Karenssi- kohtuullisuutta!

Hyväntekeväisyyttä?

Tervehdys!

Kysyisin karenssista eli eikö sen määräämisessä ole mitään kohtuullistamis- tai inhimillisyysnäkökohtaa? Jos on esimerkiksi tilanne, että henkilö on käynyt töissä kaukana asuinpaikkakunnan ulkopuolella ja työpaikalla olosuhteet muuttuvat niin, että työvuoroja lyhennetään ja korkeiden matkakustannuksien takia ei pysty eikä kannata käydä työssä, tuleeko silloinkin karenssi? Voidaanko karenssin uhalla vaatia jatkamaan työtä, jos se ei taloudellisesti hyödytä työntekijää ja verojen ja työmatkakustannusten jälkeen tulo on lähes nolla euroa? Eikö laissa ole säädetty mitään minimirajaa minkä suuruisella nettopalkalla per tunti työntekijä voidaan velvoittaa jatkamaan jo olemassa olevassa työpaikassa?

8

524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwsghj

      Ei työvoimaviranomainen tunne kohtuutta eikä inhimillisyyttä, kun työttömästä on kyse.

      • yhteisellä asialla

        Ihmettelen tätä karesseilla pomputtamista ja köyhien kohtelua ,eikö työvoimaviranomaiset ajattele asioita tarpeeksi pitkälle tavallisen ihmisen asiassa karenssi ajalta ei myöskään makseta valtiolle verotuloja ! Sitten vielä laitetaan veromätkyjä tulemaan ennen käsittämätöntä vallv käyttöä.Veroa ei makseta kun ei ole tulojakaan. miettikääpäs sitä .


    • tyokkari

      Hei,

      Kiitos kysymyksestäsi.

      Mikäli työnhakija on eronnut työsuhteesta, työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) pyytää hakijalta kirjallista selvitystä työstä eroamisesta. Jos TE-toimisto katsoo hakijan antaman kirjallisen selvityksen perusteella, että hänellä ei ole ollut pätevää syytä erota työstä, hakija menettää oikeutensa työttömyysetuuteen 90 päivän ajaksi tai toistaiseksi.

      Halutessasi voit kysyä lisätietoja Työlinjan puhelinpalvelusta
      Työttömyysturvaneuvonta 010 19 4911 (ma-pe klo 9 - 17)

      Terveisin Teppo työkkäristä

    • jassu85

      pätevää syytähän ei ole olemassa,

    • 16+15=?

      Ja alle 25-vuotias voi saada karenssin siihen asti, kunnes täyttää 25. Fantsua Anni.

    • ^^^^^^^^^^^¨

      '''Ja alle 25-vuotias voi saada karenssin siihen asti, kunnes täyttää 25'''

      Jos tarkoitat sitä, että vain työmarkkinatukeen oikeutettu ammattikouluttamaton alle 25-v joutuu ulkopuolelle työttömyysturvan siihen asti kunnes täyttää 25-v, jos on jättänyt hakematta yhteishaussa, niin se ei enää pidä paikkaansa, lainmuutos tapahtui jo vuosia sitten.

      Nykyisin alle 25 saa em. tilanteessa 5 kk:n rangaistustyössäoloehdon. Tosin tuokin voi kestää siihen asti, kunnes täyttää 25-v, jos työtä ei saa eikä työkkäri päästä koulutukseen tai muuhun kyykytystoimeen.

    • iipoli

      kahden kuukauden tyött.turva meni karenssiin kun en päässytkään hygieniapassi kurssille jolle ITSE hain mutta kävin sen toisena päivänä ja vain yhden päivän kurssi.Voi kun olisin ollut laiskana enkä ois hakenu ollenkaan.MIKSI ?

    • voi ihme

      Ihmettelen, miten tässä maassa mm. lapsiperheen taloudellinen tilanne voidaan ajaa niin alas tällaisten karenssi- ja selvityspyyntö (sitähän "selvitellään" kokonainen kuukausi) pompotusten takia, jotka saattavat tulla niin lyhyellä varoitusajalla (käytännön asioiden selvittelyyn annetaan aikaa ainoastaan viikko-pari, siinä ajassa ei välttämättä saa edes lapselle hoitopaikkaa), niin nopeasti, että koko perheen elämä ja lasten ravinnon saanti ym. vaarantuu vakavasti.

      Turha tulla sanomaan, että sosiaalihuolto tässä maassa auttaa.
      Ei auta joka tilanteessa (on henkilökohtaista kokemusta). Ehdot ja byrokratia on sielläkin tiukkaa. Turvan ulkopuolelle putoavia ihmisiä löytyy, kas kummaa, Jos hyväosaiset eivät ole tätä ennen huomanneet ja tajunneet, niin nyt olisi jo aika.

      Sosiaalihuollossa sitten päivitellään työvoimapuolen tiukkoja sääntöjä, mutta muuta sieltä ei sitten aina saakaan, kuin tätä "myötätuntoa".
      Sillä ei kuitenkaan elä.

      Ihmisillä voi olla niin äkillisiä ja hankalia tilanteita, että jotain joustoa pitäisi olla.
      Miten tähän on tultu, en muista näin olleen aina (kokemusta työttömyydestä aiemminkin). Joskus aikoinaan virkailijoiden kanssa sai vielä selvitettyä ja soviteltua asiat niin kuin parhaiten näki, mutta ei enää.
      Ovatko lait niin paljon muuttuneet (vai virkailijat)?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2042
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1325
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1255
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1197
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1115
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe