Split-Plitvica-Dubrovnik

2viikkoa

Pariksi viikoksi Kroatiaan autoilemaan. Näkemistä tuntuu olevan vain niin paljon ettei tiedä mistä aloittaisi. Emme siis ole aiemmin käyneet Kroatiassa joten kaikki on uutta. Lentoja emme ole vielä varanneet, mutta todennäköisesti suuntaisimme Splitiin, koska yksi pääkohde on Plitvica järvet, jonne tehtäisiin parin päivän retki. Joten tuo Split tuntuisi järkevimmältä ajatellen tuota Plitvican retkeä. Onko jollain parempaa ehdotusta? Muutoin tarkoitus olisi keskittyä Splitin ja Dubrovikin alueisiin. Lohkaisemmeko liian ison palan kakkua jos yritämme kiertää nuo kaikki? Ei olisi kuitenkaan tarkoitus treenata pelkästään pehvalihaksia autossa istumalla vaan rentoutua ja viettää myös rantalomaa.

Olenko ymmärtäny oikein, että Splitistä Dubrovnikiin tai toisin päin ei pääse kuin lautalla saarien kautta? Miten lauttaliikenne saarten välillä ja autolla kulkien toimii? Pitääkö liput lautalle varata etukäteen vai onko lautoilla yleensä hyvin tilaa? Ja vielä tuosta Plitvicasta. Googlen mukaan matkaa sinne Splitistä on reilut 250 km mutta millaista tietä ja taittuuko matka kolmessa tunnissa, kuten google map ilmoittaa?

Vinkkejä myös reitistä Split-Dubrovnik, missä kannattaa käydä ja mitä jättää väliin.

Kiitos paljon jo etukäteen...

8

2985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Splitin ja Dubrovnikin välillä kulkee useita bussivuoroja päivittäin, ja ehdottaisinkin, että lennätte Dubrovnikiin ja Splitistä pois (Blue1). Kahdessa viikossa ehditte tutkia monta mukavaa kohdetta tuolta väliltä, joko Dalmatian rannikolta tai saaristosta.
      Lauttaliikennettä kannattaa tutkia Jadrolinijan sivuilta, se on edullisin ja toimiva, valtion omistama yhtiö.
      Ota yhteyttä, jos haluat lisää vinkkejä!
      [email protected]

    • 2viikkoa

      Onko saarten välillä sitten hankala liikkua autolla?Kun ehdotit paikallisbusseja. Onko saarten väliset lautat isoja matkustajalaivoja vai enemmänkin Lossi-tyyppisiä auto sisään - auto ulos vai miten lauttaliikenne auton kanssa sujuu? Meneekö lautat saarelta toiselle vai onko Splitin ja Dubrovnikin välillä suorayhteys? Jostain olin katsovinani jonkin aikataulun niin tuolle välillä saa varata aikaa koko päivän, mutta en muista oliko se suorayhteys vai poikkesiko lautta välillä muissa satamissa.

      Onko tuohon mielestäsi jokin erityinen syy, että olisi järkevintä lentää ensin Dubrovnikiin ja sieltä Splitiin? Itse ajattelin että loman alussa on ehkä enemmän virtaa kiertää ja katsella paikkoja (mm. tuo Plitvica) kun taas loppupomaksi voisi levähtää muutamaksi päiväksi jonnekin Dubrovnikin alueen pienistä rantapoukamista.....tällainen mielikuva minulla on. =)

    • Vanerivanessa

      Splitin ja Dubrovnikin väli on noin 220 km ja kestää autolla noin nelisen tuntia ajaa tuo väli, tuntuu pitkältä ajalta, vai mitä ? mutta tie on " vanha rantatie " hidas ajaa, mutta ne maisemat ! Jos sattuu satamaan ( ukkossateet ) niin varovaisuutta rantatiellä se on sateella todella liukas !

      Saarien välillä on helppo sukkuloida autolautoilla, ja hyvin sujuu. Osa lautoista on vähän jo rähjääntyneitä haisevia purkkeja, siis ovat autolauttoja, ei mitään matkustajalauttoja, pienemmistä voisi sanoa, että ovat melkeinpä losseja.
      Paikalliset matkatoimistot myyvät risteilytyyppisiä saarikierroksia, yleensä Dubrovnikista lähteviä, ja silloin voi olla jo parempi paatti kyseessä.
      Autolautoilla komento on kovaäänistä ja usein ärhäkästä kun ulkomaalaiset autoturistit valloittavat autolautat, heinä-elokuussa lautat ajavat tiheään tahtiin, henkilökunta on silloin kovilla.

      Tuolla toisessa ketjussa kysyt Dubrovnikista Splitiin päin mentäessä saarta josta on siltayhteys mantereelle ??!! Tarkoitatko Peljesacin niemimaata, joka on noin 65 km pitkä ja 7 km leveä niemimaa, Peljesacin niemimaa työntyy kohti Korculan saarta. Mielestäni vain Krk ja Pag ovat siltojen kautta yhteydessä mantereeseen Krk Kvarnerin alueeseen , ja Pag Pohjoiseen Dalmatiaan. Tosin Primosten on ollut alunperin saari mutta nyt siltä yhdistää sen mantereeseen. Primosten on käymisen arvoinen, pieni alle 2000 asukkaan kaupunki, kaupunkia ympäröi muuri, ja kannattaa jaloitella kiertämällä kaupunki, katu kulkee muurin viertä pitkin, ja taas ne maisemat !!

      Jadrolinijalla ei mielestäni ole suoraa yhteyttä väliillä Dubrovnik -Split ?! mutta niinkuin totesit siitä pääsee kyllä esim. Split - Hvar- Korcula -ja lautta Korculalta Peljesacin niemimaalle.

      • 2viikkoa

        Se vielä piti kysymäni, että voiko lautalle kuin lautalle viedä auton vai onko osa linjoista pelkästään sellaisia jotka ovat matkustajaliikenteessä?


    • 2viikkoa

      Kiitos vastauksesta. Ilmeisesti tarkoitin juurikin tuota Peljesacin niemimaata, kun tarkemmin tutkailin karttaa. =) Jos mantereen kautta haluaa ajaa Splitistä Dubrovnikiin niin Plocen kohdalta täytyy mennä lauttaan ja rantautuminen tapahtuu Trpanjin kohdalla. Ymmärsinkö oikein?

      Lautoista vielä, niin pystyykö lipun ostamaan ennakkoon esim. jo silloin kun ostaa meno lipun saarelle niin samaan aikaan ostaisi paluulipun. Välttyykö tällöin jonottamiselta vai onko sama ostaako lipun silloin kun on lauttaan menossa?

    • Croa

      Olin viime viikolla juuri tuolla Plitvicassa. Väittäisin, että yksi päivä puistossa riittää, itseasiassa kiersimme sen neljässä tunnissa reittiä C. Näimme kaiken näkemisen arvoisen. Paikka on kieltämättä erikoinen, mutta puolen tunnin kävelyn jälkeen se alkaa kaikki näyttää samalta, hienolta kylläkin.

      Väkeä on paljon. Jos mahdollista, mene aamulla klo seitsemän, silloin väljempää.

      Kävimme myös lähistöllä jokikajakkireissulla. Todella mukava reissu. 3-4h joella, melomista, uintia kristallinkirkkaassa vedessä, hyppyjä laguuneihin. Itse olen aikuinen, mutta sopii lapsille 6v ja ylöspäin. Päälle ruoka hotellilla ja grillattua lihaa olisi meidän kahden hengen annoksesta riittänyt koko viidelle hlölle. Päälle vielä oppaiden ottamat valokuvat reissusta CD:llä. Tämä kaikki 500kunaa (n35€)/hlö.

      Plitvican lähellä on Slunj ja siellä Rastoke käymisen arvoinen sekin.

      Splitistä ei aja kolmessa tunnissa Plitvicaan....

    • 2viikkoa

      Tuo jokikajakkiretki kuulostaa mielenkiintoiselta. Mistä keksitte tuon retken? Pitääkö varata etukäteen vai miten tuollaisen kajakkireissun voi tehdä. Kiitos vielä hyvisstä vinkeistä.

    • Croa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1945
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1423
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe