Talon ostaminen

Mr X

Olemme ostamassa merenrannalta taloa Filipiineiltä. Kyseessä on vasta suunnitteluasteella oleva luxus talojen "kylä" pienelle saarelle.

Onko joku taho, mistä voimme tarkistaa markkinoivan yrityksen ja sen henkilöiden taustat?

Olemme suomalaisia, eikä meillä ole sukulais- tai tuttavasuhteita ko. maahan.

Emme ole muuttamassa sinne, vaan talo tulee lomailua varten.

Osaako joku kertoa paperitöiden määrästä? Miten omistussuhteet hoituvat turvallisesti? Ja kaikki vinkit kokeneilta ovat tervetulleita. Ettei tule turhaan käytettyä aikaa tähän, jos kyseessä on mahdoton projekti.

52

1505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+qqee

      Miten ajattelit omistaa talon, jos sinulla ei ole paikallista aviopuolisoa? Melko vaikeaa muuten. Firman nimiin voit laittaa, mutta firmalla pitää olla todellista toimintaa.

      • 436464664

        Kato vajakki tuli taas purkaan ahdistustaan, miltä tuntuu olla totaallinen häviäjä? Sika-amalia hyvä, elämäsi on säälittävää seurattavaa, olen oikeasti pahoillani ja tunnen myötätuntoa, sillä ihmisellä täytyy olla asia todella heikolla kantimilla, jos joka aamu sama virsi.

        Aloittajahan on naimisissa ja kuten siellä lukeekin, ovat näemmä yhdessä hankkimassa asuntoa sieltä.

        No aasian suuntaan rakentaa aika moni varakas ihminen ja tulevaisuuden talousveturit ja varallisuus löytyy aasiasta, ja eurooppa on vain loisto entisestään.

        Ilmaston muutos tulee koettelemaan ihan suomeakin, ei se suomi ole millään toisella planeetalla, jos huomasit päivän uutisista jättimäisestä otsonikadosta pohjoisnavan yllä, niin voit olla varma, et se normaali suojakerros rasvan levittely ei auta mitään.

        Ja nyt kun maailmanlopun tielle lähdit horoperse, niin mielummin nostan maljaa tyynenmeren rannalla sijaitsevassa huvilassani, nuori nainen kainalossa, kun se maailmanloppu tulee, kuin lumihangessa tarpoessa.


      • buahahhahaha

        Ainut huora täällä olet sinä suomalainen syyläperse sidukkamasu v.itun molokki sika-amalia.


      • osu ja uppos

        Ainut ***** täällä olet sinä suomalainen syyläperse sidukkamasu v.itun molokki sika-amalia.


    • Mr X

      Firma ollaan laittamassa tätä varten. Tarvitseeko firmalla tosiaan olla todellista toimintaa? Olen ymmärtnyt, että riittä kun on paperilla olemassa.

      • ....................

        Sillä firmalla pitää olla 51 % Filippiiniläisomistuksessa. Mistä löydätte luotettavan tahon, teidän talon omistajaksi? Voitte omistaa condominium omistaminen onnistuu teiltä taikka tällaisen vastaavalaisen omistuspohjan, jossa joku yhtiö siis Filippiiniläinen myy teille 50 % omistusoikeutta siihen osakkeeseen, huoneistoon tai taloon, tuolla tavoin voitte omistaa siellä.


    • 2+8

      Asiaa kannattaa vielä selvitellä, mutta kun olin siellä hommissa niin kuulin, että ulkomaalainen voi omistaa maata tai talon firman kautta, mutta firman ainoa tarkoitus ei saa olla maan/talon omistaminen.

      Tosin tää suomalainen yrittäjä jolta asian kuulin, oli patologinen valehtelija ja muutenkin helkkarin outo kaveri, mutta asu ite kuitenkin vuokralla kun asunnon omistaminen ois ollu niin vaikeeta.

    • Talveksi Filsuihin

      Minuakin kiinnostaa kovasti, vaimo kun on "löytänyt" aivan ihanan for sale house Cebun saarelta. Naapurit ulkomaalaisia myyjänä paikallinen, joka ostanut toisen talon Lapu lapu islandilta. Talolla hintaa milli ja vähän päälle.

      • ....................

        No miljoonalla pesolla ei voi kummoista mökkiä sieltä saadakkaan, ei millään pahalla. Ja euroista nyt et todellakaan puhunut;)

        Mut onnea kuitenkin talokauppoihin.


      • Talveksi Filsuihin
        .................... kirjoitti:

        No miljoonalla pesolla ei voi kummoista mökkiä sieltä saadakkaan, ei millään pahalla. Ja euroista nyt et todellakaan puhunut;)

        Mut onnea kuitenkin talokauppoihin.

        Uudehko kivitalo, peltikatto ei mikään coconut punotut kaislaseinät . 90 sq meter, 2 bedroom, livingroom, kitchen, iso terrace ja koko ala 220sq meter, aircon. Sen verran puutarhaa, että pari banaani- ja coconut puuta. On minulla kuviakin, mut tähän viestiin niitä ei nähtävästi saa. Pienen maaseutukaupungin lähellä. Uusi rivitalo Liloanissa 800.000 pesoa Cebun asumalähiöä. Lapu Lapu saarella 40m2 uusi omakotitalo, koko ala 120m2 1,5 milj. vieressä "ihana" mangrevo.
        Kyllähän näitä on tullut tsekattua jo pidemmän aikaa


    • ..................

      Tuota tuota

      tuos jos hintoja katsoo, niin hitusen eriluokkaa.

      http://www.iproperty.com.ph/dosearch.asp?type=any&budget=&misc=bohol&price=&loc=&acode=0&pg=5

      Vähis on 1 miljoonan peson asunnot.

      http://www.islandsproperties.com/properties/beachfront2.htm#ceb

      Tontin voi saada tien vierestä miljoonalla, meren rannalta jää haaveeksi. Kunnon kämppä (Mis valkoinen mies viihtyy), missä 3-4 huonetta ja mielummin meren rannalta tai näkymin, sekä uima-alla, niin minimi hinta pyörii tuolla 6 miljoonan peson paikkeilla.

      Tiedän tyyppejä, jotka vanhemmiten rakensivat "huokean" kämpän sisämaahan, ei tien varteen, eikä meren rannalle, ja jokainen on luopunut lämpästään, moskiittojen, liian kuumuden tms. takia. Kuumuus sisämaas ikävämpää.

    • Talveksi Filsuihin

      Joo, hintavia ovat "sinun" asuntosi. Yleensä ulkolaisille hinta onkin kaksinkertainen, kuten tahtoo olla kaikki muukin, mutta jos sinulla on paikallinen tiedustelemassa on hintakin kohdallaan ja vielä putoaa siitä, jos maksat kerralla, paikalliset kun maksavat (n. 5 euron päiväpalkallaan) kymmeniä vuosia.
      Suosittelen jalkautumista paikan päällä. Jos menet Cebuun, mene SM-store Cebu Mandaue near north bus therminal, siellä on talokaupustelijoita ja pienoismallit taloista ja alueista. Parhaat ostopaikat ovat kaupunkien ulkopuolella. En minäkään huolisi sisämaasta, tai pikatien vierestä. Rantapaikat ovat kalliita ja yleensä ranta on korallinen ja likainen. Mieluimmin n. kilometrin päähän rannasta nousevaan vuoristoon merinäköalalla, jonne merituuli pääsee puhaltamaan vapaasti.
      Olimme vaimoni kanssa vierailemassa Danaossa hänen sukulaistensa luona tässä keväällä ja talo oli kukkulan laella n. puolen kilometrin päässä merestä ja jatkuvasti tuuli mukavasti lämpöä 35C.

      • toiuiiu

        Älä sinne vuoristoon rakenna, tulee vielä taifuuni ja mutavyöry vie kämppäs mukanaan. Myöskään kannata mihinkään toisten viereen muuttaa lähiöön, pääs hajoo siellä. Rannat on nättejä, kun osaat valita rannan, kuka se korallien päälle rakentaa? Ja hinnat pyörivät järjestään kunnon kämpissä päälle 4 miljoonan peson, sen alle olevissa on hintansa mukaiset haittapuolet, olit sitten jalkautunut kaduille katsomaan tai et asuntoasi.


    • Balicasag

      Asunnon hinnat vaihtelevat nakojaan melkoisesti. Jarkevalta alueelta Manilan kupeessa ei saa enaa mitaan alle 6 miljoonan peson ja ylarjaa ei ole.

    • Kamusta ka!

      House and Lot for sale,niitä löytyy Google/AyosDito Ph .By to way,itselläni olisi
      Duplex Talo myynnnissä 300 neliön tontilla,meren läheisyydessä,Subic Bay;ssa
      Manilasta noin 140km.Talo sijaitsee rauhallisella alueella,kaikki tarvittavat palvelut lähettyvillä.Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä os; [email protected]
      Ps.myös mahdollisuus vuokrata studiotyyppinen yksiö mukavuuksineen edullisesti!

    • juuri se

      Kiitos hyvästä otsikosta.

    • Taskuissako?

      Millälailla kannattaisi rahaa siirtää Filippiineille talon/tontin ostoa varten?
      Siis miten olette siirtäneet varoja kun puhutaan väh. kymmenistä tuhansista euroista?

      • ei sen kummempaa

        pankin kautta, esim china bank, siirtele pienis eris. Muistaakseni 50 tuhatta, niin sen jälkeen alkaa tulla selvityksen paikka mihin rahat on menos ja tarvit luvan, eli 25 tuhatta ja taas myöhemmin lisäät siirtoja, tulee halvemmaksi, kuin wu käyttö ja rajan ylihän ei saa viedä kerralla liikaa käteisenä.


    • Balicasag

      Varojen siirrossa kannattaa kayttaa pankkia ja lain mukaan Filippiineille ei saa kateista vieda muistaakseni kymmenta tuhatta dollaria suurempaa summaa ilmoittamatta. Kannattaa ottaa huomioon, etta suomalainen pankki ei noteeraa pesolle virallista kurssia, joten pankki ei voi lahettaa varoja pesoina, vaan esim. Euroina tai muuna noteerattuna valuuttana. Vastaanottavassa pankissa tulee olla Euro-tili tai jos varat menevat peso-maaraiselle tilille, niin vaihtokurssi maaraytyy vastaanottavan pankin mukaan ja yleensa kurssi on huono verrattuna yleiseen noteeraukseen.

      Kurssitappion valttamiseksi on olemassa useitakin konsteja valissa voi vaikkapa kayttaa kolmannessa maassa sijaitsevaa pankkia, joka noteeraa pesoja ja euroja jarkevalla kurssilla.

      Rahaa voi siirtaa pankista pankkiin suuriakin summia kerralla, eika lahetyksia tarvitse pilkkoa pienempiin eriin. Jokaisesta rahalahetyksesta kun menee palkkiota lahettavalle ja vastaanottavalle pankille. Suomalaisten pankkien suuremmat konttorit osaavat neuvoa lisaa rahan lahettamisessa EU-alueen ulkopuolelle. Jos kyselyita tulee, ne tulevat suomesta rahaa lahettaessa ja Jos olet todella hankkimassa kiinteistoa, ei sinun tarvitse olla huolissasi rahansiiron syysta, koska sellainen sinulla on.

    • tjaaah

      Tämän vuoksi varojen laillisen alkuperän varmistamiseksi muun muassa luottolaitoksille eli käytännössä pankeille on asetettu tunnistamis- ja ilmoitusvelvollisuus. Ilmoitusvelvollisen on todettava vakituisen asiakkaansa henkilöllisyys. Sama tunnistamisvelvollisuus koskee myös muita kuin vakituisia asiakkaita, kun suoritettavan rahansiirtotoimen suuruus tai toisiinsa kytkeytyvien toimenpiteiden suuruus on vähintään 15 000 euroa. Pankit vaativat yleensä suhteellisen pienistäkin rahasummista kirjallisen selvityksen varojen alkuperästä, jos liiketoimi poikkeaa asiakkaan normaalista asioinnista pankissa.

      http://www.suomenpankki.fi/fi/suomen_pankki/faq/Pages/muut_asiat.aspx#6

      Poikkeukset verkkopankkimaksujen maksurajoissa

      Maksu ulkomaille -toiminnolla tehdyissä euro- ja valuuttamääräisissä maksuissa on yleinen 30.000 euron vasta-arvon suuruinen maksuraja.

      http://www1.nordea.fi/solo/1/help/VAL-1payments_abroad.ASP

      ETA-maksu (poislukien SEPA-tilisiirto ja EUmaksu) on Suomen ja Euroopan talousalueeseen
      kuuluvien valtioiden välillä suoritettava tilisiirto tai
      maksuosoitus, joka on suuruudeltaan enintään 50
      000 euroa tai sitä vastaavan määrän suuruinen.
      ETA-maksu suoritetaan ETA-valtioiden valuutassa.
      Ehtojen ETA-maksuja koskevia kohtia sovelletaan
      myös muihin kuin euromääräisiin kotimaan
      tilisiirtoihin, jotka ovat suuruudeltaan enintään 50
      000 euroa vastaavan määrän suuruisia.
      EU-maksu on euromääräinen Euroopan unionin
      jäsenvaltioiden ja ETA-valtioiden välillä
      suoritettava enintään 50 000 euron tilisiirto.

      http://www.sampopankki.fi/fi-fi/Yritysasiakkaat/YrityksetJaKonsernit/Verkkopalvelut/LinkkiKlubi/MaksujenvalityksenYleisetEhdot/Documents/Ulkomaanmaksut.pdf

      Pimeän rahan siirtäminen ulkomaille vaikeutuu, kun verottaja voi tarkastaa
      pankkien asiakkaiden tilisiirtoja eri maihin, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

      Viranomaisen ei enää tarvitse erikseen nimetä veronkierrosta epäiltyä
      henkilöä tai yritystä, jotta se pääsisi käsiksi pankkien tietoihin.
      Verottaja voi ensin koota tietoja varainsiirroista ja sitten puuttua
      epäilyttäviin tapauksiin.

      Luottolaitosten vertailutietotarkastuksena tunnettu valvontakeino tuli
      mahdolliseksi vuoden alussa, kun lakia verotusmenettelystä muutettiin.

      Osa matalan verotuksen maista on myös suostunut tietojenvaihtosopimuksiin,
      joissa ne sitoutuvat kertomaan pankkeihinsa tehdyistä talletuksista.

      Suomesta on piilotettu varoja ulkomaille arviolta miljardien eurojen.

    • Balicasag

      Niin?

      Jos rahalle on laillinen ja todistettava alkupera ja kayttotarkoituskin on selvilla, niin mikas ongelma tuossa on? Sen kun ottaa yhteytta pankkiin ja kertoo vastaanottajan tiedot, kohdepankin tiedot, lahetattavan summan ja valuutan, lahetys paivan ja maksun syyn, seka varmentaa henkilollisyyden. Sinne laks ja napsahtaa noin 5 tyopaivan kuluessa vastaanottajan tilille.

      Jos taas rahan alkupera ei ole selitettavissa, niin sen on sitten toinen tarina ja siina en osaa auttaa.

    • mikä neuvoksi

      Filippiineillä ulkomaalainen ei voi omistaa maata. Itseäni kuitenkin kiinnostaa
      reilunkokoinen tontti Visayasilla. Vaimon nimiin tietysti voisi laittaa.. Silloinhan
      hän on 100 % omistaja. Eli käytänössä minä en omistaisi mitään.
      Onko teillä mitään neuvoa muista järjestelyistä? Esim. corporationin
      kautta voisi ainakin 40 % omistaa itsensä täysin rahoittamasta yhtiöstä.

      • hgjdfghghjhg

        Ei se ole 100% vaimosi vaan 51% käytännössä siis yhteinen, Filippiineillä ei ole avioeroa, joten käytännössä omaisuutesi on ihan turvassa oli se sitten vaimosi nimissä kokonaan tai ei, jos sitä pelkäät. Jos haluat voit ostaa tulevan lapsenne nimiin, jolloin kukaan ei voi koskea omaisuuteen, ennen kuin lapsesi täyttää 18, sen jälkeen hän voi tehdä päätöksiä omaisuuden suhteen.

        Ja sitten on se kuuluisa pöytälaatikko sopimus.


      • Balicasag
        hgjdfghghjhg kirjoitti:

        Ei se ole 100% vaimosi vaan 51% käytännössä siis yhteinen, Filippiineillä ei ole avioeroa, joten käytännössä omaisuutesi on ihan turvassa oli se sitten vaimosi nimissä kokonaan tai ei, jos sitä pelkäät. Jos haluat voit ostaa tulevan lapsenne nimiin, jolloin kukaan ei voi koskea omaisuuteen, ennen kuin lapsesi täyttää 18, sen jälkeen hän voi tehdä päätöksiä omaisuuden suhteen.

        Ja sitten on se kuuluisa pöytälaatikko sopimus.

        Tapoja on monia ja kuten tuossa edella sanottiin et voi omistaa maata. Yksinkertaismmillaan voit tehda vaikkapa avoimen kauppakirjan, jonka vaimosi allekirjoittaa ja ostajan nimi seka allekirjoitus jaa tyhjaksi. Pidat kyseisen asiakirjan ja kiinteiston rekisteriotteen itsellasi, mielummin Suomessa pankin tallelokerossa.

        Kiinteisitojen omistuksesta saadetaan Filippiinien laissa siten, etta jos puolisosi kuolee ja olet merkitty kiinteiston rekisteriotteeseen, sinulla on kuoleman jalkeen saadyllinen aika myyda kiinteisto ja siirtaa myynnista saadut varat tilillesi. Et kuitenkaan voi siirtaa kiinteistoa omalle nimellesi.


      • mikä neuvoksi
        hgjdfghghjhg kirjoitti:

        Ei se ole 100% vaimosi vaan 51% käytännössä siis yhteinen, Filippiineillä ei ole avioeroa, joten käytännössä omaisuutesi on ihan turvassa oli se sitten vaimosi nimissä kokonaan tai ei, jos sitä pelkäät. Jos haluat voit ostaa tulevan lapsenne nimiin, jolloin kukaan ei voi koskea omaisuuteen, ennen kuin lapsesi täyttää 18, sen jälkeen hän voi tehdä päätöksiä omaisuuden suhteen.

        Ja sitten on se kuuluisa pöytälaatikko sopimus.

        Mitä tuo pöytälaatikkosopimus pitää sisällään?


      • mikä neuvoksi
        Balicasag kirjoitti:

        Tapoja on monia ja kuten tuossa edella sanottiin et voi omistaa maata. Yksinkertaismmillaan voit tehda vaikkapa avoimen kauppakirjan, jonka vaimosi allekirjoittaa ja ostajan nimi seka allekirjoitus jaa tyhjaksi. Pidat kyseisen asiakirjan ja kiinteiston rekisteriotteen itsellasi, mielummin Suomessa pankin tallelokerossa.

        Kiinteisitojen omistuksesta saadetaan Filippiinien laissa siten, etta jos puolisosi kuolee ja olet merkitty kiinteiston rekisteriotteeseen, sinulla on kuoleman jalkeen saadyllinen aika myyda kiinteisto ja siirtaa myynnista saadut varat tilillesi. Et kuitenkaan voi siirtaa kiinteistoa omalle nimellesi.

        Balicasagin neuvo kuulostaa mielenkiintoiselta!

        Siis avoin kauppakirja? Voiko tosiaan tehdä kiinteistökaupan noin,
        ettei ostajaa merkitä? Suomessa kun kaupanvahvistaja tutkii henkilöllisyydet
        ja kauppakirja on allekirjoitettava läsnäolevana...

        Kuinka kiinteistörekisteriotteeseen voi saada nimensä? Eikös siinä omistajan nimi ole ainoastaan. Ja siinä sarakkeessa ei voi olla ulkomaalaisen nimeä? No otteen rasitukset-kohtaan voisi kai saada kiinnitys merkinnän tai maanvuokramerkinnän?
        Ymmärtääkseni kiinteistöä ei voi myöskään myydä kuin todellinen omistaja?
        Tai perikunta? Onko tuo yllämainittu pykälä ulkomaalaisen lesken hyväksi tehty?


      • Jotensakkin noin
        mikä neuvoksi kirjoitti:

        Mitä tuo pöytälaatikkosopimus pitää sisällään?

        A ottaa nimiinsä omaisuuden, jota kuitenkin A ja B hallitsee taikka joka todellisuudessa on B:n hallussa, jos A alkaa hankalaksi on A ja B tehneet velkakirjan, joka astuu voimaan esimerkiksi avioerotilanteessa tms.


      • Balicasag
        mikä neuvoksi kirjoitti:

        Balicasagin neuvo kuulostaa mielenkiintoiselta!

        Siis avoin kauppakirja? Voiko tosiaan tehdä kiinteistökaupan noin,
        ettei ostajaa merkitä? Suomessa kun kaupanvahvistaja tutkii henkilöllisyydet
        ja kauppakirja on allekirjoitettava läsnäolevana...

        Kuinka kiinteistörekisteriotteeseen voi saada nimensä? Eikös siinä omistajan nimi ole ainoastaan. Ja siinä sarakkeessa ei voi olla ulkomaalaisen nimeä? No otteen rasitukset-kohtaan voisi kai saada kiinnitys merkinnän tai maanvuokramerkinnän?
        Ymmärtääkseni kiinteistöä ei voi myöskään myydä kuin todellinen omistaja?
        Tai perikunta? Onko tuo yllämainittu pykälä ulkomaalaisen lesken hyväksi tehty?

        Meilla rekisteriotteissa lukee "Mrs. XX married to Mr.XX" tai jotain sinne pain ja tuohon tekstiin voi vedota kuoleman tapauksessa.


      • mikä neuvoksi
        Balicasag kirjoitti:

        Meilla rekisteriotteissa lukee "Mrs. XX married to Mr.XX" tai jotain sinne pain ja tuohon tekstiin voi vedota kuoleman tapauksessa.

        No tuollainen lause tosiaan on mahdollista saada. Siinä saattaisi olla ratkaisu. Kiitos.


      • mikä neuvoksi
        Jotensakkin noin kirjoitti:

        A ottaa nimiinsä omaisuuden, jota kuitenkin A ja B hallitsee taikka joka todellisuudessa on B:n hallussa, jos A alkaa hankalaksi on A ja B tehneet velkakirjan, joka astuu voimaan esimerkiksi avioerotilanteessa tms.

        Velkakirjajärjestelykin voisi olla osa ratkaisua. Vaikka avioeroriski ainakin on
        häviävän pieni. Kuolemantapaukset mua lähinnä mietityttää. Filippiineillä perimysjärjestyshän on niin, että ensin lapset, sitten vanhemmat ja vasta kolmannessa luokassa eloonjäänyt puoliso ja aviottomat lapset. Eli ulkomaalaisena aika heikoilla jos ei lapsia.


      • Jorjaa jos väärässä
        mikä neuvoksi kirjoitti:

        Velkakirjajärjestelykin voisi olla osa ratkaisua. Vaikka avioeroriski ainakin on
        häviävän pieni. Kuolemantapaukset mua lähinnä mietityttää. Filippiineillä perimysjärjestyshän on niin, että ensin lapset, sitten vanhemmat ja vasta kolmannessa luokassa eloonjäänyt puoliso ja aviottomat lapset. Eli ulkomaalaisena aika heikoilla jos ei lapsia.

        Itse kyllä olin lukevanani, että talo ja maa kyllä siirtyisi ulkomaalaiselle puolisolle tuossa tapauksessa ensin, jos ei lapsia.


      • Balicasag
        Jorjaa jos väärässä kirjoitti:

        Itse kyllä olin lukevanani, että talo ja maa kyllä siirtyisi ulkomaalaiselle puolisolle tuossa tapauksessa ensin, jos ei lapsia.

        Kiinteisto ei siirry ulkomaalaiselle, vaan jos pystyt osoittamaan puolisosi kuoltua, etta olet omistanut kiinteiston yhdessa puolisosi kanssa, sinulla on saadyllinen aika (Ehka muutama kuukausi) myyda kiinteisto.


      • mikä neuvoksi
        Balicasag kirjoitti:

        Kiinteisto ei siirry ulkomaalaiselle, vaan jos pystyt osoittamaan puolisosi kuoltua, etta olet omistanut kiinteiston yhdessa puolisosi kanssa, sinulla on saadyllinen aika (Ehka muutama kuukausi) myyda kiinteisto.

        Juu näin näyttäis olevan. Omiin nimiin sitä ei voi saada, mutta sen voi myydä puolison kuoltua. Selvittelin tätä toisaaltakin.


      • Lasten nimiin silti
        Balicasag kirjoitti:

        Kiinteisto ei siirry ulkomaalaiselle, vaan jos pystyt osoittamaan puolisosi kuoltua, etta olet omistanut kiinteiston yhdessa puolisosi kanssa, sinulla on saadyllinen aika (Ehka muutama kuukausi) myyda kiinteisto.

        Tässä oli mielenkiintoinen juttu, jos omistat yhtiön 40 % ja 60 % osakkeista on hajautettuna Filippiiniläisillä, niin jos osakkeet säilytetään sinun omistamassa pankin tilillä 100 % (sopivasta korvauksesta tietysti näille ns. omistajille, poimit kadulta pari rähjäistä tapausta), on käytännössä koko yhtiö sinun omistuksessa, edellyttäen et sinulla on oleskelulupa Filippiineille. Tämän suuntaista juttua oli eräillä Yhdysvaltalaissaiteilla. Eiköhän nämä Cayman saarten pikku kyläpankit toimi näin alunperin;)

        Korjaa, jos ajatuksen juoksu väärin.


      • Jälkipolville vaan
        mikä neuvoksi kirjoitti:

        Juu näin näyttäis olevan. Omiin nimiin sitä ei voi saada, mutta sen voi myydä puolison kuoltua. Selvittelin tätä toisaaltakin.

        Eli myyt eurolla lapsillesi;) Siis, jos siunaantuu.


    • koo

      joo vaikka olisin sittisontiainen ni kuitekinkin äly päässä.

      mulla ei vaimo juokse avioliitosta toiseen vuosittain ,jos joku tarjoo siiderin ja sanoo mennäänkö naimisiin ni jeees,mennään vaan. tämmönen rakkaus se kantaa pitkälle,ainakin lentomatkan filppareille.

      • Univajettako?

        Ei ole mitään hajua, kenelle sinä nyt puhut ja mistä tämä sai alkunsa? Ei varmastikkaan talokaupoista? Jos nyt puhut meille muille Filipiinan kanssa naimisissa oleville, niin pääsi on jäässä, jos taas vastaat jollekkin Suominaisen ukkelille, niin sitten vähän alkoi valottuun.


    • joke

      mulla ois talo myytävänä filippiineillä.97.7 neliö .ei uima allasta.,muuten hyvä,kunnon wessa ja suiku,niinkuin suomessa,ja muutenkin hyvä.5 huonetta ja keittiö.general-santos paikka. H ; 15,000e.jos kiinostaa .paperit kaikki kunnossa,

    • pet1979fin

      Filippiinien lain mukaan ulkolainen ei saa omistaa omakotitaloa, se on kaytannossa siis mahdotonta omistaa mikali se sisaltaa myos maan talon alta.

      Mikali maa taas ei sisally talokauppaan, et kaytannossa omista mitaan.
      Ainoastaan kerrostaloasunnon voi omistaa ulkolainen.

      Omistaaksesi jotain muuta Filippiineilta, sinulla tulee olla pysyva viisumi maahan.
      Muita kysymyksia? Email suoraan [email protected] olen ollut Filippiineilla jo vuosia.

    • Et voi omistaa taloa. Koska sinulla ei ole filippiiniläistä vaimoa.

      Voit ostaa vain "kerrostaloasunnon" mutta sitäkään en suosittele.
      Hinnat ovat niin korkeat, että samalla rahalla voit seuraavat 25 vuotta käydä perheesi kanssa lomalla siellä ja vuokrata taloja eri paikkakunnilta.
      Talojen vuokrat ovat halpoja, jos et halua asua keskellä turistien suosimaa aluetta.
      Olen huomannut, että 15 - 20 kilometriä pois kaupungista ja vuokrat ovat halpoja. Rikollisuutta ei ole pienissä kylissä ja jos vuokraat "talon makusi mukaan" joltakin kyläläiseltä niin kaikki naapurisi ovat kavereitasi.

      Unohtakaa jo suomalaiset tuo asuntojen ostaminen sieltä.
      Olen asunut filippiineillä ja omistanut siellä talon, koska vaimoni on filippiiniläinen. Enää en osta tai rakenna taloa. Vuokralla on parempi ja maisemaa saa vaihtaa vaikka kuukauden välein.
      Filippiineillä on tuhansia taloja, joista kukaan ei pidä huolta, koska omistajat ovat ulkomailla.
      Jos välttämättä haluat hukata rahaa, niin osta vaimollesi timantteja.

      • Anonyymi

        juu ei kannata ostaa mistään näistä aasian parasiiteista koska 1. vuokrat in halpoja 2 imistaminen on monimutkaista3 ulkomaalaisilta tuolahinta4.luonnonmullistukset saatta hävittää mökin herkessä5 kukaan ei osta jos haluat luopua 6 olet poissa niin talo tyhjenee nopeasti 7 rahat kannaatt sijoittaa


    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe