Osa-aikatyö ja ansiosidonnainen päiväraha

kuivokkanen

Hei,
jos työtön työnhakija saa osa-aikatyötä (esim. 3 pv/vko), niin hän voi saada siitä huolimatta soviteltua ansiosidonnaista päivärahaa. Entä, jos tämä työ ei ole pätkätyötä vaan siitä tehdään toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Onko silloinkin vielä mahdollista saada soviteltua päivärahaa vai katkeaako se tuohon "toistaiseksi voimassaolevaan" sopimukseen. Ikäni lähentelee kuuttakymppiä, mutta olen vielä työkykyinen. Voinko pitää työhakuni te-toimistossa voimassa, jos vaikka saisin toisen osa-aikaisen työn viikon kahdelle muulle päivälle.

3

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyottomyyskassat

      Hei

      Jos sinulla on palkkatuloa työttömyyden aikana, maksetaan työttömyyskorvaus soviteltuna. Tämä tarkoittaa että jokainen palkkaeuro vähentää tuen määrää 50 senttiä. Soviteltua päivärahaa voidaan maksaa henkilölle, joka tekee osa-aikaista työtä työnantajan aloitteesta. Toistaiseksi voimassa oleva osa-aikaisen työn työsopimus ei ole este sovitellun päivärahan maksamiselle.

      Soviteltua päivärahaa voidaan maksaa, kun työtä tehdään enintään 75 % alalla sovellettavan kokoaikaisen työntekijän enimmäistyöajasta. Työaikaa tarkastellaan lyhennetylle työpäivälle tai työviikolle lomautettujen osalta kalenteriviikoittain. Osa-aikatyötä tai enintään kaksi viikkoa kestävää kokoaikatyötä tekevien osalta työaikaa tarkastellaan joko neljän kalenteriviikon tai kuukauden jaksolla.

      Soviteltua päivärahaa voidaan maksaa viideltä päivältä viikossa, myös työpäiviltä. 50 % hakujakson aikaista palkkatulosta vähennetään kuitenkin täydestä työttömyyskorvauksesta. Päiväkohtainen vähennys saadaan jakamalla kuukausipalkka luvulla 21,5.

      Ilmoita aina uudesta osa-aikatyöstä myös TE-toimistoon. Työnhaku on pidettävä normaalisti voimassa osa-aikatyön aikana, jotta soviteltua työttömyyskorvausta voidaan maksaa.

      Lisätietoa sovitellusta päivärahasta:
      http://www.tyj.fi/default.asp?id=468

      Ystävällisin terveisin,
      Tiina työttömyyskassasta

    • win win?

      Hei,

      Mieheni toimii yrittäjänä ja hän lomautti yhden työntekijöistään 1,5 v. sitten. Nyttemmin työllisyystilanteen parannettua yritimme hakea työllistämistuen perusosaa uudelleen työllistämiseksi. Vastaus oli, ettei onnistu, koska työtekijä on lomautettuna ja on ollut työsuhteessa aikaisemmin samalla yrittäjällä. Yritimme kysyä, että jos työntekijä irtisanotaan ja sen jälkeen työllistetään työllistämistuen turvin, jolloin molempien tilanne paranisi huomattavasti, niin emme saaneet yksiselitteistä vastausta. Kysymykseen, että voimmeko missään vaiheessa saada työllistämistukea ko. henkilöstä vastaus kuuluu, että tapaus katsotaan tilanteen mukaan? Virkailjia kävi kysymässä toimistopäälliköltä ratkaisua, ja olin kuulevinani sanan "hyväksikäyttö" Aivan oikein, kyllä työnantajan työntekijämaksut ovat jo sitä luokkaa, että työllistämistä pitää harkita erittäin tarkkaan. Eteenkin korjausrakentamisen alalla esim. täystyöllisyys (8h/pv) on haasteellista ja kuitenkin palkka pitää maksaa täytenä. Yritys on hoitanut kaikki verovelvoitteet asiaankuuluvalla tavalla.

    • tyokkari

      Hei!
      Kiitos kysymyksestäsi.

      Osa-aikatyössä ollessasi sinulla voi olla mahdollisuus soviteltuun työttömyysetuuteen. Etuuden saamisen edellytyksenä on muun muassa se, että olet ilmoittautunut työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) kokoaikatyön hakijaksi ja pidät työnhakusi voimassa TE-toimiston kanssa sovitulla tavalla. Työttömyysetuutta saadaksesi myös muiden työttömyysetuuden saamisen edellytysten tulee täyttyä.

      Ilmoita työnhaussasi tapahtuvat muutokset TE-toimistoon. Työnhaun voit pitää TE-toimistossa voimassa myös tilanteessa, jossa työllistyisit kokoaikaisesti. Osa-aikatyötä tai lyhytkestoista kokoaikatyötä tehtäessä työnhaku kannattaa pitää voimassa TE-toimiston kanssa sovitulla tavalla. Työnhaun voimassapitäminen on työttömyysetuuden saamisen ehdoton edellytys.

      TE-toimisto tutkii työttömyysetuuden saamisen työvoimapoliittiset edellytykset ja antaa työvoimapoliittisen lausunnon työttömyysetuuden maksajalle (Kela tai työttömyyskassa).

      Terveisin Teppo työkkäristä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe