höpöhöpökoulu

turhaa meluako?

Miksi steiner-lukio kestää neljä vuotta? Kuinka paljon kursseja lukion aikana suoritetaan? Miksi kannattaisi valita steiner-lukio? Miksi kirjoitusten tulokset eivät ole kuitenkaan kuin korkeintaan keskinkertaiset?

13

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että näin jooo

      Kaikkeen tuohon taitaa löytyä vastaus muun muassa koulun nettisivuilta. :) Ainakin itse löysin aikoinani.
      http://www.steinerkoulu.fi/

      • turhaa meluako?

        Juu, löytyy koulun kertomus. Haluaisin kuitenkin kuulla niiltä, jotka steinerin ovat käyneet. Koulu tuskin on kovin kriittinen, vaan kertoo asioista vain sen paraatipuolen.


      • turhaa meluako? kirjoitti:

        Juu, löytyy koulun kertomus. Haluaisin kuitenkin kuulla niiltä, jotka steinerin ovat käyneet. Koulu tuskin on kovin kriittinen, vaan kertoo asioista vain sen paraatipuolen.

        Kaikki erikoiskoulut kestävät neljä vuotta. Steinerista voi kirjoittaa myös kolmessa vuodessa. Erikoiskurssit pidentävät.


    • turhaa meluako?

      Mitkä erikoiskoulut kestävät neljä vuotta? SYK, Sibelius-lukio, Päivölän lukio(2 vuotta)? Kaikista erikoitehtävän saaneista lukioista suoriudutaan kolmessa vuodessa.
      Steinerista ei koulun oman sivun mukaan voi kirjoittaa kolmessa vuodessa, koska Steinerkoulu on 12-vuotinen yhtenäiskoulu, jossa on lisäksi esiluokka 5-6-vuotiaille ja 13. luokka ylioppilaskirjoituksiin osallistuville. Mikä noiden erikoiskurssien hyöty on?

      • ihan sama

        Mulla on sulle ehdotus.

        Hanki hei ihan oikeesti elämä!


    • turhaa meluako?

      Kolahtiko omaan nilkkaan? Eikö täällä saa kysellä ja kyseenalaistaa? Elämä minulla on.

    • Steineriläinen

      Steineri käydään neljässä vuodessa koska meillä on mm. erilaisia leirejä, käsitöitä ja muuta mukavaa yhdessä oman luokan kanssa. Meidän työharjoittelu on myös vasta lukiossa. Ja tuo ettei steineristä voisi kirjottaa kolmessa vuodessa, on täyttä paskaa. Steineristä voi kirjoittaa kolmessa vuodessa, mutta se vaatii oman uurastuksensa. Ja steinerissä 10 luokka on ensimmäinen lukio luokka, sitten 11. ja kahdennellatoista luokalla saadaan steinerkoulun päättötodistus ja 13. vuosi on pyhitetty melkein kokonaan lukemiseen ja muuhun. Ja steiner kannattaa valita jos on taiteellinen tai kiinnostunut taiteesta. Meillä on ihan normaali kurssit kaikkia kivoja kuten kirjan sidontaa yms :)

    • åpoiui

      Ahaa, ja miksi sitten koulun omilla sivuilla kerrotaan, että ko koulu on tietynlainen yhtenäiskoulu. Kurssit on sijoitettu niin, ettei ole mahdollista suorittaa kaikkea kolmessa vuodessa, kirjoituksia varten tärkeät kurssit on mahdollista suoritta vasta 4. vuonna.
      Ja mitä hyötyä tuosta "kaikesta kivasta" on ja kuka ne leirit kustantaa? Mitä erityistä se antaa?

    • aqua6

      Mitä hyötyä nyt elämässä yleensä on "kaikesta kivasta"?!

      Steinerkouluissa tehdään leirejä ulko- ja kotimaassa. Kustannukset katetaan varainhankilla tai suoraan vanhempien kukkaroista (riippuu, miten vanhemmat vanhempainilloissa asian keskenään sopivat).

    • Steineriläinen

      No en tiedä mitä muut Steinerit ovat suunnitelleet siihen mutta Jyväskylässä on henkilöitä jotka ovat suorittaneet Steinerin kolmessa vuodessa. Mutta painotan että se on hankalaa. Ehkä siellä sivuilla lukee niin mutta asia on näin. Ja aqua6 sanoi jo että leirit maksetaan itse. Ja leireistä saa mukavia muistoja. Mutta jos et itse halua elämäsi olevan mukavaa ja et halua viettää ystäviesi kanssa mukavaa aikaa niin tee elämästäsi paskaa ^^ Sehän ei minun päätettävissäni ole. Joten toivotan sinulle onnea tähän täysin paskaan elämään åpoiui !

    • P2

      Tässä yksi Steinerin käynyt. Tosin kävin vain lukion Steinerissa "normaalin" peruskoulun jälkeen. Jo mainittujen erkoisempien kurssien ja retkien lisäksi Steiner-lukion kestoa osiltaan saattaa venyttää ns. päättötyö. Ainakin itsellä siihen kului ihan reippaasti aikaa tavallisten kurssien ja näytelmien ohella. Kurssien määrä itselläni oli sama mitä tavallisessa lukiossa olisi ollut.

      Erikoiskurssit ainakin omalla kohdallani toivat hiukan kosketuspintaa ulkomaailmaan. Maanmittauksessa geometria tuli käyttöön konkreettisesti ja työharjoitteluissa pääsi tutustumaan kovinkin erilaisiin ammatteihin. Kirjansidonnassa ja muilla käsityökursseilla sorminäppäryys kehittyi.

      Itse valitsin tämän tien taideaineiden ja rauhallisemman tahdin takia, vaikka olen luonnontieteisiin suuntautunut. Lisäksi koulun ilmapiiri oli mukava. Jälkeenpäin vasta on tullut esille koulun todelliset hyödyt. Työssäni tarvitsen kolmiulotteisten rakennelmien hahmottamista, johon apuja toi pitkällinen kappaleiden piirtely geometriapiirustuksessa. Lisäksi esiintymistaidoista on ollut odottamatonta hyötyä jatko-opinnoissa ja töissä. Esiintymiskammonihan jäi historiaan Steiner-koulun ansiosta. Tapa, jolla kursseja ainakin omassa koulussani vedettiin valmisti itsenäiseen oppimiseen hyvin (ei kirjoja, paljon vapauksia tiedon hankinnassa) ja oppimistekniikat harjaantuivat jatko-opintoja ajatellen oikein hyviksi. Kielien kohdalla opetusmateriaalin monipuolisuus piti mielenkiintoa yllä.

      Kirjoitusten tasosta en osaa kummemmin kommentoida. Varmasti riippuu paljon siitä, minkä tyyppisiä ihmisiä kunakin vuonna kirjoittaa. Kaikilla tavoitteena ei välttämättä ole ne kuuden laudaturin paperit. Lisäksi Steiner-lukion oppilasmäärät ovat huomattavasti pienemmät, kun verrataan normaaleihin lukioihin. Tällöin saattavat ääripäät korostua.

    • LukijaX

      Kiitos P2 asiallisesta ja sisältöä kuvaavasta vastauksestasi. Lukio vaikuttaa mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä.

    • jees!

      itse menin steineriin, koska halusin käydä lukion tietoisesti neljään vuoteen ja steinerissa se on aina niin. tietysti lukion voi yrittää käydä kolmessa vuodessa, mutta se voi olla hankalampaa kurssien järjestelyn takia. aluksi oli hankalaa sopeutua pieneen luokkaan ja erilaiseen opetukseen. ja erilaisella opetuksella tarkoitan nyt vihkotyöskentelyä ja opetustyyliä. joihinkin oppiaineisiin ei tarvitse ostaa kirjaa, mutta itse ostin jo ihan yo-kirjoituksia varten. ja eurytmia ei ollut ainakaan meidän lukiossa pakollista, mutta itse kävin sitä kurssien takia ja koin sen myös rentouttavaksi, enkä miksikään henkiseksi hömpäksi. on myös kiva, että steinerissa lukion puolella on oma kulttuurimatka, mihin kerätään itse rahaa työskentelemällä koulussa kesällä. se kuuluu yrittäjyyskurssiin. koulussa on myös omia ylimääräisiä kursseja, joilla voi korvata esim. matikan tai ruotsin pakollisia kursseja. (tavallisessa lukiossa pakollisia on 6, steinerissa 3 jos käy koulun omia lisäkursseja) joillekin vihkotyöskentely ei sovi, mutta itse koin sen hyväksi lisäksi kirjasta pänttäämisen rinnalla. asiat voi tiivistää vihkoon ja se voi helpottaa asioiden oppimista. Pidän myös hyvänä asiana sitä, että koulussa on paljon parempi luokkahenki kuin missään muissa kouluissa, joissa olen ollut. lukion alussa luokassa oli jakautumista ja hankaluuksia, mutta loppua kohden se on vaan muokannut meistä läheisemmän ryhmän.
      aika monet ihmiset muodostaa koulusta ennakkoluuloja jonkun ikivanhan "rudolf steiner ideologian" mukaan (varsinkin tavallisen koulun opettajat). en itse ole huomannut jotain koulun omaa uskontoa tai ideologiaa missään muussa paitsi eurytmiassa. sekään ei ole pakollista ainakaan lukiossa.
      jos haluat viettää lukioajan pienessä, yhteisöllisessä, kannustavassa ja yksilöä arvostavassa ympäristössä, suosittelen steineria :) jos koulu ei sovi, aina voi vaihtaa. itse tykästyin kouluun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      214
      35078
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      269
      22437
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      444
      11274
    4. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      84
      8421
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      29
      6711
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5201
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      199
      4135
    8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      47
      1982
    9. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      35
      1883
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1647
    Aihe