Jos haluat päästä geokätköilyssä alkuun

18

1543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Tuo "älä ryhdy geokätköilijäksi" tosin tuntui vanhentuneelta, esim kännyköistä ei puhuttu mitään ja geocaching -sivustoon rekisteröityminen vaikutti sen mukaan aika työläältä kun ois niitä goordinaatteja sun muita tietoja pitänyt laittaa sinne. Itse vähän aikaa sitten rekisteröidyin sinne ja riitti pelkkä tunnus, salasana, sähköpostiosoite ja nimi(onneksi rekistöröidyin ekana ja sitten luin tuon "Älä ryhdy...", muuten oisin voinut antaa asian olla kun olisin lukenut sen ekana). Muutakin tietoa sinne saa, mutta alussa ei niitä kannata miettiä, on tärkeää että on mahdollisimman selkeät ohjeet että miten pääsee ekalle kätkölle ja sitten voi opiskella hifimpiä juttuja.

      Olisi hyvä jos joku tekisi ajanmukaisemman, selkeämmän ja lyhyemmän opuksen jolla pääsisi helpommin alkuun. Ja lisänä voisi olla tietoa kännykkäohjelmista, kuten c:geo. Lisäksi se oli olevinaan nokkelan hauska, vaikkei mua kyllä naurattanut, asiapitoisempi opas olisi parempi.

      Kannattaa se silti aloittelijan lukea mutta uusi opus olisi paikallaan mielestäni. Kiitokset silti oppaan tekijälle! Eihän se mitään maksakaan.

      • Wilpertti-82

        "Tuo "älä ryhdy geokätköilijäksi" tosin tuntui vanhentuneelta, esim kännyköistä ei puhuttu mitään ja geocaching -sivustoon rekisteröityminen vaikutti sen mukaan aika työläältä kun ois niitä goordinaatteja sun muita tietoja pitänyt laittaa sinne." - Juu, olen ihan samaa mieltä, että vaikka ohjeet ovat yksityiskohtaiset, niin ne voivat tuntua ihan liian hankalilta!

        Erinomaisen selkeitä ohjeita aloittelijalle löytyy täältä: http://geokätköt.fi/


      • Wilpertti-82 kirjoitti:

        "Tuo "älä ryhdy geokätköilijäksi" tosin tuntui vanhentuneelta, esim kännyköistä ei puhuttu mitään ja geocaching -sivustoon rekisteröityminen vaikutti sen mukaan aika työläältä kun ois niitä goordinaatteja sun muita tietoja pitänyt laittaa sinne." - Juu, olen ihan samaa mieltä, että vaikka ohjeet ovat yksityiskohtaiset, niin ne voivat tuntua ihan liian hankalilta!

        Erinomaisen selkeitä ohjeita aloittelijalle löytyy täältä: http://geokätköt.fi/

        Tämä oli erittäin informatiivinen ja selkeä sivu näin aloittelijalle.. Paljon hyödyllistä tietoa kätköilystä ja sellaisessa muodossa kirjoitettuna että tällainen vielä asiaan vihkiytymätönkin sen ymmärtää.


    • c:Geo ohjelman kehittäjä aikoo muuten lopettaa sen kokonaan....

      • geogeo

        Ehei, seuraapa geocache.fi keskusteluja...


      • geogeo kirjoitti:

        Ehei, seuraapa geocache.fi keskusteluja...

        Totta. Sain tietää tämän sen jälkeen kun kirjoitin tuon 30.6 viestin.


    • maamerkkipetterisamo

      eikös kännykällä voi ettiä niitä ihan vaan sen numerosarjan perusteella ?? mul ainaki näkyy mun nokiassa long ja lat. siitä vaan etsii ne sellaisiksi että ne täsmää `? helppoa !? samoin tomtomilla. et tartte mitään erityisiä ohjelmia ja muuta. miksi muuten eri mailla on eri koodit? eihän kukaan löydä mitään jos maakoodi puuttuu!!! mitään järkeä taas tässäkään.

    • Tornioyyy

      Itse en ole vielä aloittanut harrastutsta, mutta meinaan aloittaa. haaveena ois sitte joskus paljon kokeneempana tehdä kärkö, johon ei ois koordinaatteja, vain kaupunki ja jokin arvoitus, kun sen selvittää, löytää toisen kätkön ja taas ja taas... lopuksi tulis ne normi-jutut. Semmonen Da Vinci-koodi tai National Treasure tyylinen :D

      Mitä ne geokolikot on? siis mikä niiden merkitys on :O???

    • Turhaatouhua

      Suosittelen ehdottomasti noita, lukekaa ja tehkää annettujen mukaan uusia kätköjä. Ottakaa koordinaatit kansalaisen karttapaikasta tai 112.fi palvelusta mieluiten keskeltä metsää (kaupungeissa on niin paljon kätköjä ettei mee läpi kun noissa on raja ettei saa olla 160 metriä lähemänä). Älkää kuitenkaan viekö mitään purkkia sinne metsään vaan naureskelkaa noille pelleille jotka menevät olematonta purkkia etsimään.

      Sitten kannattaa noissa mainittujen ohjeiden avulla myös etsiä kätköjä ja jos niitä löytää, niin ei muuta kuin roskiin vaan. Ainakin kaupunkista löytää helposti.

    • turhaatouhua

      niin ja jos ne tunnukset on niin kannattaa lokkailla ensin niillä löytöjä muutama jostain vaikka ei olis edes etsinyt mitään, riittää kun on lokattu "kk". Näin ne kätköt julkaistaan helpommin.

    • Ei niitä roskiin kannata heittää.. Siinähän pilaantuu muiden hyvä harrastus... Samantien voisi viedä kaikki voimistelutangot kuntopolkujen vierestä kaatopaikoille ja laittaa piikkejä pururadoille ym......

    • minääh!

      Itse innostuin kätköilystä juurikin tänään. Puhelimessani ei ole gps-paikanninta ja sitä laitetta en omista. oli siis hieman hankalaa löytää Taulumäeltä (jyväskylässä) kätköjä. kahta etsin mutta kumpikin pysyi piilossaan. Tietäisikö joku voiko sitä sovellusta saada kännykkään ilmaiseksi mistään netistä? Taidampa alkaa ihan vakavasti harrastaa, niin kivalta kuulostaa:)
      _________________________________________________________

      Nimimerkkini geocaching-sivuilla: Bananasplitter jos joku haluaa/viitsii ottaa yhteyttä ja auttaa alkuun!

    • Kerroppa ensin mikä kännykkä sinulla on?

    • geokätkötyty97

      Jos olet vasta-alkaja ja englanti taipuu niin kannattaa rekisteröityä geocaching.com sivustolle suoraa ja unohtaa suomalainen geocache.fi sillä se on aivan järjettömän sekava sivu ja vaatii kaikenlisäksi rekisteröitymisen tuonne englanninkieliselle sivulle ennenkuin sitä voi käyttää.

      • Molempi parempi

        Toisaalta .fi antaa myös paljon. Kätköjen etsintä on paljon paljon helpompi sitä kautta. Muista ominaisuuksista puhumattakaan.

        Tietysti .fi:n käyttö vaatii myös rekisteröitymisen .com'iin sillä siellähän ne kätkötiedot ovat. .fi on vain suomenkielinen näyttö- ja käyttöapu sinne.

        Onneksi kukin voi kuitenkin käyttää kumpaa sivustoa tahtoo.


    • suunnistelija

      Kamalan monimutkaista puuhaa. Ajattelin lähteä patikoimaan uuden puhelimeni kanssa :).Geokätköilu vaikutti aluksi mukavalta jutulta, mutta en kyllä saa mitään selvää noista monista sekavista ohjesivustoista ja säännöistä.

    • Tietoa...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      151
      8881
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1453
    3. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      76
      1355
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      79
      1259
    5. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      147
      1137
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      91
      1104
    7. 48
      849
    8. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      103
      847
    9. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      47
      823
    10. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      818
    Aihe