KUUKAUTISET 12 V? "Vähän" epäilyttää.

34 v. YH

Kohta 13 vuotias tyttäreni on viime aikoina alkanut valehtelemaan toinen toistaan vakavemmista asioista olen tavallaan lopulta nimenomaan tämän asian antanut olla kun hän ei tunnu tajuavan kuinka asiat oikeasti menee ja miten hermoni alkavat loppua. Viimeiset pari viikkoa hän on kertonut että hän tarvitsisi kaupasta pikkuhousunsuojia. Olen kysynyt häneltä kyllästymiseen asti että:miksi et hae itse tai miksi edes semmoisia tarvitset? Hän vastaa joka kerta että hänellä on "KUUKAUTISET" ja viimeksi kun hän kertoi asiasta hän kävi itkemään kun en uskonut hänen itsepäistä valehteluaan. Häntä todella tuntuu vaivaavan asia. En vain tahdo ymmärtää miksi hän väittää niin, onko nykyään tämänkintyyppinen kaveripiireissä itseään isompaa esittäminen tytöilläkin tapana? "On se nyt niin hienoa kun minulla on nämä kuukautiset!" Muistan kun omat kuukautiseni alkoivat 15 vuotiaana. Onko mitenkään edes mahdollista että hän olisi jonkin sortin "luonnonoikku" ja kuukautiset alkaisivat 2 vuotta liian aikaisin? - Tuskin. Onko teillä vastaavanlaista tähän ikään liittynyttä valehtelua tai ?

46

2989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 34 v. YH

      vastata toki saa

      • Cloetta...

        Tyttärelläni alkoivat kuukautiset 11 vuotiaaina ja hän koki asian todella vaikeaksi kun oli vielä noin nuori ja muilla kavereilla ei kuukautisia ollut tuolloin. Juteltiin paljon tytön kanssa ja olin hänen tukenaan. Murrosiässä on niin paljon hämmentäviä asioita ja kysymyksiä.

        Nyt hän on 15 ja asia ja monet asiat vielä toki mietityttävät mutta hän uskaltaa ja haluaa puhua kanssani näistä koska tuo ensimmäinen koetinkivi kohti naiseutta meni hyvin ja hän luottaa minuun.

        Ensimmäisen vuoden ostin tytölleni kuukautissiteet ymv. koska häntä hävetti asia ja en halunnut (tietenkään) mitätöidä hänen tuntemuksiaan.


    • olet sairas ääliö

      vitun idiootti sairas paska... TIETYSTI KUUKAUTISET VOIVAT ALKAA 12 VUOTIAANA! SINÄ OIKEASTAAN SE LUONNONOIKKU OLET KUN ET TUOLLAISTA ASIAA TIEDÄ JA OMAT ALKOIVAT VASTA 15V

      • 34 v. YH

        Sinä joka luulet tietäväsi kaiken, voit painua suosiolla hiiteen, sinunlaisia roskapostia levittäviä ongelmanuoria sun muita en täällä kaipaa! Enkä todellakaan usko että kovin moni muukaan...


      • idiooottiii
        34 v. YH kirjoitti:

        Sinä joka luulet tietäväsi kaiken, voit painua suosiolla hiiteen, sinunlaisia roskapostia levittäviä ongelmanuoria sun muita en täällä kaipaa! Enkä todellakaan usko että kovin moni muukaan...

        Huoooh tunnen syvää surua tytärtäsi kohtaan mene nyt jumalauta ostamaan heti niitä pikkuhousunsuojia. SÄÄLIN SINUA, HALVEKSIN SINUA.


    • jojo'''

      no munkin äiti ostaa ite ne suojat emmä kehtaa ite ostaa!!

    • Hallooo

      Nykyaikana ne voi alkaa jo 9v niin kai se voi hei haloo olla mahollista että ne alkaa jo 13v!!! Lue netitä vähän enemmän menkoista ja tältä sivulta se sun lapses saa lisätietoo ja siellä on myös kuukautisita http://www.obtampons.fi/

    • joku vaa

      tottakai menkat voi alkaa 12 vuotiaana, miun äiti on sille et "muistathan kertoo ku alkaa" ja en oo viel 12v, vuos enää ku oon, joten käyttäis aivojaan toi alottaja!!!

    • 34 v.YH typerys

      Ihanko totta? VOI MINUA kun olen idiootti. Täytyy pyytää tytöltä anteeksi ja ostaa ne. Olen huutanut hänelle asiasta ihan kunnolla ja nyt ymmärrän miksi hän suuttui minulle niin pahasti...

    • Maarit278

      Ihan vaan ilman mitään tunteenpurkauksia, niin minulla kyllä alkoi aikoinaan menkat 12vee, eikä se todellakaan ollut mitään mukavaa. Ensinnäkin kivut jo olivat jotain ihan kamalaa, kun ei ollut asiasta aikaisempaa kokemusta.

    • mamma6

      No voi yhdenkerran. Itselläni alkoi 10v ja samoin nuorimmalla tyttärelläni, toisilla hiukan myöhempään. Alku voi vaihdella ja olisin tod. onnellinen ollut jos likalla olis alkanut myöhemmin, vaan minkäs teet. Aikuisen vartalo ja lapsen ajatukset, eivät todella ole hyvä yhdistelmä. Siinä saadaan sujutella ja keskustella.
      Kai sinulla äitinä on itselläkin pikkuhousunsuojia ja olet muutenkin jo likalle kertonut naiseksi kasvamisesta? Ei siitä niin suurta meteliä tarvitse tehdä.
      Valehtelu onkin jo ongelmallisempi asia, meilläkin on alkanut ilmetä sellaista ja se huolestuttaa.

    • Nyt jo 26v

      Noh, itse olin 11v kun menkat alkoi, tosin täytin 12v noin kolmen kuukauden kuluttua. Muistan äitini järkyttyneen, ei ollut ollenkaan valmistautunut siihen että niin nuorella lapsella alkaa menkat, oli äitiparka varmaan yhtä järkyttynyt kuin miinä itse! :D

    • 15+15

      Ei millään pahalla, mutta vaikutat aika kylmältä äidiltä. Omat menkat alkoivat, kun olin ala-asteen kuudennella luokalla, eli kaksitoista vuotiaana. Se oli perheessä luonnollinen juttu. Äitini oli kannustava. Ei mollannut tai muutakaan negatiivista. Hän tiesi nuorelle tytölle olevan nöyryyttävää käydä kaupasta hakemassa siteitä. Parin vuoden ajan hän niitä minulle toi. Eikä hän koskaan tehnyt asiasta numeroa.
      Olepas sinäkin hieman äidillisempi tytärtäsi kohtaan, niin saat lähetettyä maailmalle tasapainoisen nuoren naisen. :)

    • äääääää

      Mullakin alko menkat 11 vuotiaana. Oisin kyllä kehannut itsekin siteitä ostaa mut eihän mulla ollu rahaa eikä kyytiä kauppaan. Ei mua hävettäny pyytää isää ja veljiä ostamaan.

    • Moneenlähtöön

      Minulla alkoivat 11vuotiaana. Ystävälläni 9vuotiaana.

    • teikitiisi

      Hei jäitä hattuun. Äidillä alkoi kuukautiset 15 vuotiaana ja itsellä 11 vuotiaana. Ei ole mitään "liian aikaisin" -rajaa. Eikä kukaan sellaista valehtele, omassa kaveriporukassa se oli "apua sitten jos..." ja "ihan hirveet kivut..." -aihe, ei mikään cool juttu.

      Yritä tukea tytärtäsi.

    • t. 14 vuotias flikka

      Minulla alko 12-vuotiaana. Itse en kehtaa hankkii siteitä tai pikkuhousunsuojia, suosittelen että ostat pari pakettii niitä mitä se haluu ja annat sille tai laitat kaappiin etkä puhu enempää asiasta. Itse edes en kehtaa puhuu asiasta vaikka se luonnollinen asia onkin. Älä kysele siltä mitään, se osaa kyllä ite hoitaa asian ja koulussa on opetettu (5,6 tai 7luokalla) näistä jutuista, annettu esitteet. Se osaa kyllä varmasti. Aika monella alkaa 12 vuotiaana, ja kaverillani alka 10½ vuotiaana, älä hätäile tää on normaalia.

      • 17

        Meille pidettiin 4 luokalla koska tytöt niin kehittyneitä


    • Näyttääpä siltä, että aloittaja on provo. :) Ja jos ei ole, niin tynnyrissä vähintäänkin kasvanut, jos ei naisena tiedä naisen kehon kehittymisestä sen vertaa, ettei hormonituotannon alkaminen ole sidottu mihinkään tiettyyn ikään.

      Itselläni alkoivat kuukautiset jo 9-vuotiaana ja oma äitini oli niistä minulle kertonut jo paria vuotta aikaisemmin. Syynä varmasti se, että hänellä, kuten myös vanhemmilla sisarillani oli alkanut poikkeuksellisen nuorena kuukautiset. Ja hyvä niin, että kertoi. Hänen äitinsä oli uskonnollisista syistä jättänyt kertomatta "elämän tosiasioista" ja äiti pelästyi kovin verenvuotoa eikä hänellä ollut äitiä tukemassa, vain syyllistämässä. Minun ei tarvinnut pelästyä ja sain positiivisella tavalla iloita naiseksi tulemisesta, kiitos äidin. :)

      Onneksi on olemassa äitejä, jotka kertovat rehellisesti asioista ja kehon kehittymisestä lapsilleen. Tietenkin lapsen ikätason mukaisesti. Lasta/nuorta kuuluu tukea elämän muutoksissa, eikä automaattisesti leimata valehtelijaksi tai muutoin jättää oman onnensa nojaan!

    • Äidin tyttö?

      Oma äitin tuntui olevan vähän hämmentynyt ja surkeana, kun hän kysyi minulta ollessani 15, että joko ovat menkat alkaneet. Ja vastasin, että "kyllä, kolme vuotta sitten"

      Kai oli toivonut, että kertoisin asiasta hänellekkin. Toivottavasti säily ilman suurempia traumoja

    • tiiiii_a

      Don't feed the troll

    • (:

      Ehkä tyttärelläs on menkat jo? Nehän voi alkaa jo kymmen vuotiaanakin!

    • 12v. menkat normaali

      Mulla kuukautiset alko yhdeksän vuotiaana. Revi siitä.

    • chocolate_owl

      Itellä alko 11-vuotiaana, samoin molemmilla siskoilla. Ootko tosiaan niin typerä kun luulet ettei 12-vuotiaalla voi alkaa kuukautiset?

    • -ada-

      Toivon todella että tää oli provo! Huhhuh ja voi voi mitä juttua!

      Oli miten oli, kannattais jutella lapsille/nuorille aina välillä näistä naisten jutuista. Siis ihan lapsesta alkaen aina hänen ymmärryksen mukaan. Äidin tehtävä on valmistaa nuorta tulevaisuuteen ja kertoa asiallisesti näin tärkeistä asioista!

    • pahoitteluni...

      et saa tyttäreltäsi koskaan kunnolla anteeksi... pahoittelen.

    • äitionvanhus

      Minulla alkoi kuukautiset 1 vuotiaana! oilen nyt 5 v ja minulla on 4 pientä lasta!

    • 34 v. YH

      Antakaa jo olla! Ymmärsin jo asian ja tyttärenikin ymmärsi tietämättömyyteni kun kerroin, ettei minulla hänen ikäisenään ollut äitiä kertomassa minulle näistä "naisten jutuista" - niinkuin te asian ilmaisette. Olen hyvin pettynyt itseeni ja vihainen, mutta en silti ansaitse tuollaista tuomiota! VIITATEN AIEMMIN MAINITSEMAANI ÄITIINI, HÄN KUOLI MINUN OLLESSA 7 VUOTIAS!

    • vihainen naapuri

      ÄLÄ VIITSI, MAARIT, ASUN TEIDÄN NAAPURISSA JA NÄIN ÄITISI EHKÄ 2 VIIKKOA SITTEN! Turhaan itseäsi puolustelet! Sinulla on äiti! Saamarin valehtelija!

      • 34 v. YH

        Se oli lapseni isoäiti.


      • vihainen naapuri
        34 v. YH kirjoitti:

        Se oli lapseni isoäiti.

        Eli äitisi?


      • 34 v. YH
        vihainen naapuri kirjoitti:

        Eli äitisi?

        Painu helvettiin tai soitan poliisit, et edes tunne minua kunnolla!


      • vihainen naapuri
        34 v. YH kirjoitti:

        Painu helvettiin tai soitan poliisit, et edes tunne minua kunnolla!

        Myönnätkö että sinulla on äiti?


      • 34 v. YH
        vihainen naapuri kirjoitti:

        Myönnätkö että sinulla on äiti?

        Kyllä.


      • gg
        34 v. YH kirjoitti:

        Kyllä.

        miten kehtaat vahleddella??


    • 16vvv

      Kyllä minulla alkoivat ihan oikeasti jo 11-vuotiaana...

    • LOL!

      Vittu hiukan miinusta alotuskirjotuksella

    • menkat 11v.

      minulla alkoi kuukautiset 11-vuotiaana. nykyisin se, että 12 vuotiaalla on menkat, ei todellakaan ole mikään ihme tai "luonnonoikku". SE miksi hän pyyttää sinua ostamaan suojat, on se, että häntä nolottaa mennä ostamaan niitä itse. Eikä noin nuorelta voi odottaakaan että hän uskaltaisi ostaa ne itse. Ostin ensimmäisen kerran itse n. 15vuotiaana, ja kyllä ekalla kerralla nolotti mennä kassalle!

    • HEMMETIN HOMO-.-.-.-

      VOI VITTU JOS SINÄ OLISIT MINUN ÄITINI LÄHTISIN HETI KOTOA. Onko niin VITUN vaikeaa ostaa tytölle pikkuhousunsuojia HÄH?? Jos hän sanoo tarvitsevansa niitä nniin silloin on sinun VELVOLLISUUTESI auttaa tyttöä tässä uudessa ja vieraassa asiassa. Säälin tyttöäsi, hänen äitinsä on näköjään vähän vajaa. EI OLE EPÄNORMAALIA jos alkaa menkat 11 vuotiaana....... Jos tyttösi näkisi alkukirjoituksesi, hän varmasti loukkaantuisi ja PAHASTI, koska suoraan sanoen sinä HAUKUIT TYTÄRTÄSI JULKISESTI NETISSÄ. Hyvä kun et kirjoittanut vielä hänen nimeään siihen. Miksi vitussa sinulla on edes lapsia, kun haukut niitä luonnonoikuiksi ja vaikka miksi vain jonkun menkkojen takia. ON SINULLA OTSAA, SINUNA HÄPEÄISIN JA MENISIN OSTAMAAN NIITÄ SUOJIA....... -.-

    • äitisi

      ne voi alkaa jo 10 v

    • Äitiii..

      Voi voi. Tyttärelläni alkoi kuukautiset 10 vuoden iässä, en aluksi osannut toimia mutta pian tajusin että itselläni alkoi suunnilleen siihen aikaan. Ostin hänelle pikkuhousunsuojia ja autoin asiassa eteenpäin. Tytöt jotka urheilevat ja liikkuvat paljon (monta harrastusta) ja ne ketkä ovat koko ikänsä urheilleet heillä alkavat kuukautiset myöhemmin,minä ja tyttäreni emme ole himo urheilijoita. Vielä tuohon valehteluun,sen ottaisin oikeasti vakavasti,valehtelun syynä voi olla mm.vaikeudet koulussa,riitoja kavereiden kanssa,haluaa olla ''iso ja ''poika ystävä. Sinuna juttelisin tyttärellesi ja viettäisimme aikaa kahden. Välinne paranevat vielä.

    • 34 v. YH

      Haistakaa kaikki paska!

    • v a r m a a n ! ! !

      Kuules äitionvanhus TUSKIN kellään alkaa kuukautiset 1.v ja on nyt 5.v ja 4 pientä lasta en usko edes miljoonasta eurosta (paitsi jos näkisin) tosi uskomatonta oot aika paska ihminen jos luulet että joku uskoo sua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!vitun ääliö

      • tyhmäpää!

        et varmaa tajunnu et se on läppä?


    • kokemsuta on..

      Mulla alko 11 vuotiaana, nyt oon 12. Et ei se mitenkää ihmeellistä oo...

      Ja luin tässä koko ketjun läpi. Voi voi, jos äitis kuoli ku olit 7 (mitä en kyllä enää usko, ku myönsit tossa, että se on elossa..?), mutta mikä esti sua hakemasta sitä tietoa jostai muualta? Esim. koulusta, kirjoista, netistä yms.? Varsinki nykyään netistä löytää kyllä ihan kaiken tiedon, mitä vaan kuukautisiin liittyy...
      Ja mitä sää lapselles alat huutaa siitä, kun sillä ON ALKANUT KUUKAUTISET?!?!?!?!?! Ei se nyt tollasta ala valehteleen, kyllä 12 vuotiaan pitäs jo tajuta, ettei tollasella asialla leikitä! Jos sulla ei oo sen verran luottamusta lapsees, että et voi sen uskoa puhuvan totta kuukautisista, niin ihmettelen suuresti, että miks se ei oo vieläkään ottanu ja häipyny kotoa!

      Itelläni ei kyllä oo yhtään luottamusta omiin vanhempiin ja se, kun ei pysty luottamaan kehenkään perheessänsä on kauheeta! Ja se kun ne ei hyväksy sua sellasena, ku oot, on suoraan perseestä! (ilmeisesti nimittäin säkään et hyväksy tytärtäs, ku et usko, että sillä on jo menkat..) Sen voin sanoa ihan omalla kokemuksella! Ja ei mulla ookkaa ollu mikää iha ruusuinen elämä, ja suurin osa vaan äitisuhteeni takia! Joten jos haluat tyttösi olevan onnellinen ja hyvä ihminen ja mahdollisesti myös äiti tulevaisuudessa, niin oo sen tukena, äläkä tuomitse sitä luonnonoikuks sen takia, ku sillä on kuukautiset! Se on aivan hirmu tärkeetä!

    • otapa selvää

      Oletko ihan ajan tasalla?Minun tyttärellä kuukautiset alkoivat 10-vuotiaana eikä hänkään kai mikään ihan mahdoton luonnonoikku ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe