Talo Cebusta

visaian

Onko kukaan rakennuttanut taloa Cebuun? Maata saisin ostettua tyttöystävän sukulaiselta edullisesti. Tai oletteko ostaneet talon residential community -alueilta? Kokemuksia , hintoja ja linkkejä voisi laittaa tänne. Talon vuokrauskin on mahdollinen vuodeksi, jos löytyy joku mukava paikka. Condojen vuokrausta ei viitsi edes harkita. Ainakin netissä niistä pyydetään aivan älyttömiä vuokria ja kun ulkomaalaisiakin näkee aika vähän Cebussa niin kukakohan niitä vuokraisi noilla hinnoilla.

28

943

Vastaukset

 • Filippiineillä ulkomaalainen ei voi omistaa maasta tai kiinteistöstä kuin maksimissaan 40%:a ja 60%:a pitää olla filippiiniläisessä omistuksessa, joten ole tarkkana ennen kauppoihin ryhtymistä ja harkitse tarkkaan että kenelle jää pääomistajuus. Kerrostaloasunnon ulkomaalainen voi omistaa kokonaan, mutta siinäkin tapauksessa ao. talonyhtiön asunnoista kokonaisuudessaan 60% pitää olla filippiiniläisomistuksessa. Mahdollisten kauppojen tekoon ja kauppakirjojen laadintaan käytä omaa lakimiestä, älä turvaudu tyttöystäväsi perheen lakimieheen.

  • Niinhän se taitaa olla, että vaikka olisi naimisissa filipinon kanssa niin voi vain omistaa talon, mutta ei maata johon sen rakentaa. Joten se menisi tulevan vaimon nimiin sitten. Pitäisi vielä harkita talon vuokrausta. Sopivan hintaisten talojen etsiminen voi kestää. Aika kovia vuokria pyydetään jo kulahtaneista taloista ja condoista. Tuntuu että vuokraajat pyytää niin kovia vuokria että se on heille lottovoitto jos joku vuokraa. Tähän mennessä ollaankin vuokrattu vain osa isosta talosta.


  • visaian kirjoitti:

   Niinhän se taitaa olla, että vaikka olisi naimisissa filipinon kanssa niin voi vain omistaa talon, mutta ei maata johon sen rakentaa. Joten se menisi tulevan vaimon nimiin sitten. Pitäisi vielä harkita talon vuokrausta. Sopivan hintaisten talojen etsiminen voi kestää. Aika kovia vuokria pyydetään jo kulahtaneista taloista ja condoista. Tuntuu että vuokraajat pyytää niin kovia vuokria että se on heille lottovoitto jos joku vuokraa. Tähän mennessä ollaankin vuokrattu vain osa isosta talosta.

   Omistat maastakin sen 40 %, mut jos perustat yhtiön, niin se on n. 2000 euroa, ja tällöin sinun omistamasi yhtiö 50 % on sinun.

   Muutenkin ei kannata kauhiasti miettiä maassa, jossa ei avioeroa ole. Annulmenttiakaan ei ihan tuosta vaan pieraista.

   Jos vielä arveluttaa voit ostaa maan ja talon lapsillesi, ja kukaan ei voi koskea siihen eikä he myydä ennen 18 ikävuotta.

   Tyttöystäville ei kannata taloja ja maita ostella, haiskahtaa kusetukselta.


 • !0000 pesoa on aika yleinen vuokra omakotitalosta/kk mitä kulutat, sähköä, vettä etc.

 • Vaimo on justiin hoitamassa "meidän" maakauppaamme Cebussa kaupungin virastossa. Tuomaria ei kuulemma tarvita, kun maa/metsä vuoristossa siirtyy hänen isältään, enoltaan ja kuolleelta tädiltään meille. Ala ei ole kuin neljänneshehtaari ja kauppasumma muutama sata euroa. Harasin kauan vastaan, mutta kun täti oli kuollut ja he tarvitsivat rahaa hautajaiskuluihin, ajattelin että istutetaan sinne palmuja. Aikaisemmin aluetta/peltoa on käytetty maissin viljelyyn.

  • Hänen maakauppaa, ethän sinä tuosta omista mitään, kun se on vaimon suvulta peritty vaimollesi, sinun nimeä ei ole siinä. Nimi pitää löytä myös, jotta sinulla on 40 %


  • Noin se menee. Et saa yhtään mitään, vaan maksat rahat ilmasta. Täti kuolee, koulumaksuja on, rahaa tarvitaan ja sitä palaa. Kaikki juonet on jo keksitty. Et tule omistamaan yhtään mitään mutta eipä tuo summa ole paha. Seuraava kuppaus odottaaa ja on suunniteltu jo :)


  • Married kirjoitti:

   Noin se menee. Et saa yhtään mitään, vaan maksat rahat ilmasta. Täti kuolee, koulumaksuja on, rahaa tarvitaan ja sitä palaa. Kaikki juonet on jo keksitty. Et tule omistamaan yhtään mitään mutta eipä tuo summa ole paha. Seuraava kuppaus odottaaa ja on suunniteltu jo :)

   Älä nyt synkistele, jos sinä et osaa niin ei tarkota etteikö muut osaisi. Tunnen monta suomalaista joilla talot Filippiineillä. Ainahan voit laittaa vaikka yhteisten lastesi nimiin, jos kerta epäilet katolilaisen naisen lähtevän yhtä helposti, kuin suomalainen kanttura.


  • lähtee muuten helpommin ku suomalainen ku joku vilauttaa setelitukkoa


 • Joo, niin olen ajatellutkin vaatia, kiitosta vaan! Tädiltään vain vaimoni perii oman osuutensa, joka on pieni. Muut osuudet kaupalla isältään ja sedältään. Ensi viikolla saan kopion kauppakirjasta, silloin tiedän enemmän, palaillaan.

 • Halvat vuokrat on tosiaan noin 10 000, mutta vähän paremman edullisenkin talon vuokrana on noin 25000 pesoa kuukaudessa, joka on vuodessa 300 000 pesoa. Ja kun uusia taloja myydään jonkun verran yli miljoonallakin niin 4 vuoden vuokralla saisi ostettua jo talon. No ...pitää miettiä sitä.

 • Minua myös kiinnostaisi tonttien ja talojen hinnat. Lähinnä vähän kauempana Cebu Citystä. Tietääkö joku millaisessa hintahaarukassa liikutaan? Ja onko mahdolllista (yleensä) saada esim. vesijohto tontille/taloon? Tai myös kuinka paikalliseen myyjään saa kontaktin, eli ovatko netissä vai myynnissä jossain muualla ilmoituksin?

  • Onko sinulla Filippiina vaimoa? Ensinmäinen kysymys, koska jos ei niin voit unohtaa ne maakaupat heti.

   Netissä on myynissä kohteita, mutta hinnat on korkeammat siellä, kuin et menet paikan päälle ja ostat joltain kalastajalta tontin.


  • Tuolla Catmon suunnalla on tullut vastaan hyviä omakotitaloja joita vuokrataan kymppitonnilla /kk. Tuossa helmikuussa justiin oli yksi, kun filippiiniläinen nainen oli ollut aviossa USA-laisen kanssa ja jäänyt leskeksi ja sitten rakennuttanut talon Filippiineille, mutta nyt asui jossain muualla. Pahemmin ei tuntunut olevan kysyntää, kun oli jo useamman kk. ollut vapaana


 • Itse omistan talon Filippiineiltä, mutta olenkin ns. resident ja siihen on oikeus.

 • "Itse omistan talon Filippiineiltä, mutta olenkin ns. resident ja siihen on oikeus."

  No et omista, jos et ole Filippiinien kansalainen(ja voit olla vain jos olet Filipino taikka half filipino), vaan puolet siittä. Niinsanotulla residentillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä, anteeksi nyt vain.

  Minullakin on toi ns. resident oikeus, eli jos naimisissa, niin voin siellä myöskin pysyvästi oleskella, silti talo on vain ja ainoastaan puoliksi.

 • Niin.. löytyykö mitään hintahaarukkaa tontti/talo/maa-alue?
  Cebun saarella esimerkiksi..

  Vuokraksi tuolla olisi kai väli 5 000 - 15 000 pisos/month palttiarallaa..

  Tuo omistusasia on jo siis selvä eli vaimon kanssa puoliksi
  tätä suunnitelen.

 • Catmon kaupungissa on myytävänä (ollut jo pitkään) n. 400m2 tontti, viettävä rinne (valumavesi) ja n. 100m etäisyydellä pikatiestä (meluinen tie) joka kulkee rannan suuntaisesti, hitapyyntö muistaakseni 400.000 PhP, perhe myy, ydinkeskustan alueella.
  Sitten n. kolme kilometriä pohjoiseen sitä tietä, niin North Sky- resort nimisen paikan jälkeen seuraava rantapaikka myydään muistaakseni pyyntö oli 5 milj PhP. Iso rantatontti ainakin hehtaari (tien ja rannan väli) rakennukset välttävässä/huonossa kunnossa ja rantaviivaa n. 30m. Hyvät naapurit ja naapurit justiin haluaakin, että alue vaihtaa mahd. nopeasti omistajaa, miksi näin se selviää, kun tapaat omistajat Filipino ja USA-man couple, half and half.
  Sitten siellä vuoristossa mountain n. 10km päässä rantatiestä kuulin myytävästä alueesta (kookospalmuja harvakseen) hehtaarihinta n.60.000PhP.
  Cebusta n. 15 km pohjoiseen päin (Liloan-Compostela jomman kumman alueella, en muista tarkkaan, mutta näkyy bussista hyvin ja mantereen puolella) , mutta ennen Danaoa näkyy olevan paljon rakennuksia (pieniä kaksikerroksisia) betoni- ja muuraustyöt tehtynä, kaikki muu puuttuu?

  Sitten Bourbon Sogodista pohjoiseen ja käänny pian oikeaan rantaa seuraten kylään. Rauhallinen pikku kylä ja yksi baari, jossa tapaat eri kansallisuksia juomassa Red Horsea. Siinä on vuokrattavia ja myytäviä huoneistoja ja vähän matkan päässä tuloreitillä on vielä alkamaton rak.projekti, mutta jota markkinoidaan kovasti, voit kysyä myös siitä.

 • Kiinteistojen omistuksesta saadetaan Filippiinien perustuslaissa ja se loytyy vaikkapa Googlesta vaikkapa haulla "constitution Philippines ".

  Yksikertaistettuna voidaan sanoa, etta kiinteistoa (Esim. Maata) ei voi omistaa ilman Filippiinien kansalaisuutta. Edelleen yksinkertaistettuna, kansalaisuuden saamikseksi pitaa omata filippiinilaiset sukujuuret tai tiettyjen erityispiirteiden tulee tayttya. Erityispiirre voi olla vaikkapa merkittava taloudellinen asema filippiineilla.

  Avioliiton kautta on mahdollisuus saada asumilupa Filippiineille ja se oikeuttaa pysyvaan oleskeluun filippineilla. Asumislupa sellaisenaan ei anna oikeutta kiinteiston omistamiseen, mutta tietyissa tapauksissa voi olla edellytyksena kansalaisuuteen vaadittavien erityispiirteiden tayttymiselle.

  Irtainta omaisuutta, kuten asuinhuoneiston ulkomaalainen voi omistaa silla edellytyksella, etta:
  a. kiinteiston jossa huoneisto on, kokonaisomistuksesta 60% on filippinilaisten hallussa. Eli jos kiintesitossa, joka omistaa maa-alan on 100 asuntoa, niista maksimissaan 40 voi olla ulkomaalaisten omistuksessa.
  b. Kiinteisto on rakennettu vaikkapa vuokratulle maa-alalle.

  Kiinteaan omaisuuteen voi saada hallintaoikeuden vuokra-, velka ja yritysjarjestelyiden kautta. Eli kiinteiston voi vuokrata vaikkapa sadaksi vuodeksi. Suuremmassa mittakaavassa tamatyyppiset jarjestelyt yleensa kuitenkin edellyttavat yritystoimintaa filippiineilla ja jossain toisessa maassa.

  Yksinkertaisin tapa mattimeikalaiselle hankkia kiinteaa omaisuutta filippiineilta on rekisteroida omaisuus vaimon tai lasten omaisuudeksi. Edella mainitussa tapauksessa on riskina se, etta avioerotapauksessa omaisuus jaa jakamattomana filippiinilaiselle puolisolle. Eli ulkomaalaisella ei ole oikeutta kiinteaan omaisuuteen kahdenvalisen (Esim. avioehto) sopimuksen puitteissa, koska kyseinen sopimus ei ole peruslain mukainen. Ulkomaalainen joka on naimisissa filippiinien kansalaisen kanssa, voidaan merkita osa-ostajaksi omakotitalo-tyypisen kiinteiston kauppakirjaan. Talla edellytyksella ja rajoitetun ajan kuluessa ulkomaalainen voi filippiinilaisen puolison kuollessa myyda edelleen tai siirtaa omaisuuden perillisille tai puolison sukulaisille.

  Eli jos joku olettaa omistavansa filippiineilla sijaitsevasta omakotitalosta 50% silla perusteella, etta omaa asumisluvan ja on naimisissa filippiinien kansalaisen kanssa, kehottaisin tarkistamaan omistussuhteet uudelleen. Vaikka se olisikin nain kirjattu kauppakirjaan, omaisuuteen on oikeus ainoastaan puolison kuollessa.

 • Mites noi yritykset, joita valkoisilla sielä on? Onko siinä tehty pöytälaatikko sopimuksia, esim Filippiiniläinen osapuoli (joku kadulta poimittu) nimi on yrityksen johdosa, mutta velkasuhde ulkomaalaiselle omistajapuolelle on käytännössä sama, kuin yritys itse? Uskoisin et joku tämänkaltainen järjestely täytyy olla kyseessä. Sen näköistä bisnes jätkää näkee joskus, et ne ei lähde mukaan edes 50 % omistuksella vaan kaikki tai ei mitään sielä.

  Joku kikkahan tuossa on, veikkaisin pöytälaatikko sopimusta.

  ps. Eli kansalaisuudenkin sitten saa, jos pistää pesoja tarpeeksi pöytään tuomarille, no olipa yllätys tämä porsaanreikä siinä maassa.

 • Minulla on asunto myynnissä Cebussa, jos kiinnostaa? Asunnon tonttia ei voi ulkomaalainen omistaa, muttta sen voi liisata.

  • Minkälainen asunto ja missäpäin Cebua sijaitsee. Vaimo kun sieltä niin kiinnostais kovasti.


  • Interesting kirjoitti:

   Minkälainen asunto ja missäpäin Cebua sijaitsee. Vaimo kun sieltä niin kiinnostais kovasti.

   Haluatko tosiaan ostaa asunnon, jonka tonttia et voi omistaa :D Tonttihan on mitä ilmeisemmin jonkun yhtiön omistuksessa, tuolla suunalla kuluttajasuoja on täysi nolla.


  • Ylihintaisia, välittäjät repivpt monasti puolet kauppahinnasta taskuunsa. Paikan päälle suoraan, niin hinnat alkaa putoaan, varsinkin jos antaa Filippiiniläisen puoliskonsa hoitaa neuvottelut, ja varoo näyttämästä maitonaamaansa, koska muuten tulee heti länkkärimiehen lisä hintaan.


 • älä hyvä mies lyö vatupassilla naulaa, jättäkää ne talot tekemättä, ei mitään järkeä
  kannattaa hyvin kevyellä budjetilla olla kaikissa aasian maissa
  jos olet valmis menettämään kaiken mitä olet investoinut niin sitten on järkeä
  ei muuten, koskee sitten ihan kaikkia kehittyviä /kehitusmaita

 • Cebuun en ole rakentanut, kahteen kertaan Luzonilla. Ensin pitää tosiaan päättää maan hankinta ja siihen tuossa keskustelussa on ohjeitakin. Maan voit hankkia vaimosi tai lasten nimiin jos sellaisia on. Maan voi myös hankkia kolmanen osapuolen nimiin ja tehdä hänen kanssaan 30 vuoden vuokrasopimuksen ja mahdollisesti sen päälle toisen 30 vuotta. Maata et voi ulkomaalaisena omistaa, joten tuo vuokraaminen on ainoa tapa hallinoida itse maata. Sopari pitää antaa oman lakimiehen tehtävksi niin että se myös pitää oikeudessa. Ota myös huomioon, että filippiineillä kaikki omaisuus muuttuu avioliiton myötä ilman avioehto yhteiseksi. Avioliiton solmimisen jälkeen ei ole mahdollista lainata, vuokrata tai ostaa puolisolta tai myydä puolisolle.

  Maan hankinnassa kannattaa olla tarkkana. Ainoa tapa varmistua maan omistajasta on ostaa maata jolla on ns. Clean title, regoster of deeds myöntämä rekisteriote josta selviää tontin koordinaatit ja omistaja. Lisäksi kannattaa selvittää, että maasta on maksettu verot ja se selviää kunnan tuvalta tax declaration paperista. Maata kaupataan myös tax declaration papereilla, mutta tax declaration on ainoastaan todistus maksetusta verosta, ei maan omistusoikeudesta. Tarkkana.

  Lupien käsittely nyt Duterten aikakaudella onnistuu paremmin kuin ennen ja jopa cano, siis valkoinen mies saattaa luvat saada ilman ylimääräisiä pöydän ali kulkevia maksuja. Luvan saanti kestää 2...6kk riippuen ihan paikallisen organisaation halukkuudesta.

  Rakentaminen ja sen laatu poikkeaa paljon suomalaisesta ja ihan kukkaron hyvin voinnin kannalta kaikki hankinnat täytyy tehdä henkilökohtaisesti itse. Rakennuttajan kanssa kannattaa tehdä kirjallinen urakkasopimus ja maksut sitoa urakan kehittymiseen ja jättää kunnon summa luovutuksen jälkeen maksettavaksi. Toinen vaihtoehto on olla itse mestarina ja maksaa palkat viikottain. Tuo vaatii lehmän hermot, että jaksaa tyynenä katsella vetelehtimistä. Rakennusmateriaalit on ns. Substandardia, eli 1/4 tuuman vaneri onkin 1/8 tuumaa ja tuo pätee kaikkeen. Standardeja ei ole ja halvimmat materiaalit on täyttä roskaa jota ei tahdo saada ehjänä edes asennettua. Kaikki toimitukset pitää henkilökohtaisesti laskea ja tarkastaa, että on toimitettu ehjää ja sitä mitä sovittiin. Pitää myös olla hintatietoinen, koska valkonaama muutoin maksaa aina kaksinkertaisesti.

  Keneenkään et voi luottaa, et edes omaan vaimoon tai lakimieheen. Jos oma etu vaatii niin kaikki vetää nenästä, joten rahan ja maksujen kanssa pitää olla tarkkana. 50-50 mahdollisuus on päästä rahoistaan kun maksaa etukäteen. Täällä todellakin tilaisuus tekee varkaan.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  218
  3023