Sain ostettua hevosenlihaa ja oli hyvää ja mureaa. Tein pihvejä. Mitä muuta voisi tehdä?
Hevosenliha
21
3138
Vastaukset
- metukkaa
kaikkea samaa voi hepusen lihasta tehdä mitä muustakin lihasta.
- himasapuskaa533
no tuossa tulikin jo edelliseltä vastaus mutta kokeile vaikka ns. uunista tehtyä paistia ja mausta se paisti hieromalla hevosenlihaan suola, mustapippuri, valkosipulia ja tilkka öljyä ennen kuin hierot, tee siihen lihaan muutamia viiltoja ja hiero myös sinne mausteista osa ja anna maustua yön yli ja seuraavana päivänä jääkaapista 2-3 tuntia huoneen lämpöön ennen uuniin laittamista (vähän kun tekisit siis ns. paahtopaistia)
Niin ja voihan sitä heppapaistia hieman ennen uuniin laittoa pyörittää paistinpannulla jotta pinta ruskistuu hieman, tämäkin on yksi tapa ennen uunniin laittoa. - herkkusuunlautasella
tästä löytyy resepti
http://lautasella.blogspot.com/2010/07/graavi-harka-sinapi-kastikkeella.html- ........
On siis nimetty uudelleen. Mainio riimihärkä, johon nyt tungetaan jo suolan ja pippurin lisäksi konjakkia ja sinapinsiemeniäkin. Miksi?
- 35
........ kirjoitti:
On siis nimetty uudelleen. Mainio riimihärkä, johon nyt tungetaan jo suolan ja pippurin lisäksi konjakkia ja sinapinsiemeniäkin. Miksi?
Olisikohan jotain uutta ajattelua? Jos raaka liha ei maistu, niin peitetään sen maku jollain, joka sitten maistuu.
Mitähän tuolla "graavauksella" muuten tavoitellaan? Riimisuolausta sillä on ennen tarkoitettu, kuten kerrotkin. - erilaista
........ kirjoitti:
On siis nimetty uudelleen. Mainio riimihärkä, johon nyt tungetaan jo suolan ja pippurin lisäksi konjakkia ja sinapinsiemeniäkin. Miksi?
myös monenlaisia, miksei myös riimihärästä voi kehitellä erilaisia muunnoksia. Ei mikään kehittyisi jos kaikki noudattaisi orjallisesti vain yhtä ainoaa resepti. Jos ei jostain tykkää niin syö sitten sitä toisenlaista.
Eikä minusta tuossa missään mainittu mitään riimihärästä, graavauksesta puhuttiin, vaikkakin olemme kaikki varmaan oppineet sen tarkoittavan aina kalaa. - 28
erilaista kirjoitti:
myös monenlaisia, miksei myös riimihärästä voi kehitellä erilaisia muunnoksia. Ei mikään kehittyisi jos kaikki noudattaisi orjallisesti vain yhtä ainoaa resepti. Jos ei jostain tykkää niin syö sitten sitä toisenlaista.
Eikä minusta tuossa missään mainittu mitään riimihärästä, graavauksesta puhuttiin, vaikkakin olemme kaikki varmaan oppineet sen tarkoittavan aina kalaa.Sana graavikala, "gravad fisk, haudattu kala" perustuu vanhaan kalan säilöntämenetelmään, missä kala haudattiin maahan vaikkapa tuohien väliin ja annettiin "kesääntyä", so. bakteeritoiminnan kautta kypsyä valmiiksi. Lopputulos oli melkoisen hajahtavaa, muta syötävää tavaraa. Nykyinen ruotsalainen hapansilakka on vielä melko lähellä tätä perinnettä.
Totta, että nykyinen graavikala on valmistukseltaan varsin kaukana tuosta alkuperäisestä tavasta, mutta miksi tuota sanaa täytyisi kuitenkaan soveltaa lihaan kun on olemassa muitakin vastaavia sanoja. Totta myös, että tuo sokeri-suola-seos on melkolailla sama, mitä graavikalaan käytetään, riimilihaan harvemmin käytetään sokeria enkä tässäkään ymmärrä sen käyttöä. Makeutta en lihaani halua, suolaa kylläkin.
Missään nimessä ei ohuen ohutta isompi lihankönttä saa tuosta sekoituksesta mitään hyötyä. Ei se ehdi ajankaan kanssa pintamaustettuna mihinkään imeytymään. Vetääpä vain nesteet lihasta ulos.
"Ei mikään kehittyisi jos kaikki noudattaisi orjallisesti vain yhtä ainoaa resepti", sanot ja aivan oikein! Mutta oivia, koettuja reseptejä lienee vielä kosolti kokeiltavaksi asti, eikö? - ......,,
28 kirjoitti:
Sana graavikala, "gravad fisk, haudattu kala" perustuu vanhaan kalan säilöntämenetelmään, missä kala haudattiin maahan vaikkapa tuohien väliin ja annettiin "kesääntyä", so. bakteeritoiminnan kautta kypsyä valmiiksi. Lopputulos oli melkoisen hajahtavaa, muta syötävää tavaraa. Nykyinen ruotsalainen hapansilakka on vielä melko lähellä tätä perinnettä.
Totta, että nykyinen graavikala on valmistukseltaan varsin kaukana tuosta alkuperäisestä tavasta, mutta miksi tuota sanaa täytyisi kuitenkaan soveltaa lihaan kun on olemassa muitakin vastaavia sanoja. Totta myös, että tuo sokeri-suola-seos on melkolailla sama, mitä graavikalaan käytetään, riimilihaan harvemmin käytetään sokeria enkä tässäkään ymmärrä sen käyttöä. Makeutta en lihaani halua, suolaa kylläkin.
Missään nimessä ei ohuen ohutta isompi lihankönttä saa tuosta sekoituksesta mitään hyötyä. Ei se ehdi ajankaan kanssa pintamaustettuna mihinkään imeytymään. Vetääpä vain nesteet lihasta ulos.
"Ei mikään kehittyisi jos kaikki noudattaisi orjallisesti vain yhtä ainoaa resepti", sanot ja aivan oikein! Mutta oivia, koettuja reseptejä lienee vielä kosolti kokeiltavaksi asti, eikö?Miten komealta kalskahtava sanapari! Erinomaista tarjottavaa, aivan kuten herkkusuunlautasella kertoo ja nimenomaa tarjoiltuna sinappikastikkeen kera lähes silkkipaperin ohuina viipaleina.
Kyllä tuo maustaminen onnistuu suolan ja pippurin kera mainiosti, mutta maustettava lihapala tulee kääriä tiukasti kelmuun ja sitä tulee säilyttää jääkaapissa ja käännellä päivittäin.
Viikon- puolentoista kuluttua liha laitetaan pakasteeseen ja leikataan kohmeisena, mieluusti leikkelekoneella, sillä veitsellä ei oikein onnistu saamaan tasaohuita viipaleita, etenkään harrastelija.
En oikein suosittelisi käytettäväksi määritelmää graavi tässä yhteydessä, sillä liha ei ole ollenkaan hyvä jos se on aivan tuoretta, kuten kalan tulee puolestaan ehdottomasti olla. Raakakypsytetty, eli riiputettu jo pinnaltaankin tummunut liha sopii parhaiten tarkoitukseen. Nimimerkki herkkusuunlautasella on armoitettu ruoan harrastaja ja keskimääräistä kotikokkia huimasti edellä, mutta suosittelisin kuitenkin myös hänen käyttävän kerrotulla tavalla valmistetusta lihasta sen oikeampaa nimeä eli riimisuolattu, kaikella kunnioituksella loistavaa harrastelijaa kohtaan! - --------------------
......,, kirjoitti:
Miten komealta kalskahtava sanapari! Erinomaista tarjottavaa, aivan kuten herkkusuunlautasella kertoo ja nimenomaa tarjoiltuna sinappikastikkeen kera lähes silkkipaperin ohuina viipaleina.
Kyllä tuo maustaminen onnistuu suolan ja pippurin kera mainiosti, mutta maustettava lihapala tulee kääriä tiukasti kelmuun ja sitä tulee säilyttää jääkaapissa ja käännellä päivittäin.
Viikon- puolentoista kuluttua liha laitetaan pakasteeseen ja leikataan kohmeisena, mieluusti leikkelekoneella, sillä veitsellä ei oikein onnistu saamaan tasaohuita viipaleita, etenkään harrastelija.
En oikein suosittelisi käytettäväksi määritelmää graavi tässä yhteydessä, sillä liha ei ole ollenkaan hyvä jos se on aivan tuoretta, kuten kalan tulee puolestaan ehdottomasti olla. Raakakypsytetty, eli riiputettu jo pinnaltaankin tummunut liha sopii parhaiten tarkoitukseen. Nimimerkki herkkusuunlautasella on armoitettu ruoan harrastaja ja keskimääräistä kotikokkia huimasti edellä, mutta suosittelisin kuitenkin myös hänen käyttävän kerrotulla tavalla valmistetusta lihasta sen oikeampaa nimeä eli riimisuolattu, kaikella kunnioituksella loistavaa harrastelijaa kohtaan!teidän närkästyksestä päätellen tuossa on raiskattu teidän puoliso, eikä vain käytetty mielestänne väärää termiä ja sokeria valmistuksessa.
Jokainen tekee makunsa mukaan, ja myös syö sen mukaan. On suuri rikkaus että meistä jokainen on makuaistinsa "kouluttanut" vähän erilailla. Ennenkuin nuo rintakarvat vallan tihenevät, olisiko syytä maistaa myös, enenkuin tuomitsee? - 7
-------------------- kirjoitti:
teidän närkästyksestä päätellen tuossa on raiskattu teidän puoliso, eikä vain käytetty mielestänne väärää termiä ja sokeria valmistuksessa.
Jokainen tekee makunsa mukaan, ja myös syö sen mukaan. On suuri rikkaus että meistä jokainen on makuaistinsa "kouluttanut" vähän erilailla. Ennenkuin nuo rintakarvat vallan tihenevät, olisiko syytä maistaa myös, enenkuin tuomitsee?Varmasti maistan kun kerran kehotat eikä tämä nyt anna aihetta mihinkään suuriin tunteenpurkauksiin enempää. Ei tämän kysymyksen ratkaisulla, ollettikaan kun siihen ei yksiselittäistä vastausta ole, maailman ongelmia ratkaista. Joten, se siitä.
Kokeiluhan on aina hyvästä ja siten se ruokapöydän antikin kehittyy. Mutta minua on aina kiehtonut ajatus siitä, miksi jotain raaka-ainetta tai valmistustapaa käytetään muuten kuin vain noudattamalla orjallisesti jotain reseptiä. Siksi tässäkin tuo sokerin käyttö lihan kanssa kiinnostaa; mitä sillä ajetaan takaa?
Jos ajatellaan, että tuolla tavalla saataisiin suolaus jotenkin tunkeutumaan syvemmälle lihaan, saa lihaa kyllä "graavata" melko kauan.
Graavikalaan ei aina edes käytetä sokeria, koska se monasti pehmentää kalaa turhan paljon. Kala suolataan, jotta se säilyisi ja jotta sen maku korostuisi makuaineitten liuetessa suolaliemen avulla ympäriinsä. Sokerin tehtävä on sitoa suolaa kalaan ja estää sitä kuivumasta liikaa suolan pyrkiessä työntämään nesteitä ulos ja samalla makuaineena pehmentää kalan makua niille, jotka eivät kalan mausta niin pidä.
Miten tuo maistuu suussani jää tietysti tuon kokeilun tuloksena arvioitavaksi, mutta lupaanpa kokeilla sokerisuolattua lihaa jonain päivänä. Mutta kyllä minä silloinkin kutsun sitä riimilihaksi ja jätän graavauksen sanana kalalle. - --------------------
7 kirjoitti:
Varmasti maistan kun kerran kehotat eikä tämä nyt anna aihetta mihinkään suuriin tunteenpurkauksiin enempää. Ei tämän kysymyksen ratkaisulla, ollettikaan kun siihen ei yksiselittäistä vastausta ole, maailman ongelmia ratkaista. Joten, se siitä.
Kokeiluhan on aina hyvästä ja siten se ruokapöydän antikin kehittyy. Mutta minua on aina kiehtonut ajatus siitä, miksi jotain raaka-ainetta tai valmistustapaa käytetään muuten kuin vain noudattamalla orjallisesti jotain reseptiä. Siksi tässäkin tuo sokerin käyttö lihan kanssa kiinnostaa; mitä sillä ajetaan takaa?
Jos ajatellaan, että tuolla tavalla saataisiin suolaus jotenkin tunkeutumaan syvemmälle lihaan, saa lihaa kyllä "graavata" melko kauan.
Graavikalaan ei aina edes käytetä sokeria, koska se monasti pehmentää kalaa turhan paljon. Kala suolataan, jotta se säilyisi ja jotta sen maku korostuisi makuaineitten liuetessa suolaliemen avulla ympäriinsä. Sokerin tehtävä on sitoa suolaa kalaan ja estää sitä kuivumasta liikaa suolan pyrkiessä työntämään nesteitä ulos ja samalla makuaineena pehmentää kalan makua niille, jotka eivät kalan mausta niin pidä.
Miten tuo maistuu suussani jää tietysti tuon kokeilun tuloksena arvioitavaksi, mutta lupaanpa kokeilla sokerisuolattua lihaa jonain päivänä. Mutta kyllä minä silloinkin kutsun sitä riimilihaksi ja jätän graavauksen sanana kalalle.kerro sitten minullekin, minä en ole kyseisestä reseptistä kuunaan ennen kuultutkaan. Pakko oli puolustaa kun ennen kokeilua jo lytätään pystyyn. Riimihärkää olen toki syönyt monista eri lihoista laitettuna. Odottelen kokeilun tuomiota.
- Raaka-Reetta
lautasella kirjoitti:
http://lautasella.blogspot.com/2010/10/graavattua-vai-riimisuolattua.html
Riimihärän marinadi
Hiero ne palat kunnolla hienolla suolalla. Tee marinaadi: rypsiöljyä, tomaattipyree, sinappi,
Kikkomanin Honey & Garlic Teriyaki , murskattuja valkosipuleita, HP-kastike,
angosturaa (vain Alkosta), käytin pullonpohjia ; http://www.yrttitarha.fi/tietopankki/kansanperinne/viina.html teelusikallinen tabascoa tai ruokalusikallinen murskattua mustaapippuria,
Provencen maustesekoitus y.m.y.m. Kaikkia näitä ei tietenkään tarvitse ostaa. Laita mitä kaapista löytyy. Pane pari pakastepussia päällekkäin, lihat ja marinaadi pussiin, laita
jääkaappiin. Kääntele silloin tällöin. Pidä kylmässä pari vuorokautta. Ota pussista , puhdista ja sitten pakkaseen 1 vrk.
Terävällä veitsellä paperinohuita viipaleita.
Tykötarpeet stten oman maun mukaan.
http://www.etsiresepti.fi/e/riimihärkää.html
- inios
Ei mikään voita palvattua koninlihaa retkellä. Pittä myös muistaa ottaa mukaan piimäleili.
- Tuleva eläinlääkäri
Miten ihmeessä voitte syödä hevosen lihaa ja minkä laista varmaan syötte ranskalaisia hevosia. Onko se kivaa ensin pakenit kauhuissaan pois sit sut otettiin kiinni parin sadan vuoden päästä sinut otetaan kiinni ja joudut olemaan vankina ja taas satojen vuosien jälkeen teet raskaat maa työt ja sen jälkeen vedät vankkureita ta Amerikan tai Lontoossa kärryjä puolikuolleena ja sit saat kaikest hyväst teurastuksen ja nämä samat joille olet uskollisesti palvellut iät ajat. Ne syö sut mukavaa eikö totta.
Nöyrästi palvelijat lihaksi on teidän motto näemmä!!!!- Äskösen lähettäjä
Siis nöyrä palvelija lihaksi
- hkjhjkhgh
Äskösen lähettäjä kirjoitti:
Siis nöyrä palvelija lihaksi
Ei susta tule eläinlääkäriä, kun et osaa kirjoittaa. Maahanmuuttaja?
- 20+9
"Miten ihmeessä voitte syödä hevosen lihaa"
Laitan suuhuni, pureskelen ja nielen. Yleensä huuhdon hyvällä punaviinillä.
- Vastaus äskösee
Tietokone sekoilee ja kiireessä kirjoitettu.
Tää oli vastaus sulle: hkjhjkhgh- Utelussi
Sun tietokone ei osaa kirjoittaa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po2127460- 572912
- 1902327
Mitä tämä on
Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut101733Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?
gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.1591694Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke201386- 741240
Nyt on konstit vähänä.
Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,381173Hyvää yötä kaivatulleni
En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä271155Tilinpäätösvaltuusto 27.5
Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty501029