miten se toimii muilla

särkynyt nainen 75

Kertokaa minulle kuinka avoin suhde voi toimia jos rakastaa toista. Miten voi kestää sen sydämen tuskan kun tietää rakkaansa olevan toisen kanssa? Pakko ei olisi suostua, mutta tiedän etten muuten koskaan saa olla hänen kanssaan tekemisissä, tämä on ainut vaihtoehto. Sattuu vaan niin sairaan paljon kun joutuu jakamaan rakkaansa

32

2686

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miss liberty

      No eihän tuollainen kuvio voi toimia millään muotoa, rikot vain itsesi siinä. Paskat pois rattailta ja eteenpäin, sano mummo lumessa...

    • mitenkään

      , tai toimiihan se, mutta siinä vain rikkoo itsensä, ja lopputulema on se, ettei sulla oikeastaan ole mitään parisuhdetta, mitään siitä ei rakennu, aika vain juoksee ohitsesi.
      Tiedän mistä puhun. Olin vuosia avoimessa suhteessa, suorastaan koukussa salarakkaaseen. Kuvittelin suhdetta rakkaudeksi, leimasin rakkauden leimasimella kaiken sen yksin jäämisen ja -olemisen tuskan. Luulin rakkaudeksi ja säilyttämisen arvoiseksi suhdetta, jossa kokoajan tiesin, ettei suhdetta edes ole, jos yritän vaatia jotain. Kuvittelin, että vaatimattomuudella saan oman erinomaisuuteni esille, toinen pakostakin rakastuu minuun ja jättää muut kuviot, kun en vedä herneitä nenään mistään; en valehtelusta, en äkkinäisistä suunnitelmien muutoksista, en turhista odotteluista.
      Toisin vaan kävi.

      Tapasin ihmisen, jonka kanssa oli hyvä olla, ei ollut älytöntä sähläämistä ja kiirettä. Uskalsin katsoa omaa roikkumistani avoimessa suhteessa rehellisesti, myönsin olevani kuin se vihoviimeinen makaroonipussi kaapin perällä: silloin kuin ei enää ketään muuta ollut, minusta iloittiin ja olin tervetullut. Mutta niinkuin makaroonistakin saa mahansa täyteen, minäkin täytin joitain tarpeita, ja sen jälkeen olin tarpeeton. Kun olin paikannut itsetuntoa, antanut uskoa tähän elämään, saanut miehen taas jaloilleen, hän tosiaankin lähti, välittämättä miltä minusta tuntui, jäädä odottamaan.

      ALoin miettimään, totesin saaneeni jo riittävästi välinpitämättömyyttä, itsekkyyttä. Syötin hänelle sitä samaa lääkettä millä hän oli minun kiintymykseni ja kaipuuni nitistänyt: En ollutkaan käytettävissä vaikka maailman murjoma olisi minua tarvinnutkin.

      Kuten aavistin, parisuhdetta ei ollut olemassakaan, kertaakaan perääni ei ole kysellyt hän, mitään viestiä välittämisestä, kaipuusta tai ikävästä en ole saanut.

      Roikuin, kun en tahtonut aiemmin nähdä, että minä olen aivan yhden tekevä. Hän sanoikin joskus, ettei minun olemassaoloni paranna eikä pahenna hänen olemassaoloaan. Siis oikeasti, minulla ei ollut mitään väliä.

      Loppujen lopuksi oli helppo päästä hänestä, koska hän ei millään tavoin yrittänyt saada minua takaisin elämäänsä. Tällä hetkellä en enää hänen yhteydenottojaan kaipaa, se aika on jo ohitse. Kun vaan uskoin, että hän ei todellakaan rakasta minua niinkuin minua voisi rakastaa, kun uskoin olleeni hänelle kuin tauti, ei niin toivottava, mutta tuli kuitenkin, pääsin hänestä.

      Sinulle uskallan suositella, että irtaannutat itsesi tuosta suhteesta. Kun oikeasti rakastaa, ei itse halua jakaa itseään kenenkään muun kanssa, eikä ole oorait toisenkaan jakaminen. Oikea kiintymykseen ja hyvään tahtoon perustuva parisuhde ei pyöritä useita kumppaneita.

      Nyt kun ajattelen tuota entistä suurta koukuttajaani, suureksi luulemaani rakkautta, suorastaan puistattaa, enkä voisi mitenkään lähteä enää hänen matkaansa luutturätin asemaan, enkä voisi ajatella jakavani nykyistä rakastani kenenkään kanssa. Yksinkertaista se on: parisuhteen ei pidä tehdä kipeää, ajaa ketään hulluuden partaalle. Jos näin on, on suhteessa jotain korjaamatonta vikaa, eikä näin ollen ole säilyttämisen eikä tuskan arvoinen.

      Tiedän mistä puhun, vaikken osaisikaan sanojani oikein asetella.

      • alfaäijä

        Kauniisti kirjoitettu.


    • Milla_40

      Minusta tässä nyt aloittaja sotkee aidon YHTEISESTÄ PÄÄTÖKSESTÄ tehtävän avoimen suhteen ja pelkästään toisen osapuolen päätöksen käyttää toista hyväkseen.

      Sinun kohdallasi särkynyt nainen 75 avoin suhde ei voi toimia mitenkään, jos et sitä itse ole halunnut. Se ei voi toimia kenenkään kohdalla, joka ei sellaista aidosti halua.

      Itse elän ja olen elänyt jo reilut 10 vuotta avoimessa avioliitossa, jota meistä molemmat ovat halunneet. Meillä avoin liitto tarkoittaa lupaa harrastaa seksiä muidenkin kuin aviopuolison kanssa. Rakkaus ja sitoutuminen toisiimme on vain meidän kahden välinen asia ja kuuluu vain meidän avioliittoomme. Ulkopuoliset seikkailut ovat vain seksiä, tavallaan osa meidän kahden esileikkiä. Kerromme aina toisillemme KAIKEN seikkailuistamme.

      Meillä tämä avioliitto toimii aivan erinomaisesti, olemme poikkeuksellisen läheinen ja onnellinen pariskunta. Tiedän, että moni ei voi aidosti ymmärtää avointa liittoa, mutta meille tämä malli sopii :)

      • mitenkään

        Ei voi sanoa muuta kuin että hienoa, jos teille sopii käydä paneksimassa muitakin, ja jos silti tunnette olevanne toisillenne kaikki kaikessa. Ei ole minun asiani moralisoida, mitäpä teidän järjestelynne minulle tai meille kuuluu, ei mitään. Mutta ei ole meidän juttu ei.

        Olet oikeassa siinä, että kertomasi kertoo avoimessta suhteesta on jotain muuta kuin suhde, jossa toinen odottaa rakastuneena ja toinen menee ilman sopimusta, että kumpikin menee. Itse roikuin sellaisessa suhteessa kauan, en pitänyt mitään lukua muista panoista, mutta samaan aikaan sain heiltä ikäviä ylläytystuliaisia. Riippuen reissun suunnasta ja pituudesta pöpöt oli sen mukaiset. Nyt jälkeenpäin miettien ei voi kuin päätä puistella ja ihmetellä, miten hölmö sitä on voinut ollakin.


    • mies olen

      Se että kumppanisi harrastaa seksiä muidenkin kanssa silloin tällöin ei ole sen kummenpaa - ei sen enempää tai vähempää sulta pois - kuin jos/kun hän on toiminut samoin ennen suhdettanne. Miten se muka olisi?

      • hruhbiqiuggb

        Toimii vai? 'Ei ole sulta pois'? Miksi sitten moni nainen on saanut maksaa hengellään vieraissa käymisen jos se ei ole toiselta osapuolelta pois? Sulla ei joko ole sydäntä lainkaan tai se on valunut vyötärön alapuolelle!


    • Mother Sullivan

      sinä rakastat miestä, mutta mies ei rakasta sinua. Mahdoton yhtälö, joten kieltäydy kauniisti kunniasta ja toivota miehelle hyvää loppuelämää. Löydät vielä senkin, joka sinua rakastaa haluamatta naida kaikkia muitakin maailman naisia.

    • jhgdjgy

      että vaiennat nuo rakkauden tunteet, ja alat ajattelemaan että et tarvitse kenenkään miehen rakkautta ollaksesi onnellinen. Jos hän ei rakasta sinua, ja muut naiset kiinnostaa, niin so what, juoskoon sitten niitten perässä jos huvittaa! Yritä olla ajattelematta koko asiaa. Ehkä hän huomaa joskus että oletkin hänelle tärkeä.. tai sitten ei.

      No joo, huono "neuvo", mutta itse olen ihan samassa tilanteessa, ja tällä hetkellä mennään noin että yritän vain olla ajattelematta koko asiaa. Tosin vaihtelevalla menestyksellä:(

    • mies olen

      "Kertokaa minulle kuinka avoin suhde voi toimia jos rakastaa toista."

      Rakastaminen on sitä, että toivot hänelle kaikkea hyvää ja iloa sekä nautintoa. Tarjoat näit hänelle itse mahdollisuuksiesi mukaan ja olet hyvilläsi siitä, että muut tarjoavat rakkaallesi lisähyvää. Rakastaminen kun on antamista, ei huomionkipeyttä, ottamista tai saamista, saati toisen rajoittamista.

      • huhhuijaaaa

        kertokaa mulle, mitä on rakkaus?? aivan kummallisia nämä suhteet nykyaikana. Kaikki pitäisi hyväksyä, tai muuten olet tiukkapipo, takertuva, tai muuten vain vinksahtanut.

        Eikö se nyt ole kohtuullista, että toivoo rakastamansa ihmisen rakastavan myös sinua, niin että häntä ei huvita muitten kanssa pelehtiä? kuvittelin, että naimisiin menevät paritkaan eivät pelehdi muitten kanssa.

        Minusta tällainen "vapaus" on viety aivan liian pitkälle, jos periaatteessa kaikkea saa tehdä! mitään ei saisi vaatia tai toivoa, kaikki pitäisi vain hyväksyä tai muuten rajoitat toista tms. muuta soopaa.

        Sitäkö se rakkaus sitten oikeasti on??? siinäpä kysymys.


      • noin ole,

        ainakaan mun mielestä.
        Mun käsitykseni on, että jos parisuhteessa tarvitsee kolmansia osapuolia, ei varsinaisesta rakkaudesta tai miksi sitä nyt kutsuukaan, ole edes kyse. Jos ihka oikeasti ollaan kiintyneitä, ei suhteeseen edes halua ketään muuta, eikä tarvitse ulkopuolisia. Ei yksinkertaisesti halua jakaa elämäänsä ja aikaansa kenenkään muun kanssa. Kaikki mitä on jossain muualla, on pois siitä keskeisimmästä suhteesta.

        Mun ymmärryksen mukaan avoimessa suhteessa on aina kyse siitä, että toinen menee ja toinen toivoo ettei toinen menisi. Salaa hiljaa mielessään, vähintään, mutta hyväksyy tilanteen, koska tietää, ettei saa kumppania selkää seinää vasten ja lopettamaan JA valitsemaan häntä itseään. Oikeastaan mä tiedän tämän kokemuksesta: olin vuosia suhteessa mieheen, jolla oli muita suhteita aina vaimosta muihin rakastajattariin saakka, ja minä siinä vielä. Olin täysin koukussa, vaikka välillä hoitelin miehen tuomia ärhäköitä alapääinfektioita siinä missä hänkin. Niistä ei vaan puhuttu, mutta useamman kerran miehellä oli hyvin jytäkät antibiooti menossa, milloin kaukoidän, milloin idän, milloin pohjoisen reissujen jäljiltä. Mutta en rutissut, vaan kävin itse lääkkeet, omin kustannuksin, ja ymmärsin miespoloa, joka oli saanut jos vaikka mitä pöpösiä ~jostain. Yhtä vähän rutisin siitä, että miehen pitikin yks'kaks muuttaa suunnitelmiaan, tai lähteä muualle, vaikka oli luvannut tulla luokseni, tai muista jo lähes tulkoon unohtamistani suoranaisista loukkauksista.
        Hyväksyin avoimessa suhteessa kaiken, olin jopa uskollinen, enkä katsellutkaan muita.

        Jälkeenpäin, koukusta päästyäni olen tajunnut, ettei ainakaan molemmin puolisesta rakkaudesta ollut kyse, ja omalta kohdaltanikin se mitä rakkaudeksi ajattelin, oli enemmänkin itsensä huijaamista: opin luulemaan rakkaudeksi sitä, että saan kääntää toisenkin posken, vaikka oikeastaan rakkaudessa on kyse siitä, ettei toinen satuta, milläään tavalla. Ei esimerkiksi sillä, että pitää muita suhteita.


      • QuickSapphire
        noin ole, kirjoitti:

        ainakaan mun mielestä.
        Mun käsitykseni on, että jos parisuhteessa tarvitsee kolmansia osapuolia, ei varsinaisesta rakkaudesta tai miksi sitä nyt kutsuukaan, ole edes kyse. Jos ihka oikeasti ollaan kiintyneitä, ei suhteeseen edes halua ketään muuta, eikä tarvitse ulkopuolisia. Ei yksinkertaisesti halua jakaa elämäänsä ja aikaansa kenenkään muun kanssa. Kaikki mitä on jossain muualla, on pois siitä keskeisimmästä suhteesta.

        Mun ymmärryksen mukaan avoimessa suhteessa on aina kyse siitä, että toinen menee ja toinen toivoo ettei toinen menisi. Salaa hiljaa mielessään, vähintään, mutta hyväksyy tilanteen, koska tietää, ettei saa kumppania selkää seinää vasten ja lopettamaan JA valitsemaan häntä itseään. Oikeastaan mä tiedän tämän kokemuksesta: olin vuosia suhteessa mieheen, jolla oli muita suhteita aina vaimosta muihin rakastajattariin saakka, ja minä siinä vielä. Olin täysin koukussa, vaikka välillä hoitelin miehen tuomia ärhäköitä alapääinfektioita siinä missä hänkin. Niistä ei vaan puhuttu, mutta useamman kerran miehellä oli hyvin jytäkät antibiooti menossa, milloin kaukoidän, milloin idän, milloin pohjoisen reissujen jäljiltä. Mutta en rutissut, vaan kävin itse lääkkeet, omin kustannuksin, ja ymmärsin miespoloa, joka oli saanut jos vaikka mitä pöpösiä ~jostain. Yhtä vähän rutisin siitä, että miehen pitikin yks'kaks muuttaa suunnitelmiaan, tai lähteä muualle, vaikka oli luvannut tulla luokseni, tai muista jo lähes tulkoon unohtamistani suoranaisista loukkauksista.
        Hyväksyin avoimessa suhteessa kaiken, olin jopa uskollinen, enkä katsellutkaan muita.

        Jälkeenpäin, koukusta päästyäni olen tajunnut, ettei ainakaan molemmin puolisesta rakkaudesta ollut kyse, ja omalta kohdaltanikin se mitä rakkaudeksi ajattelin, oli enemmänkin itsensä huijaamista: opin luulemaan rakkaudeksi sitä, että saan kääntää toisenkin posken, vaikka oikeastaan rakkaudessa on kyse siitä, ettei toinen satuta, milläään tavalla. Ei esimerkiksi sillä, että pitää muita suhteita.

        Minun mielestäni rakkaus on kokemus siitä, että toinen luottaa ja hyväksyy täysin ja haluaa omaa onnellisuutta ja parasta ja että itse kokee samalla lailla toista kohtaan. Lisäksi se on halu jakaa kaiken ja koko elämänsä toisen kanssa ja tunne siitä että toinenkin haluaa tehdä niin. Rakkaus on kuin superystävyys, joka jatkuu läpi elämän. Mielestäni mikään tuon vähempi ei ole rakkautta. Tippaakaan.

        Rakkaudella ei omasta mielestäni ole mitään tekemistä seksin kanssa. Se yleensä tuntuu paremmalta rakastamansa ihmisen kanssa, mutta loppujen lopuksi seksikin on vain harrastus muiden joukossa. Vaatimus siitä, että toisen pitäisi pysyä vain itsellään, ei ole rakkautta, vaan itsekkyyttä ja omistushalua, sillä siinä ei toista ajatella ollenkaan.

        Siksi ei ole mitään väliä sillä onko suhteessa kolmansia osapuolia kuin ei. Ei ole ystävyydessäkään.

        Ihmisen biologisilla hormonitoiminnoilla ei ole omasta mielestäni mitään tekemistä rakastamisen kanssa, eikä seurustelulla, eikä ihastumisella. Kaikki nuo on vain tunteita tai tilanteita, jotka voivat kadota milloin tahansa.

        Rakastaminen on järkiperäistä ja aitoa ymmärrystä siitä, että haluaa olla toisen kanssa ja vastavuoroisesti.

        Minua ärsyttää, kun ihmiset puhuvat rakkaudesta niin että "kun en voi unohtaa häntä vaikka hän tekee kaiken tämän" tai "vaikka olen onneton, eikä hän välitä minusta, en voi mitään sille että yhä rakastan" tai "ihastus muuttuu lopulta rakkaudeksi" tai "rakastuin ensisilmäyksellä" tai "rakastan häntä niin kovasti, että pidän hänet vain itselläni" tai jotain vastaavaa.
        IHASTUMISTA IHASTUMISTA IHASTUMISTA KAIKKI TUO! Ja lapsellista järjetöntä ihastumista vielä lisäksi!

        Minun näkemykseni rakkaudesta, olkaa hyvät.


      • Jonas the Bright
        huhhuijaaaa kirjoitti:

        kertokaa mulle, mitä on rakkaus?? aivan kummallisia nämä suhteet nykyaikana. Kaikki pitäisi hyväksyä, tai muuten olet tiukkapipo, takertuva, tai muuten vain vinksahtanut.

        Eikö se nyt ole kohtuullista, että toivoo rakastamansa ihmisen rakastavan myös sinua, niin että häntä ei huvita muitten kanssa pelehtiä? kuvittelin, että naimisiin menevät paritkaan eivät pelehdi muitten kanssa.

        Minusta tällainen "vapaus" on viety aivan liian pitkälle, jos periaatteessa kaikkea saa tehdä! mitään ei saisi vaatia tai toivoa, kaikki pitäisi vain hyväksyä tai muuten rajoitat toista tms. muuta soopaa.

        Sitäkö se rakkaus sitten oikeasti on??? siinäpä kysymys.

        Rakkaudella on eri muotoja. Esim:
        http://www.unet.fi/laura/rakkaus/love4.html

        Toiset voivat rakastaa ilman "omistamisaspektia", toiset eivät. Toiset rakastavat itse asiassa omistamisen tunnetta, eivät varsinaista "rakkauden kohdetta" itseään.

        Mitä se minun kohdallani on? Sitä olen yrittänyt pohdiskella.


    • 1+1=?

      Avoimet suhteet toimivat sellaiselle ihmiselle hyvin joka pystyy rakastamaan useita ihmisiä yhtä aikaa eikä ole mustasukkainen.

      • sanottuna:

        ihmiselle, joka rakastaa itseään enemmän kuin ketään muuta avoimet suhteet ehkä sopivat. Kun rakastaa itseään yli kaiken, ei voi rakkaimmaltaan kieltää mitään, ja haluaa antaa tälle kaiken ja sitä voi ottaa vastaan niin monesta suunnasta kuin mahdollista. Kun rakastaa vain ja ainoastaan itseään on omassa parisuhteessa (itsensä kanssa) täysin uskollinen ja jopa yksiavioinen. Itseään rakastavan ihmisen ja hänen rakastettusa väliin ei pääse mikään ei koskaan. Olkoonpa fyysisesti kuinka monen kanssa suhteissa tahansa, varsinainen rakastettu on oma itse.


      • QuickSapphire
        sanottuna: kirjoitti:

        ihmiselle, joka rakastaa itseään enemmän kuin ketään muuta avoimet suhteet ehkä sopivat. Kun rakastaa itseään yli kaiken, ei voi rakkaimmaltaan kieltää mitään, ja haluaa antaa tälle kaiken ja sitä voi ottaa vastaan niin monesta suunnasta kuin mahdollista. Kun rakastaa vain ja ainoastaan itseään on omassa parisuhteessa (itsensä kanssa) täysin uskollinen ja jopa yksiavioinen. Itseään rakastavan ihmisen ja hänen rakastettusa väliin ei pääse mikään ei koskaan. Olkoonpa fyysisesti kuinka monen kanssa suhteissa tahansa, varsinainen rakastettu on oma itse.

        Jos halauat arvostella kaikki avoimia suhteita harjoittavat narsisteiksi, vaihda palstaa. Täällä on ihmisiä jotka haluavat keskustella vakavissaankin.


      • sanottuna:
        QuickSapphire kirjoitti:

        Jos halauat arvostella kaikki avoimia suhteita harjoittavat narsisteiksi, vaihda palstaa. Täällä on ihmisiä jotka haluavat keskustella vakavissaankin.

        Sinä löysit viestistäni narsistin, en minä. Puhuin yltäkylläisestä itserakkaudesta, joka menee kaiken edelle. Jos se sinusta tuntuu narsistin arvostelulta, voisin kysäistä, miten on oman persoonasi kehittymisen laita? Tuntuuko sinusta, että itsekkyydestä puhuttaessa löydät sitä osaa itsestäsi jota mieluiten et halua löytää?


    • Maraton1970

      Se ei toimi sinulla, miehesi ei rakasta sinua ja sinä taas rakastat häntä.
      Siis ota ero, ja löydä itsellesi parempi, anna miehesi mennä menojaan, sinua ei ole vahvasta tunteestasi huolimatta tarkoitettu tuohon soppaan.
      Rikot vain itsesi ja särjet sydämesi, vaikka sekin on vaikeaa kun otat eron, mutta helpommalla pääset silti silloin.

      Minä en ymmärrä koko käsitettä avoin suhde, onko se pelkkää paneskelua eri ihmisten kanssa, siis kaikki ilman rakkautta, ei ei ei.
      Lopettakaa hyvät ihmiset tälläinen hölmöily.

      • QuickSapphire

        Avoin suhde: se on...

        vastakohta ahdasmieliselle suhteelle
        vastakohta suljetulle suhteelle
        vastakohta kiinniolevalle suhteelle
        vastakohta epäavoimelle suhteelle
        tai vastakohta suhteelle jossa salataan kaikki asiat.

        Mielestäni mikään noista ei kuulosta hyvältä. Pakko sanoa siis että kannatan avointa suhdetta.


    • --yksinainen--

      "Mun käsitykseni on, että jos parisuhteessa tarvitsee kolmansia osapuolia, ei varsinaisesta rakkaudesta tai miksi sitä nyt kutsuukaan, ole edes kyse. Jos ihka oikeasti ollaan kiintyneitä, ei suhteeseen edes halua ketään muuta, eikä tarvitse ulkopuolisia. Kaikki mitä on jossain muualla, on pois siitä keskeisimmästä suhteesta."
      - Esimerkki: sulla on ystävyyssuhde jonkun kanssa. Ovatko muut ystävyyssuhteet jotenkin pois tästä suhteesta? Eivät ole, koska ystävyysuhteissa ei ole omistamisenhalua samalla tavoin kuin seurustelusuhteissa. Onko se sitten parisuhteissa jotenkin välttämätöntä? En usko että on.

      "oikeastaan rakkaudessa on kyse siitä, ettei toinen satuta, millään tavalla. Ei esimerkiksi sillä, että pitää muita suhteita."
      -Toisiin ihmisiin pettyy väistämättä aina jollain tavalla, minulle kumppanin toisten ihmissuhteiden ei välttämättä tarvitse aiheuttaa valtavaa pettymystä...
      Jos (avoimessa) suhteessa oleminen ei ole molemminpuolista niin että asioista sovitaan yhdessä, jos se sattuu ja jos toivoisi suhteelta erilaisia asioita kuin siltä saa, silloin se ei tietenkään toimi.

      Ja miksi avoimen suhteen "muut" suhteet olisivat pelkkää seksiä? En ylipäätään ymmärrä ihmisiä joille seksi on "harrastus" -seksi on läheisyytta joka kuuluu joihinkin ihmissuhteisiin, eikä sen minusta tarvitse välttämättä rajoittua yhteen ihmissuhteeseen kerrallaan, jos kaikkien osapuolten kanssa on sovittu asiasta...

    • QuickSapphire

      My point exactly... I just.. err.. didn't make it yet.

    • hallelujaajoo

      Ollaampa täällä nyt hurskaita. No osa on varmaan niin pentujakin ettei vielä että kokeilee ja hakee kaikenlaista..

      Sillä täytyy olla aika lapsellinen ellei tajua, että kun kumartaa yhtäälle se on aina pyllistys toiseen suuntaan. Enkä kyllä tajua tätä ihmeellistä jeesustelua avoimen suhteen "avoimuudesta". Kuka hullu edes haluaa suhteen jossa "puhutaan kaikki ja aina yksityiskohtaisesti". Sehän vasta vankila ja hullujenhuone olisikin.

      Yksi nainen hehkuttaa miten muut panot ovat heidän suhteessaan "esileikkiä". Noinkohan nämä kaikki panot tietävät olevansa jonkun omassa suhteessaan elähtäneen parin esileikkikavereita?

      Niin että miten "avoimesti" nämä avoimessa liitossa olevat hyväksikäyttävät muita ihmisiä?

      Avoimet suhteet ovat länsimaisten ihmisten muotileikkiä, vallankin kun muistaa, että länsimaissa kenenkään - ei kenenkään - tarvitse olla suhteessa ellei kykene sitoutumaan ja ottamaan sitä vastuuta mitä siihen sisältyy.

      Sinkkuna saa tulla ja mennä miten tahtoo. Mutta sinkuillapa ei ole sellaista mukavia etuja kuin mitä parisuhteessa olevilla. Sinkut vastaavat itse itsestään ja valinnoistaan. Nostan hattua heille, en tällaisille joiden pitää sekä syödä kakku että säästää se.

      • Jonas the Bright

        Onpas tyhmät perustelut. On selvää, ettei yksi malli sovi kaikille, esim. avoimuus sinulle, koska koet että "kun kumartaa yhtäälle se on aina pyllistys toiseen suuntaan. "
        Ihmettelen, yleensä kaltaistesi ihmisten vimmaa määritellä sopivuusnormeja muille ihmisille. Ja määrittää mitä sitoutumiseen sisältyy.


    • ljsiwagbm

      Rakastunutta on helppo käyttää hyväksi. Jos tuo toinen osapuoli on varattu, sait sitä mitä itse tilasitkin.

    • p

      ei se toimi jos rakastaa..ei ainakaan nuorena- vanhana ei ole mitään menetettävää

    • Sano sinä miten miten saada ex takaisin, jos ei pysty ajattelemaan muita, kuin häntä.

    • 00

      Avoin suhde tarkoittaa juuri sitä mitä se onkin; avointa.
      Molemmat osapuolet ovat hyväksyneet yhteisesti sen mitä se pitää sisällään.
      Toisille seksi muun kuin oman puolison kanssa voi olla sopivaa ja tosille ns. henkinen ystävyys myös.
      Avoinhan tarkoittaa, että kaikki tämä tapahtuu avoimesti toista loukkaamatta ja molempien hyväksymänä, ei siis salassa.
      Se, että tehdään jotakin toisen seläntakana, ei ole avoimmuutta. Molemmilla osapuolilla tulee olla samanlaiset oikeudet toimia.
      Nämä ns. salarakas-kuviot eivät kuuluu tähän lainakaan, se on uskottomuutta ja pettämistä.

    • tahtisade

      Koen, että rakkaus on alati virtaavaa ja pakotonta. Tällöin suhde, jossa joutuu toimimaan itseään vastaan, tuntuu luonnottomalta ja rakkaudettomalta. Itseään vastaan toimiminen voi olla vaikka sitä, että tavatessaan mielenkiintoisen ihmisen joutuu taistelemaan ihastumisen tunnetta vastaan. Luottamus kuuluu rakkauteen, eivät vaateet.

      Miksi tällä ehkäisyn aikakaudella seksistä täytyy tehdä niin suuri asia? Millä tavalla pettäminen määritellään? Onko toisen suuteleminen pettämistä? Entä tanssiminen niin, että kiihottuu tahattomasti toisen vartalosta? Fantasioiminen? Flirttailu? Miksi se, että rakastelee toisen kanssa on loukkaavampaa kuin vaikka se, että jakaa syvimmät tuntonsa ja salaisuutensa muun kuin puolisonsa kanssa? Voiko rakkaus ylipäätään olla pois keneltäkään?

    • vain rakkaudesta

      Valitettavasti ei voi toimia, jos rakastaa toista.
      Olen miettinyt samaa nyt, kun miehen kanssa menee paskasti, mutta taistelutahtoa minulta vielä löytyisi. Älä missään nimessä suostu! Kieltäytyminen kertoo myös miehellesi enemmän kuin tuhat sanaa ja keräät pisteet lopulta kotiin.
      Itse olen sanonut miehelleni suoraan, että rakkauden vuoksi en suostuisi ikinä avoimeen suhteeseen. Olen elänyt avoimen suhteen jo aiemmin ja tiedän, mitä se on. Sitä ei kestä, jos toista rakastaa ja tuntee tervettä mustasukkaisuutta.

    • Elämä on koulu

      Oletko koskaan ikinä miettinyt, mitä se 'rakkaus' on ? Ainakaan se ei ole sitä, että sinä omallasi kahlitset toisen sellaiseen liekaan, että hän ei saa tai voi tehdä omassa elämässään sitä, mitä hän itse halajaa. Sillä ei ole oikean rakkauden kanssa mitään tekemistä, ja miehen / naisen välisellä suhteella taas ei ole mitään tekemistä oikean rakkauden kanssa.

      Rakkautta ei jaeta, sillä kerrotaan. Jos tätä ei tiedä, ei tiedä rakkaudestakaan mitään. Lakkaat vain kasvattamasta ja vatvomasta mustistunteita ja opettelet rakastamaan oikeasti = vapaasti.

    • Vaihtoehtolaulu

      "Sua liikaa rakastan, sen yhä tunnustan, en saata milloinkaan mä sua unohtaa. Sun onnesi on mun, ja siihen alistun, tuo toinen kokonaan nyt sinut saa.

      Voin muistaa tuon iltamme hellän, kun suudelmasi sain. Ja yön tuon yhä muistan, kun valvoit rinnallain. Sua liikaa rakastan, sen vuoksi katoan, nyt onnen oikean voit saavuttaa." - Eini -

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      207
      3384
    2. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      281
      2851
    3. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      8
      2546
    4. Ilouutinen: Sohvaperunat Soile ja Jorma taas TV:ssä - Sohvikset jo 18 kautta - Onnea!

      Onnea Sohvikset 18 kautta! Ja ihana Soile (ja Jorma!) taas mukana! Lue lisää ja katso Soilen hauska kuva tästä: https:
      Sohvaperunat
      18
      1650
    5. Elokapinan kielto aloite kerää nimikirjoituksia kovaa vauhtia !

      Nyt klo 14 mennessä nimiä on jo liki 17000 allekirjoitusta. Nyt niitä nimiä vaan lisää meille riittää no
      Maailman menoa
      423
      1527
    6. Mukavaa sunnuntai päivää

      Kirsille ja mukaville ihmisille jos täällä enää ovat. 😊☕🌞🍁🧡 Jos eivät ole, niin sitten poistun.
      Ikävä
      313
      1441
    7. Elokapinan lakkautusaloite 50 000 nimeä

      Ja lisää tulee, kohta on Ylenkin uutisoitavaa aloitteesta. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143
      Maailman menoa
      375
      1389
    8. Mitä muuttaisit kaivattusi

      Ulkonäössä tai persoonassa
      Ikävä
      97
      1342
    9. Hei, mies, kirjoita jotain minusta

      Plus jokin tunnistemerkki/kirjain nimessäni. En todellakaan ymmärrä, pidätkö minusta vai toisesta naisesta. Et ole koska
      Ikävä
      54
      1302
    10. Piupali Paupali

      Kun en mä tunne teitä... Hyvät huomenet ja mukavat päivät ja hyvät viikonloput, arvoisat naiset ja herrat. 😊🎩🎪🤹🏼‍♂️
      Ikävä
      167
      1154
    Aihe