Tästä 45km/h vs 60km/h vielä...

77884JJ

Se on täysin omasta asenteesta kiinni, haluatko ajaa viritetyllä mopolla vai vakiolla.

60km/h plussat:
-Tulisi vähemmän vaarallisia ohituksia.
-Varsinkin jos ajaa pidempää matkaa, matka taittuu hieman nopeammin.


Miinukset:
-Lähes kukaan 15v on valmis 60km/h nopeuksiin.
-Entäs jos 60km/h tulisi niin porukka olisi vaatimassa vielä isompia nopeuksia?
-Jarrutusmatka pitenee (Esim. Pitää tehdä äkkijarrutus).

45km/h plussat:
-Ei niin vaarallista menoa.
-Vähempi kulutus (?)

Miinukset:
-Välillä tientukkona.

13

811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • deneenne

      Turha tuosta mopojen vauhdista on itkeä. Mopot on suunniteltu kulkemaan 40km/h, ja nykyäänhän ne saa kulkea jo 45. Vuoden vanhempana saa sitten jo ajaa isompaa kuramopoa, johon tarvitaan kunnon koulutus.

      Mopon virittämiseen ei ole vielä tähän mennessä kukaan tietääkseni kuollut.

      • skootereita

        Siis,nimenomaan Suomessa myytävät mopomallit ovat
        suunniteltu noin 60km/h nopeuksille.

        Mutta täällä kekkoslovakiassa eletään tässä
        asiassa vielä vuotta 1960 ja mopot "jarrutetaan"
        erikseen tähän maahan kulkemaan vajaasti.

        Oma kiinanihme on ilmeisesti lähtenyt tehtaalta
        "väärin toimitettuna"kun menee vakiona tuon 60 km/h....


      • Jepajee..

        Mopot on suunniteltu kulkemaan 45km/h? No miksikäs espanjassa esimerkiksi HYVIN yleinen mopomerkkimme derbi Kulkea päräyttää 80km/h espanjan lain mukaan? Itsehän en uskoisi kyllä että mopoon katsotaan "Jaa tämä menee suomeen, laitetaanpa huonommat jarrut" Itselläni oli tuommoinen derbi joka aikoinaan kulki kyllä ihan 100 ja usko tai älä mutta jarrutusmatka oli jopa joitain autoja lyhyempi kun osasi jarruttaa. Ja ei ne kaikki vastaukset lue siellä liitutaulussa, koulutukset on vain mallin vuoksi, eikä se tarkoita että on käynyt esim. kevarikortin tai autokortin tai mopokortin että osaa automaattisesti ajaa. Ja joo, mopoja EI OLE TEHTY 45km/h nopeuksiin vaan 80km/h. Tietysti nämä paska skootterit jotka on jatkuvasti tien tukkona ei mene ku 30-40km/h, mutta ne voisi rekisteröidä polkupyöräks


    • mopowdcs

      Tuo vähempi kulutus ei pidä paikkaansa, koska esim. kaupungissa kun ajat ajat kaasu pohjalla 45km/h mopolla ja 60km/h kulkevien ei tarvitse ajaa kaasu pohjassa joten 60km/h mopo kuluttaa vähemmän. Ja jos mopo kulkisi 60km/h niin ylämäisssä ei hyytyisi ja ei tulisi niin paljon vaarallisia ohituksia autojen kanssa.
      Ja veikkaan, että virittäminenkin vähenisi.

    • uifauponfovio

      Jos mopoille annettaisi edes se 60 lailliseksi niin ei olisi huonoja puolia..

      "60km/h plussat:"
      "-Tulisi vähemmän vaarallisia ohituksia." Totta.
      "-Varsinkin jos ajaa pidempää matkaa, matka taittuu nopeammin" - Totta.

      "Miinukset:"
      "-Lähes kukaan 15v on valmis 60km/h nopeuksiin." - Ai ei vai?! Riittää että pysyt pystyssä mopolla ja loppu onkin aivan kuin ajaisi vain 40..
      "-Entäs jos 60km/h tulisi niin porukka olisi vaatimassa vielä isompia nopeuksia?" - No ei pitäisi myöntää isompia nopeuksia enään -_-`

      "-Jarrutusmatka pitenee (Esim. Pitää tehdä äkkijarrutus)" - Jarrut on suunniteltu pysäyttämään ajoneuvo, ei suunniteltu pysäyttämään pelkästään 40km/h vauhdista.
      Tiedän kyllä että se pysähtyy melkein samaan tapaan..

      JA KULUTUS, se imee vähemmän löpöä trimmattuna...

      • Pappatuntsa

        Mutta että löpöä? Onko sulla dieselmopo?


      • hghjffg
        Pappatuntsa kirjoitti:

        Mutta että löpöä? Onko sulla dieselmopo?

        löpö=diesel?
        LOL, fail : D


      • Pappatuntsa
        hghjffg kirjoitti:

        löpö=diesel?
        LOL, fail : D

        Ennen oli huoltoasemalla pumppu LÖ/PÖ eli lämmitysöljy/polttoöljy, josta nimitys. Tankattiin dieselvetoisiin maatalousajoneuvoihin ja käytettiin lämmitykseen.


    • SSSADDFFGGG

      kyllä 15v halittsee ihan helposti 60kmh kulkevan mopon. ite ajoin 12v isoveljen 85cc suzuki pvllä mutkasta tietä melkeen 100km/h ja hyvin pysy käsissä. onhan niitäki kaupunkilaispellejä jotka lyö etujarut pohjaan 60km/h vauhdista ja sitte ihmetellään kun kaadutaa. ite ajoin koko mopoikiäni (3v) semmosella mopolla joka kulki vähintään 60km/h, ikinä en jääny kiinni kun kertaakaan tuon 3v aikana ei poliisit pysäyttäny. ja mitään muitakaan vaaratilanteita ei tuona aikana tullut paitsi kerran kun jostain 30km/vauhdista tuli auto kolmiontakaa eteen sain väistettyä sen helposti toisen kaistan kautta. ELI SEMMOSET OSAAMATTOMAT PELLET PITÄISI PITÄÄ KAUKANA MOPOISTA JA SILLÄ EI OLE PALJOA VÄLIÄ KULKEEKO MOPO 45KMH VAI 60KMH, MOLEMMILLA NOPEUKSILLA SAA HENKEN LÄHTEMÄÄN YHTÄ HELPOSTI!!!!!!!!!!!!!

    • 6000 km takana

      Se on täysin omasta asenteesta kiinni, haluatko ajaa viritetyllä mopolla vai vakiolla.

      "60km/h plussat:"
      -Tulisi vähemmän vaarallisia ohituksia. Niin ( Totta, autoilioden on pakko päästä moposta ohi ellei se kulje yli viittää kymppiä oli rajoitus sitten 40 km/h tai 60 km/h, jotka ovat taajamissa yleisiä nopeusrajoituksia.)
      -Varsinkin jos ajaa pidempää matkaa, matka taittuu hieman nopeammin.( Totta, eikä sitä mopoa tarvi huudattaa siinä 45 km/h, niin että putket karstoittuu ja mäntä palaa)


      "Miinukset:"
      -Lähes kukaan 15v on valmis 60km/h nopeuksiin. ( Pötyä, annetaanhan nuorille moottori kelkkojakin jotka kulkevat lähemmäs 200 km/h ja painavat noin 250 kg, silti niillä ei tapeta toisia saati itseä)
      -Entäs jos 60km/h tulisi niin porukka olisi vaatimassa vielä isompia nopeuksia?( Tulevat mielipiteet eivät saa olla este kehitykselle, ajateltiinko esim ruan alv laskettaessa, että sitä ei tehdä koska pitäisi laskea lisää")
      -Jarrutusmatka pitenee (Esim. Pitää tehdä äkkijarrutus). ( Totta, mutta silti nyky mopo levyjarruineen peittoaa mennen tullen palatessa 60- luvun tunturin,jossa oli rumpujarrut.)

      "45km/h plussat:"
      -Ei niin vaarallista menoa.( Aikalailla väärin, 15 km/h erolla ei paljon ole väliä, etenkin jos kuljettaja noudattaa nopeus rajoituksia. Sitäpaitsi autoilla on paha tapa kiilata moposta ohi jos se on vähänkään tiellä. Niitäkin idiootteja toki löytyy joita nopeus rajoitukset eivät koske, mutta yleensä heidän moponsa ovat valmiiksi vireissä, yleensä 80km/h asti)
      -Vähempi kulutus (?)( Suoraa valetta, rajoittimen viedessä tehoja, bensaa tarvitaan enemmän ja sytytyksen myöhästämisen takia tästä enemmästä saadaan entistä vähemmän tehoa.)

      "Miinukset:"
      -Välillä tientukkona. ( Totta etenkin mutkissa ja risteyksissä yms)

    • dasistderding

      Miks sitä aina pitäis ajaa nii per*****n lujaa? 45-50 riittää vallan mainiosti normaaliliikenteessä suoriutumiseen. Turvallisuusasia tuo on, eikä mitään "viisaampien" vi*****ua nuorten kustannuksella. Tulee siinä äitille ja isille melko iso suru siinä vaiheessa, ku oma pikku Jaska painelee kasikymppiläppis peeveellä satasta täysperävaunurekan alle. Ei voi hautajaisissakaan pitää arkkua auki ku on Jaska jauhelihana. Jos haluaa ajaa kovaa, nii oottakaa, että ootte kyllin vanhoja moottoripyöräkorttiin, ostakaa pärrä ja menkää radalle päristeleen. Siellä saatte päryttää peräsuoli pitkällä vaikka 300km/h joka v***n mutkaan mitä koko radasta löytyy. Ei oo jätkät kiva tunne laittaa kaveria monttuun, jonka kans vielä edellisviikonloppuna piti hauskaa. Kaikkien parhaaks nuo nopeusrajoitukset on säädetty, myös äitin ja isin parhaaks. Miettikääpäs tätä! :)

      • jjfjjds.

        Sama se jossaki siellä missä välimatkat on 1-5km, mutta käyppä täällä lapissa. Arvaappa kuinka paljon mukavempi on päräytellä 80-100km/h tuommoset 50-80km matkat ku että ajelet 45km/h päivät pitkät samaa väliä. Ja sitä kun ajelee 80km/h niin ei pääse jäämään noitten ohittelevien täysperävaunu rekkojen alle. kun niillä ei ole suurempaa tarvetta ohitella.


    • htdjfhvm

      Hankin hiljattain kevariskootterin (sitä ennen moposkootteri) ja kyllä meno tuntuu paljon turvallisemmalta kun ei pyöri autojen jaloissa. Mopon asemaa parannettaisiin paljonkin sillä että velvoite käyttää ajaradan oikeaa reunaa tai piennarta poistettaisiin. Reunassa ajo ahtaissa paikoissa luo vaarallisia autojen/rekkojen ohitustilanteita. Lisäksi häätö pyöräteiltä olisi oikea ratkaisu. Ollaan mukana siellä liikenteessä mukana niinkuin muutkin moottoroidut ajoneuvot. Ajaahan siellä keskellä kaistaa hitaasti traktoreitakin.
      Sitten on autoilijoita jotka haluaa skootterista ohi vaikka ajaisit 40 aluellaa 60. Tai 60 alueella 80..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampi ahdistellut useita!?

      Jotenkin on aina jäänyt lipevän oloinen fiilis kun hänen esiintymisiä on katsellut. Nyt rikosepäily seksuaalisesta ahd
      Kotimaiset julkkisjuorut
      163
      4848
    2. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      115
      2096
    3. En tiedä huomasitko edes minua

      mutta minä huomasin sinut ja näytitpä taas hyvältä!
      Ikävä
      42
      1382
    4. Aivan lääpällään vanhempaan mieheen.

      Tilanne on lähes ärsyttävä. Eikä asialle voi mitään tehdä koska ikäero on oikeasti melko iso, vaikka sitä ei päällepäin
      Ikävä
      81
      1250
    5. Ohhoh! Ellen Jokikunnas saa hersyvää kuittia Jari-rakkaalta: "Jumalattoman komea italialainen..."

      On nämä Ellen ja Jari kyllä super-symppiksiä… Tämän tv-sarjan katsomisesta ei voi tulla kuin hyvälle mielelle, eikös? L
      Suomalaiset julkkikset
      6
      959
    6. Et oikeen anna itsestäsi

      Mitään. En minäkään jaksa sitten. Toinen juttu sellanen, että minusta tuntuu, että olet aika mustasukkainen sekä laskelm
      Ikävä
      38
      820
    7. Ahti meni mökille perillä odotti pöyristyttävä näky Mökkitontti oli kokenut kovia.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010463815.html Puolustusvoimat olivat ilmoittaneet heillä olevan oikeus mennä
      Maailman menoa
      23
      786
    8. Nainen, elämä on täyttä paskaa

      Elämä olisi ihanaa, mikäli maailmassa olisi oikeutta. Ei ole mitään hyvää, ei mitään miksi kannattaisi elää. Elämä tälla
      Ikävä
      90
      742
    9. Et edes voi

      tietää miten tuo yksi pieni esine lohduttaa kamalassa ikävässä ja onneksi kukaan ei koskaan voi ottaa sitä minulta pois.
      Ikävä
      39
      741
    10. En pidä tästä yhtään

      En tahdo kohdata, välttelen minkä voin. Silti olet vallannut ajatukseni...
      Ikävä
      33
      739
    Aihe