RV 14 ja raskauden keskeytys

rEsiSTanCe....

Eli olen tällä hetkellä n. 14 viikolla raskaana (alunperin ajateltiin lääkärin kanssa viikkoja olevan vähemmän sillä viimeiset kuukautiset alkoi kuitenkin 1.1.11)
Myöhemmin ultrassa sitten selvisi että olenkin raskautunut jo aiemmin ja ne "kuukautiset" ilmeisesti oli vaan jtn vuotoa.. Hassua vaan, että vaikuttivat ihan normaaleilta kuukautisilta: kipuja oli ensimmäisenä päivänä niinkuin aina muutenkin on ollut, vuodon määrä ei juurikaan vaihdellut, vuodon kesto oli se 7 pvää...
Ja minulla ei ole ollut raskausoireita kuin vasta n. 2 viikon ajan, ennen ei ollut mitään pahoinvointia, rintojen aristamista, tms. joten en ole osannut edes epäillä sitä että olisin raskautunut paljon aiemmin..
Ja lisään vielä että ehkäisy petti.
No kuitenkin.
Joten jouduin täyttämään valviralle sen hakemuksen, päätöstä en vielä tiedä, mutta alustavasti minulle on kuitenkin varattu ajat keskeytykseen 21.3 ja 23.3 (eli ensin se suun kautta otettava lääke ja myöhemmin emättimeen laitettava..). Lääkärit sanoivat että käytännössä luvan siihen keskeyttämiseen saa lähes aina kunhan on suht järkevät perustelut siinä paperilla. Ja mullahan niitä syitä on, en ala tässä niitä luettelemaan.

Eli kyllä siis jännittää millainen päätös sieltä tulee, nimittäin jos en saa lupaa keskeytykseen niin olen kyllä aika perkeleen hukassa... mutta en maalaa nyt piruja seinille, vaan odotan maanantaihin, silloin asia selviää.

Kysyisinkin näin "alustavasti" muilta, jotka ovat käyneet läpi lääkkeellisen keskeytyksen kun viikkoja on ollut jo enempi. Eli ihan alkuraskauden keskeytykset ei nyt ihan kiinnosta, kun varmasti on eroa sillä että keskeytetäänkö raskaus 6:ll viikolla vai 14:lla viikolla...

- miten keskeytys sujui? kestikö kuinka pitkään? jouduttiinko antamaan lisää lääkkeitä useitakin kertoja?
- kivut? oliko ne kestettävissä vai ihan sietämättömät kivun lievityksestä huolimatta?
- vuoto ja sen määrä?
- kaikki kokemukset kyseiseen toimenpiteeseen liittyen ovat erittäin tervetulleita.

Ja tähän loppuun lisään vielä, että kaikki abortin vastustajat voitte suksia saman tien muualle, kun mielipiteenne ei tällä hetkelle minua juurikaan kiinnosta, ja muutenkin vauhkoamisenne aborttia kohtaan on saanut jo huolestuttavia piirteitä, joten säästäkää sitä kallista aikaanne ja jättäkää kommentointi sikseen jos mitään järkevää sanottavaa ei löydy. Vaikka kuinka mesoaisitte jollain suomi24:sen abortti-palstalla, niitä abortteja tehdään silti, syitä kun on monia niinkuin on aborttien tekijöitäkin...

Kiitos kaikille kokemuksista kertoneille jo etukäteen! :)

83

9502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1977*

      Ikävää, etten voi auttaa, on kokemusta lääkkeellisestä keskeytyksestä, mutta aiemmilta viikoilta.

      Toivon kuitenkin, ettet unohda meitä kun olet saanut päätöksesi, vaan kerrot meille millaisen päätöksen sait.

      Jos päätöksessä on toistettu hakemuksesi syitä, niin sinun ei tarvitse edelleenkään kertoa meille, mutta voisitko kertoa meille, onko kyseessä vain byrokraattinen persoonaton vastauslappu (lupa myönnetty/kielteinen), vai esiintyykö siinä esimerkiksi Valviran lääkäreiden eettistä kauhistelua päätöksestäsi hakea keskeytystä? Tai ohjaako/tukeeko Valvira sinua eteenpäin? Mitä siis vastauslapuusi sisältää? Sinähän saat vastauksen varmastikin kotiin, joten näet kyseisen kupongin...

    • tyttövauva

      voin sanoa että sä satut itseäsi kun teet abortin. omasta abortista on 3 viikkoa aikaa ja itken joka ilta sen takia että se oli niin rankkaa. sain tietää jopa eilen että lapseni oli tyttö ja kaikea muuta, jota en koskaan olisi halunnut tietää.


      keskeytys suju ihan ok. eka kävin hakemassa sieltä sen yhen lääkkeen ja toisen päivän olin kokonaan sairaalassa.
      kun olin siel lääkärissä mulle annettiin 5 kertaa kaks lääkettä että se tuli ulos.
      kivut oli ihan kaameet. en ikinä olis halunu tuntea niitä. mutta sain sitte jotain lääkettä joka helpotti niihin.
      vuotoo tuli 2 viikkoo ja semmosia paakkuja jotka piti ponnistaa ulos vessassa.

      voin sanoa ettei kannata tehä aborttia. aivan liian kova isku sydämelle ja se oikeesti rikkoo ihmisen täysin.
      mielummin olisin pitäny lapseni mutta se ny....

      • tyttövauva

        olin muuten raskausviikoilla 16 tai 17 ku tein ton raskauden keskeytyksen ja valviralta sain luvan. ja sen luvan saa kaikki suunnilleen.


      • mangusti456

        Nojaa, se varmasti riippuu ihan ihmisestä.. eihän se varmasti helppoa ole, niin fyysisesti kuin henkisestikin, mutta yleensä jos abortin on valinnut ihan omasta tahdostaan ja pitkän harkinnan jälkeen, ja päätynyt siihen tulokseen, että abortti on tällä hetkellä se paras vaihtoehto, niin tuskinpa siitä sen kummempia morkkiksia tulee. Toki syyllisyyttä tms voi ilmetä, sehän on ihan normaalia. Toki jos raskaus on näinkin pitkällä kuin esim. aloittajalla niin voi olla kokemus hieman erilainen kuin alkuraskauden keskeytyksessä jossa se ulos tuleva solumöykky oikeastikin muistuttaa vain jotain möykkyä. En pahemmin tiedä sikiön kehityksestä tms mutta luulisin että 14 viikolla erottuisi jos esim. raajat... jos sen sikiön vahingossa näkee keskeytyksen yhteydessä, se voi järkyttää. Tai sitten ei. Voipi olla että niissä lääkehöyryis paljoa maailman menosta tajua... en tiedä, ei ole kokemusta ko. operaatiosta, joillekin kavereille tehty kyllä.


      • kdlfgjgj

        Onpa sinua kohtaan käyttäydytty oudosti sairaalahenkilökunnan puolesta sillä en ole koskaan kuullut että he kertovat lapsen sukupuolta ellei nainen itse halua tietää..

        Pahoittelen että olet joutunut kokemaan kaiken tuon. Itse en romahtanut abortistani,en silloin enkä nyt myöhemminkään. Toivottavasti sinua ei painostettu aborttiin.


      • Anonyymi
        tyttövauva kirjoitti:

        olin muuten raskausviikoilla 16 tai 17 ku tein ton raskauden keskeytyksen ja valviralta sain luvan. ja sen luvan saa kaikki suunnilleen.

        Siis miten myöhäisillä raskausviikoilla abortteja saa tehdä? Todella hurjaa että abortoidaan 16-17 viikkoinen sikiö. Sehän on jo vauva🥺 ymmärrän jos on vaikeasti vammautunut mutta kieltämättä ikävää että sen ikäisiä sikiöitä abortoidaan!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis miten myöhäisillä raskausviikoilla abortteja saa tehdä? Todella hurjaa että abortoidaan 16-17 viikkoinen sikiö. Sehän on jo vauva🥺 ymmärrän jos on vaikeasti vammautunut mutta kieltämättä ikävää että sen ikäisiä sikiöitä abortoidaan!!

        Niitä tehdään aina rv20 saakka ihan samoilla "sosiaalisyillä" kuin aiempiakin, ja vasta sen jälkeen aletaan vaatia jotain vakavampaakin. Jatkossa varmaan ei tarvi siihenkään perustella edes mitään, kunhan lupaa hakee Valviralta. Mitään muuta eroa niissä ei alle rv12 viikkoisiin ole.


    • hohhoijakkaaa

      mitä te nyt meuhkaatte taas täällä.. tässähän on ihan selkeästi kyse siitä, että aloittaja ja vielä lääkärikin arvioi raskauden keston viimeisten kuukautisten mukaan, mikä on yleensä ihan tapana tehdä ensimmäisellä lääkärikäynnillä. joskus ultrassa ja tarkemmissa tutkimuksissa voi tulla yllätyksiä, niinkuin tässäkin tapauksessa että raskausoireita ei ole ollut ja kuukautisetkin oli tammikuussa. itse jos laskisin raskauden mahdollista kestoa kuukautistesi mukaan, olisit suunnilleen viikolla 10, ja jos olet oikeasti viikoilla n. 14 olet varmaan raskautunut jo marraskuun lopulla.
      nää ei oo mitään yksiselitteisiä juttuja, että esim aloittaja olisi tahalleen pitkittänyt raskautta. monella ei ole mitään oireita varsinkaan alussa, ja ilmeisesti kuukautisten tuleminenkaan ei takaa ei-raskautta.. ja monilla on melko pieni/melkein jopa litteä vatsa vielä viikkojen 10 jälkeen...tässähän nousee melkein paniikki.. kun ilmeisesti pitäisi joka kuukausi tehdä raskaustesti LOL.

      että olisi aika jännää jos valvira nyt vaikka eväisi luvan keskeytykseen vaikkei välttämättä ole edes aloittajan omaa syytä tämä raskauden venyminen.

    • nala2011

      itselleni tehtiin tällä viikolla abortti rv 14. Kokemus on todella rankka -henkisesti. Fyysisesti siitä kuitenkin palautuu, henkisesti ehkä ei. Sanon tämän nyt siksi että itse en voinut tajuta mitä se oikeasti on.
      Menin aamulla sairaalaan, otin cytotecejä 2 kertaa. Minulle laitettiin kanyyli jota en myöskään tiennyt. Sekin otti koville.
      Ja odotin, ajattelin että rankin on vasta edessä ja että en pääse samana päivänä pois.
      Supistuksia alkoi tulla pikkuhiljaa kl 12 jälkeen ja ne oli jo aika voimakkaat 13.00-14 aikoihin. Kärvistelin ja kävelin ympäri huonetta tippaletkun kanssa kiroillen kun supisti. 'Supistukset laimeni voimakkaasti 14.00 aikoihin kait, jolloin aloin keräämään voimia siihen lepäillen että seuraavat lääkkeet otan kl 15 jolloin alkaisi vielä pahemmat kivut. Kuitenkin ennen kuin kätilö tuli huoneeseen päätin käydä wc:ssä ja silloin sikiö ja istukka tuli ulos.
      Siltä osin kaikki kävi yllättävän helposti, olin aika shokissa nyt kun asiaa ajattelen. Kaikki suositteli olemaan katsomatta mutta en voinut tehdä sitä vaan katsoin pikkuista ihmistä joka oli plumsahtanut siihen ämpärin tyyliseen astiaan :(((
      Vaikka minulla ei raskausaikana ole ollut minkäänlaisia tunteita vaikka olen niitä yrittänyt haeskella se oli ja on kova paikka. En voinut tajuta että sisälläni oli jotakin niin konkreettista, pieni ihmisen alku. Eikä niin pienikään vaan kämmenen kokonen jolla oli kädet, jalat, sormet ja varpaat... ja hiuksia :'((((
      Jos olisin tiennyt tarkemmin mitä se oikeasti on niin en olisi voinut tehdä aborttia. En voi ikinä antaa itselleni anteeksi, miten tästä voi jatkaa elämää?

      Mielestäni en saanut tarpeeksi tietoa, yritin kysellä etukäteen että mitä tapahtuu mitä näen kun teen sen. Ok en ole tyhmä tajuan että viikkoja oli enemmän mutta en kuitenkaan saanut vastausta. jos olisin suoraan tiennyt faktat ja mikä on homman nimi en olisi tuohon ryhtynytkään :((( koska siitä selviytyminen on sellainen asia jota ei voi selittää. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, joten on mietittävä pystyykö elämään sen asian kanssa mitä on nähnyt. Oman pienen tulevan lapsen.
      En edes tiennyt toimenpiteen laajuudesta, mielestäni abortin tekevillä pitäisi olla rehellinen ja suora tieto siitä, mitä konkreettisesti tapahtuu, siksi kirjoitan tämän kipeän ja hyvin henkilökohtaisen kokemukseni tänne jota suren paljon. Tulen aina suremaan.

      Ja myös siksi että asiaa harkitsevat voisivat miettiä kaksi kertaa.
      Luulenpa silti että vaikka siitä kuinka lukisi niin ei sitä osaa ajatella, ennen kuin sen kokee niin sitten vasta tajuaa mitä se on. Nähdä oma pieni lapsi ämpärissä, jättää se johonkin sairaalan roskiin :''((( ja lähteä kotiin. Jättää se pikkuinen sinne :'( se on kamala asia. En tarvitse muiden tuomiota tässä asiassa tai se ei mua kiinnosta, tämä on niin henkilökohtainen asia josta kärsin niin paljon, tuntuu niin niin pahalta. Tämä on vain minun ja pikkuiseni asia, joka on poissa mutta aina -aina- sydämessäni.


      Riittävä informaatio olisi tarpeen, tällaisia asioita ei tarvitse kaunistella koska tehtyä ei sitten saa tekemättömäksi.

      Aborttien syihin en puutu, tarkoitukseni oli vain kertoa kohtalotovereille tämä kipeä asia, jotta tietää mihin on mahdollisesti ryhtymässä.

      • rEsiSTanCe....

        Hei, ja kiitos vastauksestasi (ja myös muillekkin).
        Ikävä kuulla että toimenpide oli sinulle henkisesti rankka.. ja vaikea on samaistua tunteeseesi ellei ole omakohtaista kokemusta asiasta.

        Itsekkin törmäsin samaiseen ilmiöön: tiedonpuutteeseen. Itse toimenpiteestä annettiin kyllä ihan kattavat ohjeet, että mitä tulee tapahtumaan jne, mutta ei kyllä kerrottu esim. sitä että jos näkee mahdollisesti sikiön tulevan ulos jne. Mullekki sanottiin vaan, että juu ihan hyvin se menee, kyllä sä pärjäät :D Kaiken tietoni olen onkinut netistä (se voikin olla sit sekä hyvä että huono juttu), ja kaikenlaisia juttuja olen joutunut lukemaan ja melkein kauhunsekaisessa paniikissa odottelen toimenpidettä... täytyy toivoa, että mukana olevat hoitajat/lääkärit ja muu hlökunta on asiansa osaavaa.. :D

        Eniten oikeastaan pelkään (tällä hetkellä) niitä kipuja.Olen kamalan kipuherkkä ihminen ja kiitän luojaani että esim. kuukautiskipuni ovat ihan siedettäviä. Kipu saa mut ihan täysin toimintakyvyttömäks että esim kävely tuottaa tuskaa (luin, että mahdollisesti abortissakin saatetaan laittamaan kävelemään osastonkäytäviä...) ja muutenkin.
        Minulla oli pari vuotta sitten keskenmeno. Tosin en tiennyt edes olevani raskaana. Ja ne kivut... joo no kyllä ne kesti (kun kerran tässä istun vielä) eikä ne kestänyt muutamaa tuntia kauempaa mut kyllä siinä itkua väänsin... eli jos se abortissa ne kivut on kovempia kuin keskenmenon aikana niin oon aika pulassa :D tosin silloin kun oli keskenmeno, kotoa ei löytynyt muita kipulääkkeitä kuin buranaa... xD

        Joo, nyt meni vähän offtopiciksi tämä mun jaarittelu...

        TÄRKEÄ KYSYMYS!

        Olen ollut tämän viikon flunssassa ( kuumetta ollut jo muutaman päivän kaamea yskä). Toki tässä yritän kovasti parannella itseäni ensi viikkoa varten, mutta jos flunssa jatkuu vielä silloin, voiko se olla mahdollisesti este toimenpiteelle? Kun missään ei lue niin... kun muistaakseni esim. kuumeiselle potilaalle ei voi tehdä leikkausta.. no en ole leikkaukseen menemässä mutta tuli mieleen jos se vaikka olisi jonkinlainen este.. ja kiva se on varmaan kauheissa supistuksissa vielä yskiä keuhkojaan pellolle... :D


      • Ihmetteliä Vaan

        "oli plumsahtanut siihen ämpärin tyyliseen astiaan"

        Sori menee ohi aiheen, mutta en tämmöisestä asiasta viitsi omaa ketjua tehdä..

        Mietin vaan, kun moni on puhunut jostain sangosta/ämpäristä näistä lääkkeellisissä aborteissa.. Niin mikä ihmeen ämpäri? Minä kävin vain normi vessassa. :o Vai käytetäänkö semmoista kenties sitten kun on raskaus pidemmällä? (itselläni oli 7 viikkoa niin mietin vaan..)


      • Lapsi ja lapsi...

        Pakko myöntää että itseänikin hiukan hämmästytti tuo runsas määrä hymiöitä tekstissä joka kuitenkin koskee aika isoa päätöstä, ja ei mitenkään mukavaa toimenpidettä...
        Mutta toisaalta, viljelethän sinäkin täällä niitä hymiötiäsi miten sattuu ja mihin sattuu ;)

        Mutta siitä lapsesta...
        Itse olen nyt raskaana viikot 19 6, ja maanantaina kun pelästyin suunnattomasti kun heräsin aamulla supistuksiin, niin päivistyksen lääkäri olisi lähettänyt äitiyspoliin, mutta sinne minua ei huolittukaan kun oli viikkoja liian vähän.
        Naistentautien polille sitten jouduin tunneiksi odottamaan että joku ehtisi ultraamaan ja katsomaan että onko pikkuisella kaikki hyvin, vai onko nyt jotain pahatsi pielessä.

        Että ei se henkilökunta ainakaan ajattele vielä sitten 14viikkoistakaan lapsena, jos ei 19viikkoistakaan huolita kunnolliseen seurantaan....


      • häh??
        Lapsi ja lapsi... kirjoitti:

        Pakko myöntää että itseänikin hiukan hämmästytti tuo runsas määrä hymiöitä tekstissä joka kuitenkin koskee aika isoa päätöstä, ja ei mitenkään mukavaa toimenpidettä...
        Mutta toisaalta, viljelethän sinäkin täällä niitä hymiötiäsi miten sattuu ja mihin sattuu ;)

        Mutta siitä lapsesta...
        Itse olen nyt raskaana viikot 19 6, ja maanantaina kun pelästyin suunnattomasti kun heräsin aamulla supistuksiin, niin päivistyksen lääkäri olisi lähettänyt äitiyspoliin, mutta sinne minua ei huolittukaan kun oli viikkoja liian vähän.
        Naistentautien polille sitten jouduin tunneiksi odottamaan että joku ehtisi ultraamaan ja katsomaan että onko pikkuisella kaikki hyvin, vai onko nyt jotain pahatsi pielessä.

        Että ei se henkilökunta ainakaan ajattele vielä sitten 14viikkoistakaan lapsena, jos ei 19viikkoistakaan huolita kunnolliseen seurantaan....

        Siis sekö mihin paikkaan viikkojen perusteella lähetetään jatkotutkimuksiin, osoittaa sun mututulkinnoilla ettei henkilökunta pidä lasta lapsena..TÄ?? Ja tähän kohtaan tosiaan on syytä lisätä vielä: :D ;D


      • nurse.
        Lapsi ja lapsi... kirjoitti:

        Pakko myöntää että itseänikin hiukan hämmästytti tuo runsas määrä hymiöitä tekstissä joka kuitenkin koskee aika isoa päätöstä, ja ei mitenkään mukavaa toimenpidettä...
        Mutta toisaalta, viljelethän sinäkin täällä niitä hymiötiäsi miten sattuu ja mihin sattuu ;)

        Mutta siitä lapsesta...
        Itse olen nyt raskaana viikot 19 6, ja maanantaina kun pelästyin suunnattomasti kun heräsin aamulla supistuksiin, niin päivistyksen lääkäri olisi lähettänyt äitiyspoliin, mutta sinne minua ei huolittukaan kun oli viikkoja liian vähän.
        Naistentautien polille sitten jouduin tunneiksi odottamaan että joku ehtisi ultraamaan ja katsomaan että onko pikkuisella kaikki hyvin, vai onko nyt jotain pahatsi pielessä.

        Että ei se henkilökunta ainakaan ajattele vielä sitten 14viikkoistakaan lapsena, jos ei 19viikkoistakaan huolita kunnolliseen seurantaan....

        Ei se ole kiinni mistään henkilökunnan mielipiteestä. Tiedät varmasti ettei 19-viikkoisella (eikä kyllä 20-viikkoisellakaan, sinulla kun oli tuo 19 6) ole mitään mahdollisuutta jäädä eloon jos käy niin ikävästi että synnytys alkaa.


      • 1977*
        Ihmetteliä Vaan kirjoitti:

        "oli plumsahtanut siihen ämpärin tyyliseen astiaan"

        Sori menee ohi aiheen, mutta en tämmöisestä asiasta viitsi omaa ketjua tehdä..

        Mietin vaan, kun moni on puhunut jostain sangosta/ämpäristä näistä lääkkeellisissä aborteissa.. Niin mikä ihmeen ämpäri? Minä kävin vain normi vessassa. :o Vai käytetäänkö semmoista kenties sitten kun on raskaus pidemmällä? (itselläni oli 7 viikkoa niin mietin vaan..)

        Sen nimi on portatiivi. Sellainen metallinen "ämpäri", joka toimii siirrettävänä vessana.

        Tässä linkissä nyt esimerkki välineestä: http://www.soras.fi/246.html


      • rEsiSTanCe....

        No anteeksi kauheasti niistä hymiöistä... Eli nyt kun oon menossa tekemään aborttia niin en saisi enää koskaan hymyillä vaan elää kauheessa syyllisyydentunteessa koko loppuelämä.. You wish...

        Kukaan ei kuitenkaan vastannu kysymykseeni siitä, voiko flunssailu esim. siirtää toimenpiteen ajankohtaa. En haluaisi enää pitkittää tätä kyllä ollenkaan (olo alkaa olla jo sen verran hirveä) vaikka lääkärit siel Kättäril sanoi vaan, että nyt ku se on menny sen 12 viikon yli niin tässä ei ole mitään kiirettä! Hieman ihmettelin, eikö sen pitäisi olla melkeinpä päinvastoin, että mitä nopeemmin, sitä parempi (?). No flunssa on melkolailla helpottanu, ei oo kuumetta eikä yskitäkkään niin rajusti, mutta kurkku on ihan saamarin kipee et mitää ruokaa ei meinaa saada alas.

        Ja en huolehtinut flunssasta sillä tavalla kuten sinä "outoa lapsellisuutta" ilmeisesti ymmärsit. Halusin tietää, onko se mahdollisesti ESTE ensi viikkoiselle toimenpiteelle. Esim. ei kuumeiselle potilaallekkaan tehdä (suunniteltua) leikkausta tietääkseni. Hätätapaukset lienee eriasia, ei siinä varmaan kuumeen laskua odotella.

        Ja enpä sitä "lapsen menetettyä ihmiselämää" nyt juurikaan jaksa miettiä. Mun kanssa sen elämästä ois tullut melkolailla helvettiä. Mun lapsuus ja nuoruus ja tää alkanu aikuisikäkin on ollut niin kompleksista ja täynnä kaikkea p*skaa, että on hyvä, että edes itestäni muistan osata huolehtia.


      • ne haluaa
        rEsiSTanCe.... kirjoitti:

        No anteeksi kauheasti niistä hymiöistä... Eli nyt kun oon menossa tekemään aborttia niin en saisi enää koskaan hymyillä vaan elää kauheessa syyllisyydentunteessa koko loppuelämä.. You wish...

        Kukaan ei kuitenkaan vastannu kysymykseeni siitä, voiko flunssailu esim. siirtää toimenpiteen ajankohtaa. En haluaisi enää pitkittää tätä kyllä ollenkaan (olo alkaa olla jo sen verran hirveä) vaikka lääkärit siel Kättäril sanoi vaan, että nyt ku se on menny sen 12 viikon yli niin tässä ei ole mitään kiirettä! Hieman ihmettelin, eikö sen pitäisi olla melkeinpä päinvastoin, että mitä nopeemmin, sitä parempi (?). No flunssa on melkolailla helpottanu, ei oo kuumetta eikä yskitäkkään niin rajusti, mutta kurkku on ihan saamarin kipee et mitää ruokaa ei meinaa saada alas.

        Ja en huolehtinut flunssasta sillä tavalla kuten sinä "outoa lapsellisuutta" ilmeisesti ymmärsit. Halusin tietää, onko se mahdollisesti ESTE ensi viikkoiselle toimenpiteelle. Esim. ei kuumeiselle potilaallekkaan tehdä (suunniteltua) leikkausta tietääkseni. Hätätapaukset lienee eriasia, ei siinä varmaan kuumeen laskua odotella.

        Ja enpä sitä "lapsen menetettyä ihmiselämää" nyt juurikaan jaksa miettiä. Mun kanssa sen elämästä ois tullut melkolailla helvettiä. Mun lapsuus ja nuoruus ja tää alkanu aikuisikäkin on ollut niin kompleksista ja täynnä kaikkea p*skaa, että on hyvä, että edes itestäni muistan osata huolehtia.

        että sä mietit edelleen haluatko ryhtyä tappamaan tuon ikäistä lasta, joka on jo ulkoisestikin pikkuinen ihminen. Kiirettä ei ole siksikään että joudut joka tapauksessa synnyttämään hänet. Joten mikset yksintein synnyttäisi lasta ELOSSA muutaman kuukauden päästä ja antaisi hänet hyvään kotiin joillekin kauan odottaneille?
        Voihan sitä syyllisyyttä ym. abortista aiheutunutta niiden yltiömäärin käytettyjen hymiöidenkin taa piilotella..


      • ja TAAS...
        rEsiSTanCe.... kirjoitti:

        Hei, ja kiitos vastauksestasi (ja myös muillekkin).
        Ikävä kuulla että toimenpide oli sinulle henkisesti rankka.. ja vaikea on samaistua tunteeseesi ellei ole omakohtaista kokemusta asiasta.

        Itsekkin törmäsin samaiseen ilmiöön: tiedonpuutteeseen. Itse toimenpiteestä annettiin kyllä ihan kattavat ohjeet, että mitä tulee tapahtumaan jne, mutta ei kyllä kerrottu esim. sitä että jos näkee mahdollisesti sikiön tulevan ulos jne. Mullekki sanottiin vaan, että juu ihan hyvin se menee, kyllä sä pärjäät :D Kaiken tietoni olen onkinut netistä (se voikin olla sit sekä hyvä että huono juttu), ja kaikenlaisia juttuja olen joutunut lukemaan ja melkein kauhunsekaisessa paniikissa odottelen toimenpidettä... täytyy toivoa, että mukana olevat hoitajat/lääkärit ja muu hlökunta on asiansa osaavaa.. :D

        Eniten oikeastaan pelkään (tällä hetkellä) niitä kipuja.Olen kamalan kipuherkkä ihminen ja kiitän luojaani että esim. kuukautiskipuni ovat ihan siedettäviä. Kipu saa mut ihan täysin toimintakyvyttömäks että esim kävely tuottaa tuskaa (luin, että mahdollisesti abortissakin saatetaan laittamaan kävelemään osastonkäytäviä...) ja muutenkin.
        Minulla oli pari vuotta sitten keskenmeno. Tosin en tiennyt edes olevani raskaana. Ja ne kivut... joo no kyllä ne kesti (kun kerran tässä istun vielä) eikä ne kestänyt muutamaa tuntia kauempaa mut kyllä siinä itkua väänsin... eli jos se abortissa ne kivut on kovempia kuin keskenmenon aikana niin oon aika pulassa :D tosin silloin kun oli keskenmeno, kotoa ei löytynyt muita kipulääkkeitä kuin buranaa... xD

        Joo, nyt meni vähän offtopiciksi tämä mun jaarittelu...

        TÄRKEÄ KYSYMYS!

        Olen ollut tämän viikon flunssassa ( kuumetta ollut jo muutaman päivän kaamea yskä). Toki tässä yritän kovasti parannella itseäni ensi viikkoa varten, mutta jos flunssa jatkuu vielä silloin, voiko se olla mahdollisesti este toimenpiteelle? Kun missään ei lue niin... kun muistaakseni esim. kuumeiselle potilaalle ei voi tehdä leikkausta.. no en ole leikkaukseen menemässä mutta tuli mieleen jos se vaikka olisi jonkinlainen este.. ja kiva se on varmaan kauheissa supistuksissa vielä yskiä keuhkojaan pellolle... :D

        tästäkin ketjusta kitisty poistoon täysin asiallisia kommentteja!!

        Outoa lapsellisuutta.
        Nauruhymiöin höystettynä sitä ollaan menossa lapsiparalta henkee
        riistämään.. huhhuh. Siis oikeesti, sinä murehdit jostain flunssasta kun
        lapseltasi on menossa koko hänen ihmiselämänsä!? Et taida ajella ihan
        täysillä.. Mitähän muuten se kiittämäsi Luoja noista tappamistouhuistas
        ajattelee? Toivottavasti henkilökunta osaa asiansa ja he antavat sinun
        kohdata lapsesi ja nähdä tekojesi jäljet.

        Luultavasti lupa lapsentappamiseen irtoaa tosta vaan, sen verran toimimaton
        lepsulaki on. Kuka tahansa saa muistuttaa että sisälläsi on pikkuinen
        ihminen, jo ulkoisestikin.
        http://www.ehd.org/prenatal-images.php?thum_id=186#content
        Ehkäpä kohtaat lapsesi kasvoista kasvoihin kun synnytät surmaamasi
        poloisen siihen kylmälle kaarimaljalle... Fyysiset kivut on varmasti se
        helpoin osa tuollaisessa teossa. Kukaan ei voi tietää kuinka tuskallisen
        kuolinkamppailun lapsi joutuu käymään myrkyttyessään ja repeytyessään
        irti elämän lähteestään.


      • Voi sinua...
        ja TAAS... kirjoitti:

        tästäkin ketjusta kitisty poistoon täysin asiallisia kommentteja!!

        Outoa lapsellisuutta.
        Nauruhymiöin höystettynä sitä ollaan menossa lapsiparalta henkee
        riistämään.. huhhuh. Siis oikeesti, sinä murehdit jostain flunssasta kun
        lapseltasi on menossa koko hänen ihmiselämänsä!? Et taida ajella ihan
        täysillä.. Mitähän muuten se kiittämäsi Luoja noista tappamistouhuistas
        ajattelee? Toivottavasti henkilökunta osaa asiansa ja he antavat sinun
        kohdata lapsesi ja nähdä tekojesi jäljet.

        Luultavasti lupa lapsentappamiseen irtoaa tosta vaan, sen verran toimimaton
        lepsulaki on. Kuka tahansa saa muistuttaa että sisälläsi on pikkuinen
        ihminen, jo ulkoisestikin.
        http://www.ehd.org/prenatal-images.php?thum_id=186#content
        Ehkäpä kohtaat lapsesi kasvoista kasvoihin kun synnytät surmaamasi
        poloisen siihen kylmälle kaarimaljalle... Fyysiset kivut on varmasti se
        helpoin osa tuollaisessa teossa. Kukaan ei voi tietää kuinka tuskallisen
        kuolinkamppailun lapsi joutuu käymään myrkyttyessään ja repeytyessään
        irti elämän lähteestään.

        Asiattomuuksia:
        Syytät taas toista lapsensa tappamisesta, vaikka h'n ei tosiaan ole vielä synnyttänyt, eikä hänellä ole lasta jota voisi tappaa.

        Vaikka sinä olet sitä mieltä että abortti on sama asia kuin lapsen tappaminen, se ei kuitenkaan ole totta.
        Jos kadulla menisit häntä sanomaan lapsentappajaksi, sinua rangaistaisiin kunnianloukkauksesta.
        Koitahan nyt vaan muistaa että vakka sinulla on oikeus mielipiteeseen, et voi esittää sitä faktana.


      • aloit suoltaa
        Voi sinua... kirjoitti:

        Asiattomuuksia:
        Syytät taas toista lapsensa tappamisesta, vaikka h'n ei tosiaan ole vielä synnyttänyt, eikä hänellä ole lasta jota voisi tappaa.

        Vaikka sinä olet sitä mieltä että abortti on sama asia kuin lapsen tappaminen, se ei kuitenkaan ole totta.
        Jos kadulla menisit häntä sanomaan lapsentappajaksi, sinua rangaistaisiin kunnianloukkauksesta.
        Koitahan nyt vaan muistaa että vakka sinulla on oikeus mielipiteeseen, et voi esittää sitä faktana.

        taas vääristeleviä valheitasi kun et kestä totuutta. Abortti on syntymättömän lapsen tappamista. Koita nieleksiä nyt vaan vaikka koville ottaakin. Lähtökohtaisesti todenmukaisen tiedon esittäminen ei ole kunnianloukkaus ja sellaoseksihan tämäkin kyetään osoittamaan. Voisin koska tahansa sanoa samat asiat ihan naamatustenkin abortoijalle.

        "Koitahan nyt vaan muistaa että vakka sinulla on oikeus mielipiteeseen, "

        HAH!! Ja mitenkähän EDES tää tällä vinkupalstalla toteutuu?? :D


      • valehtelet
        aloit suoltaa kirjoitti:

        taas vääristeleviä valheitasi kun et kestä totuutta. Abortti on syntymättömän lapsen tappamista. Koita nieleksiä nyt vaan vaikka koville ottaakin. Lähtökohtaisesti todenmukaisen tiedon esittäminen ei ole kunnianloukkaus ja sellaoseksihan tämäkin kyetään osoittamaan. Voisin koska tahansa sanoa samat asiat ihan naamatustenkin abortoijalle.

        "Koitahan nyt vaan muistaa että vakka sinulla on oikeus mielipiteeseen, "

        HAH!! Ja mitenkähän EDES tää tällä vinkupalstalla toteutuu?? :D

        "Voisin koska tahansa sanoa samat asiat ihan naamatustenkin abortoijalle."

        Jos kerran näin on, mikset ole suostunut lukuisiin tapaamispyyntöihin jotta saataisiin tämä asia todistettua; onko se kunnianloukkaus vaiko ei.


      • koska en
        valehtelet kirjoitti:

        "Voisin koska tahansa sanoa samat asiat ihan naamatustenkin abortoijalle."

        Jos kerran näin on, mikset ole suostunut lukuisiin tapaamispyyntöihin jotta saataisiin tämä asia todistettua; onko se kunnianloukkaus vaiko ei.

        pidä sitä mitenkään turvallisena, mistä mä tiedän mitä siellä ois vastassa :D jokkut abortoijan omat gorillat hakkaamassa mut! Ja mitä sitten vaikka ois poliisit mukana (mitenkähän ne muuten sais lähteen tälläseen, kehtaisikko kysyä?! ;D), se abortoija saattas vainota mua sen jälkeen jatkuvasti kun ois nähny naaman ja nimen! Ei kaikenmaailman hulluista tiedä..

        Että valheellisia syytöksiä suolsit taas kerran.


      • valehtelet jälleen
        koska en kirjoitti:

        pidä sitä mitenkään turvallisena, mistä mä tiedän mitä siellä ois vastassa :D jokkut abortoijan omat gorillat hakkaamassa mut! Ja mitä sitten vaikka ois poliisit mukana (mitenkähän ne muuten sais lähteen tälläseen, kehtaisikko kysyä?! ;D), se abortoija saattas vainota mua sen jälkeen jatkuvasti kun ois nähny naaman ja nimen! Ei kaikenmaailman hulluista tiedä..

        Että valheellisia syytöksiä suolsit taas kerran.

        Kirjoitit näin "Voisin koska tahansa sanoa samat asiat ihan naamatustenkin abortoijalle." mutta koska asia ei näin ole, ja olet sen nyt itsekin myöntänyt, niin valehtelet.


      • suollat vieläkin
        valehtelet jälleen kirjoitti:

        Kirjoitit näin "Voisin koska tahansa sanoa samat asiat ihan naamatustenkin abortoijalle." mutta koska asia ei näin ole, ja olet sen nyt itsekin myöntänyt, niin valehtelet.

        valheellisia syytöksiäs. Et näköjään tajua mitä sulle on vastattu vaan vääntelet niistä omia mutujasi.
        Jos abortoija olisi joku kenet tunnen muutenkin edes jotain kautta, voisin tosiaan sanoa ne asiat sille, mutta en lähtisi varta vasten tapaamaan ketä tahansa tuntematonta netin kautta.


      • Turha rutistaa
        suollat vieläkin kirjoitti:

        valheellisia syytöksiäs. Et näköjään tajua mitä sulle on vastattu vaan vääntelet niistä omia mutujasi.
        Jos abortoija olisi joku kenet tunnen muutenkin edes jotain kautta, voisin tosiaan sanoa ne asiat sille, mutta en lähtisi varta vasten tapaamaan ketä tahansa tuntematonta netin kautta.

        kun löysä valuu lahkeesta.
        "Voisin koska tahansa sanoa samat asiat ihan naamatustenkin abortoijalle."
        ^ omat sanasi.
        Asiahan ei näin ole, voit sanoa (omien sanojesi mukaan) ainoastaan silloin jos tunnet henkilön. Eli valheesi jatkuvat.


      • sultahan..
        Turha rutistaa kirjoitti:

        kun löysä valuu lahkeesta.
        "Voisin koska tahansa sanoa samat asiat ihan naamatustenkin abortoijalle."
        ^ omat sanasi.
        Asiahan ei näin ole, voit sanoa (omien sanojesi mukaan) ainoastaan silloin jos tunnet henkilön. Eli valheesi jatkuvat.

        ne sinne tosiaan valuu. Eli en tarkentanu siihen että abortoijan pitää olla mun tuntema. Siis sellaselle voisin sanoo kaiken koska (missä tilanteessa) tahansa.


      • antiabortion

        Kamala murhaaja! Tapoit ihmisen! Miten saatoit olla noin itsekäs?


      • Anonyymi

        Hyvä kun toit kokemuksesi esille. Voimia.
        Nykyisin yritetään tehdä entistä kliinisempi ja kevyempi abortin valinnasta ja voi olle että tuonnempana on paljon enemmän tekoa katuvia.


    • nala2011

      Kyllä sitä käytetään kun viikkoja on enemmän että nähdään että kaikki tulee ulos ettei tarvitse ultrata. Tämä abortti kun viikkoja on enemmän on aivan erilainen kuin että viikkoja on 7.
      Se on ihan oikeasti tosi rankka juttu, olemmehan vain ihmisiä ja ihmisillä kun on tunteet... ja toimintatapa oli se, että minut laitettiin yksityishuoneeseen jossa sitten itsekseni olin. Iltavuorossa oleva kätilö ei paljoakaan ehtinyt huoneessa käydä, siellä ihan omatoimisesti olin ja kun sikiö tuli ulos niin ei silloinkaan ollut ketään kunnes kätilö sattumalta tuli. Eli ei siellä kukaan vahdi näkeekö potilas kuolleen sikiön vai ei... Onneksi minulla oli tukihenkilö mukana, mutta varsinkaan nuorta äitiä ei pitäisi päästää yksin kokemaan tällaista, se on oikeasti järkytys.
      Se ei ole mikään pikku juttu että tulisi vaikka vaan verta vaan se sikiö oikeasti muistuttaa niin paljon pientä ihmistä...
      Se oli niin kamala asia, elämä ei sen jälkeen enää ole sellaista kuin ennen sitä tekoa. Koska tehtyä ei saa tekemättömäksi. Olemme vain ihmisiä ja ihmiset tekee virheitä, eikä ymmärrä mistä on kyse.
      Luulen että ap:llä on sama tilanne, sitä ei vain voi tajuta mitä se on.

      Joka tapauksessa minulle lääkärin kommentti oli vain että sitten sen jälkeen se asia (keskeytys) on JÄTETTÄVÄ taakse ja jatkettava elämää.
      Helpommin sanottu kuin tehty.

      Pari henkilöä tuossa kirjoitti hymiöistä ap:n kirjoituksessa, itse en moiti häntä koska hän ei ymmärrä mistä on kyse.
      En minäkään ymmärtänyt.
      Ja ajattele ap asia näin, ehkä pitää hieman kipua tunteakin siitä mitä tekee, lopettaa ihmiselämän alun. Kipu menee kuitenkin ohi, ole valmis ottamaan vastaan kaikki mitä eteen tulee, kyllä sen kestää. Sairaalassa saa kuitenkin todella koviin kipuihin sitten morfiinijohdannaista lääkettä kun ei ne panacodit auta.
      Supistuksiin ei tavalliset särkylääkkeet auta, sen sijaan kävely auttaa ja nopeuttaa prosessia. Ehkä selkähieronta (itselläni vei selästä supistukset pois) ja suihku voi auttaa.
      Sairaalassa pahoinvointiinkin saa lääkettä.

      Minun tapauksessani henkinen kipu on niin niin paha, fyysinen kipu ei ollut niin paha, mutta henkinen 10 kertaa pahempi, se ei mene koskaan pois.
      Fyysisen kivun kuitenkin unohtaa, vaikka se siinä hetkessä tuntuu sietämättömältä niin se menee kuitenkin ohi.
      Kaikesta on maksettava hintansa. Ja fyysinen kipu abortissa on kuitenkin pientä verrattuna synnytykseen, se on joko tai.

      Jaksamista ja voimia, niitä tulet tarvitsemaan.

      • miksei??

        "mutta varsinkaan nuorta äitiä ei pitäisi päästää yksin kokemaan tällaista, se on oikeasti järkytys."

        Jokaisen mukavuusabortoijan pitäis nähdä mitä tuli tehtyä ja kenelle! Vai eikö pumpuliprinsessat kestäkään itsekkäiden hinkujensa jälkiä? Voi voi :)


      • "Pumpuliprinsessat"
        miksei?? kirjoitti:

        "mutta varsinkaan nuorta äitiä ei pitäisi päästää yksin kokemaan tällaista, se on oikeasti järkytys."

        Jokaisen mukavuusabortoijan pitäis nähdä mitä tuli tehtyä ja kenelle! Vai eikö pumpuliprinsessat kestäkään itsekkäiden hinkujensa jälkiä? Voi voi :)

        Mitä jos yrittäisit joku kaunis päivä tajuta että kukaan ei huvikseen mene aborttiin?
        Kukaan ei tee sitä kska hänen mieelstään se olisi mitenkään erityisen hauskaa!
        Jos sinä kuvittelet että joku nauttii siitä tilanteesta, olet todella sairas ihminen.

        Valitettavasti se abortti vain on joskus parempi vaihtoehto monesta huonosta vaihtoehdoista, ja jos sinusta pitäisi oikein hieroa suolaa haavoihin, ja aiheuttaa naiselle vielä pahempaa oloa kuin mitä hänellä jo on, niin.. toistan itseäni, olet sairas.

        Raskaudessa on kyse niin paljon muustakin kuin siitä että vain sattuu olemaan raskaana vähän aikaa ja sitten synnyttää ja antaa lapsen pois jos ei tunnukaan siltä että itse jaksaisi/haluaisi pitää.

        Vaikka kuinka saarnaat siitä että Suomessa kaikki kyllä pärjää ja tuet ovat niin mahdottoman hyviä, niin miten se raskausaika?
        Kun odottava nainen ei ehkä pärjääkään niillä halvimmilla nuudeleilla ja herne-maissi-paprikalla? Kun oikeasti tarvitsee parempaa ravintoa/ravintolisää?
        Kun tarvitsee äitiysvaatteita jne, ainakin isompia vaatteita, eikä kirpparilta löydy sopivia eikä ole sukulaisia tai ystäviä jotka antaisivat lainaksi omiaan?
        Jos on ihan yksin, eikä oikeasti ketään tukena.

        Pumpuliprinsessat ne on jotka eivät tiedä elämästä mitään, eivät tiedä eikä edes halua yrittää ymmärtää että kaikilla ei ole niin helppoa, ja että joskus on pakko tehdä ikäviäkin päätöksiä.


      • sairasta on
        "Pumpuliprinsessat" kirjoitti:

        Mitä jos yrittäisit joku kaunis päivä tajuta että kukaan ei huvikseen mene aborttiin?
        Kukaan ei tee sitä kska hänen mieelstään se olisi mitenkään erityisen hauskaa!
        Jos sinä kuvittelet että joku nauttii siitä tilanteesta, olet todella sairas ihminen.

        Valitettavasti se abortti vain on joskus parempi vaihtoehto monesta huonosta vaihtoehdoista, ja jos sinusta pitäisi oikein hieroa suolaa haavoihin, ja aiheuttaa naiselle vielä pahempaa oloa kuin mitä hänellä jo on, niin.. toistan itseäni, olet sairas.

        Raskaudessa on kyse niin paljon muustakin kuin siitä että vain sattuu olemaan raskaana vähän aikaa ja sitten synnyttää ja antaa lapsen pois jos ei tunnukaan siltä että itse jaksaisi/haluaisi pitää.

        Vaikka kuinka saarnaat siitä että Suomessa kaikki kyllä pärjää ja tuet ovat niin mahdottoman hyviä, niin miten se raskausaika?
        Kun odottava nainen ei ehkä pärjääkään niillä halvimmilla nuudeleilla ja herne-maissi-paprikalla? Kun oikeasti tarvitsee parempaa ravintoa/ravintolisää?
        Kun tarvitsee äitiysvaatteita jne, ainakin isompia vaatteita, eikä kirpparilta löydy sopivia eikä ole sukulaisia tai ystäviä jotka antaisivat lainaksi omiaan?
        Jos on ihan yksin, eikä oikeasti ketään tukena.

        Pumpuliprinsessat ne on jotka eivät tiedä elämästä mitään, eivät tiedä eikä edes halua yrittää ymmärtää että kaikilla ei ole niin helppoa, ja että joskus on pakko tehdä ikäviäkin päätöksiä.

        mennä tappamaan toisia ihmisiä ja vieläpä omia lapsia pelkästä omanapaisesta mukavuudenhalusta. Siinä sulle sairasta!

        "Kun odottava nainen ei ehkä pärjääkään niillä halvimmilla nuudeleilla ja herne-maissi-paprikalla? Kun oikeasti tarvitsee parempaa ravintoa/ravintolisää?"

        Hyvin riittää terveelliseen ruokaan ja muuhunkin tarvittavaan. Turha riipiä verukkeita sieltä missä oikeita syitä ei ole.


      • ...
        sairasta on kirjoitti:

        mennä tappamaan toisia ihmisiä ja vieläpä omia lapsia pelkästä omanapaisesta mukavuudenhalusta. Siinä sulle sairasta!

        "Kun odottava nainen ei ehkä pärjääkään niillä halvimmilla nuudeleilla ja herne-maissi-paprikalla? Kun oikeasti tarvitsee parempaa ravintoa/ravintolisää?"

        Hyvin riittää terveelliseen ruokaan ja muuhunkin tarvittavaan. Turha riipiä verukkeita sieltä missä oikeita syitä ei ole.

        Kun ei kaikilla todellakaan riitä edes itsensä elättämiseen, niin miten sitten lapsen, johon menee useita tuhansia euroja? Koitat itse riipiä outoja verukkeita, miksi on niin vaikea ymmärtää, etteivät kaikki halua/voi lasta pitää, miksi se on sulle niin kova pala?


      • Ahhaa...
        sairasta on kirjoitti:

        mennä tappamaan toisia ihmisiä ja vieläpä omia lapsia pelkästä omanapaisesta mukavuudenhalusta. Siinä sulle sairasta!

        "Kun odottava nainen ei ehkä pärjääkään niillä halvimmilla nuudeleilla ja herne-maissi-paprikalla? Kun oikeasti tarvitsee parempaa ravintoa/ravintolisää?"

        Hyvin riittää terveelliseen ruokaan ja muuhunkin tarvittavaan. Turha riipiä verukkeita sieltä missä oikeita syitä ei ole.

        "Hyvin riittää terveelliseen ruokaan ja muuhunkin tarvittavaan. Turha riipiä verukkeita sieltä missä oikeita syitä ei ole"

        Niin siis mikä riittää?
        Asumistuki ja opintotuki vai?
        Muistan kun itse opiskelin ja asuin yksin, vuokran jälkeen käteeni jäi 100e.
        Sossusta ei saanut mitään, sanoivat vaan että "ota opintolainaa".
        No, opintolainaa en halunnut ottaa, joten tein sitten töitä...
        Sossusta sain rahaa sen yhden ainoan keran, kun opintotukea en tietty kesäkuukausista saanut, ja kesätyön eka palkka tuli vatsa kesäkuun viimeinen päivä.
        Silloin sain sossusta kesäkuun vuokrarahat ja toimeentulotuen.

        Mutta jos olisin tullut silloin raskaaksi, ja sanotaan että olisi ollut niin rankka raskaus etten olisi töitäkään voinut tehdä, niin miten ihmeessä olisin satasella kuukaudessa syönyt terveellisesti, ja hankkinut kaikkea mitä olisin raskausaikana tarvinnut?

        Ah niin, miten en tajunnut... Olisinhan voinut ottaa opintolainaa jotta olisin voinut lapsen synnyttää!

        Mutta meidän pumpuliprinsessa ei ole vissiin opiskellut, eikä asunut yksin, eikä joutunut itse olemaan vastuussa omista kuluistaan kun on niin helppoa väittää että kaikki kyllä pärjäävät, ja "Turha riipiä verukkeita sieltä missä oikeita syitä ei ole. ".

        Mutta väitätkö nyt että on olemassa jotain erkoisia raskausajan tukiakin mitä voisi hakea?


      • huomaa kyllä
        ... kirjoitti:

        Kun ei kaikilla todellakaan riitä edes itsensä elättämiseen, niin miten sitten lapsen, johon menee useita tuhansia euroja? Koitat itse riipiä outoja verukkeita, miksi on niin vaikea ymmärtää, etteivät kaikki halua/voi lasta pitää, miksi se on sulle niin kova pala?

        ettei sulla oo mitään käsitystä lapseen liittyvistä menoista jos luulet että siihen (terveeseen lapseen) menee tuhansia euroja :D mihin ihmeeseen sellasia summia tarvii? Vai tarkotikko että muutamassa vuodessa..?
        Sitä paitsi ainahan lapsen voi antaa niille joilla varaa on JOS se siitä ois kii, joten turhia verukkeita tappamiselle edelleen.


      • lapsen kanssa
        Ahhaa... kirjoitti:

        "Hyvin riittää terveelliseen ruokaan ja muuhunkin tarvittavaan. Turha riipiä verukkeita sieltä missä oikeita syitä ei ole"

        Niin siis mikä riittää?
        Asumistuki ja opintotuki vai?
        Muistan kun itse opiskelin ja asuin yksin, vuokran jälkeen käteeni jäi 100e.
        Sossusta ei saanut mitään, sanoivat vaan että "ota opintolainaa".
        No, opintolainaa en halunnut ottaa, joten tein sitten töitä...
        Sossusta sain rahaa sen yhden ainoan keran, kun opintotukea en tietty kesäkuukausista saanut, ja kesätyön eka palkka tuli vatsa kesäkuun viimeinen päivä.
        Silloin sain sossusta kesäkuun vuokrarahat ja toimeentulotuen.

        Mutta jos olisin tullut silloin raskaaksi, ja sanotaan että olisi ollut niin rankka raskaus etten olisi töitäkään voinut tehdä, niin miten ihmeessä olisin satasella kuukaudessa syönyt terveellisesti, ja hankkinut kaikkea mitä olisin raskausaikana tarvinnut?

        Ah niin, miten en tajunnut... Olisinhan voinut ottaa opintolainaa jotta olisin voinut lapsen synnyttää!

        Mutta meidän pumpuliprinsessa ei ole vissiin opiskellut, eikä asunut yksin, eikä joutunut itse olemaan vastuussa omista kuluistaan kun on niin helppoa väittää että kaikki kyllä pärjäävät, ja "Turha riipiä verukkeita sieltä missä oikeita syitä ei ole. ".

        Mutta väitätkö nyt että on olemassa jotain erkoisia raskausajan tukiakin mitä voisi hakea?

        opiskelijakin saa paljon runsaammat tuet. Ainakaan silloin kun itse opiskelin ja sain toimeentulotukeakin, ei edellytetty kuin että lainapäätös on saatu ja siihen ois mahdollisuus, sitä ei ollu pakko ottaa. Se sitten vaan vähennettiin perusosasta ja kun siitä jäi vielä vajetta, loput sai toimeentulotukea. En tiedä tietenkään tehdäänkö enää/muualla näin. Joten kyllä tämä "pumpuliprinsessa" on kouluja käyny ja vielä kahta samaan aikaan, lapsen kera.


      • "Lapsen kanssa"
        lapsen kanssa kirjoitti:

        opiskelijakin saa paljon runsaammat tuet. Ainakaan silloin kun itse opiskelin ja sain toimeentulotukeakin, ei edellytetty kuin että lainapäätös on saatu ja siihen ois mahdollisuus, sitä ei ollu pakko ottaa. Se sitten vaan vähennettiin perusosasta ja kun siitä jäi vielä vajetta, loput sai toimeentulotukea. En tiedä tietenkään tehdäänkö enää/muualla näin. Joten kyllä tämä "pumpuliprinsessa" on kouluja käyny ja vielä kahta samaan aikaan, lapsen kera.

        Luetko yhtään? yritätkö edes ymmärtää mitä luet?
        Juu, saa niitä tukia LAPSEN KANSSA!!!! mutta miten se RASKAUSAIKA!?

        Voitko siihen vastata?
        Onko olemassa joku erikoistuki jonka saat kun käyt näyttämässä raskaustodistuksen?


      • Ei lapsia köyhille?
        huomaa kyllä kirjoitti:

        ettei sulla oo mitään käsitystä lapseen liittyvistä menoista jos luulet että siihen (terveeseen lapseen) menee tuhansia euroja :D mihin ihmeeseen sellasia summia tarvii? Vai tarkotikko että muutamassa vuodessa..?
        Sitä paitsi ainahan lapsen voi antaa niille joilla varaa on JOS se siitä ois kii, joten turhia verukkeita tappamiselle edelleen.

        Eli jos itse kokee että ei olisi varaa elättää lasta, niin ei se haittaa, koska eihän se mitään merkitse että kiintyisi lapseen odotusaikana, ja että kärsisi siitä että hänet antaisi pois, kunhan synnyttää lapsen paremmin tienaaville ihmisille?
        Vois siissus... Mitä ihmiskauppaa...

        Ei olisi kovin vaikeaa kuvitella että jos voisit niin kävisit keräämässä raskaana olevat, aborttia harkitsevat naiset, lukitsit heitä kellariisi ja pakottaisit synnyttämään, ja möisit lapset sen jälkeen rikkaimmille.

        Se että sinä et ymmärrä muita, ja mitä muiden päässä liikkuu, ei vieläkään tarkoita sitä että sinulla n ainut oikea mielpide tässä asiassa.
        Sinulla on vain mielipiteesi, ymmärrätkö?
        Et ole sen enemmän väärässä tai oikeassa kuin kukaan muukaan, on vain olemassa yksilöitä ja yksilöiden arvot ja ajatukset, ja päätökset joita tehdään näiden arvojen pohjalta.

        se että olet yhtä mieltä asiasta, ei tarkoita että sinä ole oikeassa ja kaiki muut väärässä.


      • parempi sekin..
        Ei lapsia köyhille? kirjoitti:

        Eli jos itse kokee että ei olisi varaa elättää lasta, niin ei se haittaa, koska eihän se mitään merkitse että kiintyisi lapseen odotusaikana, ja että kärsisi siitä että hänet antaisi pois, kunhan synnyttää lapsen paremmin tienaaville ihmisille?
        Vois siissus... Mitä ihmiskauppaa...

        Ei olisi kovin vaikeaa kuvitella että jos voisit niin kävisit keräämässä raskaana olevat, aborttia harkitsevat naiset, lukitsit heitä kellariisi ja pakottaisit synnyttämään, ja möisit lapset sen jälkeen rikkaimmille.

        Se että sinä et ymmärrä muita, ja mitä muiden päässä liikkuu, ei vieläkään tarkoita sitä että sinulla n ainut oikea mielpide tässä asiassa.
        Sinulla on vain mielipiteesi, ymmärrätkö?
        Et ole sen enemmän väärässä tai oikeassa kuin kukaan muukaan, on vain olemassa yksilöitä ja yksilöiden arvot ja ajatukset, ja päätökset joita tehdään näiden arvojen pohjalta.

        se että olet yhtä mieltä asiasta, ei tarkoita että sinä ole oikeassa ja kaiki muut väärässä.

        kun ihmisten (palkka)murhaaminen siks kun joku kokee ettei jaksa ja toisen etu ois itelle niin 'hirveä kärsimys' ym. paskaa. Ja kukas siitä lapsesta ois maksua pakottanu ottaan? :) Kuka myydään ja kenelle? Eli onko adoptointikin "ihmiskauppaa" ja väärin kun lapsi saa paremmat edellytykset elämään jonkun varakkaamman luona? Just joo. Kaikella sitä itsekkyystappamista koitetaankin oikeutella :D

        "Ei olisi kovin vaikeaa kuvitella että jos voisit niin kävisit keräämässä raskaana olevat, aborttia harkitsevat naiset, lukitsit heitä kellariisi ja pakottaisit synnyttämään, ja möisit lapset sen jälkeen rikkaimmille. "

        Ja sä varmaan hakisit ne, tekisit vaikka väkisin abortit ja käskisit oleen tyytyväisiä että nyt ne ainakin tienaa paremmin ja jää enempi rahaa!! Että sellasta rahanahneutta ja mammonapalvontaa toisten hengen kustannuksella.


      • no yleensä..
        "Lapsen kanssa" kirjoitti:

        Luetko yhtään? yritätkö edes ymmärtää mitä luet?
        Juu, saa niitä tukia LAPSEN KANSSA!!!! mutta miten se RASKAUSAIKA!?

        Voitko siihen vastata?
        Onko olemassa joku erikoistuki jonka saat kun käyt näyttämässä raskaustodistuksen?

        kannattaa kerätä säästöjä ns. pahan päivän varalle, mutta jos niitäkään ei tuhlailevan elämäntyylin takia oo niin sitten pitäs hakee tilapäisesti sitä lainaa jos se kerran edellytetään. Ja sitten sais toimeentulotukeekin. Ketään (varsinkaan raskaanaolevia) ei jätetä heitteille ja ilman ruokaa tässä maassa. Vai onko monikin kuollu viime vuoskymmeninä nälkään köyhyyden takia?!


      • Elämänlaatu
        no yleensä.. kirjoitti:

        kannattaa kerätä säästöjä ns. pahan päivän varalle, mutta jos niitäkään ei tuhlailevan elämäntyylin takia oo niin sitten pitäs hakee tilapäisesti sitä lainaa jos se kerran edellytetään. Ja sitten sais toimeentulotukeekin. Ketään (varsinkaan raskaanaolevia) ei jätetä heitteille ja ilman ruokaa tässä maassa. Vai onko monikin kuollu viime vuoskymmeninä nälkään köyhyyden takia?!

        On se niin hyvää ja helppoa sinulle kun sinulla on vastaus kaikkeen.
        Ja on se harmillista että se elämä ei ole niin helppoa kun sinusta näyttäisi olevan.
        Se että sinulla on tietty tapa ajtella, ja että sinun elämässä on asiat järjestyneet tietyllä tavalla, ei tarkoita että kaikilla menisi niin.

        Kröhöm... Tuhlaileva elämäntyyli?
        Opiskelijalla?
        Juu-u...... Ja tottakai kaikki suunnittelee sen mukaan että jos tulisikin raskaaksi vaikka raskaus onkin siinä elämäntilanteessa viimeinen asia minkä haluaa...

        Olet hassu pieni ihminen=)

        Ja nälkään kuolemisesta... Kyllä, ihmiset kuolevat nälkään Suomessa.
        Esimerkiksi aliravitut vanhukset laitoksissa jotka voisivat elää kauemmin, ja olla terveempiä jos heistä pidettäisiin parempaa huolta, tai jos heillä olisi varaa parempaan hoitoon.
        Anorektikotkin kuolevat nälkään, koska yhteiskunnalla ei ole varoja huolehtia nuorten mielenterveydestä.
        Ja sinähän et ole varmaan ikinä törmännyt Suomessa kodittomaan ihmiseen?
        Ja koska näitä kodittomia ei ole edes olemassa, niin on täysin mahdottomuus että joku heitsä olisi kuollut nälkään?

        On kivaa että sinä asut Suomessa jossa kaikilla on asunto ja kaikilla on niin mukavaa, valitettavasti todellisuus on toinen.


      • se on hienoo
        Elämänlaatu kirjoitti:

        On se niin hyvää ja helppoa sinulle kun sinulla on vastaus kaikkeen.
        Ja on se harmillista että se elämä ei ole niin helppoa kun sinusta näyttäisi olevan.
        Se että sinulla on tietty tapa ajtella, ja että sinun elämässä on asiat järjestyneet tietyllä tavalla, ei tarkoita että kaikilla menisi niin.

        Kröhöm... Tuhlaileva elämäntyyli?
        Opiskelijalla?
        Juu-u...... Ja tottakai kaikki suunnittelee sen mukaan että jos tulisikin raskaaksi vaikka raskaus onkin siinä elämäntilanteessa viimeinen asia minkä haluaa...

        Olet hassu pieni ihminen=)

        Ja nälkään kuolemisesta... Kyllä, ihmiset kuolevat nälkään Suomessa.
        Esimerkiksi aliravitut vanhukset laitoksissa jotka voisivat elää kauemmin, ja olla terveempiä jos heistä pidettäisiin parempaa huolta, tai jos heillä olisi varaa parempaan hoitoon.
        Anorektikotkin kuolevat nälkään, koska yhteiskunnalla ei ole varoja huolehtia nuorten mielenterveydestä.
        Ja sinähän et ole varmaan ikinä törmännyt Suomessa kodittomaan ihmiseen?
        Ja koska näitä kodittomia ei ole edes olemassa, niin on täysin mahdottomuus että joku heitsä olisi kuollut nälkään?

        On kivaa että sinä asut Suomessa jossa kaikilla on asunto ja kaikilla on niin mukavaa, valitettavasti todellisuus on toinen.

        kun sä kaikkitietävänä kerrot että vielä nykyäänkin tässä maassa ihmisiä kuolee nälkään!! Nosta nyt ihmeessä iso haloo tästä asiasta ihan virallisillekin tahoille kun "tiedät" sen noin varmasti! Vai oliko kaikki sittenkin mutuasi?
        Jos joku ei pysty enää syömään muiden sairauksien tai muun heikkouden takia, häntä ruokitaan mahaletkulla tai suoraan suoneen.. vaikka tässä tilanteessa ois ehkä jo parempi antaa kuolla, jos elämä ei voi enää parantuakaan. Mutta se nyt ei liity tähän, ettäkö joku terve ihminen kuolis köyhyyden takia.
        Anorektikkojen nälkäkuolemat ei johdu mitenkään siitä etteikö rahaa ois eikä ruokaa saa!
        Todellisuus ei ole sitä miksikäö yrität sitä nyt kaikin keinoin synkistellä.


      • Tohtori X
        sairasta on kirjoitti:

        mennä tappamaan toisia ihmisiä ja vieläpä omia lapsia pelkästä omanapaisesta mukavuudenhalusta. Siinä sulle sairasta!

        "Kun odottava nainen ei ehkä pärjääkään niillä halvimmilla nuudeleilla ja herne-maissi-paprikalla? Kun oikeasti tarvitsee parempaa ravintoa/ravintolisää?"

        Hyvin riittää terveelliseen ruokaan ja muuhunkin tarvittavaan. Turha riipiä verukkeita sieltä missä oikeita syitä ei ole.

        Abortin tehneitä naisia ei tulisi missään nimessä syyllistää, varsinkin kun he ovat jo siinä vaiheessa että ovat hyväksyneet syyllisyytensä ja katuu.

        Tässä 'vaiheessa' olevat naiset ovat erittäin herkkiä ja alttiita sairastumaan vaikkapa masennukseen. Meillä ei ole mitään oikeutta pahentaa heidän tilaansa. Se oli moraalitonta.

        Varmasti n. puolet eivät tiedä, mihin edes olevat ryhtymässä, eivät he tiedosta sisällä olevasta ihmisenalusta. Siksi on hyvä, että naiset näkevät kuolleen tulevan lapsensa. Toisaalta, lähes kaikki, jotka ovat nähneet ovat vajonneet syvään masennukseen tai vähintäänkin kokeneet surua ja katumusta. Mutta ehkäpä naisten yleinen kokemus kuitenkin vähentäisi abortttien määrää.


      • kkkkkkkkkkkhyl
        no yleensä.. kirjoitti:

        kannattaa kerätä säästöjä ns. pahan päivän varalle, mutta jos niitäkään ei tuhlailevan elämäntyylin takia oo niin sitten pitäs hakee tilapäisesti sitä lainaa jos se kerran edellytetään. Ja sitten sais toimeentulotukeekin. Ketään (varsinkaan raskaanaolevia) ei jätetä heitteille ja ilman ruokaa tässä maassa. Vai onko monikin kuollu viime vuoskymmeninä nälkään köyhyyden takia?!

        Joo no tuskinpa kovin moni opiskelija kerää säästöjä sitä varten, jos nyt sattuu pamahtamaan paksuksi (ellei ole suunnitelmissa tulla nuorena äidiksi). Itse en saanut koko lukion aikana mitään tukia, koska asuin kotona ja heti sen jälkeen kun alkoi samaan työmarkkina tukea kyllä meni säästöön, omaan kämppää varten, ei mitään lapsia. Nyt säästään sillä syyllä, etten halua elää poikaystävän siivellä, kun muutamme yhteen. Eiköhän se niin mene, että aika monia aloittaa kunnon säästämisen sitten kun pääsee koulusta töihin ja on varaa tinkiä. Toki monilla on varmaan joku säästötili pahan päivän varalle, mutta ei nyt sielläkään varmaan mitään miljoonia ole..

        Ja eipä niitä säästöjä kauheasti pysty opiskelijana kerämään kun tuet on niin pienet. Töitäkin on vaikea saada kun ei ole työkokemusta.


      • dfsgfdh
        kkkkkkkkkkkhyl kirjoitti:

        Joo no tuskinpa kovin moni opiskelija kerää säästöjä sitä varten, jos nyt sattuu pamahtamaan paksuksi (ellei ole suunnitelmissa tulla nuorena äidiksi). Itse en saanut koko lukion aikana mitään tukia, koska asuin kotona ja heti sen jälkeen kun alkoi samaan työmarkkina tukea kyllä meni säästöön, omaan kämppää varten, ei mitään lapsia. Nyt säästään sillä syyllä, etten halua elää poikaystävän siivellä, kun muutamme yhteen. Eiköhän se niin mene, että aika monia aloittaa kunnon säästämisen sitten kun pääsee koulusta töihin ja on varaa tinkiä. Toki monilla on varmaan joku säästötili pahan päivän varalle, mutta ei nyt sielläkään varmaan mitään miljoonia ole..

        Ja eipä niitä säästöjä kauheasti pysty opiskelijana kerämään kun tuet on niin pienet. Töitäkin on vaikea saada kun ei ole työkokemusta.

        näinpä... miten säästät jostai 100 eurost joka menee kuitenki ruokaa.. eiku ainiin, pyhällä hengellä täs eletään...


      • rEsiSTanCe....
        sairasta on kirjoitti:

        mennä tappamaan toisia ihmisiä ja vieläpä omia lapsia pelkästä omanapaisesta mukavuudenhalusta. Siinä sulle sairasta!

        "Kun odottava nainen ei ehkä pärjääkään niillä halvimmilla nuudeleilla ja herne-maissi-paprikalla? Kun oikeasti tarvitsee parempaa ravintoa/ravintolisää?"

        Hyvin riittää terveelliseen ruokaan ja muuhunkin tarvittavaan. Turha riipiä verukkeita sieltä missä oikeita syitä ei ole.

        "Hyvin riittää terveelliseen ruokaan ja muuhunkin tarvittavaan. Turha riipiä verukkeita sieltä missä oikeita syitä ei ole."

        Ootko itse ollut koskaan esim. opiskelija? Työtön? Opintotuesta ei jää vuokran yms tärkeiden laskujen jälkeen käytännössä juurikaan ylimääräistä.
        No varmaan siinä tapauksessa raskausajankin pärjää ok:sti jos ei ole ollenkaan ruokahalua raskaudenaikana tai pahoinvoinnit niin voimakkaita ettei juuri ruoka mene alas/pysy sisällä.
        Ja kaikilla ei ole niitä ihquja isiä ja äitejä joiden luo voi mennä syömään tai jotka syytävät rahaa tuon tuosta...


      • olen ollut
        rEsiSTanCe.... kirjoitti:

        "Hyvin riittää terveelliseen ruokaan ja muuhunkin tarvittavaan. Turha riipiä verukkeita sieltä missä oikeita syitä ei ole."

        Ootko itse ollut koskaan esim. opiskelija? Työtön? Opintotuesta ei jää vuokran yms tärkeiden laskujen jälkeen käytännössä juurikaan ylimääräistä.
        No varmaan siinä tapauksessa raskausajankin pärjää ok:sti jos ei ole ollenkaan ruokahalua raskaudenaikana tai pahoinvoinnit niin voimakkaita ettei juuri ruoka mene alas/pysy sisällä.
        Ja kaikilla ei ole niitä ihquja isiä ja äitejä joiden luo voi mennä syömään tai jotka syytävät rahaa tuon tuosta...

        ja vielä tosiaan yh sen lisäks. Hyvin on aina riittäny eikä oo sukulaisilta tai muilta tarvinnu mitään kerjäillä.


      • Kerrotko
        olen ollut kirjoitti:

        ja vielä tosiaan yh sen lisäks. Hyvin on aina riittäny eikä oo sukulaisilta tai muilta tarvinnu mitään kerjäillä.

        meille tietämättömille miten?
        Paljonko olet rahaa saanut, mihin on rahaa kulunut, ja miten olet pärjännyt?
        Annatko ihan käytännöne esimerkkejä ja numeroita sen sijaan että sanot että kaikki järjestyy?

        Ja tosiaan, se raskausaikakin, eikä sitä kun lapsi on syntynyt ja saa yh-tukea ja elarit.
        Mikä oli vuokra, mikä jäi yli, saitko sossusta mitä, ja miten, ja mistä löytyi niin halvalla kaikkea lapselle?
        Entä itsellesi?
        miten huolehdit itsestäsi raskausaikana? Söitkö terveellisesti, vai söitkö mihin oli varaa?

        Kerro meille muille miten onnistutaan, älä vain sano että niin minä tein, tehkää tekin.


      • väitätkö siis
        Kerrotko kirjoitti:

        meille tietämättömille miten?
        Paljonko olet rahaa saanut, mihin on rahaa kulunut, ja miten olet pärjännyt?
        Annatko ihan käytännöne esimerkkejä ja numeroita sen sijaan että sanot että kaikki järjestyy?

        Ja tosiaan, se raskausaikakin, eikä sitä kun lapsi on syntynyt ja saa yh-tukea ja elarit.
        Mikä oli vuokra, mikä jäi yli, saitko sossusta mitä, ja miten, ja mistä löytyi niin halvalla kaikkea lapselle?
        Entä itsellesi?
        miten huolehdit itsestäsi raskausaikana? Söitkö terveellisesti, vai söitkö mihin oli varaa?

        Kerro meille muille miten onnistutaan, älä vain sano että niin minä tein, tehkää tekin.

        nyt ihan tosissasi ettei jollain ois varaa elämiseen raskausaikana ja vois kuolla nälkään??? Missä on opinto- /työmairkkinatuet, asumislisä /-tuki, toimeentulotuki?? Tietysti äitiysrahaa/ -pakkausta unohtamatta.
        Kirpputoreilta saa todellakin murto-osan uuden hinnasta paljon hyvää tavaraa, etenkin lasten tarvikkeita! Tietenkin jos on kavereita/sukulaisia voi toivoo joulu/synttärilahjoiksi mitä tarvii. Koskaan ei oo tarvinnu laskee rahojen perustarpeisiin riittämistä.


      • Tohtori X
        Kerrotko kirjoitti:

        meille tietämättömille miten?
        Paljonko olet rahaa saanut, mihin on rahaa kulunut, ja miten olet pärjännyt?
        Annatko ihan käytännöne esimerkkejä ja numeroita sen sijaan että sanot että kaikki järjestyy?

        Ja tosiaan, se raskausaikakin, eikä sitä kun lapsi on syntynyt ja saa yh-tukea ja elarit.
        Mikä oli vuokra, mikä jäi yli, saitko sossusta mitä, ja miten, ja mistä löytyi niin halvalla kaikkea lapselle?
        Entä itsellesi?
        miten huolehdit itsestäsi raskausaikana? Söitkö terveellisesti, vai söitkö mihin oli varaa?

        Kerro meille muille miten onnistutaan, älä vain sano että niin minä tein, tehkää tekin.

        Sossusta saa rahaa reilut 650e (omaosa 417 mahdolliset yh-korotukset, lapsen osa n. 250e) Asuntotukea 80% vuokrasta ( muistaakseni loput vuokrasta maksaa myös sossu, korjattakoon joku jos olen väärässä) Vaunuihin ym saa aika hyvin rahaa, itse aikoinani sieltä hain tuplavaunuihin ja sain 300, eli saman mitä noi carenat maksoivatkin. Lapsilisää reilut 100 mahdolliset yh-korotukset, vanhempainraha minimi 400e ensimmäiset 10 kk. Kuntarahaa myös saa suurimmassa osassa maata n. 100e ja joissakin kunnissa on myös vauvan synnyttyä 'vauvaraha' n. 100-150e. Yksinhuoltaja saa myös elastustukea kunnalta, jos ei isä'ä ole/isällä ei ole varaa maksaa elareita oliko se nyt 140e. Niin ja muistakaamme myös äitiyspakkaus, minkä saa myös halutessaan rahana puolissa välissä raskautta (n.100e).

        Tulipas muuten nyt aikamoinen rahalista, tuo yhteenlaskettu summakin taitaa ylittää monien kuukausipalkan. Niin ja korjattakoon nyt sitten joku jos joku summa heittää, on hyvin mahdollista. Niin ja HUOMioikaa myös se, että lista on tehty työttömän esimerkki-ihmisen perusteella.

        Yh-korotukset ovat muutaman kympin, mutta jos et ole yh, ja miehesi käy suht. hyvissä töissä, voinee tuon sossurahan tiputtaa pois, riippuen siis ihan miehen palkasta.

        Ja raskausaikana opiskelija saa opintotukea, työssä käyvä palkkaa, työtön työttömyysturvatukea/toimeentulotukea ja asumistukea.

        Summat ovat meheviä, joten emmehän ala valehtelemaan toisillemme, jooko? Abortit eivät tapahdu taloudellisten seikkojen takia, eivät Suomessa.

        Itse olen Venäjällä syntynyt puoliksi inkeriläinen, mutta lapseni ovat siis puoliksi finskejä ja syntyneet Suomessa. Silti myös Venäjälläkin on nykyään hyvä tehdä lapsia; esimerkiksi Putin otti vastaavanlaisen käytännön, että jokaisesta perheen toisesta lapsesta saa HYVIN mehevän summan. Olen kirjoilla myös Venäjällä omassa asunnossani ja harmittaakin etten tajunnut mennä synnyttämään kuopustani sinne x).


    • Ihmetteliä Vaan

      Okei, kiitti kun jaksoit vastata. On tovin jo tuo asia vaivannut minua. :>

    • ...

      ei perkele näitä jeesustelijoita.
      Eikähän jätetä päätökset heitä koskeville ihmisille itselleen.
      Mitä järkeä tehdä maailmaan olentoa, jota ei haluta. Millä tapaa tämän olennon ihmisoikeudet ja -arvot tulee huomioiduksi, jos sitä ei olla millään lailla haluttu saati toivottu? Onko siinä varmasti hyvät edellytykset elämälle, jos vanhemmat syyttävät omaa jälkeläistään oman elämänsä pilaamisesta?
      Todellako joku täällä haluaa, että lapsi syntyy perheeseen, jossa lasta ei rakasteta, tai olla valmiita tekemään uhrauksia tämän puolesta?
      Ja nyt ei puhuta hetkenhuumassa tapahtuneista huolimattomuuksista, vaan oikeasti suunnitelmallisen ja säännöllisen, sekä ohjeiden mukaisesti käytetyn ehkäisyn pettämisellä.
      Jos lasta ei ole haluttu, ei toivottu ja kaikki mitä tehtävissä on, on tehty hedelmöittymisen estämiseksi, niin minkälaiseksi ihmiseksi te viisastelijat täällä kuvittelet tämän ihmisraukan kehittyvän moisessa ympäristössä? Lisää masennuksesta kärsiviä työssäkäymättömiä pummeja, kun vanhemmat eivät tästä välittäneet ja joutui kokemaan huonon lapsuuden?
      Todella, järki käteen kaikessa taas, ennenkuin aletaan huutelemaan.
      Kolikolla kun yleensä sattuu olemaan enemmän, kuin yksi puoli.

      • hohhoijjaa, s--tana!

        Ei oo mitään järkee, saati sydäntä tappaa ihmisiä joita vaan ITSE ei satu haluaan. Joten ihan hukkaan meni taas toikin kiihkomielinen vauhkoomises.


    • .......

      "Oli sormet ja varpaat pikkuiset,
      sydän sykki jo rinnassa mulla.
      Omat aivot ja vakaat aikomukset,
      minä maailmaan tahdoin tulla.
      Minä tahdoin nähdä auringon
      ja perhot viljapellon.
      Tahdoin kuulla sadun tuhkimon
      ja kuiskeen kissankellon.
      Minä pienen aikani uneksin,
      jo äidin sylistä lämpimästä.
      Ja lapsen tavoin riemuitsin,
      mulle suodusta elämästä.
      Mutta sitten tuon kaiken kokea sain
      minkä aikuiset päättää ja keksi.
      Minä lapsen vuonna kun elin
      vain kolmetoistaviikkoiseksi."

    • rEsiSTanCe....

      Sain onneksi uvan valviralta... maanantaina otin ensimmäisen lääkkeen, eikä mitään oireita ole tullut... kun sanottiin että saattaa olla vatsakipuja ja verenvuotoakin, mutta mitään ei ole ilmennyt... ainoastaan se jatkuva kuvotuksen tunne on hävinnyt...
      Huomenna on sitten rankempi osuus edessä...

      • HÄPEÄ.

        Siellä se pieni sinnittelijä pitää nyt kaikin voimin kiinni tästä ainoasta elämästään ja käy kuolinkamppailuaan. Mahtaa sulla olla nyt voittaja fiilis..

        R.I.P. pikku poloinen, jälleen yksi viaton veriuhri vuodatettu itsekkyyden alttarille ja synkkiin kalmantilastoihin..... :(


      • jaksamisia...

        Tsemppiä ja jaksamista sulle. Vaikean päätöksen teit, toivottavasti kaikki menee hyvin.


    • Kun elämää on toivoa

      Äitini joutui täyttämään valviralle sen hakemuksen, päätöstä en vielä tiedä, mutta alustavasti on kuitenkin varattu ajat surmaamiseeni 21.3 ja 23.3 (eli ensin se suun kautta otettava lääke ja myöhemmin emättimeen laitettava..). Lääkärit sanoivat että käytännössä luvan tappamiseeni saa lähes aina kunhan on byrokraateille sattuvat perustelut siinä paperilla. Ja byrokraateillehan niitä tekosyitä rustaillaan vaikka mullahan niitä syitä omaan elämääni varsinaisesti on.

      Eli kyllä siis jännittää millainen päätös sieltä tulee, nimittäin jos äitini saa luvan teilaamiseeni niin olen kyllä hukassa... mutta en maalaa nyt piruja seinille, vaan odotan maanantaihin, silloin asia selviää. Toivon myös että äitini tulee järkiinsä ja ryhtyy kantamaan vastuuta lapsestaan.

      • Huoh.

        Dead Men Tell No Tales.

        Tänään on jo tiistai, päätös tullut ja eka nappi otettu. Turhaan nyt enää mitään alkiota esität.


      • eihän lapsi..
        Huoh. kirjoitti:

        Dead Men Tell No Tales.

        Tänään on jo tiistai, päätös tullut ja eka nappi otettu. Turhaan nyt enää mitään alkiota esität.

        siihen vielä kuole? Sinnikkäimmät elämäntaistelijat ovat elossa vielä synnyttyäänkin...


      • ole hyvä vaan.

        oma turhia turpaileva jäkätyksesi joutaa sinne sitten myös :)


      • Ai mikäs
        ole hyvä vaan. kirjoitti:

        oma turhia turpaileva jäkätyksesi joutaa sinne sitten myös :)

        alkiosäännöstön kohta kieltää muiden informoimisen teidän säännöistänne?

        Taas muuten huomaa kumpaan sakkiin ylläpito kuuluu.. Ja vastustajat kun niin ovat itkeneet että heitä sabotoidaan, PAH!


      • mitä hourit?
        Ai mikäs kirjoitti:

        alkiosäännöstön kohta kieltää muiden informoimisen teidän säännöistänne?

        Taas muuten huomaa kumpaan sakkiin ylläpito kuuluu.. Ja vastustajat kun niin ovat itkeneet että heitä sabotoidaan, PAH!

        Missä täällä muualla sellasia sääntöjä on julistettu kun sun harhaisessa päässäs??
        Ottaa se nyt taas koville kun tappamisen kokemus otetaan - fiktiivisesti juu, mutta kuitenkin - esille surmattavan lapsen kannalta... suunnilleen noinhan tapettava uhri tilanteessa ajattelee jos pystyy. Missä täällä sellaset on "valheellisina" asiattomiks määritelty?


      • tyhmyys loistaa
        mitä hourit? kirjoitti:

        Missä täällä muualla sellasia sääntöjä on julistettu kun sun harhaisessa päässäs??
        Ottaa se nyt taas koville kun tappamisen kokemus otetaan - fiktiivisesti juu, mutta kuitenkin - esille surmattavan lapsen kannalta... suunnilleen noinhan tapettava uhri tilanteessa ajattelee jos pystyy. Missä täällä sellaset on "valheellisina" asiattomiks määritelty?

        "Missä täällä muualla sellasia sääntöjä on julistettu kun sun harhaisessa päässäs??"

        Useassa ketjussa ja sattuneesta syystä ne on ilmoitettu poistoon ja poistettu puolueellisen ylläpidon toimesta.

        "Ottaa se nyt taas koville kun tappamisen kokemus otetaan - fiktiivisesti juu, mutta kuitenkin - esille surmattavan lapsen kannalta..."

        Älä syytä sääntöjen noudattajaa vaan omaa sakkiasi joka ne vinkusäännöt kehitti.

        "suunnilleen noinhan tapettava uhri tilanteessa ajattelee jos pystyy."

        Mistä tiedät?


      • niin näköjään.
        tyhmyys loistaa kirjoitti:

        "Missä täällä muualla sellasia sääntöjä on julistettu kun sun harhaisessa päässäs??"

        Useassa ketjussa ja sattuneesta syystä ne on ilmoitettu poistoon ja poistettu puolueellisen ylläpidon toimesta.

        "Ottaa se nyt taas koville kun tappamisen kokemus otetaan - fiktiivisesti juu, mutta kuitenkin - esille surmattavan lapsen kannalta..."

        Älä syytä sääntöjen noudattajaa vaan omaa sakkiasi joka ne vinkusäännöt kehitti.

        "suunnilleen noinhan tapettava uhri tilanteessa ajattelee jos pystyy."

        Mistä tiedät?

        Vastaa nyt, MINKÄ ihmeen sääntöjen??? Minkä sääntöjen mukaan täällä ei saa kehittää fikttivisiä tarinoita?? Sun oman vinkusakkisko keksinnöillä jolle se surmattavan lapsen näkökulma on liian katkera pala?!


      • tyhmyys loistaa
        niin näköjään. kirjoitti:

        Vastaa nyt, MINKÄ ihmeen sääntöjen??? Minkä sääntöjen mukaan täällä ei saa kehittää fikttivisiä tarinoita?? Sun oman vinkusakkisko keksinnöillä jolle se surmattavan lapsen näkökulma on liian katkera pala?!

        Kysy omalta sakiltasi joka ne säännöt keksi! Kuulemma valheellisia juttuja ei tänne palstalle saa kirjoittaa (YKSI säännöistä) ja ne tullaan ilmoittamaan (puolueelliselle)ylläpidolle.
        Joten turha itkeä kun niitä sääntöjä nyt käytetään TASAPUOLISESTI! Vai oliko ne tarkoitettu sittenkin ihan vaan alkioväen omaan käyttöön?


      • edelleen näemmä
        tyhmyys loistaa kirjoitti:

        Kysy omalta sakiltasi joka ne säännöt keksi! Kuulemma valheellisia juttuja ei tänne palstalle saa kirjoittaa (YKSI säännöistä) ja ne tullaan ilmoittamaan (puolueelliselle)ylläpidolle.
        Joten turha itkeä kun niitä sääntöjä nyt käytetään TASAPUOLISESTI! Vai oliko ne tarkoitettu sittenkin ihan vaan alkioväen omaan käyttöön?

        Missä täällä on määritelty että fiktiiviset tarinat on yhtä kun valehtelua? Vai pitäskö sun sakilles kertoa aina erikseen että abortissa tappamisuhan alainen lapsi muuten ei sit ihan oikeesti osaa vielä ajatella tälläsiä, tässä vain kuvitellaan miltä siitä voisi tuntua? :D
        Sen sijaan tietysti muista keskustelijoista valheellisuuksien väittäminen ja perätön syyttely on asiatonta.


      • loistaa aina vaan
        edelleen näemmä kirjoitti:

        Missä täällä on määritelty että fiktiiviset tarinat on yhtä kun valehtelua? Vai pitäskö sun sakilles kertoa aina erikseen että abortissa tappamisuhan alainen lapsi muuten ei sit ihan oikeesti osaa vielä ajatella tälläsiä, tässä vain kuvitellaan miltä siitä voisi tuntua? :D
        Sen sijaan tietysti muista keskustelijoista valheellisuuksien väittäminen ja perätön syyttely on asiatonta.

        "Sen sijaan tietysti muista keskustelijoista valheellisuuksien väittäminen ja perätön syyttely on asiatonta."

        Miksi sakkisi sitten harrastaa tätä PÄIVTTÄIN? Ja vielä itkee kun viesti poistuu.


      • niinpä näkyy
        loistaa aina vaan kirjoitti:

        "Sen sijaan tietysti muista keskustelijoista valheellisuuksien väittäminen ja perätön syyttely on asiatonta."

        Miksi sakkisi sitten harrastaa tätä PÄIVTTÄIN? Ja vielä itkee kun viesti poistuu.

        Näytä sitten missä täällä viimeks on jotain sellasta harrastettu? Vai joutuuko sakkis vaan itkeen poistoon liian katkeria totuuksia ja kiistään ne "valheiks" silmät syyllisyydestä sumeina?


      • 1977*

        Niin, sinähän kuolet, joten sinulta varmaan on turha pyytää mitään, mutta pyytäisitkö ennen kuolemaasi äitäsi laittamaan meille kiinnostuneille viestiä aborttipalstalle, että mitä syitä hänen piti valviralle esittää, että hän sai tappaa kirjoitustaitoisen, varmasti siis yli kymmenen vuotiaan (no, selvästi nenäkkään ja ärsyttävän) lapsensa?


      • Kun aika täyttyy
        1977* kirjoitti:

        Niin, sinähän kuolet, joten sinulta varmaan on turha pyytää mitään, mutta pyytäisitkö ennen kuolemaasi äitäsi laittamaan meille kiinnostuneille viestiä aborttipalstalle, että mitä syitä hänen piti valviralle esittää, että hän sai tappaa kirjoitustaitoisen, varmasti siis yli kymmenen vuotiaan (no, selvästi nenäkkään ja ärsyttävän) lapsensa?

        Niin, olen jo kuollut ja vartoilen teitä muita täällä portin takana kunnes aikanne on täysi. Erityisesti haluan tavata abortteihin yllyttäjiä kysyäkseni, miksi he ryhtyivät toimiin viattomia lapsia vastaan.

        Kysyn kerran sinulta, mikä oli motiivisi ja palkkiosi toimistasi. Kaduitko eläessäsi toimiasi lasta ja elämää vastaan? Vaivasivatko surmautetut lapset ajatuksiasi eläessäsi. Kiinnostaa nähdä, mitä sanot meille kohdussa surmatuille, joita on melkoinen joukko.


      • alkio-pipsa
        Kun aika täyttyy kirjoitti:

        Niin, olen jo kuollut ja vartoilen teitä muita täällä portin takana kunnes aikanne on täysi. Erityisesti haluan tavata abortteihin yllyttäjiä kysyäkseni, miksi he ryhtyivät toimiin viattomia lapsia vastaan.

        Kysyn kerran sinulta, mikä oli motiivisi ja palkkiosi toimistasi. Kaduitko eläessäsi toimiasi lasta ja elämää vastaan? Vaivasivatko surmautetut lapset ajatuksiasi eläessäsi. Kiinnostaa nähdä, mitä sanot meille kohdussa surmatuille, joita on melkoinen joukko.

        Alkio-Sannamaijakerttu, tules nyt sieltä takaisin tänne viemäriin leikkimään meidän muiden kanssa! Täällä on kivaa! Meillä on paljon leikkikavereita, ei tarvitse märehtiä!


      • rEsiSTanCe....
        1977* kirjoitti:

        Niin, sinähän kuolet, joten sinulta varmaan on turha pyytää mitään, mutta pyytäisitkö ennen kuolemaasi äitäsi laittamaan meille kiinnostuneille viestiä aborttipalstalle, että mitä syitä hänen piti valviralle esittää, että hän sai tappaa kirjoitustaitoisen, varmasti siis yli kymmenen vuotiaan (no, selvästi nenäkkään ja ärsyttävän) lapsensa?

        No tännehän on ilmestynyt mukavia viestejä...

        Se hakemus oli sellainen paperi, johon sain vapaamuotoisesti kertoa syyt abortin tekemiselle. Siinä ei siis ollu ekalla puolella mitään erityisiä kysymyksiä, ainoastaan tilaa runsaasti vastaamiselle.
        Toisella puolella paperia oli tarkentavia kysymyksiä koskien mm. taloudellista tilannetta tms. En muista kaikkia kohtia, ja en ole kyllä kotiinkaan kyseistä paperia pyytänyt, ehkä se tulee, tai sitten ei. Toisaalta ei sillä enää ole juurikaan merkitystä, sillä koko homma on ohi.

        Sanon vaan että oli rankka toimenpide.. Ensin odottelin muutaman tunnin ajan josko mitään tapahtuisi (sain aamulla klo 8 aikoihin ensimmäiset lääkkeet), ne eivät vaikuttaneet joten sain klo 11 aikoihin uuden satsin. Ja silloin alkoi jo tapahtua. En saanut syödä/juoda sinä aamuna, joten jo sen takia alkoi olla hieman heikko olo.. Ensin oli epämiellyttävää tunnetta alavatsassa ja siitä sitten kehittyi ihan suoranaiseksi kivuksi... ja lopulta ne kivut oli ihan kaameat. Olin saanut aamulla ensin buranan panacodin, sitten myöhemmin yhden buranan lisää ja panacodia poreena, jotka sitten oksensin. Sitten sain peräpuikkona jonkin kipulääkkeen mutta se ei pysynyt sisällä vaan tuli ulos.. samoihin aikoihin tuli lapsivesi ulos jolloin säikähdin sillä en osannut odottaa sitä. Vessassa käyminen oli tuskaa. Kipu vaan yltyi ja lopulta sain tipan jonka kautta annettiin muistaakseni nestettä ja suoloja ja samalla myöskin kipulääkettä. Lisäksi pistettiin kipulääkettä lihakseen. Jossain vaiheessa kipu hellitti jonkin verran, ja lopulta sitten tunsin että siteeseen oli tullut isompi "möykky".
        Ajattelin että siellä on veriklöntti tms ja aloin vaihtamaan sidettä kunnes huomasin sen pienen sikiön makaavan siinä siteessä... olin muutenkin kivuista (ja lääkkeistä) ja kaikesta itkemisestä jo ihan sekaisin, ja kunnes näin ne pienet varpaat, sekosin totaalisesti ja en voinut katsoa sinne, ja mieheni sitten huusi hoitajan paikalle sillä jäädyin totaalisesti enkä kyennyt itse riisumaan sidettä pois.. jouduin vielä ponnistamaan istukan ulos... kun kaikki raskausmateriaali oli tullut pois, kivutkin helpotti oikeastaan samantien... tärisin koko toimeenpiteen aikana ja tärisin hullun lailla vielä 2 h sen jälkeen...

        No, se on ohi ja tällä hetkellä olen ainoastaan helpottunut.. toki hieman surullinen myös sikiönkin puolesta, en sitä voi kiistää... tällä hetkellä on vain oireina runsasta verenvuotoa... ja itkuisuutta.


    • Huoh.

      Good point!

      Odotan innolla missä vaiheessa tämän ketjun aloitus ilmoitetaan poistettavaksi ;D

    • mira.i

      voisiko joku kertoa että miten toimia. olen 16-vuotias, ja toden näköisesti raskaana.. mitä tehdä? en halua pitää lasta.. kenelle voin puhua ja kenelle voin soittaa kun haluan tehdä abortin ja jne.. kertokaa, olen aivan pihalla ja peloissaan

      • mieti nyt

        todellakin haluatko kantaa elinikäistä syyllisyyttä viattoman lapsen hengen riistosta, vai antaisitko lapsen jatkaa elämää joidenkin häntä kauan odottaneiden luona, onnellisessa kodissa? Kun valitset lapsen edun eli elämän, jää sinulle 9kk aikaa miettiä, olisitko itse sittenkin valmis ryhtymään äidiksi. Kenties voisit saada apua lähipiiriltäsi, oletko kertonut heille? Lapsen surmaamista et voi perua enää koskaan mutta katua voit katkerasti.
        Ota yhetys paikkakuntasi neuvolaan, seltä saat tietoa, minkälaisiin apuihin ja tukiin olet lapsen kanssa ja raskausaikana oikeutettu.

        Mikäli nyt kuitenkin selviät säikähdyksellä, etkä olekaan raskaana, jätä ne aikuisten leikit sikseen kunnes olet valmis kantamaan niiden seurausten tuoman vastuunkin.


      • ghjghjgdg

        Hmph.. edellinen vastaaja antoi sinulle ihan selkeästi yhden vaihtoehdon: pidä lapsi. Muttamutta... asia ei ole niin mustavalkoinen. Selvitä ensin, oletko raskaana vai et. Voit toki jatkaa raskautta ja antaa lapsen adoptoitavaksi tai pitää itsellä, tai voit tehdä abortin. Muista kuitenkin pitää kiirettä, sillä jos olet raskaana, ei aikaa päätöksen tekoon ole hirveän paljon.
        Pystytkö kertomaan vanhemmillesi? Tai vaikka koulun terveydenhoitajalle? Sinun kannattaa ehdottomasti kertoa jollekkin aikuiselle, mikä on tilanne.
        Terveydenhoitaja myös ohjaa ja neuvoo sinua eteenpäin mikäli olet raskaana. Voit myös soittaa omalle terveysasemalle ja kertoa että olet raskaana (jos siis olet) ja kertoa onko se toivottu/ei-toivottu. Kyllä sinua autetaan! Et jää yksin.


      • dfdgfgfgfg
        mieti nyt kirjoitti:

        todellakin haluatko kantaa elinikäistä syyllisyyttä viattoman lapsen hengen riistosta, vai antaisitko lapsen jatkaa elämää joidenkin häntä kauan odottaneiden luona, onnellisessa kodissa? Kun valitset lapsen edun eli elämän, jää sinulle 9kk aikaa miettiä, olisitko itse sittenkin valmis ryhtymään äidiksi. Kenties voisit saada apua lähipiiriltäsi, oletko kertonut heille? Lapsen surmaamista et voi perua enää koskaan mutta katua voit katkerasti.
        Ota yhetys paikkakuntasi neuvolaan, seltä saat tietoa, minkälaisiin apuihin ja tukiin olet lapsen kanssa ja raskausaikana oikeutettu.

        Mikäli nyt kuitenkin selviät säikähdyksellä, etkä olekaan raskaana, jätä ne aikuisten leikit sikseen kunnes olet valmis kantamaan niiden seurausten tuoman vastuunkin.

        höhööö.. mikä ihmeen elinikäinen syyllisyys..? joopajoo.. jos on itse abortin halunnut ja sen päätöksen itse tehnyt (eikä painostuksen alaisena) harvemmin nyt koko loppuelämäänsä tuntee syyllisyyttä... elähän liioittele siellä ;D


      • nohh,..
        dfdgfgfgfg kirjoitti:

        höhööö.. mikä ihmeen elinikäinen syyllisyys..? joopajoo.. jos on itse abortin halunnut ja sen päätöksen itse tehnyt (eikä painostuksen alaisena) harvemmin nyt koko loppuelämäänsä tuntee syyllisyyttä... elähän liioittele siellä ;D

        en tiedä susta mutta ne joilla vielä rippeitä normaalista, inhimillisestä moraalista on jäljellä, tuntee kyllä syyllisyyttä viattoman ihmisen itsekkäästä tappamisesta.


    • elämä
      • Lapsellista

        Peräpukamaleikkauskin voi olla kamalaa katottavaa. Onhan siinä verta, millä abortinvastustajahihhundaalit mässäilee kun ei muutakaan osaa.

        Meillä tehdään yli 90% aborteista tilanteessa kun kyseessä on muutaman solun poistuminen kehosta. Eihän siitä mitään draamaa saakaan aikaiseksi, joten otetaampa käyttöön taas amerikkahihhuleiden feikkiaborttikuvat. Oikeasti kuolleista ihmisistä ja kohtukuolemista. Valjastettu häikäilemättömästi abortifnvastustajien poliittiseksi aseeksi.


    • siellä niitä

      "muutamia poistettavia soluja"...

      http://www.ehd.org/prenatal-images-index.php

      "amerikkahihhuleiden feikkiaborttikuvat"

      Oliko niitä todisteitakin mutupallolla olemassa jostain "feikeistä"? Mitä niissä ois tarvinnu feikkailla?

      "Oikeasti kuolleista ihmisistä ja kohtukuolemista."

      Niinkö? Todisteita? Aika paljo verta näkys tirskuvan "kuolleistakin" :D

      Suosijakiihkot joutuu keksiin näitä mutukiistoseliselityksiään kun ei muutakaan voi... ja kuvat kertookin kiusallisesti enemmän kun tuhannet selitykset.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2914
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      412
      2812
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      2014
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1834
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1785
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1602
    Aihe