kannattaako vesikiertoinen sähkölämmitys?

matti meikäläinen

Olemme muuttamassa 2008 valmistuneeseen omakotitaloon, jossa vesikiertoinen lattialämmitys, toimii tällä hetkellä öljyllä. Lisäksi koneellinen ilmastointi lämmöntalteen otolla ja varaava takka-leivinuuni joka pysyy lämpimänä jopa kolme päivää.

Mutta mutta, tarvitsemme yhden makuuhuoneen lisää, mikä tarkoittaa sitä, että teknisestä tilasta isosta vaatehuoneesta pitää luopua ja siirtää lämmitystekniikka jotenkin kodinhoitohuoneeseen (IV.kone onkin jo kodarissa ja lämmönjakotukit jäisivät paikoilleen vaatekaappiin). Onko kellään kokemuksia vastaavasta operaatiosta? Suunnittelemme siis öljystä luopumista ja siirtymistä vesikiertoiseen sähkölämmitykseen, lisäksi tuo varaava takka ja harkinnassa ilp. Millaiset kustannukset hankkeella?

Myös arviot lämmityskustannuksista nykyisillä sähkön hinnoilla kiinnostavat. Asuinneliöitä talossa n.120 ja perheessä 2 aikuista 2 lasta ja lämmitysmuotona nuo edellä mainitut. Suurkiitos, jos joku jaksaa vastailla.

23

6826

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alk.peräinen

      Lisäyksenä vielä edelliseen, että maalämpö tuskin kannattaa, kun neliöitä on näin vähän. Investointikulujen kuolettamiseen menisi ainakin omien laskelmien mukaan todella kauan...

    • ejii

      vesikierto on hyvä siinä että lämmönlähteen voi (myöhemmin) vaihtaa melkein miksi vaan

      öljykattilan jättämistä puoltaisi se, että myöhempinä vuosina sähkö saattaa kulutushuippujen aikana maksaa vaikkapa kymmenkertaisesti muuhun aikaan verrattuna

    • haibrid

      Vesikiertoinen kannattaa! Pistä hormiin kiurukka, joka ottaa savukaasuista energiaa varaajaan. Ehkä myös pari keräintä katolle, sillä paketilla saat lämmityksen ympärivuoden ja käyttövedenkin vähintään 6kk!

      mlp on tuohon pakettiin verrattuna kallis ja suorastaaan suorasähkölämmitys :)

      • alk.peräinen

        mitähän tuollaisen kierukan laittaminen hormiin maksaisi? Miten ko. systeemi liitetään varaajaan? Öljykattilalle ei tosiaan ole tilaa, mutta sähkön hinnat tulevaisuudessa arvelluttavat...


      • turhake...

        Mutta kun sitä hormiakin tulee vielä lämmittää. Kaikkein mieletön neuvo, jonka olen kuullut.


    • LVI-BOSS

      Kyllä se kannattaa. Halpa ja hyvä ! t. LVI-BOSS

    • LVI-Alainen

      Laita 9kW vastukset ja osta isompi sähköliittymä. maksanee vain muutaman kympin kuussa lisää.

      Jätä öljy rinnalle.

    • sontakuski

      Teknisen tilan putkaminen on helppoa kuin lannan ajo. Siitä vain päreiksi. Talon arvokin nousee kun ei ole tuollaisia hömpötyksiä.

    • JoskusTotuutta

      Kaikkein kalleinta lämmittämistä.

      Vesikierrossa tulee lämpöhäviöitä järjestelmästä. Joku varmaan tämänkin oikeasti tietää mutta kukaan ei kerro.

      Veikkaan että ainakin 20% menee hukkaan verrattuna sähköpattereihin verrattuna.

      • pikkuhukka..

        No ei ne häviöt ainakaan yli 5% ole. Talvellahan hukkalämpö karkaa lämmitettävään taloon sisälle, joka ei sen jälkeen olekkaan hukkaa. Kesäksi järjestelmän voi pistää kylmäksi, jolloin ei tule hukkaa.


      • Kimmoke72

        Kiinnostaisi tietää mihin se hukka menee?


      • nestoripalli

        E-luvun laskennassa on tuo 20% hukka käytössä.

        Tiedän että tietävät...


    • > Veikkaan että ainakin 20% menee hukkaan
      > verrattuna sähköpattereihin verrattuna.

      veikkaan että alle prosentin

      • 2+12

        kyllä vesikierto hukkaa aivan tolkuttomasti. en voi uskoa välillä öljynkulutusta kun talossa on 270m2 ja kulutus liikkuu siellä 5000-7000 litraa vuodesta riippuen. ei mikään sähkölämmitystalo vie sähköä 50000-70000 kWh vuodessa.

        högfors kattila ja bentone poltin ulkorakennuksen pannuhuoneessa josta putket tulee taloon. pannuhuoneessa on kuin sauna, digitaalilämpömittari 40 asti ei riitä kertomaan paljon tuolla on oikeasti lämmintä, yli 40 astetta.

        talolla putket kulkee kellarissa joka on myös ihan turhan lämmin.


        ehkä se uusissa taloissa voi olla alle prosentti, mutta näissä vanhoissa ratkaisuissa paljon enemmän. kun talosa alunperin ollut uunilämmitys ja sitten 60 luvulla tehty keskuslämmitys, pannuhuone ei ole taloon mahtunut vaan ulos tehty ja maanalaiset putket ym...

        menee varmaan ainakin puolet harakoille.


    • Hullun hommaa

      Mielestäni on hullua lähteä poistamaan vaatehuonetta, saati teknistä tilaa, joka on tässä tapauksessa pannuhuone.

      Eikö kannattaisi vaan suoraan katsoa suurempaa taloa, tai sitten sellaista jonka voi laajentaa johonkin toiseen suuntaan?

    • Luopukaa kaikesta

      Mikään lämmitysjärjestelmä ei kannata. Kaikki ne kuluttuvat ostoenergiaa eli niistä aiheutuu kustannuksia. Jep, ihan niillekin jotka lämmittävät ilmaisilla puilla, aiheutuu kustannuksia, esim. moottorisahan bensat tai mikäli käyttää pokasahaa , niin sen liikuttamiseen tarvittavan ylimääräisen lihasenergian ruokakustannukset.

    • 5+6

      Jos varaava leivinuuni luovuttaa lämmintä 3 päivää niin mitä muuta lämmitystä talossa enää tarvitaan? Tosin tuo "pysyy lämpimänä" tarkoittanee että on lämmin käteen muttei kuitenkaan pysty kolmea päivää pitämään oletettua tilaa lämpimänä. 10 kg puita polttamalla saa 75% hyötysuhteella 30 kwh - 10 kwh päivään...

      Mutta vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä on hyvä. Sitä pystyy soveltamaan muillekin energiamuodoille - puu, sähkö, aurinko, vilp, tuuli jne.

    • Talon rakentaja

      Tuossa joku jo väläyttikin.
      Myykää talonne, tai laittakaa vuokralle ja tehkää uusi talo missä on riittävästi tilaa. Kaukolämpö ja maalämpö on ainoat järkevät valinnat. Minä teen myyntitaloonkin seuraavaksi maalämmön lattiaviilennyksen kera. Uusissa nykyaikaisissa taloissa pitää olla kaikki asiat kunnossa ja myös viilennys.

      • ml213.

        Oletko pohtinut rahoittajaa esittämillesi asioille ??? Joskus on hyvä huomioida onko asiat edes realistisia toteuttaa. Niin, jos asia vakavasti otetaan.


    • halvin

      laita stokeri

      • Saituri eläkeläinen

        Kun Sinulla on jo vesikierto niin laita jatkeeksi hyvä vesikiertoinen pellettitakka 11 kW hintaan noin 4.000 euroa ja parin tonnin piippu siihen päälle, no varaaja on mietittävä jos sitä ei ole. Lämpöä saat noin 5 -6 centtiä kWh.
        Tuossa vertailin kaverin kanssa joka oli laittanut kaukolämmön öljypolton tilalle ja säästöä tuli noin puolet siinäkin ratkaisussa jos tämä on mahdollista. Kaikissa tilanteissa sähkö tulee todella kalliiksi ja sitten itket sitä summa. Talosi on kuitenkin suhteellisen uusi ettei siinä mahdottomia mene mutta säästetty lämpö on ilmaista energiaa.


    • minävaantaas

      matti meikäläiselle ;

      onnistuu, mutta iv kone ja ilp ei yhdessä toimi, ilpin hyötysuhde katoaa iv:n kennoon ja vain kesällä saat ilpistä kaiken irti (jäähdytys).
      300L sähkövaraaja menee 60cm kaappipaikkaan, muista että 6kw ei sitten riitä vaan tehoa pitää olla 9-12kw.
      mikset vaihtaisi iv-kojettasi suoraan vaikkapa nipe fighterin 510 ja ota pumpputekniikkaa? öljyn tuo nibe korvaa ainakin, kanavat vain sovittelet nibelle ja saat rutkasti tilaa kun et tarvi erillistä varaaja jne?
      kannattaa haastatella niben kauppiaita, ne voi laskea suoraan sopivan koneen sulle. noin uuteen taloon ei kannata suorasähkösyöppöjä ottaa, ne maksaa saman kuin poistoilmapumppu.

    • 2+8

      Sähkölämmityksellä öljyn korvaaminen ei lisää eikä vähennä lämmityskustannuksia.

      Vesikiertoisessa lämmityksessä on sähkölämmityksen osalta hukkana lämmityskaudella lähes ainoastaan kiertovesipumpun tarvitsema energia. Kesällä sitten jos tarvitsee lämmittää esim. kosteiden tilojen lattiaa, on hukkaa jo huomattavasti koska karkaava lämpö ei ole millään tavalla hyödyllistä.

      Sähkövaraajan tarvitset joka tapauksessa lämmintä vettä varten vaikka laittaisit lämmittävän ilmanvaihtokoneenkin, joten eipä taida kannattaa.

      Maalämpö on toinen vaihtoehto, mutta todella kallis investointi. Hyötynä olisi tietysti lähes ilmainen jäähdytys kesällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      101
      2029
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      242
      1658
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1040
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      935
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      84
      924
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      845
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      781
    8. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      775
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      744
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      719
    Aihe