Solu ja elämän synty

Bushmanni (ei rek)

Ylen areenassa on hyvä dokumentti heille, joilla on suuria puutteita tiedoissaan. Ainakin Fniss voisi päivittää tietonsa tämän dokumentin avulla, mutta sitäpä hän ei tee, sillä yleensä amerikkalaisen kultin jäsen haluaa elää pimeydessä ja tietämättömyydessä. Se onkin harvoja keinoja pitää epärationaalinen maailmankuva kasassa.

Mutta ainakin te Toivonlinnan tiedonjanoiset nuoret, joita palstalla paljon pyörii, voitte rientää tämän hyvin mielenkiintoisen dokumentin kimppuun ja se kannattaa tehdä nopeasti, sillä se on katsottavissa enää 2 päivää:

http://areena.yle.fi/video/1630089

Tiededokumentti: Solu ja elämän synty

3/3 Elämän kipinä. Tohtori Adam Rutherford tutustuu maapallomme elämän vanhimpiin todisteisiin, miljardi vuotta vanhoihin fossiileihin. Miten elämä syntyi ja joko tutkijat pystyvät laboratorioissaan luomaan uutta elämää?

Siellä näemme esimerkiksi geenimuokkattuja bakteereja, jotka tekevät sokerista dieselöljyä ja opimme selkeästi sen, kuinka DNA toimii ja miksi se täysin varmasti selittää yhteisen alkuperämme.

Elämä on ihmeellistä ja solu vielä ihmeellisempi.

Nautinnollisia katseluhetkiä!

Ja tämä palvelu toimii taas kuin junan vessa, eli rekisteröidyn nimimerkin kanssa yhteenlaskun tulos ei ole oikea ja siihenpä et voi rekistöityneenä vastata missään. Ylläpito taitaa olla taas jossain?

19

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyh!

      pyh pyh pyh

      • että kaikenlaista ha

        On tämä merkillistä! Ei näillä adventisti opin puolustajilla ole mitään vastaan sanomista kuin, että pyh pyh pyh? Eli se se todistaa sen, että he ovat aivan puolustuskyvyttömiä, silloin kun heille tuodaan vahvaa todistettua tieteellistä tutkimusta esiin, niin he jäävät aivankuin kädet ristiin ja suu ammolleen auki, ja ihmettelevät kuinka tiede todistettavasti kumoaa heidän epäradionaalisen ielettömyytensä ja sen mukana kaiken joka on heidän mielikuvansa rakentamaa uskomusta kaikkine dogmaattisine uskonluomuksineen.


      • Valon Viesti
        että kaikenlaista ha kirjoitti:

        On tämä merkillistä! Ei näillä adventisti opin puolustajilla ole mitään vastaan sanomista kuin, että pyh pyh pyh? Eli se se todistaa sen, että he ovat aivan puolustuskyvyttömiä, silloin kun heille tuodaan vahvaa todistettua tieteellistä tutkimusta esiin, niin he jäävät aivankuin kädet ristiin ja suu ammolleen auki, ja ihmettelevät kuinka tiede todistettavasti kumoaa heidän epäradionaalisen ielettömyytensä ja sen mukana kaiken joka on heidän mielikuvansa rakentamaa uskomusta kaikkine dogmaattisine uskonluomuksineen.

        Adventismi edustaa pakanuutta, "poppamiehineen" ja ennustajaeukkoineen.
        Jotkut käyvät lauantaisin harrastamassa pakanallisia menoja säädöksinensä adventtikirkoissa.


    • Minäkin voin näköjään antaa virheellistä informaatiota.

      Dokumentti onkin katsottavissa vielä 4 päivää eikä 2, kuten aiemmin ilmoitin. Joten vielä tulevaan torstaihin 27.1 tuo on nähtävillä. Mutta vain Suomessa asuville ja tästä Alexille pahoitteluni.

      Pahoitteluni myös muille virheellisestä informaatiosta.

      • alex-kasi

        Siinä sanottiin että maa loi ihmisen - ei Jumala .. ja periaatteessa siis luonto loi Jumalankin..

        Minulle joka uskon Luojaan ei sellainen väitös kelpaa .. ja vaikka en uskokaan (adventistien tavoin) että taivas ja maa luotiin 6:ssa 24 tuntisessa päivässä niin uskon että on olemassa Jumala ja Luoja.. joka loi kaiken ..sen mitä näemme tai tiedämme olevan olemassa ja paljon muutakin..

        Raamattu sanoo että Jumala / Luoja on ikuisuudesta.. käsite mikä voi olla vaikeaa ymmärtää meille jotka ajattelemme että kaikella on alkinsa ja loppunsa -- pieni apu voisi olla avaruuden ikuisuus -- jos ajatellaan että avaruus on rajaton (ja tarkoitan nyt sitä tyhjää tilaa missä kaikki oleva on) niin ymmärrämme että se on myös ikuinen ilman alkua ja loppua - Samalla tavalla on Jumala ikuinen - sillä Jumala on ikuisuuesta - ja ikuisuus on PIIIITKÄ AIKA .. tosiasiassa kun puhutaan Jumalan (tai avaruuden) ikuisuudesta ei aikaa edes ole.. aikaahan voidaan mitata vain jos on lähtökohta mistä mitata..

        Kun puhutaan ihmisen kehityksestä - ei Raamatussa ole sanaakaan sitä vastaan - päin vastoin - ihmisen tuleekin kehittyä - Raamattu sanoo : kääntykää pois syntisestä elämästänne - niin saatte elää.. SE jos mikä on kehittymistä.. vieläpä oikeaan suuntaan..

        Nyt on siis tiedemiehet luomassa "elämää" .. sanovat .. siis mitä he tarkoittavat, että ottavat jo olevia aineita ja tekevät "elämää" .. Ehkä - JOS Jumala sallii - mutta Jumala loi tiedemiehet, siis sillä ei ole suurtakaan todistusarvoa - ei ainakaan minulle.. Jos nyt on niin että tiedemiehet tulevat tuntemaan kuinka elämää voi saada alkuun - niin sehän juuri todistaa että se on mahdollista luoda elämää - mutta että me alkaisimme verrata tiedemiehiä Kaikkitietävään Jumalaan joka on ikuisuudesta tai jopa poistamaan Hänet .. se on minulle ainakin täysin ajattelematonta - ja tiedemiehiltähän täytyy voida odottaa ajattelua ..

        alex


    • Dokumentti on vielä kolme päivää katseltavissa, joten pitäkäähän kiirettä.

      Onkohan adventtikirkko PR-osastonsa kera jo varautunut siihen päivään, jona ihminen luo elämää tyhjästä?

      Hyvä bisnesyritys varautuu myös niihin tilanteisiin, joissa oma bisnes tulisi olemaan vakavasti uhattuna, joten luulisi olevan.

      Ihminen on jo luonut keinotekoisen bakteerin ja koko sen dna oli luotu tietokoneella ja siirretty bakteeriin, jonka isäntä-dna oli poistettu:

      http://www.tekniikkatalous.fi/kemia/article407983.ece

      Dokumentissa näimme, että ihminen osaa jo luoda tyhjästä synteettisen ribosomin, joka on hyvin monimutkainen kokonaisuus.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Ribosomi

      Dokumentissa Harvardin yliopiston genetiikan professori George Church kertoi, että hänen mielestään noin vuoden sisällä hänen tiiminsä kykenee luomaan elävän solun täysin tyhjästä. Eli he pistävät solun osat koeputkeen, sekoittelevat hetken, antavat sen olla hetken viljelykaapissa hautumassa ja solu on syntynyt, joka alkaa jakautua ja muodostaa uusia soluja ja sitten siitä tulee haluttu kokonaisuus, joka on elävä ja jossa on "elämän henki", mitä se sitten lieneekään. Sitten he kykenevät luomaan täsmäelämää, josta tulee sellaista ja joka toimii siten kuin ihminen haluaa.

      Kun tuo päivä koittaa, niin kirjaimelliseen raamatuntulkintaan hirttäytyneet bisnesyritykset ovat kuilun partaalla, koska heillä ei ole sen jälkeen yhtään mitään jäljellä. Heidän jumalansa ei ole sen päivän jälkeen ihmistä kummempi, niin mitenkäs sitten dogmit viilataan, että joku siitä jumalasta olisi vielä kiinnostunut?

      Onko adventtikirkon palkatulla henkilöstöllä yhtään järkevää mielipidettä, vai pistämmekö kaikki taaskin Saatanan metkuiski ja suljemme sekä silmämme, että korvamme todellisuudelta ja keksimme oman todellisuutemme johon paeta reaalimaailmaa?

      Ja kuinka kauan arvelette sellaisia ihmisiä löytyvän, jotka haluavat paeta todellista maailmaa mielikuvitusmaailmoihin palvomaan jumalaa, jota ei ole ja odottamaan jotain, jota ei tule?

      Tällaisia asioita tarjoavat tulkinnat Raamatusta, joilla tulkinnoilla ei ole todellisuudessa kosketuspintaa ollenkaan.

      http://www.atoday.com/what-it-means-be-adventist

      Omien juttujenne mukaan ei kovin kauaa sellaisia löydy.

      "Throughout the developed world, Adventists are losing young adults at an alarming rate. As one pastor recently said to me, my churches realize they have lost two generations: Their children don't come, and their grandchildren aren't interested. "

      Sellaista tällä erää.

      • joopa joo

        Evoluutioon uskominen se vasta uskoa tarvitseekin.


      • Pöh!

        Emme katso.


      • joopa joo kirjoitti:

        Evoluutioon uskominen se vasta uskoa tarvitseekin.

        Evoluutioon uskominen (trust/believe) ei tarvitse uskoa (faith), koska siitä on kiistattomat todisteet olemassa kaikkialla ympärillämme.

        Minä huomasin erään mielenkiintoisen asian, nimittäin sen, että nämä amerikan epärationaaliset kultit ovat jämähtäneet vastustamaan evoluutiota ja se on jotenkin hellyttävän 1800-lukulaista.

        Nämä amerikkalaiset kultit voi tehdä virattomiksi myös sillä, että antaa niiden olla, eikä kiinnitä niihin mitään huomiota. Tiedemaailma onkin tehnyt juuri näin. He eivät välitä, koska kulttien sanomalla ei ole mitään merkitystä tänä päivänä. Maapallolla on palvottu Zeusta tai Thoria, eikä kukaan ole kyseenalaistanut niiden olemassaoloa. Silti Zeuksen ja Thorin palvojia ei ole. Miksi ei ole? Kukaan ei välitä heistä, vaikka Zeus ja Thor olivat aikoinaan merkittäviä jumalia ihmisten elämässä. Zeus ja Thor ovat tulleet virattomiksi, vaikka kukaan ei ole koskaan koettanut edes todistaa niiden olemattomuutta.

        Amerikkalaiset lahkot ovat tahtomattaan tekemässä saman omalle jumalalleen pysyttäytymällä epärationaalisessa maailmankuvassa. Kohta adventtikirkon Jumala painii samassa sarjassa kuin Zeus tai Thor, eli kukaan ei ole heistä erityisemmin kiinnostunut, vaan se jumala kiepsahtaa nätisti sinne kauniiden kansantarujen kuvaelmiin.

        Samalla kun amerikkalaiset kultit ovat jämähtäneet 1800-luvulle, on tiedemaailma mennyt eteenpäin kuin magneettijuna. Kosmologia on kehittynyt huikeasti, synteettinen biologia ja biotieteet yleisestikin, molekyylibiologia, mikrobiologia, biotekniikka, biokemia, sekä vaikkapa astrobiologia, josta esim. adventtikirkon norsunluutornissa kököttävä johto ei ole koskaan kuullutkaan.

        Nämä kaikki johtavat siihen, että adventtikirkon ja muiden epärationaalisten lahkojen jumalat joutuvat hyllylle pölyttymään Thorin ja Zeuksen rinnalle.

        Amerikan fundamentalistit vain yhä jankuttavat evoluutiosta ja kuinka se ei ole mahdollista, eivätkä ole ollenkaan huomanneet sitä, miten tiede on porhaltanut jo aikoja sitten heidän asemansa ohitse ja heistä on tullut seinäkukkasia palapelissä, jota palaa ei kohta kukaan kaipaa.

        Tämä kaikki selviää tuosta mainiosta dokumentista, joka on katsottavissa vielä 2 päivää.


    • Solukoista kirjoitellaan aivan toisilla palstoilla. Tämä palsta on syvällisemmille yksilöille tarkoitettu.
      Täällä tiedetään, mitä oli ennen soluja, ymmärretään mistä solut saivat alkunsa ja käsitetään soluelämän
      myötääntuovan elämän TARKOITUS. Ensin oli tomu ja savi, tomusta ja savesta kaiken elämän isä luo solukot.
      Ja kiitokset enirolle hyvästä keskustelupalvelusta sekä siitä, että jokaiselle asialle on oma palstansa.
      Ikävä vain että jotkut eivät tiedä, mihin lokeroon he kuuluvat. Apinaihmiset eksyvät uskovien palstoille.

      • Avausviestini liittyy hyvin oleellisesti adventtikirkon kauppaaman materiaalin yhteyteen.

        Ihmistä ei ole luotu taikatempulla savesta n. 6000 vuotta sitten.

        Tämä on hyvin oleellinen asia arvioitaessa adventtikirkon kauppaaman materiaalin mahdollisesta merkityksestä nykyihmiselle.

        Koska ihmistä ei ole luotu taikatempulla savesta noin 6000 vuotta sitten, niin se tarkoittaa valitettavasti sitä, että se henkiolento, jonka väitettiin näin tehneen, on myös sangen olematon.

        Kannataako olematonta palvoa ja kannattaako siitä palvomisesta maksaa 10 % tämän henkiolennon "kassaan"?

        Pelastaako ihmisen kadotukselta sellainen henkiolento, joka ei ole luonut ihmistä taikatempulla savesta n. 6000 vuotta sitten, eli kannattaako sellaiselle henkiolennolle pyhittää elämäänsä?

        Mitä virkaa on sellaisella henkiolennolla, vai pistämmekö hänet samaan laatikkoon odottelemaan Zeuksen ja Thorin kanssa parempia päiviä?


      • eremith32

        Täältä on syvällisyys kaukana, aivan kuin itä on lännestä! Täällä on järjettömät sapatti ja petokeskustelut jotka ovat vallanneet lähes kokonaan nämä palstat. Lähes ainoa hyvä ja asiallinen keskustelu, jota Bushman yrittää virittää, ja onnistuukin silloin tällöin saamaan tänne, on ja tulisi olla kaikille, jotka tahtoisivat päästä hyvin tärkeässä tiedossa kehittämään ymmärrystään elämän perimmäisistä kysymyksistä, eli mikä on olemassaolon perimmäinen kysymys, mistä kaikki on lähtöisin, ja vain järjellinen tieteellinen tutkimus siihen tietysti aikanaan löytää vastauksen.

        Täytyyhän ihmisen olla varma siitä, mihin hän uskoo, eli hänen täytyy tietää, että se on sataprosenttisesti totta, että hän voi siihen täysin nojautua, luottaa elämänsä sen varaan, niin että hänellä subjektinen luottamus, ettei hän on varmalla pohjalla "kalliolla". Jokainen ajatteleva järkevä ihminen kaipaa vain "totuutta", ei olettamuksia, ei päätelmiä, dogmaattisia ihmispäätelmiin pohjautuvia uskonnollisia oppirakennelmia, jotka pohjautuvat vain aineelliseen hyvinvoinnin anehtimiseen, j,n,e.


    • Pistetäänpä kaupan päälle vielä toinen hyvä dokumentti, eli Ensimmäiset eurooppalaiset.

      Osa yksi:

      http://areena.yle.fi/video/1585213

      Osa kaksi:

      http://areena.yle.fi/video/1600382

      Prisma: Ensimmäiset eurooppalaiset

      Mistä eurooppalaiset tulivat ja miten maanosa asutettiin? Kaksiosaisessa dokumentissa selvitetään eurooppalaisuuden biologinen ja kulttuurinen perimä. Tuotanto: INA/ARTE/YLE, Ranska.

    • En ole lukenut kaikkia kirjoituksia täällä.

      Jos Jumala on jotakin tehnyt ja luonut, tottakai kysymys on soluista, alkeishiukkasisista, atomeista, protoneista, yms. tietysti.

      Jos Jumala on luonut sällin se käy paskallakin joka päivä.

      jari

    • halleluujaa!

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Gorillajulkkis tallustelee kuin ihmiset/art-1288365060180.html

      Normaalisti gorillat kulkevat nelinkontin. 21-vuotias Ambam kuitenkin luopuu nelivedosta kuikuillakseen aidan yli ihmisiä – tai pikemminkin tuovatko he kenties ruokaa.

      http://www.google.fi/search?q=Gorilla Walks Like A Man&hl=fi&rlz=1T4ACAW_fiFI380FI409&prmd=ivns&source=univ&tbs=vid:1&tbo=u&ei=OydBTZTdNo7tObjEtJYC&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CDEQqwQwAA

      http://www.youtube.com/watch?v=ad7qzI03fqE


      pianhan tuo alkaa kirjoottaakin ja kertoo elämänsynnystä.

      • Nämähän ovat niitä nuoren maan kreationistien lempiväitteitä, että apinako muka nousisi vain kahdelle jalalle ja alkaisi kävelemään?

        Kuka sellaisia satuja muka uskoisi? No ei tarvitse uskoa, kun voi itse katsoa:

        http://www.youtube.com/watch?v=CrQf6cogMuI&NR=1

        http://www.youtube.com/watch?v=kva_HlMk498&feature=watch_response

        Oikeassa olet, että eipä tuo mikään ihme ole, vaan pelkästään ihmeellistä, mutta totta.

        >>> pianhan tuo alkaa kirjoottaakin ja kertoo elämänsynnystä. >>>

        No tämä olisi ihme. Tai pitää kysyä, että mitä tarkoittaa määre "pian"?

        Mutta evoluutioteorian todistavat todeksi aivan muut konkreettiset todisteet kuin se, että jonkin eläintarhan gorilla osaa kävellä sujuvasti kahta jalkaansa käyttämällä.


      • eremith32
        bushmanni kirjoitti:

        Nämähän ovat niitä nuoren maan kreationistien lempiväitteitä, että apinako muka nousisi vain kahdelle jalalle ja alkaisi kävelemään?

        Kuka sellaisia satuja muka uskoisi? No ei tarvitse uskoa, kun voi itse katsoa:

        http://www.youtube.com/watch?v=CrQf6cogMuI&NR=1

        http://www.youtube.com/watch?v=kva_HlMk498&feature=watch_response

        Oikeassa olet, että eipä tuo mikään ihme ole, vaan pelkästään ihmeellistä, mutta totta.

        >>> pianhan tuo alkaa kirjoottaakin ja kertoo elämänsynnystä. >>>

        No tämä olisi ihme. Tai pitää kysyä, että mitä tarkoittaa määre "pian"?

        Mutta evoluutioteorian todistavat todeksi aivan muut konkreettiset todisteet kuin se, että jonkin eläintarhan gorilla osaa kävellä sujuvasti kahta jalkaansa käyttämällä.

        Olen pannut merkille, että Bushmannin hyvien neovojen ja ohjeiden antaminen on mennyt aivankuin hukkaan, mutta niinhän se sana sanookin, että hyvien neovojen ja ohjeiden antaminen typerykselle/typeryksille hukkaan. Ja tässä on pakko sanoa, että ainakin parissa kohtaa sinun ohjeesi ja neovosi on mennyt typerykselle, joka ei osaa ajatella itsenäisesti, vaan organisoitu järjestelmä ohjelmoi heidän ajattelunsa kulun kyseisissä asioissa.


    • Ohjelma on katsottavissa vielä kaksi kertaa putkeen, jos alatte heti katsoa.

      http://areena.yle.fi/video/1630089

      4009 on sen katsonut netistä jo. Pari päivää sitten vain reilu 2000. Sellaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      111
      2453
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1115
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1064
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1004
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      991
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      11
      904
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      883
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      861
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      40
      790
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      32
      759
    Aihe