Ei RS-järjestelmään kuuluva kohde

Mr. M

Saisinko pikaisesti neuvoa, uskaltaako ostaa rivitaloasunnon ostaa, vaikka asunto ei ole RS-kohde?
Mitä muistettavia seikkoja on ja miten voin selvittää rakennuttaja meriittejä yms luotettavuutta?

9

3256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hallinnanjakosopimuksella jaettu kiinteistö?

      Muutenhan uudistuotantoon sovelletaan kaikkien asunto-osakeyhtiöden kohdalla asuntokauppalakia, tosin valmiissa kohteessa ei tarvita rakennusvaiheen aikaisia turva-asiakirjoja..

      • Tietämätön12

        Samaa asiaa kyselen. Tarjottiin rakenteilla olevaa ei RS-kohdetta, melko edullisesti. Mitä riskejä tässä on? Tunnen rakennuttajan henkilökohtaisesti ja tiedän, että varallisuutta löytyy yhtiöstä.

        Kuinka paljon vähemmän per neliö tällaisesta kannattaa maksaa? Tuleeko yhtiön hallinnon perustamisesta jotain suuri kuluja? Pitääkö rakennuttajan hoitaa hallinnon perustaminen, sekä yhtiön talousarvio, vaikka kyseessä ei ole RS-kohde?


      • kuuseen koko RS
        Tietämätön12 kirjoitti:

        Samaa asiaa kyselen. Tarjottiin rakenteilla olevaa ei RS-kohdetta, melko edullisesti. Mitä riskejä tässä on? Tunnen rakennuttajan henkilökohtaisesti ja tiedän, että varallisuutta löytyy yhtiöstä.

        Kuinka paljon vähemmän per neliö tällaisesta kannattaa maksaa? Tuleeko yhtiön hallinnon perustamisesta jotain suuri kuluja? Pitääkö rakennuttajan hoitaa hallinnon perustaminen, sekä yhtiön talousarvio, vaikka kyseessä ei ole RS-kohde?

        RS turvaa mahdolliset rakennuttajan virheet takuuvarantojen muodossa. Sanoisin, että enemmänkin olisi syytä selvittää miksi kohde ei ole RS, syitähän voi olla vaikka kuinka. Sen tiedän, että pankit lainoittaessaan kyllä peloittelevat ostajat jollei kohde ole RS, eivät välttämättä anna edes lainaa sellaiselle kohteelle. SE, mikä on valitettavaa, on että nämä pankkihenkilöt KUVITTELEVAT että jos ostamassa on rivitaloa, että se automaattisesti on asunto-osakeyhtiö , josta helposti seuraa tämä RS -vaatimus myöskin ja siihen ne lainaneuvottelut sitten jo loppuukin


    • Älä osta

      Ns. "ei-RS-kohdetta" ei saa tarjota ostettavaksi, ennenkuin yhtiön KAIKKI rakennukset on lopputarkastettu. En tiedä, otatko ostajana sen kummempaa riskiä, mutta myyjä ainakin ottaa ison riskin. Toki tämän kirjoituksen jälkeen itsekin otat riskin, koska nyt tiedät tästä. Käytännössä RS-järjestelmän turva-asiakirjat ovat melko turha-asiakirjoja. Samoin vakuudet, joita asetetaan rakentamisen ajaksi ja rakennusvaiheen päätyttyä. Jos rakennusliike oikeasti tekee konkan, niin vakuudet tuskin riittävät edes puoleen, koska asuntorakentamisessa on nykyään niin paljon puutteellisuuksia. Toiseksi keskeneräisen valmiiksirakentamiseksi saa todella etsiä tekijää, joka viitsii siihen ryhtyä vastuiden vuoksi.

      • Partnevia

        Hyvin usein nämä RS-järjestelmää välttelevät raksaliikkeet ovat taseiltaan aika pieniä toimijoita. Valitettavasti oikeusjärjestelmämme antaa mahdollisuuden konkurssin jälkeen aloittaa aina uuden Oy:n, ja toiminta jatkuu. Uusi Oy ei vastaa konkan tehneen virheistä ja vastuista millään tapaa. Urakkasopimuspohjaisissa kiinteistökaupoissa ostajien pitäisikin aina muistaa valvoa etunsa esim. sulkutilille asetettavalla takuurahastolla, josta takuu- ja virhekorjauksiin saisi edes vähän helpotusta.
        Suomen kiinteistöjärjestelmää ollaan parhaillaan muuttamassa kohti 3D-kiinteistöjärjestelmää, joka mahdollistaa tulevaisuudessa myös kerrostalojen rakentamisen kiinteistömuotoisiksi. Siinä on periaatteessa samanlainen mahdollisuus hallinnanjakosopimuksella sopia samoista, mistä As Oy määrää yhtiöjärjestyksessä. Kiinteistölle voidaan myös perustaa Kiinteistöosakeyhtiö, joka myy osakkailleen määräosan kiinteistöstä horisontaalisesti ja vertikaalisesti (huoneiston mitat P x L x K). Yhtiö voi palkata toimitusjohtajan, joka vastaa As Oy:n isännöitsijää. No, mitä etuja tästä on? Ainakin voi kiertää AsOyL:n säädöksiä, kun sitä säätelee MK ja KL.


    • näinkin voi käydä

      Muistaakseni ennen kuin RS-järjestelmä luotiin, saattoi sattua niin ikävästi, että (huijari)rakentaja myi samat osakkeet pariin kolmeen kertaan. Muuttopäivä kun koitti, oli samaan asuntoon muuttamassa 3 perhettä. Arvatkaapa löytyikö rakentajaa enää? Osakekirjat yleensä laitetaan tänä päivänä painoon vasta kun kohde valmis.

    • varokaa

      Hei,
      Varokaa virolaista murhayrityksetä syytettyä huijarirakentaja Andrus Väikenurm-ea.

      • varoitus10

        Hei!
        Huijari Andrus Väikenurm.


    • asd dfg

      Tärkein asia on että maksut tehdään jälkikäteen rakennusvaiheiden toteuduttua.

      Jos talo on jo valmis niin sittenhän RS-järjestelmällä ei ole enää niin suurta merkitystä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8791
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe