Kyselisin vain semmosta asiaa että kuinka kauan lasta täytyy imettää? itse olen aina ajatellut imettäväni mahd vähän aikaa ja sitten siirtymällä korvikkeisiin.. onko pitkästä imetysajasta jotain hyötyä, tai mitä haittaa? Onko sitten lyhyestä imetysajasta jotain haittaa vai enemmän hyötyä ?? kertokaa tietämättömälle :)
Kuinka kauan tarvii imettää??
19
4146
Vastaukset
- imettäjä
itse olen tän kolmen kuukauden aikana kokenut imetyksen varsin helpoksi, toki imetys on muutenkin tuntunut luonnolliselta ja ongelmia ei ensimmäisen viikon kipuilujen jälkeen ole juuri ollut, maitoa on tullut ja tyttö on synnytyssalista alkaen ymmärtänyt hyyvin ruuan päälle :). Esim yöruokinnat ovat suunnattoman helpot, kun ruoka on heti valmista, samoin reissussa ja kyläillessä. Eikä tarvitse erikseen muistaa ostaa ja lämmittää ja pestä tuttipulloja.. Vaikkakin meillä pullotellaan pumpatulla maidolla ainakin kerta viikkoon, jotta pullosta syömisen taito säilyy, itse aattelin imettää sinne asti kun lapsi saa juoda tavallista maitoa, elikkä vuoden huitteilla taitaa olla. Puoli vuotta täysimetyksellä taitaa olla se normaalisuositus, neuvolastakin voit kysyä. itsellä ei ole mitään syytä olla imettämättä. kuppikoko on ennestään ns. valtava, ja joskus kun lapset on tehty ja lotossa voitettu, aattelin selvittää pienennystäkin.. Mutta tissien pilaantuminen ei ole este imetykselle, taitaa maan vetovoima kutsua muutenkin ajan mittaan :D. Eikä itsetuntoni saati seksuaalisuuteni ole noissa rinnoissa.
Mutta imetyksen hyödyt ovat mielestäni sen älytön helppous ja vaivattomuus, edullisuus, sekä toiveet sen laihduttavassa vaikutuksessa. Mielestäni rintamaito on luonnollisin ja siksi järkevin ruokinta vauvalle. En vieläkään usko että ihminen korvikkeinen olisi luontoa viisaampi ja parempi tässä asiassa. Lisäksi jotkut viisaat sanovat sen suojaavan lasta taudeilta ja allergioilta. Lisäksi ei tarvitse arpoa sopivia korvikkeita yms.. Toiset painottavat sen myötä tulevaa läheisyyttä.
Korvikkeen hyödyt sitten? No helppo jättää hoitoon kelle vaan, kun kaupasta saa aina evästä. Äiti voi syödä juoda ja polttaa mitä lystää (hyvä vai huono äidille?)
Loppuviimein terveet täysiaikaiset vauvelit taitaa kasvaa vaikka millä, itsehän ollaan 70-luvulla syöty 2kk:sta alkaen raakaraasteita ja tuoremehua, imetyksen ohella..- mummi.....
äidinmaitoakin pumpata ja pakastaa, "No helppo jättää hoitoon kelle vaan, kun kaupasta saa aina evästä. "
- äispä kahdelle
tuo asia. Niin kauan kun se itsestä tuntuu tarpeelliselta. Tuosta lyhyt/pitkä imetys puolesta-vastaan on yhtä paljon mielipiteitä kun on ihmisiä.
Itselläni on nyt vuoden ikäinen ja vielä imetän ja aion jatkaa ainakin muutaman kuukauden vielä.
Muuta lopettavat aiemmin. Ei sekään väärin ole. - ...
lisäruokia imetystä vuoden ikäiseksi saakka. Imetyksen on todettu vähentävän lapsen allergioita, muitakin hyviä vaikutuksia oli, mutten nyt muista, mitä.
Mutta tietenkään ei kannata stressata asiasta eli imetät sen aikaa, mitä tuntuu, että hyvin jaksat. Jos imetys sujuu hyvin, niin jatka sitten noiden suositusten ikäiseksi.- _Niin_
ei ole ollenkaan
- voi päättää..
_Niin_ kirjoitti:
ei ole ollenkaan
Minulla imetys loppui 6kk:n kohdalla, kun lapsi yksinkertaisesti kiitti ei. Ja se oli sitten siinä.
Mutta, mitäpä jo sinä, ketjun aloittaja, ottaisit rennosti ja katsoisit, miten asiat etenevät ja miltä sitten tuntuu, kun lapsi on sylissä ja imetys saatu rullaamaan. Ei sinun tarvitse tai oikeastaan kannatakaan "päättää" asiasta mitään (varsinkaan aikarajaa) etukäteen.
Fiiliksen mukaan ja tilanteen mukaan.
Rauhassa vaan.
- no paineita
Etukäteissuunnitelmista kiinnipitäminen on harvoin mielekästä lastenhoidossa, ja varsinkin imetyksessä. Toiset ajattelevat imettävänsä pitkään ja homma kaatuu jo alkumetreillä, toiset suunnittelevat imettävänsä vähän aikaa mutta huomaavat "päivänmäärän" koittaessa etteivät halua vielä lopettaa. Neuvoni on, että lue aiheesta mahdollisimman paljon jo etukäteen ja unohda aikatauluihin tuijottelut.
Alkupäivien opettelut, rintaraivarit, tiheän imun kaudet sun muut yllättävät pahasti monet jotka eivät ole näistä jutuista tienneet, ja valitettavasti ongelmia ratkotaan ( jopa neuvoloissa ) usein pullolla - joka voi muuten harmittaa pirusti jälkikäteen vaikkei erityisen pitkää imetysuraa harkinnutkaan. Hormonit pitää huolen myös siitä, että imetykseen on vaikeaa suhtautua kovin järkiperäisesti ;)
Imetyssuositukset eivät ole mitään kiveen kirjattuja totuuksia vaikka ihmisten mielipiteet siltä joskus tuntuvatkin. Kiinteitä suositellaan aloittamaan 6kk iässä, koska lisäraudantarve, elimistön kehitys, motorinen kehitys ( esineitä nyrkkiin ja suuhun ) ja luontainen kiinnostus ruokaan alkaa näillä paikkeilla - tässäkin on kuitenkin lapsikohtaisia eroja kuukaudella, jopa parilla, suuntaan tai toiseen. 1v. asti imetystä suositellaan koska sen jälkeen ravitsemuksellisen tarpeen voi täyttää ilmankin rintamaitoa tai korviketta, mutta tämä ei suinkaan ole sama asia ettei imetyksestä olisi ravitsemuksellista hyötyä tai että se olisi jopa haitallista!! Ei sekään ole mikään maailmanloppu että imetys loppuu ennen puolivuotispäivää. Nykyiset korvikkeet takaavat kasvun ja kehityksen oikein hyvin. Melkeinpä huvittavaa on, että alle puolivuotta imettäneet kohtaa ihmettelyä lyhyestä imetysajasta ja sitä jatkavat kohtaavat vain jokusen kuukauden päästä ihmettelyä että vieläkö sinä jaksat...
Lyhyestäkin imetysajasta on hyötyä niin vauvalle kuin äidille: imetyksen tuottamat hormonit auttavat synnytyksestä palautumisessa, ravintoainekoostumukset ja pitoisuudet ovat varmasti kohdillaan, äidinmaidossa on vasta-aineita ympäristössä jyllääviä viruksia vastaan sekä imetys ehkäisee rintasyöpää. Hampaiden puhjettua imetyksessä on sekin etu, että luonnollinen imuote ehkäisee purentavirheiden kehittymistä ( tuttien ja tuttipullon käyttöä suositellaan lopettamaan vuoden jälkeen tästä syystä ) ja äidinmaidon sokerityyppi ( laktoferriini ) on hampaille parempi kuin korvikkeen. Imetys on monissa tilanteissa helpompaa kuin pullon lämmitys, joten siltäkin kannalta maidon erityksen ylläpidosta osaa olla joskus kiitollinen vaikka vauva söisi myös pullosta. Imemisellä on vauvalle myös suuri emotionaalinen merkitys, erilainen kuin mikään muu tapa osoittaa lohtua, rakkautta ja läheisyyttä. "läheisyyttä voi tarjota muutenkin kuin imettämällä" ei siis ihan pidä paikkaansa, syli ei korvaa imemistä ja päinvastoin. Imemistarve ei myöskään katso suosituksia ja lopu kuin taikaiskusta lapsen täyttäessä vuoden, vaan enemmänkin hiipuu hiljalleen pois - missä aikataulussa, on hyvin laaja käsite. Ja pitkästä imetyksestä ei siis tosiaankaan ole haittaa, se on loppuun asti hyvää ravintoa ja lasta kuunteleva vieroitus pikemminkin hyödyllisempää kuin väkinäinen. - ääripäät
Minua ei ole imetetty kun äidillä ei ole maitoa ollut.Ei ole allergioita enkä ole ollut mitenkään erityisen sairas lapsena.
Miestäni on imetetty melkein 4-vuotiaaksi.Hän muistaa vieroituksen eikä mitenkään positiivisenä kokemuksena.Ei arastele mitenkään aihetta,mutta sanoo kyllä aina ettei itse haluaisi missään nimessä,että hänen lasta imetetään vuosia.- lapsi ja äiti päättä
Kyllä ainakin 4-vuotiaaksi kannattaa imettää jos lapsi haluaa. En ole törmännyt mihinkään tutkimukseen joka todistaisi imetyksestä olevan mitään haittaa, päinvastoin.
Tämä maa on pullollaan aikuisia joita on "koulutettu" vauvasta lähtien mottona että" luulot pois pennulta".
Tulokset näkyvät katukuvassa selvästi.
En ole törmännyt vielä ihmiseen joka olisi saanut liikaa rakkautta ... - Äiti ja lapsi tietää
lapsi ja äiti päättä kirjoitti:
Kyllä ainakin 4-vuotiaaksi kannattaa imettää jos lapsi haluaa. En ole törmännyt mihinkään tutkimukseen joka todistaisi imetyksestä olevan mitään haittaa, päinvastoin.
Tämä maa on pullollaan aikuisia joita on "koulutettu" vauvasta lähtien mottona että" luulot pois pennulta".
Tulokset näkyvät katukuvassa selvästi.
En ole törmännyt vielä ihmiseen joka olisi saanut liikaa rakkautta ...Moi,
Olen imettänyt 3,5 vuotta ja mikä minusta lapsestani ihan luonnollista. Nykyään imetys on siis sitä että illalla ennen nukkumaan menoa, kun lapsi tulee päiväkodista ja joskus yöllä kun oikein on huono olla. Siis koskaan en tissiä suuhun lykkää vaan mennään lapsen ehdoilla paitsi jos minulle ei juuri sillä hetkellä nyt vain satu sopimaan. Mitään haittaa en ole huomannut. Vain pahalla silmällä katsomista toisien äitien suunnalta, mikä on mielestäni hämmentävää, sillä asia on juuri niinkuin edelläkin sanottiin lapsen ja äidin välinen asia. - ei äiti taida tietää
Äiti ja lapsi tietää kirjoitti:
Moi,
Olen imettänyt 3,5 vuotta ja mikä minusta lapsestani ihan luonnollista. Nykyään imetys on siis sitä että illalla ennen nukkumaan menoa, kun lapsi tulee päiväkodista ja joskus yöllä kun oikein on huono olla. Siis koskaan en tissiä suuhun lykkää vaan mennään lapsen ehdoilla paitsi jos minulle ei juuri sillä hetkellä nyt vain satu sopimaan. Mitään haittaa en ole huomannut. Vain pahalla silmällä katsomista toisien äitien suunnalta, mikä on mielestäni hämmentävää, sillä asia on juuri niinkuin edelläkin sanottiin lapsen ja äidin välinen asia.nimenomaan yö imetykset yli 1-vuotiailla lisää hampaiden reikiintymistä!!!
- Googlatkaa asiaa...
3,5 - 4 vuotiaaksi asti imettäminen on sairasta ja tutkitusti aiheuttaa ihmiselle psyykkistä oireilua, äitikeskeisyyttä ja syrjäytymistä yhteiskunnassa.
- imettäjän
3,5 - 4 vuotiaaksi asti imettäminen on sairasta ja tutkitusti aiheuttaa ihmiselle psyykkistä oireilua, äitikeskeisyyttä ja syrjäytymistä yhteiskunnassa.
just joo sinullahan siitä kokemusta on, kerta olet kumipää - äitix
Voitko laittaa myös lähdeviitteet näihin tutkimuksiin?
Itse imetin yli neljävuotiaaksi ja nyt teini-ikäinen lapseni on ihan tavallinen nuori, ei yhtään äitikeskeinen eikä syrjäytynyt eikä muutenkaan häiriintynyt ja hyvät on hampaatkin. Koskaan en ole imetystä katunut vaan muistelen lämmöllä niitä aikoja. Niistä on jäänyt jäljelle tietty läheisyys: toisinaan saan murkultani vielä halinkin ja pystymme juttelemaan kaikesta, vaikka nykyään onkin paljon omia menoja ja kavereita. Sääliksi käy niitä äitejä, joilla ei ole enää tässä vaiheessa mitään yhteyttä lapsiinsa. Teini-iässä on turha enää yrittää, jos on jo aikaa sitten "itsenäistänyt" lapsensa pärjäämään omillaan. Tutista, tuttipullosta, yksin nukkumisesta ja vuosikkaana tarhaan menosta se alkaa! - siis oikeestii
äitix kirjoitti:
Voitko laittaa myös lähdeviitteet näihin tutkimuksiin?
Itse imetin yli neljävuotiaaksi ja nyt teini-ikäinen lapseni on ihan tavallinen nuori, ei yhtään äitikeskeinen eikä syrjäytynyt eikä muutenkaan häiriintynyt ja hyvät on hampaatkin. Koskaan en ole imetystä katunut vaan muistelen lämmöllä niitä aikoja. Niistä on jäänyt jäljelle tietty läheisyys: toisinaan saan murkultani vielä halinkin ja pystymme juttelemaan kaikesta, vaikka nykyään onkin paljon omia menoja ja kavereita. Sääliksi käy niitä äitejä, joilla ei ole enää tässä vaiheessa mitään yhteyttä lapsiinsa. Teini-iässä on turha enää yrittää, jos on jo aikaa sitten "itsenäistänyt" lapsensa pärjäämään omillaan. Tutista, tuttipullosta, yksin nukkumisesta ja vuosikkaana tarhaan menosta se alkaa!Hyii..4 vuotiashan on jo iso lapsi, ei niitä enää imetetä!!!!!!!!!!!!!! Herranjestas!!!
- ,.-lkjh
Aika hulppeesti yhdistit tuttipullosta ruokkiomisen ja vuosikkaana päiväkotiin laittamisen. Just tälläiset tunnepitoiset ryöpsähdykset jossa mututiedolla nähdään kehityskaaria kertoo kirjoittajastaan aika paljon.
- äitix
Katsele vain ympärillesi, niin huomaat kyllä selvän korrelaation perhepedin, perhekeskeisyyden, sylihoidon, lapsentahtisuuden jne. sekä pitkän imetyksen välillä. Lyhyttä imetystä aina puolustetaan sillä, että "äidin ei tarvitse olla tutti" ja näin äiti saa "omaa aikaa" ja hoitoon vieminen on "helpompaa". Jos vuosikkaan imettäjää varoitellaan tällä "äitikeskeisyydellä" ja "itsenäistymisen" tärkeydellä. Kyllä sellainen lapsi itsenäistyy aikanaan aidommin ja rohkeammin, joka on kylläkseen ensin saanut turvaa ja läheisyyttä.
Tässä tahdon kuitenkin tehdä selvän eron niiden äitien, jotka eivät itsestään riippumattomasta syystä voi imettää, ja niiden, jotka muuten vain eivät imetä. Edellä mainitussa ryhmässä on paljon niitä, jotka ovat kasvattajina lapsentahtisia. Tähän ajattelutapaan yleensä yhdistyy se, että jos pystytään ja lapsi sitä kaipaa, niin sitten imetetään. Jos ei edes halua imettää, on se oire jostain muustakin.
- Nykyajan ihmeitä
Taloyhtiössämme on lenkkisauna jossa kävi äiti joka imetti poikaansa yli kymmenvuotiaaksi ja kävi naisten saunavuorossa pojan kanssa.Erään kerran poika nappasi äidin rintaan kiinni jonka äiti työnsi nopeasti pois.Vanhempi rouva sanoi äidille että hän ei voi tulla enään saunaan jos siellä on 14v poika.Sauna käynnit kyllä loppuivat mutta nähtiin pojan kyllä myöhemmin hamuilevan äidin rintaa.Äiti kertoili että hän oli imettänyt kahta muutakin poikaansa nelivuotiaaksi.Ei sieltä rinnasta mitään maitoa tullut mutta kuulemma rauhoitti lasta.
- velliperseet
tuntuu että jotku imettää peräkammarin poikia 45 vuotiaaksi asti.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskalla lähestyä minua
Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S606174- 1003202
Oulaskankaan päätöksistä
https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.252496- 212138
Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!
Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun3531779- 271656
- 251410
Suomessa oikeistohallitus vallassa: nälkäiset lapset hakevat jo Punaiselta ristiltä ruoka-apua
Sosiaaliturvaleikkaukset ovat lisänneet asiointia ruoka-avussa. Kyllä tämän maan tilanne on surkea, kun lapset näkevät n2241394- 491342
- 291312