Kissan ruokinta

dsåokfs

Moi. Mua on paljon mietityttäny syötänkö kissaa tarpeeksi? Yleensä syötän 2-3 kertaa päivässä märköruokaa ja muulloin yleensä raksuja saatavilla. Onko tämä riittävä määrä? Sitten olisin kysynyt että saako kissa tarpeellisia vitamiineja yms. näistä kaupan märkäruoasta? Eläinkaupasta ostan kyllä raksut.. Olen vain miettinyt sen takia tätä koska kun kissani on noin puolisentuntia pihalla vaikka olisi plussan puolella niin sen nenä yleensä menee kuivaksi ja muutenkin koko illan se sitten vaan nukkuu ja makoilee niinku kipeenä. Mietin että johtuuko ravinnosta vai jostai muusta.. Onko kaupan ja eläinkaupan ruuilla kuinka paljon eroja muussa kuin viljan määrässä?

4

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gatto

      Viljan määrässä?? Mistä lähtien lihansyöjälle on viljaa syötetty ?? Eikös kissa ole 100% lihansyöjä joka enintään satunnaisesti syö heinää. Kissan ruoan ihanne annos voisi olla vaikkapa hiiri jossa ei ole tippaakaan viljaa ! Markettien ruokapussukoista voisi opiskella lukemaan lihan määrät mitä siellä pussissa tai purkissa on. Eniten mainostetut w.......s ja muut saman tyyliset ruoat sisältävät 4-5% lihaa. Mitähän se loppu on? Jos kissasi parasta tarkoitat niin syötä sille sitä ruokaa mikä sille on parasta. Oikeasti..

    • royalcanin-asiantuntija

      Moi

      Parhaiten kissan sopivasta ravinnonsaannista kertoo sen olemus. Onko kissa normaalipainoinen, jäntevä ja kiiltäväturkkinen? Jaksaako se huolehtia turkistaan, leikkiä ja liikkua? Eläinlääkärisi voi auttaa arvioimaan kissasi vointia, samoin mainitsemiasi oireita ulkoilun jälkeen.

      Yleisesti ottaen kuvaamasi tapa ruokkia kissaasi kuulostaa hyvältä. Kissan luontaiseen käytökseen kuuluu usean, tutkimusten mukaan jopa 12-20 pienen aterian syöminen päivän aikana ja ne tavallisesti osaavat säännöstellä syömänsä ruuan määrää. Näin ollen on hyvä, että kissalla on ruokaa myös vapaasti saatavilla. Tavallisen kotikissan kohdalla syömisen säännöstely ei kuitenkaan välttämättä toimi niin luontaisesti, jolloin omistajan on syytä seurata kissan painoa ja sen syömän ruuan määrää ylipainon kertymisen varalta. Mikäli kissa näyttää lihovan, kannattaa ruoka vaihtaa vähemmän energiaa sisältävään vaihtoehtoon tai tarvittaessa annetun ruuan määrää säännöstellä.
      Säilykeruoan antaminen erillisinä annoksina on järkevää kissan saaman kokonaisenergianmäärän säätelemiseksi ja sen varmistamiseksi, että tarjottu ruoka on raikasta ja hyvälaatuista. Pitkään kupissa seissyt, osin kuivunut säilykeruoka ei maistu kissalle ja saattaa pilaantuessaan jopa aiheuttaa terveysriskin.

      Laadukkaasta, tasapainoisesta täysravinnosta kissa saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet eikä ravintolisiä tarvita. Tietoa kunkin ruuan koostumuksesta saa ruokapakkauksen pakkausmerkinnöistä ja joissain tapauksissa esimerkiksi valmistajan tai maahantuojan internetsivuilta.

      Terveisin,

      Henna Söderholm
      ELL, asiantuntijaeläinlääkäri
      Royal Canin Finland Oy

    • silja9

      Hei!
      Jos ruokin pentukissaani 3-4 kertaa päivässä raakalihalla, ja laadukkailla pentunaksuilla, vedellä ja kissanmaidolla. Saako pentu kaiken tarvitsevan?
      Täytyykö antaa lisäksi purkista vitamiinia, kalkkia??
      Käykö siis kaikki liha (broileri, nauta, possu, maksa, sydän, kieli.....) KYPSENTÄMÄTTÖMÄNÄ?

      Onko raakaruokinta parempi, vai esim puolet raakaa ja puolet laadukasta pentu märkäruokaa ja laadukkaat naksut??

      KIITOS!

      S

      • royalcanin-asiantuntija

        Hei

        Raakaruokintaa suunniteltaessa tulisi raaka-aineiden koostumukset tuntea hyvin tarkkaan (mm. valkuaisaine ja rasvapitoisuus, erityisesti kasvavan eläimen kohdalla niiden sisältämän fosforin ja kalkin määrä, vitamiinit jne.). Näiden tietojen perusteella voidaan sitten laskea kunkin ruokavaliossa tarvittavan raaka-aineen osuus sekä mahdollisesti tarvittavien lisäravinteiden määrät. Samat asiat tulisi myös huomioida yhdistettäessä raakaruokintaa ja valmisruokaa.

        Näin ollen en valitettavasti pysty täysin vastaamaan kysymykseesi tällä palstalla.

        Kissalle on mahdollista turvata tasapainoinen ravitsemus erilaisilla ruokintatavoilla. Laadukkailla teollisilla ruuilla ruokinta on vaivatonta ja hygieenistä ja tuotevalinnoilla voidaan varmistaa tasapainoinen ravintoaineiden saanti erilaisissa elämäntilanteissa. Raakaruokintaa käytettäessä eläimen omistaja joutuu näkemään huomattavasti enemmän vaivaa tasapainoisen ruokavalion koostamiseksi ja toki huomioimaan myös elintarvikehygieeniset seikat raaka-aineiden käsittelyssä. Kunkin lemmikin omistajan täytyy kohdallaan miettiä, mikä vaihtoehto itselle parhaiten sopii ja valita käyttämänsä ruokintatapa sen mukaisesti.


        Ystävällisin terveisin,

        Henna Söderholm
        ELL, asiantuntijaeläinlääkäri
        Royal Canin Finland Oy


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2194
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      158
      1428
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe