Jos halut olla turvallisesti netissä esimerkiksi omalta läppäriltä käsin, niin asenna siihen hyvä virustorjunta Esim: Microsoft Security Essentials. Jos käytät omaa langatonta verkkoasi niin suojaa se Wpa2 salauksella ja pitkällä vaikealla salasanalla. Muista myös että mitkään MAC-filtteröinti ja piilotettu SSID eivät auta juuri lainkaan suojaamiseen. Wlan verkon nimi taas kannattaa olla jokin, joka ei liity sinuun, tai perheeseesi. Noikaan ei välttämättä takaa täysin turvallisuutta.
Wlan verkon ja tietokoneen suojaaminen
11
543
Vastaukset
- MVbbR
Windows on vaikea ylläpidettävä mikäli turvallisuutta kaipaa. Mikään virustentorjuntaohjelma ei sinällään paljoakaan turvaa tuo. Ainoa keino on opiskella tietotekniikkaa tai siirtyä johonkin muuhun käyttöjärjestelmään.
Wlanin suojaamisesta on taas se hyöty ettei naapurin warettajanörtti pääse rohmuamaan kaistaa. Tietoturvaa se ei juurikaan lisää. Tärkeät asiat kuten nettipankkiliikenne on muutenkin salattua.- 12
"Windows on vaikea ylläpidettävä mikäli turvallisuutta kaipaa."
Suhteellista. Onko vaikeaa päivittää käyttöjärjestemä (saa automaatille) ja käyttämänsä ohjelmat (etenkin nettiä käyttävät, PDF, selaimet, soittimet, torrent, office, sposti jne). Näillekin usealle saa autom. päivityksen, voi käyttää myös Secunia PSI tai vast. ohjelmaa.
Tärkein turvallisuuteen vaikuttava asia on se vaikein, eli käyttäjä. Heidät pitää saada ymmärtämään, että jokaisessa ladatussa paketissa voi piillä vaara, kun sellaisen asentaa. Tällaista välinpitämätöntä tai tietämätöntä varten on sitten virustorjuntaohjelmat.
Muuten virustutkat ovat turhia laahatessaan perässä tunnisteineen tai muine konsteineen. Senttiäkään rahaa ainakaan niihin ei kannata panna, ilmaiset ajavat saman asian.
- nettiviisas
Asiaa!
Ongelmatilanteita varman päälle pelaajille ovat sitten reissussa esimerkiksi hotellien WLAN-verkot, jotka voivat olla salaamattomia, vaikka vaativatkin kirjautumisen hotellista saatavilla tunnuksilla. Julkisissa tiloissa voi olla täysin avoimia verkkoja.
Tällaista yhteyttä voi sivullinen tarkkailla, jos käytettävä palvelu ei anna mahdollisuutta yhteyden salaamiseen. Webmailin tai muun sivuston osoitteen olisi siis syytä alkaa https:// ja sähköpostiohjelman asetuksissa tulisi käyttää suojattuja versioita postiprotokollista (IMAPS, POPS, SMTPA TLS). Hankalan näköistä, mutta ei kuitenkaan kovin vaikeaa kun kerran asettaa. Operaattori kertoo lisäohjeita.
Läheskään kaikki sivustot eivät ole "https-suojattuja", joten surffailuun suojaamattomassa WLAN-verkossa kannattaa suhtautua niin, että joku sen näkee. Eihän se aina kovin todennäköistä ole, mutta parempi katsoa kuin katua.
Kotimaassa 3G-yhteys on tässä mielessä turvallisempi vaihtoehto, mutta yleensä vähän hitaampi. Ulkomailla se voi tulla turhan kalliiksi!
Kotikäytössä WPA2 ja hyvä salasana WLAN-verkossa ovat tärkeitä jo sen takia, ettei naapuri käytä luvatta yhteyttäsi.
--
Ari Husa, CERT-FI- Jejej
"Läheskään kaikki sivustot eivät ole "https-suojattuja", joten surffailuun suojaamattomassa WLAN-verkossa kannattaa suhtautua niin, että joku sen näkee. Eihän se aina kovin todennäköistä ole"
Niin vaikka WLAN-verkko olisi suojattu tai olisit kaapelilla kytketty, niin ilman "https-suojattua" yhteyttä joku voi nähdä mitä teet. - Jejej
Jejej kirjoitti:
"Läheskään kaikki sivustot eivät ole "https-suojattuja", joten surffailuun suojaamattomassa WLAN-verkossa kannattaa suhtautua niin, että joku sen näkee. Eihän se aina kovin todennäköistä ole"
Niin vaikka WLAN-verkko olisi suojattu tai olisit kaapelilla kytketty, niin ilman "https-suojattua" yhteyttä joku voi nähdä mitä teet.Onkos teillä mitään tilastoja kuinka "https-suojatut" sivustot ovat yleistyneet viimevuosina?
Olis kiva vilkaista ihan mielenkiinnosta. - nettiviisas
Jejej kirjoitti:
Onkos teillä mitään tilastoja kuinka "https-suojatut" sivustot ovat yleistyneet viimevuosina?
Olis kiva vilkaista ihan mielenkiinnosta.Ei ole tilastoja, en tiedä onko moista kukaan tutkinut. Varmaan on. Uskoisin kuitenkin ihan hihasta ravistamalla, että kaikki pankit ja useimmat verkkokaupat tarjoavat suojatun yhteyden. Yhteisöpalveluissa on sitten kirjavampaa ja yksityisten ihmisten www-sivuilla se lienee harvinaista.
--
Ari Husa, CERT-FI - MVbbR
Nämä sähköpostiyhteyden salaukset toimivat vain koneen ja postipalvelimen välillä. Muun matkan posti kulkee selväkielisenä. On aina suhtauduttava sähköpostiin kuin lähettäisi postikortin. Vasta kun käytetään GPG:tä posti on suojattua lähettäjältä vastaanottajalle asti.
mun tai tuttavapiirini pitäisi käyttää jotain virustorjuntaa, kun mitään torjuttavaa ei tällä haavaa Maceille ole?
Eikä tuo Mikkiksen torjunta toimi Maceissa sen enempää kuin miljoonat Win-haittaohjelmatkaan.
Jos puhutaan Windowsista, sanotaan sitten se ruma sana niinku se on, rohkeasti ja häpeämättä.
Muuten oli asiaa.- Cat Ballou
Joo, olis pitänyt kertoa että on olemassa myös marginaalinen määrä erilaisia muita käyttöjärjestelmiä jotka ei tarvitse virustorjuntaa mutta muuten pitää olla turva-asiat hanskassa. Samat asiat koskee myös macin käyttäjiä, ei tuo virusten poissaolo takaa yhtään mitään jos muuten hoitaa asioitaan leväperäisesti.
- markinaali
Cat Ballou kirjoitti:
Joo, olis pitänyt kertoa että on olemassa myös marginaalinen määrä erilaisia muita käyttöjärjestelmiä jotka ei tarvitse virustorjuntaa mutta muuten pitää olla turva-asiat hanskassa. Samat asiat koskee myös macin käyttäjiä, ei tuo virusten poissaolo takaa yhtään mitään jos muuten hoitaa asioitaan leväperäisesti.
Kotikäytössä Suomessa joka kymmenes tietsikka on Applen käyttöjärjestelmällä, Macceja ja lisäksi 30 000 Ipadia.
- Cruzan
markinaali kirjoitti:
Kotikäytössä Suomessa joka kymmenes tietsikka on Applen käyttöjärjestelmällä, Macceja ja lisäksi 30 000 Ipadia.
Edellä on jo mainittu muutamia perusasioita, mutta suosittelen myös parin lisäominaisuuden asentamista omaan koneeseen:
WOT eli Web of Trust, ks. http://www.mywot.com/fi
Selaimeen asennettava WOT-lisäosa näyttää sivustojen turvallisuusluokituksia Google-, Yahoo!- ja Wikipedia-hakutulosten vieressä ja muissa suosituissa sivustoissa. Luokitukset auttavat käyttäjiä suojaamaan tietokoneitaan ja niiden sisältämiä tietoja. Sivustojen luokituksia päivitetään jatkuvasti miljoonien WOT-yhteisön jäsenten tekemien luokitusten ja erilaisten luotettavien tietolähteiden perusteella, esimerkiksi urkintasivustoluetteloiden avulla. WOT-lisäosa toimii Internet Explorer- ja Firefox-selaimissa. WOT on ilmainen.
OpenDNS, ks. http://www.opendns.com/
OpenDNS:n ilmainen versio on ilmainen nimipalvelu, joka mahdollistaa rekisteröityneillä käyttäjillä haluttaessa huijaus- ja pornosivustojen suodatuksen. Toki se tarjoaa muutakin mukavaa, mutta turvallisuusmielessä e.m. suodatus on hyvä.
Olli Haukkovaara
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1639686Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde513119Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja432887- 612679
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että2012085- 1091996
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai251913Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä551477Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p1121286- 281251