Ensimmäinen RC-helikopteri

Sähkö roottori

Mikähän olisi hyvä valinta ensimmäiseksi rc-helikopteriksi ?
Lennokkeja olen harrastanut muutaman vuoden ajan: pienet sähkölennokit ja sähköliidokit.
Lennokkiharrastus on jäänyt vähemmälle, kun ei enää viitisi lähteä monta kertaa viikossa kauas lennokkikentälle, niin voisi lennättää lähellä pihalla.
Vaikka lennokkeja osaisikin lennättää, niin kyllä helikopterin lennätys on haasteellisempaa, kuin lennokin.

Suunnittelin ensimmäiseksi rc-helikopteriksi sähköhelikopteria, jolla voi lennättää myös ulkona, ei tietenkään kovin tuulisella ilmalla.
Tuollaista helikopteria ajattelin: Big Lama 2.4 GHz
http://www.leluja.net/lama-rchelikopteri-p-1333.html
Tuossa videolla näytti kyllä hienon näköiseltä tuon helikopterin lento.
Myöhemmin voisi sitten ostaa sähköhelikopterin, jossa on säädettävät lavat, jolloin helikopteri soveltuu myös 3D lennätykseen.
Kunhan nyt aluksi pääsee alkuun helikopterin lennätyksessä.

23

6010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käytössä2

      Kannattaiskos ekaks harjotella tollasella:

      http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5950~r.34774240
      Mini Lama 4-CH R/C Helicopter RTF Set
      Price: $95.50 EUR 67.19 (for reference)

      Toi on nelikanavainen joten soveltuu treenaukseen, ja on edullisempi särkee.
      Alkuu se menee kappaleiksi aikas elpolla ennenkuin ohjaimet iskostunu selkärankaan.

    • oujeeeeee
    • Olen eri mieltä, kuten niin usein. Mitä pienempi rc(auto, lennokki tai kopteri), sitä nopeampi se on liikkeissään ja taas mitä suurempi, niin sitä rauhallisemmin se reagoi nopeisiinkiin ohjausliikkeisiin.

      Pienikokoisten edullisten RC-tuotteiden ongelmana on, että ne vaatiivat ohjaajaltaan nopeaa reagointia, joka voi olla haaste. Suurikokoista RC-autoa, -lennokkia tai -kopteria ohjatessa taas riittää rauhalliset korjaus- ja ohjausliikkeet.

      Yritän siis sanoa, että usein isommat RC-vehkeet on jopa paljon helpompia aloittelijalle. Ja pienen ja ison tässä tapauksessa helikopterin lennättäminen on joka tapauksessa täysin eri luonteista, joten mitä hyötyä isoa ohjatessa on siitä, että hallitsee pienen lennättämisen? No tietty se, että on jo jotain rutiinia, mutta melkein kaiken joutuu taas opettelemaan alusta, eli siis HETI ISO!

      Ja toisaalta RC-vehkeen rakentaminen ja sen lennättäminen on jo 2 eri harrastusta, eli jos haluaa raksailla, niin mitä iloa valmiiksi kootusta on? Joten isoa vaan ja kaseileen ja kyhäileen!

      • ALOITUSONNISTUS

        SUPER WARRIOR 9945. ONKO TÄLLAISESTA KELLÄÄN KOKEMUKSIA.


    • Micro Mosquito
    • Tai sitten...

      Ei vältämättä kannata käyttää rahojaan tollasiin 4ch 2 roottorisiin koptereihin. mJos oikeesti haluu alkaa harrastaa koptereita ni Mielummin ostaa jonkun kunnon simun (esim. phoenix) tai jos haluu kopterilla lennellä ni sit E-flite Blade mSR. Kyllä noilla co-axial (2 roottoria) koppereilla oppii liike suunnat mutta on pitemmän päälle aika tylsä. Simu kunnon ohjain (esim. Spektrun DX6i) ja harjotella niillä ja sitten ostaa kunnon 3D kopteri. Simulla säästää vain rahaa... Kannattaa kattoo kopterit.net ;).

    • hullau9aoHIA

      olisiko 50e helikopteria??

    • erkki4132
    • oisko jtn kestävää n.50€ helikopteria?

    • Niinnojaa..

      Kestävän saa, mutta ei semmosta joka lentäs kunnolla. Tai no kone kestää luutavasti pidempään kuin elektroniikka. Kannattaa säästää 50€ ni saa jo semmosen siedettävästi lentävän co-axial kopterin esim. E-Skyltä.

    • kyl kyl

      Itse harjoitellut lentoa simulla. nyt hankittuna toi Nine eagels 228. muuten hyvä kopteri mut tuulta ei saa olla paljon mitään.

    • Heko kuume

      Alko kans helikuume näin kevään korvalla...
      Kannattaa lueskella kopterit.net ja lennokit.net foorumeja, joissa on erittäin
      paljon helikopteri tietoa harrastajien laatimana.
      Aloittelijan ei kannata ostaa mitään kirpunkokoista helikopteria, eikä niitä halpoja lelukoptereita, koska pieni kopteri on kiikkerä, eikä vakaa.
      Kannattaa ostaa ennemmin isompikoisempi ja hieman kalliimpi helikopteri, joka on vakaa myös ulkona lennätettäessä.
      Simulaattorilla tietenkin kannattaa harjoitella aluksi ja kun lennätys sujuu, niin voi ostaa vähän hienomman helikopterin, eikä tarvi kylmiltään harjoitella.
      Vaikka onhan se vähän eri asia lennättää oikeaa rc-helikopteria, joka voi rikkoontua, kuin simulaattorilla, jossa on aina uusi kopteri.

      Nettivideoiden perusteella alkoi kiinnostamaan Multiplexin Funcopter, vaikka onhaan se aika arvokas 395 euroa Sil shopissa.
      Radio-ohjaus laitteen joutuu hankkimaan erikseen, mutta ainakin nettovideoiden perusteella ihan hienon näköinen ja ei myöskään rikkoontunut, vaikka tulikin maahan, että lavat osuivat, mutta ei tullut mitään vaurioita, kuten olisi tullut vastaavassa tilanteessa lähes jokaiseen helikopteriin.

      Toinen helikopteri, joka vaikuttaa mielenkiintoiselta on nelilapainen
      Walkera 4F180, jonka mukana on radio lähetin ja hinta alle 400 euroa.
      Tuossa mallissa on Flybarless vakautus järjestelmä ja videoiden perusteella vaikuttaa vakaammalta, kuin perinteiset rc helikopterit.
      Näitä erilaisia sähköhelikoptereita on vaan niin valtavasti eri mallisia, että valinna vaikeus tässä meinaa tulla ja tietenkin hintakin ratkaisee.
      Onko useampilapainen helikopteri vakaampi, kuin perinteinen 2 lapainen ?
      Tietenkin nämä valmiit helikopteripaketit on siinä mielessä vähän yksinkertaisempia aloittelijalle, että radion ohjelmointia ei tarvitse suorittaa.

      • "Vähän" neuvoja

        Kannattanee kirjautua tuonne kopunettiin ja kysyä ohjeita ja mielipiteitä sieltä. Noita aloitusthreadeja on siellä tosin pilvin pimein, ja niistäkin saa neuvoja. Paras neuvo yleensä on ostaa hyvä simu, kuten phoenix, kunnon radio ja sitten joku microkopu ekaksi koneeksi. Samalla kun treenaa simulla ja pikkukopulla voi ostaa ison kopun kitin yms. kilkkeet jota sitten opettelee kasaamaan ja säätämään.

        Kopterin lennätys on vaikea laji, joka vaatii aikaa, rahaa ja pitkää pinnaa. Halvallakin voi aloittaa, mutta jos meinaa kunnolla alkaa harrastamaan, rahaa kuluu kuitenkin enemmän kuin kuvittelisi.. Tuolla kopunetin myydään palstalla on tosin usein erinomaisia paketteja myytävänä, mikä on varmasti edullisin tapa hankkia kunnon vermeet heti alussa.

        Noista koptereista tuota walkeraa ei missään nimessä, koska monilapaiset ovat monimutkaisempia ja korjaaminen on työn ja tuskan takana. Helpompiakin vaihtoehtoja on. Flybarless kopterit yleensä ovat vakaampia, varsinkin tuulessa, mutta pitää niitä silti osata lentää. Niissä on myös nupissa vähemmän osia kuin tangollisessa, ja ovat siten helpompia korjata. Tuo funcopter on kait laadukas ja ok aloittelijoille, mutta kallis se tosiaan on. Enkä tiedä sen varaosasaatavuudesta tai hintatasosta. Kaikki helikopterit saa kyllä rikki kun yrittää tarpeeksi lujasti.. Ei ole tuo funcopter niitä yleisimpiä, kai hintatason vuoksi.. halvempia vaihtoehtojakin kun on..

        Aloitus riippuu siis paljolti kukkaron koosta. Halvallakin voi aloittaa, mutta se on usein haastavaa ja kannattaa muistaa että hyvällä kamalla on yleensä jälleenmyyntiarvoa. Esim. phoenix simu maksaa sellasen 100 egeä mutta sen saa myytyä kopupalstalla noin tunnissa, ja takkiin tulee vain parikymppiä.

        Toivottavasti tässä on jotain neuvoa-antavaa aloittelijoille. Kopterit ovat haastavia koneita, jotka vaativat huomattavan määrän omistautumista. Helpoimmalla pääsee kokeneemman harrastajan avulla, mutta onneksi netin aarreaitasta löytyy ohjeita joka lähtöön, varsinkin englanniksi. Yksin aloittaminen ei siis sekään ole mahdottomuus. Mutta halpaa se harvemmin on, se on varma.


    • jani774

      Mulla olis myynnissä nyt sellainen kopteri ja radio että mistään ei varmasti saa halvemmalla. Raptor 50 ja futaba radiolla 450e. Pelkkä radio maksaa jo 500e. 044-2733457

    • Kopter1

      Clas ohlsonilta saa nyt 25eurolla infrapuna rc helikopterin.. Itse ostin sen eilen ja on kestänyt vaikka on pudonnut katosta lattialle eikä ole tullut yhtään naarmuja! Kopterin oppii heti lennättämään..

      • Kestää

        Saman ostin itsekin ja hyvin kestää vaikka lavat osu kristallikruunuun ja kopu tippu jotain 160 cm...


      • Sähkö roottori

        Ajattelin myöskin tuota Clas ohlssonin kopteria, jolla voi lennätellä sisällä ja oppiihan siinä vähän helikopterin lennätystä.
        Vaikka isommalla kopterilla lennättäminen onkin paljon haastavampaa ja iso rc kopteri rikkoontuu, jos se tulee maahan.
        Tällainen pikkukopteri on siinä mielessä hyvä, että sillä voi lennätellä sisätiloissa, kun lennätys kuume iskee, eikä tarvi isoa lennätys tilaa ja lennättää voi ihan millon vaan, kun ei haittaa ulkoilman säätilat.

        Class olssonilla on myös yks kopteri, jossa olis tuo kamera ja suht edullinen.
        Ilmakuvaus kiinnostaa, mutta ei tuolla Clas ohlsonin pikkukopterilla pysty kovin kauas lennättämään, kun radion kantomatka oli aika lyhyt.

        Sit kun lennätys alkaa sujuun, niin sit tekis kyllä mieli hankkia tollanen:
        Genius CP2 V2, 6 kanavainen flybarless minikopteri, jolla onnistuu myös 3D lennätys.
        Kattelin videoita tästä Geniuksesta ja oli uskomattoman kestävä kopteri.
        Ei menny rikki, vaikka kopteri osui kattoon, seiniin ja putos 2,5 metristä kovalla vauhdilla lattialle.
        Ei muuten olis kestänyt samanlaista heittämistä mikään iso ja kallis rc kopteri, joihin tulee vaurioita hyvinkin pienistä törmäilyistä.

        Onhan toi Genius aika arvokas vähän 160-190 euroa riippuen myymälästä, mutta on se hienon näköinen ja kehuvat sitä todella helpoksi lennättää ja kestävä kaikenkaikkiaan.


    • notääonhyvä

      Kannattaa ostaa e-ville:stä Cage copter hyvä aloittelijan helikopteri ja hyvä suojakehikko suojaa hyvin törmäilyä eikä maksa kuin n. 27e ja on tosi helppo lennättää

    • 45v

      Jos nyt oikeesti joku asiasta tietävä vois kertoa,kannataako satsata 2-4 sataa euroa johonkin kopteriin,kun nuo 3ch koput on jotenkin tylsiä ja tuntuu että vois pysyä ilmassa jo "paremmallakin",suosituksia,alottelija täs kuitenkin vielä ollaan,ja viittis pistää rahojaan turhuuksiin.

      • 45v

        Vielä sen verran valaisen omaa mieltymystä,että sais olla isompi kopu,kun 25-35cm nupista perään.


      • 45v
        45v kirjoitti:

        Vielä sen verran valaisen omaa mieltymystä,että sais olla isompi kopu,kun 25-35cm nupista perään.

        Esim: Walkera V450D03 Devo.?


      • 4_kopteria_hyllyssä

        Vieraileppa täällä, ellet jo ole vieraillut: www.kopterit.net
        Saat varmasti apua ja löydät paljon tietoa. Rekisteröitymällä sivuille pääset myös näkemään käytettyjen kopterien markkinat.


      • 45v
        4_kopteria_hyllyssä kirjoitti:

        Vieraileppa täällä, ellet jo ole vieraillut: www.kopterit.net
        Saat varmasti apua ja löydät paljon tietoa. Rekisteröitymällä sivuille pääset myös näkemään käytettyjen kopterien markkinat.

        Perskules,mites toi sivusto on menny multa ohi,Kiitoksia!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2664
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    Aihe