälleni Leathermanit. Mitkä ovat siis parhaat? Olen katsellut nyt Leatherman Wave ja Juice CS4, kumpikohan lienee parempi? Kiitoksia jo etukäteen:)

5

813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hen-ja

      Kuinkas Leatherman Core?

    • mieti mihin poikaystäväsi sitä leathermania käyttää. Käytännössähän nuo monitoimityökalut on leluja. Mitään yksittäistä työkalua ne ei korvaa todellisessa käytössä.

      Sähkötöissä saa oikeilla työkaluilla paremmin hoidettua homman. Oikeastaan leathermaneilla ei tee hätätilanteessakaan mitään, eli jos on oikeat välineet kaukana, niin esim murtuneen johdon pätkäisy ja pistotulpan uudelleen laitto on suhertamista. Samaten on pienet autosähkötyöt yms.

      Kalastelussa ja retkeilyssäkään ei niillä korvaa suonipihtejä, fileerausveistä yms kalastuksen apuvälineitä.

      Pienimuotoisessa ruuvailussa ovat hankalat, varsinkin kun leathermanissa käytetään omia littanoita bitsejä.

      Korkkiruuvi näissä monitoimityökaluissa on huono, ettei silläkään välttämättä saa sitä viinipulloa auki, tosin alkaa sen verran paljon jo olla kierrekorkit pulloissa, että ei tarvitse retkellä korkkiruuviakaan.

      on noita leathermaneja, gerbereitä, victorinoxeja yms leluja näkynyt niin töissä, kuin kalallakin yhdellä, jos toisella, mutta jostain syystä alle vuoden (kuukauden) se on kadonnut käytöstä ja on palattu vanhoihin välineisiin. (myös minulla)

      Mieti tosiaan, mitä poikaystäväsi harrastaa ja hanki sen mukaan erillisiä ja laadukkaita tavaroita.

      http://www.nexet.fi/index.php tuolta voi katsoa tavaroita, jos esim kaveri viihtyy paremmin keittiössä, kuin autotallissa. (tai jos vaikka haluat sen viihtyvän paremmin)

      • Hen-ja

        Kiitos vastauksesta:) Kalastusta harrastaa ja viimeksi ihaili erään tutun Leathermania, joka on ollut lainassa jo jonkin aikaa. Sen takia nyt juuri tuota Leathermania etsisin ihan omaksi;)


      • Hen-ja kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta:) Kalastusta harrastaa ja viimeksi ihaili erään tutun Leathermania, joka on ollut lainassa jo jonkin aikaa. Sen takia nyt juuri tuota Leathermania etsisin ihan omaksi;)

        "erään tutun Leathermania, joka on ollut lainassa jo jonkin aikaa"

        no miksi se on tutulta lainassa? Jos se todellakin olisi niin hyvä ja tarpeellinen väline, niin ei se joutaisi lainaan :)


        http://www.normark.fi/index.php?page=12&cid=80&pid=52 suonipihdit on kätevät, jos ei todella isoja haukia harrasta. ja koska ovat sirot/ohkaset, niin saa alamittaisilta kuhilta ja taimenilta kitusiin vedetyn uistimen pois ja näin ollen kalan voi vähemmillä vahingoilla laskea takaisin. Lisäksi niissä on tuo leikkuuosa, jolla katkoo kuitusiimat.

        http://www.normark.fi/index.php?page=12&cid=80&pid=34 tuossa taas peruspihdit, joilla voi laitella onkipainoja, säädellä vaapun nokkalenkkiä ja tarvittaessa availla yistinrenkaat koukkujen vaihtamiseksi.

        noista on ollut sellaista combosettiäkin, eli samassa paketissa ja vyökotelon kanssa.

        http://www.normark.fi/index.php?page=12&cid=81&pid=79 tuo myöskin suht mukava ostos, niin ei sitten tule viilleltyä sormeen fileoidessa. Pistojahan se ei estä.

        http://www.wobbleri.fi/muut/swibo.html swibolta taas saa kunnon filetin ja muutenkin hyviä veitsiä. ei ole liian heppoisia, kuten nämä mitä kalasdtajille yleensä myydään, rapalaa ja fishermania yms

        http://www.wobbleri.fi/muut/luckystrike.html tuollasta tai vastaavaa tarvitaan sitten isompien haukien kanssa kidan avaamiseen

        Isompiin koukkuihin tarvitsee kunnolliset sivuleikkurit. Leathermanit ei riitä ja se on varmaa, että jossain vaiheessa kalamies saalistaa itsensä tai ainakin housuista saa koukun läpi ja tarvitsee katkaisuvoimaa.

        Motonet on suht hyvä paikka aloittaa tarvikkeiden etsintä, kun sieltä löytyy suht hyvä valikoima ja laadukastakin tavaraa

        Ja kun ostaa pihdit, filetin, suonipihdit, sivuleikkurit yms, niin hintakin jää alle tuon leathermanin hinnan.

        ps ja kun itse tuppaan tiputtamaan pihdit ainakin kerran vuodessa laidan yli, niin 100€ leatherman vituttaa paljon enemmän, kuin alle 20€ rapalat, joissa on rannelenkkimahdollisuus ja ei niin liukkaat kahvatkaan.

        Mutta jos leatherman se pitää olla, niin tuohon Coreen kallistuisin isomman veitsen ja pihtien puolesta, sekä ripustuslenkin takia. ota myös huomioon, että vyökotelo tuo lisää rahanmenoa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1988
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1445
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1425
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      107
      1149
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1139
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      874
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      860
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      735
    9. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      685
    10. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      262
      674
    Aihe