TEAK:iin haku 2011

tulevaTEAKilainen?

Argh. Onko kukaan yhtä turhautunut noitten pääsykoe tehtävien kanssa kuin mä? Siis apua! En ymmärrä ollenkaan tota dialogi tekstin maailmaa, keitä ne on, mistä ne puhuu, mikä on juoni? Ideoita?
Entä sitten se soolotehtävä? Mitä meinaatte esittää? Mitä yhdistää, laulua tanssia?

AAPUUVA! :D

29

1102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raatikertoo

      Käsittääkseni pääsykoeraati määrittelee tilanteen, jossa dialogi pitää esittää. Eli sun ei tarviikaan tietää, ne kyllä kertoo. Raati voi myös pyytää, että hakijat jatkavat dialogin päätyttyä tilannetta improvisoiden.

    • diddidididi

      No niin on mullakin ihan hakusessa se dialogin ydin. En tajua sitä yhtään, ei siitä saa kiinni mitenkään. ei siinä oon mitään järkeä! Ilmottele jos keksit jotain :)

    • tulevaTEAKilainen?

      Tiiäks oon miettiny ja miettiny.. Mutsi heitti yhten päivän idean korkeenpaikan kammosta, et se tyyppi niiku ois laulanu korkeen C:n jotta se pääsis siit kammost eroon.. menee kyl aika pimeeks toi homma :D mut emmää ttiiä :((

      • 1+1=2?

        Heii, ystävät hyvät nyt takerrutte liikaa siihen tekstiin! :D
        Tai siis ei niillä sanoilla ole mitään pimeitä merkityksiä, tai yhtä oikeeta vastausta siitä, että kuka missä ja milloin. :D Tulkintaa, tulkintaa ja joku mielikuva! Olipa se sitten vaikka lääkärin vastaanotolla olemista tai menetettyä rakkautta.
        Raadin edessä kaikki suunnitelmat voi kuitenkin muuttua, eli kaikki on hyvin kunhan teksti on päässä ja joku pohja-ajatus olemassa. :D


    • candy91

      Tuo dialogin pätkä on minusta helpoin tehtävä, eniten tuottaa minulle päänvaivaa tuo omavalintainen soolotehtävä, saakohan siihen valita jonkun jo olemassa olevan kohtauksen näytelmästä tai elokuvasta ja tehdä oman tulkinnan(siis tyylillä Tuulen viemää,macbeth tms) vai täytyykö sen olla täysin oma kehittelemä...Lisäksi tanssisoolo tehtävää olen tässä vähän pureskellut, vähän on tyyliä ja ideaa mielessä, muttei vielä säkeistöä.

    • ensikertaa asialla..

      Luulempa että se saa olla minkälainen vaan, kunhan siinä on itse täysillä mukana. En oo tosin kokeessa ennen ollut, mutta varmaankin se että uskoo ja luottaa täysillä omaan tekemiseensä on tärkeetä. Täällä kanssa kovat tanssiharjoitukset.. :)

    • candy91

      en ole itse mitenkään kokenut tanssija, niin vähän pelottaa että mitähän tykkäävät. Toisaalta laulupuoleen luotan aika vahvasti, kun sitä olen useamman vuoden yksityisopetuksessa treenaillut.

    • heeemmmmoo

      Valmiita pakettejahan hyö etsii :--)
      Kaikki pitää osata just eikä melkein! Nimim. Realisti. :D:D

    • turhautunut3333333

      APUA! minkälaisia soolotehtäviä te ootte kehitelly ? en ymmärrä mitä siinä voi tehdä ??

    • Mindeee88

      Kehittele monologi johon kiedot tanssia ja laulua. :---D

    • Mulla kerto ainakin viimevuonna kokeessa ollut kaveri, että saivat dialogia esittäessä parikseen jonkun omasta ryhmästä ja muutaman minuutin aikaa valmistella.
      Valitsivat sitten jomman kumman idean siihen tilanteeseen ja toteutttivat. That's it. Itellä on pari ideaa siihen, tosin kummatki niin typeriä että huh huh. Mut eihän siinä todenmukasta vaadittukaan :D

      Mä sanoisin kans, että soolo saa olla millanen vaa, kunha tekee täysillä. Valmista tekstiä en silti suosittelis. Oman tekstin tekeminen jotenki tuo enemmän esille sen vaivan, mitä oot nähny päästäkseks kouluun. Itte ainakin väsäsin täysin absurdin monologin (hallelujah keskiyöllä tuleville älynväläyksille) ja liitin siihen pienen pätkän tanssia ja laulua.

      Joku sanoi, ettei ole kummoinen tanssija. En o minäkään. Luulin kehittyneeni, kun oon treenannu suht. paljon. Paskat :D Kuvasin oman tanssiesitykseni ja voi sitä häpeän määrää. Olin oikeesti ko joku puupökkelö rautakanki persiissä. Vaan sitä rytmissä pysymistähän ne siinä lähinnä kattoo. Meen ja vedän täysillä.

      Monologia koskien on tullu semmonen juttu mieleen, että onks siinä joku aikaraja kans? Siis ei oo mainittu, mutta ko tossa soolossaki on 2min. Niin haittaako, jos monologi on esim 2 ja puol minsaa? mietin vaan kun omani on aika pitkä. Sonjan avautumista :)

      Ja hei, minä päivinä ootte kokeeseen menossa? Itte 13.5.

    • monni105

      Moikka, täällä myös yksi hakija. Itelläni kokeet 12.5., onko samana päivänä yrittäviä? :)

    • candy91

      13.5 olen minäkin menossa. Vielä hävettävän kesken on nämä tehtävät, mutta mun välitavoite on pysyä mukana koko 2.vaihe eli myös iltapäivä. Siihen oon jo helvetin tyytyväinen. Ekaa kertaa kumminkin olen hakemassa.

      millaista vaatetusta olette ajatelleet laittaa kokeeseen? Mietin että käyköhän sellaiset Niken 'tanssicaprit' vai pitäisikö laittaa ihan velour housut...

    • Joo-o.

      Tuskinpa ne erityisen kiinnostuneita on sun pukeutumisestas..

    • candy91

      En mä sillä, mietin vaan että mikä ois käytännöllisin ratkaisu katsos, kun siellä vissiin olisi enemmänkin jotain liikuntaharjoituksia tulossa(kai?).

    • Wököwaka

      Heii, onko ketään lähdös huomenna Jyväskylästä junalla kohti Helsinkiä tiistain pääsykokeisiin? Olis kiva saada matkaseuraa:)

    • illuuuuusia

      täällä ollaan menossa pe 13 päivä :) aloitin tehtävien tekemisen tänään. oon niin pulassa :D heh.

      mutta onneksi oon suht nopea oppija ja teatteria, tanssia ja laulua on tultu treenattua koko ajan :) jos vain löytäisin sen inspiksen jostain...

      millä ootte menossa koululle? itse ensin junalla ja sitten asemalta pitäisi seikkailla kohti teakkia, harkitsen taksia koska oon maailman lahjakkain eksyjä ;D

    • aapuuvah

      perjantai ja 13. päivä täälläkin! mun onnenpäivä ;)!
      omavalintainen soolotehtävä tekee tiukkaa. suunnittelin jo jonkinlaisen mut tajusin, et se on liian tylsä, eikä yhtään näyttävä.
      eipä tässä mitään, täysillä vaan, asennetta! ja viimesinä iltoina vaan rustaamaan/harjoittelemaan omavalintaista. eihän sitä tiedä jos tällä kertaa vaikka pääseekin aamupäivästä jatkoon!

    • Ensimmäistä kertaa

      Mä oon menossa Vaasan suunnalta kokeisiin 13.perjantaina. Just oon iteki melko viime tipassaruvennu harjottelemaan kaikkee ja oon ihan sitä samaa miettiny siitä dialogista että mikä ihme sen sisältö on ja mikä suhde niillä ihmisillä on? Tuli sellanen mieleen et jos se ois vaikka pääsykoetilanne?? :D Et ku se yritti korkeeta C:tä niin joku musiikillinen pääsykoe takana vaikkapa :DD ??
      Sanotus oli helppo keksiä mut muistaminen on toinen juttu, tanssia voi aina unohtaessa improta jonkun verran onneksi! Mut sit se monologi! Liian pitkää muistettavaksi! En ymmärrä miten mulla voi olla näin huono muisti! Nätyn kokeisiin piti opetella mielipidekirjoitus ja ei ollu minkäänlaisia ongelmia mu8istaa sitä vaikka lähes yhtä viime tinkaan harjottelin mut nää...liian paljo erilaista muistettavaaehkäpä ? :P

    • aapuuvah

      Mä harjoittelin just vasta sen monologin ja se menee ihan ok. Ei kyl ihan sana sanaan mut kai ne katsoo ennemmin kokonaisuutta ja miten sen tulkitsee kuin et ne jokainen sana tulee oikein.
      Dialogissa mullakin vaikeuksia ymmärtää sitä tilannetta, mut ehkä se siinä jotenkin menee.
      Tanssi ja laulu on ihan kamala yhdistelmä!
      Tällä hetkellä muistan kaikki semihyvin, mutta pelkään et jännitys tekee tepposet. Ei pidä vaan ajatella niin ja pelätä liikaa...
      Ja siis oisin voinu varmaan paremminkin valmentautua, mutta kun tässä on ollu valitettavasti vähän muutakin elämää elettävänä (seliseli), mutta ainakin sillai henkisesti mä oon valmentautunu tähän. Ja teoriassa. :D

    • Jatkaako vai ei?

      Onko teidän mielestä dialogissa tarkoitus jatkaa niitä lauseita "Minulla on..."? Ja "Siitä on päästävä eroon ennen kuin he..."? VAI pitäisikö toisen keskeyttää toinen niinkuin se on kirjoitettu?

    • iluuuusia

      ei siinä kuulu jatkaa :) teksti on se mitä siinä lukee. uskon, että se on tarkoituksella niin epäselvä!

    • candy91

      Aloitin itse vasta viime pe kunnolla treenaamaan tehtäviä minäkin. Tanssi/laulu-tehtävä tuntuu ylivoimaiselta. Dialogi ja monologi on paketissa ja oma tehtävä on ihan ok mallilla, mutta tosiaan minultakin puuttuu jonkinlaista näyttävyyttä tehtävästä.
      Tosiaan pe 13 menossa olen.Asun pk-seudulla joten kulkeminen ei ole kauhean hankalaa, autolla en silti aio mennä kun pelkään ettei parkkista löydy.

      Itse oon valmistautunut dialogiin silleen että voin esittää sen joko silleen että jatkan lauseita tai silleen, että toinen keskeyttää. Toivon todella että kokeessa tulee vinkkiä siitä kummin kuuluu tehdä. Jos ei tule,niin vetäisin riskillä silleen että jatkan lauseita.

    • Mä oon pariin edeltävään viikkoon asti treenannu ihan täysillä, mutta nyt ko kokeet lähestyy ni harjottelu o jotenki lopahtanu.
      Tosin kaiken kyllä muistan, vaikkakin mun monologikin on justiisa sen 2min pitkä :D

      Mä oon käsittäny sen nii et dialogin keskustelua kuuluu jatkaa siitä ko se jo annettu osuus on käyty. En o varma, mutta viime vuonna ainakin oli näin.

      Aika moni tulossa samana päivänä ko minä. Itse oon menossa koululle jo aika aikaseen, bussina 65A (aikatauluista käsitin, että tämä menee aika lähelle koulua?). Edellisenä iltana jo saavun helsinkiin ja meen kaverille yöks. Mietin, että pitäskö meijän järjestää joku "miitti" koululla tai jossain ennen koetta. Näin on joskus muutama vuosi sitten tehty.

    • Fuuu!

      Haudi!
      Mulla on huomenna ne kokeet ja sanotaan näin, että pieni jännäripuli varmaan lentää, mut enivei :D,osaisko kukaan neuvoa, miten sinne niinku HELPOITEN pääsee, tai millä metrolla (tai bussilla?) kannattais mennä? JA missä jäädä pois!? Oon uusavuton ja google on kauheen vaikee käytettävä :D..

      • aapuuvah

        www.hkl.fi -> sieltä reittiopas! Itse löysin perjantaille bussin nro 71. Mut kannattaa kattoo tuolta, se on ihan yksinkertainen käyttää.


    • aapuuvah

      Noin. Omavalintainen kasassa. Liikunnallinen tehtävä, done. Dialogi jotensakin päässä. Huomenna kertaillaan vielä monologia. :) Huh! Naapurit tykkää varmasti hyvää ku harjoittelen lauluosuutta suihkussa! ;) Tsemppii kaikille!

      • ilonairti

        :) täälläkin tömistelty yömyöhään ja laulu kiekuu milloin mistäkin. mutta hauskaa on ollu jo tämäkin tässä kaiken matkaa. Huomenna sitten vedetään ihan täysillä, tsemppiä kaikille, pidetää hauskaa siellä!


    • heidii054

      No?! miten on mennyt, missä vaiheessa ihmiset tipuitte ja miksi? onko joku pääsemässä sisään? Joku hakemassa ensi vuonna uudestaan!
      Sinnikkyyttä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe