Mitä teen?

hiskaldö

Ylioppilaaksi pääsystäni on kulunut nyt aikalailla tasan kaksi vuotta. Sen jälkeen olen viettänyt vuoden ulkomailla au pairina ja toisen vuoden opiskellen yliopistossa ainetta, mikä ei hirveästi innosta. Tänä keväänä hain uudelleen lukemaan toista ainetta, mutta en päässyt sisään. Mitä siis teen? Jatkan toisen vuoden opintoja alalla, josta tuskin tulen valmistumaan? Nostaen näin opintotukeani, mikä olisi pois mahd. "oman alan opiskelulta". Vai viettäisin uuden välivuoden?
Olen aika epätoivoinen... Haluaisin ihan hirveästi opiskella alaa jota hain, mutta on turhauttavaa huomata jäänneensä nippanappa ulos. Tuntuu että lukion jälkeen elämäni on vain ollut sarja turhia välivuosia, vaikka tottahan se on, että elämässä ei välivuosia sinänsä ole.
Pliis antakaa jotain rohkaisevia neuvoja/omia stooreja avuksi! Oon aikas epätoivoinen...

2

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+5

      Jos kerran olet yliopistossa, voit opiskella myös avoimen kautta aineitasi. Siellä valinnan mahdollisuudet ovat suuremmat, koska ei tarvitse sopia sivuainekiintiöihin yms. Perus- ja aineopintojen suoritusten jälkeen voit hakea päätoimiseksi opiskelijaksi toisesta aineesta. Tietysti, mikäli haluamasi aineen opetusta avoimessa järjestetään.
      Toisaalta, onko haavesi toisesta aineesta todellinen, eli perustuuko se faktoihin? Kannattaisiko sittenkin keskittyä nykyiseen aineeseen, sillä elämä ei ole vain kiinnostavia asioita, vaan ihan tavallista puurtamista. Täytyykö kaiken olla juuri se oma juttu?

    • Minä olen myös ylioppilas kahden vuoden takaa. Elämä on vienyt moneen paikkaan näinä "välivuosina".
      Kun pääsin lukiosta, lähdin myös au pairiksi. Olin sillä reissulla 11pv, kunnes tulin itkien takaisin. Host-perheeni oli kamala ja olin enemmänki kodinhoitaja kuin lastenhoitaja. Sitten olikin edessäni karu totuus: Tasan juhannuksen jälkeen 2 vuotta sitten kun saavuin, en tiennyt mitä teen syksyllä. AMK haut olivat takanapäin eikä lisähaussa tullut mitään eteen. Onneksi äitini huomasi talouskoulun, jonka kävin sitte Oulussa. Se kesti 5kk (elo-joulukuu) ja olen edelleen tyytyväinen käytyäni "elämän koulun".
      Entäs sitten? Tammikuu 2010 tuli ja sitten suunnistin työkkäriin - työmarkkinatuella olin töissä sen kevään ja kesälläkin 5vkoa.
      2010 hauissa minulle tuli todellisuus naaman eteen - en päässyt OAMKIn tai diakin pääsykokeisiin, koska yo-arvosanani ovat B:n luokkaa. Onneksi taas ihana äitini jatkoi tsemppausta ja loppujen lopuksi päädyin opiskelemaan koulunkäyntiavustajaksi monimuoto-opiskeluna Kalajoen Kristilliseen Opistoon.
      Nyt sitten olen tuore koulunkäyntiavustaja ja odotan malttamattomana amk-tuloksia. Hain vähän ei-niin-suosittuun ammattikorkeakouluun( verrattuna Ouluun) ja pääsin pääsykokeisiin.

      Saa nähdä mihin kohtalo minut kuljettaa tänä syksynä! Tsemppiä sulle tämän odottelun ja tietämättömyyden suhteen. Kyllä kaikki menee kuten pitääkin. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe